#rezist! Unde dai și unde crapă: Fostul primar craiovean, Antonie Solomon, achitat pentru abuz in serviciu, in lipsa redefinirii acestuia

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât, ieri, să-i achite pe Antonie Solomon, fost primar al municipiului Craiova, Nicoleta Miulescu, secretara primăriei, și Liana Grigorie, fost consilier juridic, trimiși în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu. În acest dosar, anchetatorii au reținut că cei trei inculpați au retrocedat ilegal o clădire de pe bulevardul Nicolae Titulescu, în care a funcționat în anii ‘50 Casa Copilului.

Procurorii Direcției Na­țio­­nale Anticorup­ție anunțau în decembrie 2014 trimiterea în judecată într-un dosar de corupție a trei inculpați – Antonie Solomon, fostul primar al municipiului Craiova, Nicoleta Miulescu, secretara primăriei, și Liana Grigorie, fost consilier juridic al Primăriei Craiova. Toți trei au fost acuzați de comiterea infracțiunii de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave (…)

Nevinovați la Curtea de Apel

Dosarul de abuz în serviciu a fost înregistrat pe rolul Curții de Apel Craiova, instanță care s-a pronunțat ieri.

http://www.evz.ro/fostul-primar-al-craiovei-antonie-solomon-achitat-de-curtea-de.html

53 Responses to “#rezist! Unde dai și unde crapă: Fostul primar craiovean, Antonie Solomon, achitat pentru abuz in serviciu, in lipsa redefinirii acestuia”

  1. Filip G spune:

    Sa inteleg ca va pare rau ca nu ati preferat calea justitiei ci ati preferat sa rugati colegii sa voteze neanceperea cercetarii………..?
    Cred ca acum scapati de acuzele ce va sunt imputate,pe nedrept spun eu.Incurcate sunt caile Justitiei!
    Asa cum la 6 din 49 exista sanse minime sa castigi,la fel e si cu acuzarile aduse sant sanse sa beneficiezi de bramburelile legislative.
    Sigur ca nimic nu-i intamplator……..

  2. Am procedat foarte corect și la fel și colegii.

  3. Pacala spune:

    @vv
    Nu va grabiti acum cu legiferarea mai stati pana devine fenomen de masa cu abuzul.
    Nu mai lasati ziaristii la dezbateri si vot in plen. Doar la declaratii si conferinte de presa.
    Nu mai privatizati nimic.
    Daca iohanis nu aproba bugetul cand il retrimite la parlament diminuati bugetul presedintiei cu 30%.
    Cine vrea joc politic sa aiba parte de asa ceva.
    Controlati finantarea ongurilor si realitatea tv permanent in insolventa.
    Legiferati sri fara societati comerciale si onguri
    uati

    • Mihail spune:

      De unde ai scos-o cu 30% ?
      Esti excesiv de generos, mai potrivit este 50%.
      Apoi, flota de merţane schimbata cu Loganuri.

      • Pacala spune:

        @mihail
        Daca guvernantii nu au strategi din umbra sa ia de aici. Bine cel putin ca se mai inspira de pe blog. :)
        Pe bune, am capul plin de idei despre cum si ce trebuie sa faca sa poata guverna. Legal totul. Suntem stat de drept.
        Mai am una legata de instigarea la miting ilegal. Mai am una de copii la maifestatii – se ia pe loc tutela se recapata in instanta

      • Pacala spune:

        Da acord 50%.

    • Cred ca ar fi o eroare legiferarea, acum, fără o dezbatere amplă.

  4. Pacala spune:

    @vv
    Urmatorul pas in batalia politica se refera la referendum dupa ce iohanis stabileste intrebarea. Incepeti o campanie de PR ca nu este relevanta si nu are de ce sa mearga lumea la vot. Ca e consultativ. Referendumul trebuie sa fie dezavatajos pt iohanis. Cine vrea razboi politic sa il aiba.
    Si demarati dezbaterea cu u ul din referendumuri dorite de societate cea cu familia si cea cu imunitatile. Si protejati prin interpusi canalele de comunicare

    • Dacă Iohannis face referendumul, el (președintele) trebuie ridiculizat și tras la răspundere pentru celtuiala inutilă. E, totuși, posibil, să nu-l mai facă. Deși nu știu cum o să se scoată din asta.

  5. Pacala spune:

    @vv
    Demarati plangeri in penal si chemari in instanta pt procurorii si codruta care ancheteaza guvernul pe oug 13. Aveti o gama larga de motive posibile de la subminarea statului de drept la abuz in serviciu, de la denigrarea imaginii la faultarea actului de guvernare. Cereti daune de milioane de ron. Bombardati CCR cu solicitari de natura constitutionala.
    Faceti plangere la DNA pt spalare de bani la asresa lui Nicusor Dan legat de banii de la AEP si impotriva politicienilor usr care au fost in piata la mitingul ilegal.

    Gata am terminat pe azi.
    @VV
    Guvernati legal pe votul ales si puneti in aplicare programul de guvernare si ripostati politic. Daca nu veti pleca acasa si iohanis va avea guvernul lui.

  6. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    avem nevoie de legea raspunderii magistratilor. punct. Procurorii si judecatorii dovediti a fi corupti trebuie sa intre la puscarie nu ca si oricare alt om, ci cu pedepse duble, triple!

    E un atac la justitie? O daaaa! Este! Un atac direct la adresa statului mafiot tinut in brate de o anumita parte din justitie!

    Si daca procurorii n-ar fi fost neconstitutional numiti magistrati acum am fi putut spune ca avem o justitie aproape curata, pentru ca procentul de coruptie in rindul magistratilor e urcat in sus in mare parte din cauza numarului de procurori corupti. Iar atacul la adresa coruptilor din justitie acum ar fi fost doar atac la adresa procurorilor in complicitate cu o mina de judecatori!

  7. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    avem nevoie de legea raspunderii magistratilor. punct. Procurorii si judecatorii dovediti a fi corupti trebuie sa intre la puscarie nu ca si oricare alt om, ci cu pedepse duble, triple!

    E un atac la justitie? O daaaa! Este! Un atac direct la adresa statului mafiot tinut in brate de o anumita parte din justitie!

    Si daca procurorii n-ar fi fost neconstitutional numiti magistrati acum am fi putut spune ca avem o justitie aproape curata, pentru ca procentul de coruptie in rindul magistratilor e urcat in sus in mare parte din cauza numarului de procurori corupti. Iar atacul la adresa coruptilor din justitie acum ar fi fost doar atac la adresa procurorilor in complicitate cu o mina de judecatori!

    PS – am scris gresit adresa si mi-a intrat in asteptare un comentariu, va rog sa-l stergeti sa nu fie duplicat.

  8. Pacala spune:

    https://m.facebook.com/events/319243455145169/
    Chemare la miting cu copiii in weekend. Simplu, reclamatie in penal, amenzi pe baza legii mitingului cu copiii ca daca se intampla incidente vor urla ca jandarmeria nu ii apara

  9. emi spune:

    “Opinia dominantă în „lumea bună” a saloanelor bucureștene este că numai marginalii, exoticii și eventual nebunii se mai preocupă de economia românească; a cere schimbarea paradigmei economice echivalează (în opinia acestor profesori de uniuneeuropeanologie) cu răspândirea ideilor dacopaților și devine crimă împotriva europenității. Mulți de pe aici i-au cântat prohodul regimului Orban din Ungaria pe motiv că a reinventat acționariatul unguresc în economie și că a taxat lipsa de eficiență a supermarket-urilor și a băncilor, dar rezultatul, după șase ani, este că marile investiții din industria auto se duc tot la ei, nu la noi!”
    “Valorizarea potențialului României trebuie să conducă acțiunea politică; cu toții trebuie să înțelegem că Uniunea Europeană este, în mod natural, un club de egoiști care mimează politicos comportamentul coerent. De fapt, fiecare națiune își construiește propriul destin, insensibilă la nevoile celorlalți, iar cea mai periculoasă opțiune politică ar fi astăzi să așteptăm o minune din partea unor companii care nu au comun cu România decât piața de desfacere și care sunt discret constrânse de politicienii de acasă de la ele să se reconsolideze în țările de origine.”
    http://www.qmagazine.ro/romania-autista_339354.html

    • emi spune:

      Dezincriminarea abuzului in serviciu lasa drum liber abuzurilor DNA, Presedintele poate face ce vrea, SRI poate organiza linistit mitinguri.
      De aceea tabara obedienta lui Iohannis insista pe vid legislative in privinta abuzului in serviciu.
      Pe aceasta ideee ar trebui concentrate comunicarea, in acest mod multi mitingisti vor face un pas in spate.

  10. cris spune:

    Wow, daca pina si Pippidi isi iese din sarite ….

    Bun articolul.

    https://www.romaniacurata.ro/mai-e-romania-un-stat-de-drept/

    Nu, nu e stat de drept, problema e ca altii o spun de niste ani si li se raspunde ‘aperi penali’. Definitia statului de drept si criteriile WJP le-am discutat de niste ani in acest sens. Mda, mai bine mai tirziu decit niciodata…

    Reiau pe scurt mai jos ceva ce am scris pe CdSG in decembrie 2014, acum mai bine de doi ani. Caci deh asta e diferentza intre a papagalici ceva din hotnews si a incerca in mod real sa intelegi si a-ti face o opinie.

  11. cris spune:

    In 2012 Organizatia Natiunilor Unite, careia ii suntem parte, reafirma “human rights, the rule of law and democracy are interlinked and mutually reinforcing” (drepturile omului, statul de drept si democratia sunt legate una de alta si se intaresc reciproc). Toate trei laolalta sunt aspecte ale unui aceluiasi lucru si au niste cuvinte in comun: om/persoane, libertate, egalitate, normativitate, demnitate. Reiau: DREPTURILE OMULUI, DEMOCRATIA si STATUL DE DREPT, De ce merg impreuna? Drepturile omului sunt parte ale Constitutiei unui stat democratic, legile unui stat democratic nu pot varia de la Constitutie, statul de drept este un principiu de guvernare raportat la legi, aspectul de administrare a legii intr-un stat democratic si constitutional, (dupa definitie, asa cum se vede mai jos), legi bazate pe drepturile omului in mod constitutional si democratic.

    ONU da, cred, cea mai completa definitie a statului de drept: “un principiu de guvernare in care toate persoanele, institutiile, entitatile, publice si private, inclusiv statul, sunt raspunzatoare in fatza legilor promulgate public, in mod egal intarite si adjudecate independent, si care sunt consistente cu normele si standardele internationale ale drepturilor omului. Statul de drept necesita de asemeni masuri care sa asigure aderentza la prinicpiile de suprematie a legii, egalitatii in fatza legii, raspunderii in fatza legii, echitabilitatii in aplicarea ei, separatiei puterilor, participarii in luarea deciziilor, certitudinii legale, evitarii arbitrariului si transparentei procedurale si legale.”

    As lua caracteristicile statului de drept pe rind ( este un proiect international al statului de drept numit IDEA sustinut de ONU, pe site-ul lor gasiti orice altceva doriti in acest sens).

    • cris spune:

      1. Statul si oficialii sai la fel ca si persoanele si entitatile private sunt egal raspunzatoare in fatza legii.

      – Orice om are exact acelasi drept in fatza legii ca si statul sau orice oficial – nu se vede in Romania, de niciun fel, de la boc care taie salarii si dureaza ani pina ce acestea se recupereaza prin justitie, dar celui care datoreaza 50 de bani statului i se taie subventia pentru copii, de pilda, imediat; pina la tot ce altceva doriti, omul bagat pe nedrept la inchisoare si procurorul care nu plateste nici profesional, nici cu o centima pentru greseala lui sa zicem. Statul si anume oficiali sunt deasupra cetatzeanului in fatza legii, stat si cetatzean NU sunt pe picior de egalitate in fatza legii in Romania.

      2. Legile sunt clare, publicate, accesibile, stabile, juste si aplicate in mod EGAL (“evenly”, peste tot la fel)

      – iar nu se vede, legile sunt incilcite, contradictorii, instabile, nici nu stii de unde sare o alta lege la tine care contrazice pe toate celelelate, greu de accesat fiindca nu exista o baza electronica unificata de cautare, si aplicate dupa cum da interesul si, cum spune domnul zagrean, dupa interpretare (in care ar consta maretia justitiei) caci de jurisprudentza unificata n-a auzit nici naiba. Depinde unde te judeci si ai o hotarire diferita, iar acelasi proces, fara a se aduce dovezi noi, poate sa aiba hotariri perfect opuse la diferite niveluri de apel.

      3. Legile sunt destinate sa protejeze drepturile fundamentale, inclusiv sigurantza persoanelor si proprietatii

      – este principiul fundamental al statului de drept de fapt, legile sunt destinate sa PROTEJEZE DREPTURILE FUNDAMENTALE ALE PERSOANEI ( aici consta toata legatura cu democratia, drepturile omului si Constitutia unei tari) si nu statul, nu DNA-ul, nu justitia, nu presedintele, nu guvernul. Vad o multime de protectie pentru DNA, pentru presedinte, pentru cine vreti si nu vreti, numai pentru omul simplu de pe strada si drepturile lui, nu: aluia sa i se dea un sut undeva, sa fie bagat la racoare preventiva cit or vrea muschii nu stiu cui, sa fie luat pe sus, sa fie alergat pe strazi de procurorii lui Kovesi cu biblia, sa fie adus de la Radautzi la Bucuresti pe sus ca asa-i trazneste nu stiu cui si apoi lasat in mijlocul strazii, etc, etc…..

      4. Procesul prin care legile sunt puse in practica, administrate, intarite, este accesibil, just si eficient.

      – In Romania mai ales procesele taraganate pe ani in care oamenii isi cer drepturile, mai ales cele de proprietate, nu spun asa ceva, sau daca va ginditi la temporizarea voita ori grabirea lor cum am vazut de curind, nici acestea nu spun deloc asa ceva.

      5. Justitia este administrata prompt prin reprezentantii competenti, cu respectarea unor principii etice, independenti si neutri care sunt in numar suficient, au resurse adecvate si reflecta comunitatile pe care le reprezinta.

      -interesant nu?, justitia nu se face undeva deasupra comunitatilor, justitia nu pluteste in neant, nu acesta e sensul independentei, dimpotriva justitia nu poate exista fara sustinerea comunitatii si fara a servi comunitatea – sunt niste principii in acest sens numite principiile de la Bangalore, pentru cine doreste sa le citeasca.

    • cris spune:

      Statul de drept e definit ca absentza ori stirpire a coruptiei? NU, statul de drept este o normalitate si definit prin alti parametri. Exista aceasta normalitate in Romania? In cel mai bun caz raspunsul este: exista partial si peticit, slab, formal. Atunci de ce nu i se acorda cel putin tot atita atentie ca si stirpirii coruptiei? Daca aceasta normalitate nu exista, este suficient sa bagi o mina de oameni la inchisoare ca sa spui ca basta avem stat de drept? – aceasta va duce la stat de drept asa cum e definit: concret, va beneficia intr-adevar omul de pe strada de egalitate in fatza legii daca doar basescu sau ixulescu intra la puscarie, va rezolva aceasta statul cetateanului la coada cu anii la o judecatorie ca sa se judece ca i-a intrat un buldozer cu o jumatate de metru in casa de la primaria sectorului z, sa spunem?

      Cred deci ca vorbim nu de un exces de coruptie ci de un deficit major de egalitate in libertate, in respect fatza de cetatzean, inclusiv in fatza legii, ca este vorba de drepturile omului, democratie sau stat de drept caci toate trei sunt legate intre ele. Prin comparatie, alte state, Germania, Statele Unite sa spunem- coruptie exista si acolo, desigur; proportia de democratie, respect al drepturilor omului, stat de drept, deci de normalitate, predomina, a elimina coruptia in aceasta normalitate este similara, sa zic, unui proces de imunitate a unui organism – te infectezi, iei antibiotic, te vindeci, si da se intimpla, iar si iar, se inventeaza inca un vaccin, nemaipomenit, dar tot mai apare un virus nou, caci nu e nimic perfect, iar da pneumonia peste tine, nicio problema, tusesti, faci febra, te simti mizerabil iei antibiotic, revii la normal – dar ai mecanismul de aparare in functiune si un organism in principal sanatos. (Asta este poate si explicatia pentru care dumnealor “licuricii” nici nu pricep ca in Romania in primul rind asa ceva nu exista, acea normalitate a statului de drept, si o tot dau inainte cu lupta impotriva coruptiei ca panaceu, caci pentru dumnealor normalitatea este….normala. Iar noi importam tichii de margaritar de pus pe ce nu avem).

      In concluzie: nu ma impresioneaza ideea ca justitia ar merge mai bine doar pentru ca DNA-ul are mai multi bani, oameni, tehnica, SRI, inregistrari, sau se arunca mai multi oameni in inchisoare. De fapt nu se restaureaza nicio normalitate. Pentru aceasta este nevoie de mult mai mult Inceputul este altundeva, nu in lupta impotriva coruptiei: inceputul este in respectul pe care justitia, dar si legiuitorii, parlamentul, trebuie sa-l dea drepturilor fiecarui om. Incepind cu legi coerente si mergind pina la atentia prompta data in justitie problemelor fiecarui om, ca se judeca impotriva altui om ori a statului, in mod egal. Iar asta inseamna cu totul altceva. De pilda: clarificarea si punerea in acord a legilor, o baza electronica accesibila pentru legi, asa cum exista in orice tara civilizata, unficarea jurisprusdentzei asa incit sa nu se dea cincispresezece sentintze diferite pe cause similar in trei judecatorii diferite, ca sa nu spunem de diferite niveluri de judecata pe probe identice, numirea unor judecatori in structuri pe competentza si nu politic, si o multime de alte masuri similare.

      Cred ca e inutil sa adaug: as vrea sa vad ca se lupta nu doar impotriva coruptiei ci cel putin in egala masura pentru cele spuse deasupra despre statul de drept, si sa se lase coruptia pe seama DNA-ului, ca aceasta si doar aceasta e bucata DNA-ului, nu justitia. Altfel chiar nu ne vindecam niciodata, si raminem nu o tara cu ceva putregai de inlaturat, ci un putregai in care mai ramin pe ici pe colo niste farime de tara care se zbat sa supravietuiasca, si, desigur, cu multi licurici gata sa ne felicite ca importam tichii de margaritar.

      • Ideea asta că statul de drept inseamnă mai mult decât lupta impotriva corupției am să o reiau, mi se pare foarte bună.

        • cris spune:

          ONU are o declaratie imajora si in ce priveste coruptia si importantza limitarii acesteia – aceste cucuvele, macovei, pruna, LCK au folosit frecvent acel statement al ONUin ce priveste coruptia, si ma infioara, o fac complet lipsit de intelegere reala, il folosesc doar pentru scopurile proprii, e oportunism. Lipseste intelegerea primului statement, acela despre drepturile omului.

          Pina si documentul fundamental al UNCOC ( United Nations Convention against Corruption) nu incepe cu pedeapsa ci cu PREVENIREA CORUPTIEI, cu existenta unei stari de normalitate a statului de drept care trebuie mentinuta si aparata de coruptie.

          https://en.wikipedia.org/wiki/United_Nations_Convention_against_Corruption

          Ca sa nu spun ca inainte de a se semna UNCOC, statele au semnat o Conventie internationala a drepturilor omului si UNCOC nu poate exista fara aceasta, e succesiunea normala. Noua aceasta normalitate ne lipseste,

    • Ideea asta pe care mi-ai sugerat-o, de al lega lupta impotriva corupției de drepturile omului a făcut ceva carieră săptămâna trecută.

  12. livia spune:

    “Intalnire de taina la un restaurant din localitatea Targsor, in 2015! Se aude ca la restaurantul din respectiva localitate s-au intalnit, la ceas de seara, procurorul Mircea Negulescu, generalul SRI Florian Coldea, colonelul SRI Adrian Ciocarlan (care azi e seful operativ al SRI in locul lui Coldea), colonelul Sabin Iancu, seful SRI Prahova, si madam’ Laura Kovesi. Cica, in cadrul acestei intalniri s-au pus la cale o serie de actiuni operative comune in urma carora DNA a deschis mai multe dosare penale unor nume importante din politica si din mediul de afaceri care s-au concretizat cu trimiteri in judecata. Aceasta a fost intalnirea in urma careia DNA Ploiesti a devenit, vorba lui Kovesi, “cea mai performanta unitate” si a facut din structura teritoriala din Prahova locul unde au inceput sa fie defilate, rand pe rand, nume super grele gen Ponta, Blaga, Ghita, Cosma, Pinalti etc..”

  13. Mihail spune:

    @Pacala,

    uite ca cei din varful PSD recunosc existenta ta, dar si a mea.
    http://psnews.ro/serban-nicolae-arata-cheia-declinului-psd-de-la-capitolul-incredere-exclusiv-161971/

  14. Mihail spune:

    @ Pacala,

    Mircea Badea, a declarat ca va face multe reclamaţii celor care isi aduc copiii la miting.

  15. Dorin spune:

    @ Cris:

    Desigur stiam ca vorba aceea n-a inventat-o el, insa eu pe Ion Ratiu l-am auzit spunand-o pentru prima data. Se referea atunci la intentia lui Verdet de a face un nou partid comunist si initial m-a uimit reactia sa. Abia mai tarziu am inteles ce voia sa spuna. Era pur si simplu altceva, un aer proaspat dupa toate mizeriile spuse pe toate canalele de propaganda vreme de 50 de ani.

    Cat de stat de drept este cel de azi din Romania? Pai iaca asa:

    Pristanda: (singur, intră prin dreapta, e puţin mişcat) O făcurăm şi p-asta… şi tot degeaba. Am pus mâna pe d. Caţavencu… Când am asmuţit băieţii de l-a umflat, striga cât putea: “Protestez în numele Constituţiei! Asta e violare de domiciliu!” – Zic: “Curat violare de domiciliu! Da’ umflaţi-l!” Şi l-au umflat. L-am turnat la hârdăul lui Petrache. M-am întorsc cu birja acasă la el, am căutat prin toate colţişoarele, am ridicat duşamelele, am destupat urloaiele sobii, am scobit crăpăturile zidului: peste putinţă să dau de scrisoare. M-am întors la poliţie, l-am scotocit prin buzunare, peste tot: nu e şi nu e. L-am ameninţat că am poruncă de la conul Fănică să-l chinuiesc ca pe hoţii de cai,… degeaba: nu spune decât numai şi numai coanii Joiţichii. O caut şi nu o găsesc; acasă nu-i, aici nu e… A! Iacăt-o… Coană Joiţico!

    Poate v-am mai spus povestea procesului verbal de perchezitie intocmit de doi tablagii din Securitate prin anii cincizeci, cand au descins si au luat la controlat biblioteca bunicului meu. N-au gasit cartea “Les grands inities” a lui Emile Schure, pe care o salvase bunicul din biblioteca liceului local (era ascunsa bine) in schimb au gasit, au dus in curte si au ars cateva carti ale “evreului reactionar” Steinbeck. Ceea ce este desigur de-a dreptul hilar, fiindca John Steinbeck este probabil cel mai de stanga dintre toti scriitorii americani! Dar, de unde sa faca diferenta tablagiii respectivi? E de mirare ca stiau sa scrie si sa citeasca!

    Au mai gasit si confiscat niste “pachete cu otrava” care la modul cum sunt scrise in procesul verbal de perchezitie sugereaza ca bunicul meu avea in biblioteca o cantitate suficienta pentru a otravi apa intregului oras – va aduceti aminte de momentul 1989, cand se spunea ca teroristii ne otravesc apa, sa nu bem apa de la robinet? iaca, nimic nou sub soare…. . De fapt era vorba despre doua pliculete de otrava pentru sobolani.

    Dar domnii tablagii trebuiau sa-si justifice intr-un fel existenta si salariul si sa-si demonstreze adeziunea totala fata de partidul care-i scosese din gaurile lor. Ma gandesc ca oarecum situatia e la fel si in momentul de fata. Deja nu mai vorbim despre politica, ci despre o noua religie oficiala: Adoratorii luptei anti-coruptie (cum ar veni, un soi de Les Adorateurs du Gromatou) cu o mare preoteasa, un mare preot si multi adepti care urla seara prin piete fermecati de lanternele de la telefon.

    Desigur, ca orice religie care se respecta, zeitatea suprema cere sacrificii rituale – dar nu pe oricine, ci de preferinta persoane cunoscute, politicieni, oameni de afaceri etc. Pai nu asa voia si legendarul balaur, vitele cele mai grase, oile cele mai nazdravane si fetele cele mai frumoase?

    • cris spune:

      Eric Hoffer, The True Believer

      „Pentru liderul fanatic al unei mişcări de masă, inteligenţa excepţională, caracterul nobil şi originalitatea nu par a fi nici indispensabile, nici, poate, dezirabile. Principalele cerinţe par a fi: temeritatea şi bucuria sfidării, voinţa de fier, credinţa fanatică potrivit căreia este deţinătorul adevărului unic, încrederea în destinul şi norocul lui, capacitatea de ură pătimaşă, desconsiderarea prezentului, capacitatea de evaluarea iscusită a naturii umane, plăcerea simbolurilor (spectacole şi ceremonii), o neruşinare fără margini care-şi găseşte expresia în desconsiderarea consecvenţei şi a obiectivităţii, înţelegerea faptului că un susţinător aspiră cel mai mult la comuniune, neexistând nici un fel de limite în acest sens, capacitatea de a câştiga şi menţine loialitatea deplină a unui grup de locotenenţi capabili.”

      „Dispreţul faţă de sine, oricât de vag, ne ascute simţurile, spre a percepe imperfecţiunile altora.”

      „Adeptul fanatic care este complet asimilat într-un organism colectiv compact nu mai este frustrat. El şi-a găsit o nouă identitate şi o viaţă nouă.”

      „Haosul, ca şi mormântul, este raiul egalităţii.”

      „Nu ne poate fi milă de cei cărora le-am greşit.”

      “În afara cazului în care omul posedă talentul de a se realiza pe sine, libertatea este o povară agasantă. Le ce bun libertatea de a alege dacă sinele este infructuos? Ne alăturăm unei mișcări de masă pentru a scăpa de povara responsabilității individuale.”

      http://www.polirom.ro/catalog/carte/adeptii-fanatici:-reflectii-asupra-naturii-miscarilor-de-masa-5124/

      PS : Joia dulce ?…… la puscarieeee.

    • cris spune:

      ONU :

      “drepturile omului, statul de drept si democratia sunt legate una de alta si se intaresc reciproc”,

      stat de drept inseamna responsabilitate egala a tuturor in fata unor legi “consistente cu normele si standardele internationale ale drepturilor omului.

      Conceptia lui Pruna, pristanda cu facebook, despre statul de drept : “drepturie omului sunt un lux”

    • Cum mi s-a spus mie, când a inceput DIICOT acțiunea impotriva mea: victime colaterale.

  16. Mihail spune:

    Cat de trist pentru ţara noastra, fata dreptate are:
    https://www.dcnews.ro/mobile/proteste-corup-ie-ponta-sa-mul-umim-celor-care-au-pus-umarul-la-acest-brand-de-ara_532888.html
    ….Am fost de cateva ori la Viena, acolo i-am intrebat pe vienezi despre mancatul lebedelor. Este o prostie, romanii, ţiganii, nu le-au man at lebedele. Mai mult, razand mi-au spus ca nici nu sunt bune pentru consum, ele a and carnea foarte tare.
    In aceeasi cheie, dar pe invers, minerii au plantat floricele la Bucuresti. Cu cablul tâiat in bucati potrivite, cu parul.

  17. livia spune:

    Dle Vosganian,
    Poate in aceasta legislatura, reusiti sa modificati Constitutia. Invatati din intamplarile neplacute si reduceti drastic prerogativele presedintelui. Nu se stie niciodata pe cine mai pune sistemul presedinte! Sa nu mai poata numi prim ministrul; sa nu mai aprobe bugetul; legile sa nu mai trebuiasca a fi promulgate de el. Sa fie ca in Germania lui draga, asa, de fatada. Sa reprezinte Romania in exterior.

  18. Mihail spune:

    Special pentru Pacala,

    Deci, sâsâlâul vrea el un referendum, astfel sa poate creste in sondaje, sa ne arate ca poate.
    Prin prisma celor postate de tine, anterior eu propun(hi-hi-hi), ca sa-I imputam banii cheltuiti pe referendum, daca el nu trece pragul de 30%.

  19. Mihail spune:

    Un articol despre noii consilieri, germani, ai lui iohanis si cum acestia au facut modificari importante in imaginea acestuia:
    http://revistablogurilor.ro/soc-soc-soc-klaus-divortat-de-carmen/