Chiar asa! Daca tinta de deficit la trei luni a fost indeplinita fara nici o reducere de salarii si pensii, daca a fost indeplinita si la sase luni, de ce era nevoie atunci de reducerea salariilor cu 25% si de tot tambalaul cu reducerea pensiilor? Pot sa inteleg ca din ignoranta si din spaima, presedintele si Guvernul pe care il conduce s-au precipitat sa anunte acele masuri nemaintalnite ca duritate in nici o tara civilizata. Acum , insa, daca au vazut ca tinta de deficit se atinge si cu salariile normale, de ce asa o reducere? Sau de ce 25% si nu, ca in Spania, de pilda, doar 5% sau ca in Grecia, numai anularea celui de-al treisprezecelea salariu? La noi s-a anulat si al treisprezecelea salariu, s-au si injumatatit veniturile, prin taieri de salarii si sporuri si prin inflatiile succesive, se si anunta zeci de mii de concedieri.
Adica, din doua una. Ori lauda Guvernului, caruia FMI ii tine isonul, e reala si atunci trebuie sa se revina urgent la masura taierii salariilor pe anul 2010, ori nu are temei si atunci mai bine sa ne-o spuna si sa nu ne mai duca cu minciuni ca de un an si jumatate incoace. In comentariul mei de ieri mi-am exprimat limpede opinia ca, de fapt, mult trambitata incadrare in tinte este o iluzie. Ca ea se datoreaza arieratelor, intarzierilor in returnarea de TVA, neindeplinirii unor responsabilitati fundamentale ale statului, excedentelor temporare din administratia publica locala, inghetarii programelor investitionale si anularii oricarei notiuni elementare de politica publica. Si ca, de fapt, bomba bugetara continua sa ticaie.
Echilibrul si controlul reciproc al puterilor nu este singurul principiul important al unei guvernari democratice. Cel de-al doilea, obligatoriu, este situarea guvernarii in adevar si realitate, fara de care tragem noi (nu ei) toti, fara ca multi, din pacate, sa inteleaga si de unde ni se trage.
Domnule SENATOR,
Ati punctat o chestiune foarte interesanta legata de politicile publice. In cariera mea profesionala am avut privilegiul de a infiinta si conduce o Unitate de Politici Publice; in prezent asistam la un act de management care nu se mai bazeaza pe absolut nici-un studiu si nici-o viziune ci, doar pe OUG si HG. Planificarea Strategica si, implicit, planificarea bugetara pe programe (proiecte) au devenit un fel de FATA MORGANA. Societatea civila, comunitatile nu mai participa sub nici-o forma la dezbateri sau luarea deciziei.
Cum spuneam si ieri probabil va trebui sa asteptam neputinciosi PRABUSIREA Guvernului si, ulterior , sa plecam in cautarea CUTIEI NEGRE a acestuia pentru aflarea adevarului.
@MARIN
Unitatile de politici publice sunt complet nepuincioase in fata abuzurilor politice ale PD.
”””E bun programul liberal, dar el trebuie organizat in jurul unei idei care sa exprime aspiratiile romanilor: A DOUA DESCATUSARE, dupa 1989 ! In 1989 am trait o descatusare care a esuat. Energiile acestui popor au ramas incatusate in legi date in defavoarea lui, in birocratie, clientelism politic si mediocritate. Nu reconstruim o tara cu oameni incatusati , nici cu mediocrii. de la munmcitorul care stie bine meseria lui pana la intelectuaşlitate trebuie inlaturate impostura, amatorismul. Asa am daramat o tara, nu am zidit-o! In loc de oameni demni, am creat 11 milioane de asistaţi sociali care trag targa pe uscat de azi pe maine. Nu asa se construieste o civilizatie, bunastarea.!Asta asteptam de la Crin Antonescu: DESCATUSAREA! NU mai prin munca sustinuta scapam de saracie, intram in civilizatie. Aici ii avem ca exemple pe nemti ori pe spanioli ””
de prin bloage adunate …
@un amaor
Imi place asta cu descatusarea.
@ Varujan Vosganian
Domnule Vosganian,
Datele care ajung în baza de date a Ministerului de Finanţe relativ la activitatea firmelor, cum ar fi număr de angajaţi, TVA, cifra de afaceri, profit, datorii, active, capital… şi alte date raportate, sunt publice sau confidenţiale?
@Bibliotecaru
Nu sunt publice, in sensul ca nu ai unde sa le accesezi. Dar , la cerere, ar trebui facute publice. Returnarile de TVA sunt publice, ca si capitalul social.
e clar ca fmi e complice in toata aceasta nebuloasa de tot rasul de n ar fi tragica
numai daca revei previziunile fondului privind economia romaneasca de la incaputul acordului pana azi, te apuca jena
ce ar fi , dle VV sa apara un comunicat de la fmi: ne cerem scuze , dar previziunile noastre privind economia romaneasca au fost in mod grav eronate si profund neprofesionale?
in rest, de la fmi, doar rasini supreme
@tudor
FMI, in intalnirea cu mediul de afaceri, s-a scuzat spunand ca in perioada de criza evenimentele sunt imprevizibile. Ele pot fi evaluate doar post-factum. Sa nu-ti vina sa crezi!
Imi este cu desavarsire neplacut sa continui discutia. Nu sunt caraghiosul lui itic baseanu sa postez un comentariu pe care sa-l acopere el cu gargara lui kilometrica.
Poate ca vroiam sa continui firul discutiei, chestie imposibila din cauza umplerii spatiului de catre magar.
Pana la urma este un gest de politete sa nu inviti la tine acasa oameni civilizati in aceeasi zi in care primesti un neam prost .
Nu se simt bine impreuna, si unii vor pleca .
Asta fac si eu, renunt sa va mai frecventez site-ul.
Devine si greu de citit din cauza spatiului ocupat de elucubratiile astuia asa ca nu prea am timp de pierdut, si nici nu ma simt obligat sa ma enervez.
O duminica placuta.
@alex.dumitrascu
Sunteti chiar atat de fragili, incat un intrus zevzec va poate alunga. Si tu, alex, mai ai pretentia ca vrei sa schimbi lumea, cand te alunga in acest fel un intrus care isi rade in barba ca te-a enervat? Acum intelegi de ce ei conduc Romania si nu cei ca tine?
@ alex, @ un amator
Deranjatul blogului e o imbinare de patologic si ridicol ca o chi hua hua in calduri. Se si crede dulau dupa ce trage la masea.
Mai ca mi-as dori ca VV sa nu stearga una din aceste salate, ca cea de ieri. (latra de fapt de vreo patru luni) Si nu numai ca mostra a gindirii profund irationale si potentialului strategic al mintilor imbirligate, a impotentei furioase, dispretului si invidiei. Dar aceasta salata agramata trebuie respectata: E un monument, arta si metafora inchinate tatucului, e si itzic “urmasul lui Traian”, nu? Il pastram pe itzic ca bust inchinat conducatorului iubit – sa mai spuna cineva ca nu ne facem datoria civica fata de siguranta nationala! Si nu glumesc: acest individ si-a facut un soi de altar cu poza tatucului basescu, doua corabioare si un tun jucarica; probabil doarme cu el la cap, te pomenesti ca se si roaga la el sa-i dea visuri frumoase si minie proletara (are si ce se numeste in patologie “gindire magica”, il suna divinitatea pe celular) – pentru vizionare itzicbaseanu.blogspot.com La asa conducator, asa alegator. Il punem undeva separat, si cum mai apare cineva nou pe blog, in loc sa fie luat prin surprindere (ca buddha) il trimitem la “bust” sa se lamureasca rapid – it saves time.
@cris
Nu-; mai luati in seama, incercati sa faceti abstractie. Chiar nu puteti?
@ alex
Special pentru tine alex, poate te mai inseninezi. Daca ai urmarit vreodata o chi hua hua furioasa: te apuca sila si-l scuturi de pe picior, mila – daca-l mingii pe crestetul bubos poate s-o potoli, asi, te musca -, dupa aceea risul, te uiti la ceas asteptind sa raguseasca: “parca a zis ca explodeaza, se sinucide”, casti de plictiseala, “mai dureaza mult pina adoarme de atita latrat?” Nimic, chi hua hua continua: “Bubico, du-te la Zambilica, craiule!”, adica “planul B” – B de la bubico. http://www.youtube.com/watch?v=z2dv0PGY7wg&feature=related
@ VV
Tot e bine, ma supara mai putin, evoluez: ma uit la Bubico si la expresia lui Birlic si rid. Macar e un progres, nu?
@cris
Cand eram copil, Tudr Caramfil avea o rubrica despre comisii vestiti ai ecranului: Mac Senett, Harold Lloyd, Buster Keaton, Charlie Chaplin etc.etc. Acum filmul mut e complet necunoscut. Tot asa alde Giugaru, Birlic, Marcel Anghelescu, Sandu Sticlaru, Stroe si Vasilache, Vasile Tomazian, Alexandru Hudac, Jorj Voicu,Rodica si Stefan Tapalaga, Misu Fotino etc etc. Chiar si pe Octavian Cotescu si Dem Radulescu a inceput sa ii uite lumea… Ti-l mai amintesti pe Constantin Rautchi?
@VV, @ Dorin
OK, trecem la lucruri serioase. Am gasit scrierea lui Beyerchen despre gindirea nonlineara la Clausewitz. Spre bucuria mea e chiar un website intreg (ca sa nu spun ca uitindu-ma la fractalii din background imi creste inima… )
Dorin, inca citesc la The Black Swan – e atit de complexa si de frumoasa incit nu ma indur sa citesc la viteza obisnuita. Pune alaturi ” Black Swans being unpredictable, we need to adjust to their existence (rather than naively trying to predict them). There are so many things we can do if we focus on antiknowledge (negative empiricism, Popper – pag 56) or what we do not know. Among many other benefits, you can set yourself up to collect serendipitous Black Swans of the positive kind by maximizing your exposure to them” – prologue XXV….”we are the empirical decision makers who hold that uncertainty is our discipline, and that understanding how to act under conditions of incomplete information is the highest and most urgent human pursuit” – pag 57. Si gindirea lui Clausewitz referitor la elementul doi al trinitatii, comandantul armatei ca cel capabil sa perceapa si sa foloseasca impredictibilul: “Circumstances vary so enormously in war, and are so indefinable, that a vast array of factors has to be appreciated—mostly in the light of probabilities [Wahrscheinlichkeitsgesetze] alone. The man responsible for evaluating the whole must bring to his task the quality of intuition that perceives the truth at every point.” Chiar ma mir ca Taleb nu-l pomeneste de loc pe Clausewitz in Black Swan – este totusi un reper inclusiv in business – poate ai tu stiinta de vreo referire.
http://www.clausewitz.com/readings/Beyerchen/CWZandNonlinearity.htm
@
vv
Ma mira ca nu cunoasteti tehnica asta de diversiune veche de cand lumea.
Si la televiziuni astia de la pedele blocheaza discutia, vorbesc peste interlocutor bat campii nespunand nimic, numai si numai ca sa-i impiedice pe ceilalti.
Vedeti si dv. comentariile dinaintea sirului logoreic al lui Itic Basescu de la articolul anterior. Se formulasera niste idei mai interesanta, si se preconiza o discutie utila. Discutia a fost blocata deliberat de catre individ,
prin sirul ala nesfarsit vorbe insirate.
Asa ca ne-am pierdut timpul. Ce facem, o luam de la cap ca sa o blocheze iar?
Astea sunt lucruri bine cunoscute de moderatori, ma mira ca nu le recunoasteti factura.
In ce ma priveste nu e vorba de fragilitate, dar evit munca in zadar si penibilul.
E vorba de timp si
@alex.dumitrascu
La tv te poate intrerupe. Aici nu poate decat sa scrie prostii pe care tu sa nu le citesti. El pierde timpul scriind, tu il economisesti pe al tau, ignorand. Avantajul e de partea ta.
@ Varujan Vosganian
Mă gândeam că ar fi util un site în care fiecare să ia direct aceste informaţii (deja există nişte site-uri care fac acest lucru în mod gratuit, dar cu informaţii neactualizate). În momentul în care activitatea fiecărei firme este monitorizată “la zi”, activitatea fiscală a firmelor va fi mai responsabilă.
Dacă aflu din ziar că nu ştiu ce politician este implicat “suspect” în activitatea unei firme, cum este de exemplu aceasta cu brandul de ţară, care se dovedeşte, săpând un pic, că are treabă cu politica, nu prea pot afla nimic recent despre firma în discuţie, decât în cazul în care plătesc un abonament la camera de comerţ, sau la domnul Prigoană junior bonitate punct ro, sau alte astfel de “firme de date”. Este absurd ca în era informaticii să plăteşti pentru a avea nişte date la care ai dreptul să le afli. Baza de date există, nu este necesar decât un server (care există şi el) care să le extragă de acolo şi să le facă publice.
@Bibliotecaru
Iti imaginezi ca din moment ce oricine de la Camera de comert le afla, daca presa are acces liber, ele sunt, oricum publice. Asta tine numai de felul in care o structura cu venituri proprii, cum e Registrul comertului, isi administreaza baza de date, nu are a face cu ingradirea informatiilor publice. Probabil a in curand o sa fie asa cum spui tu. In legtura cu bilanturile, va mai dura probabil. Nici tie nu ti-ar placea ca toata lumea sa stie ce cheltui, pe ce cheltui etc.
@VV
Stimate Domn,
dincolo de aceste discutii, cele mai multe extrem de interesante, iar unele doar despre “sexualitatea ingerilor” (dar sunt si astea de calitate!), va propun, pentru PNL vreau sa zic, un test politic: PRIMARIA CRAIOVEI.
probabil este cel mai important moment electoral al anului 2010 si ma gandesc ca ar fi cazul ca cineva din conducerea partidului sa si asume rezultatul
spun aceasta avand in vedere urmatoarele:
- fata de alegerile legislative, la aceste alegeri calitatea candidatului (deci calitatea optiunii partidului) este in mult mai mare masura determinanta
- situatia politica interna, cu un PDL la pamant in sondaje si un PSD care poate fi usor de anihilat (sa ne amintim de raducanoiu etc) este foarte favorabila
-poate organizatia locala, ajutata de cea centrala, sa elaboreze PRIMUL PROGRAM LIBERAL pentru o primarie importanta ? (plecat de la structura veniturilor, eficientizarea cheltuielilor, orientarea resurselor suplimentare astfel obtinute spre zone de maxim impact, siguranta cetateanului, atribuirea functiilor publice prin concursuri publice etc)
-poate PNL sa organizeze o campanie electorala moderna, eficienta, cu folosirea judicioasa a resurselor ? (de ex , sa nu strice banii decat pe un singur panou publicitar, in centrul Craiovei, restul spre : suprematie pe internet – e doar la oras… – mici “reglaje locale” si neaparat o donatie catre un centru de copii, ceva )
va mai dau cateva sugestii:
-” readucerea Universitatii Craiova la ea acasa, precum si intregul sprijin pentru ca acasta echipa sa nu mai fie permanent nedreptatita”
-mesaj in zilele imediat urmatoare: ” facem apel catre locuitorii craiovei care doresc sa participe la guvernarea orasului sa se inscrie in PNL… ” ( aceasta chestiune este usor delicata fiind stiut ca toate partidele au un anumit grad de impermeabilitate – de cine sunt astia adusi, daca cine i aduce doreste sa ia controlul organizatiei, daca astia sunt mai destepti decat noi etc – unul din motivele pentru care , inclusiv la pnl, sunt tot felul de nulitati politicoculturale, dar care altfel stiu bine sa si prezerve scaunul
-daca PNL doreste Primaria Craiovei trebuie sa si asume anumite riscuri ( asta cu noi membri , concursuri pe functii, etc)
Domnule VV,
cucerirea Cetatii Baniei este cheia cuceririi Baniei
PUTETI FACE, CU INTELIGENTA , DIN CUCERIREA POLITICA A CRAIOVEI, PIEDESTALUL OBTINERII PUTERII POLITICE IN ROMANIA
SUCCES
PS: daca pnl nu va face si o analiza critica a campaniei prezidentiale a dlui Antonescu, care a fost anosta si relativ scumpa , fara vina dlui Antonescu ( numai prin simplele aparitii la tv dl Cr Ant ar fi obtinut 17 – 18% ). consider ca o campanie inteligenta ar fi adus candidatului nostru 27 – 28%, probabil turul doi, pentru ca ar fi luat si de la ceilalti.
s auzim de succes!
PS’ : “daca PNL nu va face…. va avea numai de pierdut”, ca sa termin ideea finala
@ Varujan Vosganian
Nu mă refeream la bilanţul în detaliu, ci la datele globale.
Eu am impresia că administraţia financiară strânge tot felul de date sensibile şi acestea sunt folosite de anumiţi oameni politici, care au acces la această bază de date, realizând un dezechilibru al informaţiei, permiţând şantajul şi atacul politic.
Aceste venituri proprii nu ar trebui să îngrădească dreptul la liberă informare. Atât exemplarul din Monitorul Oficial cât şi toate aceste informaţii publice, au devenit cu plată pentru că se plătea multiplicarea lor, adică copia, şi nu informaţia propriu-zisă. Astăzi se plăteşte informaţia, de vreme ce nu se mai face o copie pe suport de hârtie, este deci un lucru abuziv. Tot un lucru abuziv este să pui drepturi de autor (copyright) pe conţinutul Monitorului Oficial. Ne putem facă că nu înţelegem pentru ca aceste instituţii să aibă venituri proprii, dar totuşi să nu ne minţim că astfel de lucruri sunt corecte.
@Bibliotecaru
Nu prea inteleg asta cu drepturile de autor pe continutul Monistorului Oficial. Au inceput sa publice poezii?
@ Cris: nu pot decat sa ma bucur auzind ca iti place “Black Swan” la fel de mult cum imi place si mie. Clausewitz nu apare deloc la Taleb, nici macar in indicele de la sfarsitul cartii si tind sa cred ca este o omisiune programatica, adica probabil asta se intampla fiinca autorul doreste sa-l discute pe larg intr-o alta carte.
Oricum, aplicarea logicii “Black Swan” la economia prezentului implica imposibilitatea realizarii unor predictii realiste cu privire la evolutia indicatorilor economici, fie ca e pe termen mai lung sau mai scurt. In acest sens pozitia FMI ca “nu putem prevedea in situatie de criza” poate fi considerata principial corecta.
Desigur ca apelul la intuitie pentru a gasi solutia corecta intr-o problema de natura economica pare un mod complet nestiintific de abordare. Totusi, imi aduc aminte ca am citit despre momentul in care specialistii NASA discutau despre variantele de luat in calcul pentru realizarea practica a zborului spre luna. Cel care a gasit si a impus varianta optima (rendez-vous pe orbita selenara) scria, ani dupa acel moment: “am simtit intuitiv ca aceasta este solutia corecta”. Desigur, dupa momentul de iluminare (as zice epifanica) a urmat analiza tehnica riguroasa care a consfiintit valabilitatea variantei propuse.
@ Varujan: cred ca facem parte din generatia crescuta de televiziunea pastorita de Octavian Paler intre 1965 si 1970. Acea televiziune care propunea “Teleenciclopedia” in fiecare sambata, “Telecinemateca” in fiecare miercuri, o piesa de teatru in fiecare marti si asa mai departe. Cred ca nici nu are rost sa incerc sa compar o televiziune, fie ea si proprietate de stat, care facea realmente educatie celor care priveau programele respective, cu televiziunile (sau televizuinile) comerciale ale momentului actual, care propun mirobolante productii precum “State de Romania” sau “Inima de tiganca”. Fara a-mi mai pune macar intrebarea cu privire la relevanta unor asemenea asa-zise productii in contextul Romaniei moderne.
Cat despre intrebarea-tema de meditatie lansata pentru ziua de ieri, ultima zi din iulie 2010, sa zicem ca voi proceda asemenea francezilor si-mi voi darui limba pisicii pentru a raspunde ea in locul meu! Cred ca nici macar domnii Boc si Basescu, daca ar fi sa se dezmeticeasca brusc din torpoarea pricinuita de prea indelunga concentrare asupra problemelor stringente ale tarii, n-ar putea raspunde la aceasta intrebare. Este ca atunci cand mergi pe drum foarte concentrat asupra gandurilor tale si este nevoie de altcineva din exterior care sa-ti atraga atentia ca te indrepti direct spre prapastie.
Cat despre accesul direct la informatiile referitoare la firme, cred ca prea de multe ori statul roman, in special prin reprezentantii sai vremelnici a beneficiat de informatii confidentiale sau semi-confidentiale de acest gen, si ar fi un gest de reparatie istorica daca acest gen de informatii ar deveni publice si accesibile pentru oricine in mod direct. Cred ca accesul privilegiat la informatii este in asemenea masura o potcoava in manusa adversarului, incat niste directii programatice precum si niste mijloace precise pentru realizarea unei transparente reale a tuturor acestor informatii ar trebui continute in mod obligatoriu in platforma-program a oricarui partid politic care se respecta.
Duminica placuta tuturor!
@Dorin
Chiar, uitasem de teatrul radiofonic, de Ibsen si de Tenesee Williams si de Oameni si soareci cu Florin Piersic si Matei Alexandru de marti seara…
@VV
La chestiunea zilei pe care ati ridicat-o as raspunde astfel :
1)In primul rand nu mai demult cred o iota din ceeace declara guvernul(alias TB) in legatura cu situatia financiara a tarii.
2)Chiar daca au facut reducerile de 25% cu sau fara noima , este clar ca populatia a inghitit in cele din urma “galusca” asa ca ce e rau din punctul de vedere al guvernantilor sa plateasca mai putin bugetarilor si sa le ramana lor banii in buzunar cu care sa-si faca
mendrele in continuare Udrea&Co. Pai de unde bani pentru “funzulite” de 1milion de euro , pentru kitch-urile de la Shanghai sau pentru reclama “Land of choise” pentru francezi tocmai in limba care le declanseaza toate instinctele de agresivitate.
@Tiberiu
In Grecia zilele trecute, pentru mult mai putin, grevele au lasat nordul tarii fara combustibil. La noi parca nici n-ar fi fost…Citeste comentariul lui Dorel Sandor.
VV
Domnule Vosganian,
Am auzit ca ati fost pe la Arad zilele astea. Mare pacat ca n-am aflat mai devreme, veneam la sediul PNL sa-mi arat adevarata fata. Dar asa raman doar Buddha. Sper sa veniti mai des pe la noi, se intampla atatea lucruri frumoase in partea asta a tarii! Vorba aia, Banatu-i fruncea!
@Buddha
Am iregistrat o emisiune tv pentru luni seara si ce zici ca am fost la Moneasa la Festivalul clatitelor? Din pacate mirosea mai ales agratar decat a clatite. Anulasta pedistii n-au fost, si-au facut probabil socoteala ca unde sunt clatite sunt si multe oua.
VV
Am vrut si eu sa merg la Moneasa, dar m-am razgandit in ultimul moment. Am inteles ca a fost mare inghesuiala.
Emisiunea e la postul local, da? O sa va urmaresc.
@ Varujan Vosganian
S-ar putea să mă înşel, dar, din câte ştiu, nu aş avea voie să scanez monitorul oficial şi să-l pun pe blog, pentru că reproducerea lui intră sub copyright. Poate că între timp nu mai este aşa, recunosc, nu m-am interesat. Ştiu că acum câţiva ani a, vrut să scanez un monitor oficial şi m-am “cenzurat” pentru a nu încălca legea.
@Bibliotecaru
Pai mie trebuie sa-mi platesti copyright la M.O. caci eu fac legile! Ca si ceilalti parlamentari, sau ministri, sau presedintele, cine voteaza ori semneaza. Ar fi culmea ca, de pilda, pe un discurs de-al meu din parlament sa ia Monitorul drepturi de autor!?!
@ Varujan Vosganian
Mai mult… mai am un exemplu:
Textele in format electronic ale actelor normative publicate pe acest site formeaza obiectul dreptului de autor al INDACO SYSTEMS si copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.
Textele în format electronic reprezintă exact textul legilor… Iată, ele devin obiectul copyright-ului unei firme private.
@Bibliotecaru
Stai putin si la Lex daca te abonezi trebuie sa platesti. E un mod de a sistematiza legislatia, cu motoare de cautare etc. Asta e altceva…
@ Varujan Vosganian
Una este să plăteşti punerea la dispoziţie a legii, accesibilitatea ei, care este, până la urmă, natura afacerii, alta este să spui că tot conţinutul legii (adică cuvintele scrise acolo) sunt sub copyright-ul site-ului. Recitiţi ce scrie mai sus.
Cât despre copyright… nici o lege, nici un discurs parlamentar, nici o astfel de informaţie publică nu poate avea copyright. Ele sunt excluse de la drepturile de autor prin legea drepturilor de autor. Sper că măcar asta nu a fost schimbat, pentru că-mi închid toate blogurile chiar astăzi şi tai şi firul de la internet, şi pe cel de la cablu TV.
@Bibliotecaru
Stai, nu te sinucide, taindu-ti firul de la internet!!!