Potrivit Convenției de la Viena din 18 aprilie 1961 privind relațiile diplomatice, ambasadorii NU AU VOIE să se amestece în chestiunile interne ale statelor unde sunt acreditați

Iată textul:

„Art. 41.1. Fãrã prejudiciul privilegiilor şi imunitãţilor lor, toate persoanele care beneficiazã de aceste privilegii şi imunitãţi (e vorba de reprezentanții diplomatici, inclusiv ambasadorii – n.m.) au datoria de a respecta legile şi regulamentele statului acreditar. Ele au, de asemenea, datoria de a nu se amesteca în treburile interne ale acestui stat.”

Acest text a fost însușit de statele membre ale Organizației Națiunilor Unite. Deci ambasadorii nu au voie să se amestece, așadar nici să se pronunțe, în legătură cu chestiunile interne ale statului unde au fost acreditați. Reacția autorităților române, în ipoteza încălcării de către orice ambasador a art.41 alin.1, trebuie să fie fermă. Altminteri, cum zice românul, dintr-o amară experiență: „Dacă-i dai nas lui Ivan/ El se suie pe divan.”

onu

81 Responses to “Potrivit Convenției de la Viena din 18 aprilie 1961 privind relațiile diplomatice, ambasadorii NU AU VOIE să se amestece în chestiunile interne ale statelor unde sunt acreditați”

  1. Filip G spune:

    Toate astea se aplica intr-o tara normala.
    In Romania anormalul e “proiect de tara”sustinut de clasa politica.
    Si atunci te intrebi mereu e normal ca unul si altul sa se pronunte?
    Daca raspunsul e: “anormal”, inseamna ca suntem pe drumul cel bun…… :D

  2. Marga Maggie Gigi spune:

    Tataie din ALDE, nu ambasadorul s-a bagat ci AMBASADA SUA . Daca ai O problema cu AMBASADA SUA, suna la State Department sau maI repede la mos MElescanu, colegul bosorog din ALDE
    Sau mai da-ti cu niste mir…

    • Nu sunt tataie, n-am nepoți :( Eu nu am nicio problemă cu Ambasada SUA, precum vezi, n-am numit nicio ambasadă sau vreun ambasador. Văd că domneata ai o problemă :) Nu vorbi așa de dl Meleșcanu, nu e frumos. Eu imi dau zilnic cu mir, poți fi liniștită.

  3. Adam Mareș spune:

    Reiau de la postarea precedentă. Ca să vezi, judecătorii nu-s de acord cu propunerile lui Toader :P :P :P

    Adam Mareș spune:
    august 31, 2017 la 12:58 pm
    Sidonia Bogdan:
    “Foarte bune propunerile UNJR privind procedurile de numire ale procurorilor în funcțiile de top: ei propun să se păstreze aceiași actori, dar în plus, candidații ( cel puțin doi) își prezintă planul în fața CSM, transmisiune în direct ( cum e cea din Parlament privind audierea miniștrilor), iar adunarea procurilor dau și ei un aviz, după ce vizionează candidații.
    Ca principiu, politicul propune, candidații ( mai mulți, deci concurență) sunt confirmați pe bune de corpul magistraților, iar președintele numește.
    Înainte, dosarele candidaților erau analizate cu ușile închise de ministrul Justiției, după care acesta venea public cu o singură propunere către CSM – președinte.
    Ceea ce propune Toader acum e inadmisibil: să dea 100% putere ministrului Justiției, președintele e scos din procedură, iar CSM e mai degrabă de formă.
    Ori scoți toți actorii politici din joc, inclusiv ministrul Justiției, ori check@ balance.”

    Răspunde
    Adam Mareș spune:
    august 31, 2017 la 12:59 pm
    http://www.unjr.ro/2017/08/31/unjr-a-propus-ca-numirea-presedintelui-iccj-sa-se-faca-prin-votul-judecatorilor-din-intreaga-tara/

    • elenick spune:

      Si Inspectia Judiciara/Sectia procurori s-a sucit, dupa ce in ziua in care a facut Tudorel conferinta de presa erau ”trup si suflet” cu el , acum zic sa nu se confunde independenta operationala cu autonomia institutionala, asa ca sunt CONTRA proiectului !

      Cred ca dupa ce au primit injuraturi de la toti colegii, s-au repliat repede, dar ramane totusi tentativa sefului IJ – omul Oanei Haineala- de a-i subordona unui ministru numit politic…

      In final, cred ca toti magistratii, organizatiile lor si opinia publica cvasigenerala vor fi contra Proiectului , numai Daddy si d-l Vosganian il
      vor aplauda pe nea Tudorel in continuare… :) Oricum, cu mic cu mare, poporul va iesi in strada, au mai incercat magaria asta si nu le-a iesit…

      PS. Nus de ce am un presentiment ca Tudose o sa tina cu ”poporul”… :)

  4. cris spune:

    Nu cred ca declaratia actuala a ambasadorului ai fi incalcat niste limite de bun simt diplomatic, tinind cont de politica generala a occidentului fata de tarile Europei de est. Ii explicam lui emi la un moment dat: Modul in care ei considera ca asigura democratizarea tarilor posttotalitare, in intreaga lume nu doar in Europa de est, este prin leverage – presiunea pe care o pot exercita si linkage – suma legaturilor cu tara respectiva. In ce priveste leverage – Aceasta presiune este configurata mai ales in functie de slabiciunile tarii respective si variaza de la declaratiile ambasadorilor pina la presiunea care se poate exercita cum o fac institutiile europene prin alte mecanisme – MCV e doar unul (sorry, sa apelati la Conventia de la Viena e zero)

    Mai departe, in gindirea lor, exista bad guys si good guys: din principiu orice partid care are vreo descendenta imediat vizibila din structurile predemocratice este bad guy si va fi observat si impiedicat in orice mod de la orice miscare considera ei ca ar fi de regresie catre autoritarism, pe drept sau nu, din principiu. Mai mult, fac orice e posibil sa dezintegreze un asemenea partid si sa-l dea jos daca ajunge la putere – scuze, e o realitate, cititi vreodata cartea lui Levitsky si veti intelege, nu e nimic particular adresat Romaniei, nu aveti chip si nume, e un mecanism foslosit pentru oricine de la Serbia si Macedonia la Malawi si Nigeria. De partea opusa vor sustine neconditionat financiar si prin multe alte mecanisme, vor cultiva tot ce considera good guys, opozitie fata de primii – din pacate nu inteleg ca si esticii au priceput acest lucru si ca partile mai destepte din fosta nomenclatura autoritara au infiltrat opozitia initiala sau si-au tras masca acestei opozitii ( a se vedea virarea brusca a PD peste noapte spre dreapta si afilierea la PPE de pilda si sustinerea de care se bucura in continuare acum mostenitorul lor , noul PNL). Sub aceasta umbrela pe care “noua opozitie” si-a atasat-o se poate face orice fel de abuz si pe un timp indelungat, occidentalii vor da credibilitate unui fost procuror comunist gen macovei apparent de dreapta si statdreptist fara rezerve, fiindca face o muzica placuta urechilor lor- si aici vorbim de ani multi, au facut acest lucru si in alte tari, l-au sustinut pe Fujimori un timp indelungat de pilda in ciuda tipului de sistem complet nedemocratic pe care l-a creat.

    Incercati sa intelegeti: Nu va luptati acum cu un ambasador, ci cu o mentalitate, cu aceasta acceptanta neconditionata a ce considera ei opozitie, refuz imediat a orice ar insemna stinga in cazul Europei estice si multe altele. Nimic din ceea va propune actuala coalitie nu are sansa de a trece fara un scrutin pe care sigur l-ati dori corect dar e facut cu aceasta partinire despre care discut si veti avea parte de declaratii si reactii deloc binevoitoare.

    Din partea mea, singurul comportament cu sansa de success este cel de linkage – a discuta constant si prezenta la litera, argumentat, ce doriti sa schimbati si asta mai ales inainte sa aveti reactiile de tip macovei. Posturing, cabrare de acest tip cum o incercati fata de ambasadorul American acum, nu va avea decit un raspuns de si mai puternic posturing din partea tarilor occidentale. Nu va bazati pe un realpolitik de balta, adica pe faptul ca daca se fac niste favoruri de genul cumparatului de armament si executarea la litera a intereselor occidentale din alt punct de vedere ati avea vreun cistig in ce priveste credibilitatea. Incercati sa ginditi ceva mai intelept si mai “clasic”-pe stilul capcanei pentru degete chineza, acel tub elastic in care iti bagi degetele: daca tragi de el te sugruma, singura solutie sa-ti scoti degetele e sa le apropii. Vreti sa schimbati niste legi, discutati cu ei cind e vorba de justitie daca sunt atit de sensibili, considerati ca sunt mintiti de asa zisa opozitie, aduceti dovezi si continuati discutia, invatati sa faceti o root cause analysis si sa o prezentati, ei nu sunt obligati sa vorbeasca romana, ci dumneavoastra sa vorbiti pe limba lor (Iertati-ma, la comisia Helsinky de pilda nu s-au prezentat romani, va face serviciul altcineva http://m.luju.ro/rechizitoriu-impotriva-sri-dna-marturie-zdrobitoare-la-comisia-us-helsinki-in-fata-parlamentarilor-sua-consultantul-politic-david-clark-e-timpul-ca-partenerii-transatlantici-ai-romaniei-sa-se-uite-la-modul-in-care-aceasta-tara-isi-desfasoara-campania-anti Singurii romani care au sesizat comisia helsinky si doar in scris anterior si probabil destul de timid au fost asociatiile judecatoresti (dar da a avut o greutate extraordinara, au tinut cont). Ca si in privintza implicarii dincolo de scopurile declarate ale unor ONG-uri internationale romanii tac -sesizarea comisiei respective americane e facuta de altii, de noi nu.)

    Aduceti dovezi, argumentati, intariti acest linkage de partea dumneavoastra si nu va asteptati la rezultate imediate. Cu toate defectele si piedicile sale e un proces benefic, it’s a learning curve: si ei incep sa inteleaga mai multe si dumneavoastra incepeti sa invatati ce e o root cause analysis de pilda. Dar altfel fiti sigur ca daca singurul raspuns este acest posturing nu veti avea niciodata, dar niciodata, cea mai mica sansa de succes si veti fi priviti in continuare ca reactionari si proautoritarim.

    Nu dau eu insami nicio credibilitate actualei coalitii, nu spun cele de mai sus din sustinere ori partinire, asa cum la alegerea lui Iohannis nu am gindit o clipa la modul conventional la care se gindeste in Romania (un presedinte din start placut urechilor occidentale, intr-o tara slab democratica, are toate premizele sa se dezvolte autoritar, a facut-o si Fujimori, au facut-o si altii, inclusive la noi basescu – un presedinte slab sub scrutin occidental e bun: in final ce are sansa sa se dezvolte daca persoana care poate cumula multa fortza e limitata, e parlamentul, singur parlamentul e conditia democratizarii reale, nu presedintele). Cert e nevoie de crestere si din partea stingii romanesti si de o modernizare, si de o echilibrare a societatii romanesti romanesti cu totul, si e nevoie de un parlament puternic si echilibrat ( Asta e, vrem sau nu, o democratie are si stinga si dreapta: cu o stinga aiurita, o dreapta si mai aiurita, in plus cu o intelegere superficiala a democratiei occidentale si raspunsuri comunistoide de o parte si cu un mimetism pernicios bazat pe acelasi tip de pile-relatii si pupat conduri ca in gindirea pcr de partea cealalta, nu exista un drum ci doar un dead end nu pentru dumneavoastra ca partide, ci pentru o tara).

    Scuze, nu dau sfaturi, nu sunt niciun fel de expert – din pacate noi clar nu prea mai avem diplomatie de valoare, expertiza serioasa in relatiile internationale – , daca e auzit bine, daca nu nu. eu pot doar sa spun ca trebuie sa schimbati paradigma.

    • Dragă Cris, ți se pare că eu mă lupt cu un ambasador? Apare în textul meu numele vreunui ambasador?

      • cris spune:

        Vi se pare ca ce spun e personalizat? Nu e nimic personalizat, ei aplica aceleasi mecanisme oriunde, luati tara dupa tara cu probleme si veti vedea aceeasi atitudine, au o matrita o aplica oricui. Dar daca aceasta e perceptia dumneavoastra ca as fi spus ceva personal adresat dumneavoastra e o neintelegere, imi cer scuze oentru aceasta, era vorba despre mentalitati si particularitatile lor.

        • Filip G spune:

          @cris,
          asta e punctajul facut de partid si cooalitie,asta spune VV si nu doar el.
          http://www.stiripesurse.ro/liviu-dragnea-intervine-in-scandalul-din-justi-ie-i-il-ataca-pe-ambasadorul-sua-i-eu-sunt-ingrijorat_1216370.html
          Interesanta terapia asta practicata in grup.
          Imperialistii care se implica in treburile tarii……
          ”Dragi tovarasi si pretini”…….. :D

          • cris spune:

            Filip, dragul meu, nu discut despre punctajul de stinga, dreapta are punctajul ei, fiecare face punctaje dupa cum il duce capul, ai de dreapta sunt mai smecheri la punctatul cu ambasadele, CE si asa mai departe, papagalicesc ce stiu ca place, inseala, iar vesticii sunt usor de mingiiat la urechiutze… au invatzat sa se poarte la Roma ca romanii, dar asta nu inseamna ca nu sufera de o ipocrizie si timpenie crase in aceeasi masura, ce fac e doar spoiala.

            ar trebui sa fim cu totul mai destepti de atit.

          • cris spune:

            Uite deocamdata cine da un exemplu de atitudine profesionala si dispozitie la dialog cu sobrietate si maturitate sunt judecatorii, ma bucura…ar putea si domnul Klemm sa ia exemplu de la ei :) si procurorii si psd-ul si strigatorii de lozinci “de dreapta”. E foarte important ce fac, daca poate potoli cineva cumva toata viltoarea si predispozitia la dat in cap pare ca sunt ei…mai e o sperantza adica.

            la ce spui mai jos nu stiu, nu m-am uitat in amanunt, inteleg ca se rezolva

          • Faptul că avem dreptate în același timp nu e terapie.

          • emi spune:

            Daca puternicilor zilei le place sa-si impuna imperialismul nu inseamna ca noi trebuie sa-l acceptam fara cracnire.

        • Nu m-am supărat, mie poți să-mi dai sfaturi, de la tine pe primesc :)

          • cris spune:

            :) Multumesc, mai ales ca prefer sa nu le dau, doar exprim o perspectiva si fiecare ia din aceasta sau nu ce considera de cuviintza.

            Raspunsul meu fata de ambasadori ar fi fost mai altfel probabil. Ca statul de drept fiind dedicat primordial apararii drepturilor fundamentale ale omului m-ar fi ingrijorat in mod egal numarul mare de condamnari CEDO din ultimii ani, ca si probleme semnalate pina la nivelul comisiei Helsinky referitor la excesele din cadrul luptei anticoruptie chiar de asociatii ale judecatorilor romani. Si ca nu doar mecanismul MCV trebuie respectat ci si decizii de felul directivei europene privind respectarea prezumtiei de nevinovatie sau recomandari ale CV. Nu credem ca respectarea medcanismului MCV ar fi incompatibila cu repectarea altor directive si principii ale UE. Iar daca aceste date, alaturi de decizii ale CCR si alte multe date care fac clar necesara regindirea mecanismelor si legilor unui stat de drept, nu sunt cunoscute domnilor ambasadori, li se vor pune la dispozitie, pentru a le alina ingrijorarile desigur si a intelege ca dialogul care sa echilibreze toate aspectele statului de drept nu doar sa promoveze lupta anti-coruptie, in detrimentul respectarii drepturilor fundamentale ale omului este necesar. Speram deci sa sprijine nu doar lupta anticoruptie ci in pimul rind acest tip de dezbatere. etc, etc, etc….

            Stiu si eu, ma iau dupa Sun Tzu: sa iti cunosti oponentul si pe tine insuti inseamna victorie in o suta de batalii, sa te cunosti doar pe tine inseamna sa platesti cu mari sacrifcii in fiecare batalie, sa nu cunosti nici una nici alta inseamna sa pierzi absolut.

            Cam asa ceva… Nu exista doar un Timmermans sau un Klemm, exista si un senator Wicker care si-a pus miinile in cap de disperare auzind raportul judecatorilor romani la comisia Helsinky, exista un raport asupra Romaniei al Dept de stat, exista un Claude Moraes si o comisie LIBE, si tot asa…

            Mi-a placut ambasadorul Marii Britanii, mult mai echilibrat si de bun simt…

          • edi spune:

            :D …uite, vezi cã poti ?
            …si aici nici nu aveai cum sã nu accepti, America are si ea /pattern/-urile ei de putere civilizatoare [...cu ghilimele sau nu], în sensul traditiei post-romane, se vede asta chiar si din filmele americane de clasã B, cu actiune si personaje aflate în zone tip “hic sunt leones”…

            Dacã judeci realist [...si nu politicianist, cum ne cam arãti de ceva vreme] ar trebui lasi orgoliul si sã iei serios în considerare astfel de sfaturi, …mai ales dela empatici :D

          • Să fim, așadar, realiști :)

    • ) De aceea există paritatea puterii de cumpărare. În România cu 1 euro cumperi ce cumperi in Franta cu 2 euro. Dar leafa in Franta e de sase ori mai mare ca la noi.

    • Adam Mareș spune:

      Nu comentez dacă e urâtă sau mai puțin frumoasă, asta ține și de gusturile fiecăruia, însă dezvelirea ei nu ține de calitățile interioare, ci tot de instinctul sexual al femeii. :-)
      Cert este că stil în ce privește modul de a se îmbrăca nu are. :P

      • emi spune:

        “Dezvelirea” ei tine de cunoasterea propriei valori.
        Poarta ce ii place ei, nu ce iti place tie.
        Si I se falfaie de critica ta.

        • Adam Mareș spune:

          Vax albina! Sunt femei complet needucate care se dezbracă. Alea tot din cunoașterea propriei valori o fac? Și, evident, și ălora li se fâlfâie.
          Ți-am mai spus că stai prost la exercițiul gândirii! :-)

          • emi spune:

            Se spuna ca cei mai duri critici sunt oamenii care se detesta pe ei insisi si cauta in exterior ceva, orice, de care sa se agate/echilibreze. Pot fi fericiti doar cand au ceva de criticat, evident, la altul.
            Ma bucur ca poti fi fericit!

          • Adam Mareș spune:

            Fii antenă! Pleșoianu ăsta, care luptă cu agenturili străine, e din tribul tău :P :P :P

            Are un site dedicat dezvoltării personale, unde se prezintă ca trainer, coach și mentor. El susține că poate ajuta pe oricine să atingă excelența în orice domeniu.

            Iată:

            “Știu că ești ocupat(ă), că timpul liber este de cele mai multe ori redus la minimum, însă nu acest timp mă interesează în mod special. Mă interesează… întreaga ta zi! Continuă să faci ceea ce făceai și până acum. Continuă să mergi la serviciu, de pildă, dacă obișnuiai să o faci. Pentru că transformarea va fi în primul rând în mintea ta. Acolo începe totul. (…)

            În fiecare dintre cele 21 de zile vei primi de la mine 2 mesaje via email. Primul va ajunge la tine – dimineața, iar al doilea – seara”.
            Între timp, cred că și-a închis site-ul. Probabil a atins excelența în domeniul tâmpitologiei. :P :P :P

          • elenick spune:

            Adam,

            Plesoianu asta e un cretin din ala 100% veritabil, umflat cu pompa de A3 care i-a confectionat o anumita ”identitate” de radical. Cand colo, el e vai steaua lui, numai vorbele de capul lui si ”imaginea” pe care reuseste s-o construieste prin minciuni si false competente. Escroc de meserie, adica, dar tampiti sunt aia care se uita in gura lui, el doar isi face ”treaba” pt care a fost trimis in Parlament. Cred ca e si el uimit pe cati a reusit sa prosteasca ! Oricum se confirma faptul ca in Parlament ajung tot felul de creaturi, care mai de care mai ciudate…

          • Adam Mareș spune:

            Eu, de când eram mic, am avut înclinația de a privi lumea critic. Probabil m-am născut depresiv. :P :P :P

          • De ce depresiv? Si Maiorescu era critic, și Lovinescu, și Călinescu. Nu erau depresivi…

          • emi spune:

            Ai fost “programat” sa te dispretuiesti. Te poti “reprograma”.
            Asta te invata de fapt dezvoltarea personala, dar nu toata lumea intelege…

  5. Filip G spune:

    @cris,
    vorbeam de anormalitate,uite un caz concret:
    https://www.dcnews.ro/drama-vaduvelor-militarilor-mor-i-in-arge-radu-tudor-u-uianu-interven-ie-rapida-valeriu-pricina-o-mizerie_556382.html

    Cum este definit accidentul de traseu

    La art. 30 al. (1) din lege se menționează că, în sensul prevederilor art. 5 lit. g), este, de asemenea, accident de muncă și accidentul de traseu, dacă deplasarea s-a facut în timpul și pe traseul normal de la domiciliul lucrătorului la locul de muncă organizat de angajator și invers.

    Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 319/ 2006 definesc la art. 2 pct.10 accidentul de muncă de traseu:

    a) accident survenit în timpul și pe traseul normal al deplasării de la locul de muncă la domiciliu și invers și care a antrenat vătămarea sau decesul,
    b) acccident survenit pe perioada pauzei reglementare de masă în locuri organizate de angajator, pe traseul normal al deplasării de la locul de muncă la locul unde ia masa și invers, și care a antrenat vătămarea sau decesul,
    c) accident care a antrenat vătămarea sau decesul, petrecut pe traseul normal al deplasării de la locul de muncă la locul unde își încasează salariul și invers, dacă acesta este organizat de angajator în afara unității.

    Prevederile legislative privind accidentul de traseu sunt în avantajul lucrătorilor deoarece un accident de traseu înregistrat ca accident de muncă face posibilă plata concediului medical pentru incapacitate temporară de muncă.

    Pentru cazul în care accidentul s-a soldat cu decesul victimei sau încadrarea într-un grad de invaliditate a victimei, se aplică și prevederile din contractul colectiv de muncă la nivel de unitate/ ramură, respectiv din legea pensiilor publice (după caz – ajutor de deces pentru urmași, de la casa de pensii, ajutor material și ajutor financiar din partea angajatorului pentru victima, respectiv pentru urmași etc.).

  6. Adam Mareș spune:

    „Caligula Imperator/ A făcut din cal, senator,/ Comuniştii, mai siniştri,/ Au făcut din boi, miniştri.” Toate-s vechi și nouă toate! :P :P :P

  7. Filip G spune:

    http://adevarul.ro/economie/bani/cum-arata-fondul-suveran-investitii-proiect-finalizat-finante-27-companii-valoare-10-miliarde-euro-1_59a78c845ab6550cb87f714d/index.html
    Eu nu prea inteleg cum e cu Fondul Suveran de Investitii!
    Daca iei bruma de profit le iei banii de dezvoltare.
    Deci avem ceva ce produce profit si le decapitalizam sa creem ceva maret.
    Asta e ideea lui NERO ,distrugi ceva ce functioneaza pentru a pompa bani in ceva iluzoriu.

    • Shadow spune:

      dna papagal
      iar minciuni de la tapalaga?

      1. un raport de audit nu se intocmeste de catre inspectia judiciara ci este intocmit de deloite la cererea IJ. Ij nu poate schimba nimic in el. E un audit cerut de managementul institutiei nu un audit care sa controleze calitatea managementului institutiei (citeste auditul si o sa gasesti exact sintagma).
      Nu csm a cerut auditarea (cu toate ca avea drept sa o faca). IJ a pus in tinta raportului comunicarea la csm si publicarea pe situl institutiei(nu in sarcina deloite). CSM nu are ce sa adopte. Aveau ce sa adopte daca cereau ei audit pe management si organizare. IJ a jucat mai mult decat franc.

      2. pirueta la care face referire tapalaga nu a existat. IJ nu a aplaudat propunerea lui toader initial ci a spus ca trebuie dezbateri si detalii care sa ateste independenta IJ. Atacati ca au “aplaudat” de catre divizia secu din media si nu numai au raspuns clar care este pozitia lor. Singura chestie pe care au dreptul sa o ceara sunt detalierea masurilor care le asigura independenta. Fata de dna si imbecilul de lazar ei sunt constienti ca nu ei fac legile justitiei, ei doar le aplica.

      3. la punctul 5 afli ca csm-ul ii ia o parte din independenta IJ-ului prin modificarea operata privind posturile. Deloite critica masura pe care o aplauda tapalaga. In pagina 5 la constatari e stipulat clar de deloite negru pe alb ca independenta IJ de selectare a inspectorilor este FUNDAMENTALA. Deci ceea ce te minte tapalaga este MANIPULARE curata.

      4. Despre evaluarea calitatii managementului aflam din raport (ca sa nu mai ascultam minciunile lui tapalaga) ca el s-a realizat intre 24 aprilie si 31 mai 2017. Da un audit se termina pt cine nu stie dupa ceva timp ca sa poata sa masoare si gradul de raspuns la tematica realizata cu un an inainte pt a masura calitatea managementului. Nu ma asteptam de la tapalaga sa cunoasca asta, el e cu epoleti dar de la distinsa doamna papagal care il crede aveam si eu “pretentii”. Deci manipularea ORDINARA cf careia IJ trebuia sa contracteze si sa intocmeasca acest raport in primele trei luni ale anului, Inspectia l-a depus la CSM abia in luna e vizibila de pe LUNA cand Deloite realiza intre aprilie si 31 mai inca analize deci raportul nu era FINALIZAT. Finalizarea era 1 iunie. Intai trebuia citit si inteles de IJ si apoi trimis mai departe pt ca raportul este foarte bine facut.

      6. Inceputul articolului lui tapalaga urmeaza bazele manipularii sovietice exact cum afost ea prezentata de V.Volkov pe care ti-am propus sa-l citesti. A inceput sa il desfiinteze pe netejoru dand informatii despre trecutul sau mason sau nu, a facut referinta la cea care a lucrat (sunt mai multi) la raportul pt dna care NU TREBUIE SA AJUNGA IN PUBLIC SI LA CSM sub nici o forma. Argumentele ad’ominem si mici istorii despre calitatea actualilor inspectori in timp ce ne prezinta un fel de rautate Andrea Uzlau care ar fi ratat examenul chiar daca e doctor.
      Contestatia la tribunal a IJ la schimbarea regulamentului de catre CSM (luna mai deci inainte de a putea avea orice raport) este indreptatita si sunt sigura ca raportul este si proba.

      Acum serios dna papagal cand o sa reusesti sa nu mai preiei ca papagalul manipulatia lui tapalaga si o sa incerci sa judeci cu capsorul matale?

      Raportul in puteti avea aici :
      http://old.csm1909.ro/csm/linkuri/28_08_2017__89286_ro.pdf

      E foarte bine realizat! Se onserva urmatoarele:
      - probleme de resurse foarte mari la IJ (sigur cunoscute la csm ca nu sunt de azi de ieri) – resurse umane, materiale si financiare.

      - progrese nete intre 2016 si 2017. Mai e de lucru dar tendinta e buna.

  8. Mihail spune:

    @Adam Mares,

    Nu-i asa ca esti invidioasa pe franţuzoaica pentru cum arata ?
    Nu-i asa ca ai vrea si tu sa fii la fel de “trestie” si dotata cu picioarele alea ?
    ….In rest stiu, nu vrei sa fii sotie de Presefinte al Frantei. De asta sunt sigur.
    Tare invidioasa mai esti !

    • Adam Mareș spune:

      Maxim! :P :P :P

      • Adam Mareș spune:

        Am fost “programat”, vorba ceea!
        :P :P :P

        • emi spune:

          Pentru ca in familia ta se barfeau femeile care aveau curajul sa-si creeze propriul stil, si probabil si in cartierul unde ai crescut se obisnuia la fel, acum consideri automat ca o femeie cu fusta mini e de moravuri usoare, asta este un “program”indus, nu te-ai nascut cu el.
          Un alt program indus de societate care face extrem de multe victim si calai este “daca ma iubesti, faci tot ceea ce iti cer fara cracnire”.
          “Daca esti cuminte mama (tata, doamna profesoara, logodnica, seful) te iubeste mai mult, programul-baza pentru creearea obedientului perfect

  9. Mihail spune:

    Alaturi de armean si eu il susţin pe Tudorel. Daca adaigam si moldovean a, se poate spune ca suntem mai multi ?
    V-ati grabit, o parte, ca sa-i sariti in cap, voi nefiind in cunostinta de cauza.
    Sau, poate chiar, sunteti manipulati de ambasadorul american.
    Chestie de gust.
    Astazi, Tudorel, v-a explicat ceea ce voi nu reusiti sa intelegeti.

  10. tudor spune:

    VV
    corect se spune “nieamestecul in treburile interne”, parca asa spunea tovarasu …aceeasi retorica national comunista pe filiera peremista.
    nu intamplator peremistii resapati sunt astazi colegii dumneaoastra!

    “neamestecul in treburile interne” se refera in special la chestiuni majore privind sprijinirea unor forte politice in detrimeniul altora, chestiuni de genul acesta.

    ceea ce fac ambasadorii sua si rfg este sa va atraga atentia ca va abateti de la valorile comune la care v ati angajat; sefa reprezentantei UE va pute, ca era pe la usr, codrin stefanescu si plesoianu, favoritul sputnik cu care guvernati sunt ok :)

    spuneati undeva ca este imposibil sa fim confundati, eu si dv.
    evident!
    eu comunic si ma vad aproape zilnic cu cei din 90 din vpiata universitati , ba si cu copii de ai lor, in timp ce dumneavoastra sunteti partenerul peremistilor si al ciumei rosii !

    • Unde ai găsit definiția asta că neamestecul in treburile interne se referă numai la chestiuni majore??? Și cine stabilește ce e major și ce nu? Ai vreun metru de croitorie cu care măsori majoratul chestiunilor ? :)

    • cris spune:

      daca ambasadorul marii Britanii nu gaseste necesar sa se repeada si sa condamne cu minie proletara “abaterile de la valorile comune”, e si el sputnik? :) Stiu si eu, intreb doar…

      • emi spune:

        De ce ar trebui sa acceptam fara obiectiuni orice mizerie imperialista?!?
        MCV-ul nu-ti placea, cand e vorba de control american e OK?

        • Mizerie imperialistă? Ce expresie…

        • cris spune:

          chiar crezi, emi, ca gindesc atit de simplist? stiu eu, asa o fi dar hotariti-va atunci, sau sunt kaghebistcomunista sau imperialista, amindoua nu se poate si nu stiu la ce sa rid mai tare din afirmatiile voastre. Hai, un dram de luciditate, nu ne strica niciunuia, asta e lumea in care ne zbatem, vrem sau nu, e cazul sa fim si altceva decit mielul care voteaza cu lupii ce sa se serveasca la cina.