Colega noastră Cris ne oferă câteva informații privind cazul bebelușilor contaminați

In majoritatea cazurilor, boala este data de E coli vero- sau entero-toxigena. transmiterea este prin apa contaminata, carne, lapte, ori ce se numeste cale fecal orala – miini nespalate. Ce se intimpla este ca o bacterie E Coli se “imbogateste” genetic cu posibilitatea de a secreta o toxina numita Shiga, pe care o preia de la alte bacterii numite Shigella. Toxina este atit de puternica, de mortala, incit e folosita (respectiv condamnata) ca arma biologica. Ce se intimpla este ca se degradeaza celulele sangvine, se numeste hemoliza microangiopatica, iar pigmentul eliberat din celulele rosii afecteaza rinichii puternic in primul rind – asa se ajunge la dializa. Sunt o multime de alte complicatii legate de acest fenomen, inclusiv convulsii. Mortalitatea actual se considera a fi ajuns la vreo 10%, in urma cu ceva ani era 40-50%.

Sunt si alte organisme care produc sindrom hemolytic uremic, HUS. Shigella – merge cu diaree, Pneumococul, bacteria care da majoritatea pneumoniilor, Mycoplasma – pneumonie urmata de HUS, si mai de curind gripa porcina H1N1.

Cea mai recenta, frecventa, sursa de infectare se crede ca este carnea de vaca insuficient preparata- nu portocalele, bacteriile in genere nu traiesc in acid. Altele: lapte, brinzeturi, apa contaminata de la cirezile de vite, transmiterea directa de la om de asemenea. Foarte important e ca incubatia, timpul pina la aparitia simptomelor, e in medie de o saptamina – deci parintii trebuie intrebati nu doar ce au mincat copiii in ziua respectiva ci in ultimele cel putin 7 zile.

A fost o serie de cazuri in 2015 in Oregon si Washington – 60 afectati. Se face atita tam tam ca nu s-a determinat vinovatul adica sursa de bacterii, in Romania. Pentru aceste cazuri se banuieste ca a fost un lant de restaurante, dar NU s-a determinat sursa, alimentul contaminat si nici cum – si vorbim de Statele Unite, adica de un stat cu un Center for disease control (CDC) care e topul topului in lume si de anul 2015.(Va imaginati deci cum ma uit la pretentiile diversilor din Romania cu sa gaseasca procuratura bacteria si sa-i puna catuse).

Ce trebuia insa facut si inteleg ca se face e cercetarea epidemiologica, obligatoriu. In al doilea rind sa se explice ce este aceasta boala, care sunt sursele potentiale, cum se manifesta si ce se face: fierbi apa, speli legumele cum trebuie, gatesti mincarea la temperatura inalta, te speli pe miini – si acestea sunt niste masuri normale de preventie (ca tot am vorbit de preventie), banale, dar trebuie spuse si folosite fiindca sunt foarte eficiente. In plus trebuia facuta un dram de educatie referitor la simptome – educati parintii la ce semne sa se prezinte cu copiii la medic imediat. Restul, politie, procuratura, strigatori ipocrite prin presa, se intimpla asa cum prevedeam deja, in pura incompetenta exaltata si inutila – din pacate dar previzibil. Despre bietul ministru al sanatatii ce sa spun – e complet nepregatit sa comunice sau sa delege pe cineva sa comunice un minim de bun simt de informare a publicului…(ei, ei, sa las rautatile si sa trec la un ton optimist: ma intreb ce ar fi facut domnul doctor chilotel in aceasta pozitie daca era ministrul sanatatii, caci domnul busoi stiu, dadea cu stampila notareasca in cap la bacterii, adica mai bine nimicul domnului ministru actual decit coafuri de sconcs, patratele pe burtici si stampilute, nu?)

Aveti mai jos buletinul de informare al statului Oregon pentru infectiile cu E coli si HUS, asa de comparatie de atitudine pe care ar trebui sa o aiba un minister al sanatatii sau vreo institutie raspunzatoare din interiorul acestuia, si de ce inseamna protocol de interventie.

https://public.health.oregon.gov/DiseasesConditions/CommunicableDisease/ReportingCommunicableDisease/ReportingGuidelines/Documents/ecoli0157.pdf

Și o completare, tot a lui Cris:

S-a mentionat undeva ca acei copii au avut diaree sanguinolenta? (diareea cu singe e markerul E coli 0157). Au zis ceva de vreo raceala mai puternica nu de diaree sanguinolenta? – caci si pneumoococul, mycoplasma si H1N1 dau HUS si se prezinta cu pneumonie nu cu diaree sanguinolenta. Si asa ajungem la ce inseamna semne si simptome de alarma, la E coli 0157: diaree sanguinolenta, deshidratare initial apoi o data ce rinichii sunt afectati poate aparea edemul, urina putina si foarte inchisa la culoare (din cauza hemului eliberat prin distrugerea celulelor rosii si eliminat prin rinichi), Incapacitatea de a urina pentru 12 ore sau mai mult – semnal de alarma ca rinichii inceteaza sa functioneze. Singerari inexplicabile de la nivelul mucoaselor – gura, nas si vinatai inexplicabile (se consuma plachetele sanguine si procesul de coagulare al singelui, (de oprire a singerarilor) e profund afectat). Confuzie, letargie si convulsii sunt semne de afectare a creierului.

Tratamentul este pur suportiv, antibioticele nu ajuta la nimic in cazul E coli ( doar in cazul pneumococului se permite utilizarea antibioticelor): dializa, corectarea tulburarilor electrolitice, tratamentul convulsiilor, transfuziile de singe si plachete sangvine, plasmafereza in anume cazuri. Singurul tratament specific recent aprobat in State si folosit numai in cazuri foarte strict selectate este Soliris (eculizumab), anticorp monoclonal, dar cu riscul major ca acei copii, in conditiile unui imunosupresant de asemenea capacitate, sa faca alte infectii majore. ( asta ca sa nu apara vreun domn Chirila sa tipe ca nu se face orice pentru copii ca nu exista antibiotic in Romania, iar Soliris se foloseste doar in cazuri cu totul exceptionale)

Inca doua lucruri importante: copiii pot ramine contagiosi si pina la patru saptamini dupa, deci parintii celor care sunt externati trebuie sa aiba grija sa-si protejeze ceilalti copii de acasa si pe sine: adica spalat pe miini si scutece dispozabile care se schimba in camera in care e izolat copilul si aruncate in asa fel incit altii sau animale sa nu ajunga la ele. Al doilea, copiii trebuie urmariti extrem de atent in timp: sunt in continuare la risc de insuficienta renala toata viata si de hipertensiune arteriala la virsta tinara. ( un lucru de bun simt ca sa se previna asemenea probleme, se evita ibuprofenul sau alte asemenea medicamente numite NSAIDs, antiinflamatoare nonsteroidiene (naproxen, diclofenac de pilda) la asemenea copii sau adulti, fiindca distrug un rinichi deja afectat.

In rest: din partea mea, cu placere, si imi cer scuze de intirziere, dar nu ma asteptam sa nu existe macar un minim de informare coerenta de la nivelul ministerului sau institutiei de sanatate publica sau orcine altcineva ar fi responsabil, sau sa caute cineva informatii de la institutii mari de altundeva – pentru viitor, cea mai buna sursa e Mayo: da informatii pe intelesul omului care nu e de profesie medicala, acesta e site-ul: http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions gasiti si acolo buna parte din ce am spus deja (internetul nu se limiteaza la facebook, chat si patrunjel).

139 Responses to “Colega noastră Cris ne oferă câteva informații privind cazul bebelușilor contaminați”

 1. Mihail spune:

  CSM criticat modul in care Presedintele taii, Presedintele Senatului, parlamentarii(evident si dl. Vosganian), au comentat cazul antenelor, indemnand la incalcarea legii.

   • gelu spune:

    Pentru toti basistii, cretini in gandire ca doar de aceea sunt basisti car epsoteaza si pe aici. In nici o tara civilizata o afacere privata ce-si plateste la zi impozitele si are mii de angajati nu e aruncata in strada in 5 zile doar pentru ca asa vor sefii serviciilor secrete si al parchetului general. Cu alte cuvinte, statul roman isi taie singur ca un imbecil sursele de finantare, doar pentru a-i da satisfactie lui Basinescu care isi doreste de mult inchiderea trustului de televiziune tocmai pentru ca Antena3 a difuzat clipul in care Mircea declara c-a luat morman de la Bercea ca sa-l scape din inchisoare. In timp ce sunt o multime de trusturi de presa si televiziune care de ani buni nu-si platesc impozitele la stat cu complicitatea mafiota a celor de la ANAF. Daca pricepeti cele scrise e bine, inseamna ca mai aveti o speranta de salvare, daca nu sunteti irecuperabili. Basca ca Antena3 a platit 325 milioane de euro bugetul statului in ultimii 10 ani de functionare exact valoare flotei mineraliere a Romaniei ciordita de Basinescu Traian care isi mananca pensia nesimtita in loc sa mediteze acum in spatele gratiilor, escrocul mafiot care a jumulit o tara intreaga fiind lasat in libertate chiar de cei care au condus si conduc acum DNA, recte Daniel Morar si Vacuta Kovasita.

    • Mihail spune:

     @ gelu,

     nu intelegi mare lucru, aici nu este vorba despre Baselu.
     Daca tu judeci in parametrii lui Mircea Badea, chiar ca traiesti de pomana.
     Treaba este simpla, fara nicio legatura cu impozitele platite de antene.
     Foarte bine ca le platesc.
     Proprietarul lor a fost condamnat, iar printre altele are de achitat o dauna de 60 milioane de euro.
     Pentru ca nu doreste ca sa o achite, sta in expetativa, statul(format din locuitorii lui, inclusiv aia fara minte ca tine) a pus sechestru pe cateva cladiri.
     Apoi, le-a luat.
     Din “inatamplare” doar una din cele trei se ocupa cu televiunea. Atat.
     In rest, eu doresc ca statul(adica eu, noi, inclusiv prostii) sa recupereze banii, adica cele 60 milioane de euro.
     N-au decat ca antenele sa plateasca in continuare impozit pe profit.

     Cele ” cinci zile” erau o notificare necesara, asta pt. ca Statul(in acest caz ANAF-ul) sa poata demara procesul de punere in posesie(de confiscare). Ei nu pot evacua acum nimic.

     Eu mai am un interes, ca sa se aplice legea nemijlocit, fara interventia unor parlamentari si oameni politici, care niciodata nu au respectat-o.
     Ai inteles, sau trebuie sa-ti desenez ?

     PS: dupa cum vezi, privitul tau la A3, dauneaza grav sanatatii. Tampeste.

     • gelu spune:

      @Mihai bati campii cu gratie, sediile au fost trecute in proprietatea statului de un an si ceva de zile. Acum vor sa-i dea afara ca chiriasi ca Antenele sa-si intrerupa emisiunea. Raspunsul tau e un raspuns tipic de basist incurabil.

     • Shadow spune:

      @Mihail
      gresesti.
      A fost condamnat voiculescu si nu societatea in cauza. Societatea in cauza nici nu a fost parte la proces. In plus voiculescu nu este singurul actionar.

      Ca societate care lucra in sediile respective legea spune ca are drept de preemptiune. Deci anaf-ul nu are nici un drept sa-i scoata de acolo pana cand pasii legali nu sunt in totalitate parcursi.

      Tinand cont ca societatea intact si-a exprimat in anii trecuti disponibilitatea pt plata de chirii eventual cumpararea sediilor(sunt acte devenite publice) dar anaf nu a miscat un deget “buna credinta” a societatii nu poate fi pusa in discutie. In schimb “buna credinta anaf da. Unul din principiile de baza inclusiv in dreptul roman este “buna credinta”.

      Si eu am interes sa se aplice legea nemijlocit dar legea nu ceea ce vor unii sau altii, sau ordinele lui kovessi via sri(nu au competente in zona recuperarilor deci imixtiunea lor este ILEGALA). anaf a incalcat legea si nu o data ci in cascada.

      Cele 5 zile erau pt evacuare nicidecum pt punerea in posesie. Punerea in posesie s-a realizat anii trecuti prin intabulare si cadastrare.

      PS. Nu discut aici de cei 60 de milioane daca sunt sau nu cu adevarat “bani de recuperat” ca ala e alt “cantec” al procurorilor si judecatorilor secu.
      Eu nu ma uit la antene, nici macar nu sunt in tara. As putea spune ceea ce i-ai spus si tu lui gelu ca aerul sau apa din Moldova tampeste. Nu o spun pt ca nu ma cheama mihail.

     • gelu spune:

      Basitilor tampiti citit aici, poate intelegeti odata pentru totdeauna!!! “Iata declaratiile Codrutei Kovesi din 10 august 2014:
      „Ce parere aveti despre reactiile care au aparut dupa condamnarea lui Dan Voiculescu?
      As incepe prin a nega faptul ca Antena 3 a fost confiscata de Kovesi sau de DNA sau o alta institutie. Este o hotarare judecatoreasca care trebuie respectata, este definitiva si nu mai poate fi modificata. Antena 3 nu are niciun fel de calitate in acest proces care s-a judecat. Nu exista nicio dispozitie care sa spuna ca Antena 3 va fi executata. Categoric aceasta hotarare nu are legatura cu libertatea presei. Libertatea presei este garantata de Constitutie si de lege. Din punct de vedere juridic, este o decizie care poate fi considerata un model de bune practici. Este prima care se refera la o suma atat de mare. Judecatorii din complet au fost foarte precisi si punctuali la ce se confisca. Sechestre pe bunuri si pe conturi care vor fi trecute in proprietatea statului. Confiscarea se va realiza de Ministerul Finantelor. Toate aceste imobile vor trece in proprietatea statului. Daca exista contracte de inchiriere ele pot fi prelungite de catre stat sau nu. Prin minuta, judecatorii au stabilit ca si imobile care apartineau unei societati vizate in dosar sa fie confiscate. Daca exista contracte de inchiriere ele pot fi prelungite de catre stat sau nu.
      S-a spus ca ‘Sediul Antena 3 a fost confiscat’. Ce inseamna mai exact?
      Nu este adevarat. In minuta se spune ‘desemneaza ca organ insarcinat cu punere in executare a dispozitiei de indisponibilizare’. Vom identificat bancile la care sunt conturile bancare, DNA se va deplasa la banca pentru a pune sub sechestru acele conturi.
      Aceste dispozitii vor fi executate de institutiile care au atributii in acest sens, in special Ministerul Finantelor.
      Antena 3 detine cladirea in care functioneaza?
      Ei sunt chiriasi intr-o firma. Nici acum cladirea in care ei functioneaza nu le apartine. Daca era proprietatea Antena 3, cu siguranta nu se putea pune sechestru pentru ca nu era parte in dosar.”

 2. Mihail spune:

  Traian Băsescu îi dă lovitura finală lui Klaus Iohannis. Fostul președinte spune că Iohannis a greșit fatal și că s-a transformat în ”sluga lui Voiculescu și a altor zăpăciți de la Antena 3”.

  ”Între președinte și Dumnezeu e doar hotărârea judecătorească, definitivă. Ați înțeles? Eu am un sentiment de revoltă față de ceea ce au întreprins primul și al doilea om în stat. Eu sunt șocat, nu își dau seama cât de mult dau România înapoi. Înțelegeți cât e de grav când nu se aplică o hotărâre judecătorească? Nu se aplică legea! Ce am văzut ieri e josnic pentru un președinte. El e dator, dacă e nevoie, să fie un soi de martir al presei. Îl costa doar că l-ar terfelit lacheii lui Voiculescu, dar rămânea președintele României.
  Obligația lui era să rămână șef al statului, nu o slugă turnătorului Dan Voiculescu, a lui Badea, Gâdea sau ce zăpăciți mai sunt pe la Antena 3. El avea obligația să susțină justiția. Eu am plătit scump pentru această susținere, am avut două suspendări. Un om, care e președintele României, nu poate decât să susțină statul de drept. A cedat statul de drept pentru sprijinul Antenelor. E o eroare. Asta folosește mafiei. Decredibilizarea justiției folosește celor care se cred deasupra legilor, care sabotează statul
  Însuți președintele României a fost un sabotor al statului de drept. Eu nu am fost de acord cu abuzul statului. Sun revoltat! Să lovești în puterea judecătorească așa cum a făcut-o Iohannis e sabotarea statului de drept.”, a spus Traian Băsescu la România TV

  • epolitikon spune:

   Intotdeauna am spus si voi spune: faceti ce zice Basescu, nu faceti ca Basescu.
   Acum s-a creat o fisura in mintea electoratului cinstit (fie de dreapta ori de stanga), si Basescu o va specula. A simtit animalele ranite si a inceput deja sa muste :).
   Niste mizerabili.

   • elenick spune:

    Un mizerabil, ai vrut sa spui, ca te refereai la Basescu (nu ca ceilalti ar fi sfinti).
    Ai observat corect, toti reprezentantii – politici sau nu, presa, etc – cauta sa speculeze situatia data : si drama bebelusilor de la Arges, imbolnaviti cel mai probabil din cauza mizeriei si lipsei de igiena la prepararea hranei (asa cum arata si Cris mai sus) dar si povestea Antenelor. Realitatea este deformata si manipulata de fiecare cum ii convine… Deci avem trancaneala si manipulari cat cuprinde, treaba si actiuni serioase – cat ramane, adica mai de loc… Ministerele si agentiile guvernamentale colcaie de pafaristi si ciubucari, ce, in fata pericolului de a fi dati afara, se pozitioneaza de o parte sau alta a taberelor, numai sa nu-si piarda sinecurile. sa-si faca treaba, responsabil, nu-i intereseaza, nu conteaza…
    Pe deasupra tuturor bantuie “tartorii”, iar Basaul mi se pare cel mai nenorocit….
    Nu stiu daca ne mai facem bine…

   • Mihail spune:

    este din Opozitie, isi face treaba de politician din Opozitie. In plus, intotdeauna a speculat oportunitatile politice.
    Asta este, ca ne place sau nu.

    • Shadow spune:

     este in opozitie pt simplul motiv ca justitia nu l-a legat INCA. Altfel nu mai era “in opozitie” ci la beci. Cand vin comentarii de la unul care in timpul in care a fost ministru, primar, presedinte nu a aplicat hotarari judecatoresti trebuie sa fi in “noaptea mintii” sa ii gasesti argumente valide. Elenick are perfecta dreptate. Si asta chiar daca iti place tie sau nu. basescu este doar un infractor unul din cei mai mari infractori din Romania. Restul sunt “copii de mingi” pe langa el.

   • Cine sunt animalele ranite? Antenele?

 3. Kronstadt an der Graft spune:

  Fiindcă veni vorba de Sănătate, de ani și ani vedem cu disperare cum suntem umiliți din punct de vedere al siguranței sănătății noastre. În perioada electorală, cum e cea pe care o începem, se perorează cu gura plină de toți nepoftiții că ce minuni se vor face. Pe de altă parte vedem cum nu se face mai nimic și toată greutatea este lăsată pe umerii specialiștilor, captivi ai unui sistem bulversat și ai locuitorilor acestei țări, obligați să completeze din veniturile lor firave lipsa de finanțare a sistemului. Guvernanții vorbesc vorbe, mai iau niște măsuri care se împotmolesc pe la al treilea palier al sistemului și gata, își papă veniturile de merit pentru munca obositoare pe care n-au prestat-o. Când se întâmplă câte o tragedie își pun broboadele cernite și se sufocă de indignare pentru dezastrul din sistem, tună și fulgeră contra celorlalți până când apare o tragedie pe ală ramură, după care o iau de la capăt. S-a repetat scena de atâtea ori încât știm cam ce va spune fiecare când e întrebat de ziariști. Am învățat frazele pe de rost. Numai că lucrurile merg din rău în mai rău.
  Când a explodat dezastrul de la Colectiv oamenii au ieșit în stradă și au cerut schimbarea. Ce a înțeles fiecare dintre politicieni vedem, fiecare e convins că alegătorii au cerut schimbarea celorlalți. Au rămas aceiași, s-au dat oleacă după cireș și au stat pitiți până au crezut de cuviință că s-a lăsat nițel ceața, iar acum vin în față cu aceeași mască să ne impună să-i alegem.
  Oamenii au cerut schimbarea tuturor celor care de ani și ani au făcut figurație în politică, umplându-și buzunarele cu nesimțire. Au cerut o guvernare cinstită și leală alegătorilor, nu o guvernare făcută în folosul guvernanților și împotriva guvernaților. Ce avem astăzi, un mare partid care vine cu o lege croită aiurea, la nivelul claselor primare, de care se crucesc și ei că au emis-o. Avem un alt mare partid care vine cu altă lege și mai aiurită, care obligă pe alegători să rupă ușile cabinetelor, care oricum nu sunt pregătite pentru mai nimic și să-și facă obligatoriu toate controalele posibile, în caz contrar urmând să fie lăsați în plata Domnului și să se descurce pe banii lor. Probabil că parșivitatea constă tocmai în încercarea de a scăpa de vre-o belea cum e cea cu copii din Argeș. După apariția legii orice ministru poate replica că mortul nu și-a făcut nu-ș-ce control și d-aia a murit, nu sistemul e de vină că n-are bani pentru urgențe și ajung țăranii să fie aduși cu putina la spital. În timpul ăsta nu sunt bani pentru mai nimic în sistem, rețetele compensate sunt vânate în primele 2-3 zile ale lunii, după care gata, se termină banii, iar dacă vrei să te duci la spital trebuie să te abții să ți se agraveze boala, pentru că urmează să-ți faci rezervare ca la hotel, cu șase luni înainte. Pentru că, nu-i așa, nu toți putem să ne reparăm coloana la Viena și genunchii la Istambul.

  • Tie ti-e clar ce fel de schimbare voiau protestatarii? Uite, a aparut guvernul strazii, cui foloseste?

   • Kronstadt an der Graft spune:

    Dacă ne aducem aminte au fost două categorii de protestatari după Colectiv, una cu reprezentanți ai clasei de mijloc, așa cum a precizat și Băsescu și una după, cu haimanale plătite de actorii politicii românești, în care s-a făcut zgomot aiurea. Vorbeam de primii, care au cerut ceea ce vrem cu toții, am precizat: o guvernare cinstită, în folosul tuturor.
    Uitați numai zilele astea, când veni vorba de adjunctul ASF George Daniel Tudor. Am văzut ce declarație de avere are omul. De unde atâția bani? Nici un ministru nu are ce are individul. Ăștia sunt cei care fac legea în România, ăștia sunt cei care finanțează partidele și politicienii, pe ăștia îi ascultă parlamentarii, nu pe noi care suntem captivii sistemului și plătim impozitul vrând-nevrând.
    Interesant este că în campaniile electorale politicienii își aduc brusc aminte cu claritate ce vor alegătorii. După aia gata, ni se arată degetul mijlociu și așteptăm alegerile următoare.

 4. cris spune:

  @ VV

  Vad ca am sarit ceva: , trebuia sa urmeze . De ce? – exista si HUS non E coli cum am spus, dar si noninfectios pe deficiente genetice ale bolnavului (deficit de vit B12, deficite de complement – complementul e parte a sistemului imun), dar apare si in alte situatii – lupus eritematos, citotoxice, chinina ( am tratat caz de HUS declansat la chinina, pot sa spun cu mina pe inima ca dintr-o experienta de douazeci de ani e unul din fenomenele cele mai severe, fulminante, pe care le-am vazut – adica apreciez, ca unul care a vazut asa ceva, efortul celor de la Marie Curie). Ei, nu m-am gindit, poate vor sa puna catuse la cromozomi….daca nu la bacterie, asta ar fi si mai si. (ar fi chiar stalinist, pe timpul lui Stalin desi genetica era in plina dezvoltare, la facultatile de medicina nu era voie sa pomenesti de asa ceva, conceptul de genetica era interzis). In genere insa cazurile de HUS noninfectios sunt sporadice, adica nu apar in focar/outbreak cum par sa fi aparut cele de acum.

  S-a mentionat undeva ca acei copii au avut diaree sanguinolenta? (diareea cu singe e markerul E coli 0157). Au zis ceva de vreo raceala mai puternica nu de diaree sanguinolenta? – caci si pneumoococul, mycoplasma si H1N1 dau HUS si se prezinta cu pneumonie nu cu diaree sanguinolenta. Si asa ajungem la ce inseamna semne si simptome de alarma, la E coli 0157: diaree sanguinolenta, deshidratare initial apoi o data ce rinichii sunt afectati poate aparea edemul, urina putina si foarte inchisa la culoare (din cauza hemului eliberat prin distrugerea celulelor rosii si eliminat prin rinichi), Incapacitatea de a urina pentru 12 ore sau mai mult – semnal de alarma ca rinichii inceteaza sa functioneze. Singerari inexplicabile de la nivelul mucoaselor – gura, nas si vinatai inexplicabile (se consuma plachetele sanguine si procesul de coagulare al singelui, (de oprire a singerarilor) e profund afectat). Confuzie, letargie si convulsii sunt semne de afectare a creierului.

  Tratamentul este pur suportiv, antibioticele nu ajuta la nimic in cazul E coli ( doar in cazul pneumococului se permite utilizarea antibioticelor): dializa, corectarea tulburarilor electrolitice, tratamentul convulsiilor, transfuziile de singe si plachete sangvine, plasmafereza in anume cazuri. Singurul tratament specific recent aprobat in State si folosit numai in cazuri foarte strict selectate este Soliris (eculizumab), anticorp monoclonal, dar cu riscul major ca acei copii, in conditiile unui imunosupresant de asemenea capacitate, sa faca alte infectii majore. ( asta ca sa nu apara vreun domn Chirila sa tipe ca nu se face orice pentru copii ca nu exista antibiotic in Romania, iar Soliris se foloseste doar in cazuri cu totul exceptionale)

  Inca doua lucruri importante: copiii pot ramine contagiosi si pina la patru saptamini dupa, deci parintii celor care sunt externati trebuie sa aiba grija sa-si protejeze ceilalti copii de acasa si pe sine: adica spalat pe miini si scutece dispozabile care se schimba in camera in care e izolat copilul si aruncate in asa fel incit altii sau animale sa nu ajunga la ele. Al doilea, copiii trebuie urmariti extrem de atent in timp: sunt in continuare la risc de insuficienta renala toata viata si de hipertensiune arteriala la virsta tinara. ( un lucru de bun simt ca sa se previna asemenea probleme, se evita ibuprofenul sau alte asemenea medicamente numite NSAIDs, antiinflamatoare nonsteroidiene (naproxen, diclofenac de pilda) la asemenea copii sau adulti, fiindca distrug un rinichi deja afectat.

  In rest: din partea mea, cu placere, si imi cer scuze de intirziere, dar nu ma asteptam sa nu existe macar un minim de informare coerenta de la nivelul ministerului sau institutiei de sanatate publica sau orcine altcineva ar fi responsabil, sau sa caute cineva informatii de la institutii mari de altundeva – pentru viitor, cea mai buna sursa e Mayo: da informatii pe intelesul omului care nu e de profesie medicala, acesta e site-ul: http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions gasiti si acolo buna parte din ce am spus deja (internetul nu se limiteaza la facebook, chat si patrunjel).

  • Mihail spune:

   Astia vor ca sa-l zboare pe Ministrul de la Sanatate !
   Okay, dupa trei luni de mandat ce putea face mai mult ?
   Dar, dupa cum se vede treaba, tu esti cea mai potrivita ca sa-i ei locul.
   Hai, ca ma duc sa te parasc lui Ciolos.v :D

  • Am adaugat o parte din acest comentariu la celălalt.

   • Mihail spune:

    Stiu, am inteles din prima asta.
    Foarte bine, postarea lui Cris este foarte interesanta si bine redactata, contine informatii pe care nimeni nu le-a spus.

 5. Mihail spune:

  @ gelu,

  Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, a susţinut, joi, o conferinţă de presă, în care a făcut referire şi la situaţia televiziunilor Intact.

  “Poziţia premierului a fost destul de clară, a fost doar o interpretare privind modul în care şi-au desfăşurat activitatea cei de la ANAF. Am luat act de solicitare. Nu există o decizie de evacuare, ci o notificare de evacuare voluntară. Decizia de evacuare o ia o instanţă” a spus Dan Suciu.

  • Mihail spune:

   …nu meritai ca sa ma dau eu de-a ctr+c si ctr+v, dar sper si eu ca, poate, luminez pe unul care-si face cultura holbandu-se la antenna 3.

  • gelu spune:

   @Mihai basist in cuget si simtir, vrajala de doi bani. In comunicatul ANAF remis Antenei3 se precizeaza ca incepand de maine li se vor taia curentul, apa, gazele si internetul, deci postul nu va mai putea transmite. Ceeace este dorinta binomului securist SRI-DNA ce conduce Romania.

 6. Mihail spune:

  @ gelutzu,

  trebuie sa fii, rau tare, cu nimic in cap ca sa intelegi, tu, ca aia vor sa inchida antenele, sa le intrerupa emisiunea.
  Vaaaaai, se prabuseste planeta !

  Cap patrat nu vrei sa intelegi ca chestia cu “cinci zile” era doar o notificare in demersul juridic ?
  Ca dupa predarea, sub semnatura, a notificarii ureaza urmatorul pas in justitie, insa cu celeritate ?
  Acum, nimeni si nimic nu-i poate da afara din cladire,, nu din toate trei, caci numai intr-una exista tehnica de specialitate, in restul fiind birouri.
  Inca ceva, baietii nu pot inchiria cladirile, nu le da voie legea.
  Sa-ti explic si care este logica, daca ar plati chirie, cladirile nu s-ar putea vinde si atunci de unde, cum sa recupereze statul cei 60 de milioane ???

  Marian Petrache: ” Mai departe nu rezolvam problema pe fond legata de televiz trustului Intact. In aprilie 2015 a fost data OUG care sa modifice legea 14/2007 prin care bunurile confiscate pot fi valorizate de stat numai prin vanzare.”

  Daca taceai, aveai sansa ca macar sa pari inteligent, cu ceva dotare intelectuala…sa faci, poate, ceva impresie.

  • gelu spune:

   @Mihai basist in cuget si simtir, vrajala de doi bani. In comunicatul ANAF remis Antenei3 se precizeaza ca incepand de maine li se vor taia curentul, apa, gazele si internetul, deci postul nu va mai putea transmite. Ceeace este dorinta binomului securist SRI-DNA ce conduce Romania. Cap patrat e ma-ta, hai siktir.

 7. Mihail spune:

  @ Adam Mares,

  astia, precum Gelutzu, tot cred ca daca cladirile sunt in buzunarul statului se transforma imediat in cei 60 de euroi.
  Ca s-a aspart conducta de prosti este evident, insa sa sara seful Senatului, locotenentii si in final chiar Presedintele, ma determina ca sa fiu siderat.
  ….Sunt in Moldova, aici toti s-au inflamat pentru declaratia de ieri a nemtzalaului, care a afirmat ca nu-l intereseaza, nu este momentul ca sa discutam despre unire.
  Moldovenii sunt tare sucariti, nu-l iarta.

  • Adam Mares spune:

   Voiculescu își plătea sieși chirie. :P

  • gelu spune:

   @Mihai prosti sunt ma-ta si tac-ti, hai siktir.

  • Shadow spune:

   @Mihail
   ceea ce ma sidereaza pe mine este cum de te-ai prins tu ca “toti s-au inflamat” pt declaratia de ieri si ca “moldovenii sunt tare sucaritzi si nu-l iarta.
   S-ar fi spart conducta cu prosti daca te-am crede. Generalizarile tale nu au legatura cu “restul”. Tu vorbesti ca si cum i-ai reprezenta pe “ceilalti”. Noroc ca in Moldova mais sunt si alte persoane mai putin “siderante” si cu mult mai putin “manipulante” decat tine.

  • Mihail spune:

   @ Adam Mares,

   ca este penibil, ca a revenit la ceea ce a fost initial, adica un portar, un badigard…se vede.
   Aseara a declara ca “va fi razboi”, deoarece chiar si doamna DNA afirmat ca statul poate inchiria ori nu cladirile.
   Cred ca nici ea nu stie legea(noua lege) sau poate domnul Petrache spune prostii, dar nu cred.
   Logic este daca cineva imi datorea o suma importanta, foarte mare de bani, sa-l execut, nu sa-i inchiriez tot lui.
   Nu sa-mi intre banii cu tzaraita.
   Aaaaa, ar putea fi o “portitza”, aceea ca sa cumpere repede si pe loc, toate cladirile la pachet cu cei 60 de milioane de euro, platiti chash.
   Am citit, pe undeva, un comentariu ca este posibil ca Voiculescu sa oscileze daca sa cumpere sau nu cladirile.
   Numai ca daca ele se scot la licitatie, este posibil ca sa apara surprize. Depinde cat de corect este facuta evaluarea lor.

   Inca ceva, reactia domnului senator, al lui Tariceanu le-am gasit total nepotrivite. Cum sa ceri nerespectarea legii, asta doar pt, ca este an electoral si noi ALDE, avem nevoie de timpi ieftini, sau de capital politic ?
   Incepusem sa ma uit cu simpatie la ALDE, insa, gata, mi-a trecut.
   Ciolos(multumesc Filip G. :) ) imi atrage atentia pe zi ce trece. Deocamdata are nota 10. Insa, nu cred ca va candida.

   • Filip G spune:

    Am lipsit putin de pe blog.
    Am fost plecat la soacra,apoi azi am fost la un targ apicol .
    Doua lucruri trebuie spuse.
    Guvernul Ponta a taraganat rezolvarea problemelor cu ”Antenele”,asta si datorita ajutorului oferit de acestea in campanie.
    Antenele sperau sa obtina sediile pe o suma modica.
    Johannis nu trebuia sa se bage in disputa asta,trebuia sa intervina pe subiectul bebelusilor morti.
    Ciolos e echilibrat,daca parlamentul doreste sa-l dea jos o sa aiba o surpriza in toamna. :D

  • Ce-o mai fi și cu like-urile astea… Tin de foame?

 8. Mihail spune:

  @ gelutzu,

  doua lucruri ne deosebesc pe noi doua.
  Ba nu trei, il punem si pe cel cu inteligenta. Eu am, tu nu.
  Ca sunt basist ori ba, mai ramane de vazut, dar te asigur ca putini au fost cei care au suferit, ca mine, atunci cand nu a fost ca sa fie suspendat.
  Stii ce placut este sa fii intr-un colectiv unde aproape toti il sorbeau din ochi pe Baselu, iar tu(adica mois) esti kash ?
  Fetita, eu spre deosebire de multi altii, am avut ceva informatii despr Baselu. Am un prieten care a fost cu el in voiaje(ca medic) dar si cu fratele lui.
  A putut face diferenta, iar la un pahar de Finlandia multe se spun despre trecut.

  Bun, acum pentru ca tot mimezi gandirea, ia spune-mi tu cum de nu exista nico filmare, inregistrare etc, cu agresiunea hoardelor ANAF din antene ?
  Cum de nu este nimic intr-o locatie unde sunt j’demii de camere gata sa intre in lucru ?

  PS: inca ceva, poti sa ma faci cum vrei, insa este “de porc” ca sa te ei de rudele cuiva, in cazul meu de maica-mea si de taica-miu. Acuma, cel de al doilea, nici macar nu mai este printre noi.
  N-ai de unde sa stii, dar atunci cand singurele tale argumentele sunt injuraturile, trimiterile “la origini”, nu pot intelege decat ca in afara ca esti blonda, esti si tare needucata.
  Cum s-ar spune, prost crescuta. Deh, apucaturi de consiliera, te tradeaza “privirea de vipera” .

  • Emil Mihai spune:

   Mihail ,
   Cind Dracu , te-ai intersectat tu cu golanii astia de la ANAF de le tii atiit partea? Eu am avut un control cu doua zile inainte de Craciun:
   mi-au facut casa , si au gasit la 175 de milioane vechi o diferenta de 1.5 lei ; m-am bucurat , m-am relaxat dar golanii … nimic ; m-au f…t timp de doua ore ( eu avind fuul clienti ca asa e inainte de Craciun) pina cind m-am enervat si am zis: ia scoateti mai baieti ordinele de servici sa vad si eu ce prevede , si luati si voi o foaie de hirtie si scrieti ce doriti in continuare ; dupa care am adus la masa avocatul meu si un ziarist de la Catavencu; In 10 minute au plecat cu coada intre picioare! Golanii nu acceptau ca sint corect: ei voiau sa-mi dea amenda : pai ba ANAF ti-am dat in noiembrie 1 miliard , iti dau in decembrie 1 miliard , mai du-te Dracu si la OMV -Petrom care vad ca-ti dau m…e ! Cam asta cred ca e si la INTACT! Dincolo de faptul ca securistul de Voiculescu are ce merita (ce a sadit timp de 25 de ani: eu nu-l uit cu legea lui sa confiste nu stiu ce averi) cu faptul ca Gadea& Co sint niste golani , nu putem sa trecem peste Codul Civil: nu poti sa anulezi un contract comercial in vigoare si nu poti sa dai afara un chirias cind ai tu chef; Am trecut prin situatia asta , am cumparat spatii comerciale grevate de contracte de inchiriere , am chiriasi care nu si-au platit chiria… ; de fiecare data avocatii si executorii mi-au spus: trebuie aplicata procedura din codul civil. In conditiile astea crede cineva ca ANAF-ul are mai multe oua? Nu , trebuie sa respecte contractele in derulare la data schimbarii proprietarului , daca nu trebuie sa mearga in instanta sa ceara anularea contractelor comerciale; Altfel statul va platii daune de zeci de milioane de euro!

 9. Mihail spune:

  A venit sprijinul pentru antene, nici de unde ei nu se asteptau. Gata, sunt salvati:

  https://www.youtube.com/watch?v=fzzlqp1loGg

 10. Mihail spune:

  ANAF anunţă negocieri cu Antena 3 la Guvern

  Președintele ANAF, Daniel Diaconescu, a aceptat solicitarea transmisă de Sorin Alexandrescu, director general Antena TV Group SA, și Mihai Gâdea, director general Antena 3, și i-a invitat pe reprezentanții legali ai grupurilor media pentru discuții, astăzi, 19 februarie, la ora 12.00, la Ministerul Finanțelor Publice, anunţă ANAF.

  La întâlnire vor participa, de asemenea, și reprezentanți ai Cancelariei Primului- Ministru.

 11. Mihail spune:

  Ce n-a înțeles Tudor Chirilă din scandalul Antenelor
  Sursa: Bogdan Stoica

  ” Nimeni nu joacă cinstit în cazul Antenelor. Nici managementul trustului, nici autoritățile. Pe Iohannis îl scuz pentru că e afon, el oricum n-a înțeles nimic și joacă cinstit doar accidental.

  Deeeci:

  Postul a primit somație de evacuare voluntară în cinci zile. Nu evacuare forțată. Cum bine zice un prieten, avocat, cu creierii la el, nu-i dă nimeni afară vineri pe anteniști din sediu. Urmează proceduri de evacuare forțață, care durează trei luni. Trei luni, da? Adică: nu vineri, nu în martie, nu în aprilie, ci în mai. Atunci se pune punct.

  Din perspectiva asta, Mihai Gâdea a condus mizerabil propaganda pe tv. “

 12. Radu Alex. Vasilescu spune:

  @VV

  Tin sa va anunt ca in opinia celor de la Adevarul, ALDE si Gadea au planificat scandalul mimandu-l pt ca Tariceanu sa revina pe scena politica.

  Dap. Exact ce am spus mai sus…

  Eu ma duc sa vad daca gasim niste Rudotel. Il donez gratis…

 13. Mihail spune:

  Interventia neamtului in problema antenelor. De data aceasat impotriva celor de la Intact.
  Este groaznic ce se poate intampla:

  https://www.youtube.com/watch?v=2M66HC5lHug

 14. Mihail spune:

  …Dragnea a iesit in media si a declarat ca aia de la ANAF, mint rau de tot. Iata articolul cu declaratiile sale si ce…graieste legea :

  http://www.stiripesurse.ro/scandalul-de-la-antena-3-dragnea-acuza-anaf-de-minciuna1_983214.html

 15. Mihail spune:

  Nicio surpriza, Gadea&Co i-au pus in gura lui madame Kovesi niste excplicatii.
  Kovesi tine ca sa lamureasca situatia si, in plus, sa le traga alora de la antene o smetie. Pe merit:

  http://www.stiripesurse.ro/kovesi-acuza-antena-3-de-dezinformare_983217.html

  • Emil Mihai spune:

   Asta e beata? Pai ea cu gurita ei pronunta cuvintele in augus 2014!

  • Emil Mihai spune:

   Jigodiile astea din justitie au impresia ca numai ei pot sa inteleaga o lege ! Dar vina e tot a Parlamentului care nu vrea sa introduca raspunderea pentru faptele celor din justitie!

  • Emil Mihai spune:

   Eu nu cred ca aseara am vazut un trucaj:Sefa DNA a recunoscut ca statul poate prelungi contractele pentru sediile Antenelor: „Nu exista nicio dispozitie care sa spuna ca Antena 3 va fi executata… Daca exista contracte de inchiriere ele pot fi prelungite”. asta spunea Luluta in august 2014!

  • Emil Mihai spune:

   Acesta e dialogul extins la redactia Adevarul:

   S-a spus ca ‘Sediul Antena 3 a fost confiscat’. Ce inseamna mai exact?

   Nu este adevarat. In minuta se spune ‘desemneaza ca organ insarcinat cu punere in executare a dispozitiei de indisponibilizare’. Vom identificat bancile la care sunt conturile bancare, DNA se va deplasa la banca pentru a pune sub sechestru acele conturi.

   Aceste dispozitii vor fi executate de institutiile care au atributii in acest sens, in special Ministerul Finantelor.

   Antena 3 detine cladirea in care functioneaza?

   Ei sunt chiriasi intr-o firma. Nici acum cladirea in care ei functioneaza nu le apartine. Daca era proprietatea Antena 3, cu siguranta nu se putea pune sechestru pentru ca nu era parte in dosar.

   ANAF stabileste daca va inchiria mai departe sau daca va vinde cladirea?

   Statul, prin Ministerul Finantelor, poate prelungi contractul de inchiriere, daca nu este expirat sau incalcat, dar poate sa dispuna si evacuarea chiriasilor. Cu ocazia tuturor acestor audieri din noile dosare, Dan Voiculescu a spus ca nu are nicio legatura cu Antena 3. Proprietarul cladirii este Grivco, iar dupa ce se va pune in aplicarea sechestrul, statul va decide ce va face mai departe cu cladirea.

  • Shadow spune:

   smetia au incasat-o numai cei “foarte destepti” care o cred pe una ca “kovesi” (cacofonia este voita). Nu a explicat in nici un fel cum “a fost scos din context” ce a spus ea. Dă-i Doamne românului, mintea de pe urmă.

 16. Adam Mares spune:

  Cert este că de un an de zile nu s-a întâmplat nimic. Oare de ce? Nu e la mijloc tot complicitatea statului mafiot și a guvernului Ponta? De ce nu s-a acceptat până acum cererea de închiriere?

  • Mihail spune:

   nu este legala închirierea, doar eliberarea clădirii si valorificarea ei.

   • Shadow spune:

    fals
    E legala valorificarea ei prin preemptiune deci direct la chirias si in acest caz chiriasul face si el parte din comisia de evaluare.
    Iar contractele de inchiriere pot fi anulate doar in instanta.

  • Mihail spune:

   Aoleo….face “unu” cucurigu(gat) din fieful armeanului. Mai rai, se ia si de armean spanandu-i cat este de uracios.
   Nashpa.
   Dom’le in acest an sunt doua rânduri de alegeri, iar Tariceanu&Dragnea au nevoie de televiziuni.
   Marele circ (stiu, asta este titlul unei carti care nu are legătură cu antenele).

   PS: iar s-a încălcat legea, permitand Nationalului, ca sa se joace pe el.

   • Adam Mares spune:

    E nasol, că VV și-a pierdut orice simpatie printre intelectuali. O să zici că intelectualii care votează sunt puțini, dar VV e și scriitor. Se răsfrânge antipatia și asupra acivității literare.

    • Mihail spune:

     Nu zic !
     Am cativa prieteni(fosti colegi de serviciu) care acum sunt poieti, au reviste in proprietate, conduc reviste, scriu, publica. Ba mai mult, sunt si membrii ai Uniunii Scriitorilor, de pe vremea lui ala impuscat prematur in decembrie.
     Ei, il respecta si vorbesc frumos despre armean…insa, asta nu inseamna ca toti gandesc identic.
     Chestia cu artefactele bisericesti i-a mototolit imaginea de om politic, iar luarea de pozitie, din zilele trecute, in favaoarea antenelor, iar i-ai facut un mare “bine”.

     • Shadow spune:

      @mihail
      vai batat-te norocul nu stiam ca ai colegi pe plesu si pe liiceanu(stiu ca nu sunt membri in academie si pleznesc de fiere pt asta).

      Dimpotriva chestia cu arttefactele bisericesti i-au aratat umanitatea iar pozitiile din ultima vreme principiile.

      Ce sa-i faci mai devreme sau mai tarziu “apele se vor alege” si secu va dispare. Stiu o sa fie “crunt” pt multi sustinatori ai lor dar asta e viata.

     • Adam Mares spune:

      Ce legătură crezi că au tinerii intelectuali cu secu?
      O spun cu părere de rău, dar VV nu va mai avea vreodată o imagine bună.
      Pentru mulți tineri (dar nu numai), principii înseamnă respectarea legilor și a sentințelor judecătorești, nu apărarea Antenelor, cloaca securistului Voiculescu.

     • Shadow spune:

      @Adam
      tu esti tanar sau batran? Nici macar NU conteaza.

      Stii sa citesti legi, sa le intelegi? Sau pt tine legile sunt interpretate dupa cum iti convin si in functie pe cei care iti plac sau nu? Eventual luate si “ingurgitate” direct de la niste situri de socializare?

      Pt tine personal VV nu va avea niciodata o imagine buna. Ok. Gasesc ca esti nitel matochist sa vii sa i-o spui in fiecare zi. Sau nu esti inca sigur? Ma rog, nu cred ca ti-ai pus vreodata intrebari mai departe de “lungul nasului”. Poate in alte privinte, cine stie.

      La care “tineri intelectuali faci referinta”?
      Multi tineri cu “carte” si care nu au cunoscut perioada ante 90 sunt foarte usor de manipulat. facebook-ul si toate siturile de socializare asta fac. Pe aproape orice tema.

      Pt multi precum tine, tanar sau batran, principii inseamna ultima “moda” pe situri de socializare. Principiile nu inseamna “concluzii rapide” ci informare, analiza, cunoastere, comparatie, mult bun simt, discernamant, proiectie, sociologie, etc.

      Respectarea legilor este obligatorie de catre toti actorii care participa la “viata cetatii”. Inclusiv institutiile de stat si mai ales de forta.

      Irespectul legii, asa cum l-am aratat in mai multe posturi de azi nu se gaseste la grupul intact fie ca-ti plac tie sau nu ci la anaf si nu neaparat la aceasta institutie enorma si foarte inerta cat la noul lor sef care vine direct de la sri.

      Cei ca tine sustineti o situatie si ce e mai grav “oameni” care sunt in opozitie totala cu normele statului de drept si a democratiei. E dreptul vostru. La un moment dat va veti trezi si s-ar putea sa fie prea tarziu. Pregateste-te sa asumi ce “insamantezi azi” chit ca in cazul tau nu pot fi din cale afara de optimist.

     • Adam Mares spune:

      Păi eu îl simpatizez pe VV, chiar dacă nu-s de acord cu tot ce susține. Dar nu despre mine era vorba în propoziție. :P
      Și nu-ți mai face iluzii, lumea va fi a tinerilor ăstora, fie că-ți place, fie că nu. Nici mie nu-mi place tot timpul, însă alergia lor la nerespectarea legilor în țara asta e totuși sinceră.

     • Sunt șocat de ce spui. De cand idealul tinerilor e respectarea legilor?!? Eu credeam ca idealil tinerilor e revolta antisistem.

    • Cred ca asta e o gluma, cu lipsa de simpatie printre intelectuali Vrei să-ti trimit toate cronicile literare din ultima vreme la cărțile mele? Ori prezenta literaților la lansările mele de carte? Sentimentele tale față de mine sunt foarte ciudate, un amestec patologic. Poti sa te socotesti zdravan (ă) la minte cand, dupa o apologie băsistă în care sunt puși de-a valma vreo douăzeci de senatori, tut ragi concluzia că mi-am pierdut orice simpatie printre intelectuali?!?

  • Șocant!!! M-am întălnit cu Alexandru Călinescu zilele trecute la Uniunea Scriitorilor, am avut un dialog cât se poate de civilizat. Nu mi-a lăsat deloc impresia ca mă consideră un ticălos. Și miruit pe deasupra.

 17. Mihail spune:

  @ Emil Mihai,

  aseară, baietii destepti de la antene, au umblat Putin cu forfecuta prin declaratie.
  Apoi, zicerea era din 2014, important detaliu, deoarece in 2015 a apărut OUG, dupa care, in legatura cu care, a sarit si CC.
  Ideea este ca nu se poate închiria, doar trebuie elibetate complet spatiile respective.
  Asta, daca tot ce am citit eu, sunt informatii corecte si reale. Declaratii sincere.
  Oricum, Kovesi nu sarea gratuit in sus, daca nu masluia Gadea declaratia ei.

  • Mihail spune:

   al naibii telefon, WP, de cate ori scriu “putzin”, el redactează “Putin”. Adica presedintele ălora din est, ala cu omuletzii verzi.
   Scuze.

  • Emil Mihai spune:

   Le incurci ! Ordonanta din 2015 a picat ca neconstitutionala la CC ,pe motiv ca nu exista “urgenta”; ca atare se aplica ordonanta din 2007 (aia de vorbeste Kovesi in redactie la Adevarul); Pe codul civil insa apar doua lucruri: un contract de inchiriere nu se poate anula de un tert (fie el si ANAF-ul) decit in instanta; 2. Faptul ca judecatoarea Bogdan a eliberat de sarcini imobilele confiscate se refera la faptul ca sunt scoase de sub o eventuala ipoteca sau gaj , dar noul proprietar le va intabula cu contractul de inchiriere pina la expirarea contractului (eventual daca sint clauze de preemptiune in contract , acestea trebuie respectate — asta spunea si Kovesi in interviul din 2014; faptul ca s-a sucit acum e problema ei). Repet : am cumparat acum 2 ani un spatiu avea chiriasi pe 10 ani ; i s-a prezentat notarului propus de mine , negatia chiriasului ca nu vrea sa cumpere spatiu si am fost obligat prin continutul contractului de vinzare cumparare sa pastrez chiriasul pentru urmatorii 8 ani; mai mult chiriasul a cesionat franciza altei societati si contractul de inchiriere se deruleaza intre mine si noul detinator de franciza in conditiile si clauzele vechiului contract incheiat de gostul proprietar si fostul detinator de franciza: asa spune Codul Civil!

 18. Shadow spune:

  Cea mai tare chestie care probeaza stupiditatea, heirupismul si ilegalitatea anaf la comanda sri-sta este ca in extrasul de carte funciara apare ca proprietar “Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Bucuresti figureaza ca unic proprietar (cota 1/1), bunul fiind dobandit „prin hotarare judecatoreasca”.”

  Ori parca ministerul agriculturii (supt ciolos cel vestit) se constituise parte civila deci orice recuperare la ministerul agriculturii trebuia sa “esueze” nu la finante.

  Speriati de bombe securistii lui coldea nu mai stiu nici ce fac, nici cum fac. Sat fara caini Romania.

  kovesica pe de alta parte a sarit de “c..” in sus fara insa sa spuna care ar fi fost “contextul” in care a sustinut ea respectivele chestii, doar ca e “scos din context”. Ii drept ca iti trebuie “multa grlagorie” ca sa o si crezi in conditiile astea.

  • Mihail spune:

   …era o declaratie veche, din 2014, iar Gadea a taiat-montat cum i-a venit lui mai bine.
   Acum, o sa dea si el cu subsemnatul, o sa-l vezi cum urca scarile de la DNA.

   • Shadow spune:

    @mihai

    la dna de ce? e “politia gandurilor”?

    Asa ca idee ca am observat ca nu ai bagat de seama si nici tovarasu’ ciolos nu s-a referit macar in parlament la chestiunea asta?
    de ce a dat ordin anaf-ul la gaze, electricitate si apa sa se taie furnizarea dupa 5 zile?

    De cand o notificare de evacuare voluntara implica sistarea utilitatilor? Mai ales cand contractele respective sunt facute cu chiriasii nicidecum cu proprietarii?

    Nu-i asa ca absolut toata argumentatia ta si a celor ca tine nu tine de nici o culoare? Nu-i asa ca de fapt “ordinul” care venea de la sri prin noul sef al anaf care absolut intamplator e “fost” secu(nu exista fosti la secu) era sa taie “macaroana” postului de televiziune si nu avea nici in clin nici in maneca cu vre-un interes pt “finatele statului” si asa zisa “recuperare” a unui “prejudiciu” ?

  • Totul e o mare harababura. Ca si chestia cu evaluarea de 60 milioane de euro.

 19. Mihail spune:

  In Bucuresti, in fata la Parlament sau adunat sute, ba nu, mii, corect zeci de mii de sustinatori ai antenelor.

  “A început ploaia!! Cât de nemernic poți fi, Băsescule?”
  (kamikaze).

 20. Adam Mares spune:

  Milioane de susținători! :P :P :P

  • Mihail spune:

   Sunt in Moldova de peste 14 zile. Este caldurica si bine. De ce sa mint.
   Astia, moldovanii(asa cica se spune corect) s-au inflamat rau de tot pe Iohannis pt. chestia cu unirea, ca naemtul spune ca nu este de acrtualitate, bla-bla-bla.
   I-am pus eu ca sa-l voteze ?

 21. emi spune:

  Din acest scandal Antenele ies intarite si nu subrezite, vor incasa pentru publicitate sume astronomice, vor deveni lideri de audienta exact in campania electorala. Evident asta serveste perfect ALDE si PSD. Daca tactica nu a fost gandita fix in acest scop, atunci cineva vrea sa le cumpere/controleze si astfel il santajeaza pe Voiculescu.
  Dupa modul in care au reactionat diversi lideri politici as paria pe teatru de fatada, Antenele sunt fieful serviciilor exact la fel ca oricare alta televiziune, dar trebuia sa mimeze cineva si independenta/opozitia fata de “sistem”.
  Romani, votati cu cine vreti, oricum iese cine trebuie!
  Am o singura dilema, cu banii antenelor se vor sponsoriza celelalte televiziuni sau campania electorala a favoritilor sistemului?

  • Shadow spune:

   da antenele vor iesi intarite insa celelalte trusturi de presa nu, mai ales cele cu mari datorii la stat pe care absolut intamplator nu le executa nimeni mai ales anaf-ul.

   cu banii ne platiti de celelalte televiziuni se sponsorizeaza “favoritii sistemului”. Ca daca ar “schimba de orientare” si de “executie” in “campul tactic” al secu imediat le-ar lua la cautat anaf-ul, dna-ul, etc.
   Deci da si cu banii lui mihail pierduti in “gaurile negre” ale celorlalte televiziuni se “aleg favoritii”.

  • Sunt de acord ca daca vor continua sa emita, Antelene ies intarite.

 22. Adam Mares spune:

  De fapt, se luptă securiștii de rit nou cu securiștii de rit vechi. :-)

 23. Mihail spune:

  Fiscul i-a blocat conturile lui Gâdea si i-a pus sechestru pe avere fiindca are de recuperat 200.000 de euro! Voiculescu i-a dat lui Gadea 200.000 de euro imprumut, bani pe care Gadea trebuie sa ii returneze, scrie NasulTV.ro. Doar ca banii nu vor mai ajunge la Voiculescu ci se vor duce direct la Bugetul Romaniei!

  O alta decizie luata de conducerea ANAF vizeaza cererea catre companiile de utilitati de intrerupere a furnizarii serviciilor pana la incheierea de contracte cu noul proprietar, adica statul roman.Reamintim ca pe 15 februarie, ANAF a notificat Antena 3 si Antena 1 sa evacueze sediul din soseaua Bucuresti – Ploiesti in termen de cinci zile lucratoare, potrivit unui comunicat al Fiscului.

  • Shadow spune:

   @Mihail
   fiscul nu poate pune sechestru LEGAL pe conturile lui gadea daca are o datorie la voiculescu. Poate cere doar esalonarea platii datoriilor lui gadea catre ministerul agriculturii (nu catre fisc oops). Acum depinde de contractul semnat de gadea cu voiculescu (inregistrat/neinregistrat, recunoscut de terti, etc).

   Cererea de intrerupere a furnizarii de servicii de catre anaf este ILEGALA atata timp cat exista contracte de inchiriere in curs pe care ANAF le cunoaste. Buna credinta lucreaza si la acest nivel ceea ce face ca anaf sa fie bun de penal.

   Contractele in curs sunt intre chirias(persoana juridica) si furnizori. Si e normal sa fie asa pt ca acel chirias isi deduce costul utilitatilor.

   Anaf a reusit din nou sa riste PENAL. Astept sa vad cat timp rezista in post “noul sef securist” de la anaf. Si cand iese cu o “conserva penala” cu brio afara. Sa vedem ce face anaf in continuare dar sunt asa aproape de a-i face sa castige pe cei de la intact la CEDO bani grei si deci pe tine la “plata acestor bani” ca merita spectacolul.

 24. Mihail spune:

  @ Shadow,

  eu am cam obosit de chestia cu antenele.
  Despre robinetul de apa si caneaua la gaz, chiar nu stiu ce sa-ti spun, nu inteleg logica. A scis ceva “Nashul”, dar in baza aluia…
  Pe mine, cel mai tare m-a surprins neplacut, faptul ca domnul Vosganian, Tariceanu etc, au luat apararea antenelor, cerand ca sa fie incalcata legea.
  Atat.

  Cum s-o finaliza treaba nu stiu, presupun ca aia se vor muta.
  Emi are dretate, ce se vor face cu cei 60 milioane de euro ?
  Poate face un spital, sau cumpara niste ambulante noi…

 25. Shadow spune:

  @Mihail
  de la inceput iti zic ca in acest caz “luarea apararii antenelor” nu este nici pe departe o cerere de incalcare a legii ci o cerere de aplicare a legii.
  Nu intact a incalcat legea ci anaf si intr-o maniera foarte urata care incepe sa miroasa si afara. Ma rog mi-am facut si eu placerea de a trimite cateva mailuri la eurodeputati si deputati nationali de care tin.

  Robinetul inchis, caneaua la gaz, “foarfeca” la cablurile electrice, sunt sigur ca logica nu iti joaca feste ca doar esti baiat destept demonstreaza ca anaf nu vrea nici pe departe sa recupereze vre-un “prejudiciu” ci vrea numai, inainte de alegeri, sa inchida gura unor “opozanti deschisi”.

  PS. Inca odata cele 60 de milioane de euro nu apartin “statului”(ca atare) ca sa faca ce vrea el cu ele(spitale, ambulante) ci ministerului agriculturii care s-a declarat parte civila. Mai stiu o chestie. Faptul ca asa cum s-a declarat “parte civila” ministerul ala “a uitat”, “s-a prostit”, etc ai prejudiciile din perioada respectiva declarate de ciolos nu au fost “grevate” nici macar “amintite” in declaratiile contabile ale ministerului. Asta reprezinta fals si uz de fals in acte si e caz penal. De aceea si faptul ca in acest moment prefera sa nu “primeasca banii” pt ca nu are ce “pozitii sa inchida” si prefera ca acesti bani sa fie luati de fisc si musamalizati. Asta e un cartof extrem de fierbinte pt actualul prim ministru. E un caz penal care poate duce chiar la anularea prejudiciului si la condamnarea sa ba chiar rejudecarea procesului lui voiculescu.

  • Mihail spune:

   cumva, eu lucrez la marginea Agronomiei mari.
   Tare bine le-ar prinde la tarani(acum se zice fermieri) niste banuti, impartiti echitabil, bine plasati, finantate niste proiecte, cumparate niste vaci.
   Cu banii astia, daca-mi dai voie sa visez frumos, as face/finanta niste instalatii de irigat, as face ceva in acest sens.

   • Shadow spune:

    te referi la instalatiile de irigat care s-au transformat in garduri taranesti dupa 89?
    Normal ca sunt necesari la agricultura, pariem ca nu agricultura ii obtine?

    PS. Nu mai stiu ce s-a intamplat cu ICA (macar facea cercetare) dupa ce a picat voiculescu. Mai exista sau a picat si ea? Or fi necesare institute de genul ala in Romania sau nu?

   • Shadow spune:

    stiu ca Romania se lauda cu 1 milion si ceva de fermieri in Europa. Care e media de teren detinuta de fermieri pt cei care fac agricultura si care este media numarului de animale detinute de cei care practica zootehnie?
    Sunt curios pt ca in functie de acesti indicatori si eventual de productiile lor iti poti da seama daca sunt sau nu fermieri sau simpli tarani de subzistenta.

    • Mihail spune:

     @Shadow,

     stiu ca ne trebuie irigatie, multa-multa irigatie.
     Ceausescu a fost baiat istet, stia ca nu prea ploua , ca nu prea este apa pe ogoare.
     Acuma, daca aia au furat tevile ce sa facem, lasam asa situatia, sau o reparam ?

     Dupa mine, singura ramura a agronomiei unde putem excela, este agricultura. Aici putem rupe “gura targului’.
     Daca s-ar finaliza Canalul Dunare-Bucuresti, tare multa apa ar fi in Bargan.

     • Emil Mihai spune:

      Asta cu singura ramura a agronomiei e agricultura , chiar ne-ai spart!!!
      Si cu canalul Dunare -Bucuresti ne-ai ofilit!
      Poate gindesti la canalul Siret…bla-bla care curge gravitational etc, etc

 26. Adam Mares spune:

  “Când eşti Antena 3 şi îţi pierzi sediul înseamnă că democraţia este în pericol. Dar când eşti Spitalul de Copii din Timişoara și clanul Carpaci te scoate în stradă cu tot cu bolnavi, nu este atentat la statul de drept.
  Când eşti Antena 3 şi îţi pierzi sediul – este un abuz, când eşti Muzeul Literaturii Române din Bucuresti sau Muzeul Teatrului din Iaşi şi îţi pierzi sediul – este respectul proprietății private.
  Când TVR Cultural a fost desființat. nici un actor din cei care au bocit zilele acestea prin studiourile lui Gadea nu a luat atitudine. O singură vorbă poate să-i caracterizeze pe cei care se înghesuie să ia apărarea celor de la Intact: „se înghesuie ca muștele la căcat” (sursa: facebook)

  • Shadow spune:

   @Adam
   cum termini ce ai scris nu reprezinti decat o palida copie a unei surse facebook.

   ceea ce ai scris acolo este un amestec de intamplari care ar vrea sa spuna absolut manipulator ca ceea ce se intampla azi nu are nimic de “colosal” ca s-a mai intamplat si “taman” sustinatorii nu au “reactionat”. Tipul asta de manipulare este cel al sri si e mostenit ca atare de la secu. Amalgamul este una din tehnicile de manipulare cele mai folosite.

   Continua Adam cine stie in cateva secole probabil ca iti vor propune sa lucrezi pt ei. Intre timp lucrezi pt ei doar ca nu-ti dai seama deci nici platit nu esti.

   • Adam Mares spune:

    Eu nu lucrez pentru nimeni, iar ceea ce faci tu se numește tot manipulare: vezi, tu, doamne, cine nu plânge de mila antenelor e securist. Pardon, securiștii sunt la voiculescu în ogradă!
    Da, sunt chestii diferite, dar pt alea aleșii noștri nu s-au revoltat.

    • Mihail spune:

     @ Adam Mares,

     ca este manipulare ori ba…ceea ce ai postat tu este o buna amintire despre niste “intamplari” extrem de triste la care nimeni nu a reactionat.
     Ba nuuu, mint, domnul senator a luat atunci pozitie.
     Iti amintesti ?

     Eu iti multumesc pentru acea enumerare, nu stirca sa mai zgaltzaim, din cand in cand, oleaca neuronii.
     Cat despre sedinta de astazi de la ANAF, euam aflat despre ea acum cateva minute citind pe PSnews si Stripesurse.ro.
     Pana acum am facut materialul de clatite. Peste 30 de minute ma duc sa invart tigaia. Miam-miam.

  • Te prefaci ca nu intelegi. Cand oamenii și-au pus pe piept Și eu sunt Charlie, au facut-o pentru ca fusesera uciși jurnalisti. Nu au facut-o cand au fost alte atentate, cu mai multe victime. Daca nu intelegi asta, nu intelegi nimic.

 27. Adam Mares spune:

  Mantzy: top 3 momente penibile:

  1. (fără concurență, de departe) Când Dana Grecu și-a ținut discursul căzută în genunchi, pe scenă, în fața colegilor ei de la Antena 1, Zu și Antena Stars absolut stupefiați, cărora gestul le provoca o jenă vizibilă.

  2. Când Răzvan (colegul lui Dani) a spus ”Nu am văzut în viața mea atâția oameni!”. Vorba cuiva de mai jos, prostănacul ăsta n-o fi fost niciodată la metrou la Unirii, la vreun meci, la vreun concert? Băi, răhățel mic, nu ți-e rușine să fii mai penibil decât șeful tău Gâdea?! Demisia!

  3. Când Carmen Avram a plâns inexplicabil și jenant și a vorbit despre taică-su care nu știu ce suferințe are el (nimic grav, e ok, stați liniștiți). Doamne, și femeia asta chiar părea jurnalist! Vai de ea, vai de ta-su, vai de noi!

 28. Adam Mares spune:

  Să nu-mi spui că te uiți la Românii au talent! :P Că nu te cred că faci clătite!

  • Mihail spune:

   Ba daaaaa, ma uit si “La romanii au talent” dar am faut si clatite.
   Moldoveanca am lasat-o ca sa se uite, rade de se prapadeste la Florin Calinescu, iar eu, intre timp am invartit tigaia. In pauze a venit ca sa le umple. Ba cu dulceata de zmeura, ba cu branza de vaci.
   Sic !

 29. Mihail spune:

  @ Emil Mihai,

  iarta-ma oscilam intre clatite(bucatarie) si calculator, am spus/scris ceva tampenii. :(
  M-am gandit, prima oara, la canalul Siret, dar nu am vrut sa complic lucrurile si am intrat, pana la urma, cu caruta-n loboda.
  Astia spuneau (chiar si Ilici) ca prin realizare Canalului Dunare-Bucuresti se iriga mii de hectare.
  Imi cer iertare !

 30. Mihail spune:

  Aha, interesant a dat-o la intors.
  Unul a zis ca gandeste in limba germana si apoi traduce in limba romana. Acum, afirma la randul lui ca s-a exprimat nemtzeste, adica succint.
  Ma rog.
  Ideea este ca in acest moment, a declarat transant ca legea trebuie respectata ca nu-i are la inima(cum se spune “inima’ in limba germana) pe antenisti.
  Okay, acest domn, intamplator Presedintele tarii, crede ca se poate juca cu declaratiile.

  PS: domnul senator ce-o sa faca, se suceste la randul lui ?
  Adiaca, el, doreste ca noi sa votam un partid(la Iasi un reprezentant al lui) care indruma la nerescpectarea legilor ?
  Mai bine nu, sper ca ALDE, sper ca nici sa nu intre in Parlament.

 31. Mihail spune:

  …Am citit de cateva ori “Numele trandafirului”, mi-a placut la fel de mult de fiecare data. M-a fascinat.
  Pacat ca Uberto Eco a plecat.
  Iata, ca cineva se grabeste sa scrie cateva randuri, despre altceva, nu despre antene, ANAF sau brecxit…

  “Omenirea a pierdut unul din cei mai inteligenti, educati, eruditi si subtili oameni ai secolului XX ( daca nu cumva cel mai …) ! Cine nu a citit macar una din operele sale este un om mai sarac intelectual! Pt copiii nostri lectura acestora este o obligatie absoluta. Condoleante noua – celor 7 miliarde de oameni!”, a scris Victor Ponta.

  • elenick spune:

   ai citit-o de mai multe ori pentru ca nu ai inteles-o prima data. nici a doua oara. nici…. ! :)
   e de apreciat ca totusi esti harnic si perseverent. de unde si vorba: fereasca Dumnezeu de prostul harnic! :)

   • Mihail spune:

    @ elenik,

    de cate ori sa-ti spun ca este de preferat ca sa taci decat ca sa incerci sa jignesti inventand niste explicatii.
    Asa cum trebuie sa inetelegi ca eu nu sunt blonda, nu-mi trebuie prea mult ca sa inteleg o carte.
    La mine nu se-ntampla ca la tine, la blonde.

    Bun, acum iti precizez ca mi-a placut foarte mult romanul si de aceea l-am citit de cateva ori.

    Nu este cazul ca sa patezi munca lui Umberto Eco cu prostiile tale. Pune mana si citeste. Invata !!!

 32. Mihai Somanescu spune:

  Si eu care ma bucuram vazand 114 comentarii la acest articol…Zic, sa vezi ce o sa aflu acum despre cazul bebelusilor, aici oamenii sunt altfel…
  Ne meritam soarta

  • Mihail spune:

   Nu prea ai ce sa comentezi, se-ntampla.
   Noi nu avem cunostinte medicale, iar la politica si la fotbal se pricep toti.
   Sa nu uitam ca datorita nemtilor, toata Europa a aruncat la groapa de gunoi mii de tone de castraveti, presupunandu-se ca ei stau la baza belelor de la ei din tara.
   Nici pana acum nu s-a aflat care era cauza deceselor.

   Okay, sa o lasam pe cris ca sa ne explice, bine informat, ce se-ntampla.
   Presupun ca armeanul a dorit sa ne indrepepte intr-o alta directie, de la povestea cu antenele, Domnia sa fiind parte din procesul de spalare.

  • Cam asta e, ne meritam soarta, bine zici. Suntem ca chibitii de la Cismigiu.

 33. Mihail spune:

  Iata si teoria prin care ni se explica ce l-a apucat pe Tariceanu si “colegii” sa sara in apararea antenelor.
  Pare foarte verosimil:

  http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-simbata-20-februarie-2016/

 34. Mihail spune:

  Pana acum cateva ore, cei de la antene, impreuna cu trompeta lor, Mircea Badea, tzipau ca “Saritiiii ne dau astia afara, ne intrerup emisia etc etc etc” !!!
  A prins bine la prosti. Gelu, esti pe receptie, cum e ???

  Acum, iote ce spune “atotstiutorul”: Badea:
  “Dintr-un motiv foarte simplu: nu există o hotărâre judecătorească de evacuare! Ca atare, ANAF nu poate face absolut nimic în absența acesteia. Toti prostovanii care o ard: ‘ANAF pune în practică o hotărâre e justiției’ sunt foooarte penibili. Printre ei: șeful CSM, prim-ministrul și o lungă listă de alți potentați de la care te-ai aștepta să aibă măcar o circumvoluțiune. Așadar, până va avea o hotărâre judecatorească de evacuare, ANAF poate avea doar buze reci. P.S. Ăia care o ard cu “I love ANAF” sunt invitați să mă pupe în cur”, a scris Mircea Badea, pe blogul său ” .

 35. Mihail spune:

  Patru ONG-uri îl critică pe Iohannis: Preşedintele a subminat autoritatea statului

  Președintele Klaus Iohannis continuă să-şi piardă susţinătorii. Peste 40 de mii de fani de pe Facebook şi-au retras like-urile la pagina preşedintelui. În plus, peste 600 de români au anunţat că vor merge astăzi la un protest, organizat la ora 18,00 în Piaţa Universităţii. Mai mult, patru ONG-uri şi-au exprimat indignarea faţă de poziţia preşedintelui României în scandalul evacuării Antenelor. Organizaţiile consideră că şeful statului a subminat autoritatea instituţiilor, a sugerat că legea nu este egală pentru toţi şi a părut să aibă în vedere interesele unui grup infracţional, mai curând decât interesul public, potrivit Realitatea TV.

  Grupul pentru Dialog Social, Expert Forum, Freedom House şi Centrul Român de Politici Europene se declară “consternate” faţă de reacţia preşedintelui în scandalul ANAF – Antena3.

  “Este un lucru grav faptul că președintele care și-a propus, în mod clar, în programul său să susțină statul de drept și instituţiile. Să le submineze, în fapt”, a declarat Andrei Cornea, membru al Grupului pentru Dialog Social.

  “Premierul și președintele au ales să nu își susțină funcționarii din subordine, ci să vorbească, practic, aiurea în tramvai”, a spus, la rândul său, Sorin Ioniță, membru Expert Forum.

  Preşedintele ţării a sugerat că legea nu e egală pentru toţi, a părut să aibă în vedere interesele unui grup infracţional mai curând decât interesul public şi a subminat lupta anticorupţie, cred reprezentanţii societăţii civile.

  “Îi solicităm președintelui să apere instituțiile statului și statul de drept. Noi venim ca să le apărăm de cine, de dânsul? E stranie această situație. A venit cu un mesaj foarte periculos”, a afirmat fondatorul CRPE, Ciprian Ciucu.

  ONG-urile solicită politicienilor, în aceeaşi scrisoare deschisă, ca, înainte de orice, să-şi onoreze jurământul solemn de a respecta Constituţia şi legile ţării. -

 36. Traian Băsescu îi dă lovitura finală lui Klaus Iohannis. Fostul președinte spune că Iohannis a greșit fatal și că s-a transformat în ”sluga lui Voiculescu și a altor zăpăciți de la Antena 3”.