Dragi elenick, tudor, epolitikon, adam etc., ce părere aveți?

Numărul dosarelor penale în care probele DNA sunt ”alterate”, cu alte cuvinte s-a umblat asupra lor, prin diferite mijloace tehnice sau cu ajutorul unor programe speciale, crește de la o zi la alta.

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș a depus la dosarul penal în care este judecat pentru luare de mită, o expertiză, realizată de unul dintre cei mai importanți experți în domeniu, Cătălin Grigoraș, din care rezultă că toate cele 36 de interceptări existente la dosarul penal sunt editate. Adică, atenție nu sunt autentice.

Concluziile expertului sunt următoarele:
- cele 36 de fișiere audio în litigiu nu conțin înregistrări audio autentice sau originale;
- cele 36 de fișiere audio în litigiu nu reprezintă clone/duplicate sau copii ale unor înregistrări audio originale sau autentice;
- cele 36 de fișiere audio în litigiu conțin urme de editare compiterizată prin montaj audio, ștergere și inserare;

- cele 36 de fișiere audio în litigiu conțin urme de compresie distructivă și ireversibilă anterioară compatibile cu cele MP3 ale unor reportofoane digitale mărcile OLYMPUS și SONY, MP3 ale aplicației gratuite LAME (lame.sourceforge.net), precum și WMA ale unor reportofoane digitale marca OLYMPUS;
- cele 36 de fișiere audio în litigiu au fost create pe baza unor înregistrări precedente realizate cu reportofoane digitale, transferate pe computer, editate prin montaj audio, ștergeri și inserări, și transferate audio analogic în format .M4A în memoriile a cel puțin două telefoane Apple iPhone.
Judecătorii sunt impregnați cu frică
Primarul din Baia Mare a declarat că judecătorii români au o frică enormă față de SRI și DNA și se tem să spună adevărul de frică să nu ajungă chiar ei în boxa acuzaților. Cherecheș a dat un exemplu chiar în sala de judecată. El a spus că în camera preliminară, unde dezbaterile sunt secrete, a ridicat problema acestor interceptări. ”Mi s-a spus de către judecător că în faza de fond se vor face expertize iar dacă se constată că există ilegalități se vor lua măsuri. Acum, suntem în faza de fond, s-a făcut o expertiză și judecătorul nu face nimic. Denunțătorul a spus la DNA că a folosit doar un telefon mobil pentru a face aceste înregistrări. Acum, expertul a venit și a spus că sunt două reportofoane și două telefoane și nimeni nu face nimic să afle adevărul”, a spus primarul Cherecheș.
Acesta a mai precizat că se dorește să fie transformat în țintă de către DNA. ”Eu mă lupt pentru oamenii din comunitatea din Baia mare și cred că oamenii trebuie să știe lucrurile care au dus la mazilirea mea. Am fost batjocorit fiind și aruncat patru luni în închisoare, apoi în control judicia. Acum cred că a venit vremea să spun asta. Concluziile unui expert de elită sunt aruncate în derizoriu. Românii trebuie să știe ce se întâmplă în justiție, cei mai mulți dintre cei care sunt chemați să facă dreptate sunt impregați cu frică, avocații sunt șantajați. Este o chestiune revoltătoare ce se întâmplă”, a concluzionat Cătălin Cherecheș.

http://evz.ro/si-dosarul-lui-chereches-se-prabuseste-interceptarile-dna-au-fos.html

Pentru alte amănunte, vezi și:

https://www.luju.ro/magistrati/dna/dna-prinsa-in-flagrant-raport-devastator-facut-de-expertul-catalin-grigoras-despre-inregistrarile-dna-din-dosarul-primarului-din-baia-mare-catalin-chereches-cele-36-de-fisiere-audio-in-litigiu-contin-urme-de-editare-computerizata-prin-montaj-audio-sterger

32 Responses to “Dragi elenick, tudor, epolitikon, adam etc., ce părere aveți?”

  1. edi spune:

    “Az Antenna Három propaganda egység…”
    adicã [sursa : UM-propagandã Antena3]

    • ?!? Nu vrei să verifici știrea mai bine? Intră pe google. Niciuna dintre surse nu e Antena 3.

      • Emi spune:

        E suparat ca nu apare in titlu, l-ati ignorat :)

        • edi spune:

          Sãru-mâna, emi ! …uite cã tu nu mã ignori, iar pentru asta-ti sunt recunoscãtor, mi-ai salvat efectiv acest weekend, nu stiu ce mã fãceam fãrã ajutorul tãu dezinteresat…, altfel, ce mai e pe la voi ? …cã pare cã iar se-nteteste vântul de nord [...conform satelitilor, zic...]

          Dar, stai linistitã, la /etc./ precis m-avea-n gând, …si doar stie cã n-am probleme de gen, …chiar nu mã roade deloc pizma, poate sta linistit în privinta asta.

          Oricum, de un lucru e clar sigur, anume cã vei compensa tu mereu, cãnd va fi cazul, cu o vorbã bunã [precum cea de mai sus] si un gând de alean, mai mult ca sigur, tot din dreptul oglinzii [dela baie, sau... ?].

          Sãru-mâna, fortza fie cu tine !

          • Emi spune:

            Dupa cat de inversunat se leaga de @cris, as zice ca nu-i place la gramada… I-am pomenit la inceput de masa rotunda, dar el se da alfa.
            Ce mai ambitie o mai fi si asta, sa fii alfa la dat cu piatra?!?

          • Cu cat cei ca tudor și elenick sunt mai inversunați cu atât mai mult îți dai seama ca sunt disperati.

          • edi spune:

            Dragã emi, ambitia de care vorbesti ar trebui s-o vezi [daaa, iar] tot în oglinda pe care ne-o tot expui mereu, dar care, vãd, e bunã doar pentru a o îndrepta spre altii, iar, prin repetare si repetare a ajuns sã se demonetizeze si sã parã, asa, ca o ambitie de copil.

            E usor sã critici la altii ceeeace, însã, nu [vrei sã] observi la tine, anume, TRIBALIZAREA din obsesia de a sãri mereu cu “argumente” lipsite adesea de discernãmânt fiindcã ai, mai presus de ratiunea gestului, ADORATIA fatzã de subiectul pasiunii/simpatiei tale [stimabilu' V].

            Deci, voi, cum ar veni, vorbiti de /tribalizare/ si acuzati pe cei care vã spun altceva de coalizare si comportament derivat din psihologia multimii.

            Domnitzã, precum zicea Creangã zic si io, deci nu stiu altii cum sunt, dar mã consider suficient de educat si cu o experientã de viatã care mã face precaut cãnd vine vorba de ORGANIZATII si ORGANIZÄRI de evenimente, asa cã mai mereu mã pufneste râsul cãnd vãd cum bucurati copilãreste cã-i etichetati pe oponenti ca rezultantã a unei reactii nãscutã din GRUPARE, GRUP, GRÄMADÄ, TURMÄ, structurã cu CREIER COLECTIV, nu-i asa ?

            Pãi, normal cã atunci vin si vã întreb dacã juisati masiv în momentele astea de plãcere intelectualã ?

            ..si, da, fiindcã “sclipitoarea” blogului pozeazã în postura de /ideologul/ si /teoreticianul/ de aici, cu toate pildele pe care le tot aduce pentru a demonstra si a identifica cazurile autohtone cu situatii universale fixate de diversi autori [creatori de -isme], reactionez asa pentru cã nu mereu asocierile respective sunt valabile, nu mereu ceeace statueazã un autor [adus de ea într-un mod fortzat în discutia noastrã] se identificã cu lucrurile pe care le trãim aici.
            Dar totusi o face, speculativ, exact din aceleasi motive pentru care ripostezi si tu, adoratia fatzã de o persoanã sau fatzã de o cauzã [ :D haha, chiar are datele necesare de a fi asimilatã cu un soi de "trotzkism", ceva p-acolo, ...si atunci, na normal cã-sare tzandãra cãnd aflã cã, ghinion, regele-e-gol :D ]

            Bine, deci, lasã asa acum…, hai, noapte bunã !

      • edi spune:

        Vaaai, dar m-asteptam sã fi fost pe receptie cãnd sunase la A3 amicul Rusanu [aici, corect, cred cã pohtei CHIOARE, a trecutului regim, i-a cãzut victimã Dan Radu Rusanu, si face foarte bine cã a chemat vinovatii în instantzã !!!], iar imediat, la asteptare, s-a fãcut legãtura cu Dl.Chereches si relatarea povestii cu toatã “pregãtirea de artilerie”asiguratã de bunã-seara-dumneavoastrã-si-invitatilor-dumneavoastrã…, deci, clasic A3.

        Invariabil, era si Bogart-ul românesc invitat, ca de obicei… Poate nu stii, dar era preferatul meu în acei zece ani rãi, serios spun, …si ar mai fi cumva si acum, dar când vãd cum îi pune la punct pe toti “colegii de platou” [...si apropos, fiindcã tot e azi sâmbãtã, nu-nteleg dece toti discutã numai de platou si nu spun nimic, în ordinea lucrurilor, si despre preludiu ? ....cã zic... :D ], eh, atunci mã lasã orice empatie. Dar tot mã mir cum de nu s-a întâlnit în toti acesti ani la nicio trecere de pietoni cu subiectul demn de obsesie al cãrtii lui, aia despre anii cei rãi.

        Deci, a fost [poftim, si] la A3, …îmi pare rãu, dar asta e.

  2. edi spune:

    Da, Varujane, dar cum îti povesteam si-n poshtãrile anterioare, toate astea se întâmplã aici în tzãrisoara noastrã fiindcã uite cã nimic nu e, pânã la urmã, întâmplãtor si nici una dintre pãrti nu este în aceste “povesti” USÄ DE BISERICÄ, de acord ?
    Nu ti-e clar cã, frecvent, hotzii strigã /HOTZIIII !/ ? …si chiar nu ti-e clar cã în acest “joc”, si unii, dar si altii se meritã [din plin] reciproc ?

    …dacã Antena 3 are o frustrare “ïstoricã” foarte personalizatã [deh, obligatie de serviciu...] si încã nerezolvatã cu vechiul regim [dar translatatã, în lipsã de altã satisfactie, pe actuala administratie], pe tine chiar nu te înteleg cum crezi cã din “devoalãrile” se mai pot colectiona puncte politice, si nuîn urbanul-mare, dar chiar prin ruralul-mic ?

  3. Mihail spune:

    Mie mi se pare ciudat altceva. A fost nevoie ca sa dea o decizie CC pentru ca niște probe false sa nu fie luate în considerare de către judecătorii, complete.
    De ce a fost asta necesar, judecătorul nu poate decide si apoi, urgent sa scoată probele viciată, din dosar ?
    În ce tara traiţi ?

    • Mihail spune:

      PS: intr-un dosar al mai multe personaje, printre care și SRS, la unul dintre inculpați, au fost anulate probele, din motive foarte bine întemeiate.
      Însă, la.SRS nu. De ce ?

      • In România cei care verifică pe judecători este DNA. Cu asta am spus totul. De aceea sunt procurorii atât de supărați dacă verificarea judecătorilor nu se mai face de către procurori.

    • edi spune:

      …în tzara lui “sã trãitzi !” :D
      Pesemne cã se mentin destule duplicitãti din trecutul mai recent, acela în care statul-paralel era convenabil si era parte din existentza celor care acum strigã sus si tare contra lui [... fiindcã e clar cã paradigma fesenistã a fost continuatoarea modului de colaborare partid-stat-institutii de dinainte de 1989].

      Dar, vezi, acum toti se dau /neprihãnita-fecioarã/ si sunt revoltati nevoie mare, …ce sã spun, nici usturoi n-au mânacat, nici gura nu le miroase…

  4. Mihail spune:

    Cazul prezentat de armean, mai sus, este groaznic.
    A venit cineva ca sa-i aresteze pe cei care au facut dosarul, au fabricat probele ?

  5. Adam Mareș spune:

    @VV
    Dacă e adevărat că s-au falsificat probe, să facă plângere penală împotriva procurorului.
    Chestiunea este că dvs. și propaganda acuzați tot sistemul judiciar: pe principul că toți procurorii fac abuzuri și toți cercetații sunt nevinovați.
    În cazul ăsta, zic să desființăm de tot parchetele și să decretăm ab initio că toți politicienii sunt sfinți.
    :P :P :P

  6. Ieseanul spune:

    Lasa Varujane, Vasilica lui Liviulica si Tudorel – sluga model nu vor avea nicio ezitare sa faca, in sfarsit, “reforma” justitiei: ii vor da jos pe Kovesi si pe Lazar, vor da ordonante pentru dezincriminarea faptelor de coruptie si pentru amnistie&gratiere. Sa se termine o data cu imbuibatii astia de procurori care au viloaie de milioane de euro, proprietati prin Brazilia s.a.

    • Nimeni nu va dezincrimina faptele de corupție, terminați cu idioțeniile astea.

      • Ieseanul spune:

        Sigur, nimeni n-o sa spuna direct ca vrea dezincriminarea, dar toti, de la Daddy pana la ultimul baronet (primar, consilier local) viseaza la clipa cand vor putea fura fara teama ca vor fi pedepsiti de justitie. Ca doar de asta au cotizat la partid si de asta au intrat in politica, nu? Pana in urma cu cativa ani toata lumea stia ca licitatiile organizate de primarii erau trucate, iar a zecea parte din valoarea contractelor revenea primarilor. Si a venit DNA-ul sa le strice afacerile. De asta ati pus toate tunurile pe DNA, pe Kovesi in primul rand. De asta latra in fiecare seara vuvuzelele ce va slujesc: Ciuvica, Badea, Gadea, Ciutacu, Savaliuc, Chirieac s.a. Ati reusit astfel sa prostiti o multime de oameni, dar va rog sa nu ne luati de prosti pe toti. Sigur, se fac greseli si chiar abuzuri in justitie, dar de aici si pana la a specula despre existenta unui “stat paralel” … Eu inca astept sa ne spuneti cine este si ce vrea “statul paralel”.

        • Consideri că în perioada 2005 – 2017 nimeni nu a controlat justiția sau o parte a ei?

          • Ieseanul spune:

            Eu n-o sa apar un partid sau altul, sunt toti cam la fel de mânjiti. Doar USR-ul e la inceput si inca n-a dat de gustul ciolanului. Dar sunt de acord ca au fost cativa ani in care Basescu, incurajat de americani, a controlat cumva justitia. In sensul bun, pana cand in plasa au cazut apropiati ai fostului presedinte: madame Udrea, Mircea Basescu, Ioana Basescu … Din acel moment, Base a intrat in marele grup al politicienilor corupti. Dar eu inca astept sa-mi explici ce castiguri are si ale cui interese le serveste “statul paralel”.

          • Nu aștpeta, îți explic. Statul paralel dor4ește ca în clasa politică să nu fie oameni cu personalitate, „high political profile”, ci oameni ușor de manevrat, astfel încât România să nu ridice nicio problemă în fața unor proiecte zonale. Să cumpere ce i se spune să cumpere, să nu vândă ce vând alții, să cumpere vaccinuri, să nu facă transplanturi etc.etc.

  7. elenick spune:

    VV,

    Desi v-am mai semnalat acest lucru, vad ca mergeti cu intentia
    de manipularea dupa reteta A3. Adica se ia un caz separat – de obicei lacrimogen (cu copii bolnavi, batrane neajutorate, etc), se prezinta lucrurile trunchiat, privite/povestite NUMAI de partea cu ”lacrimarea” , se aduna un studio de ”experti” gen Ciuvica, Mircea Badea, dana Grecu, etc, care tipa si infiereaza proletar autoritatile – si GATA! cazul e rezolvat la TV! ce e aia instanta, probatoriu, judecatori profesionisti si echilibrati, proceduri, etc ?

    Fiecare caz de eroare judiciara este condamnabil, fiecare ”victima” este de compatimit si indreptatita sa ceara daune interese, dar asta se face INDIVIDUAL si proportional, pt fiecare caz in parte. Exista juriprudenta pentru malpraxis si in justitie, proceduri de urmat pt erorile judiciare si in Romania si in SUA si oriunde! Faptul ca dvs. transformati probabilitatea unei erori judiciare(care EXISTA, ca in toate domeniile unde se lucreaza cu oameni!) intr-o vina absoluta a sistemului judiciar arata rea vointa si dezinteres pentru o rezolvare echilibrata, in respect pentru institutii si reguli echitabile, de aplicat pt toti. Procentul de erori judiciare la numarul de cauze de pe rolul instantelor romanesti este semnificativ mic, oricat incercati sa denaturati lucrurile.

    CE sa-i facem lui Chereches acum? Sa-l transformam in martir si sa-l punem la icoane? Sa desfiintam Ministerul public si sa lapidam in piata procurorii iar procesele sa se desfasoare la A3? Presupun ca mai aveti un pic de simt al ridicolului si veti renunta (treptat) la subiecte populist-lacrimogene si fals revansarde ca cel din postul acesta…

    • elenick spune:

      Acum, pa, ca ma duc la miting! Si da, voi ”milita” si pt dvs, pt dreptul dvs. de a avea un tratament corect in justitie, dar LA FEL DE CORECT si pt dvs si pt Liviuta si pt. restul politicienilor, ca si pt RESTUL POPULATIEI ! :)

    • Uite ce e, elenick, cazurile astea au inceput să se numele în ultii ani cu sutele. Sunt sute de oameni care au stat la închisoare pe degeaba in cercetări, cărora li s-au falsificat probe, cărora instanțele nu le-au primit probele etc.etc. Eu m-am cam săturat de atitudinea asta a voastră. Treaba voastră că vreți să fie la putere cei care au pierdut. Dar să mergi și să aperi fără discernământ o procuratură care nu-și pedepsește vinovații de abuzuri, asta nu înțeleg. Eu nu-l apăr pe Cherecheș, habar n-am ce a făcut. Dar falsificarea probelor e abuz in serviciu și trebuie pedepsit. Nu mers la mitinguri să-i apărăm pe cei care fac astfel de abuzuri.