Comunicat al Uniunii Scriitorilor din România

Având în vedere faptul că în spațiul public (mediul on-line și presa scrisă) a fost publicat de către un pretins Comitet de inițiativă al Adunării Generale Extraordinare a Uniunii Scriitorilor din România un convocator al Adunării Generale Extraordinare a membrilor asociației pentru data de 18.03.2016,

Uniunea Scriitorilor din România cu sediul în Calea Victorie nr. 133, Sector 1 – București, reprezentată în relațiile cu terții potrivit propriului Statut de Președintele acesteia dl. Nicolae Manolescu, face următoarele precizări:

Așa cum rezultă din anunțul publicat în presă, Convocarea pentru data de 18.03.2016 se întemeiază pe dispozițiile Statutului din 2005, deși acesta nu mai este în vigoare, fiind modificat succesiv în anii 2009 și 2013.

De asemenea, precizăm că potrivit art. 16 din Statutul în vigoare în forma înregistrată în aprilie 2013, „AG poate fi convocată în sesiune extraordinară de câte ori este nevoie, la solicitarea Președintelui, a Consiliului U.S.R. sau a unei treimi din numărul membrilor U.S.R.”.

Prin urmare, aducem la cunoștință faptul că nici Președintele USR și nici Consiliul USR nu au convocat Adunare Generală Extraordinară pentru data de 18.03.2016, niciunul dintre aceste organe neînsușindu-și acest demers inițiat de către pretinsul Comitet de Inițiativă.

În acest context, facem menţiunea expresă că pentru data de 18.03.2016 NU este convocată nicio Adunare Generală Extraordinară a Uniunii Scriitorilor din România.

100 Responses to “Comunicat al Uniunii Scriitorilor din România”

 1. Mihail spune:

  @ emi,

  extrem de rar, foarte rar ma enervez.
  Asta deoarece la paisprezece ani si jumatate am inceput sa zbor. Dupa un an, zburam singur.
  Acolo, am fost invatat ca nervii nu au ce cauta, ca niciodata nu o sa generezi ceva bun sub imperiul nervilor.
  Poate si datorita varstei ma enervez cu mult mai greu.
  Ar mai fi si factorul “biserica”. La noi, nu “prea” este voie ca sa gandesti rau, sa faci rau, sa generezi rau.

  Poate mi-am pierdut sirul ideilor, nu te contrazic. Insa, intelege si tu, cea care ai votat “altceva”. Macar in principiu.
  Ce sa spun eu, daca vad ca Presedintele Senatului indeamna la incalcarea legii ? Mai mult, ieri a fost filmat cum a votat in favoarea generalului Oprea.
  Domnul Vosganian, cam la fel, ia apararea antenelor.
  La fel Dragnea si inca multi altii.
  Unde este legea ? Unde este clasa politica noua, cea care si-a luat angajamentul ca se va renova ?

  Bun, stau de aproape o luna in Moldova.
  Aici, totul,. dar absolut totul functineaza pe “dai si tu niste bani”.
  Orice !
  Nu este adoptat termenul de “shpaga” ci “dai si tu ceva”.
  Am zeci de exemple, de la abaterile rutiere, trecand pe la femei batute care au reclamat la Politie, iar aceasta nu face nimic, la furturi declarate si tot nimic si terminand cu primari care au incalcat legea, au ajuns la Tribunal, iar acolo totul s-a oprit. Fie ca a intervenit Usatii, fie ca s-au dat bani.

  Stand aici, am inteles cat de important este ca sa se respecte ad litteram legea.
  Cu orice pret.
  Si de asta, aici, toti moldovenii isi doresc unirea, ei simt ca nu mai pot. Insa, asta este o alta discutie.

 2. Mihail spune:

  Potrivit sondajului IRES, partidul lui Baselu este peste ALDE si nu numai. Chiar asa ?

  ww.dcnews.ro/sondaj-de-ultima-ora-mi-carea-populara-pe-primul-loc_498308.html

 3. cris spune:

  in sfirsit un articol ceva mai echilibrat

  “Din păcate, lumea s-a împărţit. De-o parte e ţara la mintea lui Gâdea, Badea şi Ciuvică, de partea cealaltă, grosolăniile lui Dan Tăpălagă şi Cristina Guseth, în spatele cărora stau forţele care au consolidat regimul Traian Băsescu-Elena Udrea.

  Din păcate, în ambele tabere nu mişcă nici un pui de viitor.”

  http://www.cotidianul.ro/romania-si-antena-3-in-razboi-276846/

  As comenta doar ca aceste exagerari nu sunt tipice a3, nu am vazut publicatie romaneasca pe care sa o consider echidistanta, iar bolboroseala de ura, birfa ori dispret o vad dusa la extreme in vasta majoritate a mediei romanesti, ca si partinirea.

  Nici in lume altfel nu exista aceasta echidistanta, e o iluzie (doamna Pippidi, imi pare rau sa o spun, dar vorbind de curatenia presei occidentale, bate cimpii). Fox News face ce vrea Murdoch, E de reputatie faptul ca Murdoch, proprietar atunci si al The Times, a fost Thatcherist si ulterior laburist drept care si media sa a schimbat foaia, si asa e in multe cazuri. Die Welt e PPE-ist, NBC – proprietate multi ani a General Electrics, e reputat liberal. Dar asemenea limbaj, asemenea agresivitate ca cea din media romaneasca, asemenea dorintza de a distruge “competitia”, hmmm, asta e cu totul specific, tine de acele forme de stat tranzitionale, hibride in care autoritarismul postcomunist e inca in floare, cel despre care vorbea Levitsky. Si vorbind in termenii sai, da, exista o majoritate a mediei puternic controlata de grupuri parainstitutionale pro-putere (nu puterea cea de la guvernare, ci cea ne-aleasa, permanenta, colcainda, aflata in umbra) cum le numeste Levitsky, iar a3 e minoritara; adica dezechilibrul e foarte vizibil.

  • Kronstadt an der Graft spune:

   D-aia sunt eu revoltat, pentru că din 90 încoace nu reușim să ieșim din marasmul ăsta postcomunist, care aduce deservicii tuturor. Cotonogeala asta legată de antene nu este altceva decât o răfuială între două bande de mafioți comuniști. Așa cum mafioții se bat între ei pentru supremație, folosind orice mijloc posibil, în văzul lumii și în disprețul și cu complicitatea autorităților, la fel o fac cele două facțiuni ale fostei Securități.
   Am sperat că prin reducerea fizică a foștilor comuniști, România va începe un amplu proces de recuperare a decalajului față de restul Europei, recuperare care ar aduce avantaje tuturor, mai ales celor care au prins oarece caimac după 89. Dar mafioții sunt mafioți și ca orice mafioți sunt orbiți de orgolii, așa că asistăm la un teatru stupid, în care o mână de actori au ocupat strada și încurcă trecătorii cu disputele lor nerușinate.
   Iată că după un sfert de veac noi românii încă mai pătimim din cauza ocupației sovietice din 1944.

   • Pai ce-a mai ramas in afara de FSN? Poate Taiceanu si cu mine.

    • gelu spune:

     “CANTAREA CODRUTEI – Jurnalistul Ion Cristoiu: „De la aniversarile Tovarasei n-am mai intalnit o asemenea ridicare in slavi a unei fiinte vii… Au venit sa prezinte omagiile lor Codrutei Kovesi… Livia Stanciu, care-si zice judecator, a venit pentru a face elogiul DNA. Intelegem ca Livia Stanciu e pe veci recunoscatoare Codrutei Kovesi pentru ca a scos-o din rahatul numit Cazul Rarinca. Dar astfel de mismasuri curvasaresti se fac mai cu perdea… Sa-i pupe manusitele noii Tovarase” Bilantul triumfalist al DNA, care a fost mai mult o odata adusa Codrutei Kovesi, oda ce a atins apogeul atunci cand ministresa Justitieifosta asistenta a Monicai Macovei, a anuntat ca propune reivestirea sefei DNA, fara a face o procedura de selectie transparenta, asa cum s-a intamplat in cazul PICCJ si cum este recomandat inclusiv in Raportul MCV, la care multi se inchina si il iau drept litera de lege.
     In editorialul intitulat „O alta Zi a Tovarasei Elena Ceausescu: Ziua Bilantului DNA!”, Ion Cristoiu arata ca de fapt nu a fost vorba despre un bilant, ci despre „cantarea Codrutei Kovesi” si sustine ca de la aniversarile Elenei Ceausescu nu a mai intalnit o asemenea ridicare in slavi a unei fiinte vii. Cristoiu condamna si atitudinea presedintelui Klaus Iohannis, premierului Dacian Cilos, ministresei Justitiei Raluca Pruna, sefei ICCJ Livia Stanciu si sefului SRI Eduard Hellvig, despre care afirma ca nu au venit decat sa-si prezinte omagiile Laurei Codruta Kovesi. Niste „stabi grabiti sa-i pupe manusitele noii Tovarase a Romaniei”, dupa cum afirma Ion Cristoiu.
     Iata editorialul lui Ion Cristoiu, publicat pe site-ul cristoiublog.ro:
     „O alta Zi a Tovarasei Elena Ceausescu: Ziua Bilantului DNA!
     Joi, 25 februarie 2016, la Cercul Militar National din Bucuresti a avut loc sedinta de bilant a DNA pe 2015.
     Chiar din primul an de facultate la Filozofie, alaturi de rationamentul care deosebeste un om de o capra – Toti oamenii sunt muritori. Socrate e om. Deci Socrate e muritor, am invatat ca tot ce e facut de mana omului e supus greselii. Prin urmare, ne spuneau profesorii, de la Senatul roman pana la NASA orice institutie are in activitatea sa lucruri bune si lucruri rele, succese si insuccese, chestiuni care trebuie continuate si chestiuni care trebuie curmate sau macar imbunatatite.
     Pentru aceasta, de-a lungul vietii pe Pamant oamenii si-au facut bilanturi.
     Din cate stiu eu cel putin, DNA e o institutie facuta de oameni, alcatuita din oameni si condusa de un om: Codruta Kovesi.
     Aceasta institutie a avut joi, 25 februarie 2016, sedinta de bilant pe 2015.
     Bilant inseamna peste tot in lume, chiar si in jungla canibalilor, unde se raporteaza la finele anului numarul oamenilor care au avut carne macra si numarul celor care au avut carne atoasa, un moment in care o institutie, un colectiv, o familie, un om, trage linie dupa o perioada de timp si trece in revista ceea ce a facut bine, dar si ceea ce a facut rau, lucrurile care trebuie continuate si lucrurile care trebuie indreptate.
     Oprindu-ma asupra Bilantului DNA pe 2015 cu aceste adevaruri ma asteptam ca la Cercul Militar National sa descopar o atmosfera de lucru.
     Ca in cuvantarile lor, atat Codruta Kovesi, cat si invitatii de onoare, sa treaca in revista nu numai succesele, dar si insuccesele, nu numai realizarile, dar si esecurile.
     Merge totul ca pe roate la DNA? Nu exista nimic de corectat? Nu neaparat in chestiunea scurgerilor ilegale din presa, a folosirii stenogramelor pentru a terfeli pe cineva, a dosarelor care stau la dospit, dar macar in felul in care se desfasoara anchetele, se strang probele, se fac rechizitoriile. Ca doar n-o fi alcatuit DNA din supermeni sau din ceea ce proletcultismul numea personaje pozitive, model pentru masele muncitoare. Ma asteptam la o trecere in revista si a lipsurilor. Ma asteptam ca macar presedintele Romaniei sa atraga atentia asupra unor lucruri care trebuie indreptate in activitatea unei institutii din cuprinsul acestei tari, ca toate institutiile supuse legii ca e loc de mai bine.
     Ma asteptam la asa ceva deoarece m-am dezobisnuit de mult de atmosfera Congreselor PCR, dominata de succese marete, prefatata de cantari in presa.
     A fost asa ceva Bilantul DNA?
     Nici vorba.
     Bilantul DNA a fost – cum ar i-a zis Hemingway unui volum de amintiri despre sederea sa la Paris, o sarbatoare continua.
     N-a fost vorba de bilantul unei institutii.
     A fost vorba de ridicarea in slavi a unei institutii.
     N-a fost vorba de bilantul unei activitati a unei institutii intr-o democratie.
     A fost vorba de sarbatorirea unei activitati:
     Lupta impotriva coruptiei in varianta catuselor si arestarilor preventive.
     N-a fost vorba de analiza rece a unei persoane care conduce DNA, om si prin urmare, supus greselii.
     A fost vorba de cantarea Codrutei Kovesi.
     De la aniversarile Tovarasei n-am mai intalnit o asemenea ridicare in slavi a unei fiinte vii.
     Presedintele Romaniei, premierul, seful SRI, ministra Justitiei, ministrul de Interne, presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, n-au venit la bilantul unei institutii, una dintre institutiile statului de drept.
     Au venit sa prezinte omagiile lor Codrutei Kovesi.
     Culmea a atins-o Raluca Pruna, ministrul Justitiei, care a folosit Bilantul pentru a-i face un cadou Codrutei Kovesi. Anuntul ca a decis s-o reinvesteasca.
     Va vine sa credeti?
     Mandatul Codrutei Kovesi se incheie la finele lui aprilie al acestui an.
     Cu doua luni inainte, in cadrul festiv, un ministru al unui Guvern tehnocrat face din decizia de reinvestire a Codrutei Kovesi nu prilejul unei analize temeinice, in care sa intre in balanta nu numai avantajul experientei, dar si nenorocita experienta americana cu Eduard Hoover, seful FBI, care ajunsese sa-i santajeze pe presedinti, si nevoia de a da sperante si altor procurori ca ar putea conduce ceva, nu numai Codrutei Kovesi, care iata a fost sef intr-una din 2006 pana acum, de 10 ani adica si va mai fi inca trei, 13 ani deci. Nimeni nu spune ca la finele acestei analize nu se putea conchide ca Codruta Kovesi trebuie investita, deoarece fara ea Romania se duce la vale, in Marea Neagra, lac rusesc. Dar a face dintr-o decizie atat de importanta un moment de cadou festiv facut Codrutei Kovesi cu prilejul sedintei de Bilant, asta ce dracu mai e? Unde e judecata de tip tehnocrat? Unde e dezbaterea de tip democratic?
     A venit apoi, pentru a o concura pe Raluca Pruna la rasturnarea lumii cu fundu-n sus, Livia Stanciu, presedinta ICCJ. Din cate stim noi, ICCJ e o instanta de judecata. In fata ICCJ se prezinta cu drepturi egale atat cel trimis de DNA in judecata cat si procurorul DNA. Livia Stanciu, care-si zice judecator, a venit la Bilantul DNA pentru a face elogiul DNA si a se angaja ca va sprijini lupta impotriva coruptiei. Noi intelegem ca Livia Stanciu e pe veci recunoscatoare Codrutei Kovesi pentru ca a scos-o din rahatul numit Cazul Rarinca. Dar peste tot in lume astfel de mismasuri curvasaresti se fac mai cu perdea, nu asa, in direct, si la ore de varf. Pai daca sefa ICCJ si presedinta completului de judecata decisiv de la ICCJ declara public ca ea sprijina DNA cum sa mai spere acuzatul trimis de DNA intr-o judecata corecta, echitabila?!
     Asadar, potrivit stabilor grabiti sa-i pupe manusitele noii Tovarase a Romaniei, 2015 a fost un an de mari victorii in lupta impotriva coruptiei. E drept, in 2015 nu s-a dat gata nici o autostrada, sistemul de Sanatate a fost mai prost ca niciodata, Romania e tara membra a UE cu cele mai multe locuinte fara apa curenta, invatamantul e la pamant, o parte din romani spala la fund babalici italieni sau muncesc fara carte de munca in Occident.
     N-am avut nimic din ceea ce ar face mai buna viata omului simplu.
     Am avut in schimb mari, nebanuite realizari la arestari preventive si trimiteri in judecata.
     Desigur si acestea au fost necesare. Dar sa faci din ele o sarbatoare la care sa participe primii oameni in stat asta mi se pare o chestie halucinanta.
     De ce am scris aceste lucruri?
     1.Urasc sarbatoririle. Inclusiv acele in care ar putea fi vorba de mine.
     2.Activitatea DNA nu inseamna Lupta impotriva coruptiei, iar lupta impotriva coruptiei nu poate fi confundata cu lupta pentru o Romaniei moderna, europeana.
     3.Activitatea DNA e una necesara. Nu e insa o activitate care poate fi sarbatorita cu sampanie de toti mai marii tarii. In ce tara din lume se face din numarul de arestati, anchetati si condamnati un prilej de mindrie nationala?
     4.Codruta Kovesi e in momentul de culme al gloriei si puterii. Din prestatia de pana acum, imi dau seama ca s-a suit de mult in copac. Om mai batran decat ea, om care l-a vazut pe Nicolae Ceausescu iesit din TAB, imi permit sa-i spun ca din copac va trebui sa cobori la un moment dat. Depinde cum cobori.
     Pe scara sau azvarlita de acolo!
     5.Joi, 25 februarie 2015, Codrutei Kovesi i-a fost dat sa manance atata miere ca o clipa m-am gandit s-o salvez dandu-i o picatura de zeama de lamaie. Sa nu i se aplece!””

     • gelu spune:

      “Va dati seama cand aseara A. 3 Tv. a prezentat pe post filmul acela cu invitatii de la nunta ficei individului cu origini incerte [[ fino-ugrice-Mongoloide !! ]] Diavolul Tasmanian efectiv a inebunit si-a pierdut total busola , daca mai avea asa ceva. Ce cuprindea in fapt filmul cu pricina, daca v-ati uitat atent aveati in fata dvs. ..Nunta unui Interlop.. de Ferentari cu invitati pe masura, Penali si Infractorii de drept comun cat cuprinde, incepand de la Topolicianu , Cocos, Udrea, Videanu, Murgeanu, Ariton, Gabriel Sandu, Breazu, Poteras, Faur si multii multii alti infractori periculosi de drept comun, in total au fost 48 de Urmariti Penali, 25 de Cercetati Penali si 18 Condamnati penali, ce spuneti de aceasta colectie extraordinara de infractori. In fapt avem in fata noastra Tabloul Complet al Mafiei si Crimei Organizate la nivel statal Basisto-portocalie. Si cand te gandesti ca in aceasta tara mai sunt Imbecili si Nemernici cel pupa in Kur pe acest Dement si clica sa mafiota , efectiv de apuca voma ,prin targ se zvoneste ca acest Diavol Dement se bucura de increderea Romanilor in proportie de 20% conform sondajelor de opinie.!!! Este ceva inspaimantator cata Pleava Imbecila si Dobitoaca poate sa cuprinda acest popor, gen Aladyn & Sobolanu & Nasty & Nenea Inacu off. Crocodilul ce au votat doua mandate ca prezident aceasta secatura de om.!!”

     • Nu e secătură, nu e gol pe dinauntru, e plin cu tot felul…

  • Totuși, felul in care se trunchiaza informatiile ori se omit, pur si simplu, nu e prea profesionist in Romania. Cred ca problemele financiare ale televiziunilor le fac atat de obediente.

  • gelu spune:

   “Interzis la demitizarea Laurei Codruţa Kovesi
   Din ultimele mele cinci articole, trei au exprimat critici la adresa şefei DNA. Portaluri care îmi preiau articolele cu o fracvenţă măgulitoare (cel puţin 3 dintre ele cu audienţă semnificativă) au dovedit brusc exigenţe la care nu făceam faţă. Niciunul dintre articolele mele critice vizând-o pe marea doamnă a reeducării româneşti nu a fost propagat de acestea. Probabil erau prost scrise.
   Azi, la bilanţul DNA, s-a produs un fel de elogiu în viaţă al respectivei eroine, începând cu o auto – apologizare şi finalizându-se cu focul de artificii al unui întreg aparat propagandistic. Ministrul Justiţiei, doamna Prună, ca şi cum tocmai ar fi ieşit bine stoarsă şi distilată din alambicul alcoolului nostru tradiţional, a ţinut să ofere un cadou instituţional, nu numai înainte de termenul acestuia de prezentare dar şi sfidând minima procedură a competiţiei. Domnia sa a anunţat încă de pe acum, încercând să forţeze mâini şi dezbateri, că o va propune pe doamna Kovesi pentru un nou mandat. URALE!
   Eu, faţă de re-numirea doamnei Kovesi pe post de factotum al politicii româneşti, am două întrebări ca două veto-uri:
   1. De ce este în folosul României ca Traian Băsescu să fie protejat, într-un mod atât de sfidător, de DNA?
   2. De ce doamna Kovesi nu are curajul şi onestitatea de a-şi asuma declaraţiile din 2014 despre dosarul ICA, şi alege să ne prostească în faţă spunându-ne că A3 i-a trunchiat şi răstălmăcit acele declaraţii?
   Apare din ce în ce mai evident, pe zi ce trece, că SUA a creat în România un kitsch al Statuii Libertăţii, cu numele propriu al acestei doamne procuror, şi ne obligă prin toate mijloacele sale de constrângere să îngenunchem în faţa acestui kitsch şi să-i dăm onoruri de viitor preşedinte.
   Eu, unul, nu îngenunchez. Nici în faţa acestei construcţii artificiale, holograma vreunui înalt funcţionar de la Washington iubitor de români şi de interesele lor naţionale ca hiena de agonici nehotarati, şi nici în faţa fricii de a-i spune mârşăviei pe nume: trădare!
   Atâta vreme cât Băsescu e în libertate, nu se poate vorbi de dreptate şi interes naţional ci de tradarea interesului national! Iar cei care se împăunează azi cu virtuţile luptei anticorupţie, lăsând liberi Blejnari, şi Blagi şi Udre şi Videni şi alte terminaţii otrăvite ale buruienii de parazitat buget naţional şi popor român, Traian Băsescu, nu sunt altceva decât unelte ale raptului. Complici, profitori, răufăcători.
   Şi pentru că mascarada de la bilanţul DNA trebuia sa vibreze de culori şi reflexii halucinogene, a apărut şi mişculatorul şef, Florian Coldea, înfiretat şi vipuşcat ca mumia lui Lenin la marea îmbălsămare. Ca să nu mai vorbim de masa de prezidiu unde, lângă sfinxul Johannis turnat în spermanţet, stăteau naiadele de mucava ale justiţiei româneşti, parcă extrase din mitologia caricaturală a lui Ştefan Popa Popas: bretonata vanatoare de corupti Laura Kovesi şi superpensata vânătoare de rarinci, Livia Stanciu.
   N-aveţi decât să nu mă publicaţi, voi protectori de Laure ori temători de ele. Eu tot voi spune în gura mare ceea ce cred:
   Asta nu este dreptate, cu Băsescu-n libertate!
   Binomul reformat, Băsescu judecat!”

 4. cris spune:

  @ K

  O observatie, din afara, personala: nu exista nicaieri in lumea normala o asemenea impartire cum se doreste in Romania in perfect bun si perfect rau – acestea nu sunt asteptari normale si nu e o gindire normala ci una profund deteriorata, se numeste borderline. Altceva tipic borderline e ca ce e azi absolut bun miine e absolut rau daca nu ne convine, fara nicio logica sau argument viabil ci cu unele inventate. Personajul borderline azi te ridica in slavi miine iti da cu parul in cap si viceversa dupa criterii care nu au de a face cu tine ci cu bunul lui plac, cu hachitele sale – ce se numeste campanie de noroire respectiv reevaluare: azi basescu se pupa cu voiculescu miine ii da in cap, de pilda, si daca ulterior voiculescu se dadea pe dupa visin fii convins ca basescu il pupa din nou cu efuziuni si lacrimioare “draga varanica”. ( atasate alte doua trasaturi borderline: agresivitatea dusa pina la a extermina pe altul, si impredictibilitatea aparenta). Pe scurt, cu un borderline traiesti mai rau decit permanent intr-o cusca cu mine in podea si plina de ursi salbatici.

  Ce e mai rau este ca la nivel de societate romaneasca acest comportament este cultivat, e intentionat, e incitat, oamenii sunt conditionati sa gindeasca borderline, alb-negru si dupa cum bate vintul, sa-si schimbe opiniile brutal si sa-si auto-stearga memoria, sa-si piarda echilibrul si bunul simt care spune ca nimic nu e perfect decit moartea. E un borderline, o gindire a granitelor absolute sa-i spunem, ori a extremelor, artificiala si intentionat indusa. Metode sunt multe, inclusiv de coercitie mizera; un exemplu banal e armata de “jurmalisti” sau postaci care ca la comanda arunca toti cu laturi in capul cuiva de alta opinie ca sa-l faca sa taca, cu reversul batutului pe umar ” ba ce destept si occidental esti” cind spui nerozii pe placul clonei de vataf postac, feisbucist, etc. (sa-ti amintesc care este denumirea corecta a spalatului de creieri? – nu are nimic de a face cu vreo curatenie, e “conditionare coercitiva”. La modul cel mai simplu, ca la educatoarea inregistrata recent: copilul ‘am o idee’ tzoapa, ca educatoare nu ii pot spune “idee, pai tu gindesti? tu ai taritze nu creieri” adica taci si asculti si faci ce vreau eu – ei, asta e imagine simbolica pentru “dialogul” actual generalizat).

  Antena 3 trebuie sa existe, (si RTV, si Protv si b1 si digi 24 etc), nu ca una e buna si alta e nu stiu cum in mod absolut, ci pentru ca trebuie sa existe un echilibru intr-o lume deloc perfecta dar a carei singura sansa de evolutie e diversitatea. Asa cum permanent dreptul trebuie sa fie al fiecaruia sa citeasca ceva si altceva nu, sa cintareasca si sa-si traga niste concluzii, sa apese un buton de telecomanda sau sa schimbe un program, al omului, nu al “statului”.

  ……

  Sunt lucruri care imi plac la a3, lucruri care imi displac, dar nu am pretentia sau arogantza la perfectiuni morale, nici de la altii nici de la mine – de felul meu consider aceasta pseudoperfectiune ipocrizie in cazul oamenilor normali si in categoria B – borderline, narcisism, sociopatie-, in cazurile patologice. “Homo sum, humani nihil a me alienum puto”, sunt om si nimic uman nu imi este strain, Terentius

  DAR: Consider ca este abuziv ce se intimpla fata de a3? DA, fara nicio reticentza. Pentru ca am comparatia cu felul in care se poarta institutiile statului in tari democratice. Si a doua la mina fiindca totusi cunosc extrem de bine acest mecanism: vine unul si-ti da cu legea in cap si te extermina in 5 zile, pe tine si cei pentru care ai o raspundere, iti creeaza eventual si un zid de jur imprejur in asa fel incit sa nu te poti apara si sa te sufoci… e un soi de blitzkrieg, urgentza care te paralizeaza si izolare. E mecanism folosit de securitate copios – e varianta inmanusata (cu manusa de box nu de catifea) a Volgii negre, foarte legala si ea la timpul respectiv, care vine in miezul noptii si distruge sau face oameni sa dispara intr-o clipita. S-a folosit si in timpul lui boc: s-au inchis mai intii spitalele rapid si otova, fara sa intrebe “statul” pe nimeni, fara sa dea cuiva posibilitatea de a raspunde legal, sau a tacut in pur autism basist (cei de la Hociota ori cei din Tirgu Mures au facut si ei scrisori dupa scrisori la care nu le-a raspuns nimeni). “Noi muncim nu gindim” -ul sau mai intii ii tai capul dupa aceea il asculti, al analfabetului care s-a trezit sef. Abia dupa aceea oamenii au apucat sa se apere si a durat cumplit de mult timp sa-si recapete spitalul, cei care si l-au recapatat.

  Ma bucur ca cei de la A 3 s-au aparat indiferent de exagerari, ma bucur ca au iesit oameni in strada sa-i sustina, ma bucur ca s-a discutat in senat. E ceva ce trebuie privit cu decentza si de cei pro si de cei contra, fiindca e dreptul fiecaruia de a-si spune opinia si de a fi ascultat, nu doar al lui tapalga, al lui ctp, al lui basescu sau ixulescu.

  • Ai dreptate, acest maniheism este de-a dreptul salbatic.

   • cris spune:

    e salbatic in sensul cruzimii, ca altfel e domestic, cultivat adica, propasit, ingrijit, i se dau ingrasaminte cu toptanul, se aduc si de la Bruxelles si de peste ocean daca trebuie, e aparat cu cerbicie. Dej avea boala cu numarul de morcovi la hectar, Ceausescu cu porumbul la hectar, astia o au cu maniheismul si patologia B pe centimetru patrat si societatea multilateral sarita de pe fix. Planuri cincinale or fi avind? Sau merg numai pe decada?

  • Mihail spune:

   Poate de la tine, din Canada, lucrurile se vad deformat. Eu nu ma bucur ca a3 a mintit, a incercat ca sa manipuleze pe cei care se uita la ei, ca au spus ca vor muri, deoarece li se vor taia utilitatile.
   Nu ma bucura ca a3 stiind adevarul in ceea ce-i priveste, au ascuns faptul ca stiu ca trebuie sa plece din cladiri, ca sunt pregatiti pentru asta, ca ei, defapt, au alte cladiri inchiriate, din care deja emit.
   Nu am bucura faptul ca au convocat politicieni slugarnici, urmand ca acestia sa exprime o opinie favorabila in ceea ce-i priveste.
   Nu ma bucura ca Presedintele tarii a indemnat la nerespectrea legii.

   • gelu spune:

    @Mihai mincinosule, cladirile au fost trecute in proprietatea statului si nu exista nici un ordin judecatoresc ca Antenele sa evacueze sediul de emitere. ANAF nu are dreptul legal sa scoata chiriasii chiar si ai statului fara un ordin judecatoresc. Vad ca minti in continuare cu nerusinare ca orice basist incurabil.

    • Mihail spune:

     2 gelu,

     eu pot fi neinformat, insa nu mincinos.
     Asta o data.
     In alta ordine de idei, hotararea judecatoreasca se va obtine cu celeritate. Asa spune legea.
     Oricum veti pleca de acolo.
     …Eu am fost printre primii care am afirmat ca cele cinci zile sunt doar o notifiocare, o cale, o etapa, ce trebuie indeplinita.
     Acum lamureste-ma cum o sa muriti voi deoarece va opreste apa si curentul.

     Ince ceva, nu cred ca cineva citeste carnatzul de text postat de tine. Din simplul motiv ca este lung si poate plictisitor.
     Politicos era un link.
     Te bate Gadea si Badea daca nu postezi ceva aici, iti da la moaca ?

 5. Radu Urdea - Sibiu spune:

  Cine apără memoria noastră și a lui Vintilă Horia ? De unde frica asta paralizantă la toate autorotățile și instituțiile ?

 6. Mihail spune:

  “Pai ce-a mai ramas in afara de FSN? Poate Tariceanu si cu mine.” ….spune domnul Vosganian, este o gluma ?
  Eu nu reusesc ca sa inteleg.

  Domnul Tariceanu este cel cu “biletzul roz”, cel prin care il ruga pe Presedinte sa inchida oleaca ochii, apoi ceva mai tarziu a indemnat ca legea sa nu fie respecata in privinta antenelor, oferind si o explicatie, aceea ca se incalca libertatea presei, iar in urma cu doua zile a votat neurmarirea lui Gabriel Oprea.
  Asadar, acest parlamentar, de-a lungul istoriei, nu a dovedit ca are vreun respect fata de lege.
  Ieri, a oferit, chiar si o explicatie pentru gestul sau cu votul kash. Intotdeauna are o explicatie.
  As putea da inapoi si filmul istoriei domnului Vosganian, dar sunt prea obosit.
  Cei doi sunt reprezentatnti de frunte al noului partid ALDE, aripa desprinsa din PNL.
  A fost un moment cand mi-am indreptat privirea cu speranta catre ei, insa am inteles repede ca iar gresesc.
  Nu poti avea un partid valoros cu oameni resapati de la Revolutie, sau din alte partide mai vechi.

  Politicianul trebuie sa fie valoros, sa posede constiinta de tara, sa fie patriot, sa nu fure si sa nu insele, SA NU MINTA . El trebuie sa gandeasca cu un pas inaintea mea, sa genereze idei bune, sa fie in serviciul meu.
  Fac ei asta ???

  • Emil Mihai spune:

   de unde vrei tu oameni noi? Uite ca se formeaza PACT cu putiflenderii aia ai lui Burduja si Farmache -aripa securista de rit nou! Pina una-alta constat ca elefantul de Tariceanu e singurul care ma apara (declarativ) de abuzurile sistemului SRI-isto DNA-ist. Ne tot freci cu legea ! Care lege nene? Daca avea-i 25 de ani te intelegeam ; dar om la peste 50 de ani , tu mai pui botul ca in Romania se respecta vreo lege? Ani de zile m-am batut cu psd-ul sub diversele lui forme si am ajuns sa-i multumesc lui Ponta ca mi-a micsorat TVA-ul si m-a adus in rind cu multinationalele! Aseara l-am vazut pe final pe Tariceanu la TVR: mi-a placut , cel putin declarativ cineva le spune alora de la binom si multinationale ca nu sintem toti in tara asta niste prosti!

 7. Mihail spune:

  @ Emil Mihai,

  nu pot sa nu recunosc ca, ceva-ceva, ai si tu dreptate !
  Insa, in tara au mai ramas vreo 18-19 milioane de romani.
  Tu vrei sa-mi spui ca nu s-ar m-ai gasio 300-400 care sa formeze Parlamentul, inca vreo 300 pentru minister ?
  Nu te iau in ras, este doar o intrebare care-mi lasa un guist amar.

  Stiu ca sunt batran, dar crede-ma, vreau ca sa se respecte legea.

  • Mihail spune:

   …m-am tot gandit la ceea ce ai spus tu, la ceea ce m-ai intrebat. Este greu ca sa-ti dau un raspuns cuprinzator.
   Ma voi repeta, spunandu-ti o “chestie”: sunt de ceva timp in Moldova, Duminica ma intorc.
   Insa, am vazut aici ce inseamna ca sa nu se respecte legea, de la varf, pana la “coada vacii”.
   Este groaznic, nu poti fi sigur pe nimic.
   Poate ti se v-a parea un exempluc nenelocvent, dar nu este deloc asa.
   Stand in Moldova provizoriu, am inteles cat de important este ca sa se respecte legea ad litteram, cum o fi ea, buna su rea.
   Tot aici am inteles ca bnorocul nostru este UE SI monitorizaruile lor, altminteri eram cam la fel ca cei de aici.

   Nu are importanta varsta mea, sa nu crezi ca nu am mize, important este ca sa ne guvernam dupa niste reguli pe care tot noi le-am stabilit, legea sa nu fie o sfoara, pe sub care trec catzeii, peste care trec leii, iar in ea se opresc…boii !
   Iarta-ma, daca indraznesc, la cei 56 de ani, sa gandesc cuminte !

   • Emil Mihai spune:

    N-am nici o problema cu virsta ta (eu avind 51); aprob ca ar fi bine sa fie respectata legea sa fie niste reguli; dar putem sa observam (dupa o viata de om) ca legea e folosita doar pentru a da la cap celor care ne deranjeaza!
    In tara mea , pot avea aceleasi drepturi ca un cetatean strain?
    In tara mea , firma mea , are aceleasi drepturi ca o firma inregistrata intr-un paradis fiscal sau in USA?
    Exemplu: anul trecut am fost calcat de ANAF ; motivul : in 2014 am avut pierderi! A trebuit sa platesc taxa de protectie o jumatate de miliard!
    Pun si eu intrebarea: OMV-Petrom , la o pierdere in anul 2015 de 620 milioane de lei noi , va fi calcata de ANAF pentru a se desoperii scurgerile de 2-3 miliarde de euro /anuale catre firme din Austria! Stiai ca statul austriac incaseaza anual 13 miliarde de euro impozit pe profit pe afaceri ce se desfasoara in Europa de EST (deci si in Romania)? Unde Dracu e legea , si Anaf-ul si DNA-ul si SRI-ul si Mortii Masii?

 8. Emil Mihai spune:

  @Mihail
  Sint ,ceea ce se cheama , un traseist -ce-i drept unul de drealta! Am incercat in 25 de ani tot ce se putea incerca. Nenorocirea e ca practic nu am putut creea o echipa de maxim 10 oameni intr-un judet cu care sa construiesc ceva. Lovitura de ciocan a venit in momentul in care am fost convins ca totul e o opereta sub mantaua serviciilor sectrete . Pentru asta insa a trebuit sa ma lovesc cu capul de tavan. Deci , ca sa nu ma mai lamentez , pot sa-ti spun ca orice post de la un nivel in sus , se ocupa numai dupa ce ai pupat inelul fostilor si actualilor securisti ; cum ai creat o echipa de 5 , cel putin unul dintre ei , garantat este omul sistemului securist! Si tot asa…
  Paradoxul este ca eu , intuind oarecum ce ma asteapta , acum 10 ani luasem in echipa un fost securist : omul fost inginer zoo , fusese pina in 89 preluat ca maior la securitate si raspundea de exporturile de carne in judet ; la revolutie a revenit la meseria de baza , a facut o ferma , ce mai , era colegul meu in afaceri! Frumusetea e ca atunci cind am realizat cum mi-a tras-o sistemul securist , plantind pe x si y linga mine si-i spun , el mi-a raspuns candid: daca nu m-ati intrebat , eu stiam ca x si y sint fosti turnatori ai securitatii (ca doar le-am platit ani de zile) dar am crezut ca stiti , daca i-ati bagat in Comitet!

  • Mihail spune:

   Mmmmmm, greu de raspuns la cele doua postări ale tale.
   As avea, la rândul meu, câteva exemple, aproximativ identice. Vreau sa m-ai meditez.

  • cris spune:

   @ Emil

   Ideea asta cu sa vina oameni noi, care e propagata tot de la centru, imi pare doar marota unor indivizi de aceeasi factura, un praf in ochi, doresc schimbarea de garda, aparitia de nume noi, de acoperiti mai tineri care nu sunt bine cunoscuti inca si eliminarea completa a celor care nu le apartin, cine stie ce planuri au…Nici nu cred ca e un razboi prea crunt intre ei – dovada basescu cel perpetuu si iar vioi, schimba doar mastile si isi ridica la suprafatza inca o noua generatie.

   Considera probabil ca au ajuns la acea maturitate si extindere la care nu mai au nevoie de fraieri din afara ca sa pastreze o aparentza de democratie ori libertate: pot sa o mimeze jucindu-se doar intre ei. Upfront: cred ca sunt imbecili fatza de vechii, printre ei erau si oameni care stiau meserie si cei care stiau ca pentru a supravietui au nevoie de sclavii care muncesc si pe care sa-i tina sub talpa – astia nu, sunt si doar guristi si isi omoara si sursa de supravietuire si papica. In plus orice autoritarian de profesie stie ca trebuie sa mentii macar o supapa prin care partea de populatie care e impotriva sa-si verse naduful altfel explodeaza sandramaua, astia nu o stiu, cred ca pot folosi ei si controla supapele complet. Grav, sunt grav deprofesionalizati, LOL…

   Dau in gropi. Ma uit pina si la situatia aceasta cu atitia copii afectati de o infectie cumplita. Domnule, dar macar un dram de teatru acolo, o spoiala, ca altfel prea sare in ochi. Pe Banicioiu si pe Arafat desi chiar au facut tot posibilul i-au tocat, au dat jos un guvern. Achimas se poarta ca un abulic, e o debandada de la ministerul sanatatii de sa-ti vina rau. Mai vrea sa il si demita pe directorul unui spital nu numai ca ei de la minister sunt pafaristi si trimit un protocol in care nu le spun macar oamenilor ca au chiturile de testare la Cantacuzino, ci si ca au omorit un copil care nu a trecut pe la ei sau traieste (n-am inteles, una din acestea). Pai se poate? tace Chirila idolul tinerilor frumosi si liberi ca popindaul in papusoi? Nicio mobilizare pe facebook? Nu e nicio manifestatie, nu vezi nicaieri niciun jurnalist dintr-o anume parte a presei facind cea mai anemica critica macar la ministrul “technocrat”, ca de un tambalau asemanator cu cel fata de Arafat sau Banicioiu ce sa mai zici? Nu se poate, pai parca toti se pricepeau la medicina acum citeva luni….E cusuta cu odgonul portocaliu si putred. Un IQ de molusca sa ai, tot nu poti sa nu te tii de nas ca pute, orb sa fii si prin comparatie se vede comanda de atac atunci si comanda pe loc repaos acum; nene, macar o aparentza sa pastreze… nimic. Hai sa zic, la asta cu antena3 te aburesc, ca sunt destule controverse, destui pro si contra, dar sa te abureasca si cu dezastrul acesta privind copiii e prea de tot…. Cabotini cinici. dar mai sti, poate intr-adevar au amorfizat in asemenea hal o populatie ca nici nu mai conteaza, nu le pasa, ii doare in piciorul de la scaun.

   Oricum, personal iti multumesc pentru comentariu: regele e gol.

   • Shadow spune:

    @Cris
    nu pot veni “oameni noi”. In sistem intra doar cei permisi de secu. Ii poti “numara pe cei noi” dar poti vedea si ce “talangi” secu au in spate.

 9. Shadow spune:

  @Dle Vosganian
  aveti la USR o Comisie de Monitorizare, Suspendare şi Excludere? Si presedinte al ei este unul ca mihaies? El exclude si trage la raspundere membri? Ce li se imputa celor trasi la “raspundere” de “comisia lui mihaies” ? Exista probe? Sau e iar “galceava intelectualilor” care isi urmaresc interesele “politice si de gasca”?
  Exista vreo dovada impotriva lui Florin Iaru? Ca dovezi impotriva unuia ca mihaies gasiti in presa plin.

  • Adam Mares spune:

   Crezi că Iaru e virgină? :P

   • Shadow spune:

    @Adam
    tacand din gura (sau nedeschizand gura) mai aveam dubii in ce te priveste. Merci ca mi le-ai risipit.

    • Adam Mares spune:

     Faptul că-l urăști pe Mihăieș îți întunecă mințile.

     • Shadow spune:

      @Adam
      eu nu urasc pe nimeni, mihaies insa este doar nul si in plus prost

     • Mihaies nu este de loc nul și prost. A scris cțteva cărți minunate (ultima despre Faulkner) privind literatura anglo-saxona, mai ales americana. E un om cultivat și inteligent.

     • Shadow spune:

      Si acum asa ca tot nu o sa intelegi nimic uite ce scrie cineva care are foarte mult bun simt si nu si l-a pierdut niciodata

      http://www.dorintudoran.com/despre-post-ca-tot-vine-postul-sfintelor-pasti/

      Nu bag mana in foc ca o sa intelegi Adame dar cine stie.

     • Adam Mares spune:

      Ăsta are o problemă cu Mihăieș că a fost băsist. Dar aici nu e vorba doar de Mihăieș, ci de USR.

     • Shadow spune:

      @Adam
      Persoana in cauza este un Domn nu “asta”. “asta” se aplica la unul ca mihaies. Unul care, fara ca tu sa stii, l-a mancat de c… cat a putut pe Goma si inainte de 89 si dupa.
      Si asta fara sa aibe vreo legatura cu basismul in “cuget si simtire”.

     • Nu stiu de povestea asta cu Goma. Eu lucrez bine in echipa cu Mircea Mihpies, e un om cultivat și harnic. Cat despre Goma, eu l-am ajutat cat am putut. Am clarificat chestiunea cetateniei romane, pe care credea ca a pierdut-o, am intervenit la Ambasada sa i se dea pasaportul romanesc ( nu stiu daca l-a luat), am reiterat faptul ca esye membru in Uniunea Scriitorilor si am propus sa i se acorde o indemnizatie de merit ( i s-a acordat). Nu am reusit in ce priveste formalitatile pentru acordarea pensiei de asigurari sociale, nu-mi amintiesc bine dar cred ca ii lipseau niste acte sau conditii. Am avut cu d-l Goma si o corespondenta pe mail, nu tocmai confortabila.

  • Da, exista probe. Florin Iaru a primit avertisment pentru comportamentul sau pe retelele de socializare. Pentru faptul ca in mod repetat spune, pe un ton abrupt (cel putin) lucruri neadevărate despre USR. Asta a fost concluzia comisiei. Votul a fost unanim, nu cred ca e cazul sa-i socotim pe toti membrii consiliului o gașcă. Decât dacă facem ca Eugen Barbu și Vadim Tudor. Eu și Iaru ne cunoaștem de foarte mulți ani, de când eram foarte tineri. Imi pare rău că Florin nu a mai scris de zeci de ani nicio carte, în schimb dă like la tot felul de lucruri neplăcute. Nu MIhăioeș trage la răspundere membri. E o comisie care propune si Consiliul aprobă. Trebuie să-ți spun că acest Consiliu a avut foarte multă răbdare. Și eu m-am numărat printre cei care am contribuit la asta. S-a întrecut, totuși, limita minimei decențe.

 10. Adam Mares spune:

  @Mihail
  Tu de ce o ții cu moldoveanca ta blondă? Pe contul de fb pe care mi l-ai indicat atunci erau niște poze cu o moldoveancă, dar nu era nici blondă, nici atât de tinerică.

 11. Mihail spune:

  Oups…asa-mi trebuie daca dau din casa ! :)
  Deci, n-am spus niciodata ca ar fi blonda, ai vazut si tu ca este roscata, asta daca te-ai orientat bine.
  Termenul de “blonda” il utilizez intr-un alt context.
  Apoi, fata de mine, este cu vreo sapte ani mai mica, dar …nu-mi strica tu fraza.
  Ma rog, nu stiu eu la care moldoveanca te-ai orientat acolo, dar poate ai nimerit subiectul.

  PS: ai grija, ea este la distanta de cativa centimetri de mine, asa ca daca te spun, iti trimite raketzii.
  Hai ca ma duc sa fac clatite, na !

 12. Mihail spune:

  @ gelu,

  pe voi, acolo la antene va spala creierii cu…sapun de rufe.
  Petru voi, toti cei care gandesc altfel decat voi(deci gandesc) sunt Basisti.
  Ce pot sa explic eu unei cucoane care si-a luat nume de barbat si refuza sa gandeasca ?
  Basist sau nu, oricum voi zburati de acolo, iar cu putintica mobilizare ramaneti si fara publicitate. :D
  Ce-o sa-mi placa naveta voastra in Pipera. Daca veti fi cuminti, va aduce Becali niste branza acolo.
  Este peste gard.

 13. emi spune:

  De fapt “lupta” se da intre “armata” lui Voiculescu si “armata” lui Basescu, nu prea inteleg ce cauta liberalii adevarati in aiureala asta…

 14. Mihail spune:

  @ emi,

  nu sunt sigur ca te referi la antene.
  Iarta-ma daca gresesc.
  Daca, totusi, la asta te referi, atunci ma indoiesc ca ai dreptate, ar fi prea simplu.
  Odata ca Baselu nu mai este, doar se agita acum, puncteaza pentru partidul lui.
  Apoi, trebuie sa ajungi la concluzia ca sunt si oameni neinrigementati politic care gandesc intr-un fel sau altul.
  Uite, eu nu trebuie sa fiu “afiliat” la un partid ca sa votez PNL sau altceva.
  Votez acea oferta, acei oameni, care mi se par interesanti la momentul dat.

  Intrebarea este : ma duc la vot ???

  Revenind la oile noastre, spune-mi tu ce partid, respectiv ce candidati, sa votez ?
  Este PNL un partid liberal cu oameni tentanti, atragatori ?
  Este ALDE acel partid cu adevarat liberal, care ofera liberalismul autentic ?
  Raspunsul meu este, in acest moment, nu pentru ambele partide.
  Insa, alta varianta nu am, deoarece nu pot vota PSD sau partiduletul lui Baselu.
  Deci…cum ramane ?

  PS: au fost cateva zile, cand influientat(poate) de Filip G. m-am intors cu privirea catre ALDE. Insa venirea armeanului acolo, atitudinea lui Tariceanu(dar si a domnului Vosganian) fata de antene, m-au determinat ca sa ma retrag cat mai repede.
  Ca sa votez, am nevoie de cu totul altceva: de candidati politici seriosi, cinstiti, onesti, care respecta legea, care nu sunt “oxidati” politic, adica neexpirati.
  Cum ar zice cineva, o clasa politica noua.

 15. cris spune:

  Deja ma ingrozeste functionarismul malign de la ministerul sanatatii.

  1.Problema este ca cei din Pitesti nu ar fi raportat infectii nosocomiale si nu au epidemiolog, de asta sa-si dea demisia si director si medici (si de copii cine are grija?). E coli enteroroxigen de acum nu e nosocomial – infectie nosocomiala e cea pe care cineva o achizitioneaza IN spital – copiii au venit de ACASA. (Nici nu e nevoie de un epidemiolog in spital, de obicei echipele care controleaza infectiile nosocomiale sunt conduse de unul din medicii din spital, specialist de boli infectioase daca au unul, daca nu medicina interna, Pardon, Romania care si asa nu are medici trebuie sa scoata epidemiologi din palarie ca pe iepuri, uitasem, ei, in America, desi are medici suficienti nu au pretentii la epidemiologi in spital. Era nevoie ca directiile locale de sanatate sa-si faca treaba prompt).

  2. La trei saptamini de cind se stie de aceasta problema, ministerul se ocupa de curatenia in scoli…. cind copiii afectati sunt sub 6 ani ca virsta, majoritatea sub 2 ani. ( Vor igiena in scoli? Daaaaa? Splendid, atunci distribuie mata Minister al sanatatii antimicrobiale mai ales in acele scoli care au nu grup sanitar ci fosa septica in curte, hai, ca exista un fond al primului ministru, macar atit faceti ca grupuri sanitare in scoli tot nu faceti)

  3. Atitudinea de vataf ingust la minte: cei din Arges aveau si au nevoie de ajutor, nu sa li se dea in cap. Spitalele din zonele afectate au nevoie in primul rind sa li se distribuie chiturile de diagnostic si gratis, dar si de altele – iar, exista un fond de urgentza al primului ministru, nu? nu sa li se spuna ca sunt imbecili si incompetenti si sa refere pe oricine la Marie Curie. Si Curie e un spital cu un numar de medici si posibilitati limitate, nu e cazul sa fie inundat, blocat de pacienti care nu au nevoie de ei, si nu e singurul spital din Bucuresti sau tara cu pediatrie si nefrologie respectiv infectioase.
  (cum? faci testul de E coli enterotoxigen acolo pe loc in spitalul la care a ajuns copilul ca sa selectezi ce cazuri sunt la risc, decizi pe cine trimiti mai departe si unde – adica stabilesti clar si unitar pentru spitale care sa fie criteriile pentru a trimite copiii mai departe la Curie sau altundeva, caile, si raportarile/comunicarea ( ce spital e mai aproape, care mai are locuri, etc) : a organiza nu inseamna a creea haos si a bloca sau anihila spitale)

  Este un hai sa aratam ca facem ceva, si vai ce seriosi suntem, cind s-au comportat de fapt cu o indolentza dezastruoasa, cu incompetentza si cu dispret si fata de familiile copiilor afectati, fata de ceilalti oameni care au copii, disperati ca nu stiu cum sa-si apere copiii si unde sa se duca, si fata de niste medici mai mult decit chinuiti…. si si acum continua sa se poarte aiuritor. Astept cu nerabdare sa vad urmarea, deocamdata am inteles, noi sa tacem ca suntem prosti – asta am inteles si de la Colegiul medicilor, asa a zis, medicii sa taca si sa asculte… e rusinos.

  Iertati-ma, cu toate greutatile, in cazul lui Banicioiu si Colectiv s-a facut o organizare buna si destul de rapida, si in spirit de solidaritate intre medici si nu doar. Ce se intimpla acum e….technocrat rau de tot…Oricum sa privim partea plina a paharului, tot mai bine decit cu domnul sconcs in chilotei cu atita experientza ca nu-si terminase nici rezidentiatul – atunci sa fi vazut organizare in asemenea urgentza. Dar scuzati-ma, poate nu am inteles eu termenul, technocrat inseamna sa iti faci meseria dupa ureche, si afon fiind sa urli la cei din jur ca ei sunt de vina si prea prosti sa inteleaga? Scuze, totusi, o cacofonie ramine cacofonie indiferent ca e tehnocrata.

 16. Mihail spune:

  @ emi,

  ” seful” meu….e moldoveanca. In rest, trebuie sa te dezamăgesc pe tine si pe armean, care nu puteti concepe ca cineva poate gândi altfel decât voi doi.
  Eu am o profesie total nevinovata, care nu va duce niciodată in Parlament sau Guvern.
  La vârsta mea stau cat mai departe de politica, neavând absolut nicio nazuinta in acest sens.
  Ca trancanesc despre ea, este altceva.

  Mi-ar plăcea la nebunie o clasa politica nou, neviciata, necorupta, care sa aplice legea mot a mot.
  Din nefericire, avem politicieni aflati la polul opus ( vezi Tăriceanu, Vosganian, Dragnea etc)

 17. Adam Mares spune:

  Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, acuză DNA că face un joc dublu.

  Liderul ALDE acuză distrugerea sistematică a capitalului economic autohton de către DNA, în beneficiul firmelor străine, protejate de ambasadele marilor puteri.

  Declarațiile au fost făcute după bilanțul DNA, la TVR:

  “Discut frecvent cu oameni din mediul de afaceri românesc, care mi-au spus următorul lucru: Domnule, este foarte bine că anchetează firmele românești care sunt angrenate în fapte de corupție, cu administrația sau altfel, cu politicienii. Dar firmele străine de ce nu sunt anchetate?

  Știți de ce nu sunt anchetate? Pentru că firmele străine se bucură de protecția ambasadorilor, care, pe de o parte, protejează firmele străine, dar, pe de altă parte, vin să dea lecții ca să continue lupta împotriva corupției. Este o dublă măsură”, a spus Tăriceanu.

 18. Mihail spune:

  A demarat o campanie, pe internet, de sabotare a companiilor care-si fac reclama prin intermediul antenelor.
  O miscare ingenioasa, civilizata si cu adevarat europeana.
  Baselu a prins ideea din zbor si a declarat pe Facebook ca nu mai mananca iaurt Zuzu si nu se mai doftoriceste cu Strepsils.
  Banca Raiffeisen si-a reziliat contractul cu antenele, nedorind ca sa fie parte la actiunile televiziunii lui Voiculescu.
  Iata lista companiilor care isi fac reclama la antene si la care se solicita, pe internet, boicotarea lor.
  Nu cumperi sau ei servicii de la ei.
  Simplu !

  http://www.stiripesurse.ro/internau-ii-au-facut-lista-companiilor-care-au-reclama-la-antena-3_984253.html

  • gelu spune:

   Basescu boicoteaza un brad 100% romanesc, care face reclama la produsele romanesti si care plateste 40.000.000 de euro anual impozit bugetului de stat. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca-n acest trust de presa lucreaza 2000 de angajati. Va dati seama acum cine este aceasta javra ordinara??? Un escroc care vrea sa puna pe drumuri 2000 de angajati, sa priveze bugetul satului de un contribuabil cinstit si corect si sa inlature concurenta de pe piata a firmelor romanesti care-si fac reclama pe posturile de televiziune ale trustului, facand astfel un serviciu firmelor straine. Si asta pentru ca Antena3 a demascat mega hotiile clanului basescian s-a acolitilor lui.

 19. cris spune:

  http://www.stiripesurse.ro/internau-ii-au-facut-lista-companiilor-care-au-reclama-la-antena-3_984253.html

  Splendid, de asta nu exista o miscare facebook in sprijinul unor copii care mor cu zile in Romania, nici impotriva unui ministru dezastruos, nu se aduna nimeni in piatza sa strige sa fie copiii dusi in stranatate… erau ocupati cu sabotarea antenei trei, copiii nu conteaza.

  La campania prezidentiala am avut suspiciunea ca miscarile de pe facebook sunt grosier manipulate. La Colectiv inca si mai si…. deja asta e o confirmare: empaticii cu interes de la Colectiv si-au epuizat rezervele de empatie probabil, pentru copii nu mai au…numai pentru copilul lui Tolontan, uitasem. Si sunt si extrem de organizati si plini de energie ca sa se inchida a3…..facem pariu ca aceiasi ieseau in strada si spuneau “je suis Charlie”? ca aceea era o publicatie onorabila, curatica la gura de nu se poate si atacul la libertatea de exprimare e inacceptabil…

  Cita moralitate, ce simt civic, cita integritate, cit civism, cita independentza…. si desigur exista si destule genii sa inghita asa ceva ca pe o miscare spontana si nu interesata, condusa si cu scop precis….nooo, cum? Doamne fereste, nu sunt platiti sunt doar integri si empatici, doar ca sunt prea ocupati si de copii n-au timp, doar de unul, al lui tolontan.

  Mare-i gradina lui basescu si multa ipocrizie, pardon, moralitate, ascunde in ea. Cum ii zice gradinii? Absurdistan sau Securistan? ca am uitat….

 20. Mihail spune:

  Aseara tarziu, am descoperit reactia lui Gadea la actiunea de boicotare a antenelor, in privinta produselor si companiilor la care ele fac reclama.
  Gadea a spus ca-l va aduce in justitie pe Baselu(sabotor declarat) si pe toti cei care promoveaza ideea boicotului pe internet.
  Tuturor le va cere sume exorbitante ca despagubiri.
  Deci, s-a cam infuriat domnu’ director de la antene, uite, il doare ! :P

 21. Mihail spune:

  Artistul Paul Hitter i-a transmis o scrisoare deschisă președintelui Iohannis, acuzând lipsa de reacție a șefului statului în cazul zecilor de copii bolnavi din județul Argeș.

  „Teroare pentru nou nascuţii nostri
  Dezamagire dupa dezamagire, domnul Iohannis este un presedinte absent, atunci cand interesul politic nu il mana de la spate. Romania anului 2016 este o tara a nimanui, avem de-a face cu o criza fara precedent, o epidemie, un virus care secera vietile copiilor si pare ca nu poate fi eradicat. Au trecut deja doua saptamani si cazurile de infectii cu e-coli se tot inmultesc, iar domnul Iohannis, in loc sa convoace o situatie de urgenta doarme in ghete.
  Cum credeti ca ma simt domnule Iohannis, ca cetatean Roman platitor de taxe si asigurarti medicale, si mai ales ca viitor tata? Stiti ca sotia mea merge regulat la controale in spitalele din Romania? Stiti ca va naste in unul din aceste spitale? In care spital ar trebui sa nasca domnule Presedinte? Care spital este sigur? De unde a aparut acest virus? Cum se raspandeste? Daca se va imbolnavi copilul meu eu ce ma fac? Ce fel de virus este? Cine l-a produs? Ni l-au plasat maghiarii? Rusii? Sarbii? Bulgarii? Este un atac asupra tarii noastre? Stiti ca virusul poate fi o arma? Stiu ca dumneavoastra nu aveti copii, dar ati putea fi interesat de noi, cei care ne intemeiem o familie, facem copii, si contribuim la viitorul acestei tari, asiguram continuitatea poporului roman. Dumneavoastra sunteti roman?

  Ce va califica sa fiti presedintele nostru de fapt? Am refuzat sa cred acele zvonuri care spuneau ca in anii 90 va ocupati cu trafic de copii pentru adoptie si organe, dar atitudinea din acest caz, ma face sa cred ca ati fi fost capabil si de asa ceva. Va doare la basca domnule presedinte, de fapt nu la basca, la salamul de Sibiu va doare. Poate ar trebui sa coborati din colivia dumneavoastra de aur si sa convocati o situatie de urgenta, poate ca si “prima doamna a tarii”, ar trebui sa arate ca este o prima doamna, o adevarata mama a copiilor acestei tari, sa faca si dansa o vizita in spitalele Romaniei unde copii mor pe capete. Stiu, nu este vorba de rochii, nu sunt vizite in Miami, nu se mai canta “we are the champions” in clasa unde preda dansa, dar poate avea o atitudine umana, ne poate arata cu aceasta ocazie ca ii pasa, ca este alaturi de noi. Chemati experti de afara daca nu sunteti in stare, luati o pozitie publica domnule presedinte.
  Eu ca viitor tata vreau sa stiu: ce ii imbolnaveste pe copii? Apa din supermarketuri, vaccinurile, orice ar fi si orice interese financiare ar fi in spate, trebuie sa va faceti datoria de om si de presedinte si sa gestionati aceasta situatie pentru aflarea adevarului, si, mai ales pentru oprirea acestei epidemii.In orice cultura copii sunt cea mai importanta , pretuita si protejata celula a societatii, cum aveti obrazul sa apareti la intalniri cu ” Diaspora” in timp ce acele suflete nevinovate mor ? Nu cred ca vocea mea se va face auzita, ne-am obisnuit sa nu va intereseze nimic. ” A fost nevoie sa moara oameni”- am inghitit si acea monstruozitate domnule presedinte, aveti acum guvernul dumneavoastra, nu mai este ” nevoie” sa moara oameni, demonstrati ca tara aceasta mai poate functiona macar intr-o situatie extrema.Ne este frica domnule presedinte, repet, poate nu puteti intelege, nu aveti copii, ganditi-va doar ca dumneavoastra nu ati fi azi acolo sus la Cotroceni, daca cineva nu v-ar fi nascut, si nu v-ar fi crescut.
  De crescut v-au crescut dar nu stiu daca v-au si educat. Domnule Iohannis, daca in luna Mai cand se va naste copilul meu, se va imbolnavi, si daca Doamne Fereste va muri, va asigur ca voi veni si va voi lasa cadavrul copilului meu pe trepetele palatului dumneavoastra de clestar de la Cotroceni”, a scris Paul Hitter pe pagina sa de socializare.

 22. Adam Mares spune:

  “Asanarea societății românești, încrederea în stat vor apărea atunci când vom fi în măsură să prevenim corupția și nu doar să o combatem”, a precizat Cioloș.
  http://www.sursazilei.ro/ciolos-asanarea-societatii-romanesti-va-aparea-atunci-cand-vom-fi-masura-sa-prevenim-coruptia/

 23. Kronstadt an der Graft spune:

  Zice bine musiu Cioloș, dar primul pas pentru refacerea încrederii populației în stat, adică în guvern, este condamnarea exemplară a celor vinovați. Iar condamnarea trebuie să fie descurajantă. Numai că glumițele ăstea de sentințe care se dau acum, cu închisoare fără executare, sau cu executare cu termen redus, n-au nici o șansă să sperie pe cineva. Pur și simplu printr-o ușoară exagerare se poate asimila ideea bancului cu dotarea fiecărui cetățean trecut de șaptezeci de ani cu un pistol și patru cartușe, pe care să le folosească pentru a trage în patru politicieni, urmând apoi să beneficieze de toate drepturile unei detenții pe viață, adică cazare, masă și asistență medicală gratuită. Evident că e vorba de un banc cinic, știut fiind că de multe ori instanțele nu dau sentințe cu executare, ceea ce ar fi groaznic pentru amărâtul de pensionar.

  • Ti s-o fi părut putin zece ani pentru Voiculescu si cinci pentru Fenechiu. Sau vreo treisprezece pentru Tender. Cred ca ai o problema, iarta-ma. Mai numara si tu pana la zece, poate te mai linistesti,

 24. Mihail spune:

  @ gelu,

  in principiu nu am nicioun motiv ca sa-ti raspund, asta pentru ca nu ai inteles cum sa-ti aperi interesele companiei la care-tui castigi panea.
  Ideea este ca nu asa se vorbeste cu posibilii vostri clienti, nu le spui ca sunt mincinosi, jigodii, basisti etc.
  Atentie, nu ma refer la Baselu.
  Cu toate ca daca tui te exprimi astfel si fata de el, chiar ca ma gandesc serios daca sa ma uit la antene. Nu pot accepta o asemenea exprimare de la o companie de televiziune.
  Este injositor pentru tine, pentru voi.
  In sfasit, toti cei de acolo va exprimati abrupt, mintiti, va victimizati.
  Credeti ca toti cei care se uita la voi, chiar cred ceea ce voi afirmati.
  Voi aveti o mare problema, incercati sa insurubati ideea ca toti care vi se opun sun “basisti”. Nimeni nu are voie ca sa gandeasca diferit fata de cum ganditi voi.

  In acest moment v-ati pierdut credibilitatea, sunteti pe un trend descendent, urmand ca dupa mutare sa vi se deminuieze drastic privitorii.
  Boicutul care se infiripa acu, este o miscare eleganta, cu un puternic iz european, care este foarte posibil ca sa va termine.
  Dezbarati-va de cei cativa maimutzoi(Gadea, Badea si nu numai), de cei care fac afirmatii tendentioase, schimbati-va felul de a face emisiuni, faceti o opozitie coonstructiva si eleganta, iar atunci sunt sigur ca lumea se va uita cu placere la voi.

  PS: mi-a fost rusine ca sa mai pomenesc de “demersul jurnalistic” al colegii tale, cea cu scrisoarea pentru fetita lui Tapalaga, este atat de jalnnic aceasta “miscare”. Penibila.

 25. cris spune:

  Doua articole puternice, pe ton diferit, cu abordare diferita dar pe aceeasi tema:

  “Statul de drept înseamnă, în primul rând, respectul drepturilor cetăţenilor. Statul, ca instituţie, nu e un scop, ci un mijloc, scopul fiind cetăţeanul, libertatea sa individuală şi colectivă, sănătatea, educaţia, siguranţa şi accesul la justiţie. Cel mai important rol al sistemului judiciar este acela de a apăra individul de excesul de putere, în acest fel fiind protejată integritatea morală şi psihologică a societăţii. ”

  “Canalul insidios pe care ne-am înscris pentru a naviga către măreaţa înfăptuire a statului de “Drepţi!” este main-stream-ul impus de cele câteva ONG-uri auto-intitulate curate, organizate după tipicul acelor Stormtroopers (soldaţii furtunii) din “Războiul Stelelor”, entităţi care stabilesc, de vreo 15 ani, în mod coordonat şi planificat de generoşii lor finanţatori, trendurile în justiţie şi în societate, programele de guvernare şi privatizare şi, în ultimul timp, chiar programele educative şi catehismul “moral” al României tehnocrate. Ei, soldaţii furtunii, sunt cei care îi arată cu degetul pe indivizii care urmează (trebuie) să fie condamnaţi, dar şi pe colaboraţioniştii care, temporar, trebuie protejaţi de malaxorul justiţiei penale. Neutralizând, la propriu, a patra putere în stat, “câinele de pază al democraţiei”, adică presa, tot ei, soldaţii furtunii, sunt pastorii care ne ţin catehisme despre ceea ce se poate striga în strada şi ce nu, pentru ce e trendy să protestezi şi pentru ce nu e, ce suporturi media sunt OK pentru reclame şi ce televiziuni nu se califică moral pentru asta. Tot aceşti soldaţi ai furtunii determină modul în care trebuie să arate MCV-ul, mecanismul de monitorizare a sistemului judiciar român prin intermediul căruia UE ne ţine încă la colţ, ca pe un elev indisciplinat, dar care, totuşi, a umplut tabla cu soluţia exerciţiului de algebră. Dacă MCV-ul ar fi realizat după realităţi şi nu după aceste trenduri şi catehisme, ANI, singura instituţie care, alături de DNA, este constant lăudată in cuprinsul MCV, nu ar mai avea niciun merit să fie lăudată, din moment ce un fost şef al acestei instituţii este acum în menghina justiţiei, iar actualul şef al ANI, un absolvent şi el al “Academiei” de informaţii, închide ochii la incompatibilităţile şi conflictele de interese ale şefimii corporaţiilor, inclusiv cele cu atribuţii de control şi supraveghere în domeniul financiar-bancar, dar extrage astfel de defecte din piatră seacă, atunci când e vorba de politicieni şi demnitari de rând, mai precis, a tuturor celor care nu sunt “cheiţe” ale statului de “Drepţi!”.”

  http://www.cotidianul.ro/colonia-mercantilizata-militarista-romania-276953/

  • cris spune:

   “Statul de drept este altceva decât o carcasă pentru abuzuri – de această dată în numele dreptului prost înțeles și practicat în afara dreptății.”

   “Cadrul din România fiind deocamdată altfel, este de recunoscut cu onestitate că deocamdată țara noastră stăruie pe o cale ce nu are cum să ducă la justiție: legi prea puțin în interes public, proceduri necugetate, criterii aberante în probațiune, desemnări voievodale de magistrați, politizarea acestora. Trebuie să fii naiv sau de rea credință sau propagandist să nu recunoști injustiția ce se produce perceptibil chiar sub propaganda despre justiție.”

   http://www.cotidianul.ro/calea-spre-justitie-276920/

   • Kronstadt an der Graft spune:

    Nici acum după atâția ani nu avem niște lideri care să înțeleagă că binele lor este legat indubitabil de binele tuturor. De atâtea ori s-a rostit sloganul “numai împreună vom reuși” că deja este perceput ca o lozincă seacă. Nu e o lozincă, e realitatea. Doar comunitățile în care toți activează în același scop sunt comunități prospere. Toți marii conducători au intuit acest fapt. Acum cinci mii de ani faraonii și-au dat seama că dându-le tuturor supușilor scopul de a construi o piramidă, creeau cadrul liniștei și prosperității regatului.

    • cris spune:

     mda, conceptul de stat de drept si realitatea acestuia in Romania sunt o contrafacere, si nu o chinezarie care mimeaza Vuitton-ul ci de-a dreptul un soi de metanol prezentat cu eticheta de Courvoisier, eticheta aparata cu cerbicie inepta si lemnoasa: e musai sa gusti si sa lauzi posirca si sa cazi in admiratie, ca sa fii trendy, daca nu, sa taci, ca esti prost, nu stii ce-i bun…. Si de fapt daca inghiti prostia asta se intimpla ca la methanol: gregaritate agresiva, mers impleticit din gard in santz, minte aburita si orbire… Stii ca metanolul se transforma in corp in acid formic, de asta e toxic… practic creierul e formolizat, te cam mumifici de viu… cam asa e , o societate cu stat “de drept” adusa la orbire, agitatie inutila si in final mumificata. E un stat de drept facut pe masura unor minti in care plutesc cuburile de gheatza, cred ca si de asta imi vine in gind comparatia cu metanolul, facut dupa chipul si asemanarea unei macovei si unui basescu. Daaaa, dar are “IZ european”, asa se numeste dampful de autoritarism si abuz, de comunism stalinist mucegait, “iz european”….

     • Kronstadt an der Graft spune:

      Conform obiceiului neaoș al nostru n-am să scap prilejul. Deci, să vorbim de whisky în loc de metanol, neapărat cu patru cuburi de gheață.
      Făcea vorbire despre omul nou, amicul Piperea. Din păcate suntem încă mulți oameni noi. În concepția stalinistă omul nou era un zombi. Un om al penitenciarului, care era disciplinat și care în funcție de cum se comporta primea sau nu strictul necesar asigurat. Ca în Coreea de Nord. Cei tineri poate că ar vrea să facă mult mai multe, dar fatalitatea face că fiecare generație se sprijină pe umerii celei de dinainte, iar generația cincizecarilor este cea ce încă formează baza societății românești și din păcate e formată din “oameni noi”, neadaptați. Inclusiv în politică.
      Am văzut nenumărate fotografii din Iran, de acum și din anii de dinainte de puciul lui Khomeini. Mamele erau fotografiate în pantaloni, cu capul gol, iar fetele lor înfășurate în cearșafuri până în vârful capului. Nici la noi nu e mai bine. Suntem încă tributari spiritului militarist impus de educația comunistă. Când vorbești de o generație n-ai cum să vorbești de câțiva ani, acolo. Așa cum comuniștii s-au chinuit o generație să-și impună spiritul cazon unei populații crescute liber, așa va trebui să treacă încă o generație pentru ca spiritul liber să se regenereze. Iar în privința asta nici celor din UE, nici celor din NATO nu le putem pretinde să ne ajute. Până nu va trece generația osândită nu vor apare progrese semnificative.
      Singura soluție ar fi, cum am mai spus, din partea autorităților, știut fiind că o națiune inspirată de frumoase idealuri comune ar putea să-și unească forțele și să ardă niște etape. Nu-i cazul nostru, avem niște conducători mici, cu interese meschine, incapabili de viziuni de anvergură. Asta îi.

     • N-am reusit sa te urmaresc in comentariul asta.

    • Cand Tariceanu si cu mine am guvernat pentru binele tuturor nu v-a placut. Ati votat PSD si PD in proportie de 70% pentru ca au propus inca 50% in plus la leafa, desi toti stiam ca nu se poate. Nu inteleg ce fel de lideri vrei, daca cei care fac ceva nu-s buni.

  • Dica noi pe blog discutam despre felul in care o angajata cu studii medii vine sau nu vine la serviciu… Ai terminat temele adevarate, Adam Mares?

   • Adam Mares spune:

    Vi se pare normală situația? Ce-i drept, se pare că e o pilă a lui Tăriceanu, poate de aceea vi se pare normal ca angajații ICR să nu dea pe la serviciu.

 26. Adam Mares spune:

  Iohannis i-a conferit titlul de Luptător cu Rol Determinant în Decembrie 1989 lui Eugen Nicolicea care a “luptat” la Turnu Severin făcând parte din familia prim secretarului PCR din Mehedinți. Va incasa 1000 de euro pe luna. Alti Luptatori cu Rol Deteminant la incasarea acestei diurne pas cu pas sunt: Radu Mircea Berceanu, Helmut Duckadam, Bogdan-Nicolae Niculescu Duvăz, Romeo Marius Raicu, Valentin Hossu Longin.

 27. cris spune:

  Ce frumos….. Daca iau sediile a3 au in sfirsit locuintza cei de la DNA. Aranjamentul ideal. Aaaa, daca nu inchideau dosarul Flota aveau si barcutze, nu? Daca il luau serios si pe Videanu aveau si mausoleu cu piscina si marmura sa-si faca statui. Il zgirie un pic pe Negoitza isi fac si casa de vacantza la Como. Daca faceau ceva cu dosarul ALRO nu mai plateau nici gazul, pe Buzoianu – se duc la schi in Elvetia. Pe baietii destepti??? aaaa nu mai plateau factura la lumina pe decenii….Nana? – se si hraneau singuri, faceau agricultura…Sa vezi atunci independentza si huzur – cum de nu le sugereaza trupa lui pippidi si asa ceva?

  Am o nedumerire insa care le intrece pe toate: De ce au nevoie de sediul a3, cind se pot muta cu tot cu CSM, SRI, SIE si alte institutii la fel de oropsite in Parlament….Si propun sa se mute parlamentul in cotetz….Uraaaa!