Iohannis ne datorează, totuși, mai mult decât un comunicat sec!

Decizia de a respinge candidatul unei majorități parlamentare este una importantă. Cei a căror propunere a fost refuzată, milioanele de votanți așteaptă mai mult decât un anunț ca la gară.

Știm că ORNISS nu este dator să explice refuzul de a permite accesul unei persoane la informații clasificate. Dar nici măcar asta nu știm, că ORNISS a dat un astfel de verdict. Iohannis trebuie să ne ofere argumente, altminteri lasă impresia că face, în mod arbitrar, ce vrea el sau ce vor alții de la el.

220 Responses to “Iohannis ne datorează, totuși, mai mult decât un comunicat sec!”

  1. Filip G spune:

    Si Dragnea ne datoreaza explicatii.
    De fapt nu poti explica ceva ce nu poate fi explicat.
    Azi Johannis a punctat pentru un nou mandat de presedinte,Dragnea a ratat sansa sa demonstreze ca e important,asta in fata poporului PSD-ist. :D

  2. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    asteptarile dumneavoastra sunt mult prea mari de la cretinul asta, eu v-am avertizat demult in legatura cu el, chiar inainte sa-i faceti campanie electorala!

    Revin cu intrebarea la care nu mi-ati putut da un raspuns precis: cit mai e pragul pentru participarea la referendumul pentru demiterea presedintelui?

    Si inca ceva: inca o previziune care e pe cale sa se adevereasca, o previziune absolut precisa la cel mai mic detaliu: cu doi ani in urma stiam ca psd va lua la alegerile astea 50%, pnl 20%, si stiam ca iohanis va refuza sa numeasca premierul din partea psd motiv pentru ziceam ca nu va prinde nici jumate din primul lui mandat (cind altii il vedeau cu doua mandate.

    Populatia cred ca e de data asta chiar mai inversunata impotriva lui decit era impotriva lui basescu in 2012. De vina sunt toti politicienii caree nu au transat la momentul potrivit problema numirii premierului de o maniera foarte precisa. Au preferat sa lase loc de interpretari in speranta ca poate intr-o zi vor fi ei cei care se vor folosi de ambiguitati! Ei bine, iata ca ne aflat intr-o criza de foarte mari proportii, cum cred ca n-am mai fost de pe vremea mineriadelor.

    Eu desi n-am votat cu psd, sunt de parere ca democratia trrebuie respectata cu orice pret. Daca nici asta nu mai avem macar sa stim, eu unul sunt pregatit sa apar democratia prin orice mijloace!

    Un singur lucru mai zic: JOS SECURISTII!

    • tudor spune:

      Esti dastept rau!
      Cum le stii tu pe toate, Bibicule!
      ” stiam ca iohanis va refuza sa numeasca premierul din partea psd”

      Iohannis a solicitat majoritatii psd alde sa faca o alta propunere, nu a facut precum basescu cand majoritatea il propunea pe Iohannis si basescu il nominaliza pe livone.

      Care “jos securistii!” ?

      Aia pe care i a protejat si promovat fsn ul inca din 90?

      Mare tupeu aveti, pramatiilor!

    • sorin gyorgyfalvi spune:

      Ia de ici!

      http://vosganian.ro/?p=6255&cpage=1#comment-297467

      sorin gyorgyfalvi spune:

      noiembrie 11, 2015 la 3:37 pm

      Stii cum se zice: nu e pentru cine se pregateste ci pentru cine se nimereste! Tot asa si-a marit si Nastase mandatul la 5 ani… si a beneficiat basescu (si statul mafiot).

      Pe Iohannis nu-l vad terminind nici macar jumate din primul mandat!

    • sorin gyorgyfalvi spune:

      si mai ia de ici:

      http://vosganian.ro/?p=6271&cpage=1#comment-298863

      sorin gyorgyfalvi spune:

      noiembrie 30, 2015 la 11:17 pm

      Ceea ce spui tu din punct de vedere constitutional pur si simplu nu exista!

      Daca iohan ar fi chiar intr-atit de prost incit sa vrea sa-si faca partid… asta ar fi un motiv perfect pentru suspendare!

      Am zis eu ca nu va face nici macar jumate din primul mandat… dar nu parlamentul cred ca o sa-l dea jos, ci oamenii din strada! :D

    • sorin gyorgyfalvi spune:

      si pe undeva trebuie sa fie si ceea ce scriam in decembrie 2014 imediat dupa alegeri, textele la care fac referire in noiembrie 2015, dar si cu alte ocazii…

    • Propunerea de suspendare trebuie inițiată de cel puțin o treime din totalul senatorilor și deputaților, iar suspendarea se face prin votul majorității senatorilor și deputaților reuniți în ședință comună, după consultarea Curții Constituționale.

      Conform Articolului 95, președintele are dreptul să dea explicații, în fața parlamentarilor, privind faptele care i se impută.

      Dacă propunerea de suspendare din funcția de președinte este aprobată de parlamentari, se va organiza, în cel mult 30 de zile, un referendum pentru demiterea președintelui. Referendumul este validat dacă prezența la urne este de cel puțin 30% din numărul total al alegătorilor înscriși pe liste.

      Pe durata suspendării președintelui, interimatul este asigurat de persoana care ocupă a doua funcție în stat, cea de președinte al Senatului, potrivit articolului 98 din Constituție.

  3. Mihail spune:

    Acum, este limpede…clar, următoarea propunere a lui Dragnea, pe care Filip G. o asteapta cu atâta nerăbdare, este suspendarea.
    Doar daca, presedintele are motive întemeiate.
    Hai sa-l vedem.

    • Filip G spune:

      Daca Dragnea insista inca odata cu Sevil,probabil ca Johannis o sa explice.

      • sorin gyorgyfalvi spune:

        @ Filip

        n-are ce sa insiste Dragnea, omul a zis clar: este o singura propunere dupa care NE VEDEM IN ALTA PARTE! ia-ti adio de la neamt!

        • Filip G spune:

          Dragnea nu va insista cu Sevil din cauza poporului PSD-ist.
          Acesta nu o accepta.
          O sa avem un alt nume din partea lui Dragnea. :D

          • sorin gyorgyfalvi spune:

            As pune pariu cu tine pe ce vrei, dar n-are sens pentru ca ar fi un al pariu cistigat care nu l-as putea accepta (primi), ca Dragnea nu va veni cu alta propunere!

            Daca Dragnea ar veni cu alta propunere, ar insemna infringerea! Nu cred asta!

          • Nu e infrangere, e intelepciune.

          • sorin gyorgyfalvi spune:

            @ Filip

            sau, ca sa las un loc o mica portita, improbabila:; mentionez suplimentar, Dragnea nu va face alta propunere, decit cu exceptia ca acea propunere sa fie Liviu Dragnea premier! Asta n-o exclud! Ar fi sah-mat la Iohan!

            Pentru ca Iohan nu mai poate refuza! Dar, tot infringere s-ar numi pentru psd! Ar urma alegeri anticipate, si in campanie ar cistiga timp serviciile sa iasa din clinci! Deci, e improbabil ca Dragnea sa aleaga varianta asta.

            Mutarea e la Dragnea, si acum serviciile sunt in corzi gata sa-si dea duhul! Depinde de Dragnea daca scapa serviciile din mina acum!

        • In politica se zic multe. Eu am invatat un lucru: niciodata sa nu zici ce o sa faci.

      • E posibil sa vina cu alta propunere. Ceea ce nu inseamna ca trebuie sa acceptam ca presedintele poate sa respinge dupa bunul plac.

  4. Mihail spune:

    Eu…zic ca nu este chiar atât de apocaliptiptica situatia.
    Fie, vine Dragnea repede si tot repede baga suspendarea in Parlament, iar parlamentarii repede(iar) o aproba….iar de Revelion, mesajul este citit de către Tăriceanu.
    Ori, presedintele, spune motivele pentru care nu-i place de turcoaica si…atunci, Dragnea vine cu o alta propunere.

  5. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    Problema este mai mult decit simpla: suspendare, Tariceanu presedinte interimar numeste premierul psd, ne pregatim de referendumul de demitere si timp de 30 de zile legislatia pe temele astea trebuie modificata rapid, Tariceanu presedinte interimar le poate promulga pe repede inainte.

    Daca iohan isi aroga dreptul de a cenzura votul romanilor… cred ca e absolut normal ca politicienii votati de popor sa-l cenzureze pe iohan in numele democratiei, si nu trebuie uitat cine a declansat criza politica. Orgoliul acestui individ, dupa cum foarte bine ziceam in urma cu doi ani, nu tine cont de absolut nimic, e in stare sa bage romania chiar si in razboi doar ca sa-si satisfaca orgoliul. Si nu sunt metafore cuvintele mele, omul asta a declansat practic deja un razboi intern polarizind societatea mai rau ca o centrifuga.

    Politicienii au datoria sa utilizeze rapid antidotul prevazut in Constitutie expres pentru situatiile astea. Mai vedem inca odata (daca mai era cazul) ca niciodata puterea nu trebuie sa ajunga in mina unui singur individ, fie si pentru simplul motiv matematic: e mult mai probabil ca un individ sa o ia razna comparativ cu un grup de sute de parlamentari!

  6. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    Si dupa cum am mai zis de nenumarate or, razboiul asta nu e unul intre presedinte si popor, ci unul intre servicii si popor! Iohanis e doar un captiv al serviciilor, probabil santajat pentru casele pe care le-a furat cu acte false si care danseaza cum i se cere!

    Poporul n-a votat ca serviciile sa ne spuna pe cine avem voie si pe cine NU avem voie ca premier! Poporul a votat ca acei care obtin majoritatea sa poata face absolut orice, inclusiv sa desfiinteze serviciile cu totul daca ar fi cazul! In Constitutie scrie foarte clar: poporul este suveran, iar reprezentantul UNIC la poporului este PARLAMENTUL! Nu presedintele, nu serviciile, nu ong-urile, sau altcineva!

    Votul democratic al poporului (daca ne mai este permis sa credem asa ceva!) trebuie sa dispuna de puterea de a transpune in practica necenzurat vointa poporului! Chiar daca aceasta ar fi gresita la un moment dat! Si zic asta, pentru ca daca decizia poporului e gresita… tot poporul este cel care suporta consecintele! Nu serviciile, nu presedintele, nimeni altcineva!

  7. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    Contrareactia parlamentara la actiunea presedintelui nici macar nu are nevoie de vreo explicatie. Nici iohan n-a dat explicatii! A uzat de chichita interpretabilitatii prevederilor constitutionale… ca raspuns.. Parlamentul este obligat sa utilizeze antidotul! (tot prevazut in Constitutie!)

  8. Adam Mares spune:

    Sorin,
    Deja vorbești ca un bolșevic! :P :P :P Nu facem și niște tribunale ale poporului?

    • sorin gyorgyfalvi spune:

      Nu, mai simplu: ne intilnim cu bitele in stradaaa!

    • sorin gyorgyfalvi spune:

      Tu vorbesti ca un securist! Basist! Nu c-ai fi vorbit vreodata altfel…

      • Filip G spune:

        Disperarea in PSD e prea mare ca sa ajunga la robinet,incat o sa faca o alta nominalizare.
        La ora 16 graieste Dragnea.

        • sorin gyorgyfalvi spune:

          Filip: lupta e intre seccuristi care sunt disperati acum, si votul poporului!

          Ce e asa de greu de inteles? Poporul a votat!

          N-ai fi facut ca trenul daca in 2014 sistemul ar fi refuzat sa ti-l puna pe iohan presedinte? Pe motiv ca nu conresunde cerintelor serviciilor secrete! Ce faceai? Ziceai: nu-i nimic, mai votam odata? Nu cred!

          Tot asa ar trebui sa te bati sa ajunga la putere cei care au fost votati de popor!

          • Filip G spune:

            Incapatanarea lui Dragnea de a decide singur si a anunta ca e singura nominalizare o sa aibe consecinte atat in partid cat si in randul alegatorilor.
            Nu poti veni cu o propunere de suspendare a presedintelui doar pe motivul ca presedintele a respins o propunere de premier pe motiv de vulnerabilitate nationala.
            Dragnea nu poate cere ca poporul PSD-ist sa voteze suspendarea presedintelui care a refuzat o” musulmanca”.Aici Dragnea intra pe un taram minat.
            Nu cred sa fie atat de prost sa nu evalueze consecintele. :D

          • Aici ai dreptate. De asta e nevoie de inca o nominalizare.

          • sorin gyorgyfalvi spune:

            @ Filip

            tu chiar nu intelegi ca ceea ce face Dragnea reprezinta vointa a mai mult de jumatate din tara asta? Chiar nu intelegi ca Dragnea are in spate o forta imensa in momentul de fata?

          • sorin gyorgyfalvi spune:

            @ Filip

            daca s-ar face acum un sondaj, ai putea vedea ca dupa faptele presedintelui din ultima vreme si dupa modul pateetic in care isi joaca viitorul politic cei din pnl propunind o basista de marca in fruntea partidului, prin modul in care basescu ajunge din nou la butoane orin influentarea decisiva a lui iohannis, psd ar obtine peste 70%!

        • sorin gyorgyfalvi spune:

          @ Filip

          Oare nu cumva cei care trebuie sa plece de la putere sunt disperati ca pierd ciolanul si ca psd odata ajuns la putere va depista toate smecheriile facute de tehnorahati in ultimul an?

    • sorin gyorgyfalvi spune:

      Si stii de ce? Iti explic simplu, ca la prosti: daca votul majoritatii populatiei nu se poate transpune in practica… atunci cel care a declansat nerespectarea democratiei a pus defapt oamenii in situatia de a transa problema in mod medieval! Pe vremuri ieseau oamenii cu sabiile, cei care erau mai multi cistigau si impuneau conducatorul! Intre timp s-a inventat democratia!, tocmai pentru ca sa nu se ajunga la astfel de situatii!

    • elenick spune:

      Cand i-am spus ca are stofa de ANARHIST a pasat mesajul. E adevaratul urmas al lui Vadim aici pe blog! :)

      • Adam Mares spune:

        Președintele este votat de oameni în mod direct, ca și parlamentarii. Președintele are obligația să desemneze un reprezentant al majorității parlamentare, dar el nu este un simplu notar. Nu trebuie să accepte și un măgar, dacă-l propune majoritatea. Constituția e foarte clară, doar răuvoitorii o fac gumă de mestecat.

      • sorin gyorgyfalvi spune:

        Da, a apara democratia la tine se numeste anarhism, iar ceea ce face iohan batindu-si joc de voturile majoritatii romanilor e ceva normal! Deci, ai o pura mentalitate securista. Ori eu lupt sa nu ajungem sa fim condusi de securisti!

    • Asta ziceau tinerii de la mitingul Colectiv: DNA, arestează-i pe toți! Răspunzi numai in fața poporului.

  9. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ all

    intrebare de baraj: Livache o fi avind domle ceferticat ORNIS?

  10. Filip G spune:

    @sorin,
    Dragnea nu mai are toata sustinerea poporului PSD-ist dupa anuntarea premierului.Aici chiar ar fi interesant un sondaj de opinie.
    Sunt multi ”fanatici ortodocsi” care sunt dezamagiti de propunerea lui Dragnea.

  11. Adam Mares spune:

    Ha-ha-ha! Deci dacă nu împărtășim opinia lui Sorin, suntem securiști și băsiști! :P :P :P
    Ambalează-te cât vrei, dar poporul nu a votat-o pe Sevil, o musulmancă cu soț sirian. :-)

    • sorin gyorgyfalvi spune:

      Nu, tu esti basist pentru ca asa esti tu! Ai aparat cam intotdeauna tot ce e basist in tara asta, si nu te-am vazut cred ca niciodata luind o pozitie democratica normala!

      Si acum mai vad ca alaturi de Filip ai si atitudini fasciste, discriminatoare pe baza de religie!

      http://www.antidiscriminare.ro/ce-este-discriminarea

      Mai ramine sa fi si misogin sa zici ca Becali ca nu e buna ca e femeie!

      • Adam Mares spune:

        Nu o discriminez eu, doar că nu a fost votată, ăsta-i adevărul. :-) Votanții pesediști pe care-i iubești tu nu agreează străinii.

        • sorin gyorgyfalvi spune:

          Ai discriminat-o deja, iti zic eu daca tu nu ai proprietatea termenilor: ai facut referire la religia musulmana a lui Sevil!

        • Adam Mares spune:

          E dreptul meu să râd de ipocriziile politicienilor, dar nu numai ale lor. Nu eu am urlat împotriva străinilor neortodocși. :-)
          Iar TB e un bețiv la fel de jalnic, care a crezut că prostește el pe toată lumea. Cum vrea să facă acum Dragnea. Am râs cu lacrimi când zicea de xenofobie și ev mediu. :P :P :P

    • elenick spune:

      cred ca la urmatoarele posturi ne si injura, dupa ce ne face in prealabil “naparci securiste”! :) :) :)

    • Nu suntem toti securiști și băsiști, dar unii dintre noi sunt.

  12. Mihail spune:

    Buey, de ce-mi stricati voi plimbarea prin M&S ?
    Ce-i cu voi, chiar contează atât de mult ca-i musulmanca, ca sotul este de pe Marte ??
    Rasistilor .
    Femeia vine sa facă treaba, nu sa va bage vouă Ramadamul pe gat.
    Credeam ca eu fiind bătrân, pot fi tâmpit…dar voi nu sunteti de vârsta mea.
    Agentie, nu am spus, ori gândit, ca voi sunteti tampiti !
    Sunteti doar rasisti.
    La Filip G. nu am pretentii, miner este, miner o sa moara. Astia, niciodată nu au fost suspectati ca sunt dotati intelectual.

  13. Barosanul spune:

    Domnule Vosganian,

    Ceea ce se intampla in Romania ultimilor 27 de ani se poate intitula:

    ”Romania o tara MINUNATA condusa de RETARDATI Politici”

    Rezumandu-ma la ultimele cateva zile.

    O coalitie PSD-ALDE se cred ‘Buricul” Romanilor si REFUZA o invitatie la Cotroceni care era normal de acceptat ‘Diplomatic’.

    Un Presedinte Johannis se crede ” Buricul” Romanilor si nu are o discutie Normala ‘Diplomatica’ cu o alinata ”emanata” din votul unor mii de Romani.

    Un Presedinte PSD, Liviu Dragnea care se crede ‘Buricul’ Romanilor care au votat PSD, din credinta, din mila, din sila fata de alte optiuni de pe piata, dar in total insumand numai 17% dintre Romanii cu drept de vot.

    Uite asa Romania mai este trasa in jos de niste AROGANTI RETARZI POLITIC care se cred ‘Buricul’ Romaniei fara sa ii doara-n partile dorsale ca o Romanie intreaga are numai de suferit.

    Cand te gandeti ca intr-o lume civiliata totul era evitat prin simplu Dialog si Negocieri prealabile.

    • elenick spune:

      Barosane,
      Corect ce spui, doar ca Presedintele A AVUT o discutie ce s-a dorit normala si diplomatica cu grupul PSD-Alde – a si acceptat sa vina impreuna la negocieri ca grup, desi ca partide erau programate in zile diferite – in plus, a mai avut o tentativa de invitare la Cotroceni pe care preopinentii au tratat-o cu sictir! de ce? pentru ca de la inaltimea voturilor ei se cred Imbatabili, Imuabili si Incasabili…. au, adica, acea Aroganta de Pigmei politici de care vorbeai.

      Dar asta nu i se poate imputa presedintelui! Iar acesta la santajul cu suspendarea NU a cedat si foarte bine a facut! Nu iti joci la ruleta tara si interesele ei cu aliatii NATO si UE fiindca o vrea Dragnea pe turcoaica, numai buna de manevrat si tinut locul cald, pana “aranjeaza” el legile sa poata fi PM!

    • Mihail spune:

      Deci…o țara de buricuri…ori burici, ca nu stiu.

    • Barosane, cum poti sa refuzi o invitatie care nu ti s-a făcut??? Semnat: un retardat politic.

  14. Barosanul spune:

    @ All

    Nu-i mai dati una si buna cu suspendarea!

    Au fost 2 suspendari. Cat a pierdut Rpmania Economic si Imagistic (Instabilitate) in urma lor?

    Ce castiguri au fost???

    Un singur rezultat. O Romanie Radicalizata, DIVIZATA cuprinsa de o URA Crancena, Roman contra Roman!!!!

    Treziti-va!!!

    Pe astia i-am votat, pe astia ii avem.

    Poporul care a votat, asa a vrut ca Puterea sa fie impartita intre asa-zisa Dreapta si Stanga dar asta nu trebuie ca acum si Romanii trebuiesc impartiti si DIVIZATI, intre buni de-ai nostri si rai de-ai lor, jigodiile astora si jigodiile alora etc !!!!

  15. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ Filip, Elenick, Adam

    stiti care e diferenta majora intre mentalitatea mea si mentalitatea voastra?

    In 2014 dupa cum se stie, eram ca si azi foarte vehement impotriva lui iohan, eram cum sunt si acum convins ca e un pericol imens pentru democratia noastra. Dar, in momentul cind s-a anuntat rezultatul votului am acceptat, m-am resemat cu gindul ca urmatorii ani vor fi crinceni pt tara… pentru ca asa a votat poporul!

    Voi… nu sunteti capabili de asta!

    • Filip G spune:

      Eu am sustinut tot timpul dupa aflarea rezultatului ca premierul trebuie sa fie de la PSD.
      Asta nu inseamna ca” dictatorul” Dragnea poate decide orice.

      • sorin gyorgyfalvi spune:

        Ba da! Exact aici gresesti!

        Pentru ca daca Dragnea ar face altceva decit ii cere votul care i-a fost acordat… atunci tot el impreuna cu psd-ul vor fi cei care pierd sprijinul acordat!

        ASTA inseamna democratia!

    • elenick spune:

      Sorine,

      Pregateste-te de o mare deziluzie in raport cu Dragnea, pt tine!. Azi mai face pe leul, un pic, mai se bate cu pumnul in piept, de maine va fi mult mai convins ca o solutie de compromis cu presedintele e singura solutie buna pt Romania!

      Pregateste funia si sapunul! :)

      • sorin gyorgyfalvi spune:

        @ elenick

        iar gresesti!

        Pentru mine chiar nu e important ce pateste psd sau dragnea! Important e un singur lucru: se respecta, SAU NU se respecta votul democratic?

        Adica, tara e condusa DE SERVICII? sau de VOTUL DEMOCRATIC?

        • elenick spune:

          dar “votul democratic” bazat pe minciuni si manipulare la TV-urile infractorilor nu miroase a “servicii” ?

          Dupa cum vezi viata e mai complicata decat alb/negrul prezentat de tine… cam naiv si scolaresc…(si tocmai de aia manipulabil)

        • elenick spune:

          Daca Dragnea ar avea ceva in tartacuta aia de tzaran parvenit de Teleorman, ar asculta sfatul meu 2 postari ale VV mai devreme : Tariceanu Priministru!

          • elenick spune:

            “Gents,

            Am o solutie geniala pentru rezolvarea conflictului legat de desemnarea PM. Odata respinsa Servil pe motiv de necertificare Orniss, Dragnea nu poate pe motiv de lege, cea mai buna solutie este TARICEANU PM!

            Greu de contestat ca si competente si realizari, isi va face un guvern “mixt” cu oameni din ALDE (poate si d- deputat) si va liberaliza sensibil programul de guvernare, oprind promisiunile populiste fara acoperire care ar trebui sa-i dea cosmaruri lui Dragnea (are deja un “deficit” de vreo 4 miliarde cat valoreaza intrarea in vigoare a prevederilor de Cod fiscal neprinse in bugetul PSD – tva redus cu 1%, eliminarea supraaccizei pe carburant si eliminarea taxei de stalp)

            Răspunde
            elenick spune:
            decembrie 27, 2016 la 12:31 pm
            In plus conditia lui Dragnea de a fi un om de incredere poate fi “controlata” prin motiuni de cenzura, PSD-ul avand majoritatea (din ce in ce mai lejera, daca va atrage si traseisti) daca Tari si-o ia in cap cu independenta !

            D-l Dragnea ce zici? , fii barbat, nu te mai ascunde sub fustele lui Servil…! :)

          • Nu se poate, sa fim seriosi.

      • elenick spune:

        Sorin,
        Ce ti-am zis ca Dragnea e mai concesiv? a aruncat-o si a tavalit-o pe aia cu suspendarea dar se vedea din furia pe care o are – ca NU CREDE IN EA!
        :) :) :)

    • elenick spune:

      de IQ? ma refer la inteligenta emotionala…, ca sa mai dam o sansa… :)

    • tudor spune:

      Daca aveti muschi – suspendati l pe Iohannis!
      Va tine cureaua?

      Pana la urma, ca vorbesti despre democratie: cati l au votat pe Iohannis si cati psd ul?

      E cumva o diferenta de niste milioane de voturi?

      Fa ti un dus rece, amice!

  16. Adam Mares spune:

    Exact, premierul trebuie să fie de la PSD. Chiar și Iohannis a acceptat asta. Dar nu înseamnă că trebuie să accepte pe oricine. Eu cred sincer că Sevil reprezintă o vulnerabilitate pt siguranța națională.

  17. Barosanul spune:

    @ sorin gyorgyfalvi spune:
    nu uita ca poporul asta a votat un neamt… de religie reformata!”

    Daca ai fi Honest cu ceea ce s-a intamplat in 20014, ai sti ca Romanii in primul tur au votat cu cine au vrut. Adica peste 3 Milioane de votanti nu au votat cu Ponta 3,8 milioane sau Iohannis peste 2,8 milioane.

    Te-ai gandit ca Tariceanu, Udrea, Macovei sau Dan Diaconescu, care a iesit pe 3, 4, 5, 6 cu peste 2 Milioane insumat, daca avea acele voturi iesea presedinte si acum nu mai discutam de Iohannis?

    La al doi-lea tur, majoritatea Romanilo care au votat, au vrut ca PSD-ul sa nu detina toata puterea Guvern si Presedinte si pt asta nu au avut altceva de ales decat pe Johannis care intr-adevar este neamt de religie Reformata. Poate ca ar fi votat chiar si o gluga de coceni sau un Criminal cum au facut cand l-au votat cu iliescu numai sa nu iasa Vadim Tudor.

    Pana la urma ei nu au votat ca asa au vrut ei. Au ales optiunea care li s-a parut mai buna dintre toate optiunile puse la dispozitie.

    • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ barosanul

      ei, aici e o problema care tocmai din cauza Constitutiei se perpetueaza, si la care eu din 2008 pina in prezent am refuzat sa mai iau parte!

      Am votat in 2000 Iliescu sa nu iasa Vadim, am votat in 2004 Nastase sa nu iasa basescu! Dar m-am saturat sa mai votez negativ si daca citesti blogul vei putea vedea ca am refuzat inclusiv sa votez USL! pe motiv ca nu m-au convins Sau pentru ca dimpotriva, m-au convins ca mint! Imi doream sa isi respecte promisiunile, in special pe cea cu dreptate pina la capat! Dar stiam ca mint!

      Deci, nu e vorba despre ce iese in urma votului, conjuncturile care se formeaza din cauza votului negativ, ci… e vorba despre un singur lucru: are sau nu are rost ca lumea sa mearga la vot?

      Pentru ca daca indiferent ce voteaza lumea… de condus conduce cine vrea serviciile… atunci chiar putem stinge becul!

      Iti mai zic ceva, si daca nici asta nu te convinge… ramin fara gloante:

      ai zis ca e bine ca puterea sa fie impartita, jumate jumate la presedentie si parlament. Pai, dupa cum a prevazut aceasta constitutie nu ti se pare un pic cam anormal ca de fiecare data se ajunge la suspendare?

      Nu comentez aici daca e bine sau nu e bine, ci… SE AJUNGE LA SUSPENDARE!

      Deci? Asta e minunata intelepciune logica a constitutiei despree care zici tu ca e bine sa imparta puterea in doua?

    • Asa se vede de la Londra?

  18. Barosanul spune:

    @ elenick spune:
    Dar asta nu i se poate imputa presedintelui!”

    Ba pt mine da, TOTI sunt la fel de vinovati. Presedintele e tot un ”Pigmeu Arogant” cum numesti tu.

    Normal era ca imediat dupa alegeri Presedintele sa felicite oficial pe castigatorul alegerilor si sa initieze comvorbiri neoficiale.

    Dar nu ‘Pigmeul de la Cotroceni” i-a chemat pe Basescu si Tariceanu sa faca el aliante minune, Anus contra naturii.

    • elenick spune:

      Spui prostii, i-a chemat in cadrul consultarilor cu partidele la care Alde si PSD au dat siktir! . a vorbit cu cine a venit…

      Cu tariceanu a avut o discutie particulara la care NU s-a discutat despre majoritatea in jurul PNL (propunerile catre Tari venind din interiorul PNl, tot de la Pigmei politici). Daca asculti toate prostiile care se vehiculeaza in presa n-ai sa mai intelegi nimic… Ia in calcul mai mult anunturile/documentele oficiale…

  19. Barosanul spune:

    @ Sorin
    ” am refuzat inclusiv sa votez USL! pe motiv ca nu m-au convins Sau pentru ca dimpotriva, m-au convins ca mint!”

    Foarte corect!!!

    Personal de cand PNL-ul a fost Predat pe tava PDL-ului si Domnul Vosganian se contrazicea cu mine ca ‘e bine ce fac’ eu am refuzat sa mai postez pe blog pana acum.

    ”Pentru ca daca indiferent ce voteaza lumea… de condus conduce cine vrea serviciile…”

    Eu vad din 1990 lucrurile cam altfel. Serviciile, Mai nou securitatea, prin CNA (Colegiul National de Aparare) propune si infiltreza in TOATE Partidele, ONG urile si orice care are acces la decizii importante persoane care au fost racolate si scolite acolo. (Vezi postarile mele anterioare alegerilor sau da un search ‘absolventi cna’). Am si Discutat personal cu Domnul Vosganian, dar dansul sustine ca nu-i asa.

    Asa ca Romanii nu au de ales decat dintre Securistii Lor sau Securistii Nostri sau …. (aici este inetresant)…persoane Shantajabile.

    • sorin gyorgyfalvi spune:

      Pai da. Si de cite ori ai zis lucrurile astea am fost de acord cu tine, uneori ti-am raspuns direct, alteori am acceptat tacit.

      Si ca o completare… referitor la colegiul national de aparare, despre care am aceiasi parere ca si tine, propunerea psd Sevil Saideh… este probabil atit de atacata deoarece nu este absolventa a minunatului colegiu!

      • elenick spune:

        ia vezi daca nu sunt fratii Shhaideh – ca cica sunt mai multi in Romania! si se ocupa “cu de toate” ! :) :) :)

        • sorin gyorgyfalvi spune:

          Tu, ca de obicei, nu faci altceva decit sa rostogolesti minciunile sistemului! Citezi aceleasi surse securiste, incepind cu hotnews, care azi de exemplu zicea ca iohan l-a contactat pe dragnea si i-a zis lui adevaratul motiv al respingerii… cind in realitate a venit dragnea si a zis ca iohan nu l-a sunat nici pe el, nici pe sevil, nici pe tariceanu sa altcineva sa dea vreo explicatie…

          Presupunind ca esti de buna credinta, chiar nu realizezi ca esti manipulata si manipulezi la rindul tau?

          • elenick spune:

            azi nici n-m deschis HN! acum bag nasul putin… Nu stiu de unde am citit ca sunt veniti cu familia aici, fratii si 2 copii ai Sotului in cauza. ca doar nu le- a gasit Nicusor Constantinescu si Mazare job-uri la toti la CJ si la Min Agriculturii…. Probabil fac ceva afaceri, ca doar nu traiesc din cersit. Iar despre afacerile sirienilor in Romania nu stiu decat de implicarea lor in Imperiul lui Hayssam…

    • elenick spune:

      Mai mult de atat : s-au infiltrat in partide si de stanga si de dreapta, astfel incat la alegeri sa nu existe decat 2 variante : ai nostri sau ai nostri! iar la 4 ani, sa se roteasca!

      basescu a avut si un rol direct si ofensiv in acest sens: Stanga fiind PSD-ul, dreapta trebuia incolonata in spatele PDL-ului iar restul (partidele istorice) trebuiau sa dispara!… Cu PNT-ul i-a mers, la PNL si-a rupt dintii, acesta inghitindu-i de fapt PDL ul mult iubit.

    • Bine ca te-ai reintors. Esti paradoxal: și proaspăt, și dogmatic.

  20. elenick spune:

    Gents,

    Deci maine, mai pe seara, ne spune Dragnea pe cine mai nominalizeaza.
    Cu suspendarea, doar gargara, va fi “suspendata” soon!

  21. epolitikon spune:

    @VV
    Eu va dadeam un referendum pe tema: doriti ca madam Sevil Shhaideh sa fie premierul Romaniei?
    Si trimiteam alianta penalilor cu propunerea lor cu tot in fara romanilor. Ca sa va invat minte.
    Dar, intr-adevar, presedintele e vegetarian, nu carnivor ca mine :).

  22. elenick spune:

    Am si eu o dixtractie : ma uit la oficinele psd de presa, A3, Rtv, b1…
    Sandra Stoicescu e ca o curca beata, tot nu-i vine sa creada ce a “cutezat” Presedintele , o mai “intareste ” ciuvica, din cand in cand, adevarul Moderator al emisiunii.urmeaza Dana Grecu cu forte proaspete si Radu Tudor…. ah si ce mai studiase Radu T Arborele genealogic al lui Servil!…
    La RTV e harmalaie generala, nu se mai intelege om cu persoana, vorbesc toti odata, si moderatorul peste ei! Cristina Sincai e pur si simplu incoerenta (sau asa e ea mereu?)
    La b1 se face filozofie – daca il suspenda sau nu si ce indreptatiti sunt psdistii sa o faca …. daca schimba cineva ‘trendul” ii ia cuvantul moderatoarea – o basista blonda isterica/acumin pragul crizei de isterie…

    Distrusilor, e jale mare, nu? nu va mai luati bonusul de mancat …. de sfarsit de an, este ?
    Ghinion! :)

    • sorin gyorgyfalvi spune:

      Da, ghinion la tine! :D

      In oricare dintre situatii suspendarea tot va exista:
      -suspendat + referendum de demitere
      -suspendat + Tariceanu presedinte numeste premier, dupa care-i da presedentia inapoi lui iohan sa se spele cu ea pe cap!

      Deci…

      • elenick spune:

        Pariu pe 50 de flotari facute in direct pe Skype, daca bati campii?

        hai, 30 sa nu te omor! :)

        • sorin gyorgyfalvi spune:

          fac si pina la 200 fara probleme, dar tu daca pierzi de faci? Crosetezi?

          • elenick spune:

            flotari, n-auzi?! Dar n-am cum sa pierd, varianta cu suspendarea e cioaca de Teleorman, n-are nicio substanta, doar gargara la televizor!

          • sorin gyorgyfalvi spune:

            O sa vedem, nu te mai grabi asa ca fata mare la maritat, ca nici iohan nu s-a grabit, si-a facut omul linistit craciunul, a halit sarmale si a lasat tara sa fiarba…

            Si cind a revenit ne-a dat la toti o flegma in fata! Inclusiv tie!

  23. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    dupa parerea mea, acum ar fi momentul cel mai prielnic ca odata cu referendumul de demitere sa se desfasoare si un referendum pentru reviziurea articolului din constitutie care lasa loc de interpretari privind numirea primului ministru. Pot fi modificate doar citeva cuvinte, prin care Parlamentul isi recapata rolul prevazut chiar si de Constitutia actuala.

  24. elenick spune:

    Sorine,

    Ai avut dreptate sa citesc hn, ia uite ce am mai aflat:

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21497093-exclusiv-unul-din-fratii-lui-akram-shhaideh-are-interdictie-intrare-cum-obtinut-sotul-lui-sevil-shhaideh-cetatenia-romana.htm

    Sursele sunt guvernamentale, adica au putut lectura Lista aia de “interzisi” UE fara banuiala ca sunt Securisti! :)

  25. Pacala spune:

    Vv
    Dar ce basescu a argumentat ceva clar cand v a refuzat propunerea de comisar?
    Optiunea optima e sa se fa a guvernul si apoi sa fie trimis neamtul in concediu

  26. Barosanul spune:

    @ all

    Acum cateva zile, unii de pe aici incercau sa-mi dea cu ‘Constitutia’-n cap. Cand postam despre ‘drepturile presedintelui cu privire la functia sa de’Notar’ de a nominaliza pe cine vrea ‘mushchii lui” Dragnea.

    Ce zice acum Zegrean

    Fostul presedinte al Curtii Constitutionale Augustin Zegrean a declarat, marti, ca seful statului nu poate fi obligat sa desemneze ca prim-ministru o persoana pe care nu o doreste, iar acesta nu poate fi un motiv de suspendare.

    “Sa vina cu alta propunere (PSD – n.r.). Asta se poate face. Nu-l poate obliga nimeni pe presedinte sa desemneze o persoana pe care nu o doreste”, a precizat, pentru Agerpres, Zegrean.

    Intrebat cum comenteaza faptul ca in spatiul public a fost vehiculata ideea suspendarii presedintelui, Augustin Zegrean a spus, in contextul respingerii propunerii PSD pentru functia de premier, ca seful statului doar “isi face treaba”.

    “Asta ar fi un motiv de suspendare? El isi face treaba. Constitutia ii da voie sa desemneze sau nu persoana care i-a fost propusa”, a adaugat fostul presedinte al CCR.

    El a amintit ca Legea fundamentala nu prevede nicaieri cate propuneri de premier poate respinge presedintele.

    “Constitutia spune ca in urma discutiilor cu partidele care au castigat in alegeri trebuie sa numeasca o persoana care sa formeze guvernul. Atata spune”, a explicat Zegrean.

    • elenick spune:

      Nu unii ci Sorin, probabil… El e convins ca daca a castigat alegerile PSD, Dragnea poate face ce il taie capul. Cine se opune, ca e Presedinte sau Constitutie – trebuie “supusi” rapid sau daca nu vor, schimbati prin Referndum! Altul/Alta la rand! e simplu, nu? :)

    • sorin gyorgyfalvi spune:

      Zegrean e pensionar, si mai e si senil pe deasupra. La ccr a fost omul lui basescu, el e omul cu erata! Intre timp ccr-ul si-a mai revenit, cu toate ca si iohan si-a bagat-o pe escroaca si hoata de stanciu, dar nu-i de ajuns, se pare ca majoritatea e de buna credinta acum.

      Ma rog, nu stim ce Abhazia mai apare, dar… vedem.

      • elenick spune:

        Nici macar o majoritate PSD-ista la CCR nu-i va intinde covorul rosu la palatul Victoria unuia ca Dragnea care aduce la masa guvernului sotia unui sustinator hezbollah! Fii sigur ca si-a furat-o de la partid Dragnea, de data asta!

  27. Mihail spune:

    Doamne, ce balamuc este aici.
    De la distanta, discutiile voastre, se vad altfel.
    Cativa, mari iubitori de săsălău(neapărat cele doua trompete Filip si elenik) si mai nou dusmani ai musulmanilor.
    Xenofobi si rasisti.
    Sar in capul unuia care indrazneste sa aibs niste argumente logice.
    Faptul ca sunteti rasisti nu va îngrijorează ? Cumva turcoaica a descins, in valuri, in Europa, ca apoi sa se arunce in aer, prin marile capitale ?

    Sper ca Dragnea sa decidă suspendarea, de urgenta, a săsălăului.
    Atât merita aceasta caricatura de presedinte.

  28. tudor spune:

    Sorin

    Habar n ai despre ce vorbesti, doar faci pe desteptul!
    De pilda, dupa mintea ta aia schioapa pentru tine “securisti” inseamna cei care au absolvit Colegiul National de Aparare.
    Domnu sorin foaieverde te anunt ca CNA este un postuniversitar care functioneaza pe lanfa Academia de Inalte Studii Militare.
    Pe langa cursanti din sistemul national de aparare primesc si partidele politice niste locuri, in fiecare serie.
    Ii indoapa cu chestiuni de geopolitica si alte spanacuri; este atat de multa materie incat multi dintre ei nici macar nu si propun s o citeasca odata,
    Oricum, de cand functioneaza acest CNA n a lasat niciun repetent.
    Cei mai multi se dau peste cap sa faca chestia asta doar pentru cv.
    Daca examenele ar fi exigente ar fi pustiu pe acolo.

    Oricum, n are absolut nicio legatura cu securitatea decat in mintea ta marginita .

  29. Adam Mares spune:

    Claude Karnoouh
    3 hrs ·
    “Domnilor cred cà refuzul premier desemnat de PSD doamna Shhaideh din partea domnului Johannis nu e opinia lui, e opinia patronilor lui stràini. Barbatul domanei a fost si este un sustinator al lui Bashar el Assad, care e dusman tàrilor OTAN… Deci e imposibil intr-o tara care apartinà OTAN-lui sà aibà cineva in aproprierea puterii reale care e si in aproprierea lui Assad si aliatilor lui, Rusia, Iran, Hezbollah… E moment unde politica inrternationalà revin din plin in politica Româna.. Dàcà Dragnea n-a inteles asta e o dovadà cà dumnealui e un prost politician redus la jocuri teleormaniane….”

    PS. Iar cel care spune asta e socialist, deci simpatizant mai degrabă al PSD.

    • elenick spune:

      Adam,
      Este exact ce spun si eu , i s-a urcat teleormaneanului ranza la cap si crede ca daca are majoritate isi poate pune si pisica PM, ca e mai docila decat Servil! Acesti oameni n-ar avea ce sa caute in politica mare, intr-o tzara civilizata, unde capatarea puterii prin vot este mai degraba o mare povara si responsabilitate de a nominaliza o persoana cat mai reprezentativa, curata, puternica si competenta… Se cresc ani in sir “candidati” adevarati, nu pasarici sau slugi, cum e la noi! Chiar n-are PSD-ul pe cineva fara bube in cap? Poate ca n-are….

  30. tudor spune:

    In Romania toata lumea se pricepe la orice, asa nu i o noutate.

    Cei mai multi dintre “combatantii” publici au uitat si sa inteleaga limba romana.

    Despre accesul sau limitarea accesului la secrete de stat legea spune foarte clar ca se evalueaza “riscul” ca persoane din apropiere (sot/sotie, rude etc) sa exercite presiuni in sensul de a le facilita accesul … etc.

    Cum se face asta in practica:
    se analizeaza cercul susmentionat: cine e asta? dragnea liviu. m sa, ta su? tarani din teleorman, 4 clase ; farti surori? nu. sotia? bombonica. ma sa , ta su? tarani. frati? nu. relatii cu persoane straini? niciodata . alte rude… prieteni…?
    se conscluzioneaza ca nu exista riscuri.

    In cazul Sevil , din cauza sotului, acest risc exista, este real, in carne si oase, in persoana sotului si a familiei acestuia.
    Nu sunt necesare dovezi, ci existenta risculuii!

    Simplu?

    • tudor spune:

      Legea protectiei informatiilor clasificate:
      art.7:
      (2) Pentru candidaţii la funcţii publice ce implică lucrul cu asemenea informaţii, precum şi competenţa de a autoriza accesul la astfel de informaţii, verificarea este anterioară numirii în acele funcţii şi se solicită obligatoriu de autoritatea de învestire.

      • sorin gyorgyfalvi spune:

        Acolo cind citesti legea aia chiar in susul paginii scrie ceva. Stii ce scrie?

        PARLAMENTUL ROMANIEI

        • tudor spune:

          Adica o schimba si p aia?
          Si p aialalta – cu infractorul care n are voie sa fie prim ministru?
          Pai.. schimbati le si vorbim pe urma, corect?

        • sorin gyorgyfalvi spune:

          Eu sunt sigur ca nu exista motive reale de o respinge pe Sevil pentru functia de premier, si sunt sigur de faptul ca iohan n-a dat explicatii dintr-un motiv simplu: ele nu exista!

          Dar, chiar si invocarea unui astfel de articol pe surse arata o dubla masura: Sevil n-avea nicio problema acum un an, putea fi ministru, iar acum chipurile nu poate, ca x, y, z. Deci, aia arata ca cineva nu si-a facut treaba… ori prima data, ori acum!

          Si mai mult decit atit, vorbim povesti, pentru ca defapt tara e condusa de servicii prin santaj, inclusiv la iohanis, si eu unul chiar n-am timp sa merg pe piste false, in genul celor care se tot baga de catre securisti pe surse.

          Deci, serviciile trebuie restructurate din temelii!, mergind chiar pina la desfiintarea totala daca se impune, acolo lucrurile au luat-o razna rau de tot. Prin anii 2000 undeva in sectorul 5 au fost arestati toti cei care lucrau la o sectie de politie, erau corupti cu totii! Asa as face cu serviciile! Demilitarizare cu armata, preluat toate activele puse sub paza armata, si luat tot la purecat!

          Asta inseamna puterea parlamentara! Ei reprezinta vointa cetateanului, si cetateanul asta zice: sistemul a infestat tot!

          • Filip G spune:

            Cum adica putere sporita traseistilor?
            Cati din parlamentari mai respecta vointa electoratului la jumatatea mandatului?
            Care vointa a cetateanului?
            Te credeam om serios………

          • sorin gyorgyfalvi spune:

            @ Filip

            tu pentru ce te-ai dus la vot atunci daca nu crezi?

            Eu macar am o scuza: eu n-am votat!

      • elenick spune:

        crystal clear!

  31. Filip G spune:

    Dragnea nu mai e chiar asa sigur pe el sa decida de unul singur.
    Ori se stie ca PSD-istii vor cad de repede la resurse.
    Maine vom afla o propunere de premier ,alta decat Sevil. :D
    http://www.stiripesurse.ro/psd-convoaca-forul-suprem-pentru-a-lua-decizia-spre-suspendare-sau-desemnarea-unei-alte-persoane_1171230.html

  32. tudor spune:

    I auzi Legea:
    (2) Standardele la care se referă alin. (1) vor fi în concordanţă cu interesul naţional, precum şi cu criteriile şi recomandările NATO.
    (3) În cazul unui conflict între normele interne privind protecţia informaţiilor clasificate şi normele NATO, în această materie vor avea prioritate normele NATO.

    • tudor spune:

      sorin spanac:
      care i problema ca sotul Sevilei e simpatizant hezbollah?
      wikipedia:

      organizația este considerată ca având caracteristici teroriste de Statele Unite ale Americii, Israel, Canada și Olanda. Marea Britanie a introdus aripa militară a organizației pe lista organizațiilor teroriste, iar Australia consideră o parte a structurii sale militare, Organizația de Securitate Externă, ca fiind o organizație teroristă. Începând cu anul 2011 Hezbollah s-a implicat în războiul civil din Siria ca parte din forțele care apără regimul președintelui sirian Bashar al-Assad de revolta forțelor de opoziție laice și islamiste sunite. În decembrie 2015 președintele Statele Unite, Barack Obama , a semnat Legea împiedicării finanțării internaționale a „Hezbollah”, care definește Hezbollah ca organizație teroristă care se ocupă și cu traficul de stupefiante și cu spălarea de bani, și urmează să impună sancțiuni nu numai asupra instituțiilor legate de această mișcare ci și asupra instituțiilor financiare și comerciale care fac afaceri cu ea.[1]

      • elenick spune:

        N-ai nicio sansa cu sorin, bati la usi inchise. Poti sa-i spui ORICE, este in perioada de negatie!

        de exemplu tot nu crede ca MAINE PSD va desemna un alt candidat de PM, conform a ceea ce se va exprima in forul de conducere al PSd, convocat incepand cu ora 16,00

    • sorin gyorgyfalvi spune:

      Nu pun botul la manipulari!

      Sa intre la puscarie in secunda asta cei care i-au dat avizul sa fie ministru, si dupa aia mai vorbim!

  33. Mihail spune:

    @Filip G,

    ori esti rau intentionat, ori chiar nu ai nimic in cap.
    Dragnea este un om politic deschis la minte, respecta democratia de partid, partidul.
    Vrea ca sa ia decizi corecta, sa rezoneze cu colegii lui.
    Nu vrei tu sa-ti dai cu părerea la Plicusor Dan, acolo este locul tau ?
    Tot te scremi sa tragi cateo “flatulenta” si sa otravesti atmosfera blogului.

  34. Mihail spune:

    Okay, daca nenea săsalău motiva decizia lui, spunea care sunt ratiunile, eram de acord cu el.
    Dar atâta timp cat i-a declarat lui Tăriceanu ca el nu pune Prim Ministru de la PSD, ca atâta timp cat nu a găsit de cuviinta sa motiveze astăzi refuzul numirii…acest presedinte trebuie suspendat.
    Care e problema ?

    • tudor spune:

      Pe masura ce evenimentele se desfasoara tary isi mai aminteste cateceva din convorbirile cu Iohannis.
      Probabil ca daca necesitatile politice i o vor cere isi va aduce aminte si ca Iohannis i a promis ca nu va nominaliza pe nimeni care are mai putin se sase neveste, ceea ce l a pus intr o di;ema teribila; si i a pricinuit si ceva probleme cu doamna …nr 5.

      • Filip G spune:

        Si totusi nu pot sa nu rad.
        Adica Tary se intalneste cu Johannis fara a se tine de mana cu Dragnea si Constantin.
        Iar azi Dragnea e flancat de Tary si Constantin incearca penibil sa se dumireasca ce e de facut!
        Mare barbat de stat a ajuns Dragnea. :D

      • Tary nu și le amintește, le-a știut dar nu i-a vniet să-și creadă urechilor.

  35. Mihail spune:

    @ cei doi muschetari + unu,

    Dragnea procedează foarte corect, consultandu-si colegii.
    Nu toata populatia tarii este rasista si xenofoba.
    Trebuie sa fii un ortodox bătut in cap, ca sa o tot tragi cu musulmanii. Uite, de asta Biserica Ortodoxa are un calendar aiuritor, tine o slujba 4-5 ore, iar megieșul nu intelege nimic. Tot de asta, se fac cozi la Sf. Paraschiva, nimeni nu-i spune bietului ortodox, ca “sfanta” este ocolo tot timpul anului.
    Nu am fost banat nicio secunda. Domnul Vosganian mi-a sters câteva postari. Am inteles ca nu ma doreste, iar eu am făcut doi pasi in spate.
    Daca nu ma vrea, nu ma bag in “casa lui”. In momentul in care am detectat ca a schimbat foaia, am inceput sa revin.
    Este drept, am fost la Băneasa, dar la Comandamentul Aviatiei Militare. La un general. In rest chestia ca eu as fi andocat la “servicii” este o tâmpenie. Nu ma deranjează.
    Ultimul mușchetar, Tăriceanu nu a fost dovedif niciodată ca minte. Niciodată. Este un om serios, atât de serios încât se casatoreste cu femeia pe care o iubeste.
    ….iar la acea discutie au fost trei. Sîc !

  36. Mihail spune:

    ….eu nu unteleg o chestie, am remarcat-o si astăzi aici. M-a ajutat si faptul ca-n Parcul Gemini nu prea este internet.
    Daca cineva are o opinie contrara, fie este securist, fie este comunist, ori basist.
    Nu are voie omul sa gândească diferit, sa aibă o obțiune proprie ?
    Pe de alta parte Filip G. ori tot baga fitile, ori….chiar nu intelege nimic. Eu nu pot sa cred ca poate fi atât de rudimentar, sau mai rau…ca aia care-l pun sa posteze ne cred atât de putin evoluati intelectual

    • elenick spune:

      Mai, mitocanule, dar anul trecut cand iti trimitea “rudimentarul” un pachet CADOU cu doua sau 3 feluri de miere, curata 100% (de m-am lins pe buze 2 zile, de pofta!),plus nuci, de nu-ti venea nici tie sa crezi ce generos coleg de blog ai, cat de frumos se purta cu cu tine, ca nimeni altcineva… ai uitat deja?
      Acum ai trecut la injuraturi si insulte , nemernicule?

      ai merita un blestem sa nu mai primesti NIMIC de la nimeni, daca rasplatesti generozitatea umana ca un babuin!

  37. Filip G spune:

    sorin gyorgyfalvi spune:
    decembrie 28, 2016 la 12:18 am
    @ Filip

    tu pentru ce te-ai dus la vot atunci daca nu crezi?

    Eu macar am o scuza: eu n-am votat!

    Diferenta dintre mine si tine e urmatoarea:
    Eu am fost la vot sa sanctionez pe cei din USL care si-au batut joc de votul meu.Am votat USR.
    Tu ai stat acasa si ai acceptat tacit bataia de joc…….

  38. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ all

    nu exista din cite vad eu nicio varianta prin care se poate evita suspendarea:

    - psd daca cedeaza presiunii va scadea dramatic in sondaje, si serviciile exact asta asteapta. In afara de asta, daca psd perpetueza situatia de dinainte de alegeri risca sa ajunga fara lideri ei fiind pe rind arestati.

    - iohan nu cedeaza, pentru ca e foarte clar ce soarta il asteapta dupa

    Deci, iohan nu trebuie doar suspendat ci si demis, eventual un Dragnea presedinte la noile alegeri, modificata si constitutia pentru revenit la 4 ani de mandat si legeri laolalta cu cele parlamentare, trrimis iohan acolo unde ii este locul, adica la puscarie pentru furt de case, trimis si basescu acolo unde ii e locul, la puscarie, trimisi la puscarie si toti cei ce au albit dosare… e mult de munca!

    Despre asta-i lupta: cine o sa fie cu directia catre puscarie dupa “calmarea” care o vor cei ce azi sunt cu spatele la zid?

    • elenick spune:

      Deja delirezi, culca-te ca e tarziu! si maine trebuie sa te duci la sala, pentru antrenament. Nu vrei sa te faci de ras ca nu esti in stare de 30 de flotari, nu?
      :) :) :)

  39. Kronstadt an der Graft spune:

    Două idei aș vrea să expun și eu, una ar fi că ar trebui să vânturăm mai cu seriozitate ideea de suspendare prezidențială, nu de alta dar ar însemna că România e o țară instabilă, pe care nu te poți baza, și a doua e că ar trebui ca cine va mai de aproape să-i explice lui Dragnea că nu el a fost ales la alegerile astea ci partidul pe care momentan îl conduce. Nu de alta dar se comportă de parcă a devenit arendaș peste noi.

    • elenick spune:

      Bravo, K!
      Scurt si cuprinzator, usor de pentru cei ce stau mai prost cu mobilaarea intelectuala! :)

    • sorin gyorgyfalvi spune:

      Hai sa fim seriosi! Toti cei care au votat psd-ul l-au votat defapt si pe Dragnea, ca doar nu vrei sa zici ca au votat psd-ul sperind ca o sa apara Sevil Saideh? :D

      Si doi: Dragnea arendas? pai iohan ce-a facut azi? n-ai simtit o flegma in fata cind s-a rasucit pe calciie si s-a tirat? Eu, care vorba aia ma asteptam sa fie nemernic iohan si tot am ramas cu gura cascata de cit de nemernic a putut fi! Instant am si coborit toti cristosii inspre el!

  40. tudor spune:

    Deocaamdata Iohannis s a dovedit singurul om politic important care a dovedit responsabilitate in cel mai inalt grad.

    Si o sa explic: in campania electorala , dincolo de prostia concurentilor politici, psd ul s a agnajat intr un populism extrem – fara precedent in istoria politica recenta pentru un partid cu aspiratii reale de a guverna.
    Dupa cum am vazut in campaniile electorale din alte state taxele, impozitele si cresterile salariale nu ocupa in asemenea hal peisajul electoral cum a facut o psd: a luat fiecare categorie sociala si profesionala si … i a “dat”.
    De la pensiile minime crescute si pensiile speciale deja acordate (extrem de generoase, habar n aveti!), pana la scutirea de impozit a celor pana n doua mii de lei, la creterea exponentiala a tuturor salariilor, n a “iertat” nimic!
    cati, de pilda stiti, ca din 2019 un medic primar va castiga 3600 euro lunar, fara plata impozitului pe venit, plus garzile (la nivelul marit de ciolos) plus sporurile?
    Mai departe, a trecut la anularea celor 102 taxe. De ce? Pentru ca guv ciolos, in urma unor analize temeinice, hotarase anularea unora dintre ele si s a gandit sa supraliciteze, pentru a le rapi acestorta un atuu electoral.
    De ce … fix 102?
    Simplu: sa fie multe, adica o cifra sonora, musai peste 100, dar 101 suna cam… seherazadesc, asa ca s a optat pentru 102. Logic, nu?

    Nu stiu cati le ati citit, motivatia oferita de dragnea fiind aceea ca “romanii” sa nu mai fie umiliti la cozi.
    (apropos: daca e asa … internationalist, de ce nu spune “cetatenii romani, ci “romanii”? – ma rog… fleacuri!)

    taierea unora dintre acele taxe mie mi pare absolut aiurea, ca sa nu spun idioata: de pilda, inainte de a trece la executarea silita executorul platea o taxa de 37 de lei.
    A considerat dragnea ca este umilit ala care se duce sa i ia casa omului ca plateste 37 de lei pentru o adeverinta?
    Alta: pescarii amatori plateau o taxa de 30 de lei, pentru care nu stateau la absolut nicio coada: cand dadeai permisul pentru vizat la asociatia de care apartii si la care se platesc sume variabile, pentru 30 de lei primeai si un permis eliberat de agentia nationala pentru pescuit si acvacultura – permis gen permis de conducere, care costa ceva, adica.
    De ce banii respectivi sa i plateasca, prin bugetul de stat, pesedistii nepescari? :)))
    La fel, cu permisul de arma: adica ala care si cumpara arma nu poate plati 45 lei (sau cam asa…)?
    Alta: daca pieszi actele de identitate plateai o taxa care, dincolo de valoarea financiara redusa implica si o anume responsabilitate pentru posesor … acum e moca: practic , te poti duce zilnic la evidenta populatiei (precum in bancul cu iepurasul) si sa ceri alta carte de identitate …. ca daca tot e moca !!!
    Alta: pentru cetatenii romani aflati in strainatate care solicita un dunplicat pentru un document eliberat in Romania de plateau 40 euro.
    Acum e moca; si cand se vor duce mii de romani sa ceara: diploma de scoala generala, cea de bac, dar si certificatul de nastere, si ala de la prima, si de la a doua casatorie, ci de la scoala de moase…. ca daca e moca?
    Si nu cumva, in aceasta avalansa de cereri, cei care au nevoie cu adevarat si urgent de un asemenea document vor trebui sa astepte perioade nedeterminate?
    Alta, si mai idioata: ca sa lasi in pastrare documente la o reprezentanta diplomatica romaneasca se platea o taxa de 45 de euro. Daca foarte multi romani, pentru a sta fara grija, vor depune zeci si sute de mii de acte spre pastrare la consulate si ambasade (daca e moca!) .. acestea isi vor deschide o sectie … arhivistica?

    Oriunde in lume plata unei taxe se face de catre cel care beneficiaza de un serviciu din partea aparatului de stat, sau din folosirea unor resurse ale statului.
    Cine uzeaza plateste.
    Dragnea a afirmat ca au analizat “impactul bugetar” , adica vor compensa acele taxe de la buget.
    dar bugetul e public; prin urmare, de ce sa plateasca , prin buget, parintii mei, ca eu am firma si ma fatai la registrul comertului?

    Sa revin: in ciuda acestei avalanse populiste fara precedent si iresponsabile, presedintele si asumat si a atacat la curtea constitutionala, tocmai pentru a oferi nouliu guvern un moment de respiro. Putea sa promulge legea si dupa alegeri, dar si a asumat sa devina nepopular, dar sa ramana responsabil.

    La fel a facut si ciolos: nu doar ca piutea sa vina cu un proiect de lege a salarizarii faraonic, dar chiar in ultimele zile de campanie electorala a prezentat un proiect ‘modest” – fata de al psdului.
    Modest dar integru.

    Despre taxe mai am o singura nelamurire:
    ce va face dragnea cand cei de la Dacia vor bate cu pumnul in masa ca vor taxe auto?
    Pentru ca ceea ce se pare ca nu stie Dragnea este ca Romania nu i Bulgaria: in timp ce in Romania industria auto reprezinta un procent important in PIB, in tara vecina aceasta tinde spre zero.

    Pentru ca, intre noi fioe vorba, in ciuda valorii sale incomensurabile, liviu dragnea este zero absolut pentru Romania, pe langa Dacia.

  41. Adam Mares spune:

    Țara se cutremură și voi dormiți! :-)

  42. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    iohan trebuie suspendat, dar si demis pentru un motiv foarte clar: n-a fost niciodata mediator, asa cum prevede constitutia! A fost doar preesedintele pnl, salvatorul pmp, si servantul serviciilor.

  43. Mihail spune:

    …daca Dragnea vine cu o noua propunere de PM, săsălău o poate respinge din nou, iar atunci se ajunge la alegeri anticipate. Prin primavara.
    Săsălăul sperând ca atunci “partidul lui” ar castiga alegerile.
    Cine suporta financiar visele lui Iohanis de mărire ? Cine plateste toata căderea economica a tarii ?
    Tu, dacai ai fi Dragnea, PSD…ai risca o noua nominalizare de Prim Ministru ?