Un film legendar

 

31 Responses to “Un film legendar”

 1. Marga Maggie Gigi spune:

  vaaaaai, ce noutate armene , hai la multi ani :D

 2. Adam Mares spune:

  L-am văzut când eram mic. Foarte bun actorul.

 3. Mihail spune:

  Criticii de film, considera acest film ca fiind cel mai bun, mai valoros dintre toate filmele cu Iisus.
  Numai cand te uiti la cati actori uriasi contine, intelegi o parte din alegerea criticilor.

 4. Mihail spune:

  Sa fii directorul BCU din Iasi, este un privilegiu si o onoare. Sa urci zilnic acele scari, pline de istorie, nu este la indemana oricui, nu este pentru orice om de rand.
  Sa ocupi aceasta demnitate la 40 de ani, este fabulos.
  …si apoi totul sa se sfarseasca atat de brusc si brutal.

  • elenick spune:

   Mihail,
   Probabil este unul din cazurile in care, in spatele unei aparente de intelectual rasat, cu functie, profesie si familie model zace o bruta violenta care isi bate nevasta, un “terorist” fara acte pentru cei apropiati, unul pentru care DOAR aparentele/banii conteaza, restul valorilor – viata umana sacra, familia, prestigiul profesional, etc – nu valoreaza cat o ceapa degerata…
   Trist, foarte trist si se pare ca acesti indivizi sunt “abonati” la suscces in societatea contemporana… – vezi si cazul Lucan! :(

  • Maleon a deschis conferinta ALDE de infiintare a comisiilor de specialitate… Și ne-a găzduit la BCU. Un om distins și educat…:(

 5. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ all

  Sarbatori Fericite la toata lumea, dormiti linistiti si la anul! :D

  https://www.youtube.com/watch?v=ug5Gu7nvF5c

  • elenick spune:

   sorin,
   “…garantez afaceri financiare dubiose, falimentez banci, emit cecuri false si accept condamnari cu suspendare…” Pai la ce stie sa faca baiatul asta e pesedist pur sange! cine doarme, deci?! :)

   Un an mai bun sa ai!

   • Prea ești obsedată, elenick.

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    @ elenick

    dimpotriva, e rezistac de-al vostru! :D Armata voastra de rezistaci cu de-astea se ocupa, Trist’an Tara, colegul lui Sandu Matei si al lui Malin Bot… iar de dormit dorm ai nostri in Parlament si la Guvern!

    Si eu iti doresc sa ai un an bun, unul de revoncersie profesionala si incadrare in cimpul muncii normale! :)

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Ati vazut cit de actual e la 10 ani distanta? De ce sa muncesasca cineva cind poa sa stea ca o plaga parazitara pe banii pe care-i platim tot noi, si la care se adauga banii intereselor straine? :)

    Ma repet cu clipul asta, dar nu ma pot abtine pentru ca sistemul de la noi e copiat la indigo dupa cel american, vedeti-l pe Trump cum a inceput sa se plinga de mafia de birocrati care sufoca in fasa orice initiativa spre normalitate, pentru ca nu-i asa, cum bine zice Trump acesti indivizi nu vor schimbare, vor sa se mentina sistemul lor prin care birocratii sunt mult mai instariti decit cei care intreprind ceva:

    https://www.youtube.com/watch?v=PJFhc_Bvmt0

    Numai ca din pacate nici macar Trump nu pare ca are solutii sa scape de ei, intrevad peste doi ani un Trump invins de sistem precum Constantinescu (fara sa fac o alta analogie intre cei doi) si care precum basescu (iarasi fara sa fac alta analogie) mai cere inca 4 ani de mandat (norocul americanilor ca sunt doar 4 si nu 5 ca la noi!) ca sa-si definitiveze lupta impotriva sistemului (deh, basescu avea nevoie ca sa-si desavirseasca sistemul si nu sa-l elimine)…

    • Sistemul e încremenit în România. Un șef de bancă străină îmi spunea că nimeni în România nu vrea să ia o decizie, că administrația e crispată. Să vedem cum o fi la anul…

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    apropo, tot am vrut sa va intreb: anul trecut Tariceanu venise cu o initiativa de a prelua interceptarile sub umbrela Parlamentului, se mai aude ceva sau a fost lasata si aia moarta’n papusoi?

    PS – spre deosebire de multi pe mine cind ma intereseaza ceva tin ochii pe minge si nu ma las furat de peisaj sau de diversiuni. Deci, cind promiteti ceva eu inregistrez si incep sa urmaresc daca se intimpla, chiar daca asta dureaza ani in sir…

    • E în păpușoi, încă nu e moartă… :(

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ VV

      pacat… Trebuia insistat pe ea, faza cu inregistrarile e jucaria serviciilor, daca le-ati fi luat-o ar fi fost obligati sa renunte la vreo 15000 de angajati, acolo se duc mare parte din bugetul SRI, si daca s-ar fi mutat la Parlament s-ar fi putut vedea cu ochiul liber ca prin eliminarea unui numar mare de interceptari nejustificate ar fi fost posibil ca activitatea asta sa o faca un numar de cel mult 100 de oameni (zic mult 100)

     • Ar trebui cercetată puțin chestia asta cu zecile de interceptări din 2014. Cam cât a costat, de pildă.

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ VV

      poate ati vrut sa ziceti sutele de mii, au fost 260 de mii de interceptari, si ginditi-va ca ar trebui sa decideti daca exista ceva concludent intr-o interceptare, pai ar trebui sa stiti contextul, persoanele, si sa ascultati interceptarile persoanei respective de zeci de ori… Ginditi-va cit peronal e necesar!

      Ideea lui Tariceanu a fost si este extrem de buna, dar trebuie pusa in practica. E singura modalitate ca sa puteti vreodata face vreo comparatie, pentru ca datele de la sri sunt clasificate si nu va vor spune nimic, dar daca ar exista o institutie independenta ar putea fi facute publice macar cifrele statistice: cite persoane se ocupa de un dosar, cit timp le ia, cit costa ei, samd…

     • SRI, dacă dorește să se reformeze și o acceptăm ca atare, va trebui să ne arate ce anume din ce s-a făcut nu se va mai face.

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ VV

      iertati-ma, dar sunteti incredibil de optimist referitor la transparenta si corectitudinea SRI. Din moment ce unele lucruri care n-ar trebui sa fie secrete dar sunt secrete in tara asta SRI va va arata doar ce cred ei de cuviinta sa va arate (la fel cum fac politicienii cu populatia). Si din moment ce au toate instrumentele legale de a functiona ca stat in stat… ei bine, vor functiona ca stat in stat! A patr-a putere in stat, de 10 ori mai tare decit toate celelalte 3 puteri laolalta.

      Cind va bazati “logica” legislativa pe buna credinta a oamenilor rezultatul nu poate fi decit un esec lamentabil. Eu ca IT-ist daca as face la fel n-as putea face niciodata ceva. Atunci cind vrei sa obtii rezultatele dorite in orice circumstanta e nevoie de proceduri clare, de metode de validare, de prevedere a tuturor erorilor posibile, de gindit actiuni de raspuns la acele erori pentru fiecare in parte.

      Va spun eu primul principiu de la care cred ca trebuie pornita restructurarea tuturor serviciilor, nu doar a SRI: rentabilitatea economica! Un stat care an de an baga in servicii de zeci de ori mai multi bani decit sumele care se pretind a fi fost furate prin coputie… e un stat cel putin cretin! Ei, ca sa nu se poata face contabilizarea asta au pus la gramada activitatea lor de securitate nationala cu activitatea de combatere a coruptiei. Aici e prima greseala! Trebuie separat la loc, serviciile trebuie repuse sa faca ceea ce este normal sa faca, nu si altceva! In SUA nu cred ca FBI se ocupa cu interceptari referitoare la coruptie! Tocmai de asta ideea lui Tariceanu de separare a activitatii de interceptari de servicii e o idee geniala.

     • Dar SRI nu se ocupa (doar) de corupție. Nu știu de ce faci comparația asta. Și eu nu sunt incredibil de optimist, vorbesc doar despre un proces care pare a fi în curs. nu știu de ce trebuie să forțăm mereu înțelegerea lucrurilor, ca să fim siguri că nu ne ințelegem.

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ VV

      in atributiile SRI n-ar trebui sa intre deloc coruptia.

      Dumneavoastra cind ziceti ca exista un proces care pare a fi in curs va bazati pe buna credinta a celor implicati. Diferenta dintre mine si dumneavoastra este ca eu am convingerea nu doar ca nu e vorba despre nicio buna credinta acolo ci dimpotriva, ca e vorba de rea credinta mascata. Dar mai mult decit atit, eu stiu un lucru care in tara asta poate fi considerat o axioma: daca un proces de orice fel e bazat pe buna credinta a celor implicati… acel proces va esua lamentabil! Cum trecerea timpului a dovedit de atitea ori ca am dreptate, asa se va intimpla si in acest caz. Pacat doar ca e pe timpul si pe nervii nostri…

     • Oricum, intre Procuratură și SRI nu ai e frăția siameză de până acum.