Tema zilei: 29 iunie 2010: “PSD sau cum e sa-i iubesti pe pensionari numai din opozitie”

Partidul Social Democrat se lauda pe toate canalele media ca a salvat inca o data pe pensionari. Pentru a separa adevarul de demagogie, eu rog pe pensionari sa calculeze cam care ar fi fost pensia lor, daca s-ar fi multumit doar cu majorarile pe care le-a realizat PSD pe vremea cand a fost la guvernare. In 2004 pensia medie era de 2,3 milioane de lei vechi, adica vreo 50 de dolari, fata de 175 de euro in 2008,  iar in 2009, in vremea guvernarii PSD-PD, cu exceptia pensiilor de pana la 350 de lei, toate celelalte pensii au scazut, in termeni reali. Se pare ca PSD nu-i apara pe pensionari cand poate face, cu adevarat ceva pentru ei, adica atunci cand guverneaza, ci numai cand e in opozitie, adica cu mana altuia.

5 Responses to “Tema zilei: 29 iunie 2010: “PSD sau cum e sa-i iubesti pe pensionari numai din opozitie””

 1. MARIN spune:

  Foarte bine punctat !
  Chiar ma gandeam cand va apare o astfel de reactie fata de campania PSD de a-si etala un merit ce nu-i apartine.
  De fapt, pentru cei care stiu sa citeasca printre randuri, se vede foarte clar ca, in opinia PSD primeaza masuri de austeritate care afecteaza in mod direct cetateanul-cum spun ei, “in mod gradual”. Si mai putin asistam la enuntarea unor masuri certe de relansare economica.
  Mi-a placut foqarte mult de reactia maestrului Serbanescu (analist economic, pe care in mod normal nu il agreez datorita unei doze de “obraznicie” de care ii place sa dea dovada mai mereu) cand in cadrul unei emisiuni TV la intrebarea de ce banii constituiti in rezerve bancare nu intra in circuitul economic, a raspuns ceva de genul : care economie domnule caci asta nu exista.
  Si daca tot se dau asa de zmei ca au salvat pensionarii, intrebatii de ce accepta exceptii in recalcularea pensiilor speciale, respectiv in aplicarea discriminatorie a principiului NERETROACTIVITATII LEGII.

 2. un liberal optimist spune:

  Pai cand trebuie sa dai de la tine te mai gandesti..Gand poti sa dai de la altul..de ce nu?
  @VV,
  Nu de dati si noua o situatie cu aia care au votat articolele “constitutionale”?. Poate mai facem o lista a rusinii..

 3. Ciprian spune:

  Si cand dvs ati marit pensiile de n ori in 2007 si 2008 ce garantie financiara ati avut? De ce nu ati investit in infrastructura, in agricultura, in productie in general. Ati impartit bani pentru consum. Va tot laudati cu marirea pensiilor si performantele economice, dar nu le-ati facut printr-o politica sanatoasa. Economia nu se bazeaza doar pe consum, ci si pe productie. Si dvs recurgeti la aceeasi demagogie ca si PSD-ul. Ati umflat balonul si l-ati pasat mai departe inainte sa se sparga. As fi curios sa vad o analiza mai ampla a realizarilor PNL la guvernare, in afara cifrelor frumos ambalate.

  • @Ciprian

   Garantia noastra a fost faptul ca bugetul de pensii era echilibratr. N-ai vrea sa-i spui bunica-tii ca ai fi vrut ca bugetul de pensii sa aiba excedent in 2007 si 2008? Sa vezi ce o sa-ti spuna. Sa ne zici si noua…