Mesaj pentru Marea Adunare din 5 iulie de la Chişinău

 Iată mesajul meu:
“Eu sunt un unionist incurabil. Sunt convins că, aşa cum cele două Germanii s-au unit, România si Republica Moldova vor fi intr-o bună zi, un singur stat. Ar fi trist ca poporul român să rămână singurul popor european sfârtecat de graniţe artificiale. Acum ne despart anumite evoluţii ale istoriei recente şi ne înstrăinează lipsa de determinare a clasei politice. Dar până când România şi Republica Moldova nu se vor reuni, rănile celui de-al doilea război mondial şi ale războiului rece nu se vor fi vindecat întru totul.
Sunt mândru de voi, participanti la aceasta Mare Adunare de la Chisinau, patrioţi care simţiţi româneşte pe oricare palmă de popor românesc. Vă rog să mă primiţi in randurile voastre, pelerin, ca şi voi, spre altarul Marii Uniri!’

Acest mesaj a fost transmis la iniţiativa Platformei Unioniste Acţiunea 2012, care mi+a transmis următorul text, prin e-mail:

“Stimate domnule Varujan Vosganian,

Noi vă îndemnăm să transmiteți un mesaj de susținere unioniștilor români din Basarabia pentru evenimentele ce urmează să le organizeze și pe care le aveți descrise mai jos. Pentru ei este foarte important să știe că oricând sunt așteptați acasă, în țara lor: România!

Pe 27 august 1989 a avut loc la Chişinău cea mai mare demonstraţie din istoria spațiului dintre Prut și Nistru. În acea zi, 750 000 de oameni au venit la Marea Adunare Naţională în centrul Chişinăului, pentru a cere ca limba de stat să fie limba româna şi să se facă imediat trecerea la alfabetul latin.

La 5 iulie 2015 va avea loc cea de-a patra Mare Adunare Națională unde vor veni zeci de mii de oameni. Dupa primele trei Mari Adunări Naționale din 1989, 1990, 1991. La Marea Adunare Naționala vor lua cuvântul nume mari din perioada renașterii nationale cum ar fi Nicolae Dabija, Ion Ungureanu etc. La sfârșit se va da citirii o declarație pentru unire.

După Marea Adunare Națională din 5 iulie 2015, ca urma imediat un Marș pe jos pana la București cu numele și chipul Marelui Ștefan al Moldovei în frunte. Mergem pe jos și ajungem pe 10 iulie la Ungheni. De acolo vom traversa, tot pe jos, vama nedreaptă și vom fi așteptați de mii de frați din toată România

Sâmbătă, 11 iulie, la ora 10:00, ne vom aduna la Prut cu miile, pentru a arăta ce vrem: dispariția graniței de la Prut, care frânge dureros trupul viu al națiunii noastre. Vom reedita Podurile de Flori. Vom fi mii de oameni de pe partea stângă și așteptăm mii de oameni și de pe partea dreaptă. In aceeși zi mergem la Iași unde vom fi întampinați de autoritățile localeși vom dansa o mare Horă a Unirii.

Cu trenul mergem la București iar pe traseu vom fi întampinați în gări de oameni iar în capitală va avea loc o Mare Adunare. Dupa asta urmează multe școli pentru cei care au mers pe jos până la București ca să demonstreze devotamentul față de cauza unirii. Toată vara vom aduce mii de oameni în România să vadă bogațiile țării.

În timpul marșului pe jos până la Prut, vom transmite mesajele personalităților din România. Rugăm să faceți același lucru pentru acei oameni care fac gesturi impresionante ca să revină acasă, în România. Ce mesaj aveți să le transmiteți zecilor de mii de unioniști care se vor strânge pe 5 iulie la Chișinău ?”

 

158 Responses to “Mesaj pentru Marea Adunare din 5 iulie de la Chişinău”

  1. Barosanul spune:

    Domnule Vosganian,

    ”Ar fi trist ca poporul român să rămână singurul popor european sfârtecat de graniţe artificiale.”

    Foarte bine spus!

    Am avut ocazia sa ma duc in Chisinau in Iunie 90 si am fost foarte impresionat de caldura si ospitalitatea aratata de oameni complet straini si dezinteresati. M-a si amuzat copios cand cineva m-a intrebat ‘Da daca esti din Romania cum de vorbesti Moldoveneste’ La care I-am raspuns : ‘Nu voi vorbiti Romaneste dar scrieti in litere chirilice de aceea intelegi foarte bine ceea ce spun’.

    A ramas socat sa auda ca asa-zisa ‘Limba Moldoveneasca vorbita in Republica Moldova’ e tot una cu ‘Limba Romana vorbita in Romania’.

    Acum trei saptamani, dupa zeci de peripluri prin lume am avut iar ocazia sa fiu in Republica Moldova pt 2 saptamani. S-a schimbat foarte mult in bine si e un sentiment profund PRO Romania.

    Cu toate hibele lui Bashinel a facut macar ceva bun!

    Asa cum ati spus singurul OBSTACOL in calea Unificarii este ” lipsa de determinare a clasei politice”

  2. Filip G spune:

    Maestre,am o interpelare pentru domnul Banicioiu:
    De ce un cetatean care a depus DOSARUL de pensie la limita de varsta e considerat de CNAS neasigurat in lipsa Deciziei de pensie?
    E trimis sa plateasca la trezorarie pe o jumatate de an contributii.
    Pensia se plateste retroactiv din data depunerii Dosarului de Pensionare ,astfel ca i se retin contributii la sanatate.
    E o dubla taxare impusa de sistem.
    Se poate face ceva in acest sens?

    • Eu cred ca nu ar trebui sa fie considerat neasigurat. Cred ca se poate face ceva, daca stim exact despre ce e vorba.

      • Filip G spune:

        Cei de la Casa de sanatate nu i-au in considerare hartiile emise de la Ghiseul Casei de Pensii prin care un cetatean poate dovedi ca a depus Dosarul de Pensie.Il trimit la trezorerie sa plateasca asigurari de sanatate pe o jumatate de an.Nu e normal.
        Pensia o primeste din data depunerii dosarului cu contributiile de sanatate retinute.

  3. Mihail spune:

    Personal am retineri vizavi de o eventuala unire cu cei de dincolo.
    Asa, de la Bucuresti, sau de oriunde din alta parte din tara, pare frumos. Insa, de la Iasi, loc bantuit de moldovenii de peste Prut, situatia nu pare prea roza.
    In plus, Romania nu are marcile Grmaniei ca sa suporte finaciar aceasta unire.
    Daca imi amintesc bine si in cazul Germaniei Federale, bugetul estimat a fost cu mult depasit.
    Eu as fi mai temperat in mesajele sforaitoare catre moldovenii de peste Prut.
    Ma rog, sarcina unui politician, fie el si esuat, este sa genereze mesaje cu profund sentiment patriotic, sa inflacareze haligatorul.

  4. hermann spune:

    Maestre totul intr-un cuget si simtire, va adresez invitatia de a sustine programul grandios din 2018 care va fi cu lux de amanunte ca acum 100 de ani! – poate sustineti si un expozeu in Parlament pe aceasta tema, veti fi unicul. Eu pe unde ma duc incerc sa obtin opinii pe aceasta tema, am fost la Bonn la Consulat la o conferinta pe patrimoniu, acum sunt la Viena invitat la petrecerea de 4 iulie la ambasada si tot asa…

    • Cred ca programul din 2018 nu va fi ca cel din 1918, atunci minoritatilor li s-au facut mai multe concesii. Daca citesti Proclamatia de la Alba Iulia ai sa vezi ca lucrurile s-au mai schimbat. Daca sunt singurul care gandesc asa, e vai de tara asta.

  5. Filip G spune:

    http://adevarul.ro/locale/constanta/cea-mai-mare-moschee-europa-crestina-ridica-bucuresti-detaliile-unui-proiect-urias-propaganda-fundamentalista-1_5576fce9cfbe376e35196fc7/index.html
    Intreb si eu pe Ponta:
    Cine asigura securitatea acestei moschee de atentate teroriste?
    O sa fie un reper cu rezonanta motiv de disputa intre diferite factiuni pentru a se face auzite ……..

    • tudor spune:

      Cica vioreleee a pus o conditie: sa existe si o baie publica acolo … baietii stiu de ce!
      Cred ca baiatul asta a luat o deja grav de tot pe aratura, pe bune!
      E sisi rau!
      Nu si da seama ca si a dat foc la valiza?

      12 hectare in cea mai buna zona a Bucurestilor data pentru geamie?

      Habar n aveam ca statul roman mai are disponibile asemenea suprafete. Existau nenumarate posibilitati pentru utilizarea acestei suprafete: un campus universitar modern, un spital de ultima generatie …

      O sa spuna Tariceanu ca e chestie de oportunitate politica, adica nu e de nasul prostilor,
      Eu zic ca astia ar trebui sa se duca direct la puscarie, judecati la urgenta.
      Culmea este ca toata chestia s a facut pe furis!

      O sa i iasa pe nas lu victoras figura asta, sa vezi mitinguri!

    • Glumesti? Moscheea sa fie tinta a atentatelor teroriste?!? La Bucuresti?

  6. emi spune:

    Ca sa existe unire, trebuie si acordul uriasilor. Ca NATO si UE accepta unirea, este usor de inteles si imi place la nebunie. Ma intreb de ce tace “indiferent” Rusia? Probabil pentru ca in Moldova sunt 30% filorusi pe care se va simti datoare sa ii protejeze, la fel ca in Ucraina.
    Mi-ar placea mai mult ca unirea sa fie facuta la masa tratativelor, si nu sa fie motiv de izbucnire a unui alt razboi. Un ochi imi rade, un ochi imi plange. Sa ne ajute bunul Dumnezeu!

    • Mihail spune:

      Germania, nemtii, au avut niste intelegeri cu rusii, care se deruleaza si in zilele noastre.
      Noi nu avem nici contactele necesare, nici forta, dar nici sumele trebuincioase, de altfel imense.

      …Moldovenii de dincolo, sunt puternic “amprentati” de ocuparea ruseasca de dupa razboi. Vorbesc in rusa si gandesc tot ca un rus.
      Se duc sa lucreze la Mama Rusia si prea putini in Europa.
      Asta este realitatea.

      Mesajul domnului Vosganian, este unul generat de politete, de pozitia sa de politician. Inteleg ca este animat ca se mai gaseste cineva care sa ignore izolarea politica unde a fost exilat.
      Inteleg ca se bucura pentru ca este bagat(in sfarsit) in seama.

      Uite, eu ii sugerez ca sa se incalte cu opinci, asta daca chiar se duce sa faca cativa pasi la mars. Si, de ce nu, sa ofere o mie, doua, de opinci la toti participantii mergatori.
      Am remarcat ca “marea miscare” va lua si trenul.

    • Mihail spune:

      ei 30%, facem pariu ca sunt peste 45% ?
      Ei stiu sa numere ghini, pajalosta…harasho !
      :P

    • In 1991, daca nu ne era teama de Moscova, Unirea se facea cat ai bate din palme. Acum cu frontiera UE pe Prut e mai greu. Dar tot se poate.

      • emi spune:

        “Daca nu ne era frica de Moscova”?
        Eu imi amintesc ca nu frica de Moscova, ci refuzul dur al moldovenilor, a impiedicat unirea. Poate frica lor de Moscova, desi pareau ca vor sa se guverneze singuri, si ne vedeau ca pe niste cotropitori.
        Pe mine atitudinea moldovenilor din 1991 m-a socat.

  7. Mihail spune:

    @ tudorica,

    tot as o injuri si pe ma-ta atunci cand nu este de acord cu tine ? Atunci cand are o alta opinie decat cretinul ei copil ?

    Eu am opiniile mele si ma doare-n fineliner de avantul vostru unionist. Din bun simt nu am venit si cu argumente.
    Asa, ca sa ne fandosim cat de patrioti suntem noi, ma duce mintea si pe mine. Inteleg ca marlatia ta s-ar simti mult mai “acasa” dincolo, la moldoveni.
    In sfarsit, prefer sa fiu realist si sa cantaresc toate variantele.
    Intrebare: dar Cadrilaterul de ce nu-l vrei la tara muma ?

    PS: esti atat de slab mobilat intelectual(ma rog, maica-ta nu a stiut pe cine sa aleaga “atunci”) incat nu intelegi ca miscari de genul acesta sunt imposibile in arhitectura noii Europe.
    Nu asta este solutia.
    Apoi, asta mai lipsea, sa-i sensibilizam pe rusi, sa aiba motiv ca sa traga o fuga pana la Deveselu.

  8. tudor spune:

    Prima conditie a Unirii, pentru a iesi din domeniul vorbariei si atit, este ca Romania sa ofere, ea insasi, un model economic si politic nu doar pentru basarabeni; un tarim al democratiei reale, al competentei si calorilor autentice.
    Actuala clasa politica, cleptocrata si incompetenta, este departe de a oferi un asemenea model.
    Asa ca … vorbim discutii.
    Oricum, e bine ca subiectul sa fie mentinut cald.

    • Mihail spune:

      @ tudor(ica),

      avem exact clasa politica care reflecta nivelul intelectual al votantului, adica a ta…si a lui emi.
      La fel de cretina(clasa) ca si voi doi si nu numai.

      Uitati-va la voi, isi arunca ala paltonul pe masina, este atat de corupt incat si-a luat sase case din salarul de bugetar, si-a luat mertzan de 120 mii euro, dormitor de 500 mp…si voi nu vedeti nimic in neregula aici.
      Sa mai zic ca sustineti un alt om politic care a obtinut in Parlament, votul impotriva cercetarii penale ? Atentie, a cercetarii, nu altceva.

      emi este atat de dusa cu sorcova, incat, acum, Iliescu este moldovean.
      Cat de cretini puteti fi ?
      Asta iti lipseste tie caum, unirea cu Moldova ? Dar, te ntreb inca o data, Cadrilaterul de ce nu-l vrei ?

      • emi spune:

        Intotdeauna Turcia a fost impotriva unirii, si a Romaniei, si a Armeniei, o tara mare e mult mai greu de ocupat…

        • mihail spune:

          @ emi,

          te cheamă Tudor ?
          ce treaba are Turcia, dar Armenia, stat pro-rusesc ?
          Faci cd faci si aduci vorba despre Armenia si cum i-a belig turcii pe armeni.
          De ce nu te muti in Armenia….inveti si ruseste, bei si votca.

          Dupa ca ce esti batrana si scofalcita, esti si penibila.

  9. Filip G spune:

    http://www.stiripesurse.ro/basescu-preia-discursul-psd-atac-la-iohannis-si-mru_960638.html
    Teoria mea e ca Basescu incearca o apropiere de PSD.
    Sa fim seriosi PMP e izolat pe partea dreapta,singur chiar nu conteaza.Dar la cat de disperat e PSD sa mentina majoritatea chiar nu exclud sa se faca aranjamente in spatele usilor inchise.
    In cazul asta cum se pozitioneaza liderul Basescu?
    Luand apararea lui Ponta si atacandu-l pe Johannis.
    Si uite asa mitul”Jos Basescu”dispare in favoarea interesului (national nu pot sa-i spun,asta e cu generalul)………. :)

    • Mihail spune:

      @ Filip G,

      tu cauti tot felul de explicatii pentru apa calda.
      Ceea ce nu vrei tu sa vezi, peste gard, este ca o buna parte dintre partidele “traditionale” vor dispare.
      Asa s-a intamplat si in Italia si nu numai acolo.
      Sa nu fii surprins, daca la viitoarele aleger PNL dispare, poate chiar si PSD.
      Ce importanta mai are Baselu ?

      • Filip G spune:

        Are!
        Asa cum “USL traieste” si “Jos Basescu”sunt doua slogane falimentare pentru PSD.
        Cum sa abordezi sloganul”Jos Basescu” cand el e un aliat in lupta cu presedintele?
        PSD nu dispare doar isi scade procentele. :)

    • emi spune:

      TB face ceea ce stie cel mai bine: DIVIDE ET IMPERA.
      De asemenea el perie pe toata lumea, si critica pe toata lumea, ca sa se valorifice pe el insusi, sa se bage in seama (la fel ca ivan-pinochio).
      Joc de invaluire la doua capete, sau cine ofera mai mult

      • mihail spune:

        @ Filip G + emi,

        chiar voi îl tineti in viata pe Baselu.
        El este pensionar, partid nu prea are, ce alta functie ce poate obtine ?
        Da si el din gura, este singur.
        …cu cat îl pomeniti mai mult, cu atât ii dati apa la moara.

        • emi spune:

          Atunci tu de ce il ridici in slavi, via Ion Cristoiu???

          • Mihail spune:

            Gresit, total gresit !
            Ti-am mai spus, nu inseamna daca reproduc un articlol de al lui Ion Cristoiu, inseamna ca sunt de acord cu el(cu ce scrie in acel articol).
            Nu mi-a placut niciodata Baselu, stiam multe despre el de pe vremea cand era ministru. Stiam lucruri despre el ca om, pe care putini le stiau. Asa cum stiam si despre fratele lui, pe care cunoscatorii il considera mult mai uman.

    • Asta cu Basewscu aproape de PSD e o gluma.

  10. tudor spune:

    mihail

    Nu mai face pe desteptul p aici – imi faci greata: esti postac pontist si filorus.

    Misiunea ta pe blogul asta a fost sa l sabotezi pe VV.
    In locul lui VV te trimiteam din prima clipa acolo unde meriti – jigodie!

    • emi spune:

      Serveste pe cine il plateste, in urma cu trei ani facea reclama PD-l, la alegerile parlamentare…

    • Eu nu-l citesc pe Mihail, El cauta sa se faca antipatic cu orice pret. Dar nu-l scot pentru ca are un limbaj, chiar daca otravit in fond, relativ civilizat ca forma.

    • Mihail spune:

      @ tudorica,

      trebuia s aspui ca mi “sse dicteaza la foc automat”, precum a grait, candva, armeanul.

      Analizand ceea ce spui tu, este oarecum ceva impotriva naturii si filorus si iubitor de Victoras.
      Ar trebui sa ma supar, insa ma distreaza foarte tare. Nu am uitat si de latura armeneasca.

      Acum, tu sustii ca dl. senator are doi mari dusmani, pe rusi si pe Ponta ? Turcii nu(stii, teoria lui emi) ?
      Ataia toti m-au delegat pe mine sa-l sap pe arean ?

      In sfarsit, nu am voie sa am o opinie, trebuie sa fie identica cu a ta ? Revin cu intrebare, ma-ta nu-ti provoaca greata atunci cand nu este de acord cu tine ?

      Tousi, undeva tot m-ai prins. Imi plac rusii ca oameni, acolo la ei acasa. Cine a fost la ei si ii cunoaste, stie despre ce vorbesc. Imi mai plac inca doua lucruri: avioanele Suhoi(SU) la care americanii se uita ca la “masini straine” si “Caluza”. Si in acest caz, americanii cu tot Holiudul lor inmultit cu cinci tot nu ajung.

      In rest esti pe langa subiect ca de obicei. O fi de la bautura ?

  11. Mihail spune:

    Un articol usor cam lung, dar care, zic eu, merita citit…incalzeste:

    “Față de slugile șmechere care sunt politicienii noștri, premierul Alexis Tsipras e un erou, un erou tragic

    Duminică, 5 iulie 2015, în Grecia se desfășoară un Referendum național decis de Guvernul Tsipras după eșecul negocierilor cu Creditorii internaționali.
    Despre acest Referendum, dar și despre relația dintre Guvernul Alexis Tsipras și Creditorii internaționali au apărut în spațiul public românesc numeroase intervenții.
    Parcurgîndu-le, am constat, ca o primă concluzie, că presa noastră a dovedit, și față de întîmplările din Grecia, aceeași confundare a jurnalismului cu propaganda și agitația, ca și în cazul întîmplărilor din România.

    Normal era ca presa din România să încerce a fi echidistantă față de fiecare dintre cele două părți în conflict.
    Presa noastră s-a manifestat ca un chibiț al Creditorilor internaționali. Și cum acești creditori înseamnă Marile Puteri Europene ale momentului, în frunte cu Germania, presa noastră a fost în săptămîna care a trecut un chibiț al Marilor Puteri.
    Astfel unor analize reci, lucide, întemeiate pe realitățile din Grecia li s-au preferat atacurile împotriva Guvernului Grec și mai ales a lui Alexis Tsipras.

    Urmărind atitudinea televiziunilor de știri, dar și a site-urilor și ziarelor față de Alexis Tsipras am avut impresia că urmăresc Antena 3 abordînd eterna temă Cît de rău e Traian Băsescu, și Realitatea Tv abordînd eterna temă Cît de rău e Victor Ponta.

    Nu m-au mirat, în acest context, omisiunile grosolane, falsurile, publicarea doar a informațiilor convenabile Marilor Puteri și defavorabile Guvernului grec.
    Una dintre acestea se referă la Referendumul de duminică, 5 iulie 2015.
    Guvernul Alexis Tsipras a convocat un Referendum cu întrebarea adresată grecilor:
    „Ar trebui acceptată propunerea formulată către Eurogrup, pe 25 iunie, de Comisia Europeană, de Banca Centrală Europeană şi de Fondul Monetar Internaţional?”
    Guvernul a cerut grecilor să spună Nu.
    Creditorii internaționali au cerut grecilor să spună Da.

    Acest Referendum nu poate fi înțeles fără o raportare la realități.
    Grecia a fost una dintre țările europene care au căzut, la învoiala dintre Churchill și Stalin, în sfera occidentală.
    Pe faimosul șervețel de la întîlnirea Churchill- Stalin de la Moscova, pe 9 octombrie 1944, procentajele arătau astfel:

    România: Uniunea Sovietică ar trebui să aibă 90% influență, iar Marea Britanie 10%;
    Grecia: Uniunea Sovietică ar trebui să aibă 10% influență, iar Marea Britanie 90%;
    Ungaria și Iugoslavia: Uniunea Sovietică și Marea Britanie ambii cu 50%;
    Bulgaria: Uniunea Sovietică cu 75% influență, iar Marea Britanie cu 25%.
    Această împărțire a Europei, tipică Marilor Puteri din totdeauna, contravenea violent realităților.
    România, țară în care comunismul avea o influență minimă, era predată comunismului sovietic, în timp ce Grecia, țară în care comunismul avea o influență uriașă, era plasată în sfera occidentală.

    Instaurarea comunismului în Romînia n-a fost un lucru prea ușor. Instaurarea capitalismului în Grecia a fost un lucru infernal.
    Armata Roșie a impus în România regimul comunist.
    Armata britanică, sprijinită de Armata americană, a impus capitalismul în Grecia la capătul unui înfricoșător Război civil, dintre Armata Guvernamentală și Armata Democrată a Greciei, ramura militară a Partidului Comunist Grec, război care a durat din 1946 pînă în 1949.
    Comuniștii au fost învinși doar în plan militar. În planul conștiinței colective, comuniștii au fost învingători.

    Pentru ca Grecia să rămînă totuși în sfera occidentală, Marile Puteri Europene au înlesnit adoptarea de către Guvernele de la Atena de inspirație capitalistă a unor măsuri cu pronunțat iz comunist.
    Grecii s-au obișnuit astfel cu o societate în care se muncea ca-n comunism și se trăia ca-n capitalism.
    Intrarea în euro, una din marile tîmpenii ale Greciei, a pus țara la curentul de înaltă tensiune al adevăratului capitalism.
    Un timp, prin falsificarea datelor prezentate UE, Grecia a reușit să trăiască mai departe cheltuind mult mai mult decît producea.

    Ca orice situație nefirească și aceasta trebuia să crape la un moment dat.
    În 2010 Marile puteri impun Greciei un Program de reforme menite a salva țara.
    Reformele impuse Greciei au avut rezultate catastrofale. Între 2010 și 2013, 95% dintre familiile din Grecia au suferit scăderi ale veniturilor, în medie cu 45%. Șomajul a atins cifra record de 42 %. S-a tăiat din pensii, s-a tăiat din salarii, s-a renunțat la multe măsuri de protecție socială.

    Cumplitele efecte ale acestor reforme, impuse de Creditorii internaționali și acceptate de guvernele prooccidentale din Grecia, își au cauza în tratarea unui popor de către Marile Puteri nu ca un organism viu, care reacționează violent la medicamente care-i fac rău, ci ca o alcătuire din metal, în care poți da cu ciocanul pînă o turtești, fără ca ea să tresară.

    Mult mai grav, deși grecii ajunseseră la limita suportabilității, Creditorii internaționali au cerut noi și noi sacrificii.
    Majoritatea grecilor, înnebuniți că li se cere să se sinucidă lent, au găsit explicația răului în slugărnicia guvernanților față de Marile Puteri.
    Pe acest fond a cîștigat alegerile partidul Syriza, care a făgăduit că va renegocia măsurile impuse de Creditorii internaționali.

    Politicienii români, în frunte cu Traian Băsescu, îl fac pe Alexis Tsipras iresponsabil, pentru că, după ajungerea la putere, în loc să accepte condițiile Creditorilor internaționali, a vrut să negocieze dur.

    Dacă ar fi să credem politicienilor români, maeștri în materie de păcălit poporul cu făgăduieli electorale nicicînd îndeplinite, Alexi Tsipras trebuia să procedeze ca ai noștri. După ce s-a văzut votat pentru angajamentul că va grecilor un medicament cu mai puțin efecte secundare rele, premierul grec ar fi trebuit să accepte condițiile drastice ale creditorilor, trăgînd pe sfoară poporul grec.

    Alexis Tsipras nu numai că n-a făcut asta, dar mai mult, a socotit că trebuie să consulte poporul. Nu în legătură cu ieșirea Greciei din zona Euro, așa cum sună din trompete propaganda Marilor Puteri, ci în legătură cu acceptul de către popor a unor noi măsuri de austeritate.

    Mie acest gest mi s-a părut întruchiparea convingerilor democratice.
    Dacă ai cîștigat alegerile făgăduind o îndulcire a măsurilor de austeritate, e un semn de infinit respect față de poporul tău să-l consulți dacă acceptă sau nu să nu-ți mai respecți făgăduielile electorale.
    De se sunt atît de uluiți politicienii români față de ceea ce face Alexis Tsipras?

    Cum de ce?

    Pentru că ei nu concep ca un partid, o dată ajuns la putere, să-și țină făgăduielile electorale.
    Pentru că ei nu concep ca un politician din fruntea unei țări mici, precum Grecia sau România, să nu ia poziție de drepți cînd Marile Puteri se încruntă la țara lui.
    Nu știu care va fi rezultatul Referendumului. Din ceea ce văd, ca urmare a presiunii, a amenințărilor occidentale, a uriașei manipulări, grecii vor spune Da noilor sacrificii cerute de Creditorii internaționali.
    Dacă așa va fi, Alexis Tsipras va demisiona.
    Nu știu care va fi soarta sa de politician pe care Marile puteri nu-l vor mai vrea în veci ajuns la putere.
    Eu însă, raportîndu-l la șmecherele slugi care sunt politicienii români de azi, îl consider un erou, un erou tragic.
    Un erou tragic al democrației grecești.”

    cristoiublog.ro

  12. mihail spune:

    @ emi,

    uneori chiar reusesti sa mă enervezi cu inteligenta mea.
    In viata mea nu i-am inghitit pe pedisti, insa dupa stiinta ta, am facut asta exact asa cum si Iliescu vine din Moldova.

    Tare-ti mai merge mintea, ai o memorie de invidiat.
    Adica, chiar ai “caracter”.

    • emi spune:

      Am ingrijit doar bolnavi cu Alzheimer, pot spune si cum evolueaza boala.
      Nici nu este nevoie sa te elimine VV de pe blog, vei uita singur sa folosesti calculatorul. Asa cum s-a intamplat si cu @tiberiu.

      • emi spune:

        Daca nu scrieti mai multe persoane pe acest ID, atunci problema e chiar mai complicata: ori esti un mincinos notoriu, si uiti ce ai spus, ori ai tulburari de personalitate.

        • mihail spune:

          @ emi,

          ti-am mai spus, scriu doar eu.
          Dl. Vosganian stie bine asta, deoarece vede IP-urile de la PC si telefon.
          In cazul ultimului, nu stiu precis ce vede. IP-ul telefonului sau a “sursei” de internet. Uneori telefonul se branseaza automat la routerul WI-FI al clientilor. Insa, aflat acolo, numai grija acestui blog nu o am.

          Nu esti prima care ma suspectează ca as fi mai multi. Tusa mea, variază functie de starea mea si poate uneori(dar nu cred) de ce chimicale am aspirat.

          Cat despre “mincinos notoriu”…he-he-he, nu mai mint de vreo 15-20 de ani. Este foarte comod astfel. Se mai supara unii, mai ales clientii, dar acesta este modul meu de viata.

          Îmi este greu sa cred, ca vreodată, am sustinut pedeleul. Pur si smplu nu i-am suportat. Nici cu pesedeul nu sunt in amor, asa cum nici PNL debacum nu-mi mai place. O data cu plecarea lui Crin, cu sosirea nemtalaului, acest partid îmi este indiferent. Defapt, inclin ca sa-l consider tot pedele.

          Acum…am de proiectat trei amenajari rezidentiale mari. Îmi face mare plăcere asta. Daca îmi voi convinge clientul/clientele, voi obtine proiectele…voi aduce toate plantele la care visez. Iar anul viitor, voi putea sa le determin ca sa accepte noua locatie.

      • mihail spune:

        Nu te contrazic, pot oricând sa fiu rapus de boala, sau sa mă calce tramvaiul.
        In cazul bolii, de acest tip, tog ce-mi doresc este ca sa fiu suficient de sus, încât aruncandu-mă pe fereastra, actiunea sa aibă succes.
        Nu-mi este frica deloc de moarte. Am avut o ruda de gradul unu cu metastaze. Decât sa mă prapdesc astfel, mai bine deodată.
        Decat sa-mi chinui copiii, peboricine, mai bine trag heblul singur.
        Asa este decent.

  13. mihail spune:

    Atunci când ai o alta opinie, contrara sa-i spunem, devii brusc: filorus, plătit de turci, proevreu, pedelist, pesedist, comunist, scrii la dictare la foc automat si in sfarsit esti postac plătit.
    Or mai fi, dar nu mi le amintesc.

    Stie cineva cu cat este plătit un postac, unde trebuie sa merg ca sa mă prezint pentru “angajare” ?

    • emi spune:

      De ce este atat de importanta opinia mea? De ce eu nu pot avea o opinie personala, asa cum sustii ca tu ai avea dreptul? Tu ai toate drepturile din lume, altii nu au niciun drept? Asta este atitudine de calau, din punctul meu de vedere, e tare cah! Tu incerci sa domini prin santaj emotional, vezi tu pe cineva pe aici, care accepta dominatia emotiilor de joasa frecventa, instinctuale? Cu metode de doi bani, obtii rezultate anemice.

  14. mihail spune:

    @ emi,

    in primul rând ca eu am toate drepturile, deoarece locuiesc in tara, n-am taiat-o dincolo. Nu este firesc ca sa emiti opinii, sa votezi, pentru un loc pe care l-ai părăsit.
    Nu este deloc corect.
    2. Nu ti-am tăiat niciodată macaroana, nu te-am acuzat ca esti postac plătit, ca esti pro nustiu ce tara.
    Ai neste opinii, okay.
    3. Amu, cu armenii tai, cu turcii si evreii comunisti, stand toata ziua cu frijideru-n brate, cine sa-si bata capul cu tine ?
    4. duminica placuta !

    PS: Putin in pasa daca armeanul ma baneaza sau nu. Insa, eu de suflat in fund n-o fac. Mă lasa rece vanitatea sa. Eu l-am văzut si alte ipostaze, decât cele “oficiale” am o imagine oarecum diferita. Ar trebui sa-mi plătească daune deoarece m-a dezamăgit atât de mult.

    • Filip G spune:

      Nu poti distruge un om pe baza unor”suspiciuni rezonabile”.
      Daca procurorii au indicii temeinice sa o spuna.
      Avem probe ca VV a luat bani de la Niculae,pentru el ori partid.
      Pana procurorii o sa aduca probe concludente eu ma pozitionez dand dreptate lui VV.
      A fost o decizie trecuta prin guvern.
      Nimeni nu-mi poate dicta cum sa trec prin filtrul propriu o informatie aruncata in piata.
      De ce sunt denigrati oamenii politici in momente cheie?
      Cei care au pus lacatele pe fabricile romanesti sunt bine merci,cei care au incercat sa salveze cate ceva sunt ponegriti pentru indrazneala de a le salva.

      • Mihail spune:

        @ Filip G,

        Cred ca ai dormit cam nasol noaptea trecuta.
        A zis cineva ca dl. Vosganian a luat shpaga de la Niculae ?
        A zis cineva ca Baselu si-o tragea cu blonda de la Cotroceni ?
        Vezi ? Avem si la noi cel putin un triunghiu al Bermudelor”

        Parlamentul se afla intr-un trend de descalificare, de aruncare in promiscuitate.
        Nu am inteles care erau motivele care sa-l beleasca pe armean, ma gandesc ca poate isi faceau mana, se incalzeau.

        Dupa cum arata lucrurile, dl. Vosganian a intreprins doar o lucrare populista, de salvare a celor 6.000 de salariati, insa totul pe banii contribuabilor. Asta este opinia mea, daca gresesc, asta e.

        • Filip G spune:

          ”Soapte de cuvinte nerostite” un titlu de carte interesant pentru VV.
          Procurorii asta au dorit sa transmita populatiei.
          In contextul din Grecia ,unul favorabil pentru VV de a iesi public si a explica cum e cu insinuari nefondate.
          Procurorii au jucat la cacealma iar rezultatul a ramas in coada de peste atat pentru ei cat si pentru VV.

          • In ce ma priveste rezultatul nu a ramas in coada de peste. Si-au atins tinta. Daca as fi fost intreg, acum as fi jucat un rol politic de prima mana. Asa, ma refugiez in scris si cercetare economica.

          • Filip G spune:

            Unii ministri apar in statistici.
            Cartile raman peste veacuri.
            Cat despre cercetarea economica ,trebuie sa fiti pregatit in curand o sa vi se ceara sfaturi……….. :)

      • Daca procurorii ar fi avut dovezi o spuneau pana acum. Au trecut aproape opt ani. Ne jucam cu destinele oamenilor.

        • emi spune:

          Mie imi pareti intreg. Un pic sifonat, dar in rest OK. Mai bine cercetator decat ministru pontac.
          “Roata si daca-i patrata, tot se mai invarte-odata…”

          • Mihail spune:

            @ Filip G, + @emi, minus Vosganian, ca nu “ma citeste”,

            Odata ca or fi vrut procurorii sa-l traga pe linie moarta, dar eu nu inteleg ce motive ar fi avut.
            In acest moment(in opinia mea) dl. Vosganian este complet compromis ca om politic. Lasa ca nici la Raducaneni, fieful senatorului, nu a facut cine stie ce.
            Bun, spui ca dl. Vosganian sa iasa in public si sa spuna ce ? Cine-l mai asculta dupa ce, singur, s-a ridiculizat atata in Parlament ?
            Aaa, poate cei care cad in genunchi la fotografia furata si acum regasita, a lui Arsenie Boca.
            Domnul senator nu poate fi dovedit de catre procurori ca este sau nu vinovat, deoarece a fost cumva hotz, in Parlament votandu-se neiceperea urmararii, necercetarea.
            Deci, in cazul sau , justitia nu merghe mai departe.
            Mai mult, imediat dupa episodul votului stropit cu aghiazma, senatorul cere organelor ca, imediat, sa distruga dosarelul.

            Era grozav daca se limita la rolul de om de cultura, scriitor si poet, taram pe care este foarte bun.

            Intr-adevar procurorii i-au daramat munca de o viata.

            Cat despre roata, oricat de tare s-ar invarti ea, cel putin in urmatorii patru ani si jumatate, nemtzalaul vostru va garanteaza ca de numele Vosganian nu se va mai auzi in plan politic.

            Pentru mine, ca prestator de servicii penru clienti, cel mai mare pericol, cea mai mare teama a mea(groaza), este pierderea credibilitatii, a increderii. Odata pierdute acestea, esti mort si neingropat.
            Exact asta a pierdut, dupa opinia mea, dl. Vosganian, atunci in Parlament.

            Senatorul nu este singurul economist bun(?) din tara, “lupii tineri”sunt la linia de start. Cine sa-l intrebe, liberalii ? Pesedistii?
            Hai Filip sa fim seriosi. A apela la Domnia sa, poate insemna riscul unei ridicari din spricene a unui procuror de la DIICOT.

          • emi spune:

            Haitasii au demonstrat doar ca VV are multi dusmani, carora le este tare teama de dansul. Ceea ce nu pricep haitasii este ca atacand un om de incredere, ei, haitasii, isi pierd credibilitatea.

  15. Mihail spune:

    Domnul Vosganian spune ca “se poate”…ma rog este inca politician, a transmis un mesaj care urla de cat patriotism si unionism degaja, dar…exista si un dar, nu-se-poa-te !
    De ce?
    Simplu, problema Transmistriei nu este transata, acolo sunt tot felul de rusi. Iar acel teritoriu nu este, de drept al Moldovei.
    2. oricine care stie ce avem noi in subteranele din Transnistria isi baga imediat gargaunii in cap si bea o cafea. Adica, tremura NATO, toata Europa, de ce este acolo si noi ne dam cocosi ?
    3. Bine-bine o sa spuneti, dar suntem in NATO. Corect, americanii au adus, sau vor aduce 250 tancuri, iar rusii au peste 4 mii.
    Ei ?

    Eu zic sa o lasati mai moale cu unionismul de fatada, nu intotdeauna ce ne dorim in viata se si intampla. Ganditi-va ca unii aveti copii, altii au chiar si nepoti.

    • emi spune:

      Sunt 4000 de tancuri in subteranele Transnistriei? Sau e plin de “boambe”?
      S-o crezi tu ca tremura cineva de frica altcuiva pe planeta asta. Cand armamentul e concentrat in spatii mici, este foarte usor de aruncat in aer. Ma indoiesc ca prietenii tai rusii sunt atat de prosti. 4000 de tancuri sunt usor de neantizat electronic. O poate face o singura persoana.

      • emi spune:

        Tancurile sunt bune in Africa, impotriva sagetilor. In Europa sunt cheltuieli inutile. Ma indoiesc ca Putin nu stie asta, dar probabil alea 4000 de tancuri i-au ramas din razboiul rece, acum sunt bune de sperietori de ciori. Orice pusti de zece ani poate sa le viruseze sistemele de nevigatie/ochire. Goliat poate fi doborat cu o piatra!

      • Mihail spune:

        @ emi,

        mai slabeste-ma cu “prietenii mei rusi”, eu sunt realist.
        In anii ’90, in timpul razboiului cu Transnistia eram, un pic, la Chisinau(1992) si pot sa-ti povestesc o noapte intreaga de ce am vazut si de ce am auzit. Ce mi s-a povestit. Eu am vazut inclusiv si tunurile trimise de Iliescu, despre care nu se sufla o vorba in tara.

        Esti habarnista, in Transnistria, in depozite, evident ca nu sunt tancuri, este mult mai rau.

        • emi spune:

          Adica erai trimis de Iliescu calare pe tunuri? :) Nuuu, tu nu lupti barbateste, tu esti cu ochii rosii de la prea mult uitat prin gauri.
          Pasol na turbinca, Ivane!

          • Mihail spune:

            @ emi,

            ce treaba aveam eu la chisinau, nu pot spune decat peste 50 de ani. :P
            …insa, dace ne vom intalni vreodata si pentru ca tot trebuie sa vorbim ceva(in afara de sex) o sa-ti povestesc acte ceva.
            S-ar putea sa-mi amintesc de un “nene”moldovean care civil fiind, dar cu stagii si experienta in Afganistan, facea niste incursiuni, dincolo, noaptea, impreuna cu alti cativa camarazi. Luau cate un prizonier, il “ascultau ” apoi…il trimiteau catre Iad. Mai faceau si alte chestii, dar chiar ca nu pot sa-ti spun, aici.
            Povestea totul, cu atata nonsalanta, incat ziceai ca este la un pahar bun de vin.

            Chiar nu poti fara sa debitezi prostii ?

  16. Filip G spune:

    @Mihail,
    spre deosebire de multi economisti VV are si scoala vietii.Nu tot ce arata bine pe hartie poate fi implementat in realitatea de zi cu zi a cetateanului.
    De aici lantul proiectelor ratate fara o finalitate care sa aduca plusvaloare adougata.
    Daca VV doreste poate lansa aici pe blog strategii economice,greu de manipulat si distorsionat.
    Una din teme ar trebuii sa fie:
    Diferenta dintre un Asistat si un Intreprinzator care nu sta cu mana intinsa statului.De aici diferenta de doctrina dintre SOCIALISTI si LIBERALI.
    Sigur ca ASISTATI SOCIALI sunt si cei abonati la contracte cu statul.

    • Mihail spune:

      @Filip G,

      m-ai prins, aici nu ma pricep si nici….astia care ma platesc ca sa postez, sau alalalt care “dicteaza la foc automat”.
      Se declara toti invinsi ! :D

      Nu am niciun motiv ca sa te cred, insa…nu m-as lua niciodata(sa zicem) dupa unul care ma sfatuieste cum sa am o relatie fericita, insa el a fost prins la alta in pat.

  17. Mihail spune:

    @ emi,

    uite, daca vrei, trec pese varsta ta inaintata si sunt dispus sa “lupt barbateste”cu tine.
    O tura. :D

  18. Mihail spune:

    @ emi/completare,

    Chestia cu “haitasii”iar este o tampenie.
    Baietii merg pe o chestie simpla: “murdareste, murdareste, ca tot ramane ceva”” !

    Atunci, in Senat , senatorul trebuia sa “lupte barbateste”, sa spuna: “buey colegi, eu ma duc la ei ca sa ne socotim, sa vedem care-i treaba”.
    Atentie, aprobarea solicitata nu era pentru arestare, ci pentru studierea dosarului, adica cercetare.

    Fugind, cine-l mai crede ca este sau nu nevinovat ? Tu, Filip si poate Adam(buey mai traiesti? )
    In rest, “populatia”a ramas cu imaginea imprimata, cu ideea, ca ceva-ceva este in cazul Vosganian.
    Asta este adevarul !

    In rest, poti sa te tzipi cat doresti, sa vii cu tot felul de tampenii caracteristice tie, dar intamplarile din Senat asa raman. Un teatru religios gratuit, o fuga maiastra de cercetare. O smecherie.

    Idee: ar putea profita de scrisorica catre moldoveni, iar acestia sa-l propuna, pentru a treia oara, pentru Premiul Nobel. Ar avea si Banciu, inca un nou subiect. :P

  19. Filip G spune:

    http://www.stiripesurse.ro/cazanciuc-mesaj-catre-partide-justi-ia-nu-se-face-in-parlament-in-dezbateri-publice-la-tv_960690.html
    Sa-i spuna cineva si domnului ministru urmatoarele:
    Justitia sa fie credibila trebuie sa aiba o verticalitate si o tinuta morala.
    O institutie e populata cu oameni,cat priveste actul de justitie in multe cazuri lasa de dorit.
    Daca clasa politica se incearca a se curata de catre diferite institutii.
    Cine curata sistemul Judiciar?
    Corb la corb nu-si scoate ochii!

  20. vasile a. spune:

    @mihail,
    Cind a spus ca nu te “citeste”VV a spus ca nu isi da seama ce fel de persoana esti. Sa iti spun drept nici eu nu te “citesc”.Ai unele analize foarte bune pentru ca apoi(orbit de aversiunea fata de VV) sa vii cu postari cu argumentari paralogige.Oricum eu consider ca a te eticheta omul rusilor este nu o rautate,este o prostie.In acelasi timp eu cred in viitorul politic a lui VV si consider ca a cade in capcana de a-si dovedi nevinovatia cu justitia independenta din Romania(atit de laudata de Johannis nenumarate case) ar fi fost nu o prostie, ar fi fost o gafa enorma.Ma gindesc cum ar arata VV alaturi de Tariceanu. Numai ca trebuie caVV sa se hotareasca repede

    • emi spune:

      Ar trebui sa-si schimbe intai nevasta, altfel nu-i primit in “club”.

      • Mihail spune:

        @ emi,

        iar spui prostii, nu stii sa taci ?
        Vasile prezinta o idee serios, ce rost are ca sa vii tu sa dai cu polonicul in castronul cu omleta ?
        Vrei sa te ia pe tine, sa ti-o traga si tie, vrei sa te dai cu motocicleta ?

        …hai, mai bine mai zi, o data, cum e cu tancurile alea doborate cu GPS-ul. Tu crezi ca este identic ca-n cazul aparatului de omorat tzantzarii ? :P

    • Mihail spune:

      @ vasile a,

      eu sunt batran, deci este posibil sa nu fiu cursiv intotdeauna.
      Zic si eu.
      Insa, nu-l urasc, sau desconsider pe domnul Vosganian.
      Poate, daca am avea un aparat de masura, am constata ca sunt mai dezamagit, de Domnia sa, decat voi.
      Mi-a furat increderea in el.

      Ghinionul este ca in 25 de ani m-am intalnit cu senatorul de cateva ori, penultima oara(la Timisoara) intr-o conjunctura neplacuta si un circ neasteptat. Nu pentru mine.
      Am chiar toate SMS-rile si cele din inainte si cele de dupa “eveniment”.
      Chestia petrecuta odata cu venirea lui GhiNNion acolo.
      Ultima oara a fost la Iasi, cand era pironit langa duduitza aia, imbracata total nepotrivit.
      Asadar, eu obtin o imagine, lipesc apoi bucatelele avute, dar si adaugand ceea ce vad prin mass media.

      Okay, de intamplarea din Senat nu mai pomenesc. Eu, sunt sigur ca nu m-as fi prevalat de pozitia in care sunt. Stiindu-ma nevinovat, ma duceam la DIICOT ca sa ne lamurim.
      Mie nu-mi este teama, nici macar de moarte.

      Sunt constient ca oamenii sunt diferiti, si fiecare procedeaza dupa cum crede.

      In opinia mea, si-a pierdut “forta”de om politic, iar aia stau si asteapta ca sa treaca si ultimul an, sa nu mai fie senator. Sunt ca niste caini care nu dau drumul la prada.
      Uite, sa presupunem ca eu nu am dreptate, atunci asteptam si vedem in viitor ce se intampla, cine a avut o analiza cat mai apropiata de realitate.

      Tin sa te asigur ca viata mea decurge oricum cu si fara dl. Vosganian, cu necazuri si cu bucurii.

      • vasile a. spune:

        @Mihail’
        eu il cunosc foarte bine pe VV.Uneori comportamentul sau este inexplicabil.Comportament de artist.Dar cred in omul Varujan,cu defecte omenesti dar cu nenumarate calitati ce compenseaza cu prisosinta defectele. Viata decurge si fara dl.Vosganian dar ar fi pacat

      • vasile a. spune:

        @Mihail’
        eu il cunosc foarte bine pe VV.Uneori comportamentul sau este inexplicabil.Comportament de artist.Dar cred in omul Varujan,cu defecte omenesti dar cu nenumarate calitati ce compenseaza cu prisosinta defectele. Viata decurge si fara dl.Vosganian dar ar fi pacat

        • Mihail spune:

          Nici nu te contrazic, nici nu am pretentia ca-l cunosc macar 5% pe armean.
          Insa, ceea ce s-a intamplat la Timisoara ne-a lasat paf.
          Nu voi spune, probabil niciodata, ce s-a intamplat. Nu este secretul meu, asta chiar daca am acordul de a povesti.
          Ideea e ca nu sunt numai doi care stiu “intamplarea”, ci un pic mai multi.
          Nu-i treaba mea.
          Insa, concluzii pot trage, am fost tare surprins.
          Asa cum, ceea ce a facut in Senat nu pot intelege. Insa, nu este destinul meu ca sa-l judec. Atat, doar nu inteleg.

          • Mihail spune:

            @ vasile a.

            preizare importanta. Nivelul de educate, viata traita, religia romano catolica, felul meu de a fi, profesia…toate acestea ma opresc ca sa urasc.
            Nu cunosc acest sentiment.

            Domnul Vosganian imi este indiferent, nici nu-l iubesc, nici nu-l urasc.
            Recunosc, m-a dezamagit. Insa, nu in Parlament, ci atunci in octombrie.

  21. Filip G spune:

    http://www.stiripesurse.ro/basescu-arata-marele-handicap-pmp_960693.html
    Cata democratie e in PMP.
    Listele de consilieri sa se faca in ordine alfabetica. :)
    In cazul asta doar cei cu A si B au minime sanse.In cazul asta eu cu F nu am nicio sansa. :)
    Asta-i dictatura ………….

    • Mihail spune:

      Adica “Filip”nu prea prinde lista ?

      • Filip G spune:

        Locurile eligibile nu trec de litera A daca sunt mai multi,restul trag pentru smecherii din capul listei.Asta era ideea.
        Asta da strategie castigatoare. :)

  22. vasile a. spune:

    Sper ca in Grecia va invinge NU. Ar fi o lectie de demnitate si o lovitura pentru politicenii europeni ipocriti. Miliardele de euro nu au mers in economia Greciei ci la bancile germane

    • Mihail spune:

      Lasa, ca nu-i chiar asa. Insa adevarul este undeva la mijloc.

      :)

      • vasile a. spune:

        @Mihail,
        De acord,adevarul e la mijloc,dar ,dincolo de analiza si ratiune,as avea o mare satisfactie daca ar fi NU.Prea toata lume tine partea UE,inclusiv comentatorii si politicenii romani

        • Mihail spune:

          Uite ca este “Nu”.
          Ramane de vazut de unde vor scoate bani de salarii si de pensii.
          Sunt multi care spun ca sntem intoxicati cu informatii eronate despre Grecia.
          Am fost de peste 15-20 de ori acolo, m-am si casatorit acolo…eu zic ca-i cunosc destul de bine.
          Am primit bon cam peste tot, insa nu stiu daca casa de marcat este fiscalizata, daca este inregistrata undeva.

          La un restaunrant din Thessaloniki, chiar pe Ignatia, la parterul unui hotel modest, mi s-a facut nota de plata pe fata de masa. Chelnerul tot repeta razand “capitalism, capitalism”.
          Dupa ce ne-a ridicat, a venit a strans totul, cu tot cu fata de masa, pe care a aruncat-o la tomberon.
          Cine a fost acolo intelege usor ce este cu fetele de masa din hartie.
          Pe mine m-a pufnit rasul, chiar asa, a faci nota pe fata de masa ?

  23. Mihail spune:

    Fostul președinte al Partidului Național Liberal, Crin Antonescu, a reacționat, duminică seară, în cadrul unei intervenții telefonice la postul România TV, în ceea ce privește situația delicată în care se află premierul României, Victor Ponta.

    Astfel, întrebat dacă Victor Ponta trebuie să-și dea demisia din fruntea Guvernului, Crin Antonescu a declarat că este „o chestiune care ține de multe alte conotații” și „îl privește pe premier”.

    „Asta este o chestiune care il priveste pe domnul Ponta. Eu nu am nici dorinta, cu atat mai putin obligatia de a da sfaturi sau de a reclama lucruri de la domnul Ponta. Colegii mei din Partidul National Liberal au inteles ca decizia mea este una ferma. Facand abstractie de persoane, e de banalitate sa spunem ca e de dorit ca prim-ministrul unei tari … Este o chestiune care tine de multe alte conotatii, nu sunt eu cel care trebuie sa dea un verdict (n.r. – intrebat daca Victor Ponta trebuie sa-si dea demisia)”, a declarat Crin Antonescu.

    În același timp, fostul președinte al PNL a subliniat faptul că daca Victor Ponta „întârzie pe malurile Bosforului” pentru a evita presiunea care este pusă pentru a-și da demisia, „greșește”.

    „Este evident ca se pune presiune pe Victor Ponta sa-si dea demisia. Si presedintele tarii, si Opozitia i-au cerut-o. Daca domnul Ponta intarzie pe malurile Bosforului sa evite aceasta presiune, cred ca greseste. Premierul Ponta ca isi da sau nu demisia, trebuie sa faca fata acestei presiuni”, a mai afirmat fostul președinte PNL.

    Victor Ponta, premierul Romaniei si presedinte al PSD, este internat de peste 20 de zile intr-un spital in Turcia, unde a fost operat la genunchi. In toata aceasta perioada, opozitia si presedintele Romaniei, Klaus Iohannis i-au cerut demisia din functia de prim-ministru, insa acesta a ignorat solicitarile acestora.

  24. Mihail spune:

    Un euroales îi aruncă mănușa lui Iohannis: „Ghinion, grecii au votat NU”

    Cetăţenii greci au votat în proporţie de 59,8% împotriva măsurilor propuse de creditorii internaţionali, 40,2% pronunţându-se în favoarea acestora, conform rezultatelor oficiale parţiale. Prezenţa la urne în referendumul organizat în Grecia pe tema măsurilor economice a depăşit nivelul de 40%, astfel că plebiscitul va fi validat, anunţă Ministerul de Interne de la Atena. Începând de la 1 iulie Grecia este, tehnic, în incapacitate de plăţi. Actuala situaţie nu este o premieră pentru Grecia, dar ar putea fi cea mai gravă din istoria ţării. În 2012, economia Greciei a fost în incapacitate de plăţi tehnică, restructurând o datorie suverană de 124 de miliarde de euro. La acea vreme, Grecia a fost salvată de creditorii europeni. Acum, Grecia riscă să nu poată plăti deloc datoria de 323 de miliarde de euro, iar şansele unei intervenţii europene sunt minime. Deocamdată, Grecia nu va intra oficial în incapacitate de plăţi doar pentru că Fondul Monetar Internaţional oferă unei ţări aflate în default tehnic o lună până la constatarea oficială a situaţiei. Practic însă, pieţele financiare vor considera Grecia ca fiind o economie insolventă.

    „Rezultatul care se anunță la referendumul din Grecia schimbă modul de a face politică la nivel european. Este o victorie a democrației contra birocrației anti-democratice care a asfixiat, în numele austerității, dezvoltarea economică și soarta oamenilor. În fața acestui NU, România trebuie să aibă curajul să inițieze un nou proiect de țară care să le ofere românilor mai multă demnitate. Pentru acest nou mod de a face politică, trebuie lideri adevărați”, a declarat europarlamentarul român Victor Negrescu, care a criticat totodată lipsa de reacție a lui Klaus Iohannis față de această nouă criză la nivel european. „Pentru marea majoritate a românilor, acest referendum nu este despre DA sau NU, ci despre incapacitatea reprezentantului României în Consiliu European – președintele – de a fi activ, de a conta la nivel european și mai ales de a explica populației ce se întâmplă și ce trebuie făcut pentru protejarea românilor de efectele unei crize declanșate în Grecia. După modelul predecesorului său, Președintele Klaus Iohannis se crede providențial și refuză să comunice românilor gândurile și proiectele sale pentru România. Această lipsă de transparență mă îngrijorează cel mai mult. Domnule Președinte Klaus Iohannis, ați spus că nu vă faceți «iluzii» privind referendumul din Grecia când v-am solicitat să convocați CSAT și să organizați o întâlnire cu eurodeputații și Guvernul României pentru a preîntâmpina efectele referendumului, dar ghinion, grecii au votat NU. Acum ce facem?”, îl interpelează eurodeputatul Victor Negrescu pe președintele României.

    Europarlamentarul român și-a declarat totodată convingerea că rezultatul referendumului nu înseamnă ieșirea Greciei din zona Euro sau din Uniunea Europeană. „Grecia va continua drumul său european. Acum vor începe negocierile reale între creditori și Grecia. Cred că se va ajunge la un acord pentru că birocrația internațională ar pierde mai mult în absența unei soluții de compromis”, susține europarlamentarul Victor Negrescu.

    • vasile a. spune:

      De acord cu aceasta analiza.Nu trebuie sa uitam , grecii sunt un popor mindru si au inventat democratia.Au si un sentiment puternic al solidaritatii.Cei care spun ca grecii sunt lenesi nu cunosc poporul grec.Sa nu uitam ca i-au tinut in sah pe nazisti

  25. Kronstadt an der Graft spune:

    Mie mi se pare un pic aiurea să așteptăm ca Victor Ponta să-și mai dea demisia. Demisia trebuia să și-o dea în primele 24 de ore de la aflarea motivelor și atunci s-ar fi putut spune că ar fi fost o demisie de onoare. Așa cum a făcut dl Rus. Acum nu mai e cazul să-și dea demisia. Trambulicii ăștia ai d-lui Blaga ar trebui să se bucure astăzi că musiu Ponta nu a făcut-o. Ar trebui să folosească prilejul, nu să-i ceară demisia, ci să arate cu degetul ce fel de politician a ajuns. Da n-au cu cine s-o facă. Madam Vuvuzica a rămas cu mâna întinsă către Palatul Victoria cerșind demisia premierului.

  26. Kronstadt an der Graft spune:

    Legat de Grecia, părerea mea e că referendumul n-a avut nici un rost. Ori da, ori ba, grecii tot au de plătit niscaiva bănuți la creditori, iar creditorii nu vor scoate mai mult de la greci într-un timp mai scurt. Aceeași Mărie.

  27. Mihail spune:

    Toate glumele despre greci (III)(kmkz.ro)

    Într-un triunghi dreptunghic, suma pătratelor catetelor este egală cu cât decid FMI și Banca Centrală Europeană.

    Cum găsești un loc liber la umbră în Grecia? Foarte greu.

    După ce și BCE le-a întors spatele, grecii au mai rămas cu o singură speranță: să se împrumute de la Andrei Chiliman.

    Singura șansă a grecilor să-i mai mintă câteva luni pe creditori ar fi ca Tsipras să-și dea demisia și să vină Ponta în locul lui.

    Mai e nevoie să spunem cine a plecat acuma cu o pungă dă dolaaari să cumpere Muntele Athos?

    Știți vorba aia: despre greci, numai de bine.

    O șansă de a se evita Grexit-ul ar fi ca FMI-ul să ia legătura cu frații Nuțu și Sile Cămătaru.

    Guvernul Greciei a propus Germaniei să deseneze sigla Mercedes pe Soare.

    De ce are nevoie un grec pentru a trăi bine? De doi nemți harnici.

  28. tudor spune:

    Intrebarea este: poate Grecia sa si asigure cheltuielile, exceptind datoriile si ratele?
    Daca nu poate, ce vor face?
    Referendumul in aceste conditii pare mai degraba santaj: cine pe lumea asta vrea sa si plateasca datoriile?
    Cred ca vor primi o lectie foarte dura.

    • emi spune:

      O dovedeste si formularea intrebarii pusa la Referendum. A fost pusa pe intelesul si pentru creditorilor/creditori, mai mult, decat pentru votanti.
      Grecia da impresia ca e condusa de un copil rasfatat si iresponsabil.

    • Lordul John spune:

      Poate Grecia sa-si asigure cheltuielile, exceptând datoriile si ratele.

      • Filip G spune:

        Eu nu exclud sa aiba o intelegere cu China.
        Sa fie poartita de intrare pe pietele Europene acceptata de creditorii in speranta recuperari datoriilor?!?
        Daca nu ai un spate asigurat ,nu poti juca tara la ruleta ruseasca.
        Miscarea asta o sa fie interesanta.Daca nu se i-au masuri o sa faca si altii.Daca se i-au masuri radicale creditorii nu recupereaza banii si imping Grecia spre China si Rusia.
        Dificil moment……

  29. Lordul John spune:

    @

    George Santayana spunea ca “revoluțiile sunt răzbunarea unui adevăr neglijat”.

  30. emi spune:

    Copilul rasfatat si-a luat jucariile si-a plecat… INCREDIBIL!!!

    • emi spune:

      Grecia se comporta asemeni celor care fac credite, si incep sa tipe cand moneda se devalorizeaza. Vorba proverbului:
      “Cand ii dai bani, ii fata vaca, cand ii ceri banii inapoi, ii moare vitelul.”
      China deja a intrat in Europa, prin Italia, in 2014.

  31. Filip G spune:

    http://www.stiripesurse.ro/victor-ponta-reactie-la-votul-din-grecia-atac-la-ue-si-adversarii-din-romania_960763.html
    Nu i-o fi spus medicul ca calmantele ii afecteaza puterea de concentrare si decizie.
    E pe aratura rau,se doreste ”Tsipras de Romania”?
    Cred ca un consult medical la revenirea in tara se impune inainte de a prelua postul de premier.

  32. vasile a. spune:

    Mie dor de comentariile lui Cris.M-am cam saturat de postarile lipsite de continut a johannistilor declarati sau sub acoperire.Ghinnion

    • emi spune:

      Mi-e dor…

    • Mihail spune:

      @Filip G si @ emi,

      cum gasiti voi explicatii la orice, mai ales emi.
      Ea, in special, este cu turma. Voteaa turma un nemtzalau, atunci asta voteaza si ea.
      Spune cineva impotriva dsicursului lui GhiNNion despre Grecia, atunci s-o vezi cum sare cu gurita.

      Un singur lucru nu va intra in capetele alea seci, faptul ca grecilor s-au saturat de fandoselele europenilor de la Centru, ca ii doare in prastie de restul. Au dreptatea lor.

      • emi spune:

        Cand nu se plateste financiar, se plateste altfel, nimic nu ramane neachitat. Unui datornic ordinar i se ia casa, unui stat i se ia suzeranitate, samsarii nu te iarta nici in mormant. Mai baga cate unul si cate-o piesa de teatru, pentru erodarea furiilor si calmarea fraierilor.
        Totusi premierul grec e actor bun. Si frumusel foc!

        • vasile a. spune:

          @emi
          Nu te-aisaturat sa fii obedienta fata de birocratii europeni si fata de Johannis cel cu multe case? Nu ma refer numai la casele achizitionate din meditatii(prin munca cinstita) dar si la cele acoperite prin retrocedari catre Forumul german si Biserica Evanghelica

          • Mihail spune:

            Ha-ha-ha…auzi la el, ca aia e “obedienta” ! :D
            Nu m-am gandit la expresia asta…”obedienta”.

            Adaica, recapituland, emi este o doamna venerabila si obedienta…sau doamna obedienta si venerabila, nu inteleg ?
            Cum e corect ?

          • emi spune:

            Ca sa nu fii obedient, trebuie sa-l placi pe CPT?
            L-am placut, mi-a trecut. Asa cum l-am certat si pe KWI cand m-a suparat, si chiar pe VV. Dar sunt oameni care ma supara infinit mai putin decat altii. Daca tie nu iti plac numerele si nu le intelegi, nu inseamna ca sunt eu obedienta. Totusi banca e banca, un rau necesar, daca nu il poti duce, nu te bagi.
            Grecii joaca alba-neagra si vor fi tratati ca atare.

  33. Mihail spune:

    @vasile a.

    dosarelul(Herlitz, tot marca nemteasca) cuprinde si pe nevasta-parashuta(aia caruia i se intrevede tangutza prin rochita) dar si soacra.
    Ultima a venit cu ceva informatii, au inventat un mostenitor, l-au improprietarit, apoi omul i-a cedat juma’ de imobil lui domn profesor. Iar acesta, ce sa faca, l-a inchiriat la o banca…cumva tot nemteasca.

    Evident ca venerabila&obedienta doamna, emi ! nu zareste chestiile astea.
    Dar sa nu o condamnam prea aspru, deoarece e orbita de marsavia turcilor care i-au belit, dintr-o felie, pe armeni.
    …ca inceputul, in aceasta poveste nemuritoare a fost invers, nu ne amintim.

  34. Mihail spune:

    @ emi,

    niste domni plini d eidei din Ieuropa, s-au fgandit cum sa ajute ei pe bietul popor grec si sa-i scoata pe acestia din criza.
    Sa le dam bani, multi bani !
    Iar ca biznisul sa fie okay, le-au bagat neste dobanzi, de stateau caprele pe Olimp, ca apretate.
    …Acum grecii arata ca nu sunt chiar prosti.

    Aseara la mitingul din Atena, din fata Parlamentului, a venit si Tsipras. Acesta i-a intrebat: ba care ti votat “OHI” ?
    Peste 65% au ridicat manile sus.
    Okay, zice el, acestia merg la souflaki, calamaria, Retzina si tzatziki, iar restul…la munca !

  35. Mihail spune:

    Un fragment din “teoria chibritului”..insa suna atat de bine, place inimii adevarate de roman, nu de roman in pozitia ghiocelului.
    Aaa, nota: si GhiNNion este neamtz !

    “Nu știu dacă grecii au făcut bine sau rău din punct de vedere economic.
    Din punct de vedere moral, grecii ne-au dat o lecție, nouă. românilor, care ne scăpăm pe noi și cînd trage un pîrț spre București vreun terchea-berchea de la Bruxelles.

    Am consacrat comentariul de pe cristoiublog.ro nu situației din Grecia, cum s-ar fi putut crede, ci turnesolului pe care-l reprezintă pentru politicienii noștri convocarea unui referendum de către premierul Alexis Tsipras pentru a afla dacă poporul grec e de acord sau nu cu măsurile de austeritate cerute de Creditorii internaționali, de Marile Puteri europene, sau mai precis de Germania.

    E absolut necesară precizarea în legătură cu Germania, deoarece, așa cum s-a putut vedea, America a preferat să rămînă deoparte de dispută, fie și pentru că ambițiile Germaniei de a instaura în Europa stăpînirea unui al treilea Reich sub masca Uniunii Europene nu sunt prea pe placul Americii. Nici Franța, Italia, Spania, Anglia nu s-au omorît să amenințe poporul grec c-o să-l ia dracu dacă nu acceptă noul val de măsuri de austeritate.

    Am încercat să arăt că situația Greciei de azi nu se rezumă – așa cum trăncănesc politrucii și guriștii din presă – la refuzul de a accepta măsurile de austeritate. Grecii simpli n-au nici o vină că Guvernele anterioare au făcut datorii atît de mari încît darea lor înapoi în doi timpi și trei mișcări ar însemna o și mai mare strîngere a curelei, după ce, în ultimii cinci ani, au strîns-o de-a fost cît pe-aici să moară de atîta strîns.

    Totuși, nu acesta a fost scopul comentariului meu.
    Scopul comentariului meu a fost de a arăta că în poziția luată față de situația din Grecia se dezvăluie brusc adevăratul chip al politicienilor români, al celor care conduc țara asta de 25 de ani.

    Am spus în comentariul anterior că acest chip e unul de slugi șmechere.
    Comentariile dedicate rezultatelor Referendumului de către politrucii invitați prin studiourile televiziunilor de știri mă fac să fiu și mai dur, și să spun că vedem cu toții acum fața abjectă a politicianismului român.

    Ce spun politicienii noștri, de la Traian Băsescu pînă la Ludovic Orban?
    Că Alexis Tsipras e un iresponsabil, un aventurier, un derbedeu, pentru că a convocat un Referendum prin care a întrebat poporul grec dacă vrea să suporte măsuri de austeritate.

    De ce e iresponsabil?
    Pentru că un politician responsabil – zic politrucii noștri – ar fi impus poporului grec măsurile de austeritate cerute de Creditorii internațional fără să-l consulte prin Referendum!
    Un popor – continuă politrucii români – nu trebuie consultat cînd se iau astfel de măsuri.
    Un Popor, inclusiv poporul român, nu e responsabil cînd vine vorba de destinul său.
    Noi, cei care suntem la putere sau vom fi la putere, știm mai bine decît Poporul ce-i bine și ce-i rău pentru Popor.

    Ați recunoscut aici Sindromul Nicolae Ceaușescu?
    Valul de măsuri de austeritate făcea Poporul român să bombăne.
    Bine, bine, am înțeles că România trebuie să dea cea mai mare parte a venitului național investițiilor și nu consumului, pentru că generațiile de azi nu trebuie să bea și să mănînce pe rupte fără a lăsa ceva generațiilor viitoare, dar dacă sporesc aceste măsuri, generațiile azi nu vor mai avea nici ce să bea nici ce să mănînce pur și simplu.
    La aceste obiecții, Nicolae Ceaușescu se grăbea să răspundă că El, Conducătorul, știe mai bine decît Poporul ce-i bine și ce-i rău pentru Popor.

    Un al doilea sindrom manifest în reacția politrucilor noștri e cel al slugii scoase din sărite că alții cutează să nu fie slugă.
    Nimeni nu spune că politicienii români ar trebui să atingă îndrăzneala lui Alexis Tsipras de a sfida Marile Puteri în numele Poporului grec prin refuzul de a accepta măsurile de austeritate.
    Asta nu înseamnă că politicienii români n-ar putea spune și ei Nu din cînd în cînd Marilor Puteri, Comisiei Europene.

    E suficient să citești titlurile înspăimîntate din ziare, gen România discutată în Parlamentul european, România criticată de Comisia europeană, pentru a înțelege cît de slugi am fost, suntem și vom fi.
    România e membră cu drepturi egale a Uniunii Europene.
    Teoretic, România se poate pronunța cu îndrăzneală asupra deciziilor Uniunii Europene nu numai în ce privește relația UE cu țara noastră, dar și în ceea ce privește toate problemele UE.
    Îndrăznește vreun politruc român să afirme dreptul României de a avea un cuvînt de spus la Bruxelles?
    Firește că nu.

    Și atunci cînd cineva din UE cutează să fie și altceva decît slugă, slugile de la București sunt indignate:
    Cum adică, a îndrăznit premierul grec, premierul unei țări mici, să-i sfideze pe Stăpînii noștri?!
    Ce mai încolo și încoace, politicienii români au dovedit încă o dată că au suflete de valeți. “

    • emi spune:

      Tata slugilor da lectii??? In urma cu 5 ani cand taia TB pensii si salarii cine ii ridica in slavi punguta cu doi bani? Se oglindeste omul, ce poetic se autodefineste, “suflet de valet”!!!

  36. emi spune:

    Daca nu vrei sluga la banci, nu faci imprumuturi.

    • mihail spune:

      Esti obedienta !

      • emi spune:

        Cu oamenii bolnavi nu ma joc, nu vreau sa le agravez boala.

        • mihail spune:

          Bun, deci din baba, scuzati…din venerabila doamna si obedienta, ai ajuns, acum si felcer cu cunostinte medicale ?
          Stii ce ma surprinde ?
          Am cativa clienti medici, familii de medici, iar astia habar n-au meserie, nimic nu stiu.
          Cum naiba tu deja vezi ceva, doar citind, iar ei nimic ?
          Din ce in ce te apreciez mai mult.
          Promit ca o sa-ti pun flori pe mormânt !

        • emi spune:

          Desi unii cercetatori spun ca, pentru bolile degenerative, invatatul si contrazicerea, sunt pentru creier, ceea ce este sportul pentru muschi. Dar una e o alergare usoara sau un mers pe jos, si alta e trasul de fiare. Si pe Tiberiu l-am menajat…

    • Filip G spune:

      Televiziune seriosa tip OTV ; :)
      Cread ca Tary o sa prezinte motociclete ori matrimoniale.
      https://www.youtube.com/watch?v=iJQ4SCpTVuo

      • liberalul spune:

        Ce praf esti! Incercarea ta disperata de a-l distruge pe CPT, denota cat de penibil poti fi.

        • Mihail spune:

          cum il poate distruge ?
          Hai sa fim seriosi, Filip G spune o opinie.
          Dealtfel, chiar el era mare iubitor de Tary, atunci cand acesta a sters-o din PNL.

        • emi spune:

          Cand supui unui Referendum o problema precum returnarea datoriilor, este inevitabil ca oamenii nu vor vota pentru austeritate. Eu ma asteptam ca grecii sa voteze in masa “NU”, interesant mi se pare procentul urias care a votat “DA”. Inseamna ca in Grecia exista o concentratie serioasa de gandire liberala, ceea ce in Romania nu exista. La un asemenea Referendum nici 10% dintre romani nu ar spune “DA”. Nu avem educatia gandirii liberale, profesorii nostri sunt comunisti / socialisti 100%. Nu au educatia si respectul proprietatii private, nu au responsabilitate cetateneasca, nu pot forma caractere liberale. Inca stau cu mana intinsa la “cadouri”.

        • Filip G spune:

          :)
          Pozitionarea nefireasca a lui Tary il distruge,eu doar consemnez………..

  37. Mihail spune:

    @ emi,

    in Grecia este un spectacol pe care-l vede toata lumea, insa dincolo de Egee si Ionica(astea sunt doua mari, asta ca stii si tu) este problema americanilor vizavi de o Germanie care si-a luat avant prea mult.
    S-a intins exagerat la cascaval.
    In acest caz, apar americanii carora le plate Tzipras, un tip tanar, fara cravata si care calaraste o motocicleta. Bun, in Grecia si cucoanele calaresc motocicleta.

    Tie nu ti s-a parut ca Tsipras este prea sigur pe el. Oare de ce este asa de sigur, nu cumva americanii il sprijina ?

    Privind prin prisma celor aratate, poate realizezi si tu cat de nashpa este de noi avand un Presedinte neamt.

    …Presedinte care nu a vizitat un loc, pana cand copacii nu au fost bine spalati cu apa. Deh, Kaiserul…tot kaiser.

    • emi spune:

      Tsipras, Renzi, Ponta… acelasi aluat, din faina prea alba ca sa mai contina si nutrienti. Masti.
      Ca intr-o casa in care nu exista parinti, ci prieteni, se locuieste in bordei, pentru ca asa au votat cei zece copii, parintii nu muncesc, pentru ca asa vor copiii, sa aiba cu cine sa se joace toata ziua, si se mananca doar inghetata, pentru ca asta le place copiilor. Democratie infantila.
      Democratia greaca avea la baza un Sfat al Inteleptilor, asta e o masca a democratiei, o mimare a puterii. Grecia a devenit marul discordiei pentru distrugerea UE. E adevarat, pare a fi mana americanilor.

  38. vasile a. spune:

    @Mihail,
    Nu ti se pare ciudat ca in presa si pe bloguri (inclusiv pe acesta) basisti si johannisti si-au dat mina sa infiereze cu minie proletara Grecia si sa sustina bancile nemtesti?Rdpeta ca papagalii pseudo-argumentele lui Tapalaga.Singuri nu sunt capabili sa gindeasca.GhiNNion

    • Filip G spune:

      In ce sa creada cetatenii?
      In USL care a esuat lamentabil?
      Nu te grabi cu etichetarile,situatia e mai complexa decat pare .
      Nimeni nu poate cenzura pozitionarea unui cetatean de o parte ori alta.
      Ca Basescu penduleaza intre stanga si dreapta nu-i o noutate.El oricum e mort politic,cu Nutzi fara Nutzi PMP nu are potential de crestere sa conteze…….

      • vasile a. spune:

        @Filip G,
        ” In ce sa creada cetatenii?” In cei care incearca sa faca ceva,bineinteles daca ii lasa justitia independent a lui Basescu si Johannis. in VV, Tariceanu etc. Nu-I inteleg pe cei care acuza alianta cu PSD. Nu era toxica alianta PSD-PDL,PSD-PNL si este toxica numai la Tariceanu? Se uita faptul ca dupa destramarea aliantei DA Tariceanu a rezistat lui Basescu cu sustinere PSD fara a face concesii si fara a abdica de la un program de guvernare liberal

        • Filip G spune:

          Tariceanu a fost impotriva aliantei cu PSD cand era Crin Presedinte la PNL.Acum cand PSD i-a facut partid,e OK .
          Pentru mine Tariceanu nu mai e credibil…….
          Si daca dispare fizic Basescu sunt multi care nu se impaca cu ideea ca visele lor vor fi bantuite.
          Asa cum Parlamentarii au dat legi proaste pentru populatie si-au dat legi care ii incrimineaza.
          Eu cetateanul incerc sa reglez la vot neputintele unor partide.Critic aici pe blog,dar nu pot reglementa si aduce normalitatea….

    • emi spune:

      E vorba despre respectul pentru proprietate, specific liberal, evident ca socialistilor le lipseste cu desavarsire…
      Daca Tary e asa darnic, de ce nu daruieste din buzunarul lui, macar de-un ghinnion? E valabil pentru toti socialistii de caviar, cand isi vor darui averile saracilor, atunci vor deveni credibili, pana atunci sunt gasca lui Pinocchio.

      • vasile a. spune:

        @emi
        Intii sadaruiasca Johannis din bani de meditatii.Sau poate prima doamna

        • emi spune:

          KWI si CI nu se dau socialisti si nu promoveaza democratia infantila, numita si populism ieftin.
          In timp ce Ponta plateste pe toata lumea, ca sa fie votat, dar evident ca nu din buzunarul sau personal.

  39. vasile a. spune:

    @emi,
    Vorbeam de Taricenu ,nu de Ponta.Deviezi , fara subtilitate,discutia.Daca nu poti raspunde,imediat pomenesti de Ponta.Tipic pentru o vadimisto-johannista

  40. vasile a. spune:

    @emi,
    Bineinteles ca poti vorbi despre orice chir daca nu argumentezi.Prostiile pe care le debitezi iti apartin.Dar ce pretentie trebuie sa am de la o vadimisto-johannista.Cum e sacul asa si peticul.
    @VV,
    Foarte buna analiza.In ton cu ceea ce sustineai si tu si eu.Nu trebuie sa stam cu miinile incrucisate si sa asteptam ca statul politienesc sa se pietrifice incit sa nu mai poata fi distrus.Este aceeasi situatie ca in 1996 cind daca cistiga PDSR ne-ar fi trbuit 45 de ani ca sa-l dislocam.Pericolul vine de la gasca basisto-johannista.Ma astept sa faci o alianta cu Tariceanu.Astazi am avut o intilnire cu sefa programelor de masterat de la Duke Univ.(Univ. clasata pe pozitia 31 in lume).Este o romanca pe care am ajutat-o sa plece in SUA si care nu a uitat acest lucru.Mi-a spus ca dupa 12 ani a gasit o Romanie in plina epoca Mccarty.Trist.

  41. vasile a. spune:

    Mie greata de Johannis mai ceva decit mi-a fost de Iliescu si Basescu.Credeam ca asa ceva nu este posibil