Comisiile juridice și Comisia pentru controlul SRI trebuie să cerceteze acest subiect

https://www.luju.ro/dezvaluiri/anchete/am-prins-o-pe-kovesi-iata-protocolul-piccj-sri-are-numarul-003064-din-4-02-2009-si-a-fost-semnat-cand-procuror-general-era-laura-kovesi-in-baza-lui-dna-si-sri-au-instrumentat-ilegal-in-parteneriat-dosare-penale-ofiterii-sri-cereau-procurorilor-sa-nu-puna-

70 Responses to “Comisiile juridice și Comisia pentru controlul SRI trebuie să cerceteze acest subiect”

 1. livia spune:

  http://www.cotidianul.ro/korruption-herr-iohannis-korruption-296707/

  Sper ca nu-l veti lasa asa; ce institutie a statului trebuie sa solicite recuperarea sumei incasata ilegal drept chirie?

 2. livia spune:

  Si mai este o problema. El cu gurita lui a spus ca a cumparat o casa, a inchiriat-o si cu banii obtinuti din chirii a mai cumparat o casa si tot asa. Nu trebuie verificat modul de provenienta al celorlalte case?

 3. Mihail spune:

  1. Cred ca v-au arătat astia pisica. Daca m-ai lasati megieși precum eu, Livia, sau Cris sa posteze tot felul de prostii, se bulește blogul.
  2. Cu Luluța m-am lămurit demult. Din momentul in care so-a arestat dusmanul, pe Bica. Este de-o răutate…
  Ar trebui anchetata, însă nicio secunda in libertate.

 4. Mihail spune:

  Datorita lui emi(Multumesc) am ajuns fan http://www.activenews.ro.
  Astăzi:

  FAKE NEWS cât casa la Digi 24: Postul pune în cârca actualului Guvern măsura împotriva copiilor cu Sindrom Down luată de Execut

  http://m.activenews.ro/stiri-mass-media/FAKE-NEWS-cat-casa-la-Digi-24-Postul-pune-in-carca-actualului-Guvern-masura-impotriva-copiilor-cu-Sindrom-Down-luata-de-Executivul-tehnocrat.-Cum-se-manipuleaza-din-fenta-cititorii-141298

 5. Mihail spune:

  Un articol atat pentru dl. Vosganian cat si pentru….Pacala.
  Domnul Vosganian, chestia aia cu hai sa vedem cat a platit săsălăul impozite, trebuie, neaparat, continuata. Hai, faceti ceva, merititati-va bietul meu de vot. Din Liverpol.

  http://www.activenews.ro/stiri-politic/Bogdan-Iacob-Duioasa-fratie-Cotroceni-Kiseleff.-Cum-il-iarta-PSD-pe-Iohannis-de-o-lovitura-cumplita-141305

 6. Mihail spune:

  Daca cineva doreste sa stie tot mecanismul casuţelor lui iohanis. O ancheta scrisa foarte bine, care are si multe fotografii si imagini.
  Dupa lecturare, ajungi sa intelegi ca Prima Nevasta, ca nu stie sa se imbrace potrivit, este nimic. Iar barbata-su nu s-a dat in spate de la furaciune.
  Si inca ceva, initial in acea casa era o librarie si o biblioteca. Ei bine, săsălăul in calitate de primar, le-a evacuat pe amandoua.

  https://www.riseproject.ro/articol/mostenirea-din-spatele-averii-imobiliare-a-lui-klaus-iohannis/

 7. Filip G spune:

  Cum o noua taxa in locul celei vechi?
  Nu se poate……….!
  Si asta e pentru toti fara discriminare.
  http://www.stiripesurse.ro/ve-ti-proaste-pentru-oferi-guvernul-pregate-te-o-noua-taxa_1181754.html

  • Pacala spune:

   Au zis din campanie ca taxa trebuie inlocuita, ca nu cf cu ue si se incepuse produra de infrigement pe ea

   • Mihail spune:

    Hi-hi-hi, mie mi-a zis Livia, sa-l las in plata domnului. E spre deloc mobilat intelectual. Doamna chiar are dreptate, omulețul nu merita atenţie. Lasa-l in casele lui iohanis, n-ai cu cine vorbi.

    • cris spune:

     Merita toata atentia si tot dragul, chiar si cind greseste: are opiniile lui, diferite, dar nu a jignit niciodata pe nimeni personal, nu a spus vorbe rele cuiva, Eu il consider mai bun ca persoana decit mine, din acest punct de vedere: am limba ascutita si oricit ma abtin sa spun verde in fatza cuiva ca e dus cu pluta tot ajung sa o fac, el nu, el chiar nu a spus vorbe grele nimanui.

     Sigur ca avem poate nervii mai intinsi, sa ti se spuna “ciuma rosie” si altele asemenea de catre oameni pe care credeai ca-i cunosti cit de cit in relatia aceasta de dialog, duce la iritare si raspunsuri pe masura, Dar hai sa incercam sa ne controlam cumva. Nici lui elenick nu e de dat cu nimic “in scafirlie”, Ironia e una, brutalitatea altceva. Am inceput si eu cu digi 24 si hotnews, ce sa fac, daca incepeam cu eurobarometrul referitor la justitie, fiindca l-am citit pe indelete, probabil ne mai inchidea careva blogul :) hai schimbam discutia: dau niste date mai tirziu din eurobarometru si documentul integral atasat.

   • Modelul german poate fi utilizat.

  • cris spune:

   Filip, citeste textul, e cam pe dos fatza de titlul. Uite tocmai a dat Mihail exemplul acelui articol digi 24 dupa care se intelege ca acest guvern de acum ar fi afectat copiii lui Down, cind de fapt e o mizerie facuta de cel tehnocrat; daca nu ai fi citit poate aici de la mine, nu te-ai uita la posturi altele decit digi 24, asta ai fi inteles ca guvernul de acum afecteaza copiii cu Down. Nu te mai grabi; daca te intereseaza subiectul urmareste-l, vezi despre ce e vorba si discuta atunci cind devine mai clar ce vor sa faca.

  • cris spune:

   Filip

   Ok, au aparut mai multe: vad ca vor taxe “ca in Germania”. Sa taxeze ca in Germania in ce priveste mediul atunci cind vor oferi conditii ca in Germania., ori la momentul acesta Bucurestiul nu are o sosea de centura ca lumea, parcarile sunt un dezastru, posibilitatea de a-ti lasa masina la statia de metrou de pilda e cam firava, mari surse de poluare sunt distrugerea parcurilor si zonelor verzi din Bucuresti construind blocuri, constructiile in sine, camioanele. Cu aceasta de ce nu fac nimic? Adica e pe dos decit in Germania. Ministerul mediului ar trebui sa rezolve altele mai serioase la acest moment – distrugerea spatiilor verzi din Bucuresti de pilda e oribila, de paduri ce sa mai vrbim, sa existe reglementari clare si mai ales aplicate in aceasta privintza este cred mai important decit nu stiu ce taxa de mediu.

   Tipul acesta de taxa ar trebui sa fie taxa locala – sunt stickere locale. Le-am platit si platesc si eu asa ceva. Se platesc numai de cei care au masina inregistrata in acel oras, au business, traiesc in acel oras mai mult de 30 de zile. Sunt discounturi – cum e pentru pensionari de pilda. Fiind buget local se folosesc banii local si se da socoteala pentru cum sunt folosite local. Nu vad un rol pentru ministerul mediului decit la a stabili niste reguli de baza si mai ales a trece asa ceva prin parlament si a permite discutii pe aceasta tema, in rest aceasta trebuie sa tina de primarii.

   • Stai, Cris, cand spunem taxa ca in Germania nu ne referim la marimea taxei, ci la modul de calcul al taxei.

    • cris spune:

     iar eu spun ca trebuie sa fie taxa locala si ca trebuie oferit ceva inapoi pentru aceasta taxa: parcari, drumuri decente, spatii verzi.Si trebuie sa existe un minium oferit de la bun inceput. Statul ori primaria care vine sa ma amendeze daca nu am acest sticker o face cind am masina in parcare: mai initii sa ofere acel loc de parcare pe care eu il platesc cu acea taxa, nu e corect asa? – parcarile in Bucuresti sunt o oroare si asta se vede cind intri in tara incepind de la aeroport. Daca dumneavoastra le stringeti ca stat nu ca primarii locale, sansele sa se faca ceva cu acestea in favoarea oamenilor care le platesc se diminueaza vazind cu ochii si mai ales capacitatea de a trage pe cineva la raspundere pentru ce face cu ele se diminueaza – trebuie sa tina de administratia locala. Pentru rest aveti deja rovinieta asa cum aici sau in Germania sunt toll-urile de la autostrazi.

   • Filip G spune:

    Da,stiu cum e in Germania.
    Ginerele plateste o taxa la primarie si are un actibild pe parbriz,astfel poate parca in fata blocului.Daca vine cineva in vizita exista locuri de parcare publice putin mai departe .Amenda e 10 Euro.
    Cand nu ai unde parca precum in orasele din Romania ,situatia se schimba.
    Apropos cam ce noxe o sa rezulte daca taxa de mediu se plateste dupa rezultatele din tava de esapament?
    Toate automobilele o sa fie obligate la controlul noxelor,cine are de castigat?

    • cris spune:

     la mine se calculeaza in functie de capacitatea motorului si marimea vehicolului si are sens aici – oamenii care muncesc in genere au masini mai mari si mai puternice, altfel in mijlocul iernii cu o bizdiganie de masina nu poti sa faci zeci de kilometri pina la munca de exemplu. Unde am locuit inainte, alt stat, daca imi amintesc corect era dupa greutatea masinii pe patru categorii – de pasageri, van, small truck, big truck.

     Nu stiu cum e in Germania acum dar se poate calcula in functie de anul de fabricatie banuiesc nu dupa controlul noxelor.

    • Nu e vorba de parcare, ci de taxa de mediu.

     • cris spune:

      Tipurile de taxe sunt diferite, in Franta vad e foarte complicat – Shadow, sunteti jumuliti rau.

      La mine e taxa de rezidentza care se plateste anual ( desigur la inscrierea masinii platesc una initiala ca si Shadow). Ai masina inregistrata intr-un oras, stationeaza ( de asta si spun paracare) si deci foloseste drumurile de acolo zilnic platesti, punct. Si banii se duc local; sunt folositi la ceva care are sens pentru comunitate: anul trecut de pilda s-au facut trotuare si piste de bicicleta, anul asta se mai face un parc.

      Spun ceva foarte simplu, dar probabil nu o spun clar: taxele nu sunt nici o pedeapsa si nici ceva care sa se piarda in haul unui stat nesatul. ci o contributie a persoanei asa incit o comunitate intreaga, si deci si eu individual folosind aceste bunuri comunitare, sa o ducem mai bine. Ce imi dati dumneavoastra la schimb eu platind aceasta taxa pe care o numiti de mediu? Cum o folositi? Ce beneficiu imi dati in schimbul ei? Direct: Imi faceti locuri de parcare la metrouri in asa fel incit sa pot lasa masina la metrou si sa nu poluez un oras si inclusiv proprii plamini cu masina mea? Imi dati locuri de parcare in apropiere de zona zero a orasului asa incit acolo sa fiu pedestru? Ii investiti in parcuri? Ce faceti cu ei?

      O sa fie foarte prost primita aceasta noua taxa a dumneavoastra, ca si oricare alta, daca nu se invatza ceva ce se practica oriunde: inainte de orice sa explicati oamenilor clar si la obiect la ce anume va trebuie acesti bani, ce aveti de gind sa faceti cu ei, ce proiect la care aveti nevoie de acesti bani aveti in minte. Cereti practic oamenilor sa contribuie: la ce, concret ?????

      Am mai discutat asa ceva aici. La mine in oras au fost doua consultari de curind legat de taxe:

      1. ni s-a cerut voie sa ni se creasca taxa locala cu citiva dolari pentru ca aveau un proiect legat de scoli. Ni s-a trimis scrisoare in care ni s-a explicat cu tot cu cifre citi bani au nevoie si pentru ce, s-au adunat datele si abia dupa aceea s-a hotarit sa se aplice taxa. Si anual ni se spune in ce stadiu e proiectul respectiv si cum s-au cheltuit banii.

      2. s-a facut referendum local: dorea primaria sa adauge un cent la tva care sa se duca in fondul de constructie a drumurilor. S-a explicat, s-au facut calcule si s-a votat: NU – da e un proiect necesra, orasul creste vazind cu ochii, dar sunt multi oameni care au venituri reduse si adunat cite un cent la fiecare produs pe care il cumpara se ajunge la o suma pe care nu o pot suporta. Proiectul e bun si e necesar, dar trebuie gasit alt mod de a-l finantza decit incarcind oameni cu taxe pe care nu le pot suporta. ( mda… “stirbii”… uitati asta e diferentza, aici oamenii care au din ce sa-si plateasca dintii se gindesc ca altii nu pot si voteaza in deplina cunostintza impotriva unei saraciri si mai acerbe a lor.) Drept care primaria e iar la planseta sa gaseasca alte modalitati, vedem in curind ce propun.

      Despre asta vorbim, despre a intelege ca taxele nu se iau cu japca, ca trebuie sa fie foarte clar de la inceput pentru ce cereti alti bani de la oameni, ca e un proiect pentru ei, care e acela si explicat in amanunt, sa le cereti opinia, si sa dati apoi socoteala cum le folositi banii. Pentru un proiect care are sens si e bun gasiti aplauze, pentru taxe fara niciun sens o sa gasiti doar oameni inca si mai frustrati. Si zau de data asta daca puneti o taxa pe stil comunist cu crede si nu intreba va jur ca de data asta ies eu in piatza cu # resist, ca eu trimit bani alor mei sa plateasca taxele cu care ii darima statul roman.

     • Shadow spune:

      @cris
      Pai nu ti-am spus ca Franta este ultima tara comunista din Europa?

      E un indice, am uitat cum ii spune, care masoara cand scapi de povara statului, in ce luna din an considerand ca pleci din ianuarie sa produci pana in decembrie.

      Francezii scapa de povara prin septembrie :-). Deci dupa septembrie muncesc “pt ei” :-p

    • Shadow spune:

     @Filip
     In Franta sunt mai multe taxe.
     a). O taxa noua de intrare in Paris (cam cum e la Londra) calculata in functie de anul de fabricatie al masinii(eurox) cilindree, etc Asta este legata de o vigneta. Nu o vrei nu intri in paris cu masina.
     Ex:
     - une amende de 135 euros (minorée à 90 euros) pour les bus et poids lourds et
     - une amende de 68 euros (minorée à 45 euros) pour les véhicules de particulier et les camionnettes de moins de 3,5 tonnes. Il est également signalé que le véhicule peut être immobilisé.

     Si l’amende n’est pas réglée dans un délai de 45 jours, elle est majorée à 180 euros pour la 3ème classe et à 375 euros pour la 4ème classe.

     Ca idee s-a gasit deja o mica “parada”. Cf legii poti fi amendat doar daca esti stationar :-). O sa amendeze legea. Deh lege facuta de segolena.

     Dar ca idee pt strainii care circula:
     Important à savoir pour les étrangers: A partir d’une amende de 70 euros ou plus entre en vigueur, en cas de non-paiement, une procédure d’exécution dans le pays d’origine, qui peut conduire à une peine d’emprisonnement, conformément à la directive européenne UE 2011/82 du 25 octobre 2011 « facilitant l’échange transfrontalier d’informations concernant les infractions en matière de sécurité routière ».
     Il faut particulièrement prêter attention au fait qu’aux amendes de 68 euros appliquées pour les conducteurs de voitures particulières sans vignette Crit’Air ne peuvent pas faire l’objet de frais supplémentaires d’administration. Si des frais devaient être apposés dans les prochains temps, alors la somme à payer par les conducteurs de voitures serait aussi, dans tous les cas, supérieure à 70 euros. Ainsi, une amende impayée pourrait aussi, dans le cas d’une procédure d’exécution, conduire à une peine d’emprisonnement.

     Atentie deci ca odata neplatita si “lasata” sa creasca peste 70 de euro(peste 45 de zile) poate sa dea (datorita directivei europene) puscarie “acasa”.

     Binenteles fiecare oras isi face propria sa vigneta si banii din amenzi se duc la autoritatile locale.

     Stiu sunt boi si astia ca nu masoara noxele in direct ci se iau dupa anul de fabricatie al masinii, cilindree, euroX, etc.

     Apoi sunt taxele la cumparare care tin cont de capacitatea fiscala a motorului (asa zisi cai fiscali) care sunt in stricta legatura cu cilindreea si puterea motorului.

     Daca nu gasesti loc de parcare si te parchezi pe un loc care nu este marcat de parking poti : 1 – foarte rare locuri fara marcaj pe bordura fara interdictie de stationare sau oprire,
     2- zona galbena – interzis (numai anumite vehicule – de livrare, ambulante, transporturi defonduri, pompieri, etc de exemplu au voie), 3- zona albastra cu timp de stationare limitat si cu necesitate de cadran afisat altfel amenda si nu mica.

     In orasul in care locuiesc taxa de rezident care imi permite sa nu platesc parcarea sau sa am perioade mai lungi de stationare sau sa ma parchez in parcarile “locale” ale orasului inclusiv gara este de 16 euro pe an. Sa dea dracii daca gasesc loc de parcare la gara de dimineata. Rar foarte rar.

     Nu am cum sa am pe aceeasi masina mai multe parcari de rzident (deci in orase diferite).

     Te asigur ca in Romania in orase gasesc parcare (fara plata) mai usor decat gasesc in Paris. In Paris sunt putine parcari “afara” si foarte multe subterane dar scumpe, chiar foarte scumpe in functie de perioada de stationare. De exemplu imi luasem un abonament ca sa ies mai ieftin de numai 2 zile pe saptamana cand eram la un client si ma costa ca abonament 120 de euro pe luna. Altfel platesti pe la 40-80 de euro pe zi (8-10 ore) in parcare subterana in care nu ti se garanteaza nimic. E drept sunt vopsite si bine indicate.
     In caz de pierdere de cartela de acces costul este de 300 de euro.
     Mai vrei ? :-)

 8. Mihail spune:

  @ livia,

  in urma cu doua-trei zile, mi-ai dat un sfat tranşant, vizavi de prostie si de…prost.
  S-a bulit blogul si n-am m-ai apucat ca sa-ti spun ca ai dreptate,
  Deci, imi vad de ale mele. Duca-se.

 9. Mihail spune:

  Astia in State au aparut, daca inteleg eu bine, cu un concept ca raspuns la “#rezist”….si anume “PERSIST” .

 10. Mihail spune:

  Dupa pierderea casei de catre familia iohanis, s-au gasit tot felul de “inteligenţi” care au minimalizat furaciunea celor doi soţi.
  Culmea, chiar un personaj de la Digi24, ne vorbeste despre acesti idioti:

  https://www.bugetul.ro/iohannis-demolat-de-patraru-e-ca-si-cum-ai-sustine-ca-gandacii-sunt-ok-in-spitale/

 11. Mihail spune:

  Domnul Vosganian, am o “interpelare” pentru dumneavoastră.
  In enunțul postării scrieți “ar trebui”.
  Nu inteleg ?
  Fofmularea corecta este la prezent bătut, ferm, din picior: ” TREBUIE” .
  Punem pariu ca Păcală este de acord cu mine ???

 12. Mihail spune:

  @Shadow,

  stiu eu daca sa pun pariu ? Parca nu as pune. :)

 13. Mihail spune:

  Sa recapitulam: Ciolos este dovedit ca a umblat cu cioara colorata, Iohanis, deja are statut beton de penal, Luluţa a semnat, chiar ea, protocolul cu SRI, CSM + Procurorul General dovediti ca vor sa acapareze statul de drept.
  Am uitat ceva, pe cineva ?

 14. Mihail spune:

  Ion Cristoiu face o treaba extraordinara vorbindu-ne despre Forumul Democrat German.
  El vorbeste putin, insa ne aduce documente din epoca, fabuloase.
  Merita citit articolul. Veti fi surprinsi, veti intelege ce este defapt Forumul Democrat German, iar schimbare de nume, un praf aruncat in ochii romanilor cinstiti.
  O cafea buna alaturi, o prajiturica, ceva bun…bucurati-va de o lectura frumoasa.

  http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-simbata-25-februarie-2017/

  • Totuși, de atunci au trecut două generații…

   • Mihail spune:

    De acord, nu inventez eu acum vreo vanatoare de vrajitoare. Totusi, sunt de acord cu maestrul ca se poate invata din istorie.
    Inteleg ca trecerea patrimoniului dintr-o parte in alta, este ilegala, ca este stipulat clar ca nu se poate face vreodata.
    ….Ceea ce mi s-a parut interesant, a fost lecturarea unor documente ale vremii, comentariile maresalului(nu sunt un fan al lui) dar si problemele lui cu saşii. Acestia nu erau deloc niste sfinţi. Iar chestia ca sa nu mai mergem la biserica, deoarece Iisus este evreu….

   • cris spune:

    Nu are nicio importantza ca a trecut atita timp. In Germania destul de curind s-au platit $4,5 miliarde de catre companiile care au folosit munca evreilor in al doilea razboi mondial si s-au oferit scuze public. Care e anul acestui articol? 2002 http://www.nytimes.com/2002/10/08/world/bertelsmann-offers-regret-for-its-nazi-era-conduct.html

    Sa nu ai grija cind faci asemenea retrocedare catre FDGR, sa dai de-a valma eventual si ce ei au furat de la evrei, sa nu existe nicio scuza sau asumare din partea lor….adica iar invers de ce se face intr-o lume intreaga se vede….. nu, asa ceva nu se trece cu vederea indiferent cite generatii trec. Dumneavoastra treceti cu vederea genocidul armean indiferent de numarul de generatii trecute?

  • Mi se pare cam fantezist, totuși. Autostrada spre Constanta de ce s-a făcut?

  • Mihail spune:

   Pare fantezista, dar nu lipsita de sens.
   Autostrada Bucuresti-Pitesti, avea cam aceleasi ratiuni militare.
   Habar n-am daca, sus de tot, cineva s-a gandit ca rusii pot da navala cu tancurile, galopând pe autostrada.
   Pana la urma atunci când vii cu tancul, il transporti pe trailer. Asta ca sa-l aduci cat mai repede. Dar armata nu inseamna numai tancuri.
   Eu, de când am sosit in iukei, am o problema cu autostrazile. Sunt urate si zgomotoase. Atentie, nu de la motor. Traficul este imens, in ciuda faptului ca sunt cate trei benzi pe sens. Iar viteza nu prea mare. In opinia mea, o autostrada, ar urâţi Valea Prahovei.
   Pe de alta parte, Egnatia din Grecia, a fost trasata in asa fel, incat este o prezenta discreta. Ea traverseaza muntii, pe sus, la inaltime.

 15. Mihail spune:

  A aparut o noua “moda” cea de a stabili, cineva anume sa stabileasca, daca o stire estebfalsa(fake) sau nu. In al doilea rand, ăia cateva zeci de mii, care au prestat in fata la Guvern, au fost manipulati de stiri false.
  In aceeasi cheie, zilele trecute a aparut o stire despre o zicere a Papei. Cel de la Vatican, că avem doi.
  Acum, se poate afla care este adevarul si cum “prestigiosul” Hotnews este coautor:

  http://www.activenews.ro/externe/Hotnews-sau-Fakenews.ro-Papa-Francisc-NU-a-spus-ca-e-mai-bine-sa-fii-ateu-decat-un-catolic-ipocrit-141310

 16. livia spune:

  http://www.stiripesurse.ro/aten-ie-se-cere-excluderea-laurei-codru-a-kovesi-din-magistratura_1181985.html

  Foarte adevarat ca dintr-o institutie sobra, discreta, sub conducerea tovarasei 4%, DNA-ul a ajuns o cloaca de zdrente, slugi dar mai ales de neprofesionisti. Dar cine sa-i ceara excluderea? Vocea singulara din CSM, dna Baltag?

 17. livia spune:

  Pana face Parlamentul ceva ( parca deputatii au votat impotriva reducerii exportului de lemn???), poate fac aceste firme:

  https://www.dcnews.ro/boicot-la-produsele-schweighofer-mi-care-de-amploare-in-romania_533871.html

 18. livia spune:

  Dle Vosganian, cum interpretati schimbarea de macaz a lui johanus la investirea celor 4 noi ministri? S-a miscat destul de repede pentru lentoarea lui, nu a mai pus piedici guvernului, ba chiar a fost amabil cu “penalii”. Oricum fiti vigilenti, nu lasati garda jos, si mai ales, schimband nationalitatea desigur: timeo danaos et dona ferentes.

  • Mihail spune:

   …am auzit, aseara, o teorie, precum ca li s-a cerut celor doua parti beligerante ca sa stea cuminţi, linistite. Unchiul Sam nu vrea probleme, in plus, aici.
   Nu stie nimeni daca este adevarat, sunt doar presupuneri, insa PSD-ul oricum doarme.
   Astazi iau ceaiul cu Regina, o sa o intreb discret, pe ea, poate stie ceva.

  • Tocmai ce spuneam, au inceput s-o lase mai moale.

 19. cris spune:

  Din Eurobarometru referitor la justitie – s-a spus in Romania o singura cifra, referitor la faptul ca a scazut increderea in justitie cu un procent semnificativ, cu totul insa eurobarometrul e mult mai interesant:

  http://ec.europa.eu/public_opinion/flash/fl_385_en.pdf

  * In ce priveste procedurile penale, domeniu si al doamnei Kovesi (de la pagina 46)

  – 67% dintre romani considera ca procedurile dureaza mult prea mult

  – 50% considera ca nici vorba sa fie independente

  – 51% considera ca sentintele in penal nu sunt corecte

  ce procent de sentintze in penal sunt considerate incorecte? 51%… pai cum ramine cu bilantul stralucitor al doamnei Kovesi?

  * Referitor la sistemul de justitie in genere, suntem pe locul 3 in topul tarilor UE cu nemultumiri: nu e suficient sa spui ca increderea in justitie a scazut ci ca suntem pe locul 3 ca nemultumire fatza de sistemul de justitie (paginile 60 +)

  – 69% considera ca in comparatie cu cea din alte tari europene justitia romaneasca este mult mai deficitara

  – 67% considera ca justitia romaneasca e mult mai putin independenta decit in alte tari

  – 68% considera ca justitia romaneasca e mult mai putin eficienta decit cea din alte tari

  * Alte date de pe eurobarometru (sectiunea tabelelor, de la paginile 90+)

  – 58% dintre romani considera ca nu sunt cam deloc informati in ce priveste justitia (lipsa de transparentza: pai nu se tipa ca sa nu discuti despre justitie ca o influentezi? cam suntem pe dos decit o lume)

  – 76% nu stiu nimic despre cit costa procedurile judiciare (n-am auzit: doamna Kovesi a spus si cit a cheltuit cu haituitul unei doctorite pentru o spaga de 5 lei?, ori in genere cum cheltuie banul cetateanului contribuitor care isi doreste un dram de dreptate? Sa mai dau o data acel grafic Eurostat care spune ca pe sigurantza cetateanului Romania e pe locul patru ca si cheltuieli si sa-l pun fatza in fatza cu acest 76%, mai mult de trei patrimi din populatie nu are habar cum se cheltuie banul public in justitie, nu exista nicio responsabilitate financiara?)

  – 62% considera ca legea e aplicata discriminatoriu

  – 53% considera ca lupta anticoruptie e ineficienta.

  Aceasta penultima cifra, ca aproape doua treimi din romani considera ca justitia romaneasca e selectiva, cred ca e mai mult decit graitoare – stat de drept in Romania? cind legea e aplicata selectiv, cind nu exista fundamentul statului de drept, egalitatea in fatza legii, care stat de drept? Nimic nu e perfect, se vad diferite proportii si in alte tari dar la noi e 1/3 stat de drept????? Valeu…