Comunicat de presă – Varujan Vosganian deschide Gala Culturii Nemțene

 

Varujan Vosganian, prim-vicepreședinte al Uniunii Scriitorilor din România va deschide Gala Culturii Nemțene, prilejuită de Ziua Culturii Naționale, cu prelegerea “Cultura națională și destinul ei european”. Evenimentul va avea loc în ziua de 13 ianuarie 2016, la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, începând cu orele 13,30.

Organizatorii „Zilei Culturii Naționale 2016. Gala Culturii Nemțene“  sunt Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț, alături de Consiliul Județean Neamț, Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est, Teatrul Tineretului și Academia de Muzică „Gheorghe Dima“ din Cluj-Napoca (Extensia Piatra Neamț).  Organizatorii își propun să marcheze superlativele culturale ale anului 2015 prin oferirea de distincții și premii pentru performanță culturală în anul 2015, în atmosfera unui amplu și dens program cultural.

 

În aceeași zi, la Sala “Garabet Ibrăileanu” a Colegiului Național “Roman Vodă” din municipiul Roman va avea loc, la orele 17,00, prezentarea volumului de poezii “Cartea poemelor mele nescrise” semnat de Varujan Vosganian. Evenimentul este organizat de Filiala Roman a Uniunii  Armenilor din România în parteneriat cu Primăria Municipiului Roman, Reprezentanța Neamț a Uniunii Scriitorilor din România, Colegiul Național “Roman Vodă”, Societatea Culturală “Clepsidra”, Academia “Petru Tocănel” și Trupa de Teatru “Gong”.

Moderatorul evenimentului va fi Emanuel Nazaretian, președintele filialei locale a Uniunii Armenilor din România. Invitații la acest eveniment sunt prof. Dam Laurențiu Leoreanu, primarul Miniciului Roman, Cristian Livescu, critic literar (Piatra Neamț), Emilian Marcu, poet (Iași), Gheorghe Andrei Neagu, poet și prozator (Focșani), Victor Munteanu, critic literar (Bacău) precum și Gh, A. M. Ciobanu, eseist, preot Cornel Paiu, poet, și Lucian Strochi, critic literar, reprezentanți ai intlectualității romașcane.

25 Responses to “Comunicat de presă – Varujan Vosganian deschide Gala Culturii Nemțene”

 1. Mihail spune:

  o actiune foarte interesanta. Succesuri !

  • Kronstadt an der Graft spune:

   Păi hai s-o luăm la bani mărunți. Concret, lângă Brașov există o localitate unde e o colonie de țigani de peste zece mii de suflete. Cel puțin un sfert din acești rumâni nu au nici o sursă de venit. E plin orașul de puradei murdari și rupți, care nu numai că umblă prin gunoaie de le vântură mai ceva ca maidanezii, dar intră prin toate gangurile, prin scările blocurilor și prin curțile neîncuiate ale oamenilor și dacă prind ceva ce se poate șterpeli și nu-i vede nimeni s-au dus cu prada. Dacă-s prinși își trag mutra aia de copil oropsit, exersată cu profesionalism în familie, de le înmoaie și pe cele mai aprige gospodine puse pe harță, alegându-se până la urmă și cu bani pe chestia asta.
   Evident că cei de la Direcția… Pentru Protecția Copilului știu fenomenul, dar face parte din nesimțirea funcționarului român să nu se miște dacă nu strigă nimeni la el și uite așa e plin orașul turistic de omuleți zdrențăroși, mucoși și jegoși, care mișună în toate direcțiile și dau o notă orientală urbei. Partea neplăcută este că mulți din acești copii nu au nici măcar alocație, pentru că nu au acte de naștere, nici ei nici părinții lor. Sunt inexistenți din punctul de vedere al statului, numai noi îi simțim când ne dispare una-alta de prin preajmă. Ei bine, ăstora ce le face musiu Biriș? Dar organelor de resort care nu-și fac treaba cine le atrage atenția că sunt în culpă? Probabil că madam Merkel, că am auzit-o zilele astea vorbind iar de MCV de s-au bășicat unii de pe la noi.
   Apropo, vedem cum se pune problema prin alte țări, ca în cazul familiei Botnariu din Norvegia.

 2. Filip G spune:

  Efectele perverse ale Ordonantei 55 data de Ponta (traseismul politic al primarilor si consilierilor) isi va arata inutilitatea anul acesta.
  UNPR cere 10 % din felia PSD in schimbul a ce?
  Un primar traseist UNPR ori ALDE nu a plecat cu voturile celor care l-au ales.Ori asta schimba radical ponderea votantilor pentru un primar in functie.Daca pleaca inapoi la partidul de unde a plecat isi pierde mandatul.Daca anunta in campanie ca revine la partidul de unde a plecat se loveste de criteriile de integritate e un ”traseist”. :D
  Deci UNPR si ALDE nu pot fi decat satelitii PSD,pe fata ori mai putin voalat.Asta le reduce sansele de a face pragul la parlamentare……

  • Kronstadt an der Graft spune:

   După opinia mea, a mai participa la vot și a alege unul dintre actorii actuali ai scenei politice românești nu este decât o dovadă de miopie politică. Apropo de faptul că există traseism politic, acest fapt este cel mai concret exemplu că politicienii actuali nu răspund de fapt în fața nimănui, nici a alegătorilor, nici a partidelor din care fac vremelnic parte.
   Acum ceva vreme am afirmat pe acest blog că politicienii români sunt iresponsabili. Dl senator m-a întrebat cu reproș ce am vrut să zic cu asta. Exact acest lucru am vrut să zic, că politicienii nu răspund în fața nimănui de ceea ce fac. Fac ce vor că tot nu contează, electoratul este captiv actualelor forțe politice. Cu lozinca votul este un drept pe care trebuie să-l folosiți, actualele partide politice, inclusiv partidul lui Băsescu, stau liniștite pentru că la alegeri au să vină suficienți căscați care le vor permite să huzurească încă o legislatură. Numai o grevă electorală masivă și agresivă i-ar mai scoate pe șmecheri din cursa pentru ocuparea locurilor în funcții de conducere și îmbuibare.
   Scuze domnule senator, știu că faceți parte dintre puținii politicieni cinstiți ai acestei țări, dar sunteți atât de puțini că practic nu vă mai vedeți.

  • ALDE nu e satelitul nimanui.

  • Shadow spune:

   @Filip
   vrei sa spui ca frunzaverde avea nevoie de condamnare pt ca altfel nu ar fi fost “traseist”? Stiu ca problema ta principala este ALDE. Ei bine ALDE nu este satelit in schimb PNL-ul actual este un satelit al lui coldea. Sa fi satelit al secu si sa fi mandru de asta asta zic si eu “roman verde”:-).

  • Shadow spune:

   Stii ce o sa ma amuze? Pe cine o sa sustina pnl cand in cursa pt primarie se vor declara basescu si Tariceanu. Pariem pe cat vrei tu ca pe basescu?
   PNL isi va schimba din nou denumirea un pdl apoi.

 3. emi spune:

  Acum inteleg de ce unii afirmau ca MS Regele Mihai nu mai poate da comunicate:
  http://cultural.bzi.ro/exploziv-a-murit-regele-mihai-ce-ascunde-casa-regala-39489

   • Mihail spune:

    @ emi,

    chiar nu realizezi cat esti de caraghioasa ?
    Catzelul moare de drum lung, iar prostul de grija altuia…spune o vorba romaneasca.
    Inteleg ca nu ai ce face, ca nu te pipaie nimeni, ca nu-si doreste niciun barbat(italian ori ba) ca sa se joace cu tione “de-a mama si de-a tata”…chiar nu face fata peria ta de paianjeni ? Pune mana si citeste, du-te pe la un muzeu, tartru sau Opera.

    Esti penibila rau !

    • emi spune:

     Tu cu asta te ocupi, cureţi oamenii de păianjeni?!?
     Mi-ai amintit un banc:

     Două prietene îşi povesteau necazurile:
     -Soţul meu e impotent 100%, nici medicul nu îl mai poate ajuta.
     -Al meu e impotent 300%, a căzut ieri pe scări şi şi-a rupt degetele şi si-a muşcat limba…

 4. Kronstadt an der Graft spune:

  Casa Regală pățește ce au pățit și țărăniștii dlui Coposu. E atât de asediată de către neocomuniști încât abia mai suflă. Spre deosebire de dl Coposu, care a fost un mare caracter dar un conducător mediocru, regele s-a descurcat cumva până acum, dar se pare că nu mai face față asediului.

 5. Filip G spune:

  http://www.capital.ro/romania-pierde-sume-foarte-mari-pentru-ca-nu-are-grupuri-de-producatori.html
  Deci ministrul agriculturii recunoaste ca micul producator e dublu impozitat.

  ”Acesta a precizat că se gândeşte la acordarea unor facilităţi fiscale pentru producătorii care se asociază, în primul rând la reduceri de taxe, deoarece “ei sunt dublu impozitaţi”.
  Cetatenii nu sunt egali in fata legii?

  • Shadow spune:

   Pai nu ziceai tu ca nimeni nu poate sa te oblige sa te asociezi? Deci pe tine nu te intereseaza ca oricum nu te asociezi cu nimeni. Ministrul nu a luat in calcul carnea si “cerealele” de unde si dubiul ca “acolo” loby-ul foarte puternic il face sa nu mai “vada”.

 6. Filip G spune:

  http://www.zf.ro/companii/comertul-traditional-a-pierdut-20-000-de-chioscuri-si-8-mld-lei-in-sapte-ani-14965833
  ”Acum noi, în România, trebuie să punem în ba­lanţă ce este mai avantajos, să avem o com­ponentă de vânzări la negru în co­merţ, dar cu bani care sunt cheltuiţi tot local, deci rămân în circuitul economic ro­mânesc, sau un comerţ modern pu­ter­nic şi alb, cu reţele precum Lidl care repatriază tot profitul în ţara-mamă.“

  Interesant punct de vedere!
  Exact asta face micul producator,e considerat de guvernanti evazionist,el cheltuie banii castigati platind facturi si produse care au TVA.

  • Shadow spune:

   @Filip
   extrasul tau este ceea ce spune taman “micul local” care “indirect” recunoaste ca el e in economia gri nicidecum guvernantii sau “concurenta externa”.
   In realitate ce vrei tu sa spui ca eu nu am reusit sa-ti inteleg “punctul de vedere”.
   Cu baietasi ca ala care detine paco economia Romaniei este pe butuci.

   • Filip G spune:

    @Shadow,
    situatia sta asa:
    Sunt Multinationalele care aduc marfa fiscalizata la preturi fata concurenta.Distruge producatorul local,iar banii sunt repatriati nu intra in economia reala ,creeand locuri de munca pe orizontal.
    Cand potentialul de productie e distrus si preturile cu care vand Multinationalele creste.
    Statul asigura pozitie de MONOPOL SUPEMARKETURILOR,distrugand micul producator.
    Sigur ca graul pleaca pe MARE apoi dupa rambursarea TVA revine inapoi.Si toate astea cu acordul celor care ne conduc.
    Lucrurile trebuie vazute in ansamblu.
    Porcul in viu e 1Euro pe KG la taran,cat sa-l mai fiscalizezi si sa ramana rentabil?

    • Shadow spune:

     @Filip
     Problema pozitiei dominante si a monopolului supermarketurilor este cunoscuta si nu este o problema doar romaneasca. A ajuns pana si la imbecilii aia de la bruxelles. Momentan loby-ul supermarketurilor este mai mare.
     Producatorul local care nu accepta “marjele” supermarketurilor NU EXISTA.

     PS. Zi mersi daca poti cumpara porcul in viu la 1 euro pe kil. In Franta este intre 7 si 10 euro si nu consuma porc ca noi. Cu fondurile europene cred ca ajung sa-l vanda ma ieftin decat producatorul roman in Romania. Apoi e drept ca ce va vine din import nu a vazut vreodata “cerul” si are gust de peste.