Până unde mergem cu țăcăneala?

Un nou scandal în județul Iași. Surse (un fel de folclor contemporan) susțin că Instituția prefectului ar putea ataca în contencios alegerile pentru președinte CJ, vicepreședinți CJ și viceprimari ai Iașului, pe motiv că respectivii candidați au participat la vot. Ei ar fi, astfel, în conflict de interese, căci prin alegerea în aceste funcții primesc indemnizații, deci au interes patrimonial.

Eu propun, pe aceeași idee, ca niciun candidat la alegerile parlamentare de anul acesta să nu aibă drept de vot, existând suspiciunea rezonabilă că e în conflict de interese, dat fiind că s-ar putea vota singur :) Consider, în plus,  că și alegerile locale ce tocmai s-au încheiat ar trebui repetate; bag mâna-n foc că toți candidații s-au votat pe ei înșiși:)

5 Responses to “Până unde mergem cu țăcăneala?”

  • Mihail spune:

   Pare o treaba buna.

  • Aceasta asa zis reforma istorica se rezolva foarte repede prin comunicare inter-institutionala. Conceptul acesta l-am lansat inca de acum opt ani, când eram ministrul finantelor. L-am reluat in 2013, dar n-avea cine sa ma asculte. Cu alte cuvinte, aceeași informatie trebuie, in timp real, sa fie disponibilă tuturor institutțiilor interesate.

 1. Mihail spune:

  Ei da’ pana la urma tot a ajuns primar de Iasi, candidatul ALDE .
  Eu zic ca postul de viceprimar nu-i de colo. Poate, astfel, sa-si puna ideile in practica.
  Sa-i dorim succes !