Programul USR e la fel de util pentru România ca o pereche de mănuși pentru Venus din Milo

 

 
Zilele trecute, la o întâlnire organizată de Reprezentanța Comisiei Europene, am avut prilejul să ascult prezentarea ideilor principale din Programul USR, prezentare făcută de o domnișoară cu nume franțuzesc și accent american. Primul punct a fost, cum ușor vă închipuiți, susținerea DNA în lupta până la capăt împotriva corupției. Celelalte două puncte erau anti-sărăcia și pro-reindustrializarea.
Nu am întrebat-o pe distinsa domnișoară cum va ști când lupta împotriva corupției a ajuns la sfârșit și dacă există vreun loc unde, în zbuciumata istorie a lumii, s-a întâmplat așa ceva. Era atât de înflăcărată, încât n-am vrut să-i tulbur elanul.venus-din-milo
Reîntors acasă, am lecturat și programul de câteva zeci de pagini al USR, pe care l-am primit cu acel prilej, laolaltă cu programele altor partide. Programul USR este o extensie a lui „n-ar fi rău să fie bine”. În cele câteva zeci de pagini n-am găsit decât o singură măsură concretă, ceva privind accesul fermierilor la Planul Național de Dezvoltare Rurală. De altfel, întrebând în dreapta și-n stânga, nimeni n-a putut să-mi zică altceva despre acest partid decât că e anti-sistem. Ceea ce nu e deloc adevărat, căci sistemul, oriunde în lume, e format din conducătorul statului și din structurile care îl susțin și pe care le susține. În timp ce partidul USR are o loialitate de samurai față de președinte, servicii de informații și procuratură.

164 Responses to “Programul USR e la fel de util pentru România ca o pereche de mănuși pentru Venus din Milo”

  1. sorin gyorgyfalvi spune:

    Pe USR-istii astia care au aparut din neant hodoronc tronc si-au gasit rapid candidati in toate judetele si se jura ca sunt oameni alesi pe sprinceana, precizez ca exista un singur mod prin care vreo entitate sa-si selecteze asa de rapid oameni despre care sa poata fi siguri de loialitate, si anume… sa se fi cunoscut cu mult timp inainte.

    Si atunci va propun urmatorul lucru: oridecite ori va intilniti cu vreun USR-ist, puneti-l sa exprime urmatoarea propozitie: “Fundatia Soros este o fundatie nociva pentru Romania!”

    Daca evita, sau mai rau, daca va contrazic, atunci telespectatorii vor putea sa-si formeze o opinie destul de clara despre cine sunt cei cu care au de-a face!

    • Dar ce spui, ce liniște s-a lăsat aasupra blogului… Și asta de vreo două săptămâni. Ce s-o fi întâmplat?

      • sorin gyorgyfalvi spune:

        Nu stiu ce sa zic, una dintre probleme poate fi frecventa prea mare de articole noi. De regula oamenii intra in discutii si dezbateri unii cu altii intr-un articol, si dezbaterea devine greu de urmarit atunci cind tot apar alte articole noi, si acolo se cam termina dezbaterile de la articolul respectiv si nu se mai reiau (decit in rare cazuri) intr-un articol nou.

        Un alt aspect poate fi faptul ca oamenii s-au cam saturat, traim o stare de totala lipsa de speranta, s-a cam zis tot ce a fost de zis in contextul politic vechi, traim vremuri de schimbare in ceva fara forma, fara sens, si cred ca nu mai suntem capabili sa venim cu nicio contributie la ceea ce se prefigureaza.

        Din punct de vedere tehnic blogul nu vad sa aiba nicio problema. Dezbaterea se muta din ce in ce mai mult catre facebook, eu fiind unul dintre cei care se incapatineaza sa nu intre in troaca numita facebook, deoarece daca facem o analogie intre ce se intimpla pe facebook si modul in care a evoluat populismul din politica romaneasca vom putea gasi multe similitudini. Facebook ar fi trebuit sa ramina un instrument de impartasit poze, de anuntat evenimente, de urmarit cota de interes pentru acestea, dar locul in care se scot in dezbatere teme de orice fel si in care cei interesati de tema respectiva pot sa-si exprime parerile ar trebui sa ramina blogul dupa parerea mea. Facebook ar putea fi utilizat doar ca instrument pentru aducerea pe blog a celor interesati de dezbateri si discutii pe temele evenimentelor anuntate acolo.

      • Deceneus spune:

        Or fi ocupati cu campania prin locuri mai frecventate!

  2. redguy73 spune:

    Probabil ca multi din membrii USR provin din M10 , de aceea sprijinul lor neconditionat pentru procuratura si servicii,cat despre loialitatea fata de presedinte or fi votat cu el in 2014.

  3. emi spune:

    Eu nu mai am chef de cearta, ma concentrez pe alte preocupari iar Filip G. s-a autosuspendat pentru ca a inceput campania electorala.
    Despre ceilalti nu pot garanta dar am senzatia ca sunt implicati fizic in campanie electorala si nu mai au timp de “combatut”.
    La postarea cu armeni nu am vrut sa intru, pentru ca la armeni nu ma pricep. La Targul Gaudeamus nu pot veni pentru ca sunt prea departe, dar va tin pumnii. Imi place cum ati pornit in campanie, dupa parerea mea ati pornit cu dreptul.
    Imi place la nebunie idea lansata la interviu, “judecatorul vietii fiecaruia dintre noi va fi copilul nostru interior, pentru ca el este imaculat”, o definitie poetica si sugestiva a constiintei, scanteie divina care ne arata Calea.
    Programul USR este precum cuvantarile lui Ceausescu, o multime de cuvinte care se pot sintetiza in cateva propozitii; diferenta este ca Nicolae Ceausescu avea puterea sa si faca ce bolborosea ore intregi.

  4. Deceneus spune:

    Programul USR e la fel ca programul lui Ciolos, dorinte multe solutii zero.

  5. cris spune:

    In ce ma priveste:

    Au fost alegerile americane, foarte discutate si ce impact vor avea asupra lumii si inclusiv asupra Romaniei e important. Ce subiecte m-au interesat referitor la Romania:

    Din partea mea la nivel social, si am mai amintit acest lucru atunci cind am discutat despre directiva privind prezumtia de nevinovatie – spuneam ca nu e singura ignorata sau prost transpusa in lege: Directiva victimelor e legata puternic de drepturile omului si de luni intregi s-a incalcat in vazul lumii si totusi ignorat de oameni: copiii de la Constantza care sa fie adusi cu jandarmii la judecatorie, cind se spune clar in directiva europeana ca in cazul copiilor trebuie asigurate masuri care sa le permita sa depuna marturie fara a fi prezenti in curte. ( daca dumneavoastra ca partid aparati drepturile omului, asta nu e de interes?)

    Ca sanatate domnul voiculescu calca in toate strachinile posibile – transplanturile? este extrem de grav, sa pui la pamint transplantul romanesc este in favoarea altor tari, fiindca prin regulamentele europene in ce priveste transplantul organul recoltat in Romania daca nu poate fi transplantat aici se trimite in Austria sau alte tari ( dar e un asediu mediatic ba chiar si cu DNA-ul asupra celor care fac transplant de ceva vreme!!!!) – dati-o incolo, e odios, daca nu mai avem ce vinde, industrie, pamint, creiere, sa ajungem sursa de organe de transplant ? Acum pare ca prin nu stiu ce minune MS vor face publice datele ECDC si vor avea o pozitie, ca prostul nu e prost destul daca nu e si fudul – m-ar mira, si-ar da singuri palme peste fatza ar arunca in aer toata mizeria aceasta din ultimele luni, bine intretinuta, despre cit de mizerabile sunt spitalele romanesti si n-am loc acum sa va spun pe larg de ce – avem atitea bacterii rezistente nu ca suntem murdari ci fiindca se folosesc antibioticele bezmetic, asta arata statistica ECDC si o arata din 2010 incoace! so, what the frigging fudge! daca tu MS stii din 2010 ca de asta suntem fruntasi la infectii nosocomiale, ce circ sinistru a fost asta cu hexipharma??? Hai lasati-ma cu bancherii cei bine intentionati in sanatate…

    N-am mai scris: m-am saturat de discutii in doi peri, unele irational-propagandistice, si de agresivitatea care a dominat ceva timp aici, personal – sa ma mai scuipe cineva, dar citesc, urmaresc: unde e programul ALDE ? Eu gindesc de dreapta, am votat republican, l-as fi preferat pe Ted Cruz sau pe Ben Carson, dar nu a fost sa fie – insa va spun cu mina pe inima ca s-a votat pentru niste subiecte de mare interes si nu pe circ sau pe ura cum vad ca se tot comenteaza in Romania, s-a votat pe discutarea problemelor de fiscalitate, pe sanatate care e nivelata acum cu Obamacare, pe imigratie? – da! omul independent care a facut scoala si are licentza de practica pe meseria lui e terminat de angajatul de imigranti illegali care nu au profesionalismul lui si nu platesc taxe ca si el, altfel concurentza corecta nu-l deranjeaza, dimpotriva. S-au saturat de externalizarea productiei industriale, sunt orase intregi care sufera. (Am vorbit de atitea ori in sase ani despre reteaua de spitale locale de pilda ca si plan de constructie in sanatate, de v-ati saturat – dar stiti ca ce spun e de dreapta dupa standardul american? – ca cel care a facut legislatia si planul respectiv in America postbelica e Hill Burton, republican? o spun fiindca cineva s-a mirat ca votez republican eu “pesedista”). Daca e vorba de Romania insa nu exista niciun fel de claritate, nu ai intre ce si ce sa alegi. Si sa ma intereseze ce in poltica romaneasca? nu mai exista o dreapta, e un haloimas , cu un psd care vine cu propuneri liberale, de ma intreb si acum ce-as face, as vota un psd pe care nu l-as fi votat vreodata in viatza, pentru ca eu votez idei nu personae?, au, e absurd! Si un PNL care e de un bolshevism infect ( dubleaza salariul la medici intr-un an, zau?) cu masca neoliberala care imi face greatza ( il aud acum pe Ben Oni Ardelean, ca psd-ul a vulnerabilizat Romania ca a scazut taxele de pasaport (?????) wow, halo, domnu’, eu am platit 1000 de dolari, si a trebuit sa-mi iau zile libere de la munca, sa imi innoiesc pasaportul si nu sunt om sarac, din ce crezi netotule ca unul care cistiga mult mai putin decit mine poate scoate din buzunar 1000 de dolari pentru un pasaport? si cum isi ia zile libere sa se duca la dracu-n praznic adica pierde si wages pentru 2-3 zile? Ce credeti ca raspund in gind la asemenea “liberalism” decit un FYou, tu vorbesti de diaspora si cit o iubiti voi liberalii?) . Totul e pe dos amestecat, topsy-turvy – parca suntem in Thais a lui Anatole France in care personajele se schimba fundamental in opusul lor…. nu, nu merge, iar e absurd. Huston to Discovery: reveniti domnule in viata de pe pamint si mai lasati povestile si aburelile! – degeaba, se discuta ca la ceainicul din Alice, sclip sclip sclip sclipesti maimutza, absurditate pe deasupra norilor. Daca mai pun si un USR-cireasa-pe-tort la care imi spun “Romania fara USR e ca pestele fara bicicleta” si un guvern ciolos care merge dupa principiul lui Peter ca fiecare e promovat pina la gradul maxim de incompetentza,, chiar dau sa fug. Ce opinie sa mai am in asemenea conditii? Care dreapta care stinga? Care tehnocratie? Cum am totusi oarece spirit democratic, majoritatea decide: chiar daca pentru mine e o aberatie, daca majoritatea romaneasca se simte bine in aberatii, asa sa fie, dar fara mine, in fatza aberatiilor hip ma declar obsolete. Nu? parca asa zicea domn tudor cred, ca n-am relevantza. Ei bine, e adevarat, in fatza unui asemenea circ numai circariile au relevantza, ma declar invinsa.

    • Pacala spune:

      @cris
      O viziune ceva legat de estul europei, romania la noul presedinte al sua?

        • Cred ca America o sa se linisteasca repede :)

          • cris spune:

            America e linistita, ce vedeti dumneavoastra la televizor sunt lucruri care se intimpla ici colo fatza de o majoritate linistita (sunt foarte multi democrati care au votat republican, state intregi care si-au schimbat culoarea). Nu stiu de sorosisme si nesorosisme, dar un lucru sa va fie clar: omul care munceste de-I sare camasa de pe el, ca e angajat si e dat afara sau pierde din salariu daca nu vine la munca, ca e independent si se surpa bucatica lui de pamint daca lipseste o zi, nu sta cu zilele in demonstratii, nu da scatoalce altuia care munceste ca si el – in zonele republicane nu sunt alergati mexicanii cu joarda si nu se da cu pietre in masini cu stickere democrate, ca vor aparea si acolo ici si colo capiati de genul KKK sa urle, mare-I gradina Domnului si multe lighioane in ea, dar din fericire majoritatea sunt sanatosi la cap. Nu, oamenii n-au timp de trancaneala, doar cei platiti pentru trancaneala au si o fac cu dedicatie, sunt multumiti ca munca lor va avea un sens drept care s-au pus pe munca inca si mai virtos, asta e.

          • Mi-am dat seama de asta. Pe aici se titra: Revolutie in America! Se blocheaza autostrazile. Sa mori de ras!

      • Victoria lui Trump e un vot de blam la adresa lui Iohannis.

    • Iti trimit programul economic chiar acum. Și pe cel de sănătate.

      • cris spune:

        Programul economic este foarte bine scris, pragmatic si consistent si mai ales clar chiar si pentru unul care are mai putine cunostinte economice – de ce nu-l faceti mai cunoscut? tariceanu a atins pe ici pe colo ideile din program la Romania TV am vazut, dar nu e nici pe departe sufficient. Am un singur comentariu in ce priveste ajutorul de la stat – trebuie specificat clar ce se asteapta in schimb, ca in cazul procedurii de bailout, inclusiv cea facuta de dumneavoastra in povestea gazului si cum am mai spus in orice asemenea procedura de oriunde. Va dau un exemplu, medical desigur, din 1946 si e valabil pina in ziua de azi, s-a dat ce se numeste Hill Burton act, lege prin care se prevede ca spitalele sunt facute in combinatie stat/local/privat si conditia pentru a primi ajutor de stat este ca acele spitale sa isi asume costurile de ingrijire pentru pacientii fara asigurare si cu un venit sub o anume limita (adica tangential cine spune ca obamacare da asigurare la toti ca vai doamne se murea in fatza spitalului, habar nu are ce vorbeste).

        Nu am putut deschide progranul pe sanatate, e intr-un format pe care nu-l pot deschide nici cu varianta word 2010, nici cu cea actuala. Si ma intereseaza,poate il puneti in alt format. Atit ma rog, nevazindu-l sa mearga dupa ce inseamna caracteristicile de calitate enuntzate de ani de zile in lume. Sistemul de sanatate trebuie sa fie: sigur, eficace, efficient, personalizat, rapid/oportun si echitabil. Sincer, daca mai aud vreun busoism cu medicina centrata pe pacient , aberatii cu medicina preventiva fara sa finantezi medicina preventive, si cum se dubleaza salariile ca asta rezolva tot, mor, macar undeva intr-un program de sanatate sa vad ceva cu cap si coada.

  6. epolitikon spune:

    @VV
    Constatare 1:
    Despre penalii din USR nu am auzit nimic. Despre penalii din Alde, PSD si PNL ne-am obisnuit cu ei incat riscam sa ne obisnuim cu ideea ca asa e normal. Oare?
    Constatare 2:
    Programe politice au aruncat pe piata toate partidele si de fapt a fost praf in ochii fraierilor. Nici PSD, nici PNL, nici PDL nu le-au respectat. Iar despre Alde nu avem ce comenta pentru ca este o gasca rupta din PNL care va sfarsi la inceputul lui 2017 in PSD. Adica niste baieti cu doctrina si coloana vertebrala serioasa, nu gluma.
    Constatare 3:
    Va faceti ca pierdeti din vedere esentialul si anume lumea nu voteaza programe politice, ci oameni. Mai precis schimbarea celor din prezent. Apropos, stiti cat aloca pentru spatii verzi consiliul local (PSD + ALDE) din sectorul meu? Va spun eu: 16%. Stiti cat aloca PSD + ALDE pentru educatie, in acelasi sector? Tineti-va bine: 6%.
    Constatare 4:
    De ce nu ati deranjat-o pe domnisoara cu pricina cu privire la lupta anti-coruptie? Pai eu cred ca din cauza ca un membru ALDE, aflat pe radar-ul procurorilor ar fi fost chiar penibil sa deschida gura in public. Chestiile astea se posteaza pe blog, ca deh, dupa razboi multi viteji se arata :).

    Desclaimer:
    Sunt simpatizant USR, nu sunt membru USR pentru ca nu am timp sa ma implic dar ajut cum cu gandul ca poate scapam societatea de o parte din lichelele care s-au aciuit la putere de 26 de ani.

    • Pacala spune:

      Ma dezamagesti.
      Ia baga niste considerente legate de programul usr asa studiu de caz vs cel al pnl sau alde.

      • O sa pun maine programul ALDE pe blog. Am rugat pe cineva care se pricepe mai bine decat mine, pentru ca e power-point si nu stiu cum sa fac. Si dup aceea sunt dispus la dialog.

    • cris spune:

      constatare 5

      ma rezum doar la propunerile USR pe sanatate: poezie curata, rahat (turcesc desigur) cu pompoane, https://usr.ro/program/sanatate/ busoism la cub, blablaism leleo floare, astia sunt tehnocratii dumnealor… a pardon e suficient sa fii imbracat in alb ca asta tzusti te si face competent. Ia mai lasa-ma, sunt atit de imbecili si politically correct ca la digitalizarea medicinei vorbesc strict de “dosarul electronic” – nu draga, nu asta e proritatea, prioritate e sa dotezi spitalele cu metode electronice de verificare a medicamentului sau procedurii corecte la pacientul correct – ok? nici macar in Statele Unite, cit sunt de State si digitalizate dosarul electronic nu a fost o prioritate, nici cardul cu cip, se incepe cu sigurantza pacientului hands-on, nu cu dosarul si tichiile de margaritar – inseamna sa-ti pese strict de bani nu de om, asta inseamna; sa digitalizezi radiologia de pilda, ca sa nu mai trebuiasca sa ai radiologul in spital ci acelasi sa serveasca mai multe spitale – ok? asa se face distribuirea personalului si asa putin pe care il ai ca sa creezi conditii echitabile daca vorbim de digitalizare, creezi conditiile de telemedicina daca e vorba de digitalizare, dar si de educatie a medicilor daca e vorba de digitalizare – de asa ceva nu au auzit????? La formarea medicilor pentru zonele rurale bat cimpii, ca si astia de acum si pnl-ul cu casa medicului, o sa ramina cu niste case goale – chiar trebuie inventat robinetul si roata patrata de la Ceausescu citire, ca asta a facut si Ceausescu, casa medicului si repartitia, pastele ei de repartitie! Nu draga, iei copiii din comunitatile acelea si ii educi, pe bursa, aia faci, si apoi ii intorci in comunitatile lor, asta se face si in State, asta s-a facut si inainte de socialismul lui peste prajit din Romania – chiar nu isi pot iesi din tiparele comuniste de gindire si ziceti ca asta e tehnocratie, cind altceva nu mai stiu ba se dau si de dreapta????? Astia sunt scoliti in strainatate zici? zau? macar pe domeniul meu iti spun clar: imi pare rau, nu se vede.

      hai, lasa-ma, soros nesoros I don’t give a darn, inainte sa ceri socoteala altuia ca de ce sa fie ales, spune-mi mie clar de ce sa aleg eu USR-ul, ca ce va face? Da? ca asa e, spune-mi tu mie de ce sa votez USR-ul nu de ce sa nu votez ALDE. din partea mea dau de pamint cu programul pe sanatate al oricui de la psd la pnl si la cine mai doresti pina cind gasesc niste idei coerente macar la unul, sau deloc ( programul psd e mai concret in anume domenii dar fara o viziune de ansamblu, programul PNL/ciolos e exact opusul un bla bla si praf in ochi generalist, ca si cel USR) Eu asa votez, pe cum rezolva unii niste probleme, concret, nu pe cum arata, nu pe persoane, nu pe dosare penale, nu pe cazier 9 cu atit mai mult pentru o tara inca dominata de idei a la Beria – nu exista inocenti ci doar cei de care nu ne-am ocupat inca). Convinge-ma, hai incearca, eu sunt alegatorul nehotarit, ca sa nu spun neutru complet zapacit de alba neagra stinga dreapta si incurca-i drace din Romania. Pe sanatate vad ce au in cap, zero, hai, sa continuam, poate nu au specialisti pe sanatate si vorbesc sa se afle in treaba – frumos din partea lor. Ok, ce altceva propun? Tot asa, 1, 2 , 3 …..iti promit ca imi voi da silintza sa inteleg si doar ascult. Nu garantez pentru Pacala aceeasi dragalasenie – daca iti amintesti si pe VV l-a luat la rost cu 1, 2 ,3 ,4 5, s-ar putea sa iti darime fiecare punct deci nu garantez pentru bunavointza lui ci doar pentru ascutimea lui.

    • Ce-i cu tine, ce ți-au făcut? La mine te referi cand spui ca sunt in vizorul procurorilor??? Ai citit știrea care a fost data intruna zilele trecute privind faptul ca Ciolos a făcut exact ce-am făcut si eu și nimeni nu l-a deranjat nici c-o floare? Iti place să trăiești în Romnia asta, cu PNL și USR, care tac din gură câ o judecătoare care a condamnat pe nedrept e membră a Curții Constituționale? Ți-a fost așa de rău cnd Tariceanu și cu mine conduceam România?
      Te cred că nu votezi programe, când votezi USR, pentru că ei n-au niciun program.

  7. epolitikon spune:

    @Sorin

    Toti cei impotriva USR o tin langa (pentru ca asa li s-a spus) cu povestea despre Soros.

    Dar…nimeni nu aduce argumente si dovezi.
    De exemplu, as dori sa ma lamuresc si eu:

    1) de ce Soros este un personaj negativ, zici ca traim in Turcia, unde toti trebuie sa ne aliniem gandirii lui Erdogan iar Soros e Gulen

    2) ce inseamna sa fii sorosit?!? WTF aud asta si ma crucesc pentru ca daca m-as intalni fata-n fata cu toti “desteptii” care arunca d-astea pe net si i-as ruga prieteneste sa-mi explice, as constata ca ei nu stiu ce scriu si sunt de fapt doar niste simpli taricenisti, pontaci sau basisti care au auzit si ei ceva care suna negativ, ori mai grav, li s-a dat ordin ca umple netu’ cu astfel de mizerii.

    3) concret si cu dovezi solide (nu link-uri catre latrine oficiale) ce a facut Soros impotriva Romaniei? Despre Laszlo Tokes stie toata lumea si vad Tokes ca nu este un simbol anti-romanesc pe cat este Soros…Deci, daca-l prindem pe batranelul ala Soros, care-i motivul pentru care ar trebui sa-i rupem picioarele, noi romanii care am avut de suferit de pe urma actiunilor sale?

    Traim intr-o lume dementa, plina de idioti cu drept de vot! In loc sa-i alergam cu lopeti, topoare si alte obiecte contondente pe cei care sunt de 26 de ani in parlamanet, in consilii judetene, in consilii locale, in primarii, ne cheltuim energia cu…Soros, cand adevaratul rau este chiar printre nenorocitii pe care ii avem printre noi, aici, in Bucuresti, in tara, la sate si la orase. Lasati-l naibii in pace pe Soros, concentrati-va pe nemernicii astia. Asta-i evident, restul sunt inventii…

    • sorin gyorgyfalvi spune:

      Uite, vezi… reiese ca esti sorosist! Sorry, dar e simplu! Il aperi pe Soros, deci esti sorosist! Nu intelege gresit, nu e o crima, e doar un fapt!

      Soros, este un personaj absolut abject, care nu este doar impotriva Romaniei, este impotriva tuturor statelor care au vulnerabilitati la nivel inalt. Este un personaj fara principii morale care nu se da in laturi de la nimic in atngerea scopurilor sale, si nimic din initiativele sale in care cheltuie bani seriosi nu este fara tinta absolut concreta si materiala!

      Soros este un personaj care prin modul lui de gindire se pozitioneaza exact opus notiunii de stat national.

      Daca te astepti sa ma apuc sa polemizez sau sa fac demonstratii despre cine este Soros ti-ai gresit adresa. Use Google!

      Bun, sa zicem ca am inteles fiecare dintre noi cine este Soros. Daca tu in continuare te vei situa pe aceiasi pozitie, vei fi sorosist. Simplu. Si eu voi fi anti-sorosist, clar. Cind cineva nu se dezice absolut imediat de un personaj cum e Soros (care dupa mintea mea ar trebui sa fie ecivalentul Satanei pt religiosi) atunci inseamna ca-i impartaseste ideile, metodele, samd. Si de-aia am si zis in comentariul de mai sus, ca e bine ca lumea sa stie cine il apara pe Soros, si cine nu! Sa decida singuri cei care se uita!

    • sorin gyorgyfalvi spune:

      .. si motivul pentru care am venit cu ideea din primul comentariu este ca am constatat cu mega surprindere ca intr-o emisiune un USR-ist a luat apararea lui Soros si a fundatiei lui spunind ca fundatia defapt urmareste scopuri nobile, da burse, samd, o sumedenie de pledoarii pro Soros care defapt au scos la iveala faptul ca zvonurile legate provenienta soros-ista a membrilor USR defapt nu e deloc un zvon, ei se cunosc intre ei, au fost colegi prin diferitele facultati cu bursa Soros, si mi s-a parut absolut socanta avalansa asta de sorosisti aparuti din neant direct in USR-ul asta care defapt e o prelungire a reprezentantilor “societatii civile” care a fost prezenta acum un an la intilnirea cu Iohannis dupa evenimentul Colectiv.

      Eu nu cred in coincidente, de-aia am si propus sa fie intrebati toti daca-l considera pe Soros nociv sau benefic.

      • epolitikon spune:

        Pe scurt, esti bolsevic. Sadea. Din doua motive.
        1) Nu gandesti ca noi, deci esti impotriva noastra.
        2) Nu ai argumente. Sustii cu convingere niste lucruri pe care te-ai caznit sa le scoti in fata cu rol de replica, nu de argument, dovada, demonstratie.

        • sorin gyorgyfalvi spune:

          Tare asta, nu cred ca putea cineva sa-si dea mai rau cu tesla decit ai facut-o tu acum: ai pus o eticheta total lipsit de argumente, acuzindu-ma culmea… de lipsa de argumente! :D

      • Draga Sorin, e surprinzător cum niște oameni care nu s-au cunoscut până acum, brusc fac un partid, unii dintre ei, cum e domnișoara Cosette de la Iași, vin în țară încă de acum un an, n-au niciun serviciu, de parcă știau de atunci câ o să se facă USR și or să candideze la Parlamwent.

        • sorin gyorgyfalvi spune:

          @ VV

          Exact asta spuneam in primul comentariu al acestui articol.
          Eu nu cred in coincidente, nu cred ca se pot aduna laolalta asa deodata niste oameni si sa fie atit de bine uniti in jurul ideii de Ciolos premier de exemplu, sau multe altele.

          Eu de exemplu am ramas socat cind l-am auzit prima data pe Nicusor Dan cind a zis ca ei il sustin pe Ciolos. Caci pina atunci pareau ca vor sa preia partea cu politica anti-sistem! Si cind a zis Nicusor Dan ca ei vor fi pro Ciolos sincer ma asteptam ca o parte dintre astia care vorbesc stilcit romaneste sa zica: stai asa, de unde pina unde Ciolos? Noi eram anti-sistem… si acum ne sucim pro-sistem?? Si nimeni nu zice nimic? Ce explicatie poate exista pentru asa ceva? Decit una poate fi: decizia pentru ce trebuie sa sustina ei vine din alta parte!

    • Eu n-am treaba cu povestea asta cu Soros. Dar sa fanatizezi niște tineri dintre care unii nici nu vorbesc ori scriu corect limba română și să-i înregimentezi în felul acesta e foarte urât. Nu știu cine ti-a dat ordin sa spui și să faci lucrurile astea, dar asta e. Daca e ordin, cu plăcere :)

  8. elenick spune:

    d-le VV,

    V-am transmis un mail ref la Programul economic ALDE. Daca se poate sa – l deschideti….

  9. Adam Mares spune:

    Sorin, pe mine mă doare-n cot de Soros. Și da, îl consider o sperietoare pentru români, folosită în campania electorală. Ce a făcut Soros concret în România? În afară de niște fundații, unde niște oameni scriu și dau din gură și care, de fapt, spun și multe lucruri corecte.
    Există vreo implicație a lui Soros în marile tunuri economice din RO? Nu cumva cei care au condus RO de 27 de ani sunt vinovați de asta?

    • sorin gyorgyfalvi spune:

      Pai n-a prea reusit sa se infiltreze, dar nu-i nimic, poate reuseste daca ajunge USR la guvernare :D

    • sorin gyorgyfalvi spune:

      Rusia, Turcia, si o seama de alte tari au inclusiv legi de interzicere de finantare externa de la Soros, alte tari sunt pe cale sa-si adopte astfel de legi. Rusii care au un sistem puternic de informatii stiu bine ce stiu! Exact asta-i tactica lui Soros, da chipurile bani pentru democratie, cind in fapt isi aduna adepti care ulterior sa fie folositi pentru interese absolut concrete si materiale, gen Rosia Montana. Tarile mai slabe cad in capcana, Soros si-a facut imensa majoritate a banilor in afara SUA, unii chiar se intrebau daca Soros mai e cetatean al SUA…

      Sunt multe d ezis, dar personajul cu pricina chiar nu merita osteneala. El a mirosit un vid de putere in Romania, si incearca sa speculeze. N-o sa-i iasa pentru ca nivelul de pregatire al USR-istilor astora e sub orice critica.

    • Multă lume e vinovată, dar și altă lume e nevinovată. Nu știu de ce toți care au făcut politică trebuie să fie vinovați. Nici măcar de PCR nu se vorbea în felul ăsta.

  10. Adam Mares spune:

    Toate fundațiile astea au sprijinit, de regulă, dreapta pro-europeană de la noi. Tu ce-ai fi vrut, să fie doar PSD la guvernare din 90 și până azi?

    • sorin gyorgyfalvi spune:

      Nu bre, ce legatura are? Vezi cum nu reusesti sa te detasezi de mentalitatea de vot negativ? Crezi ca eu sunt fericit ca azi psd-ul pare raul cel mai mic? Au chiar noroc liberalii ca mai exista cite unu ca mine care nu voteza negativ, pentru ca daca as fi facut-o ar fi trebuit sa votez cu psd.

      Din pacate n-as putea insa spune care dintre influentele din ziua de azi e raul cel mai mare: pnl, usr, iohannis, sistemul, dna-ul, justitia, etc, etc, etc

    • Nu e adevărat. Soros n-a sprijinit niciodata dreapta romanească, de unde ai scos-o?

    • Shadow spune:

      @adam
      soros sustine stanga nu dreapta.
      e vorba de “stanga asa zis europeana” cu toate ca atat lui cat si lui beny ii plac tarile care nu sunt inca total “integrate” in sistemul european. Sunt cele mai simple si mai usoare “prazi”.

      PS. soros sustine in primul rand banii, la el in buzunar. Nu de alta a aruncat cu bani la greu in SUA ca sa se termine cu bush, ca sa fie ales obama si hilary. Norocul americanului ca in general soros pierde.

      • cris spune:

        liberalism progresiv, progressivism, asa ii zice ideologiei respective, stinga neocona bine pieptanata si pusa la costum, ah stai ca ti-l citez pe Alinsky, ca o spune pe cea dreapta, cum arata lupul in blana liberala de oaie “True revolutionaries do not flaunt their radicalism. They cut their hair, put on suits and infiltrate the system from within” cam asta e…

      • Adam Mares spune:

        Știu de SUA, dar la noi a fost dreapta. După comunism a fost stânga și dreapta (liberală și creștin-democrată). Acum s-au amestecat și la noi lucrurile.

  11. Adam Mares spune:

    Asta cu Soros e vax, sperietoare pt proști. România a fost mereu condusă de Securitate și de oamenii ei. Iar dacă n-ar fi mai multe facțiuni și acolo, care să se răfuiască între ele, pentru putere și bani, n-am fi văzut niciodată niciun corupt anchetat penal. Și-așa, banii nu se mai întorc. De aceea România a ajuns una din țările europene cu cele mai mari discrepanțe sociale.

  12. Kronstadt an der Graft spune:

    Constat că în sfârșit răul de la rădăcina problemelor noastre a fost demascat. L-am dibuit. E Soros. De-acum e simplu, îl vom elimina și gata. N-au decât băieții de la SIE, DIE, MIE sau ȚIE să-l neutralizeze și s-a isprăvit cu minciunile, cu corupția și cu furatul în România. De mîine vom avea autostrăzi, nu vom mai avea impozite și taxe, bogățiile naturale vor reveni statului, flota va fi răscumpărată, cei care au furat industia pe nimic ne-o vor plăti până la ultimul cent… Ce-a mai promis Dragnea? A, da, pensiile vor crește, pensionarii nu vor mai plăti asigurări etc. etc. Trai neneacă pe banii… vedem noi ce bani.
    Astea până în 11 decembrie. După aia mai vedem.

  13. Adam Mares spune:

    Ponta, când voia să deschidă Roșia Montana, era sorosist sau ce era? Sau cei care au făcut dintru început contractul ăla total dezavantajos pt statul român? Sau cei care au falimentat Oltchim și enșpe mii de întreprinderi românești? Sau cine a vândut Petromidia? etc. etc.

    • Cand voia sa deschida Rosia Montana, Ponta era anti-sorosist. Pentru ca Soros a facut tot ce a putut ca Rosia Montana sa nu se deschida. Și, eventual, daca ungurii iau Ardealul inapoi, sa ia si aurul de acolo.

  14. sorin gyorgyfalvi spune:

    Chiar nu vreau sa intru in polemici din astea, doar constat ca sunteti total pe dinafara, ati trait degeaba toate mizeriile astea ca n-ati invatat nimic. Eu am incetat demult sa-mi mai bat capul cu mentailtatile de genul asta, si nici nu-mi pasa daca dupa alegeri o sa fie mai rau decit acum sau decit a fost vreodata, pentru ca romanii si-o merita cu prisosinta! Alegeti deci USR-ul ca sa vedeti si de data asta cu ochii vostri cit de rau poate sa fie, dar cind o sa va dati din nou cu capul de pereti pentru alegerea facuta sa nu veniti sa va plingeti! Astia ca voi l-au ales si pe Iliescu, si pe Basescu, si pe PDL-isti, si pe PPDD-isti, si au fost si vor fi si pe viitor motivul pentru care nu se va putea crea o clasa politica responsabila, pentru ca politicienii pusi pe jaf vor avea intotdeauna in voi masa de manevra necesara.

  15. cris spune:

    @ Adam, @ Sorin

    Da Adam, cauzele sunt multiple, dar nu-ti imagina ca Soros e vreun ingeras si ca nu are interese in Europa de est si mai ales fortza de a influentza tari, guverne.

    adevarul e ca e un rechin de mare talie , oricine ar trebui sa-l priveasca cu circumspectie, ca cel care o face e curat ca e doar un rechinas mai mic. E complet amoral si cu o putere care darima tari intregi. Nu are niciun fel de problema ca a participat la omorirea propriilor conationali – ca nu se putea altfel pentru el la acel moment e una, ca nu are nicio tresarire nici acum, e grav, ce spune ca a inteles el din crimele la care a participat nu are niciun fel de emotie omeneasca, spune ca ce a invatzat e sa fie prevazator, sa anticipez practic cine e mai puternic si pe cine sa sustina. Are complex demiurgic, el e cel care sa ia locul demiurgului si sa aranjeze lucrurile prin lume – filantropia lui nu are nimic de a face cu un instinct bun, cu bunavointza, e strict legat de modul in care poate manipula oameni, tari…chiar nu vreu sa-ti dau citat dupa citat din afirmatiile lui ca sa nu te ingrozesti de-a dreptul.

    Asculta-l cu atentie – pe el, nici macar pe comentator:

    https://www.youtube.com/watch?v=p8Ux5b6YM9A

    Stii ce spune in alt interviu ca pentru el e o distractie sa distruga si sa construiasca guverne prin alte tari. “It’s fun”.

    iti dau mai jos un articol din Forbes – e mai echilibrata in discutii decit un the economist sa spun. Asta face dumnealui in Europa de est. Aa, daca il cititi vedeti ca are 4 pagini nu una.

    • cris spune:

      http://www.forbes.com/sites/richardminiter/2011/09/09/should-george-soros-be-allowed-to-buy-u-s-foreign-policy/#5ba19bac8f79

      Adica hai sa nu fim naivi.

      In ce priveste RosiaMontana. Vom afla cindva. Dar cert Soros face asa ceva: Haliburton, a darimat compania, au fost acuzati ca au luat mult mai mult de la Pentagon decit era in contractul Iraqy oil /infrastructure building – s-a dovedit ulterior nefondat dar a darimat public Haliburton (haliburton oricum nu e culmea inocentei, e o companie ca oricare alta care cauta sa fac profit by any means, ei, s-a construit ideea ca e ce e mai rau ca si coruptie, diavolul pe pamint). Si apoi surpriza, dupa atacul masiv democratic si al “populatiei” -i finantzat de Soros… Cine a cumparat masiv actiunile Haliburton in 2007 si isi umple buzunarele inca si mai abitir si mai fara mila si perdea? Soros…adica practic sub masca political correctness a scazut actiunile unei companii ca sa o cumpere ieftin, asta a facut.

      Deci nu, logica aceea referitor la Rosia Montana nu se aplica daca ar fi vorba de Soros, cu usurintza poate sustine asa zise miscari verzi sau de mai stiu eu ce fel si pe de alta parte sa-si pregatesca preluarea aceleiasi afaceri – n-are niciun fel de standard moral.

      • elenick spune:

        Cris,

        De fapt in spatele afacerii Rosia Montana a stat grupul lui Benny Steinmetz cu care Soros era la cutite…e ca in bancul cu ”nu i s-a dat, ci i s-a luat si nu era masina ci o bicicleta”… :)

        Uite o documentare explicita asupra imprejurarilor in care s-a derulat afacerea si despre cel numit Papusarul :
        http://www.romaniacurata.ro/dosar-rc-papusarul-cine-e-cel-mai-protejat-miliardar-mafiot-cu-afaceri-in-romania-si-marile-lui-scandaluri/

        • cris spune:

          Ok, m-ai ajutat sa pricep: crezi ca Soros ar avea macar un clipit sa-si infunde un dusman, dar fireste profitind de buna credintza a altora care saracii se lupta pentru ceva normal la cap? Nooo, nici gind, l-ar infunda pe Steinmetz in doi timpi si trei miscari… dar nu ca-i pasa de bietii oameni de la Rosia Montana, de istorie, de romani, ci ca sa i-o sufle daca il intereseaza. Vorbim in cazul astora doi de marele alb versus megalodon, si naiba stie ce au in creieri de fapt si cum isi fac planurile si bataliile fara ca noi sa stim. ce bicicleta? astia sunt mult mai complicati decit povestea cu bicicleta pe stil sovietic, e ia bicicleta, da bicicleta, iti bag bicicleta in buzunar si dupa aia strig ca m-ai furat, iti dau in cap cu bicicleta si dupa te pup in bot si-ti iau tot, si tot asa.

          Are asta afaceri in Congo si nu mai stiu unde, aaa, sa ti-l dau pe Soros cu Haliburton ca doar il stapineste din 2007 – e din Wikipedia “In early December 2010, the Nigerian government filed corruption charges against Cheney in connection with his role as the chief executive of Halliburton.[52][53] The case relates to an alleged $182 million contract involving a four-company joint venture to build a liquefied natural gas plant on Bonny Island in southern Nigeria.[54] Earlier in 2009, KBR, a former subsidiary of Halliburton, agreed to pay $402 million after admitting that it bribed Nigerian officials, and Halliburton paid $177 million to settle allegations by the U.S. Securities and Exchange Commission without admitting any wrongdoing.[55][56] In mid-December 2010, the case was settled when Nigeria agreed to drop the corruption charges against Cheney and Halliburton in exchange for a $250 million settlement.[55] According to Femi Babafemi, the spokesperson for the Economic and Financial Crimes Commission, the $250 million would include approximately $130 million frozen in a Swiss bank, and the rest would be paid as fines”

          fii atent la nume Cheney… l-a inghitit pe Cheney cu tot cu fulgi dupa ce l-a porcait si acum il pune in fatza, crezi ca l-ar durea undeva de un Steinmetz si ca n-ar face ceva similar cu un Steinmetz? – repet, e un individ complet amoral, n-are mama, n-are tata, coruptie, cumparat de oameni, scenarii, ong-uri… anything goes. Apropos: uite ca pina si nigerienii au un dram de coloana vertebrala si ii investigheaza, numai la noi dna-ul le linge condurii si da iama in plevusca locala ca sa zica vai ce drepti suntem si sa se ploconeasca la vreun “nas din suflet” sau altul: nu suntem nici macar tara Africana ca si justitie si procuratura, suntem sub ei daca te gindesti la micrisoft si eads.

          Aia e. Si noi ca oaia: “democratie e doi lupi si un miel votind ce sa aiba la cina, libertate e un miel bine inarmat care contesta votul” – behaim si noi ba la unul ba la altul ca inarmati nu suntem, suntem ametiti si in fundul gol , tocmai buni de jupuit.

          • cris spune:

            aaaa, uitasem… si la povestea cu bicicletele mai iti platesc si o multime de ong-uri si de fraieri sa iasa pe strada si sa strige “dreptate bicicletelor”, “coruptia ucide biciclete”, “jos bicicletele”, “sus bicicletele”…. doar asa ca sa se distreze ca la teatrul de papusi. :)

            neofeudalism si circ…

          • Adam Mares spune:

            Eu n-am zis că Soros e un personaj pozitiv. Dar ceea ce mă enervează este derobarea de responsabilitate a clasei politice românești. Nu există corupători fără să existe corupți. Iar dl VV., prefăcându-se că nu înțelege ce vreau să spun, mă face indirect prost. Mda.

          • elenick spune:

            Cris,
            sunt departe de a fi ”sorosist”, cum zice @sorin, dar DECAMDATA, pe fapte, NU Soros a avut ”n” initiative de afaceri odioase si devalizatoare pentru Romania ci celalalt Papusarul – Rosia Montana, Planorama, Retrocedarile lui prins pol,etc, si nu singur ci impreuna cu numerosi mafioti romani care i-au netezit drumurile prin inselaciune, mita, evaziune, etc, etc. O parte dintre astia sunt politicieni sau conexati la politica, unii sunt/au fost pe Listele de candidati pe care ni le propun partidele, la FIECARE rand de alegeri. Aici e problema.

            Asa ca sunt de acord cu ceilalti participanti ai blogului ca mai teama mi-e de ”ai nostri” care au devalizat tara ”cu acte” iar acum, inainte de arestare, se ”bat” cu justitia…

          • elenick spune:

            cont. In mod evident dl Vosganian este o exceptie, poate mai multi, dar cu cateva floricele…

          • Adam Mares spune:

            VV, plecând de la cazul său particular, șterge cu buretele toate hoțiile făcute de colegii săi politicieni. Să facă o listă cu toate devalizările și jafurile din RO, să vedem și noi unde-i mâna lui Soros și unde e vorba de guvernanții români. După aceea, sunt de acord să-l facem pe Soroș vinovatul absolut.

          • sorin gyorgyfalvi spune:

            @ cris, @ adam, @ elenick

            Eu am zis ceva simplu: e foarte clar ca personajul Soros e un personaj extrem de nociv. E o chestie chiar de siguranta nationala a tine un astfel de personaj departe de orice tara. Si am zis in felul urmator: USR-istii sa fie pusi sa zica fraza: “Soros este un personaj extrem de nociv” ca sa stim si noi in care parte se situeaza, pentru ca daca n-ar fi soros-isti ar trebui sa poata zice cu usurinta fraza aia! Dar daca defapt sunt oameni trimisi si platiti de Soros sa se infiltreze in Romania atunci le-ar fi foarte greu sa le iasa pe gura astfel de cuvinte!

          • sorin gyorgyfalvi spune:

            @ cris

            si inca un mic considerent: am avut surpriza sa vad intr-o emisiune cind erau acuzatii de soros-ism ca un USR-ist i-a luat apararea lui Soros foarte violent! A zis ca Soros in Romania a facut doar lucruri bune, samd, am ramas cu gura cascata!

          • sorin gyorgyfalvi spune:

            @ cris, @ elenick

            romaniacurata e site-ul lui vaca aia Mumgiu Lipidi, pe aia nu o cred nici daca-mi zice ca e cald afara fara sa verific.

        • Shadow spune:

          @elenick
          scuze nu o sa-mi dai un articol care sa lamureasca ceva de la o oficina sorosista nu? precum “romaia cu rata”.
          Nu de alta dar nimic din ce fac soros sau steinmetz nu este in vre-un fel in interesul Romaniei.
          Ca stia se bat pt ca au cam pierdut amandoi in Rusia si dau vina unul pe altul e cunoscut de multa vreme. Ca avem noi in “colonia” a saptea a lumii influente in institutiile “de baza” ale statului asa zis de “drept” ar trebui sa te ingrijoreze.

          • elenick spune:

            trebuie sa citesti datele, articolul e ff documentat si acest lucru nu poate fi contestat. Acele contracte din Africa au existat, asta se poate verifica. Pe mine ma intereseaza datele primare, concluziile mi le trag singura…Problema intervine cand NU exista nicio informatie concreta, ci numai interpretari personale, vorbe rasucite si rastalmacite pana capata cu totul alt sens decat realitatea frusta… si din pacate, cam asta e tipul preponderent de articole in presa romaneasca :(

  16. Adam Mares spune:

    @Sorin,
    E clar că Soros are o dileală, dar din nebunia lui au ieșit și lucruri bune, de pildă, a sprijinit masiv căderea comunismului în Europa de Est. Sigur, în democrațiile liberale este o luptă continuă între diverși poli de putere, între curente și idei. Unii blamează capitalismul tocmai din cauza unor astfel de acumulări de capital și de putere în mâna unor oameni ca Soros. Dar ce vrei acum, dictatură, fiindcă acolo lucrurile sunt limpezi și totul e sub control?!

  17. Adam Mares spune:

    Domnule VV, eu nu spun că USR apără interesele românilor, nu susțin USR, dar nici nu văd că politicienii români o fac.
    Da, nu v-au mai votat românii (erați cu Tăriceanu în PNL atunci), că le-au plăcut minciunile PSD-ului, așa cum le plac și acum.

    • cris spune:

      elenick, zau :) :) :) :) :)

      draga, sunt si niste copilandri din Macedonia care asa au facut bani pe advertising, se fac cel putin $10.000 pe luna si copiii spun, am incercat mai intii cu Clinton sa o promovam pe ea, si ne-a mers prost ca si cistig, asa ca am trecut la Trump :) :) :) :)

      citeste articolul original mai bine si lasa ziare.com. intre timp ti-l caut pe cel cu adolescentii di Macedonia. http://www.inc.com/tess-townsend/ending-fed-trump-facebook.html

      si nu draga mea, despre soros se discuta pe fatza in publicatii serioase – ti-am dat forbes nu facebookul nu stiu cui, cauta pe goagal sa vezi ce e Forbes. Si s-a discutat rau de tot in campania asta electorala si foarte pe fatza.

    • cris spune:

      la Washington post crezi? asta se discuta draga mea, ca cei mai mari cistigatori ai alegerilor astora au fost trolii de internet, au facut bani cu ghiotura :)

      https://www.washingtonpost.com/news/the-intersect/wp/2016/11/18/this-is-how-the-internets-fake-news-writers-make-money/

    • cris spune:

      aaa, gata ti-am gasit si articolul din buzzfeed despre copiii din Macedonia, e de-a dreptul delicious, zau merita citit, copilasii aiai sunt de aur ca antrepenori.

      https://www.buzzfeed.com/craigsilverman/how-macedonia-became-a-global-hub-for-pro-trump-misinfo?utm_term=.aorXE0dWX#.bkaErp2ZE

      ce ziceai tu cu KG despre conspiratii? Si voi in conspiratiile cui credeti ???? hai zau…. e caraghios, si fiecare credem in conspiratiile lui si ne dam in cap unul altuia???? splendid :) :) :)

    • Adica? Baiatul asta l-a facut pe Trump peresedinte???

      • cris spune:

        nuuu, e un antrepenor destept ca si cei din macedonia… daca au vazut ca nu le viziteaza nimeni site-ul ca o sustin pe Clinton, s-au refprmat la Trump si au dat lovitura :) :) :) mai departe copiii au de gind sa faca un site de sport, zic. E realmente un deliciu. Dar nu-I nimic, omul nostrum, roman, a adus 3 milioane de vizitatori unici pentru Trump, cineva destept din Romania ar cam trebui sa profite de asa ceva si sa arate cita sustinere avem noi pentru noul presedinte, nu ?…. ziare.com sunt cam timpiti, zau, n-au dram de business sense :)

        Mai dureroasa e chestiunea cu DCleaks, aia e alta poveste si mult mai serioasa, dar asta…..nu

        Ei, va dau mai jos citeva coordonate despre Soros…. mai ales emisiunea lui Glenn Beck e dureroasa, tipul e formidabil ca journalist, nu stiu cu a avut curajul in 2010, dar l-a avut, si-a pierdut job-ul din cauza asta, nu mai e la foxnews, e glenn beck radio, una din putinele emisiuni de discutii politice pe care imi face placere sa o urmaresc.

      • elenick spune:

        @VV, cris,

        Nu intereseaza numele celor implicati in articol (Trump/clinton, romanul verde, etc) ci fenomenul. Faptul ca Internetul ca media a ajuns laboratorul celor mai mari operatiuni de mistificare a realitatii si manipulare a maselor mi s pare f grav si periculos. Practic, pare ca a devenit o ARMA de mare putere si, in mana unor descreierati (gen Putin) aceasta arma poate provoca dezastre colosale pentru oameni. la asta reflectam…

        Si media romaneasca pare atinsa grav de aceasta boala, ca sa aflu vreo informatie citesc n surse (am ajuns la Agerpress :) iar pt evenimente externe citesc presa straina), manipularile de informatie sunt la ordinea zilei, sunt unele televiziuni care functioneaza NUMAI pe mistificare, adevarul fiind rara avis pe acolo… La o populatie saraca si needucata cum e la noi, efectul e de amplitudinea unei arme de distrugere in masa, nici nu mai trebuie armata!

        • cris spune:

          Imi pare rau, elenick, e tirziu, asta trebuia discutat in Romania serios la Campania prezidentiala din 2014 cind s-a jucat aceasta carte foarte puternic – am spus aici de pilda ca am verificat si multe din asa zisele asociatii romanesti din diaspora, care tipau si scriau scrisori publice de fapt nu exista, erau niste conturi fictive de facebook. In spatele altora existente se vedea clar, chiar pus pe site, finantarea pdl pe care o aveau de ani

          Despre troli am vorbit aici deja de sase ani. La fel am spus acum ceva timp, vreo 2-3 ani , ca in State se doreste modificarea legislatiei si interzicerea practic a campaniilor politice ascunse, de tipul trolilor – au fost folosite intens de democrati in alegerile precedente.

          Despre presa iar spun acelasi lucru de mult timp, daca e vorba de articole straine le traduc intentionat prost, daca e vorba de discursuri oficiale chiar, la fel, intr-un amestec de real si minciuna fenomenal – de asta m-am straduit mereu sa dau si aici originalul.

          Manipularea mediei este foarte raspindita – spre marea mirare si suparare a germanilor, cind se intimplau mizeriile acelea de pe strada cu adoratii imigranti ai lui Merkel atacind oameni, femei, presa germana nu a scos o vorba saptamini la rind ca asa a ptimit ordin. Campania de acum din State a fost ceva fara egal, si nu vorbesc de Trump, el e un showman, a facut un contrashow fantastic de unul singur, daca tin cont de masivitatea mediei raspindind mizerii la adresa lui ( nu cred ca un Ted Cruz sau Ben Carson ar fi rezistat) Vorbind de Soros numai, are donatii si subventii la vreo 180 de organizatii de presa din State si multe altele in lume, nu stiu unde nu e bagat, Trustul media RTL din Germania este a cincea putere media mondiala, nu pot sa incep sa-ti spun cite asset-uri are, Murdoch asisderea….de unde vine idea asta ca in Romania ar exista sau putea exista presa independenta, uitindu-ma intr-o lume prin comparatie, sincer nu stiu. ma irita mai degraba ipocrizia celor care isi spun independent ca e 22, ca e Romania curata, sau alte asemenea ofcine; cit timp te sustii din subventii predominant de la un trust/individ sau altul si nu din ce vinzi pe piatza ca informatie si primesti inapoi ca subscriptie, nu poti vorbi de independentza. Drept care ramine pur si simplu cititorului sarcina sa verifice si sa judece.

  18. Kronstadt an der Graft spune:

    Dar hai să mai vedem ceva. Unii din cei mai aprigi emițători ai spaimei cu Soros sunt cei de la PRU, partid pe care eu cel puțin îl consider o clonă a UNPR-ului, care s-a defectat datorită lui Oprea. Intrebarea e cum mama nu știu cui putem să înghițim noi sperietura cu Soros, când avem atâtea servicii specializate cu protecția țării, iar perușii (PRU) ăștia sunt oamenii de casă ai acestor servicii? D-aia mi se pare mie că cineva încearcă să ne insulte inteligența cu zmei și balauri. Constat că a apărut o nouă meserie în nomenclator, manipulant pe internet.

    • elenick spune:

      K,

      Citeste articolul din link-ul de mai sus. Vei vedea ca fenomenul este mult mai extins la scara globala si mai periculos, totodata.

    • PRU este varianta bizara și actuala a PRM.

      • elenick spune:

        eu cred ca sunt o gluma proasta ce discrediteaza si mai mult partidele. o adunatura de mincinosi notorii, niste gaunosi populisti patetici ce in mod normal n-ar trebui sa aibe tupeul sa scoata capul din mahalaua in care se scalda… dar la noi….

        Culmea ipocriziei, am mai spus-o, e ca desi sunt mari mancatori de “sorosisti” pe paine, ei au in pozitie de top si purtator de cuvant al partidului, pe dl Mirel Palada, fost consilier al PM Victor Ponta si eminent “sorosist” ! :) Baiat sarac (din Mizil, prahova, 80% tigani), singura sansa de scoli/cursuri mai avansate i-a dat-o fundatia soros, pe care scuipa acum!

        http://www.vedeteblog.com/2013/10/cine-este-mirel-palada-cv-si-biografie.html

  19. cris spune:

    @

    ca sa aveti o imagine a ce se discuta si cit de pe fatza in State in privintza lui Soros; ce opinie va formati va priveste, dar nu, nu e vorba de conspiratii discutate de nebuni; asa cum am spus discutia privind ce face soros a fost foarte deschisa inclusiv in campania aceasta electorala, daca va inchipuiti ca sunt discutii susotite conspirationiste pe facebook va inselati

    Potim, foxnews, in coltul dreapta jos aveti o discutie la O Reilly factor, e pe fatza, emisiune urmarite de milioane.

    http://www.foxnews.com/politics/2016/08/17/money-talks-from-ferguson-to-unrest-overseas-new-reports-reveal-soros-influence.html

    emisiunea lui Glenn Beck, la fel urmarita de milioane, are o serie de doua ore despre soros, foarte bine argumentata si documentata…. – va dau linkul mai jos , omului nu-I vine sa creada, recunoaste singur ca daca n-ar fi dus investigatia si n-ar fi documentat-o, ar fi crezut ca e nebun; e un journalist foarte cunoscut, a fost la CNN, Fox news, HLN cu audientze mai mari decit oricine. are nu stiu cite NY Times bestseller-uri, acum si-a facut propriul post si asta prin subscriptii, are atit de multe incit din primul an a cistigat peste $40 millions. Daca asta e conspiratie, zau, e una in nasul oricui…. zicea elenick de Steinmetz maestu papusar, nuuuu, de la Glenn Beck citire, de ani, the Puppet Master e soros, e supranumele lui ! m-a distrat teribil sa citesc asa ceva la domnul Gotiu cu Rosia Montana – ca doar Romania curata e si ea finantzata de soros.

    nu, nu e gluma, nu stiu daca va amintiti de batalia de-a dreptul din Ferguson Missouri din 2014, orasul a fost invadat pur si simplu de un ONG al lui soros, oamenii erau inebuniti, nu se puteau duce la munca, li se distrugeau proprietatile, o saptamina intreaga orasul a fost vandalizat si apoi luni intregi tinut sub asediu…si totul nu cu oameni din comunitate ci cu oameni adusi dinafara orasului. S-a folosit un incident real si care nu ar fi trebuit privit rasial, si s-a amplificat la maximum – nu s-a vazut nimic similar in Romania nu, cu pusul de gaz pe foc in media, cu informatii false, cu strigatori de profesie, cu manifestatii in strada…. sunteti siguri????

    “Liberal billionaire George Soros donated $33million to social justice organizations which helped turn events in Ferguson from a local protest into a national flashpoint…..The cash was reportedly funneled into keeping up numbers of protesters in the community over a period of months by bringing in outside activists.”

    – si nu e presupunere e analiza pe hirtiile lui de taxe !!!!! Si nu e postare de facebook e ancheta Washington Tmes – vi-o dau mai jos varianta UK dailymail ca e mai usor de citit. Dar da, va dati seama ca vorbim de publicatii de prestigiu nu de conspiratii facebook.

    Asta a fost in 2014… sa venim in 2016 ati vazut protestele din Portland, de curind anti-Trump…. tot ONG al lui Soros – au fost arestati 112, din acestia 70 nu erau din Portland nu au votat acolo, nu aveau ce cauta acolo….recunoasteti un pattern, o metoda? si chiar n-ati mai vazut asa ceva si in Romania????

    Cite am dat pina acum: 60 Minutes, Fox news, Washington Times, Forbes, Daily mail, O’Reilly factor ca emisiune si Glenn Beck… Nu nu o fi important in Romania acum- ca sa dau credit celor care s-au saturat si cred ca e un bau-bau inventat doar ca sa murdareasca cineva USR-ul….. dar din pacate e un “bau-bau” real in genere, mondial. din Thailanda pina in State si-a facut multi dusmani, nu suntem noi ca romani niste nebuni care viseaza bazaconii.

    • cris spune:

      sirul de emisiuni pe aceasta tema a lui Glenn Beck

      https://www.youtube.com/watch?v=pPLm0-uAZbs

      • cris spune:

        VV de la minutul 50 aproximativ aveti explicat si exemplificat cum actioneaza, dar va asigur urmariti intreaga serie, te tine cu sufletul la gura si-ti ridica parul de pe ceafa. Omul a fost amenintzat, s-a incercat sa fie mituit, a continuat seria…

        pasii folositi de Soros deja de mai multe ori, in 2010 deja cu patru tari:

        1. shadow government prin iifiltratea initiala a unor domenii aparent neagresive – cultura, ONG-uri, religie (??? soros e ateu, de unde atita interes pt religie?)
        2. subventionare masiva a media
        3. destabilizeaza statul/ guvernul prin scandaluri care sa para ca vin dinauntru cu scaderea increderii populatiei
        4. revolte si demonstratii inscenate care sa creeze impresia de legitimitate
        5. inlocuirea guvernului cu unul favorabil intereselor lui.

        Punct, e Glenn Beck in 2010 care spune asta nu cei care au ceva impotriva usristilor si ciolosistilor in 2016 in Romania. Cum se zice in filme? orice asemanare cu persoane reale este pur intimplatoare. Credeti ce doriti, doar va pun informatie la dispozitie, atit.

        • sorin gyorgyfalvi spune:

          Mda, romanii au avut parte de primele 4 puncte pina acum, si azi se incearca punctul 5.

          Era o vorba, nu mai stiu exact, ceva de genu: in tara gainilor magarul este imparat!
          Tare am impresia ca in tara noastra sfertocratii astia vor fi vazuti ca imparati, pentru ca invatamintul a fost programatic darimat in ultimii 27 de ani, si pot zice fara teama de a gresi ca tineretul din ziua de azi e de-a dreptul timpit! Am ajuns vremurile (pe care le preziceam demult) ca vom ajunge sa fim condusi de cei care si-au si-au desavirsit “studiile” dupa revolutie, si ca nu ne va fi deloc bine…

          PS – Nicusor ” a nostru” (analogie cu Danuts a nostru, aka Dan Diaconescu) cu fata aia a lui de nevinovat le minte de cred ca l-ar face mindru pe Boc in calitate de profesor! Sondajul asta care l-a scos acum arata ca el USR-ul se situeaza la 19% cu un procent deasupra pnl-ului :D

          • cris spune:

            Lasa ca ma distrez acum, – ma uit la RTv cred ( nu stiu arunc un ochi in minutele mele de pauza de prinz), ma mir ca s-au prins abia acum Da, Ciolos este in prietenii europei, ba chiar in colegiul director la un anumit moment daca imi aduc aminte ce am citit pe site-ul lor ( nu mai stiu, sunt luni bune) – Soros, Voiculescu,da, Aspen, – soros, macovei mama lui pruna – soros … ,alexandrescu parca, ala de a fost ministrul culturii – soros…. mai dar multe coincidentze….nu-I nimic, ni se pare, cum zice Glenn Beck “but he is a great humanitarian” lasa ca acum iar l-a apucat dragul de America, baga milioane in diverse chestii anti-Trump…. desigur umanitar, o sa avem ceva distractie inteleg.

        • Am primit informatii potrivit carora unii din candidatii USR au utilizat adrese de e-mail legate explicit de soros.

          • sorin gyorgyfalvi spune:

            Cred ca Nicu Dan saracu nici el nu stie ce-i prin ograda lui, se avinta sa dea lumea in judecata dar cred ca s-ar putea sa aiba mari surprize (daca nu cumva se va mobiliza sistemul sa-l scoata cistigator cu orice pret). USR-ul asta pare o combinatie dintre sistem si oameni infiltrati de soros.

          • Prestația celor de la USR este jalnică. Plină de fanatisme și de truisme.

    • In ce il privește pe Soros, e bine sa o intrebati pe doamna Macovei.

  20. Shadow spune:

    @Dle Vosganian
    va intrebam zilele trecute cand aveti timp sa scrieti carti. Azi m-am dumirit, se pare ca si “tovarasul presedinte” e un mare scriitor. A scris doua carti deja si vad ca e tradus mai ceva ca dvs. Ba mai accepta sa i se faca si “taieri” in carti ca sa nu enerveze susceptibilitatea “clientilor”. Pana la urma tovarasul presedinte a fost ales de romani ca sa faca ce? Ca eu am inteles ca a fost ales ca sa nu se aleaga ponta dar sa fac ce? Bani pt el si “famelie”?

    PS. Da vreau si eu sa vd programul economic la care elenick are acces si eu nu :-). M-a piscat gelozia dara :-p. Multam de incecare elenick

  21. epolitikon spune:

    Catre amatorii si anal-istii de programe politice.
    Oameni buni, cititi aici: http://www.agerpres.ro/sanatate/2016/11/23/ministerul-sanatatii-va-sesiza-organele-abilitate-pentru-posibile-fapte-de-natura-penala-in-urma-controlului-de-la-ant-10-54-34

    Concret, toti mancatorii de excremente care se dau specialisti in sanatate si in programe politice ar trebui sa ia o gura de clor pentru ca treaba-i cat se poate de clara.

    Lucrurile au ajuns in punctul in care NU mai e nevoie de niciun program politic. E nevoie de oameni care sa isi doreasca sa munceasca si sa faca lucruri de bun simt.
    Mai intai sa se rezolve problemele astea majore, create si gestionate de-a lungul timpul de PSD, PNL-PNL, UDMR, PMP, UNPR si apoi vii cu programe politice.

    Eu daca eram Nicusor Dan propuneam tarii “Programul apolitic. De bun simt.” Si puneam acolo niste chestii absolut simple, nu gogorite de 2 lei precum ne ameninta dl. Vosganian cu programul ALDE, la fel de util ca si o fusta pt. aceeasi Venus din Milo.

    PS: Pacat ca Vlad Voiculescu nu a ales sa faca acum pasul in politica, cu USR, desigur.

    • cris spune:

      Domnul Voiculescu este un imbecil criminal, atit.

    • Shadow spune:

      @epolitikon
      vlad voiculescu nu este numai criminal dar habar n-are medicina. Nu are nici macar cum sa sustina o discutie cu medicii care-l contesta. Despre sp sfanta maria nu are ce sa zica dar cere sa se publice in principal contractele pe 2015. De unde din cate vad eu l-a deranjat ca firmulitele amicilor sai nu au prins nici in 2015 nici in 2016 vre-un contract la acest spital.
      Problemele sale de “natura penala” nu au fost descoperite in spitalul Sf Maria (cf controlorilor care au descins acolo) deci tovarasul voiculesc incearca sa amestece in mizerie si Sf Maria ca sa scape el de aberatiile pe care le-a sustinut.

  22. elenick spune:

    Sa ma si radem si ca sa desavarsim pelteaua sorosista: s-au gasit “spori” de soros tocmai la PSD! si nu numai atat, sunt aspiranti la posturi importante, in sferele de varf ale puterii :)

    D-le VV, pe pariu ca daca se cauta atent si prin ALDE gasim sponsorizati (fosti) de Soros, pe functii de decizie, fara probleme ? :) :) :)

    • sorin gyorgyfalvi spune:

      Asta-i ofensiva de contrainformatii, dar nu-i nimic, am reconsiderat ascensiunea USR :D

      Ieri cind i-am vazut pe pnl-isti scotindu-si ochii intre ei, cu atacuri violente spre Lucian Isar de catre o seama de pnl-isti mi-a facut o imensa placere. Isar cu interesele lui murdare i-a cam folosit pe pnl-isti pentru interesele lui meschine si murdare de a ajunge la banca nationala, si partidul a luat-o la vale :D Nici ochii in cap nu-i stau bine la ala, se uita la fel ca basescu. Pacat de alina ca s-a prostit in halul asta, se vede influenta negativa a lui Isar la fiecare pas.

      • cris spune:

        foloseste pe oricine, stai linistit – vorbeam de media, are oamenii lui inclusiv in Foxnews sau Washington Post, adica in fieful republican media

        Stii cine e directorul Aspen Institute Romania si mare membru in board-ul institutiei centru din US? GEOANA, si nu de ieri ci din ……2006 https://www.aspeninstitute.org/our-people/mircea-geoana/

        ce zici, iti mai lamureste cite ceva din afinitatile si traiectoriile dumnealui?

        • sorin gyorgyfalvi spune:

          Mda.

        • cris spune:

          pai e la fel ca secu – transpartinic :) :) :)

          lasa vezi inca o data The usual suspects si gindeste-te la ce a prezentat Beck, sunt doua filme care merg foarte bine in parallel: cum a inceput Soze, iti amintesti? pus fatza in fatza cu mafia care ii tinea familia ostatica si-a omorit familia, tii minte scena? ce a facut soros pe atunci Schwartz in germania nazista in ce numeste cel mai fericit an din viatza lui, a participat la uciderea propriilor conationali…Urmareste replicile cu atentie: Soze ca verbal- nu cred in Dumnezeu dar cred in Soze, Soros nu cred in Dumnezeu cred in mine… si tot asa. Soze – a ajuns o poveste de speriat copiii in care nici mafiotii nu cred, un mit…. ce e Soros daca vorbesti despre rautatile pe care le face acest batrinel simpatic, un rezultat al mintilor conspirationiste…

          • E foarte interesant tot ce spui legat de Soros.

          • cris spune:

            Faceti-va timpul sa urmariti emisiunea lui Glenn Beck la care am dat linkul. O sa va lamuriti, o sa recunoasteti imediat “fenomene” care s-au intimplat si se intimpla si in Romania absolut “inexplicabil”. De ce l-ar interesa Romania? Habar n-am …. isi baga coada oriunde, de curind l-a interesat Albania.

            DC Leaks de care pomeneam, se refera nu doar la democrati, in august au dat date ale organizatiilor lui Soros, au spart computerele organizatiei pentru o societate deschisa. Cit s-a putut citi e sufficient sa ingrozeasca – site-ul respectiv a disparut pur si simplu si s-a rulat ideea ca hackerul ar fi fost rus; nu stiu, asa o fi, Putin are multi colti impotriva lui Soros, si nu are nimic de a face cu democratia, ci cu faptul ca a darimat rubla acum ceva ani – ceva ce a mai facut si prin anii 90 in Anglia, I-a darimat pe ei economic atunci inclusiv pe conservatorii britanici – adica sa va asteptati ca si tories sa doreasca sa-l aresteze nu doar Putin, ba a facut acelasi lucru si in Thailanda ori Malayesia. E evreu ca origine si detesta Israelul, plateste organizatii proislamice, propalestiniene etc, adica nu m-ar mira ca si Mossad-ul sa-l vrea dus. Deci eu una am retineri cu cine ar fi fost hacker-ul, pe buna dreptate: sunt foarte multi candidati :) OK Un scurt articol din The Hill despre aceste DC Leaks si Soros. http://thehill.com/policy/national-security/291486-thousands-of-soros-docs-released-by-alleged-russia-backed-hackers

          • cris spune:

            adica va dati seama ca nu m-a apucat pe mine frenezia anti soros ca asa se screm Ghitza si PRU. Pur si simplu s-a discutat foarte mult subiectul mai ales in ultimul timp, Ferguson Missouri in 2014, altele in 2015, altele acum in 2016 legat si de alegeri, de manifestatiile acestea postelectorale, de DC Leaks. Normal ca in acest context mi-au sarit in ochi similaritatile cu se intimpla mai de curind in Romania – Colectiv, manifestatii de strada, guvern soros, partid soros. Altfel ridicam poate si eu din umeri si imi spuneam ca e teoria conspiratiei. Nu, nu e.

            In ce ma priveste doar v-am dat bucatzele din ce se discuta aici, atit, alegeti ce doriti, dar cert nu considerati ca vi se pare atunci cind vorbiti de “sorosisti”, bau-bau nu e o poveste, e real si e vircolac de-a dreptul.

          • Tocmai am azi o emisiune televizata cu o domnisoara de la USR care a avut ceva legaturi cu zona aceea.

          • sorin gyorgyfalvi spune:

            @ cris

            sorry, abia acum am vazut ce-ai scris. Nu prea pot sa ma uit la filme zilele astea pentru ca am ochii intinsi la maxim. Dar stiu faza din film, asa e cum zici. Nu cred ca puteai gasi o comparatie mai buna. Organizatiile astea pe care si le-a facut Soros defapt asta si sunt, un instrument de adormire a mintii oamenilor! Un contrabalans la imaginea foarte negativa pe care soros si-a creat-o prin cinismul cu care a distrus (si continua sa distruga) literalmente viata multora! “Norocul” nostru e ca soros si-a dat arama pe fata in vremurile cind tehnologia nu permitea ascunderea criminalitatii economice cum permite in ziua de azi, caci poate nici n-am fi stiut ca se numeste soros!

          • sorin gyorgyfalvi spune:

            Ca sa fiu si mai exact, noi suntem dintre cei care am apucat sa vedem fata lui Kaiser Soze!

      • Alina nu s-a prostit, e consecventa.

      • Shadow spune:

        @sorin
        eu am o parere mult mai buna de isar decat de banca nationala, pnl-ul pdlist actual si presedentia. alinutza are pur si simplu noroc dar este atat de tembela incat nu foloseste ajutorul lui isar pt un program pnl-ist economic.

    • sorin gyorgyfalvi spune:

      La guvernare vor ajunge PSD + ALDE, asta-i clar. Dar presiunea asupra lor va fi foarte mare de data asta. Odata ajunsi la guvernare si cu majoritate solida in Parlament nu vor avea nicio scuza daca nu vor respecta promisiunile, si mai ales daca nu vor opera modificari legislative majore care sa clarifice toate blocajele pe care le traim azi: raspunderea magistratilor, legea salarizarii, eliminarea guvernarii prin ordonante de guvern, refacerea rolului Parlamentului ca organ legislativ si de control al activitatii tuturor entitatilor din subordinea sa, pregatirea modificarilor Constitutiei pentru o Republica Parlamentara cu diminuarea rolului Presedintelui la nivelul celui din Germania, depolitizarea primariilor si ruperea legaturilor de interese dintre politic si mediul economic din cadrul primariilor prin clarificarea notiunii de conflict de interese si trafic de influenta, eforturi majore pentru transparentizarea achizitiilor publice, si multe multe alte astptari din partea populatiei care se stiu si n-are rost sa le detaliez aici.
      Cit ma priveste pe mine, eu sper ca va fi refacut codul penal si ca vor exista pedepse de 3 ori mai aspre pentru toate faptele de coruptie, si mai sper ca sa fie construite suficiente puscarii ca sa nu se mai teama judecatorii ca n-au unde sa-i bage pe corupti. Cred ca am avea nevoie de o perioada de minim 10 ani de toleranta zero la coruptie! Daca azi parlamentarii se tem sa adopte legi prea dure este din cauza lipsei legii raspunderii magistratilor, care odata rezolvata ar putea genera practici unitare in justitie.
      In ce-i priveste pe tehnorahati, si pe USR-isti n-avem de ce sa ne facem griji, ei probabil vor intra in parlament in numar mare, dar odata ce se va risipi iluzia guvernarii vor disparea ca magarii in ceata, eu ma astept chiar la demisii din parlament din partea celor care cistigau bine in privat si care odata ce si-au risipit iluziile sa se intoarca la ceea ce stiau ei sa faca.

      • Kronstadt an der Graft spune:

        Ca să ne lămurim, astea-s așteptările de la pesedei? Să fim serioși, doar am văzut și vedem de ce sunt în stare. Cu o conducere care folosește aceleași tertipuri pe care le-a folosit Băsescu acum un deceniu, cu o groază de condamnați penal în rândurile lor, cu niște membrii de partid care au ca singură disciplină de partid ciolanul, vrem noi să schimbe legislația? Eu unul știu la ce să mă aștept de la ei. Vor face trebă doar cu sula în coaste. Deci votăm sula (mă scuzați).

        • sorin gyorgyfalvi spune:

          Asta cu o “groaza de condamnati penal in rindurile lor” e propaganda pnl ieftina. Mai ramine sa-mi zici aia cu “Dragnea, un condamnat penal!”

          Nu sunt nici pe departe de parere ca pesedeii ar fi ceva usi de biserica, dar hei: daca pnl-istii de azi ar fi “beneficiat” de aceiasi “bunavointa” din partea DNA si daca Kovesi n-ar fi “proiritizat” dosarele in interesul ultra evident al pnl, atunci azi nu stiu daca ar mai fi avut pnl pe cine sa puna pe liste! Ar fi fost nevoiti sa faca recrutari de pe strada efectiv la citi hoti sunt in partidul ala!

          Memoria o am inca buna, si imi aduc aminte ca pe vremea cind VV era inca in pnl … nu trecea saptamina fara sa fie saltat un pnl-ist de vaza! Portocalii au curatat sistmatic partidul de potentialii dizidenti dupa care au preluat partidul cu totul, si asa au devenit portocalii… alba ca zapada!

          In afara de asta, psd chiar va fi cu sula-n coaste de data asta, nu vad cum ar putea ei ca dupa alegeri sa se apuce sa faca precum a facut ponta, adica odata cistigatori sa vina cu “pact cu Iohannis”, UDMR la guvernare, samd… pentru ca asta chiar ca ar insemna razboi civil!

          Mai mult decit atit, nu stiu daca e atit de important sa vina psd la guvernare cit e important ca pnl sa nu vina la guvnerare, cred ca as face criza de stomac sa-l vad pe falca ceva ministru, pe videanu la fel, pe basescu renascut si pe cai mari, pe cioclos premier inca vreo 2 ani (mai mult nu cred ca ar rezista pentru ca-l linseaza lumea), sau toata sleahta aia de portocalii revopsiti in parlament cum voteaza ei cretinismele din capul lor!

      • elenick spune:

        Sorine,

        Faptul ca, nevotand de multi ani, acum iti faci curaj si te “imbarbatezi” singur, gasind “motive” ca PSD e cea mai buna solutie… e treaba ta (eu sper ca in aceasta optiune sa votezi de fapt Alde, ar avea un sens sa scrii pe aici…) Dar faptul va visezi la “cai verzi” care ar fi pusi in practica de PSD la guvernare… asta mi-e greu sa inghit. Pe puncte :
        1. PSD NU are niciun interes sa promoveze o lege a salarizarii unitare coerente, atat timp cat a initiat/votat pentru TOATE revenirile la pensii speciale/salarii speciale, sporuri, bonifictii pentru toate categoriile posibile, intr-un populism desantat, material propagandistic de prostit prostii daaar si de rezolvat problemelor “alor nostri” (sindicalisti dubiosi gen Dogaru , lideri penali, etc).
        2. Eliminarea guvernarii prin ordonante si repunerea Parlamentului in prim plan legislativ sunt doar gargara de TV, in fapt vor actiona conform situatiei concrete: daca au o mare majoritate, vor trage pe votul in Parlament, daca nu, se vor eschiva si vor face tot CEEA CE AU FACUT TOTI PANA ACUM. Oricum, la Ordonante NU VOR RENUNTA in veci!
        3. Republica parlamentara este tot o gogoasa de campanie, daca isi vor gasi un lider puternic, cu fata prezidentiala – ceea ce nu au in momentul de fata-, vor merge tot pe ideea de Presedinte care dirijeaza tot, ca doar n-a murit exemplul Iliescu!
        4. Depolitizarea primariilor si ruperea legaturilor de interese intre politic si economic e… wishful thinking la tine, la PSD cred ca ar fi apreciata ca o gluma proasta! tu realizezi ca de fapt ASTA e mobilul guvernarii sau esti complet naiv???
        5. despre transparentizarea achizitiilor publice in viitor NU TREBUIE sa ne imaginam prea mult ci sa luam efectiv initiativele ACTUALE ale PSD la nivelul Primariei Capitalei, unde PSD sunt “tatici” : s-a votat infiintarea unor firme “private” cu actionariat de stat/Primaria cam in toate domeniile: constructii/imobiliare, servicii/reparatii, evenimente culturale, etc. Astfel, primaria va incredinta activitatile/banii din buget acestor entitati care NU VOR FI OBLIGATE sa organizeze licitatii, pe Seap, cum se face acum… Trai pe Firea si Pandele, cu achizitii directe din acel moment!

        Ar mai fi de spus, dar incearca sa “digeri” cate ceva doar cele spuse mai sus. daca la sfarsit vei fi la fel de optimist…. ai viata lunga inainte! :)

        • sorin gyorgyfalvi spune:

          Poti dormi linistita, ca eu nu votez, am mai zis asta si am obiceiul sa ma razgindesc cam odata la 140 de ani….

          De drept si de fapt chiar ma doare exact in cot cine iese, eu ma uit doar la spectacol, am mai zis si asta. Din confruntarile astea cu cit vor iesi mai multe “victime” cu atit voi fi mai fericit! :D

          Am fost ars in 2012, nu mai poti fi ars odata! :D Ghinion! ar zice unu :D

          Diger-o tu pe asta! :D :D :D

        • Shadow spune:

          @elenik
          1. binenteles ca psd-ul va promova o “lege a salarizarii unitare” cu toate “exceptiile de rigoare :-). Ca si ceilalti.
          2. Romania nu este inca suficient de matura ca sa aiba o republica prezidentiala sau macar semiprezidentiala. Se vede azi.
          3. depolitizarea primariilor (niciodata indiferent cine vine la putere fie el “sublimul” usr)
          4. transparentizare binenteles la “tontzi” cu exceptiile de rigoare, psd-isti nu au fost prosti este felul lor de a vedea “exemplele eudorpene” si asa zisele “binefaceri” ale programelor “public privat”.

  23. Uite ca am șters, elenick, de asta era vorba?

  24. elenick spune:

    Da, multumesc mult si scuze! aseara eram in panica rau, am realizat mai tarziu ca nu era chiar o catastrofa…( putina neatentie, ceva miscare necontrolata si…zbbrrr, a fugit!) de fapt am vrut sa fac o fapta buna, sa ii trimit Programul economic al Alde lui Shadow – bine ca il puneti dvs. pe blog – si ca orice fapta buna… nu ramane nepedepsita! :) Multumiri prietenului dvs – om de nadejde (si rabdator) pt ajutor !