Discurs în fața Camerelor Reunite, după votarea Legii Bugetului pe 2018, discurs în timpul căruia Traian Băsescu, care vocifera din sală, a primit riposta pe care o merita. Și la care, cum vă puteți imagina, nu a mai cerut drept la replică.

43 Responses to “Discurs în fața Camerelor Reunite, după votarea Legii Bugetului pe 2018, discurs în timpul căruia Traian Băsescu, care vocifera din sală, a primit riposta pe care o merita. Și la care, cum vă puteți imagina, nu a mai cerut drept la replică.”

 1. sorin gyorgyfalvi spune:

  Asa trebuie, pus la punct in fiecare zi de cel putin 10 ori in urmatorii 50 de ani… Nu ca s-ar prinde ceva de el, pentru ca Smeagol nu are simtul penibilului sau al ridicolului, ci pentru ca sa vada votantii lui aia cu 2 neuroni, poate le vine si lor mintea la cap (slabe sperante, dar totusi)

 2. Mihail spune:

  Rîd si eu, afara ploua, un client si-a modificat ora de incepere a jonmb-lui, apoi…a anulat job-ul.
  Asta-i viata.

   • Mihail spune:

    Ieri nu. Problema era ca aveam o pauza cam mare intre cele doua job-uri. Si distanta dintre ele era de vreo 20km. Mult in Londra, avand in vedere traficul. In momentul cand eram in deplasare spre Job 2, m-au sunat cei de la birou. Destul de tarziu, dar totusi mai bine decat deloc.

 3. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  ia uitati-va ce zice nea Caise asta, cica nu exista stat paralel! :D

  https://www.youtube.com/watch?v=VJCdrJv9zUc

 4. Mihail spune:

  Asta cu “armene” a luat-o de la mine. Doar ca eu folisesc cuvantul I tr-o alta forma si nu-l folosesc cu scopul de a rade de etnia deputatului, sau sa fac misto de Domnia Sa. Eu il folosesc ca pe un alint, sau ca sa nu tot folosesc unul dintre cele doua nume.

  Din discurs nu am priceput mare lucru. Asta deoarece nu am pregatire in macro economie. Totusi, am inteles ca Baselu si-a batut joc dd bietii oameno taindu-le salariile, imprumutând miliarde de euro.
  Aaaa si din discurs am mai interest ca nu-mi place Canada. Are ţarţamurile alea la revere. Apoi, culoarea ei nu se potriveste cu culoarea sacoului. Sunt acilea la Brent Cross, sau la Westfield niste camese potrivite. Asa, mai scumpisoare.

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ Mihail

   nu stiu daca-ai observat, dar eu cel putin nu fac niciodata referire la defectele fizice ale oamenilor (nici macar ale lui basecu), si nu fac referire etnia sau tinuta, sau obiceiurile, sau intimitatile oamenilor. In general nu fac referire la nimic ce tine de viata personala a fiecaruia. Pe mine ma intereseaza ce spun, si mai ales ce fac oamenii, pentru ca de multe ori spun una si fac cu totul altceva. Si cred ca e normal asa, pentru ca daca noi avem pretentia la a ni se respecta intimitatea si de a fi tratati ca oameni, atunci noi la rindul nostru ar trebui sa facem la fel. Uite, de exemplu eu ma lupt pe toate planurile pentru abrogarea legilor big-brother, care sunt o incalcare cu bocancii in viata noastra, si daca eu fac asta pentru dreptul meu.. o fac si pentru drepturile celorlalti.

   Uite, aici isi arata adevarata gindire politicienii care isi fac cont pe facebook pentru a convinge votanti aratindu-si tot felul de aspecte din viata lor personala. Ei prin asta dovedesc ca limita competentelor lor ca profesionisti in domeniul lor este foarte redusa, si atunci incearca sa compenseze cu smecheria asta. Ca si cum un profesor n-ar mai sti ce sa-ti spuna si ar incepe sa-ti spuna bancuri…

   • Ieseanul spune:

    Nu te iei de defectele fizice ale oamenilor (nici n-ai avea cum, ca doar nu-si pun pozele pe-aici), dar ii jignesti urat pe toti cei ce au alte pareri decat ale tale, numindu-i cretini, prosti, tampiti … Esti un om cu care nu se poate dialoga, un Mircea Badea al blogului.

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     @ Ieseanul

     nu pot decit sa ma bucur daca ma compari cu Mircea Badea :D

     Dar, ar trebui sa delimitezi un anumit aspect: cind eu ii numesc pe unii cretini, timpiti, prosti, cu doi neuroni, etc… o fac pe baza a ceea ce eu consider ca e calitatea parerilor si faptelor acelor persoane. Daca cineva spune o prostie (in opinia mea evident) nu vad de ce s-ar supara cineva care e si el de acord ca acel cineva a spus o prostie ca-l numesc prost pe acel individ. Situatia opusa se intimpla cind cineva nu e de acord cu ce am spus eu despre persoana care a spus o prostie. Ce crezi ca e mai daunator: sa spui despre cineva ca-i prost, sau sa fi victima actiunilor unui prost?

     Sau daca vrei, mergem si mai in adincime cu subiectul: crezi ca toate persoanele care prin pozitia lor ne afecteaza viata sunt floricei si floricele? Eu cred ca nu, eu vad ca exista o gramada de prosti, lasi, hoti, smecheri, rau intentionati, mafioti, ticalosi, etc… Cum vrei sa le spun acelor persoane? Daca te astepti sa il copiez pe Ghandi… ei bine, din experienta mea din ultimii 28 de ani pot sa-ti spun ca nu cred ca as avea succes nici in 10 vieti cu o astfel de tactica. Ceea ce traim noi din pacate e o lupta, iar la lupta nu se merge cu flori!

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     @ Ieseanul

     si inca un aspect foarte important: te-am numit pe tine vreodata in vreun fel neplacut? Eu cred ca nu! Si stii de ce? Pentru ca de regula eu folosec termeni inlositori doar cu persoanele care si ele la rindul lor au folosit ori pentru a ma califica pe mine, ori pe altii, si care de regula sunt persoane cu care nu se poate dialoga din cauza ca pentru ei forta argumentului pur si simplu nu exista! Mie cind imi vine cineva cu un argument logic, mai corect decit ce stiam eu atunci ori ii dau direct dreptate, ori daca nu am capacitatea de a face o evaluare corecta a afirmatiilor acelei peroane atunci imi plec capul si nu mai comentez pina cind nu reusesc sa ma edific. Intotdeauna am cautat sa conversez cu persoane mai experimentate ca mine pentru ca sa pot sa ramin cu ceva din conversatia respectiva, altfel n-ar fi decit conversatie de dragul conversatiei si mie timpul pentru asa ceva imi lipseste cu desavirsire.

 5. Mihail spune:

  Despre ultimul document produs de Daniel Dragomir, nu se prea face vorbire aici.
  Totusi, 80 de oameni au fost ascultati pe mandat de siguranta nationala.
  Avand in vedere ca cei 80 vorbeau si cu alts persoane, lista este mult mai mare.
  De exemplu, dl. Tariceanu vorbea si cu dl. Vosganian. Imi place sa cred ca nu despre femei.

 6. Mihail spune:

  Eu chestia cu trasul cu urechea, cu document, al 80 de persoane, o privesc foarte serios. Asta cu vorbitul despre femei, era doar o gluma amara.
  Oricim, dl. Tariceanu este serios si in privinta asta. Are aici o “mica” problema,fiind romano-catolic. Doar numai data la biserica.
  Revenind, ma Astept la o luare de poziţie masiva si puternica in privinta acestor “auditii”.
  Este inadmisibil intr-o tara membra UE.

 7. Adam Mareș spune:

  #Adevarul #EmanuelUngureanu
  În ziua în care Mihai Lucan era audiat la Bucureşti, Emanuel Ungureanu a fost la mormântul Adinei Bleotu: „Sunt aici pentru că am promis acum mulţi ani, atunci când Adina Bleotu era în viaţă şi simţea umilinţele unui copil care se afla pe patul unui spital. Aştepta un transplant la ICUTR de la mama eu, era anul 2003. Atunci lucram ca asistent social la institutul condus cu mână de fier de profesorul Mihai Lucan. Adina avea nevoie de un transplant şi avea o mamă donator. Din păcate, a dat peste un Menghele al medicilor din România, Mihai Lucan, care a spus mamei cu cinism că nu are suficient de mulţi bani. Mama l-a implorat, a început să plângă şi a venit la mine. M-am dus la profesorul Lucan şi l-am rugat să accepte să primească puţinii bani pe care-i strânsese femeia. O să vă întrebaţi de ce nu am căutat un procuror. Pentru că găsisem o lume în care pacienţii care aveau nevoie de un rinichi depindeau de un singur doctor. Dacă ei mergeau să-l reclame, exista riscul să nu mai existe altcineva care să le salveze copilul. Eu am făcut o strategie care mi-a făcut să-mi fie ruşine în faţa Adinei care m-a întrebat: „De ce sunt oamenii atât de răi, mama îmi oferă un rinichi, nu e destul?”.
  L-am implorat pe Lucan s-o ajute pe Adina să facă acest transplant. Mi-a zis: „Emanuel, trebuie să inventezi o poveste pentru PRO TV. M-am dus la jurnalista Irina Corduneanu de la PRO TV, i-am spus că Adina scrie poezii ca Blaga, că desenează foarte frumos şi am rugat-o să-i pună o cameră în faţă lui Lucan şi să-i spună cât de bun şi de salvator de vieţi este. Adina a primit acel rinichi de la mama ei pentru că a dat frumos la TV, pentru că a spus lucrurile pe care trebuia să le spună pentru ca Lucan să pară salvator. Peste ceva ani, din păcate, rinichiul mamei Adinei a cedat şi Adina a intrat din nou pe dializă. Asta nu a împiedicat-o să intre la Facultatea de Medicină, a intrat prima la Timişoara. (…) după ce a avut nevoie de un nou transplant, Adina a fost nevoită să apeleze din nou la ICUTR, la Lucan. Atunci, profesorul devenise şi mai cinic, primise protecţia de consilier medical al premierului Emil Boc. 23 iulie 2012 este data în care Adina Bleotu merge la clinica Lukmed, părinţii erau pregătiţi cu banii care ştiau că trebuie daţi pentru transplant. Lucan le-a dat sentinţa: „Ştiu cine sunteţi şi nu vreau să vă primesc”. În ciuda faptului că aveau analize de compatibilitate făcute cu tată şi cu fratele, i-a refuzat. Nu pot să uit o afirmaţie a mamei Adinei: „Domnu Emanuel, diferenţa dintre viaţă şi moarte, diferenţa dintre a avea un copil cald lângă tine sau unul rece într-un mormânt în România, depinde de sunetul pragmatic al banilor, de foşnetul banilor”. Sunt prea mulţi copii reci în morminte în România, din cauza sistemului medical. Adina se întoarce după acea dezamăgire a refuzului lui Lucan, eu nu pot să-l numesc nici medic, nici academician, pentru mine este unul dintre cei mai mari mafioţi din istoria Clujului, indiferent ce vor spune procurorii, judecătorii, evaluarea am făcut-o după multe, multe mărturii cumplite de la bolnavii umiliţi de el şi de la activitatea de trafic de organe.
  Aici la Timişoara, Adina a decedat la clinica „Luis Ţurcanu”, în urletele unui medic, pe nume Bogdana, care urla la ea că nu are loc pentru ea în spital, era în clinica de hematologie. Cert e un lucru, anul acesta Adina ar fi trebuit să termine medicina, era un copil extraordinar.

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ Adam

   … si eu care la prima vedere credeam ca ai scris tu atita amar de text… :D

   • Adam Mareș spune:

    Mă gândeam că poate scrii tu un text mai lung despre proiectul depus de PSD înainte de vacanță. Ăla care este de o ticăloșie și o abjecție înfiorătoare!

   • tudor spune:

    Inca o dovada ca ticalosia voastra, a pesedistilor, este fara limita!
    Cum poti sa razi dupa un asemenea text, idiotule?

 8. tudor spune:

  VV

  Imi place titlul postarii, este precum in Boccaccio sau in Lessage, autorul face in titlu un scurt rezumat al povestii …

  Cat despre “discursul” cu ocazia Bugetului a fost despre orice, mai putin despre buget; un fel de hai sa ne dam oratori! Continut – zero!

  Pana una alta valoarea investitiilor in 2017 este mai mica decat deficitul bugetar, la fel va fi si anul viitor.
  “Investitiile” voastre nici macar nu acopera uzura fizica a infrastructurii.
  In loc sa va puneti capul in pamant va mai si infoiati, de parca ati fi salvatorii iar nu groparii Romaniei !
  :)

  Cica 17% mai considera ca Romania merge intr o directie buna.
  Banuiti cam cine sunt aia?
  Daca scadem neamurile, “prietenele” si lacheii vostri cati mai raman?

 9. tudor spune:

  VV
  sa te dai mare ca l ai persiflat pe basescu dupa ce i ai facut campanie electorala, te ai batut pe burta cu el, ai inghitit broasca raioasa cand dansai de bucurie alaturi de el pe scena si ti a aruncat bunatate de palarie ..
  ,,, nici macar nu mai seamana a Boccaccio, ci mai degraba a Fratii Grimm – Croitorasul cel viteaz :)