Constantin Irimia din Iași îi mulțumește senatorului Varujan Vosganian pentru că a salvat viața fiului său atins de o maladie ce părea incurabilă

În numărul său din 8 mai 2007 Ziarul de Iași titra pe prima pagină: „Cursă contra cronometru pentru a salva viața „micului matematician” Era vorba de Emanuel Irimia, în vârstă de numai opt ani și jumătate, suferind de o gravă maladie în fața căreia medicii români s-au declarat neputincioși. Viața copilului atârna de un fir de păr, medicii dându-i o speranță de viață de doar două luni.emanuel

Pentru efectuarea unei operații în străinătate era necesară o mare sumă de bani pe care familia nu o avea și pe care campania declanșată de Ziarul de Iași nu-i putea strânge în timp util. Dar să-l lăsăm chiar pe Constantin Irimia să ne spună, în scrisoarea adresată zilele trecute senatorului Varujan Vosganian, cum s-a derulat această poveste care, ca puține, din păcate, de acest fel, a avut un final fericit:
Nu știu dacă vă mai amintiți, dar în anul 2007, când ați fost Ministrul Finanțelor, ați dat o ordonanță de urgență pentru un copil de 8 ani și jumătate, acordându-i 100.000 euro. Copilul avea o tumoră pe creier de tip malign, fiind atacat trunchiul creierului, pentru care medicii din Romania nu i-au dat decât 40% șanse de viață. Ați salvat acest copil pe nume Irimia Emanuel din Iași, care a sărbătorit anul acesta pe 2 septembrie majoratul și așa cum a fost denumit “micul matematician” la 8 ani și jumătate, pe tot parcursul anilor și-a menținut această abilitate în matematică. Băiatul a fost operat in Germania la Clinica Charité din Berlin.
Din aceste motive țin să vă mulțumesc din toată inima, dumneavoastră cât și domnului Tăriceanu și aș dori să vă văd din nou în fruntea țării, pentru a mai ajuta în continuare și pe alții. Mii de mulțumiri si să vă dea Domnul sănătate și putere de muncă.
Să ne bucurăm că, după zece ani, Emanuel Irimia este un tânăr sănătos și înzestrat, să-i urăm„La mulți ani!” și să ajungă un mare matematician, așa cum și-a dorit în copilărie!

33 Responses to “Constantin Irimia din Iași îi mulțumește senatorului Varujan Vosganian pentru că a salvat viața fiului său atins de o maladie ce părea incurabilă”

 1. Kronstadt an der Graft spune:

  Felicitări, dle senator. Ăsta este creștinism aplicat. Să vă dea Dumnezeu sănătate.

  • Eu uitasem de acest episod. Intamplarea a făcut că m-am intalnit in avion cu dl Irimia, care mi-a spus ca ma tot cauta, să-mi mulțumească, pentru că m-au evocat la majoratul fiului său.

 2. elenick spune:

  Cred ca acum aveti si dvs. un inger pazitor, nu numai baiatul!

 3. Adam Mares spune:

  Pentru binele făcut, răsplătește Dumnezeu. Dacă vrea.
  În rest, e destul de urât ce scrie în josul articolului din Ziarul de Iași
  Publicat la comanda ALDE Iasi, cod mandatar 11160008

  http://ziaruldeiasi.ro/stiri/constantin-irimia-din-ia-i-ii-multume-te-senatorului-varujan-vosganian-pentru-ca-a-salvat-viata-fiului-sau-atins-de-o-maladie-ce-parea-incurabila–145731.html

 4. Alzara Sibiu spune:

  În2002 aţi susţinut cu o bursă un tânăr armean din Sibiu Aram ( lipsit de părinţi ) Azi e la Viena un mare informatician .

 5. Kronstadt an der Graft spune:

  Apropo de medicină. Evident că nu mă leg de toate amănuntele care se întâmplă acum în medicina românească, nu cunosc desuurile și nu mă pronunț. În schimb pot face o constatare generală. Ce fel de societate poate aceea în care medicii sunt forțați să umble cu tertipuri financiare pentru a-și asigura un nivel de trai corespunzător aspirațiilor lor? Este evident că acești oameni nu primesc de la societate ceea ce ei consideră că ar merita și în loc să-și concentreze eforturile în meseria lor fac altceva. Vuiește presa. Să ne fie rușine!

 6. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  m0am uitat si eu pe alegeriparlamentare2016.ro

  trebuie sa recunosc ca m-am cracanat de ris: sunteti cel mai mare pericol pentru judetul Iasi! Risc ridicat la integritaate, si la stat de drept si risc mediu de traseism, de departe cel mai mare pericol pentru democratie, un adevarat dusman al poporului! :D

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   … si ca o continuare, va dau un exemplu de reusita in debirocratizare: administratia prezidentiala! Ei cind au facut listele cu invitati la parada de 1 decembrie n-au cerut cazier de la niciun potential participant! Ceea ce arata ca probabil administratia prezidentiala are acces la un softul politiei care furnizeaza informatii despre dosarele penale ale populatiei! Deci, administratia prezidentiala are incorporata o sectie de politie, politie politica! :D

   • Basescu e cinstit si a primit invitatie. Tariceanu, nu.

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     Dap, pai se stie. Eu am fost convins ca basescu va fi si el cooptat de pnl si pus senator la alegerile astea, si cred ca doar o conjunctura mai favorabila lui basescu a facut ca acest lucru sa nu se intimple. Oricum, e suficient sa va uitati pe cine si in ce fel protejeaza dna-ul… si deja va puteti da seama care sunt taberele. Pentru psd si alde cred ca e foarte bine ca sunt atacati marsav de iohan si acolitii, pentrru ca vor creste in sondaje.

     Sunt convins ca psd si alde vor avea o majoritate confortabila, si abia astept sa vad ce vor face aceste doua partide cu increderea care le va fi acordata de electorat. Cred ca voi fi dezamagit, sper doar sa nu fiu dezamagit prea tare.

  • Kronstadt an der Graft spune:

   N-au găsit altă rimă, vorba răposatului Toma Cargiu. :)

  • Risc la stat de drept…? Si risc mediu de traseism…? Dar care e unitatea de măsură?

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Pai site-ul e evident o gaselnita USR-ista, pentru ca acele asazise criterii se bazeaza pe activitatea anterioare, si usr-istii neavind asa ceva au verde peste tot. E evident un site de manipulare de genul sa-i prostim pe prosti, si toata chestia porneste de la o necesitate pragmatica, aceea de a informa alegatorii cu privire la calitatea candidatilor, doar ca s-a utilizat de o maniera in care duce in derizoriu subiectul asta. Daca era acum vreo 8 ani asa ceva, si mult mai bine documentat, probabil ca multi portocalii n-ar mai fi ajuns in parlament, dar acuma dupa ce s-a institutionalizat dna-ul ca instrument de politie politica… pur si simplu nu mai are sens.

  • elenick spune:

   daaaa, si-a cam furat-o! de vazut ce vor zice colegele de shopping despre asta! :)

   • Adam Mares spune:

    Nu e definitivă sentința. Dar nu ți se pare ciudat că Videanu a fost achitat?

    • elenick spune:

     Nu. au fost mai multe capete de acuzare, intre care si unul referitor la favorizarea lui Tender. Pe asta a fost acuzata si achitata pe favorizarea lui Videanu. Se pare ca in privinta lui Videanu nu au avut probe procurorii. Sau echivalentul in bani a cele 81 de actiuni in cauza ( parca) era atat de mic raportat la prejudiciul total ca nu prea contau. Vom vedea cand se motiveaza hotararea.

     Oricum sunt chestii de drept tari acolo, nu se pune problema unei fusereli…

     Eu inca nu inteleg implicarea lui Videanu in dosarul mama… ca e clar ca Bica juca in tabara lui… Voiau sa-i ia averea, ca si lui Niculae, ca si lui Tender ? sau erau ”la schimb” unul cu altul , in functie de cine /cui facea dosar primul?

     • elenick spune:

      Cert e ca arestarea lui videanu ar fi o portita catre ”Pestera lui Ali Baba”, cred ca el detine multe informatii despre banii aia ” en gros” furati in romania 25 de ani si dositi prin paradisurile fiscale…