Un interviu live despre politică, economie și cultură

http://adevarul.ro/news/politica/varujan-vosganian-ora-1200-adevarul-live-ministri-alde-guvernul-dancila-1_5a60672ddf52022f759f0605/index.html

49 Responses to “Un interviu live despre politică, economie și cultură”

  1. tudor spune:

    VV, cris, alte vuvuzele

    Raportul GRECO este doat inceputul avalansei.
    “Reformele” voastre in justitie sunt mult mai proaste decat cele mai praoste legi din istorie , cele ale pensionarii si salarizarii, fiindca sunt dublate si de ticalosie.

    Astazi mai aflaram alta ticalosie: ati sters datoriile rechinilor si speculantilor imobiliari.
    Speram ca in curand vor aparea si cifrele, care depasesc sute de milioane.

    • cris spune:

      Da, domnule, a fost initiativa ghici cui, a PNL, care parca lupta impotriva coruptiei si infractorilor de tot soiul, si stii cine s-a trezit sa fie lup moralist de parca nici casa in Mihaileanu nu si-a luat nici pe Popoviciu sau pe Cocos nu-i cunoaste? Prietenul dumitale Basescu…. Citind mi-am spus ca impostura si ipocrizia n-au margini, am ris copios la asemenea tupeu. Vad ca pui si cireasa pe tort tocmai dumneata – nu domnule, e ideea tocmai a celor pe care ii sprijini dumneata nu a psd, pentru ca ridicolul sa fie complet. Ce sa zic, mi-ai inseninat ziua domnule cu prostia asta, atit e de hilara: chiar aveam nevoie, din cei 58 de pacienti de azi, am pierdut unul si m-a rupt ca suflet, treizeci de ani, cu gripa, septic, cu insuficienta respiratorie, plamin alb adica edem pulmonar noncardiogen, cu un diabet care s-a declansat asa, pur si simplu, pe loc, intr-o zi omul a ajuns la o glicemie de 1200, adica de 12 ori glicemia matale, a intrat in stop cardiorespiraor, a facut infarct , l-am resuscitat mai bine de o ora, degeaba….cu familia alaturi….Viata e nesteptat de scurta domnule, si voi va pierdeti vremea intr-un bilci continuu, o irositi….alegerea dumneavoastra….Noapte buna, domnule.

      • edi spune:

        ..pãi, sã-ti notezi în palmã, undeva, fraza asta dela urmã, …cã mã gãndesc la proxima oportunitate cãnd, mai mult ca sigur patima-ti nativã te va face sã mai umpli iar vreo paispe ecrane dinspre oarece think-tank-eri si sã coplesesti “publicul” cu “elocintza” extraordinar de iesitã din comun, etc., etc.

        Deci, musai de scris de o sutã de ori expresia :
        ” Viata e nesteptat de scurta domnule, si voi va pierdeti vremea ” [sic!]

        • Mihail spune:

          Edi, uite am câteva ore de când am ajuns in tara. Evident, am deschis televizorul, asta si ca sa-mi fac o idee. De la reclame pana la continutul emisiunilor, iti dai seama ca locuitorii sunt focusati pe lucruri de nimic, pe maruntisuri.
          Cris are dreptate, romanii fiind un popor care-si pierd timpul cu nimicuri.
          Se irosesc.

    • Tot nu mi-ai spus cum vezi tu reforma în justiție. Atunci de ce te legi de ce fac alții, dacă tu nu ești in stare să propui nimic?

  2. tudor spune:

    cris
    “de pilda geniala dumitale doamna Pruna putea sa lucreze la asta ca doar nu s-a aflat ca exista directiva aceasta abia in 2017.”

    Exista o comisie mixta formata inclusiv din oameni de la BNR.
    Seful comisiei, chestor MAI pus politic (seful Oficiului) saboteaza activitatea comisiei astfel incat nici macar proiectul nu este elaborat.
    Pentru un motiv foarte simplu: aceasta pesealdeala guverneaza pentru hoti.
    Apropos, daca tot suntem in intarziere cu Directiva aia, de ce n o anunta VV ca prioritate?
    Nu cumva e de partea hotilor?

    In afara de Pruna trece l pe lista ta si pe Soros, musai!

    • edi spune:

      Prunã, ca Prunã, dar cum de nu apare aici VLAD VOICULEEESCU ?
      E posibil, întreb, cum se poate sã nu fie amintit Vlaaaaaad Voiculeeeeescuuuuuu ?

      :D [mii si milioane de lasere... !]

  3. Mihail spune:

    Avionul meu, a sosit pe Luton cu 4 1/2 întârziere, asta deoarece(ne spunea comandantul) Aeroportul Iasi a fost închis 3 ore si ceva, iar apoi, avionul a stat 1 1/2 la degivrat. Însă masina de degivrat avea cisterna goala, fără lichid. A fost necesar ca sa se duca sa-i facă plinul.
    Apoi, echipajul făcea pe drum 12 ore de lucru, asa ca s-a ales varianta ca WizzAir sa facă o escala la Budapesta, unde sa schimbe echipajul. Asa încât, in loc sa aterizez la ora 13 si ceva, am aterizat la ora 20.00.
    Asta este tara.

  4. niko spune:

    ALDE SI PSD aceeasi mizerie…..comunistoida

  5. Emi spune:

    Un interviu scurt dar care trece in revista tot ce e interesant in acest moment… :)
    Gafa domnului Mihai Tudose il descalifica ca si prim-ministru, dar graba cu care sunt alinate “durerile” maghiarilor ma dezgusta.
    Week-end placut!

  6. Adam Mareș spune:

    “Deputaţii cehi au votat vineri pentru ridicarea imunităţii parlamentare a premierului populist demisionar Andrej Babis, acuzat pentru că a folosit în mod ilicit fonduri europene, demers ce survine la trei zile după ce guvernul său minoritar nu a obţinut votul de încredere, relatează AFP.

    Parlamentul ‘a votat în favoarea’ ridicării imunităţii, a declarat vicepreşedintele Camerei inferioare, Tomio Okamura, precizând că 111 deputaţi s-au pronunţat pentru şi 69 împotrivă dintr-un total de 180 de deputaţi prezenţi.”

    • Să nu fi fost și o răzbunare politică. Dar, Adam, nimeni nu spune că în fața unor dovezi evidente parlamentul apără cu tot dinadinsul. Dar in ultima vreme apar numai cazuri bizare în ce privește ridicarea imunității. Cum să ridici, de pildă, imunitatea primului ministru pentru ca nominalizat o anumită persoană ca ministru, cum s-a întâmplat cu Ponta?

    • Mihail spune:

      Adam, Iadul este un oras mic, iar atunci când tata este chiar rector, uneori lucrurile se misca repede, se ard etape.

      • elenick spune:

        Mihail,

        intre 2 alivenci si/sau tochitura vs sarmale moldovenesti poate imi dai si mie un raspuns cu levantica aia… merci anticipat!

        • Mihail spune:

          Ai răbdare, orice informatie, acum, nu-ti foloseste la nimic.
          Lavandula se plantează târziu, atunci când in primavara este cald bine.

          • elenick spune:

            Merci frumos ca nu ai uitat, dar mi-e teama ca producatorii sa fi vandut tot din toamna… In plus, cand am fost la locatie, acu 2 saptamani, mirosea a primavara!… :)

    • Astea sunt prostii. Facem harcea-parcea pe toți demnitarii și apoi ne mirăm de ce avem atâția lideri politici noi care vorbesc engleza cu accent latin.

    • Faptul că eu am terminat facultatea cu 9,98 la ce-mi folosește?

  7. elenick spune:

    @all,

    http://evz.ro/dezvaluiri-bomba-gir-dragnea.html

    Foarte interesant! si plauzibil tinand cont de tot ”suportul” de aceeasi etnie de care s-a folosit Dragnea sa ajunga la masa lui Trump, de consultantii cvasipermanenti israelieni, de sustinerea pana in panzele albe a d-nei Oana Haineala – celebra initiatoare a Ordonantei 13, acum Sefa corpului de control al Min. Justitiei (cu ”doctorat” la Tel Aviv)… Sigur, nimic nu e gratis, ma intreb cu ce halca din averea nationala si-a cumparat Daddy aceasta protectie…

    Oare SRI/nea Helvig doarme? de infractiunea de ”inalta tradare” s-o fi auzit la ei?

  8. Adam Mareș spune:

    ”Acestea sunt noi biruri puse în spinarea celor cărora deja le-au fost reținute din salariu contribuțiile la sistemul de sănătate și de pensie.
    Deși informațiile sunt în posesia organelor fiscale, gândirea parșivă a celor care sunt puși pe jecmănirea contribuabililor este de a chema oamenii să-și exprime acordul prin propria semnătură că vor plăti aceste noi taxe la niște venituri ipotetice și incerte.
    Este o strategie pentru acoperirea unui abuz întrucât obligă oamenii să plătească în avans taxe pe venituri care nu au fost încă realizate în 2018.
    În plus, contribuabilii nu se află în posesia tuturor informațiilor privind venitul realizat în 2017, deoarece termenul pentru primirea adeverințelor anuale este 28 februarie (în cazul drepturilor de autor), iar veniturile din dividende nu pot fi estimate până la 31 ianuarie.
    Nu a existat și nu există nicio informare a contribuabililor cu privire impunerile fiscale nou introduse. Mai grav, acestea au apărut chiar dacă normele metodologice la OUG 79/2017, în baza căreia a fost emis Ordinul ANAF, nu au fost publicate. Timpul scurt, lipsa unor reglementări clare, slaba informare a cetățenilor a creat confuzie și iritare în rândul populației.
    Partidul Național Liberal va sprijini persoanele fizice vizate de noile reglementări fiscale să atace în instanța de contencios administrativ Ordinul ANAF nr. 4140/2017 și să invoce în timpul procesului excepția de neconstituționalitate a OUG 79/2017.
    Punerea la plată a românilor care realizează venituri din alte activități decât din salarii arată ura nestinsă a post-comuniștilor aflați la guvernare față oricine om liber care trăiește pe propriile picioare și câștigă din activități independente.”

  9. Adam Mareș spune:

    Nica a fost unul dintre cei care s-au poziționat de partea lui Tudose în conflictul cu Dragnea și a preferat să părăsească scena înainte să fie dat la o parte în noul guvern. El a fost și consilier al fostului premier Sorin Grindeanu înainte de a fi numit ministru al Fondurilor Europene în guvernul Tudose.
    În anunțul demisiei sale, Nica a avertizat că anul 2018 va fi unul dificil din punctul de vedere al atragerii fondurilor europene pentru că primarii au preferat de departe împrumuturile și banii de la buget în locul proiectelor prin care se accesează fonduri europene. Avertismentul său spune foarte mult despre competența managerială a aleșilor din administrația locală.

    • elenick spune:

      Nu despre competenta e vorba ci despre ”accesibilitatea” la FURAT! singurul motiv pentru care se feresc de fondurile europene e ca acestea sunt urmarite drastic si d organisme europene care nu sunt corupibile. Acestea sesizeaza direct DNA-ul si iaca dosarul, exact ca al lui Daddy! Cat despre fondurile de l buget… ei, alta viata, numai bune de ”subtiat”! In plus ne fac ai nostri – incl d-l Vosganian, prieten bun! – legi noi in care intentia de furt se numeste ”oportunitate” si nu se pune! la fel si abuzul in serviciu, conflictul de interese, etc, le rastalmacim, le punem praguri, coarne si … uuups! nu mai sunt infractiuni ci dovezi ale spiritului antreprenorial! Sa traiasca Nasu mareeeee!

  10. Adam Mareș spune:

    Oana Schmidt Haineală nu era băsistă? Acum e omul lui Liviuță?

    • elenick spune:

      Basista 100% dar de cand si-au descoperit acelasi ”sponsor”… a fosst reevaluata total de Liviuta. Si chiar de Antena 3! Mori de ras sa vezi cum o dau la intors in privinta ei acolo, dupa ce au diabolizat-o ani in sir ca fiind ”uciga-l toaca” din justitia basista! :)

  11. Mihail spune:

    @elenik,

    Nu intentionez sa fiu nepoliticos, însă acum sunt in Romania, iar maine seara ma întorc.
    Am primit o veste foarte-foarte rea, care nu stiu cum ma va influienta.
    Asadar, foarte pe scurt:
    - activitatea începe in gradina, atunci când infloreste forsythia. Cu exceptia plantarilor.
    - Lavandula se plantează promavara tarii, atunci când este cald bine afara.
    -Lavandula nu stie sa lupte cu buruienile.
    Iarta-ma, dar in acest moment fac eforturi uriase ca sa pot scrie aceste randuri

    • Mihail spune:

      Primavara târziu.

      • elenick spune:

        Mihail,
        Multumesc pt sfaturi. Imi pare rau ca ai problme, sper sa se rezolve cat de bine se poate.
        La o singura intrebare te rog sa-mi raspunzi: stii vreun poducator?

        Toate cele bune!

        • Mihail spune:

          Am probleme foarte mari si foarte serioase. Nu sunt de sănătate. O sa-ti spun doua-trei detalii pe email. Nu am dormit toata noaptea, sunt doar foarte supărat. Ar fi un producător in tara, nu am uitat ca ti-am promis ca-l voi cauta. Însă, eu am cumpărat macabru la de la Gardener Oradea. Iti voi trimite un număr de telefon si o persoana de contact. Probabil, mâine, deoarece astăzi ma întorc la Londra.

          • Mihail spune:

            Levanţica.com , aceștia sunt producatori de macabru la, sau loveau in urma cu vreo doi ani. Te rog vorbește cu ei. Eu iti voi trimite numărul de telefon de la Gardener. Poti vorbi cu ei despre proiectul tau, ei sunt foarte amabili, deschisi. Macabru la, ei o aduc din Olanda si Ungaria.

          • elenick spune:

            ce numesti macabru la ? sunt confuza rau…

  12. livia spune:

    “Cînd ambasadorul american l-a criticat pentru amiciția cu Kremlinul, Zeman (presedintele Cehiei) i-a interzis accesul la președinție și a comentat că nu-și imaginează ambasadorul ceh la Washington spunîndu-i liderului de la Casa Albă ce să facă” (preluare “Inpolitics.ro).
    La noi a avut cineva curajul sa-l puna la punct pe screm???
    Asta spune multe despre noi……