Iohannis ne datorează, totuși, mai mult decât un comunicat sec!

Decizia de a respinge candidatul unei majorități parlamentare este una importantă. Cei a căror propunere a fost refuzată, milioanele de votanți așteaptă mai mult decât un anunț ca la gară.

Știm că ORNISS nu este dator să explice refuzul de a permite accesul unei persoane la informații clasificate. Dar nici măcar asta nu știm, că ORNISS a dat un astfel de verdict. Iohannis trebuie să ne ofere argumente, altminteri lasă impresia că face, în mod arbitrar, ce vrea el sau ce vor alții de la el.

220 Responses to “Iohannis ne datorează, totuși, mai mult decât un comunicat sec!”

 1. Mihail spune:

  @elenik,

  am reflectat îndelung, pret de inceput de ceasca de cafea si sfarsitul ei(Altarica) daca sa-mi bat capul cu tine, raspunandu-ti.
  Tu nu poti sa vii cu alte argumente decât jignind, folosind un limbaj trivial. Pe mine chestia asta ma distrează, esti exact ceea ce pari.
  Okay, am primit cutiuța de la Filip G, i-am multumit frumos, la vremea respectiva. A fost o joaca, atunci m-am jucat trimițandu-i adresa….
  Okay, dar una este una si alta convingerile politice, cafteala pe care au tras-o minerii celor din capitala, care aveau barba si mustati, altele sunt promovarea unor idei la comanda. Daca nu-i place, din motive de miros, de ALDE si PSD, atunci ce cauta aici ?
  Dar tu ce cauti, cine te-a pus ?
  Eu, nu cred si nici nu am crezut o secunda in Iohanis, in PNL-PDL, in USL.
  Eu, am votat ALDE si ma fac vinovat de inca câteva voturi.

  • tudor spune:

   Moldovene
   cum spuneam, iti dai cu parerea despre orice, dar nu stii carte!

   Constitutia vorbeste despre respingerea in Parlament a doua propuneri de PM si trecerea a 60 de zile fara formarea unui guvern, caz in care se poate dizolva parlamentul.
   Ca n situatia cu basescu, cand aia l propuneau pe Iohannis si basescu nominaliza pe livone, care cadea in parlament.
   In situatia de fata, daca psd ul propune un alt nume si este refuzat si acela si, in consecinta, nu se ajunge in parlament cu propunerea, se revine la punctul initial, adica se considera ca n a fost nicio propunere respinsa in parlament.

   Mai mult, ca sa fie foarte clar, Presedintele nici macar n a mai solicitat o alta runda de negocieri cu partidele, ci a cerut psdalde o alta propunere.

   Ce spune dragnea ca nu poate risca ca o alta propunere sa fie respinsa este ori vrajeala, ori nestiinta de carte, ori hrana pentru fraierii care l cred: nu exista niciun “risc” constitutional.

   In plus, in timp ce presedintele s a limitat strict la cadrul protocolar, tiganul de dragnea deja vorbeste despre presedinte folosind expresii jignitoare, dezonorand pozitia pe care si o asuma, de mare scula in statul romanesc.
   Daca stau sa ma gandesc, dragnea e chiar suspect de balaoaches! nu ca as avea ceva cu tiganii, dar sa stim si noi, la o adica…

   • Shadow spune:

    tiganul este de data asta la 3 coceni si il cheama joha. Ei da au si nemtii tiganii lor, unul din ei a ajuns presedintele Romaniei. Ghinion.

 2. Mihail spune:

  O trecere in revista a celor doi ani sub Iohanis, dar si o opinie despre ce este de făcut.
  Găsesc foarte interesante opiniile gazetarului:

  http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-miercuri-28-decembrie-2016/

 3. Mihail spune:

  Acum, ca a trecut noaptea, apar si analize ceva mai temperate:

  http://www.stiripesurse.ro/suspendare-a-fi-sau-a-nu-fi_1171280.html

 4. Mihail spune:

  @ tudoreleee,

  nu sunt specialist in Constitutie, doar citesc ce scrie pe ici pe colo.
  Daca tu ai dreptate, atunci este okay.
  Daca Iohanis are motive, argumente serioase, ca sa refuze nominalizarea, atunci nu am absolut nimic impotriva. Singura chestie este de ce nu a prezentat in linii generale motivele abtinerii lui ?
  Eu nu mai sunt moldovean acum, sunt un fel de moldovean englezit. De ala care mănâncă la micul dejun, cartof fiert cu fasole si cascaval. O prostie.

  • Mihail spune:

   Am citit de câteva ori ultima ta postare, detaliile despre numirea PM.
   Nu pot sa cred ca Dragnea este habarnist, ori minte.
   Deasemeni impartasesc ideea lui Cristoiu ca Iohanis trebuie sa zboare, dar sutul in fesieri trebuie sa-l primească ceva mai încolo, nu acum si sa fie foarte bine țintit. Adică definitiv.
   Vezi tu, ce bun Presedinde ar fi fost Crin Antonescu ?
   ….glumind, nici domnul Vosganian nu s-ar fi făcut o secunda de rusine.
   Dar…nici el nu-i potrivit, nu-i asa, fiind armean. Mama voastră de xenofobi !

  • elenick spune:

   nu-l citeste nimeni, adam – poate noi cumva interesati sa vedem ce resorturi a avut Dragnea sa o propuna pe “competenta” asta. Eu am dat un articol cu ceva concluzii ale Curtii de Conturi din perioada in care doamna servea la Min. Dezvoltarii… Reactia: au “iubit-o” si mai mult dupa aceea… :)

  • Lasa masina de propaganda deoparte.