Bedros Krucean din Gherla vă invită să gustați pastramă armenească

krucean

9 Responses to “Bedros Krucean din Gherla vă invită să gustați pastramă armenească”

  1. Adam Mareș spune:

    Basturma :-)
    “Pastramă armenească din carne de vită, uscată timp îndelungat la vântul tăios ce bătea dinspre Ararat, o carne de culoare roşie, aproape translucidă, cu o aromă inconfundabilă data de condimentele folosite în procesul de marinare. Renumita aromă a basturmei este data de un amestec de mirodenii specific bucătariei armene numit ceimen sau ceaman, în care predomină schinduful. Supravieţuitorii Genocidului din 1912 – 1915 au adus basturma în Orientul Mijlociu, cei care proveneau din oraşul Cesareea (Kaiseri, în turcă), unul dintre cele mai vechi oraşe din Asia Mică, important punct de legatură al Drumului Mătăsii erau cei mai renumiţi în preparare basturmei.”
    http://armeniconstanta.ro/bucatarie-armeana/

  2. Adam Mareș spune:

    Ingrediente:
    carne de vita, sare, apa, usturoi, schindouf, boia dulce, chimion, boia dulce, piper negru.

    • De la usturoi incolo ingredientele sunt ale condimentului care se cheamă în armenește cemen (ca schinduful românesc, o plantă extrem de rară în România și care crește în Munții Rodnei, cred.)/

  3. Mihail spune:

    Asa ceva…

    Dragnea, ironie MAXIMĂ: Au de gând să schimbe ora! Noaptea ca hoții – PSnews

    http://psnews.ro/dragnea-ironie-maxima-au-de-gand-sa-schimbe-ora-noaptea-ca-hotii-167846/

  4. Mihail spune:

    Daca tot face, iar, Adam(a) apolologia armeneasca, imi amintesc ca anul trecut s-a discutat, aici, despre acelasi subiect.
    Eu stiu foarte bine planta, am vazut-o la Durau, in casa unor prieteni, am băut bauturica facuta pe baza ei. Doar ca planta este etrem de rara.

    Schinduc – Wikipedia

    https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Schinduc