Tema zilei: 22 iulie 2010 – ” Principiul guvernarii PD: Cea mai buna e impartirea la unu, pentru ca nu da cu rest.”

Felul in care se deruleaza achizitiile publice in Romania e de-a dreptul scandalos. Cercul celor care au acces la banii publici se stramteaza pe zi ce trece. Am cerut primului ministru Emil Boc o situatie cu firmele castigatoare ale licitatiilor din 2009 si pana in prezent. Primul ministru a refuzat, in scris, sa prezinte aceasta lista pe motiv ca e prea complicat!!! Dat fiind ca am facut aceasta solicitare in calitatea mea de presedinte al Comisiei Economice a Senatului, voi prezenta Biroului Permanent, la inceputul noii sesiuni, aceasta “capodopera” de responsabilitate ministeriala, cerand sa se ia masuri, potrivit legii.

Presedintele zice ca e de acord cu concluziile Raportului CE privind achizitiile publice, dar ca ele nu aveau ce cauta acolo. Stranie afirmatie! Oare presedintele sa nu fi aflat ceea ce noua ni se spune intruna si anume ca pentru orice licitatie, din bani romanesti ori europeni, se percep comisioane uriase, care adeseori depasesc inimaginabilul procent de 20%? Sa nu fi aflat dansul ca Romania este pe primul loc, in UE, ca proiecte mari aprobate, dar pe ultimul loc la proiecte in derulare? Si ca la Bruxelles e arhicunoscut faptul ca aceasta se datoreaza faptului ca PD nu lasa sa porneasca nici un proiect care nu are ca partener un client “solvabil”, adica de incredere si platitor de comisioane? Cazul desulfurarii de la Craiova, cu interventia brutala a ministrului economiei este atat de scandalos incat a facut turul Europei . Presedintele, atat de vocal odinioara, nu stie ca toate contractele de energie care expirau in 2012 au fost prelungite pana in 2018?

Deturnarea achizitiilor publice, utilizarea sistemului contestatiilor pentru a bloca intrusilor orice sansa de a castiga pe merit, deteriorarea calitatii lucrarilor publice si intarzierea realizarii lor datorita realocarii, prin comisioane, a unor sume imense din devizele respective, blocarea derularii fondurilor europene din care, pana in prezent, au fost integral utilizate sub 1% (!?!) sunt doar cateva cauze care duc la scaderea dramatica a produsului intern brut. Ca sa nu mai vorbim de blocajele pe care le induc in intreaga economie si de contaminarile in lant pe care le genereaza acest fel de a intelege economia. Oare Parchetul, DNA si Curtea de Conturi nu vad nimic din toate astea?

46 Responses to “Tema zilei: 22 iulie 2010 – ” Principiul guvernarii PD: Cea mai buna e impartirea la unu, pentru ca nu da cu rest.””

 1. MARIN spune:

  Domnule Senator,
  Poate in acceptiunea PDL, PIB nu inseamna Produsul Intern Brut ci, Poate Iese Banul. O mica diferenta de perceptie a unor notiuni care, automat determina si manifestari comportamentale sau abordari diferite.
  Nu va mai necajiti caci nu aveti pe cine !

 2. SOIM Press spune:

  “Am ajuns astăzi să mă gândesc că, dacă voi depinde doar de această pensie, voi fi muritor de foame. Şi sunt absolut decis să mă sinucid… adică nu mă văd cerşind şi umilindu-mă. Dacă nu voi avea altă soluţie, asta va fi singura.”
  Vladimir Găitan

  http://soim.ro/story.php?title=vladimir-gaitan-1

 3. MARIN spune:

  @SOIM Press
  Nu sunt un om de cultura (doar cult intr-o anumita masura) si de accea imi cer scuze de la inceput daca, in afirmatiile mele, se va strecura cumva oarece greseala.
  Este uimitor cum un Om (Vladimir Gaitan) este gata sa faca sacrificiul suprem pentru a-si pastra demnitatea. Este uimitor cum un Om care in cele peste 39 de filme a interpretat fel de fel de roluri, nu-si poate accepta rolul de invins, marginalizat si parasit de semenii pentru care intr-o viata de artist nu a vrut decat sa le transmita acestora ce este bine si ce este rau, cum trebuie sa fi sau sa nu fi.
  Dar, sunt curios sa vad reactia societatii vis-a-vis de o asemena afirmatie a aunui actor. Oare vom sta muti si in continuare !? Vom mai fi mult timp indiferenti ?! Cine si cu ce drept poate determina in rau soarta si destinul unui om ? Oare asta sa insemne democratie ?

 4. Emi spune:

  Oare pot face mintal impartirea la unu?

 5. MONTE CRISTO spune:

  CHEIA IN CARE TREBUIE INTERPRETATE UNELE EVENIMENTE,UNELE SUSTINERI DIN 14 MAI 2010 ALE CELUI AFLAT IN FRUNTEA SATULUI,ESTE GREU DE GASIT PENTRU NEAVIZATI CINE STIE SA ASAMBLEZA PIESELE PUZALULUI ,AJUNGE LA ADEVARUL ABSOLUT!!!

  DE EXEMPLU ,STITI CE INSEAMNA CAND CEL “GRAS” FURA DIN FARFURIA CELUI “SARAC “?ERA SEMNALUL DECLANSARII OPERATIUNI ARESTARII MELE ! NU VOI DETALIA MULT !PARABOLELE TREBUIE INTELESE!CACI NU PUTEA FI VORBA DECAT DESPRE O CERCETARE SI O ARESTARE A BUZIVA!SI TOTUSI AM INFRANT TEMPORAR REGIMUL AGRESOR CARE DOREA IN IULIE 2010.UN VERDICT FAVORABIL DE LA COMISIA EUROPEANA !!! MASS MEDIA! TREBUIE SA DEVINA CU ADEVARAT A PATRA PUTERE IN STAT ,SEPARAT DE CELELALTE PUTERI SI MAI ALES DE ACTUALUL PRESEDINTE !!!NU SA STEA IN GENUNCHI !!!!
  Din pacate,copilul Madalinei a fost invatat de mama sotului supravietuitor sa isi certe mama,.ceva de genul :”unde ai fost atata timp”!”De ce nu stai cu mine” !Manipularea unui copil este daunatoare poentru dezvoltarea psiho somatica a copilului in formare!!!Pentru ca a fost format de tatal sau ,fost informator al securitatii,Petru a devenit un expert in psihologie inversa!Se poate observa facil acest lucru si din raspunsurile pe care le a intors intrebarilortimid puse ieri 21.0710!!

  AZI 22.07.10AU FOST AUDIATI la politia ILFOV,PARINTII MADALINEI .IERI ,21.07.10,AVOCATA COMANCEANU ALUAT LEGATURA CU PARIUINTII MADALINEI .TOT IERI, SOTUL SUPRAVIETUITOR A DAT DE INTELES CA EL VA CASTIGA PROCESELE CE VOR FI!!PE CE SE BAZEAZA ESTE EVIDENT CEL PUTIN DIN CELE CE LE VOI ARATA MAI JOS!!
  EXEMNPLU CUM AINTORS SOTUL SUPRAVIETUITOR REALITATEA POTRIVIT CAREIA EL INTERZICE LEGATURA MADALINEI CU PARINTII ACESTEIA?PRIN MINCIUNA ORDINARA CA PARINTII ACESTEIA NU AR FI FOST DESTUL DE APROPIATI DE MADALINA!!!
  Pentru ca Berta Slav sa scape cu fata curata,anchetatorii au facut presiuni mari asupra Bertei Slav pentru ca acesta sa declare ca “Madalina ar fi facut presiuni mari asupra Bertei Slav”pentru a se acredita cu success fata de OPINIA PUBLICA versiunea sinuciderii.Sotul supravietuitor Petru a dat de pe telefonul Madalinei zeci de mesaje pentru a credita idea preemeditarii .Si Administratia Financiara ILFOV a facut presiuni de acelasi gen!!
  Ce credibilitate poate sa aiba avocata definmitiv Beatrice Comaniceanu care a gazduit pe av.stagiara Elena Udrea si av stagiara Miora Mantale ;ulterior cu ajutorul P.D.L. Udrea a ajuns la P.M.B. iar Mioara Mantale initial prefect P.D.L. ,mai apoi devenita subprefect ,iar acum dupa “restructurare”, inspector guvernamental .PENTRU CA SUNT UN ADVERSAR AL REGIMULUI NEOCOMUNIST,PENTRU CA AM REUSIT SA O SCHIMB DIN FUNCTIE PE CORUPTA MIOARA MANTALE, DE CATE ORI MA VEDE PE STRADA SAU IN INSTANTA,AV.COMANCEANU SE UITA URAT LA MINE .ULTERIOR AM AAFLAT CE LE UNESTE PE ACESTE TREI AVOCATE :INTERESUL ILEGAL!!!
  Cei mai mari escroci sunt avocatii ,AUXILIARII INSTANTELO0R,santajati de A.N.A.F.(PDL)pentru evaziunea fiscala .Avocatii promit clientilor sai ca vor castiga procesele pentru ca acestia sa achite sume mari de onorariu!!!!In realitate ,leghea si statutul profesiei de avocet,consacra obligatia avocatiala ca nefiind una de rezultat ci doar una de prudenta si diligenta!! NU INTAMPLATOR,SI EU AM FOST VICTIMA UNUI AVOCAT CARUIA I AM FACUT IN ZADAR PLANGERE PENALA LA D.N.A.SI IN FINAL ,(DESI AVEA FATA JUDECATOR CARE TRAIA CU UN PROCUROR DE LA CAB), AFOST NEVOIT SA IMI INAPOIAT O MICA PARTE DIN ONORARIUL DE LA INSTANTA DE RECURS UNDE AM PIERDUT IREVOCABIL PENTRU CA AVOCATUL A JUCAT DUBLU,LUIND BANI SI DE LA ADVERSARUL JUDICIAR PRIN AVOCATUL SAU ar tytrebui sa se verifice toate contractile avocatiale ale acestei persoane cu clientii inselati sau favorizati de catre instantele judecatoresti in cauzele in care PRIMARIA MUNICIPIULUI BUCURERSTI a fost parte.Cand asteptam in antecamera secretariatului D.G.J.C..L. a P.M.B.,.eu am vazut o pe blonda Elena Udrea de zeci de ori cum aranja afacerile judiciare cu conducere a D..G…J…C…L numita de TRAIAN BASESCU !!

  22 iul 2010
  Vraciul adus de sotul supravietuitor Madalinei are faima de escroc!Titlul adecvat ar fi fost “Nu este vraciul Madalinei !“
  Parintii Madalinei Manole au dreptate cand il- acuza pe sotul artistei ca a preferat sa o duca la un vraci, in loc sa beneficieze de tratament medical specializat. Cel care o trata pe cantareata este Lucian Iordanescu, un fals parapsiholog care se folosea de un cod de medic ce nu-i apartinea si care, la un moment dat, ar fi adus o pacienta in pragul sinuciderii.
  Lucian Iordanescu, prezentat de o emisiune TV drept “parapsiholog”, a aparut in decembrie 2008 si intr-o alta ipostaza. CANCAN a dezvaluit ca acesta era iubitul unei profesoare de religie din Cartierul Tei din Capitala, care a aparut pe internet in ipostaze indecente. Iordanescu folosea pentru “retetele” pe care le prescria la consultatii o parafa cu titulatura “psiholog-parapsiholog” si codul 00320, care de fapt apartine conferentiarului universitar Iulia Odette Dimitriu, specialist in psihologie de relaxare si hipnoza. Conferentiarul a recunoscut ca stia de faptul ca altcineva ii foloseste codul. “Am primit un email in care eram anuntata de acest lucru. Am inteles ca aceasta persoana ar fi intrerupt tratamentul medicamentos al unei paciente, prescriindu-i un ceai antidepresiv, iar fata a incercat sa se sinucida”, a declarat atunci Iulia Dimitriu. Aceasta a precizat ca in tara noastra profesia de parapsiholog nu este recunoscuta.
  Iordanescu a recunoscut ieri, pentru Antena 1, ca a avut-o ca pacienta pe regretata cantareata, pe care a vizitat-o de cinci ori, la vila ei din Otopeni. “Avea o groapa imensa in suflet. Nu va pot da detalii, pentru ca erau lucruri mult prea personale. Cand am vazut-o prima data era cazuta, era in pat. In timpul cat am tratat-o ma intreba daca are vreun nodul la san sau vreo problema cu inima”, a declarat Iordanescu. Acesta a sustinut ca pe 17 iunie, atunci cand a avut o tentativa de sinucidere si a fost internata in spital, Madalina Manole a stat de vorba aproximativ 45 de minute cu un psihiatru. Iordanescu a mai declarat ca artista era introvertita.
  “I-au luat copilul din februarie”
  Avocata Beatrice Comaniceanu s-a intalnit, ieri, cu parintii Madalinei si au pus la cale o strategie care are ca scop obtinerea, de catre bunici, a custodiei micutului Petru, in varsta de un an si o luna. De altfel, Eugenia si Ion Manole se vor prezenta astazi la Parchet pentru a fi audiati in cazul sinuciderii fiicei lor. Ei continua sa il acuze pe Petru Mircea, pe care il considera “autorul moral” al mortii Madalinei. “Tatal si mama spun ca poate el nu este autorul fizic, dar este autorul moral al mortii Madalinei”, a declarat avocata la finalul intalnirii de la domiciliul din Ploiesti al familiei Manole. Totodata, ea a povestit ca in casa de la Otopeni a cantaretei aveau loc, potrivit parintilor, sedinte la care participau mai multe persoane si in urma carora Madalina se simtea mult mai linistita. “Cine sunt acele persoane ? care nu sunt nici vraci, nici medici, nici preoti – si care era scopul prezentei lor in casa sotilor vor declara parintii Madalinei in fata procurorului”, a mai punctat avocata.
  Intre timp, alte detalii incredibile ies la iveala in cazul sinuciderii Madalinei Manole, care confirma ca “fata cu parul de foc” si-a pregatit minutios moartea, cu mult timp inainte. Isi alesese si momentul, zorii zilei de 14 iulie, cand implinea 43 de ani.
  Anchetatorii sustin ca Madalina ar fi facut presiuni mari asupra prietenei sale, Berta Slav (36 de ani), sa-i faca rost de Furadan. O suna zi si noapte, o bombarda cu mesaje ca sa o determine sa-i aduca mai repede otrava.
  Fara sa banuiasca nimic din nenorocirea care urma sa se petreaca, Berta Slav, de buna credinta, i-a facut rost Madalinei de pesticidul Furadan chiar pe 13 iulie, cu o zi inainte ca aceasta sa se sinucida. S-au intalnit in oras ca sa i-l dea, dar femeia n-avea de unde sa stie ca o vedea pentru ultima oara pe cea pe care o idolatrizase si ca ii semna, practic, condamnarea la moarte.
  Pentru ca Berta Slav sa scape cu fata curata,anchetatorii au facut presiuni mari asupra Bertei Slav pentru ca acesta sa declare ca “Madalina ar fi facut presiuni mari asupra Bertei Slav”pentru a se acredita cu success fata de OPINIA PUBLICA versiunea sinuciderii.Sotul supravietuitor Petru a dat de pe telefonul Madalinei zeci de mesaje pentru a credita idea preemeditarii .Si Administratia Financiara ILFOV a facut presiuni de acelasi gen!!
  Ce credibilitate poate sa aiba avocata definitiv Beatrice Comaniceanu care a gazduit pe av.stagiara Elena Udrea si av stagiara Miora Mantale ;ulterior cu ajutorul P.D.L. Udrea a ajuns la P.M.B. iar Miora Mantale initial prefect P.D.L. ,mai apoi devenita subprefect ,iar acum dupa “restructurare”, inspector guvernamental
  Cei mai mari escroci sunt avocatii care promit clientilor sai ca vor castiga procesele pentru ca acestia sa achite sume mari de onorariu!!!!! SI EU AM FOST VICTIMA UNUI AVOCAT CARUIA IAM FACUT PLANGERE PENALA SI IN FINAL ,(DESI AVEA FATA JUDECATOR CARE TRAIA CU UN PROCUROR DE LA CAB), AFOST NEVOIT SA IMI INAPOIAT O MICA PARTE DIN ONORARIUL DE LA INSTANTA DE RECURS UNDE AM PIERDUT IREVOCABIL PENTRU CA AVOCATUL AJUCAT DUBLU,LUIND BANI SI DE LA ADVERSARUL JUDICIAR PRIN AVOCATUL SAU ar tytrebui sa se verifice toate contractile avocatiale ale acestei persoane cu clientii inselati sau favorizati de catre instantele judecatoresti in cauzele in care PRIMARIA MUNICIPIULUI BUCURERSTI a fost parte.Cand asteptam in antecamera secretariatului D.G.J.C..L. a P.M.B.,.eu am vazut o pe Elena Udrea de zeci de ori cum aranja afacerile judiciare cu conducere aD.G.J.C.L numita de TRAIAN BASESCU !!
  “Avea o groapa in suflet”

  Parapsihologul care o trata pe Madalina Manole spune ca aceasta avea o mare “groapa in suflet”. “Cand am vazut-o prima data era cazuta, era in pat. In timpul cat am tratat-o ma intreba daca are vreun nodul la san sau vreo problema cu inima”, a declarat Lucian Iordanescu la emisiunea “Acces Direct” de la Antena 1. Acesta a sustinut ca pe 17 iunie, atunci cand a avut una dintre tentativele de sinucidere si a fost internata in Spitalul Floreasca, Madalina Manole a stat de vorba aproximativ 45 de minute cu un psihiatru. Iordanescu a mai declarat ca artista era o introvertita

  22 iul 2010 10:42
  Nuami Dinescu, despre vraciul care a tratat-o pe Mădălina Manole: “Un escroc, un impostor, un bou care a citit şi a copiat texte de pe net”
  Fosta parteneră a lui Teo Trandafir a pornit o serie de atacur la adresa lui Lucian Iordănescu, bioenergoterapeutul care ar fi tratat-o pe Mădălina Manole, înainte ca aceasta să se sinucidă.

  “E un escroc, nu are nicio legătură cu paranormalul – cu nimic! Este incredibil cum toţi nebunii vin la televizor şi un nefericit crede că e doctor! (…) E un impostor – nu are nicio legătură cu nimic, a fost implicat în nişte scandaluri cu tentă sexuală – da, aşa batran cum e… el şi câţi or mai fi ca el – sunt un pericol social… Mă ia cu tremurat când îl văd la televizor şi când aud că vorbeşte cu aer de doctor, când el e un bou care a citit şi a copiat texte de pe net! Ar trebui să-l oprească cineva!”, a spus Nuami Dinescu,

  Tot avocata Comancescu si a oferit serviciile avocatiale si altei femei nefericite care se numea tot Magda(sector 3 PRISACA DORNEI bloc.D4) care fusese rapita, iar Politia ILFOV l a favorizat pe infractor !!.Ati ghicit ,este cazul celui care lucra la S.R.I. ,caci de aceea ,tot el (consiliat de av.PDL BOGDAN DRAGHICI presedintele asociatiei TATA )si nu mama agresata,a primit custodia copilului de la instantele judecatoresti!EVIDENT CA ERAU VIZATE SI ALTE PERSOANE URATE DE PRESEDINTELE . BASESCU .TRAIAN .,PERSOANE CARE LOCUIAU IN RESPECTIVUL BLOC!!! DE ACEASTA TARESENIE NU ESTE STRAINA EBA!!DEOCAMDATA, VORBESC MAI MULT IN PILDE!!!PERICOILUL SOCIAL ESTE REPREZENTAT DE ACESTI CRIMINALI CARE OMOARA PE ORICINE LE STA IN CALE !ATENTIE, DECI!!
  DAN DIACONESCU a primit multe observatii de la SEFUL STATULUI pentru ca a dat importanta acelui caz.O CASETA CAUTATA DE D.N.A.era si aceasta in care DAN DIACONESCU MARTURISEA ACEST LUCRU!!Cauza determinarii demersului DNA de ail aresta pe Dan Diaconescu este facila:lui Dan Diaconescu i a venit ideea de a intocmi o lista cu viitorii ministr ai guvernului in eventualitatea ca va iesi PRESEDINTE la ALEGERILE PREZIDENTIALE!!!!PE ACEASTA LISTA GUVERNAMENTALA DAN DIACONESCU A PUS O SI PE MAGDA CIUMAC
  BASESCU A CONSIDERAT CA ESTE SANTAJAT DE DAN DIACONESCU SI A ORDONAT D.N.A.ului ACTIVAREA UNUI DOSAR CU UN ASA ZIS SANTAJ AL LUI DIACONESCU FATA DE PRIMARUL ….!!
  MAI STITI CUM A REACTIO9NAT LA INUNDATII BASESCU ,CAND SI A FACUT APARTITIA PE CER IN APROPIERE UN ELICOPTER??A INTRAT IN PANICA !!!CE A GANDIT

 6. un amator spune:

  @MONTE CRISTO
  m-ai ametit .sunt pasaje din viata cotidiana care au un numitor comun . o lume nebuna .
  nu introduceti OTV-ismul si aici , va rog !
  haideti sa ne tinem de tema zilei , la care ne ”provoaca” maestrul !

 7. SOIM Press spune:

  Marin, mereu exista diversi factori care nu sunt luati in considerare, factori atat de importanti incat reprezinta, de fapt, factori decisivi. Am observat ca acesti factori sunt adesea desconsiderati in abordarile sociale si politice ale majoritatii clase politice, inclusiv ale dlui Varujan Vosganian. Domnia sa are totusi circumstante atenuante, avand in vedere faptul ca este craiovean, asemeni mie.

 8. un amator spune:

  19 Achiziţie aragaz profesional -contract 1077/21.10.2009 —-CAR SERV EQUIP = cost : 72.842,23 lei

  atat costa un aragaz cumparat de Primaria Voluntari in 2009 !
  adica un aproximativ 17.000 Euro pe un argaz .
  Ce …marca or fi? Sau cat or fi TVA-ul ”lor” aici ?

 9. SOIM Press spune:

  Factorii psihologici indusi, cel mai important fiind programarea mentală negativă.

  Putem vorbi si de agresiuni psihice prin care agresorul încearcă să le impună victimelor propriile soluţii şi interese, sau intoxicarea informativă, confuzionarea (agresiune psihologică care urmăreşte zdruncinarea axelor de rezistenţă, prin distrugerea concepţiilor sigure şi stabile despre lumea obiectivă şi înlocuirea lor cu iluzii, ficţiuni şi fabulaţii fără corespondent în realitatea vieţii), sau dezinformarea, menită să falsifice realitatea receptată, prin diverse procedee, cum ar fi informaţiile false sau parţial adevărate, extragerea unor informaţii minore, minimalizarea unor informaţii importante, schimbarea sensului unor informaţii, sau manipularea prin depersonalizare, etc.

 10. Marian GHIONU spune:

  Dupa ce am muncit la un proiect pe 322 (finantat! – pentru necunoscatori – 3000 depuse, 300 finantare!) mi-a spus primarul ca trebuie sa lucreze cu aia ca altfel… Asta este. Cel putin nu am votat cu “anti”comunistul de Basescu, asa ca mi-a parut rau doar ca le-am pus pe tava un proiect la portocalii. Mai frumos este cand ma gasesc cu amicii care in decembrie au votat cu Base si imi explicau ei cum e cu mogulii, cu iliescu, cu afara ploua. Acum isi musca degetele si eu le zic sa nu fie tristi ca asta e sansa in democratie, poti sa fii prost din 4 in 4 ani. Sa nu se consume ca o sa urmeze Udrea si o sa aiba ocazia sa-si spele rusinea.

 11. Bibliotecaru spune:

  Eu nu înţeleg de ce aceste concluzii nu sunt formulate într-un document special, cu nume de firme, cu implicaţii politici, care să fie un raport al Comisiei de specialitate sau, dacă este cazul, al unei comisii de anchetă. Aici, pe blog, pare mai mult o acuzaţie politică şi atât. Dacă aveţi date, oferiţi-le oficial, cu nume, cu date, cu cercetare…

 12. Se mai intampla si evenimente neastptate, pica asa din senin, indiferent de tema zilei.
  Desincronizatu’ de la Cotroceni trece printr-o perioada neagra.
  Curtea de la Haga a stabilit ca declararea unilaterala a independentei Kosovo NU contravine principiilor dreptului internatioanal.
  Reamintesc ca Romania nu a recunoscut independenta Kosovo, mai precis Basescu ca pe Romania nu a intrebat-o nimeni.

 13. MARIN spune:

  @SOIM Press

  Nu sunt um mare specialist in domeniul abordat dar, cu permisiunea dvs. as vrea sa fac unele mici precizari:
  Abordati o groaza de termeni (agresiune psihica, intoxicare informativa, confuzionare, dezinformare) care, in natura firescului uman, nu sunt la indemana oricui chiar daca acel individ este catalogat ca apartinand grupului definit drept „clasa politica”.
  Dupa cum foarte bine observati, toate partidele politice si-au format in timp structuri de relatii publice si au infiintat institutia purtatorului de cuvant.
  Aspectele sesizate de dvs. sunt reale si eu va inteleg perfect nemultumirea legata de faptul ca, uneori, formatiunile politice din opozitie nu sunt atat de vocale precum am vrea.
  Dar, daca cei pe care ii acuzam acum ca nu sunt in masura sa desfasoare contraactiuni in vedere combaterii neadevarului ar fi cei aflati la putere, la fel ne-am pune problema ? Firesc ca nu ! si i-am condamna ca nu sunt in stare sa desfasoare contra-contraactiuni pentru sustinerea celor afirmate.
  Ceea ce am vrut sa subliniez este faptul ca in abordarea pe care dvs. o afisati pe acest blog intervine o mare doza de subiectivism legata de pozitionarea de o parte sau de alta a baricadei.
  Fenomenul pe care il supuneti atentiei este prezent si se manifesta in perioada campaniilor electorale dar, atunci este regizat de adevarati profesionisiti in materie si structurat in functie de segmentul de electorat caruia se doreste a-i fi adresat.
  Totusi trebuie sa remarcam un singur lucru si anume ca, daca intreaga populatie ar trai intr-o stare de normalitate sau altfel spus intr-o societate care sa functioneze perfect, ar fi foarte greu de identificat metode si procedee care sa dea un randament ridicat in procesul de manipulare.

 14. Bibliotecaru spune:

  @ Varujan Vosganian

  Toate discuţiile politice, fie că vorbim despre “băieţii deştepţi” şi “băieţii veseli” pe care îi pomeneşte preşedintele, fie că vorbim de tot felul de articole de presă, fie că vorbim despre afirmaţiile politicienilor… au o problemă, nu sunt oficiale. Totul este calculat pentru a lăsa o impresie publică, dar nimic nu este oficial. Se lasă o ceaţă generală, o umbră de bănuială, un semn de întrebare… dar oficial nu se întâmplă nimic.

  Domnul preşedinte a spus ieri…
  Este bine să ştiţi că România a avut pe programul SAPARD 211 proiecte care vizau industria cărnii şi producţia de ouă. Industria cărnii – sunt băieţii aceia „veseli” care vin mereu la televiziuni şi ne anunţă cum cresc preţurile, dacă bate vântul dintr-o parte, dacă nu-i dă Guvernul nu ştiu ce bani de buzunar sau de construit casă. Vă dau informaţia vizavi de DLAF, de ce mi se pare foarte gravă punerea sub semnul întrebării a funcţionării acestei structuri, care este prelungirea OLAF în România. Ce a constatat OLAF până acum: din 211 proiecte, care vizează industria cărnii şi producţia de ouă, 62 sunt suspecte, sunt în evaluare, suspecte de fraudare, fraudele constând în fals în facturi, selecţii de oferte formale, deci, nu au fost trei competitori în mod real.

  Într-o lume normală, astăzi s-ar fi aflat “in extenso” măcar care sunt cele 62 proiecte suspecte. Dacă presa sau comunicatele oficiale nu ne oferea numele celor 62 de proiecte, măcar venea un oficial român şi clarifica despre ce este vorba… Dacă după doi sau trei ani se va dovedi că din cele 62 de proiecte suspecte nu s-a obţinut nici o certitudine măcar, preşedintele trebuie să plătească pentru un grav prejudiciu adus industriei cărnii din România. Cu ce mă ajută pe mine să ştiu că se fură dacă nu ştiu că cineva împiedică cumva furtul pe mai departe?

  La noi nu există însă responsabilitatea afirmaţiei. Domnul Băsescu este acoperit pentru că are, cu siguranţă, o informare, pe de altă parte informaţiile care ajung la preşedinte din diferitele surse de informare, ajung la preşedinte şi nu direct în presă tocmai pentru că sunt nişte informaţii sensibile care nu pot fi strigate în gura mare. În consecinţă, ele ar trebui folosite ca argument cu precauţie.

  Simpla afirmaţie relativ la o ilegalitate, un abuz, un sistem mafiot, chiar şi când acestea sunt adevărate, nu face bine decât în momentul în care afirmaţia conduce la funcţionarea sistemului şi la îndepărtarea anormalităţii în vederea instaurării normalităţii. Dacă avem numai semnalări şi nici o rezolvare a anormalităţii, nu se face nimic altceva decât faptul că se construieşte treptat o stare de iritare, o stare de nesiguranţă, un blocaj financiar, o percepţie a ilicitului la tot pasul… Şi cu asta ce-am făcut?

  • @Bibliotecaru

   Parchetul si DNA nu fac nimic fara acceptul presedintelui. Cum iti explici ca pe noi, cand guvernam, ne-au potopit cu suspendari care mai de care mai aiuritoare, in timp ce acum tac malc?

 15. lorduljohn spune:

  @VV

  Da, la el ma refeream. Din cate stiu, in octombrie vine si Nemoianu la Iasi si poate organizam o dezbatere aplicata.

  • @lorduljohn

   O sa vorbesc si eu cu Cassian. Nu stiu, insa, ca el sa se fi afisat, explicit, ca un sustinator al ideilor dreptei. Mai degraba ca sustinator al primarului Nichita. O spun fara rautate, doar sunt prieten cu Cassian.

 16. Reducerea expunerilor inseamna retragere de bani, cum s-ar zice contractia pietei corespunzator contractiei pib daca vrem neaparat sa facem corelatii.
  Urmeaza reducerea volumului rmo deci al rezervei bnr

 17. tiberiu spune:

  @VV
  Sint extrem de sceptic privind eficienta ironiei,sarcasmului,cinismului pe care le folositi curent pentru a condamna regimul PDL-ist basescian. Acest grup mafiot insa a devenit total insensibil la aceste atacuri verbale la care stiu sa raspunda cu toata nerusinarea, cu seninatate si fara sa clipeasca.
  Publicul este demult plictisit,dezgustat si a devenit imun,deceptionat de infinitele demascari ale acestui regim corupt, fara ca aceste dezvaluiri sa se soldeze cu schimbari politice.
  Forta politica este actualmente de partea lui Basescu si sint putine sperante ca acest lucru sa se schimbe atata timo cat opozitia nu initiaza actiuni politice concrete care sa destabilizeze regimul. PRINCIPALA ADRESA a opozitiei pentru plangerile sale pe plan extern trebuie sa fie GUVERNUL SUA iar nu UE ! SUA a fost principala forta politica care a atras Romania in UE (si nu invers), iar aceasta s-a intimplat prin sprijinul logistic acordat americanilor de catre Romania in conflictele din Afganistan si Irak.
  Trebuie demonstrat americanilor ca regimul Basescu pericliteaza politica lor in regiune,in paralel insa trebuie explicat americanilor ca optiunea actualei opozitii este preferabila din punctul lor de vedere.Deocamdata insa aceasta optiune alternativa la regimul basescu nu este conturata cu claritate si deci nu poate fi “vanduta” nici pe plan intern nici pe plan extern.
  Aceasta este MAREA PROBLEMA !

  • @tiberiu

   Americanii inteleg foarte bine si singuri, ca dovada ca n-au dat niciodata doua parale pe faimoasa axa “Bucuresti-Londra-Washington” a lui Basescu. Singurul mod in care a functionat axa a fost venitrea crizei financiare. Cat despre scepticism, nu l-as imparti. Uite-te, totusi, ca PD s Basescu scad intruna in preferintele publicului. Datorita prostiei lor, datorita inteligentei noastre, nu stiu sa-ti spun dar scad. Cat despre alternativa, e ca la batutul din palme, nu poti bate din palme cu o singura mana. Asta e greaua problema a liberalilor.

 18. Dorin spune:

  @Bibliotecaru: de acord cu afirmatia ca simpla enuntare sau denuntare a ilegalitatii in sine nu rezolva problema, dar cine a spus ca domnul TB chiar ar vrea sa “faca bine” cu adevarat? Chiar mai crede cineva in mod sincer asta? Poate doar acei 17% care mai au incredere in el conform sondajelor.

  Eu cred ca nu face decat ceea ce-i spunea Petre Roman lui Mircea Dinescu in acea antologica scena de “aranjare” dinainte de intrarea in emisie in decembrie 1989: “Mircea, fa-te ca lucrezi”!

  Cu totii nu fac decat sa se “faca ca lucreaza” (cacofonia nu este intamplatoare)

  La 132 de ani de la cucerirea independentei Romaniei fata de Poarta Otomana, avem “privilegiul” de a experimenta pe pielea noastra inca un regim care, si daca nu este fanariot de facto, este in mod cert fanariot prin apucaturi.

  Totusi, avand in vedere cat de eficienti sunt domnii respectivi, prefer sa-i vad facandu-se ca lucreaza decat sa-i vad facand lucruri care se dovedesc mai intotdeauna IMPOTRIVA Romaniei si a romanilor.

  Din cate stiu, in politica de obicei exista un interval de timp dintre momentul in care o anumita decizie este luata si pana in momentul in care ea ajunge sa-si dovedeasca efectiv valoarea.

  Iata insa ca efectele pe plan intern si extern ale politicilor “intelepte” ale actualului regim incep sa-si faca simtite roadele din ce in ce mai pregnant. Pana acum le simteam numai pe plan intern, acum incep sa se simta si pe plan extern. O vedem in concluziile raportului CE si riscul indepartarii momentului de aderare la spatiul Schengen, o vedem in reducerea expunerii principalelor banci straine. Cum spune un vechi dicton romanesc, cine seamana vant, culege furtuna!

 19. tiberiu spune:

  @VV
  Nu va imbatati cu “parfumul sondajelor”. In primul rand in proximitatea alegerilor acest “parfum “se va schimba cu un altul “deodorant Made PDL” si in al doilea rand publicul este deja resemnat la gandul ca alegerile trecute au fost fraudate si ca(deci) si cele viitoare vor fi fraudate fara probleme. Foarte probabil la precedentele alegeri PDL au avut un sistem electronic de urmarire Real -Time al scorului alegerilor si diverse modalitati sofisticate de a-l deturna in favoarea lor. Credeti cumva ca “tehnologia frudarii” PDL-iste va regresa in anii viitori ? Eu am certitudinea ca inca de pe acum este dezoltata in mod sistematic fara ca opozitia sa aiba habar de ea, iar la “ora Z” alegerilor veti fi din nou cu “chilotii jos” in timp ce Videanu va jubila si va lua la misto.

  • @tiberiu

   Nu-i mai crede semizei. Nu e vorba numai de sondajele de pe hartie, e vorba de starea de spirit a populatiei. PSD a pierdut in 1992 si 2004 pe mult mai putin de atat.

 20. SOIM Press spune:

  L-am trimis de a doua zi pe Contact. Am trimis pe contact inclusiv embedurile pentru inregistrarea din 130710. Le postez aici, din nou:

  Varujan Vosganian – Dreapta românească p.1 200710 [HQ]

  Varujan Vosganian – Dreapta românească p.2 200710 [HQ]

  Varujan Vosganian – Dreapta românească p.3 200710 [HQ] [HQ]

  Varujan Vosganian – Dreapta românească p.4 200710 [HQ] [HQ]

  Vizualizare directa http://lilick-auftakt.blogspot.com/2010/07/dezbaterea-dreapta-romaneascat-video.html

  Inregistrarea video din 130710 se poate descarca de pe adresa http://s1.transfer.rol.ro/7a55929b65a400a12a02ddab9b83671e.html

  Secventele cele mai importante filmate in timpul acelei intruniri de sustinere, au fost imediat preluate de Antena3 via Iosif Buble si de catre OTV.

  La cateva zile dupa ce v-am facut atunci precizarea privind TVA-ul si impozitul pe profit, intamplator sau nu, au fost facute publice de catre Premier.

 21. SOIM Press spune:

  Acum am inteles cauza pentru care nu primiserati embedurile: WordPress sterge codul sursa.
  Mesajul cu emebed-urile se vizualizeaza corect pe http://soim.ro/vv.txt

 22. SOIM Press spune:

  Inregistrarea video 200710 se poate descarca de la adresa http://s1.transfer.rol.ro/7a55929b65a400a12a02ddab9b83671e.html

 23. tiberiu spune:

  @VV
  Credeam ca ceeace s-a intimplat in politica romaneasca in ultimul an si jumatate ar fi trebuit sa va dea mai mult de gandit. Nu intimplator TB a intors raqportul fortelor politce in favoarea sa. Cred ca nu sinteti suficient de constient de deterimnarea,inventivitatea si planificarea desfasurata in acest scop. Povestea “flacarii violet” ar trebui sa dea un semnal ca TB utilizeaza toate mijloacele disponibile pt. a inclina balanta in favoarea sa.
  Timpu8l erxtrem de scurt in care tabara PDL a avut la dispozitie rezultatele exacte ale alegerilor esdte un indiciu clar a unui sistem electronic Real-Time. Este de ex. posibil ca cusetele de vot sa fi fost dotate in prealabil cu camere TV miniaturale ? Eu cred ca da.
  Eu de pilda consider ca TB a decis imprumutul extern de 20 miliarde numai ca sa utilizeze o buna parte pentru cerintele sale electorale,inclusiv acest(ipotetic) sistem de fraudare. Afirmati ca exagerez insa eu cred ca aveti o viziune cam politica cam boema( pe care eu o stimez si o apreciez) dar de care TB profita.

  • @tiberiu

   Cum bine spui, eu nu gandesc si nu inteleg. Numai Basescu gandeste, actioneaza si intelege. Ce-o fi intelegand si ce-o fi gandind, numai dracu’ stie.

 24. Dorin spune:

  @ Tiberiu: inca o data, nu-i mai crede semizei. Faptul ca tabara PDL a avut in timp atat de scurt asa zisele rezultate exacte nu inseamna ca au avut un sistem electronic sofisticat la dispozitie. Cu atat mai putin spionarea votantilor prin camere TV miniaturale. In definitiv ce sistem electronic sofisticat au avut “fortele democratice” care au castigat alegerile in 1946? N-a fost nimic sofisticat nici atunci, nici 63 de ani mai tarziu. S-a folosit doar un ciocan mai mare!

  Acum stim ca in 1946 castigatorii reali ai alegerilor au fost PNTCD. Poate tocmai de aceea acest partid in momentul de fata se zbate sa supravietuiasca. Le-a fost atat de frica de el, incat au facut tot posibilul sa-l desfiinteze, ca sa fie siguri. Desigur, au contribuit si alti factori: scaderea electoratului lor traditional, greselile liderilor, nu in ultimul rand nesansa disparitiei fizice a unui om politic de statura domnului Corneliu Coposu.

  Putin a lipsit sa nu aiba si PNL-ul aceeasi soarta, cativa ani mai tarziu, in momentul in care liderii PD mpingeau de la spate PNL-ul spre “unire prin absorbtie” asemenea unei mirese bortoase care-si impinge alesul spre altar intr-o casatorie de nevoie. Noroc ca liderii PNL au demonstrat atunci luciditate si au preferat spargerea partidului in doua factiuni, despartindu-se in felul acesta de “cozile de topor” si de o cota de electorat, dar pastrandu-si nestirbita onoarea.

  Apropo, imi place exprimarea: cusete de vot! Intr-adevar, somnul ratiunii, ca si somnul natiunii nasc monstri, si numai votul lucid in cunostinta de cauza ne poate feri pe viitor de asemenea orori. Poate ca prin analogie cu textele binecunoscute din vagoanele CFR “Ne pas se pencher au dehors-E pericoloso sporgersi” in cabinele de vot ar trebui scris “Interdit de coucher sur l’oreille ici -E pericoloso spArgersi”!

 25. tiberiu spune:

  @VV
  @Dorin
  La Cotroceni nu domiciliaza evigent semizei ci doar o grupare mafiota extrem de hotarata,inventiva, folosind resursele statuluii fara scrupule, care in comparatie cu opozitia boema,confuza si dezbinata pot parea(prin comparatie) ca zemizei. Comentariul tau privind cusetele(cabinele) de vot este elocvent pentru modul “literar-umoristic-zeflemist” prin care opozitia trateaza lupta politica.
  Nu gruparea cotrocenista nu este asemanatoare “semizeilor” ci “conquistadorilor” hotarati si bine inarmati care au nimicit imperiile indigene ale Americii de sud si centrale inrobindu-le coroanei Spaniei.

 26. tiberiu spune:

  @VV
  Asistam ca prin miracol la un fel de “intoarcere in timp” si putem intelege pe viu modul in care nazistii au acces la putere in “mod democratic” exploatand naivitatea partidelor democratice care ( ca in cazul Romaniei) nu realizau catastrofa care a parjolit Europa. Desigur Roamnia nu este Germania, dar nu este exclusa diseminarea unei miscari europeene extremiste de sorginte PSL-ista pe axa Basecu -Berlosconi.Pur si simplu subestimati pericolele desi asistati la eficienta cu care TB a neutralizat Parlamentul si a acaparat in scurt timp aparatul de stat in cvasitotalitatea lui amenintind si libertatea presei. Daca va imaginati ca nu va neutraliza si media de opozitie (daca i se va lasa suficient timp) gresiti profund. Treziti-va cit mai este timp (desi este deja cam tardiv)! Democratia este astazi in Romania mai mult la discretia sortii decit a ratiunii.

  • @tiberiu

   Ca democratia e la cheremul sortii, pot fi de acord. Dar ca TB isi pregateaste ascensiunea catre dictatura, in forma sugerata, nu pot fi de acord. A, ca i-ar placea, asta da. Nu e, insa, in stare.

 27. tiberiu spune:

  @VV
  Sper ca dv sa aveti dreptate desi ma indoiesc.
  Dv personal traiti inca intr-o “oaza virtuala” de democratie ,dar cazul consilierei PSD care a cedat forcingu-lui PDL-ist pe teren demonstreaza ca daca actualele conditii continua partidele de opozitie vor ramane fara militanti, ceeace va face in viitor imposibilitatea desfasurari unor alegeri democratice .Desi populatia este nemultumita oamenii vor intelege ca nu au nici o sansa si trebuie sa se supuna “robiei PDL-iste” ca sa poata supravietui
  Oamenii nu vor putea rezista terorii PDl-iste.
  “Puteam să plec de mai mulţi ani în străinătate, dar am optat să rămân în ţară şi să mă lupt cu sistemul. Sistemul a fost mai puternic”, a conchis Teodora Hotăran.

 28. Vosganian spune:

  Vosganian…

  [...] something about vosganian[...]…