Henri Coandă a conceput primul avion cu reacție din lume, în 1910, la vârsta de numai 26 de ani. A fost una dintre marile figuri ale aviației mondiale și, probabil, unul dintre puținii savanți români care au călătorit în Tibet. Toată viața l-a urmărit „mirajul vântului”.
Mamaaa, ce vîrtejurisunt aici. Credeam ca armeanul este deja mort si depus la Morga.
Nimic. Domnia sa este “vaccinat”, tot ce i se spune si nu-i convine, sunt aitomat mizerii.
Niste nerecunoscatori votantii astia.
Sorine, stiu ca baietii cu ochii albastri se uita pe blog, iar armeanul face mumos. Defapt, asa sunt cam toti armenii, prea plecati.
In rest, isi cauta busola, sa nu uitam ca este trompeta partidului
Filipache, tot te dai mareţ cu stiinta votului tau. Ai votat un ghiorţoi si niste muhaele. Primul, un hoţ falsificator, iar despre partisul ala al tau, de security, chiar evit ca sa pomenesc.
Nici eunu a fost mai inteligent, votand ALDE, dar macar recunosc ca am fost prost. Cel mai mare prost.
Stiu, tu te pricepi…
Nu-l mai criticati pe armean, ca alminteri schimba repede temele.
Doamne ce se potriveste postarea asta cu scandalul de la Tarom.
Zboara ministru Cuc ori directorul de la Tarom?
http://www.mediafax.ro/politic/premierul-mihai-tudose-tarom-are-2000-de-angajati-si-o-pierdere-istorica-corpul-de-control-va-investiga-16700100
Adevărul e ca Tarom merge complet alandala. Nu are avioane destule si , de aceea, cursele intarzie adesea.
Da, da, sigur de la Tibet i se trage geniul aerodinamicii. Cu Dalai Lama nu s-a întâlnit?
Nu, intai a descoperit avionul cu reacție șipe urmă a mers in Tibet
“În 1908 se întoarce în țară și e încadrat ofițer activ în Regimentul 2 de artilerie. Datorită firii sale și spiritului inventiv care nu se împăcau cu disciplina militară, el a cerut și obținut aprobarea de a părăsi armata, după care, profitând de libertatea recâștigată, a întreprins o lungă călătorie cu automobilul pe ruta Isfahan – Teheran – Tibet. La întoarcere pleacă în Franța și se înscrie la Școala superioară de aeronautică și construcții, nou înființată la Paris 1909, al cărei absolvent devine în anul următor 1910, ca șef al primei promoții de ingineri aeronautici.”
https://ro.wikipedia.org/wiki/Henri_Coand%C4%83
Vezi?
Auzi, ce ai tu cu Dalai Lama si Tibetul… in fond ceva gindire budista, hindusa, etc etc, nu a stricat unor minti majore: e foarte cunoscuta amicitia lui Heisenberg cu Tagore de pilda http://www.fritjofcapra.net/heisenberg-and-tagore/
ca si faptul ca efigia lui Niels Bohr este un taijitu, semn yin-yang, cu motto-ul contraria sunt complementa
Eu cunosc indeaproape Tibetul, e o lecție pentru discursivitatea europeană. E interesant in sensul confruntării dintre tipăurile de gandire, lucrarea lui Anton Dimitriu despre gândirea eleată și cea heraclitică.
Putem discuta la nivel filosofic, antropologic, epistemologic, dar nu la nivelul “propagandei” pseudo-spiritualiste pe care o practică emi.
Adica daca eu nu inteleg ceva din ceea ce spui tu inseamna ca faci propaganda pseudo-culturala?!?
Probabil de aceea te-ai simtit intaiul snob!
@VV observ cu stupoare că “sunt trasă de urechi” pentru că răspund temei propuse şi nu comentariilor deviante, asta înseamnă că toţi cei care propun alte teme o fac intenţionat şi organizat.
Propun ca aceia care nu au nimic de-a face cu sabotajul intenţionat al blogului să nu mai participe la conversaţiile intenţionat deviante.
Hai să vedem câţi oameni liberi sunt pe blog?!
Henri Coandă a fost un geniu născut prea devreme dar a reuşit să îşi facă înţelese ideile tocmai învăţând să se folosească de conştiinţa de grup.
De fapt se spune că în general geniile au o foarte bună conexiune cu Conştiinţa Universală, conştientă sau inconştientă, dacă această conexiune devine conştientă, ea poate fi folosită în ambele sensuri, nu doar pentru informarea personală/extragerea informaţiei ci şi pentru aducerea informaţiei la nivelul de înţelegere a conştiinţei de grup.
Drumul în Tibet i-a folosit, avionul cu reacţie a putut fi construit.
Interesant ca Henri Coanda a murit la putin timp dupa ce NU l-a elogiat pe Ceausescu si PCR-ul sau (cam toti presedintii romani au ambitia unui partid si Guvern personal… ), exceptia care confirma regula fiind domnul Emil Constantinescu.
Dupa stilul recalcitrantilor as paria pe monarhie, ori nu-i laudati suficient ori au fost deranjati de libertatea comentariilor pe blog…
emi, nu te victimiza chiar asa, a fost o întrebare simplã, …poftim, retoricã, stii si tu cã rãspunsul, dacã venea, era, mai ales, pentru sinele matale…
[...ceduamneiartãmã...]
PS – …deci, te sperie discursul psihotronicilor gen Rujan [parcã...], …nu se poate, …Zoe, fi bãrbatã !
[uuuups, nazi-grammar-police !!!, ZOE, FII BARBATA ! :d ]
E posibil să existe o tentativă de deturnare a blogului. De cate ori propun teme serioase, de ex. economice, nu exista nicio reacție din partea unora.
Realitatea perceputa de cetateni nu e compatibila cu cea vanduta de politiceni.De aici diferenta de perceptie……
Realitatea perceputa de cetateni depinde de manipularea mass-media si de obsesiile fiecaruia.
Realitatea se vede in teren nu la TV.
@Filip
de aia nu vezi tu realitatea din agricultura romaneasca si mai extins europeana?
I-a pune-ti tu intrebarea: Ce tema serioasa ai propus tu si ai dus-o pana la capat venind cu concluzii?
Tot timpul n-ai facut altceva decat POLITICA si POLITICIANISM. Ti-ai improscat blogul cu ‘subiecte’ de cele mai multe ori ‘la comanda’, doar pt ca stii ca este BINE vizualizat de catre partenerii politici.
Fiecare om are DREPTUL sa scrie ce vrea pe blogul personal.
Asa este.
Off topic
pentru ca urmaresc ce se intimpla mai departe cu Hexipharma – alta balmajeala – un update:
http://www.activenews.ro/stiri-justitie/HEXI-PHARMA.-Din-27-de-dezinfectanti-testati-la-Institutul-National-de-Cercetare-%E2%80%9ECantacuzino-cel-putin-18-au-trecut-testarile-bactericide-fiind-declarati-eficienti-145094
Punctul esential, scandalul major a fost ca folosirea unor biocide ineficiente, de la hexipharma , ar fi dus la moartea unor oameni cu infectii nosocomiale. Dar aflu ca:
- Din 41 de biocide s-au analizat numai 27, din acestea 18 sunt bactericide ( nu toate bacetricidele omoara si micobacterii – bacterii de tipul tuberculozei adica, sau fungi, si oricum nosocomialele acuzate erau pe bacterii nu TBC). Am explicat ca am dubiile mele referitor la ce s-a trimis in Cehia si de ce.
- In aceleasi spitale s-au folosit si alte biocide adica de unde stii care biocid a fost de vina daca nu le-ai testat pe toate.
- Si asa cum spuneam, daca nu faci legatura cauzala, biocid – bacteria x care a afectat pacientul y n-ai demonstrat de fapt nimic essential de felul ” Condrea a omorit oameni cu biocidele”. Din rechizitoriu “Deși se auto-sesizaseră imediat după apariția unui articol care făcea legătura între victimele de la Colectiv și dezinfectatele din spitale, procurorii n-au mers cu verificările până la capăt, precizând în rechizitoriu că „prezentul dosar nu deschide calea participării în cauză, în calitate de persoane vătămate sau părți civile, a unor persoane care au contractat infecții asociate asistenței medicale și care au reușit să obțină confirmarea faptului că în unitatea sanitară în care au primit îngrijiri s-ar fi folosit produse S.C. HEXI PHARMA CO S.R.L. (…) Prevenirea și combaterea infecțiilor nosocomiale presupune un concurs de măsuri, iar această analiză nu este menită a demonstra o eventuală legătură de cauzalitate între utilizarea produselor S.C. HEXI PHARMA CO S.R.L. și apariția unei anumite infecții într-un spital.” Cum spuneam, sa analizezi o hotie e una, sa demonstrezi ca in consecintza a murit cineva e alta problema.
Sa previi asa ceva – adica sa faci un sistem serios de prevenire a infectiilor nosocomiale, de asta ce sa mai vorbesc.. vorbesc, dar de la ECDC de data aceasta, concluziile comisiei europene venite la Bucuresti… iar o sa se supere elenick pe mine ca ma iau de Voiculescu, fiindca aceste concluzii au fost facute cunoscute MS in iulie 2016 (pentru noi publlicul in iulie 2017)
raportul ECDC: https://www.scribd.com/document/337077307/Raportul-exper%C8%9Bilor-ECDC-privind-infec%C8%9Biile-din-spitalele-romane%C8%99ti
Cocluzii
1. e nevoie de o schimbare a culturii in aceasta privintza, in lumea medicala si publicul larg; pacienti, familiile lor, populatia generala, media trebuie sa inteleaga ca spitalul in sine e un mediu de risc pentru pacientii vulnerabili si ca nu toate infectiile nosocomiale pot fi prevenite.
(“The patients, their relatives, the general population and the media need to have a better understanding of HAIs. Hospitals are per se a risk environment for vulnerable patients, and not all HAIs are preventable. Even good practice cannot prevent all healthcare-associated infections (HAI). Even in the best hospitals in the well-resourced countries, such infections still occur due to the nature of the hospital setting. This has always been and will continue to be the case….”)
2. Romania ca si citeva alte tari are inca obiceiul sa recurga la metode coercitive iar aceasta e accentuata de atitudinea media care continua sa apostrofeze spitalele care fac raportari corecte.
(“Romania has a tradition of fighting HAIs based on negative incentives through inspection. This is accentuated by the media portraying ambitious hospitals working hard to improve the reporting of their true infection rate as overly ‘dangerous’ for the patients.”)
3. rolul esential este al echipelor multidisciplinare la nivel de spital si de tara nu al unei singure persoane, epidemiologul care doar raporteaza rezultatul unor analize
(“The necessary actions will need to be embedded in a proper governance structure, building on multidisciplinary and cross-sectoral participation. Multidisciplinary infection control committees need to be in place both at hospital and national level, and they should drive the necessary change. These committees should have executive powers and should be encouraged to try pilot interventions. They should also be responsible for proper follow-up and evaluation of the measures taken.”
4 Este nevoie de laboratoare de referintza, urmarire continua si tipizare a bacteriilor, ca si de suport continuu de la nivel central – de un plan de tara ca sa fie mai simplu. (“While there is a need for good standards and proper protocols at hospital level, it is also vital to have a proper national reference function responsible for reference diagnostics (e.g. identification of unusual strains and antibiotic susceptibility testing) and epidemiological typing of outbreak strains” )
Adica exact ce am spus de la inceput.
In schimb am avut pe Busoi specialistul care a batut cimpii cu epidemiologul de spital – floarea care adduce primacara, si pe domnul Voiculescu care atit a inteles din raport, sa faca spoturi haioase cu antibiotice.
(Scuze elenick, e ECDC care spune ce trebuie facut, nu mai sunt doar eu – sau nici ei nu au fler la persoane? N-am ce sa fac , asta e realitatea, asa a combatut Voiculescu infectiile nosocomiale dupa recomandarile de specialitate europene, investind nu in laboratoare, nu in programe cu echipe multidisciplinare ci… bani in reclame si timp in apostrofatul coruptiei din medicina si a coruptilor de medici. Mi-e teama ca nici domnul Bodog nu va face mai mult… Si asa, in haos, ura si analfabetism al sanatatii inca un scandal ca cel de la Colectiv sau Hexipharma va veni curind).
N-am inteles foarte bine, erau sau nu diluate serurile Hexipharma?
Au testat numai 29 din 41 si 18 din 29, deci majoritatea, cam doua treimi, erau eficiente, asta e important nu concentratia; pot intelege din asta si ca era o concentratie buna. Cu cit varia concentratia celorlalte nema informatie, ca de obicei, ca sa ne mindrim cu transparentza. ( sa mai intreb vreodata: ce numar de lot, ce compozitie, in ce conditii a fost tinut biocidul, ce durata de la fabricare, etc, etc? n-am la cine…)
Mai departe insa, asa cum arata ECDC, in ce priveste infectiile nosocomiale sunt multe de facut – din pacate nu cred ca ii aude cineva … Nu stiu, imi pare rau, nu ii spun lui elenick ce-i spun cu vreo dorintza sa-i pun in nas esecurile favoritilor ei, nu s-a facut nimic cu anii decit insular, in clinicile foarte serioase, nu vezi nici macar un moment de reala trezire dupa vreo catastrofa. Sunt doar cineva care-si respecta profesiunea, atit, spun ce vad, n-am cum sa mint, nu pot spune ca 1+1 fac 3. Si imi pare sincer rau ca nu e altfel, clabuci, multi clabuci…
pe mai departe… ma eclipsez … a inceput sa se schimbe lumina, in curind a doua eclipsa totala de soare pe care o vad. Prima e de neuitat… si stiti ce cred ca e cel mai impresionant dincolo de lumina? tacerea.
E frumos că soarele ia tocmai infatisarea lunii care-l acoperă.
Off topic: proiect de tara, iata o metoda ANTICA de irigare cu costuri mici:
https://www.facebook.com/Curioctopus.it/videos/652421998290818/
Aceste constructii (puquios) folosesc tot forta… vantului, pentru a impinge apa prin canale subterane in directia dorita.
http://www.descopera.ro/dnews/15266444-misterul-celebrelor-apeductelor-de-tip-puquios-din-peru-a-fost-dezlegat-de-ce-au-fost-construite-in-forma-de-spirala-foto
@VV
V-am văzut la A3, mai aveați puțin și țineați lecții de astrologie.
La cai verzi pe pereti e ‘Maestru’
Hi-hi-hi.
Se vorbeste despre posibila deturnare a blogului … putin probabil, n ar avea cine, cei care posteaza aici sunt aceiasi si niciunul dintre voi nu si a schimbat atitudinea ce va caracterizeaza.
Cel care, in mod cert incearca o deturnare este chiar apropitaru’ …, anume il deturneaza de la cotidian.
Domne, suntem mari economisti vezi-Doamne, basca sef de comitete si comitii …, si propunem subiecte denutiartreceprincap, numai din cele la care Maestrul “se pricepe” …neam!
De pilda, ma asteptam ca domnul deputat din partea majoritatii parlamentare sa ne lumineze cum e cu splitarea asta de tva, nu?
Trebuia sa se aplice de la 1 septembrie, si pe 21 august ei anunta ca se amana cu 3 luni!
Am mai spus: guverne mai proste ca ultimele doua m au existat niciodata, nicaieri in lume.
Stiu, o sa ne explice Doamna Cris ca de vina sunt tehnocratii, dar poate aflam si parerea unui “specialist”, nu?
Altfel, in locul dictionarului acela de liberalism cred ca VV este realmente recomandat pentru un dictionar al liberschimbismului
@ Tudor
1. LÍBER-SCHIMBÍSM s.n. (Ec.) Politică economică care reclamă libertatea comerțului, renunțarea la taxele vamale protecționiste și neamestecul statului în treburile întreprinzătorilor.
100% Exclus!
2. Partidul Liber Schimbist foddat de catre Ștefan Cazimir a fost @in pion Otravit’ de divizare a votului DREPTEI>
A fuzionat in 1992 cu PSD.
Asta DA! Vosganian 100% ALDE 2016
3. Liberalismul (din franțuzescul libéralisme) este un curent ideologic și social-politic care promovează libertatea și egalitatea .
EXCLUS la Vosganian
http://vosganian.ro/?p=7921
”Experiența celor două sute de ani a arătat că oamenii nu pot fi egali și liberi în același timp.”
Păi oamenii chiar nu pot fi egali. Dar, potrivit principiilor liberale, ar trebuie să aibă drepturi egale. Egalitate de șanse și egalitate în fața legii.
Asa este, potrivit liberalismului oamenii au drepturi fundamentale de care să se bucure. Spune asta și colegilor noștri de la PNL.
Nici măcar pe timpul comunismului, care promova utopia egalitarismului, oamenii nu erau egali. Majoritatea o duceau rău, securiștii și nomenclaturiștii trăiau bine.
Da, dar agitau iluzia egalității și iluzia asta făcea numeroase victime.
Barosane,
VV il parafrazeaza pe Friedrich Hayek in Constitutia Libertatii: “Not only has liberty nothing to do with any other sort of equality, but it is even bound to produce inequality in many respects.” (OK? Nu doar ca libertatea nu are nimic de a face cu egalitatea ci dimpotriva produce inegalitati din multe puncte de vedere) Fragmentul pe care l-am dat eu ieri ca raspuns este in acelasi capitol Equality, Value and Merit din Constutia Libertatii, adica acesta
“From the fact that people are very different it follows that, if we treat them equally, the result must be Inequality in their actual position,, and that the only way to place them in an equal position would be to treat them differently. Equality before the law and material equality are therefore not only different but are in conflict with each other; and we can achieve either the one or the other, but not both at the same time. The equality before the law which freedom requires leads to material inequality. Our argument will be that, though where the state must use coercion for other reasons, it should treat all people alike, the desire of making people more alike in their condition cannot be accepted in a free society as a justification for further and discriminatory coercion.”
http://www.woldww.net/classes/General_Philosophy/Hayek-equality.htm
Egalitarismul si egalitatea in drepturi fundamentale si sanse sunt lucruri diferite. Ce spui tu ca liberalismul ar promova libertatea si egalitatea trebuie sa aiba niste nuantze daca e sa fie liberal, daca nu le are atunci e socialism. Dar in acest sarit la gitul lui Vosganian care spune ceva liberal, fundamental liberal – cartea lui Hayek este considerata a 9a din lume in topul cartilor nonfiction, stiai? -, gresesti, sau nu esti liberal ci socialist, mult mai socialist decit pesedeul. Ce sa spun, ia-l si pe Hayek la refec…. cred ca sare atunci si Margaret Thatcher din mormint ca sa-ti dea cu Constitutia libertatii in cap – a fost biblia ei, a dat cu ea de masa in fata tuturor si a spus “This is what we believe”.
In România drepturile fundamentale sunt ignorate ai ales de cei care ar trebui primii să le apere, anume cei de la PNL. De fapt, una din ratiunile existentei ALDE este tocmai tentativa de a compensa aceasta lacuna a liberalismului traditional, ma rog, ce a mai rămas din el.
Uite Adam, ai dreptate, o bibliografie si un dictionar liberale sunt necesare: daca ne injuram unii pe altii macar sa stim pe ce si sa o facem in aceeasi limba, nu? altfel ne batem ca surzii pentru nimic…
VarujanVosganian spune:
Adevărul e ca Tarom merge complet alandala. Nu are avioane destule si , de aceea, cursele intarzie adesea.”
LINGAULE!
Sau la cat te pricepi la Economie nu-I de mirare ca vii cu asemena aberatii! Tine-te de scris carti si lasate de politica, ca ai dus Romania de rapa in cei 27 de ani de cand esti parlamentar.
GOROBETE!
Poti sa ai si in singur avion daca-i manageriezi correct timpii si mentenanta poti sa-ti respecti programul.
E vorba doar de Management! Dar ce stii tu ce-i ala!
La tine Managementul se reduce la Furtul Romaniei in interesul clicii Mafiote (Sorin Ovidiu Vântu, Ion Nicolae, Remus Truică etc)
Doua lucruri vreau sa spun si eu guvernului PSD-ALDE.
Cand ati facut programul de guvernare ati avut de gand sa*ti bati joc de mine pensionar avand o pensie bazata pe contributivitate?
Dupa un an si o luna de cand astept recalcularea.Acum vine Olguta sa-mi spuna ca va face o noua lege a pensiei.Platiti ce v-ati asumat apoi mai discutam.
Nu poti sustine dupa un an si o luna ca nu merge softul.
Pe cine prostiti cu o noua lege a pensiilor aplicata la pastele cailor?
Guvernul PSD-ALDE vinde iluzii,vin ele alegerile…….
Filip,
Nu-ti mai fa iluzii! Nu te mai stresa.
1. PSD-ALDE au doar interes sa fure cat pot acum. ALDE deja nu mai e decat o frantura si PSD este in ‘melt down = catastrophic failure’.
2. Politicienii Romani n-au decat in singur TEL in Viata. Sa FURE pt ei si Gastile Mafiote cere-i sustin politic.
3. Pensionarii sunt in Balast de care e bine sa scapi. Pensia de stat nu se poate MOSTENI! Cu cat o mierlesti mai repede cu atat statul economiseste mai mult FURANDU-TI Contributia de pana la pensionare.
Ma apuca dracii!
Am intrat in Ordonanta cu 2 ani inainte de dreptul de a iesi la pensie sperand ca voi salva locul de munca a colegilor.
Dupa tampenia lui Boc am primit pensia diminuata.
PSD-ALDE au promis ca vor remedia aceste inegalitati.Eu nu am crezut in promisiunile PSD-ALDE
Dar cand unii colegi au luat banii am vazut ca sunt doua categorii de oameni pe aceiasi lege 155/2016.
Acum olguta spune ca face o alta lege…………..
https://gddhd.ro/actualitate/dupa-intalnirea-cu-ministrul-muncii-primarii-au-obtinut-promisiunea-unei-noi-intrevederi/
Adica acum isi dau seama ca nu mai au forta de munca in minerit .
Eu intreb:
Politicienii au fost normali la cap cand au obligat oamenii sa plece din sistem ori acum cand se vaita ca nu mai au oameni calificati?
Eu cred că nu mai au minerit, nu că nu au fosră de muncă in minerit.
Nu ti s-a mărit pensia anul ăsta?
Doar indexarea data de guvern,recalcularea pe legea 155, nu merge softul.Asta a fost explicatia primita acum circa o saptamana.
@ Sorin
1.Multumesc!
2. Poti sa incepi si cu Bogat si Cinstit?
http://www.zf.ro/companii/retail-agrobusiness/avem-crestere-economica-bazata-consum-profi-dezvoltat-vandut-500-magazine-ar-dezvolte-vanda-500-abatoare-carmangerii-micul-fermier-roman-ajuns-manance-carnati-germania-porumbul-zace-curte-16701366
Pentru că micul producător român nu se asociază cu alții și nu dezvoltă rețele de depozitare și de desfacere.
Ca sa vezi, le-au sarit nervii pe pereti pentru ca s-au autodescoperit!
Las’ ca va “acopera” la loc sefu’ AM, e maestro…
Moi?
@emi,
esti bine?
Se anunta morti in urma cutremurului.
http://www.stiripesurse.ro/cutremur-in-italia-mai-mul-i-mor-i-i-rani-i_1214410.html
A fost tot un cutremur de suprafata, la adancime de 10 km.
Insula Ischia este la vreo 60 km in linie dreapta de zona unde ma aflu si nici de data asta nu am simtit cutremurul…
Multumesc pentru gandul cel bun!
Cele mai grele lectii pe care trebuie sa le invatam in viata sunt lectia bogatiei si lectia saraciei.
Din pricina invataturilor bisericesti am ajuns sa asociem banul cu calitati negative si saracia cu curatenia sufleteasca, cand de fapt de multe ori saracia inseamna lene iar bogatia activitate si imaginatie.
Nu banii sunt rai ci lacomia unora, lipsa banilor nu inseamna neaparat un om bun ci poate insemna si karma de neam platita prin lipsa cronica a banilor.
Energiile de joasa frecventa pot atrage boli, pot atrage accidente, dar in primul rand atrag saracia. Karma negativa de neam se poate plati si prin saracie, este cea mai lunga plata in timp, si poate fi grabita prin rugaciune, post, sau daca fortezi imbogatirea prin metode incorecte, vei plati prin boala, tu sau cineva din familie.
Spiritele tinere (cu varste astrale mici) atrag mai greu atat rasplatile cat si platile karmice pentru ca au nevoie de mai mult timp ca sa inteleaga si sa se responsabilizeze, spiritele cu varste astrale mari platesc sau sunt rasplatite cu viteze mult mai mari.
Un om care a invatat lectia bogatiei si a saraciei nu mai simte povara acestor notiuni, in general castiga cat are nevoie pentru a-si indeplini misiunea pentru care s-a incarnat. Nu este important cati bani ai, important este cum I-ai castigat si ce faci cu acei bani.
Nu puteti spune ca oameni ca Bill Gates, Albert Einstein sau Elvis Presley au fost/sunt hoti, din contra, putem spune ca sunt plini de imaginatie si talent si de aceea s-au imbogatit.
Rezon ! [...cum zicea Ipingescu, politaiul lui Nenea Iancu]
…adicã frecventzã rezonantã pe aceastã tezã, parol !