Câteva considerații privind Ziua Unirii de la Iași

1. Președintele României a fost primit cu o totală indiferență. Atunci când crainicul a anunțat că președintele va lua cuvântul, nu a aplaudat nimeni. Apoi, președintele s-a apropiat de microfon și a spus: “Bună ziua, Iași!”. Aceeași tăcere absolută. Nici măcar liderii PNL nu au aplaudat. Așa ceva nu s-a întâmplat niciodată, în douăzeci de ani de când particip la evenimentele de 24 ianuarie. La sfârșit s-au auzit câteva aplauze anemice, din partea ofițerilor înghesuiți pe treptele hotelului Traian.

2. Aceeași indiferență a marcat și discursul lui Dacian Cioloș. Ambii demnitari au citit de pe foi, doi ardeleni care nu simțeau nimic cu sinceritate pentru Moldova și de aceea s-au mulțumit să citească ce le-au scris alții.

3. În ciuda solicitării noastre, nici Klaus Johannis, nici Dacian Cioloș nu au pomenit nimic despre vreo viziune de dezvoltare a Moldovei, cea mai săracă regiune a Uniunii Europene. Ambii s-au mulțumit să evoce o ipotetică autostradă Iași-Târgu Mureș și asta doar pentru că era menționată pe un banner din Piața Unirii. Dar niciunul din cei doi nu a explicat de ce, totuși, nu există nicio finanțare pentru acest proiect.

4. Compoziția tribunei a fost una ‘tehnocrată’. Pe scenă au urcat numai reprezentanții administrației, niciun reprezentant al Parlamentului, cu excepția președintelui Camerei Deputaților, care a fost un simplu figurant. Este pentru prima oară când reprezentanților politici ai Moldovei li s-a interzis accesul pe scenă. Am putea înțelege o anumită opțiune ca interlocutorii publicului să fie numai reprezentanții administrației, totuși, e greu de explicat de ce prezența pe scenă a consilierilor președintelui ( de ex. dl Mihalache) a fost considerată mai legitimă. Cred că se cam exagerează cu ‘tehnocrația’.

5. Este pentru prima oară când nu a existat, la depunerile de coroane, o coroană de flori din partea Senatului, ci numai din partea Camerei Deputaților. De douăzeci de ani de când sunt senator de Iași, e pentru prima oară când se întâmplă așa ceva.

6. Idealul reîntregirii a fost cu totul absent din discursurile președintelui și ale primului ministru. Președintele a fost mai preocupat de mesajele străzii (reînnoirea clasei politice, supremația legii etc.) decât de tema unirii. Ca să nu mai vorbim de faptul că, în mai multe rânduri, a vorbit despre Unirea Principatelor ca despre “Mica Unire”. E drept că uneori i se spune și așa, pentru a o deosebi de Uniurea din 1918, dar nu la Iași și nu de 24 ianuarie. De parcă Moldova și Valahia ar fi jucat, în 1859, o miuță.

 

 

125 Responses to “Câteva considerații privind Ziua Unirii de la Iași”

 1. Mihail spune:

  Sunt inca in Moldova.
  Aici, oarecum intamplator, stau de vorba cu cei care cer Unirea. Sunt catev azile de cand se tot manifesta la Chisinau.
  Mai toti cer(sincer ori nu) Unirea.
  La ProTv, in aceasta seara “Stirile” au demarat cu crima de la Vaslui, urmata apoi de un al;t omor. In sfarsit, dupa aceste doua subiecte a intrat un mic reportaj despre evenimentele de astazi de la Iasi.
  Nimic despre moldovenii care au cantat si au cerut Unirea, astazi la Iasi.
  Nimic despre mitiongurile de astazi din Chisinau, sau despre evenimentul de la Parlament.
  ….Moldovenii se agata de orice declaratie a vreunui om politic important din Romania. Au lacrimat pana si la declaratia lui Catalin Predoiu. Viseaza toti cu ochii deschisi.
  Cum sa le spun ca ei nu prea exista in ecuatie, ca pe politicienii nostri nu-i intereseaza ? Cum ?
  Sunt aici in Moldova, nu pot ramane rece, impasibil, la ceea ce se asteapta ei de la noi. Nu vreau scandal in casa, nu vreau ca sa o vad plangand, sa o dezamagesc.
  Vor Unirea !

  • Uite, textul asta l-am citit pentru ca incepea frumos. A fost o festivitate care se putea tine oriunde, nu a avut niciun sentiment pentru Moldova, nicio rezonanta.

   • Mihail spune:

    Inca sunt aici, maine ma intorc.
    Ea are prietene situate prin partide. Au fost si ieri si astazi la Chisinau.
    Oamenii astia cred in Unire..si-o doresc cu toata fiinta lor.
    Am incercat toata saptamana sa le explic ca politicienilor din Romania nu le sta gandul la asta.
    Moldovenii(cu cuvintele lor rusesti) tot se scuza ca nu au avut altele romanesti la schimb, se simt vinovati pentru ca nu vorbesc ca noi.
    Opinia mea este ca ei iubesc cu mult mai mult Romania decat noi.
    Sunt sinceri si curati.
    Repet, se agata de orice declaratie a lui Baselu, Iohannis, ori a lui Ciolos. Chiar si a lui Ctalin Predoiu.

    Am incercat, in casa, ca sa-i explic ca adevarul este oarecum altul. I-am aratat “Stirile” de la ProTv, cu ce incep ele. Cu crima de la Vaslui.
    Asta este stirea zilei, acesta este evenimentul cel mai important, o crima ?
    ….Imi dau lacrimile, oamenii astia sunt prea cinstinti…prea curati.

   • Mihai Şomănescu spune:

    De unde rezonanta? Ca sa ai rezonanta trebuie sa fii viu.

 2. Mihail spune:

  ..astazi tot s-a discutat despre cushma lui Iohanis. Am zambit, nu are nicio importanta. In definitiv il priveste cum se imbraca.
  Totusi putea sa ramana in continuuare cu capul descoperit. Nu murea.

  Emi, a inteles ca de fiecare data total aiurea.
  Nici macar nu reuseste sa inteleaga, ca fiind duminica, trebuie naibii si cate ceva scris pe site-rile de stiri.
  Nu intelege, nici macar, ca romanii fac bashcalie.
  Li se rupe lor de cushma lui Iohannis.

  Oooooo, eram cat pe ce sa uit, ea-l iubeste neconditionat pe nemtzalaul falsificator, corupt, iar acum si cu cusma de prost gust pe cap.
  Macar daca cushma era asortata cu culoarea paltonului.

 3. Mihail spune:

  Ca sa ma intelegeti, dar mai ales ca sa-i intelegeti pe ei:

  http://infoprut.ro/42796-protestele-de-la-chisinau-pe-intelesul-tuturor.html

  • Kronstadt an der Graft spune:

   Ce mai tura-vura, nu-i război civil dar e cafteală la toate palierele. Nu-i clar cine va învinge. Pentru noi moldovenii ar fi bineveniți deparazitați strajnic de rusofili. Greu de făcut, ușor de zis.

  • Kronstadt an der Graft spune:

   Mintea omului nu are limite. Nici la bune, nici la rele. Astăzi e moda negativizării tuturor lucrurilor. Parcă ar fi lumea Satanei. Orice e mânjit, spurcat, desanctificat. Sunt convins că Leonardo a pictat fresca cu emoție și dragoste. Privitorilor nu li se poate cere așa ceva. Celor stăpâniți de demoni n-ai ce le pretinde.

   • emi spune:

    Tu alegi daca vrei sa traiesti in cocina printre porci sau printre oameni civilizati. Porcii exista, sunt si ei suflete, fara mizeria din jurul lor nu am intelege notiunea de curatenie. Fara intuneric nu am putea intelege lumina. Fara demoni nu am putea invata sa pretuim ingerii.
    Considera fiecare zi o lectie de viata, pentru ca nimic nu e intamplator. Daca ceva se repeta, inseamna ca nu ai invatat inca lectia.

 4. cris spune:

  Ma uit mai rar la stirile romanesti, e un soi de invirtit in gol de-a dreptul penibil in majoritatea presei. Dar am facut nesabuintza sa ma uit azi. Domnul Iohannis ii raspunde cuiva la Iasi ca mai bine sluga la americani decit la rusi…. Cum e posibil ca un presedinte sa afirme asa ceva? In locul lui o Merkel, un Hollande sau mai stiu eu cine ar ramine in post macar inca o clipa? Una macar, credeti? Acest domn recunoaste implicit ca Romania e sluga si dumnealui guvernator, fanariot de tip nou. Si mai oribile mi s-au parut titlul articolului respectiv “reactie fabuloasa a lui Iohannis” si comentariile admirative. Dumnezeule mare ! Asta e inconstientza ori prostie si pupindosism crase, de limax, de molusca, de tiritoare nevolnica; spune Iohannis o timpenie incredibila si tzup tiritoarele sa-i linga admirativ condurii. Pfui!
  http://www.stiripesurse.ro/reac-ia-fabuloasa-a-lui-klaus-iohannis-la-remarca-ai-devenit-sluga-americanilor-ba-video_980177.html

  In fine, mi-am spus parerea despre domnul Iohannis si alegerea dinsului inca din perioada electorala de acum peste un an, dar nu ma bucur deloc ca imi confirma gindurile.

  Atunci de ce va mirati domnule senator ca oameni alesi, rai sau cum or fi, dar reprezentind diferite segmente de populatie, nu au ce cauta pe o scena alaturi de dinsul? Dinsul are nevoie de numiti nu de alesi, de autocratie cu trepadusi asa zis tehnocrati, restul, adica ceva normal democratic pute, o fi rusesc te pomeni….Si e abia inceputul…

  • Mihail spune:

   Este complicat, foarte complicat. Toti moldovenii sorb orice cuvintel care li se pare lor ca se refera la ei, ca poate fi o afirmatie de bine, favorabila.
   Cred in Unire cu disperare.
   Iar, astia ai nostri fac declaratiisterile, pe care , mai apoi le uita in urmatoarele minute.

  • elenick spune:

   cris,

   Faci o mare greseala ca iti formezi o opinie si construiesti logic o idee pornind de la informatiile de pe “stiri pe surse”. Este un site de o lipsa de profesionalism crasa, cat despre deontologie… nu cred ca au habar de intelesul acestui cuvant. Dupa cum vezi, “stirea” este mazilita de pe pagina principala pe cea de “revista blogurilor”, iar titlul – aiurea cum observi si tu – este unul “constant”, toate aceste pseudo stiri contin in titlu cuvinte de acest gen : “reactie fabuloasa”, “lovitura de gratie”, “verdict dur”, “bomba”, “soc”, “dezastru” etc, etc, toate de dragul de a descihde articolul respectiv, pentru a obtine inca un “click” – dupa numarul carora primesc reclama, probabil. Sa vezi cand dintr-un discurs al unui “neica nimeni” din politica sau monden , fac vreo 3-4 “stiri” cu titluri din astea bombastice!

   Daca faci greseala si din curiozitate (asta stimuleaza ei, curiozitatea, sa te intrige titlul, etc… reactii primare) deschizi “articolul”, descoperi de fapt un mare NIMIC, o informatie banala, fara nici o importanta sau relevanta, ridicata la rangul de “stire” numai din nevoia de a publica ceva, cat mai mult cantitativ. O mizerie TOTUL! Rusine profesorilor care au “format” acesti pseudojurnalisti, rusine facultatilor care au scos pe banda aceste rebuturi profesionale!

  • Ai spus bine, el are nevoie de numiti, nu de alesi. Si, in plus, nu i s-a permis primarului de Iasi sa vorbeasca primul, asa cum a fost intotdeauna, ca sa ureze bun venit. I s-a pus in vedere ca Iohannis vorbeste primul.

 5. Filip G spune:

  @VV,la punctul 5 am si eu o intrebare:
  Seful Senatului mai e Tary?
  Adica o institutie precum Senatul Romaniei nu are bani de o coroana de flori?
  Sa nu participi alaturi de presedintele Romaniei si presedintele Camerei Deputatilor e o prostie.Asta nu scoate in evidenta ca ALDE se afla in Opozitie.
  In opozitie fata de sarbatoarea Uniri?

  • Tary a fost la Focsani care, la drept vorbind, a fost un adevarat oras al Unirii, acolo a fost Comisia Centrala.

  • Shadow spune:

   fals filip
   faptul ca nu participi alaturi de doi maimutoi nu inseamna ca esti in opozitie cu sarbatoarea unirii. Aplica super logica asta a ta la ce a facut iohannis de ziua nationala pe motiv de “Colectiv”. Asa-i ca-ti place dublul standard?

 6. Gabriel spune:

  Sunt de fiecare dată surprins când îi aud pe colegii mei români susţinând că nouă nu ne trebuie Basarabia, pentru că moldovenii sunt nişte sărăcii troglodite, care vin la remorcă cu sute de mii de ruşi ostili. Părerea mea este că Johannis şi Cioloş sunt două “pierderi de vreme” în istoria României, care nu au venit să acţioneze în interesul României, ţară de care nu sunt foarte legaţi. Ei sunt “accidentul” politic din prezent. Trecutul recent este presărat şi el cu multe “accidente” nefavorabile. Şi, cu toate astea, nu reuşesc să mă obişnuiesc. Sunt surprins – de fiecare dată când apare un astfel de “accident” inexplicabil – de reacţia românilor, care îl primesc şi îl integrează în istoria lor fără crâcnire, deşi, de fiecare dată, sunt atacaţi adânc în fiinţa lor naţională. Tendinţele unioniste nu sunt şi nu au fost susţinute de România. Mai mult decât atât, Băsescu însuşi s-a lăudat că l-a prijinit pe Voronin, omul Moscovei, să obţină al doilea mandat de preşedinte în RM. Numai Ponta (nu sunt fan şi nu l-am votat niciodată) a susţinut întrucâtva tabăra unionistă, dându-le moldovenilor enregie, ajutoare în bani şi sprijin diplomatic. Poate că ăsta e unul dintre motivele pentru care a trebuit să demisioneze?

  • Filip G spune:

   Sigur ca Ponta era ”baiatul bun”,el finanta Republica Moldova in timp ce din banci dispareau miliarde.
   Eu cred ca Ponta a avut in vedere sa-si finanteze interesele actuale atunci cand a fost premier. :D

  • Mihail spune:

   …or fi moldovenii niste “saracii”, dar sunt cu sufletul cinstit si curat. Ar mai fi oarece probleme cu consumul de alcool, dar sa nu exageram.
   Fug, saracii moldoveni, cat pot ca sa lucreze in alte tari, inclusiv in Romania.
   Din cate am inteles eu, ei nu vad scaparea decat in unirea cu Romania.
   Mai este un aspect pe care nu-l poti intelege decat cand mergi si stai la ei, ceva timp, macar cateva zile.
   Ei sunt de toti aproximativ 3-3,5 milioane.
   Asadar trebuiesc priviti la aceasta dimensiune. Altfel se scurge timpul la un popor atat de mic.

  • Kronstadt an der Graft spune:

   Prietene, n-o spunem cu răutate cei care suntem circumpspecți la unirea astăzi cu Moldova. Știm ce probleme avem și înțelegem ce probleme bântuie pe acolo. Ideal ar fi ca cei de acolo să-și rezolve problemele care țin de ei, să mai stârpească corupția care e mai mare ca aici și om mai vedea. Fii convins că la o adică tot noi cei mai precauți vom sări să-i ajutăm, gospodărește și definitiv.

   • mihail spune:

    Exact acelasi lucru le-am spus si eu. Le-am explicat ca ei arata cam ca noi in anii ’90.
    Acum, li s-a pus pata, vor Unire.
    ….le-am dat si exemplul cu mărul stricat pus in coș alături de merele bune.
    Stai linistit, am inteles corect rândurile tale.

    • Kronstadt an der Graft spune:

     Prin unire ei speră să venim noi să le rezolvăm belele pe care borfașii lor din politică i-au împins. Ar trebui să fie mai radicali o leacă, săi numească pe față trădători pe toți cei care au furat și au abuzat de avuția lor și să le ceară pierderea cetățeniei moldovenești, măcar simbolic. Miliardul de euro dispărut este furat de rusofilii care acum îl folosesc pentru a scoate în stradă mulțimea nemulțumită. Tipic comuniștilor.
     Ar trebui să priceapă o dată pentru totdeauna că nu există comuniști, există doar rusofili. Exact ca la noi. Se mândreau ai noștri că au fost ilegaliști de parcă era mare eroism. Aiurea, erau ilegaliști pentru că voiau să instaureze dictatura rusească, ceea ce s-a și întâmplat după război.

     • Kronstadt an der Graft spune:

      Scuze, “…spre care borfașii lor…”.

     • elenick spune:

      Kronstadt,

      Tocmai asta e oportunitatea istoica: faptul ca populatia romaneasca doreste din tot sufletul unirea intrucat nu mai vede alta cale de rezolvare a problemelor… daca incep sa le rezolve – chestiune improbabila in situatia actuala – iar se urca politicienii populisti pe ei cu promisiunile… acum, in contextul “unirii” practic cea mai mare parte din clasa politica mafiota si-ar pierde privilegiile, ar disparea!

     • Nu cred ca populatia romaneasca vrea unirea. Moldova este tot mai reticenta la unire, ca si majoritatea populatiei din Romania. Din pacate.

   • Adica vrei ca MOldova sa fie perfecta si dupa aceea sa se uneasca? Vezi sa nu.

  • elenick spune:

   Ponta, ca si Basescu a vazut potentialul mare de furt electoral in Rep Moldova. Cand esti la diferenta de cateva mii sau zeci de mii de voturi, iar din Vest unul ca Ponta NU avea cum sa le obtina, un “rezervor” de voturi “la minut” cum sunt cele ale moldovenilor cu cetatenie romana, sunt mana cereasca!

   Asa cum a obtinut si Basaul la prezidentiale voturi “masive” din diaspora, asa visa si Ponta sa circule buletinele moldovenilor ca vantul prin urnele de la granita… Dar pentru asta ii trebuia un cap de pod acolo, un partid de teapa psd-ului, cu un sef politic fara scrupule ca acel mafiot Plahotniuc, cu nimic mai breaz decat ceilalti, rusofonii Dodon si Usatai… Mari oameni, mari caractere!

  • JIohannis si Ciolos nu au scos o vorba despre unire. Vorbeau de parca nu erau la \iasi.

 7. Mihail spune:

  @ Adan Nares,

  e-te-na, sunt logat tot timpul la Facebook.
  Astia spun ca informatia nu este disponibila in acest moment.
  Daca nu repari situatia te parasc armeanului.

 8. Mihail spune:

  @ Kronstadt an der Graft,

  tot am incercat sa inteleg ce se-ntampla acolo. Mi-am intrebat si moldoveanca.
  Este tare complicat.
  Ea spune(atentie este profesor, iar mama ei a fost invatatoare) ca odata cu sosirea rusilor s-a schimbat balanta.
  Rusii au venit cu metehnele si cultura lor.
  Acestia beau tzuica cu tzapul, iar in sat deobicei, erau doi-trei tarani care faceau tzuica, sau rachiu.
  Moldovenii valorosi fie au fost trimisi in Siberia, fe au plecat repejor in Romania.
  Asta este explicatia ei.

  In acest moment cei care au ramas nu mai au verticalitate, nu mai sunt batzosi. Se dau dupa cum bate vantul.
  Mai mult, s-au deprins ca sa suga de la doua tzatze. Cea rusa si cea romaneasca. O buna parte dintre ei lucreaza la Moscova.
  Nu am pretentia ca detin monopolul adevarului.

  In acest moment moldovenii considera ca sunt prea putini ca sa faca fata rusofonilor, sa le tina piept.
  Aceasta ar fi esenta solutiei unirii, este tema nationala.
  S-au saturat, vor o masura radicala.
  Nu mai au timp ca sa-si rezolve problemele din tara, sa scape de rusofoni, vor ajutorul fratelui mai mare, vor ajutorul nostru.
  Eu, am inceput ca sa-i inteleg, pe zi ce trece respectul meu fata de ei, creste.
  ..Iar domnii Iohannis si Ciolos si nu numai, nu fac decat ca sa-i minta, sa-i imbete cu apa rece.
  Acesti oameni, moldovenii, nu merita nimic din toate acestea.
  Sa-i vezi cum se agata de fiecare declaratie a oamenilor nostri poltici, cum si-l doresc pe Antonescu care sa vina si sa strige: ” Ostaşi, vă ordon: Treceţi Prutul!”

 9. Kronstadt an der Graft spune:

  Vai de capul nostru, un olog așteptă să fie ajutat de un șontorog!

 10. Filip G spune:

  Ce spune purtatorul de cuvant al SRI?
  “înființarea Patrulei nu e ilegală, ci ține de dreptul la liberă exprimare”.
  http://www.stiripesurse.ro/sri-verifica-patrula-lui-vlad-epe_980326.html
  Cum ramane cu folosirea insemnelor nationale de catre un partid politic?
  Apoi ce ar insemna ca fiecare partid politic in campanie sa aiba in loc de militanti civili forte paramilitare.
  Parerea mea e ca purtatorul de cuvant a SRI a facut o mare gafa prin citatul de mai sus.
  Sa vedem cum o repara.

 11. Mihail spune:

  …tot despre 24 ianuarie si Iasi. Anul acesta.
  In ecuatie a aparut si Neamtul Suprem:

  http://www.dcnews.ro/victor-ciutacu-da-cu-iohannis-de-pamant-so-ul-rava-itoarei-love-te-din-nou_495674.html

 12. Emil Mihai spune:

  Deci , eu sunt membru al unui partid de dreapta din 26 ianuarie 1990; am cheltuit multi bani dar si mai multa energie care putea fi gestionata in domenii apropiate persoanei mele fizice; sa vina acum madam Gorghiu sa-mi reproseze ca nu mi-am platit cotizatia de 1.2 lei pe luna imi provoaca un imens hohot de ris: adica mai “saltelist-o” ce o sa-mi faci? Prima consecinta e ca nu mai votez PNL! E bine? A doua e ca nu mai fac campanie PNL! E foarte BINE! si uite asa PNL pierde intre 5 si 15 % din electoratul sau! dACA CINEVA CREDE ca se va apropia in conditiile astea la 20% de PSD , se inseala (cu tot binomul lor si Klaus pe deasupra)! Cum putea fi evitata situatia? Pai PNL-ul trebuia sa ma intrebe daca sunt de acord cu unificarea cu PDL; 2) PNL trebuia sa ma intrebe daca sunt de acord ca Klaus sa-si puna proasta sef de partid! Si atunci eu plateam cotizatia! Dar asa , daca eu am fost corect , am cheltuit cit am strins de la oamenii de “bine” , ce vina am eu ca Blaga a cheltuit 100 de milioane de euro pentru campania lui Base si nu a strins decit 80 de milioane (ca restul i-a bagat in buzunar)? Ce vina am eu ca Fenechiu a cheltuit ca boul 5 milioane de euro in campania lui Crin si nu a strins decit 3? Eu cind in 2012 am fost indrumat de deputatul meu sa “dau mina cu Fenechiu” l-am bagat la origini si in consecinta “n-am pupat” postul promis! Atunci sa plateasca d-na Lulache de la Nuclearelectrica (cred ca asta n-a aflat niciodata care e diferenta intre fuziune si fisiune) sau domnul ala de la Eximbanc! De aceea afirm public ca nu-mi platesc cotizatia oricite fiisuri ar da Gorghiu &Blaga!

 13. mihail spune:

  @Adam Mares,

  Nu am observat ca ai fost “igenizat”. S-a tras si apa ?
  Nu am reusit sa vad motivul revoltei tale, sa determin ce este cu “vipera” aia.
  In mod firesc nu-i treaba mea, nu ma priveste. Oricine, de pe lumea asta, este liber sa se asocieze cu cine doreste.
  Ca sunt si critici, asta este.
  Spuneam, anterior, ca la o anumita vârsta este posibil sa fii mai Putin selectiv, sa ai criterii modificate. Cum s-ar spune, sa te multumesti cu ce-ti oferă Cel de Sus.
  Cine suntem noi ca sa alegem pentru altii ???

  PS: poate “vipera” face tumbe, sau alte minunatii intelectuale.

 14. Mihail spune:

  @ Adam Mares,

  comentariul meu il gasesti un pic mai sus, nu prea inteleg de ce s-a “dus” acolo, in fine, ce mai conteaza.
  Eu zic asa, una este sa mai facem bascalie de “slabiciunile” armenesti si alta sa o tinem langa, tot bagand fitile, prelungi, in casele senatoriale.
  Una este sa facem haz de necaz si alta sa-i producem domnului senator migrene gratuite.
  In alta ordine de ideii, stii foarte bine ca armeanul are “fir direct” cu Doamne-Doamne si ca atare nu am niciun chef ca sa ne afuriseasca.
  …Apoi, eu m-am cumintit, moldoveanca mea mai arunca cate un ochi pe aici. Ma tem ca sa nu ma urecheasca.
  In cazul meu, lucrurile au fost transate chiar de la inceput. Mi-a comunicat dulceag si plin de iubire, ca daca ma prinde cu alta, afla etc, ma omoara. Detalii despre posibilul omor nu am reusit ca sa aflu.
  Asa ca, mi-am bagat mintile in cap. Fara consiliere, secretare, foste iubite, cliente open mind etc.

  Si, in sfarsit, nu mi-ai trimis detaliile asteptate pe adresa de e-mail. Pai, nu-i frumos ! :P

  • Adam Mares spune:

   Mi s-a făcut lehamite. Pot doar să-ți spun că erau 2 fete care păreau luate din vitrina unui bordel. Degeaba se supără VV, dar ăsta-i adevărul. Dacă asemenea specimene vor să facă politică, pe viitor, e jale. Plus că mie chiar mi-ar fi rușine să am fie și o secretară de felul ăsta…

 15. Mihail spune:

  @ Adam Mares,

  a sarit cuconetul pe tine. Ma rog, aia mica si deloc fara creier(elenik) nu se pune. Ailalta, gaina batrana, nici ea nu se pune, asta deoarece demult nu mai face zama buna. Cat despre prezenta creierului in cutia ei craniana, stiinta nu ne poate oferi detalii.
  Deci, daca nu-s cucoane, ce-s ?

  Bun, zici ca ai de ala, cuculetz parca…. Okay, ce faci cu el ?

 16. Mihail spune:

  Astazi a aparut raportul emceve pentru Romanica.
  Multe ne mai reposeaza europenii aia, insa mie mi-a retinut atentia fraza aia cum ca Parlamentul roman protejeaza o parte dintre parlamentari nedindu-i pe mama Dna-lui sau a DIICOT-LUI.

  Adia s-a votat neinceperea urmarirea penale.
  Ar trebui ca cineva sa le explice la capetele alea tzuguiate ca nu se poate dom’le sa dai un parlamentar pe mana justitiei, atata timp cat el(parlamentaru’) trage cruci, citeste acatiste si se pufaie cu apa sfintita.
  Nu ne punem noi cu Cel de Sus, daaaa ?

 17. Adam Mares spune:

  De când mi-a șters mie cele 2 (nu unul, cum zice), a luat-o razna blogul. :-) :-) :-)

 18. epolitikon spune:

  @VV
  De ce naiba sa platim milioane de euro pe studii de fezabilitate inutile ca sa facem autostrada pe hartie?
  Sunt alte proiecte de terminat (adica IN DERULARE) si care dau suficiente dureri de cap iar orice alocare de fonduri pentru autostrada din Molvoda sau mai grav pentru (Teldrum) Bucuresti – Alexandria nu ar fi decat o noua teapa la adresa fondurilor publice (fie ele si europene).

  • Kronstadt an der Graft spune:

   Păi nu te-ai prins că aici zace găina cu ouăle de aur? Din studiile de fezabilitate iese parandărătul gros. D-aia se și fac câte studii d-astea fără finalizare încap.

   • epolitikon spune:

    Pai eu m-am prins dar observ ca VV taman asta sustinte de fapt, pentru ca stie ca bani nu sunt pentru autostrada, dar pentru niste studii poate se mai gasesc 10-15 mil. euro, cat pentru o campanie la tara…

   • epolitikon spune:

    Pai eu m-am prins dar observ ca VV taman asta sustinte de fapt, pentru ca stie ca bani nu sunt pentru autostrada, dar pentru niste studii poate se mai gasesc 10-15 mil. euro, cat pentru o campanie la tara…

 19. Mihail spune:

  @ Adame,

  ai cam incurcat-o, niciun barbat nu ar spune vreodata ca are “cuculetz”. Asta pentru ca marimea conteaza.
  Deobicei, mamicile rusinate, spun despre baietzeii lor ca au “cuculetz”. Mai ales atunci cand trebuie operat odorul din motive de fimoza.

  :P

 20. emi spune:

  Postarile nu mai apar la “raspunde”, vin la rand cum era blogul la inceput, doar ca apar dupa comentariul unde voiai sa raspunzi. Blogul este “sarit” din setari.

 21. emi spune:

  La un moment dat am spus ca un barbat “specialist” in femei se cunoaste si dupa cum scrie, mi se parea la acel moment un argument solid ca VV e “baiat cuminte”.
  La scurt timp @anca a inceput sa posteze versuri erotice, unele am inteles ca erau scrise de VV. Am cautatpe net, am cautat apoi cand m-am intors in Romania pe la toate librariile volume de poezii semnate VV, in speranta ca voi gasi si versurile respective… NIMIC.
  Cine putea avea poezie erotica semnata VV?!?… Evident doar “@anca” :)
  Cais/cires cu ramurile gata sa infloreasca, ai dreptate, m-am prins. Ciudat e ca sunt singura…

  • Adam Mares spune:

   Chiar le găsisem pe net. Plus că am și acasă un volum mai vechi.
   Uite și ceva versuri din “Cartea poemelor mele nescrise” (tot de pe net):

   „Frumoasă, discretă şi fără de moarte/ e dragostea noastră,/ şi bătăliile, ah, bătăliile pe care le ducem/ în numele ei:/ patima focurilor greceşti şi Eschil/ dansând la Salamina, peste câmpul cu jertfe,/ preludiile tandre ale lui Fabius Cunctator/ şi trecerile perverse/ ale lui Hanibal Barcas prin trecători,/ apoi năvala barbară şi gâfâiala mocnită/ a războiului de o sută de ani.// În patima noastră zvâcnesc catapulte/ se cască guri de obuz,/ nu mai ştiu care sunt morţii ei şi care-s ai mei,/ răniţii şi ciungii şi-ologii,/ care e învingător şi care învins./ (…)/ Apoi, ţinându-ne de mână, ne înclinăm către public.// Ciungii care ne privesc s-aşază câte doi,/ să poată bate din palme“ (Arta războiului).

   • emi spune:

    Trebuia sa spui ca ai Hanibal Barcas… :)

    • Adam Mares spune:

     „…nicicând n-a fost pe lume un om mai bine înzestrat cu însușiri atât de felurite – și de a asculta și de a porunci. Când înfrunta primejdiile, Hannibal era cel mai cutezător dintre toți, iar în toiul pericolelor dovedea cea mai mare chibzuință. Nu-i isovea trupul nici un fel de trudă (…) Hannibal era deopotrivă de răbdător și la frig și la arșiță, cumpătat la mâncare și băutură, după care nu jinduia niciodată (…) Mulți l-au văzut adesea pe Hannibal odihnindu-se pe pământul gol, acoperit numai cu o mantie soldățească, în mijlocul străjerilor la posturile de veghe (…) În luptă pornea cel dintâi și ieșea din încăierare cel din urmă.”
     (Titus Livius – Ab urbe condita)

    • Adam Mares spune:

     Te referi la cățel? :P

 22. Adam Mares spune:

  11 ordonanțe de urgență! Într-o singură sedință de guvern!

 23. Mihail spune:

  @ elenik,

  ia te rog, nu ma baga pe mine in ciorba ta.
  Stiu mult mai multe desp[re armean si Adam, decat iti inchipui tu. Daaa ?
  Ce, eu oi fi vreun diminuat intelectual ? Apoi, daca la varsta ta, prostia pe care o afisezi diurm poate fi scuzabila, in cazul meu numai si numai inteligenta ma caracterizeaza.
  Si nici “cuculetz” n-am.

  Nu mai pot ei ca Adam este cu “cuculetz” sau nu. Afla si tu ca-n dragoste sexul nu conteaza.

 24. emi spune:

  Poate are cuculeţ pe perete, ceas cu cuc…

 25. Kronstadt an der Graft spune:

  Hai să trecem la cestiuni mai arzătoare. S-a publicat raportul MCV. Avem 105 motive de a ne enerva. Se pare că casta politicienilor români nu vrea să priceapă că formula s-au făcut progrese este o formulă diplomatică. De fapt situația denotă o mare nesimțire din partea lor. E ca și cum Bulă după noaptea nunții e întrebat de ta-su dacă i-a făcut ceva miresii, iar Bulă zice: nu dar fac progrese.
  Adică, mai precis, sunt probleme de cuculeț pe la justiție.

 26. elenick spune:

  @vv

  Stiu ca nu sunteti omul care “da din casa”, dar la US avem… troubles in paradise ?

  http://www.cotidianul.ro/nicolae-manolescu-desfiinteaza-romanul-solenoid-al-lui-mircea-cartarescu-275264/

 27. Filip G spune:

  Ordonanta 55 a lui Ponta e piatra de moara a PSD.
  Cum sa pastrezi achizitiile facute?
  Sa spunem ca UNPR si ALDE candideaza individual la locale.
  In cazul asta PSD trebuie sa sustina primarii TRASEISTI din curtea UNPR si ALDE.
  Si uite asa nu aflam la locale cat e procentul PSD.
  Concluzia e ca PSD fara sateliti e in aier ,nici satelitii fara PSD nu valoreaza nimic. :D

 28. emi spune:

  Blogul asta e un adevarat roman, doar ca printre personajele imaginare se strecoara si cateva voci reale… :)

 29. Mihail spune:

  Buna dimineata. Am vazut ceva pe telefon, dupa ce beau ness-ul o sa incerc ca sa ma uit pe ecranul telefonului.
  Multumesc frumos.