PS News – Precizări la vârful ALDE, interviu cu Varujan Vosganian

Anul 2019 este un an mai mult decât complicat pentru România. Tensiunile pe scena politică românească se vor intensifica treptat odată cu apropierea alegerilor, europarlamentare, iar ulterior cele prezidențiale.

În acest context, redacția PSNews.ro a luat legătura miercuri cu vicepreședintele ALDE, Varujan Vosganian. Concret, întrebat ce perspectivă electorală are ALDE atât la europarlamentare, cât și la prezidențiale, deputatul a subliniat că formațiunea sa politică țintește la primele alegeri un scor de 15%, în acest sens lansându-se și proiectul denumit „Foaie de parcurs, România”care va avea obiective pe mai multe paliere, cel politic euripean, cel politic intern și unul care se va concentra pe infrastructură și investiții.

CONGRESUL EXTRAORDINAR DE FUZIUNE PLR-PC - ALDE

„Noi ne manifestăm convingerea că ALDE va juca un rol important în anul electoral 2019, în ambele scrutinuri, europarlamentarele și prezidențialele.Desigur, am în vedere candidatura potențială și cu reale șanse a lui Călin Popescu Tăriceanu la președinție.

În legătură cu alegerile europarlamentare, noi ne construim listele pe un scor potențial de până la 15%. Așadar, un scor de 2 cifre, iar candidații noștri vor fi fie din cei care au deja experiență în Parlamentul European, fie candidați care au o lungă experiență politică și în orice caz s-au familiarizat cu democrația liberală și cu instituțiile europene.

În legătură cu fundalul politic general, ALDE va susține în 2019 un proiect pe care noi l-am denumit „Foaie de parcurs, România” și care va fi și parte a platformei noastre electorale. Proiectul va inventaria toate proiectele de infrastructură și le va monitoriza în 2019 pentru ca ele să se deruleze și să aibă și surse de finanțare. Avem 3 proiecte mari pe care le vom urmări în campania electorală, unul care ține de democrația internă, de regulile statului de drept și de reformele întregii societăți, cel de-al doilea care ține de o poziționare pe măsura României în plan european și evitarea oricărei clasificări într-o Europă a mai multor viteze, iar al treilea proiect care ține de evoluția infrastructurii și în general a investițiilor din România”, a declarat fostul ministru al Economiei.

Totodată, chestionat dacă în cursa pentru Cotroceni se va merge pe varianta candidaturii din partea ALDE sau din partea coaliției PSD-ALDE a lui Călin Popescu Tăriceanu, Varujan Vosganian a dat de înțeles că în orice caz președintele actual al Partidului Alianța Liberalilor și Democraților va candida la alegerile prezidențiale.

„Pentru prezidențiale avem, ca să zic așa, o evoluție în 2 trepte. Prima treaptă va fi reprezentată de alegerile europarlamentare care să ne consacre ca un partid de importanță majoră, de primă mărime în spectrul politic românesc, și a doua treaptă, firește, propunem românilor candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu, fie în varianta susținerii din partea ALDE, fie într-o varianta coaliției care să îi sporească șansele, a conchis Varujan Vosganian în exclusivitate pentru PSNews.ro.

https://psnews.ro/precizari-de-ultima-ora-de-la-varful-alde-la-alegerile-europarlamentare-tintim-un-scor-de-15-249918/

15 Responses to “PS News – Precizări la vârful ALDE, interviu cu Varujan Vosganian”

 1. elenick spune:

  VV,

  Anticipam acest lucru acum cateva saptamani, iar dvs ati bagatelizat subiectul, ca de obicei…

  https://www.stiripesurse.ro/guy-verhofstadt-liderul-alde-europa-anun-a-ca-partidul-lui-calin-popescu-tariceanu-va-fi-dat-afara_1315170.html

  Vedeti ca ramaneti ”fara coledzi” acum, in prag de alegeri europarlamentare, iar deplasarea intempestiva a d-lui Tariceanu in Polonia (pt a tatona o ”noua familie” de orientare crestin populista careia sa va ralitati de circumstanta) pare sa nu fi dat roade… !

  Asa ca cei 15 % visati pot deveni… cei maxim 5% ! :)

  • Buni și ăia, precum s-a văzut… :) Dar e o etapă depășită, între timp ALDE și-a dezvoltat structuri proprii, mi-e greu să cred că asta nu are impact electoral. Cât despre Guy, face și el campanie electorală. Amenințările astea publice față de un partid din același grup parlamentar sunt cel puțin stranii.

   • Adam Mareș spune:

    Sunteți cam prea optimist. Poate datorită faptului că e început de an. Și v-ați dat cu săniuța. :P

   • Adam Mareș spune:

    Sunteți cam prea optimist. Poate datorită faptului că e început de an. Și v-ați dat cu săniuța. :P

 2. Marga Maggie Gigi spune:

  Varujan noteaza de pe acum : si 5% e tot pana in 15 :D
  Altfel toate bune, O sa zburati din gruul ALDE dar tu pune poze pe facebook pentru likes de la pensionari…

 3. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  ati vazut ce patiti daca n-ati procedat corect atunci cind trebuia? IoHa jubileaza acum, isi bate joc fara nicio retinere de “guvernanti”, rad rezistacii de se pravalesc de ras pe net :D :D :D Ati patit abslut exact cum am prezis, v-am avertizat ca veti pati exact ca si cu basescu, si anume ca va veni momentul cind chiar veti vrea sa-l suspendati dar nu o veti mai putea face ba ca nu mai e timp, ba ca nu mai are rost, ba ca l-ar avantaja pe IoHa… Asa ati facut si cind trebuia sa luati decizia corecta, ati invocat exact precum v-au indus chiar securistii sa invocati toate cliseele din lume ca sa nu-l suspendati…

  Dupa parerea mea pentru toate aceste situatii nu exista alti vinovati decit cei alesi sa guverneze, pentru ca iata ca a cam trecut mandatul si de transpus in fapt s-a transpus doar vointa celor care au pierdut alegerile…

  Ba mai mult, ca sa se mearga pina la capat cu tupeul asta IoHa mai vrea un mandat! Noroc ca eu nu mai votez, ca jur ca l-as fi votat dintr-un motiv simplu: sa fie eliminata impostura! Cine conduce s-o faca macar oficial, nu subteran sau paralel! Nici nu exclud ca sa faca multi asta in locul meu…

 4. Mihail spune:

  Cat de ciudată pare Romania, atunci când te uiți, sa zicem, la televizor. Dom’le câte probleme…Uf !
  De exemplu in UK, nu ai, nu găsești, ceva similar cu “Antena 3″, “România TV”…ori alte chestii similare. Englezul nu se omoară cu politica, nu-l preocupa.
  Apoi, o alta chestie, cea cu biserica. Nici după aceasta nu se da in vânt. Bisericile, aici, au devenit orice, de la săli de alpinism, la centre comerciale, ori sa-mi de petrecere indiene. Nu o sa vezi cozile de la “Sfanta”.
  Sa va zic cam cate sărbători sunt, cu zilele libere aferente ?
  Sau, sa va zic despre sistemul “charity”, cu magazinele aferente, care sprijină efectiv populația ?

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ Mihail

   pai, banuiesc ca in Anglia nu vezi nici oameni executati politic de catre justitia cu care sterge pe jos securistu…

   • Mihail spune:

    La multi ani, Sorine.
    In Anglia, o sa ti se para cam ciudat, se trăiește normal. Nu am auzit ca Regina, ori Primul Ministru sa-si fi facut rost dd case, apelând la fals.
    Iar Dragnea, încă nu a fost inventat.
    Este adevarat, englezii au căzut în păcat, iar toata tara este plină de autostrăzi. Urmăresc tare peisajul, poluiaza sonor, foarte tare. Este vorba despre zgomotul produs de cauciucuri.
    …am locuit ceva timp in Yorkshire. Ei bine, în zona mea, din Rezervație, era tren. Sâmbătă și duminică, din rațiuni economice, trenul era inlocuit de un autobuz. Dar, de multe ori, autobuzul nu prea era. Cat despre tren, avea întârzieri, zilnic, de cate 5-10-20 minute. Dar, englezul este calm.

    • edi spune:

     Aceeasi si aceeasi disperare…, tema obsedantă de pe blog…, dar dacă ne-am șterge unpic spuma din colțul gurii poate am pricepe cumva ce se întâmplă, în fapt, în lumea aceasta a “scenei” interne.

     E o lume organică…, nu o iau ca o fatalitate, dar o cauzalitate ar fi de văzut. Iar cauza pleacă dela oameni. Lumea arată așa, și sunt forțat să o accept cumva așa, pentru că avem astfel de “caractere”, astfel de actori. Deci, dacă acesta este statutul lor, atunci si “statul” în care aceștia se mișcă este cel, în consecință, astfel plămădit.

     Deci, dece ne mirăm? Este o relație cauză-efect. Dar, …bineînțeles “noi” nu recunoaștem nimic, mereu “celălalt” e vinovatul care “ne poartă sâmbetele”…

     Asta este. …dar nu vreau să spun prin asta că accept ușor acest destin.
     Sigur, “maestrul grădinar” ne tot povestește de Anglia, okay, dar acolo este altă lume, este altă civilizație (…dada, civilizația aia care mai trebuie “adăugată” la ce avem în România, despre care vă tot vorbesc) fiindcă la anul 1200 și britanicii statuau prin MagnaCharta un mod “fair” de existență pe fața pământului pentru toți “subiecții” locului.
     Pe cănd, noi și astăzi ne facem că tot căutăm un modus vivendi onest.

     Varujaneee, îți mai transcriu odată sloganul L’Oreal, poate-l pricepi… ! “PENTRU CĂ MERITĂM” !!!

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     @ Mihail

     La Multi Ani! si tie.

 5. Mihail spune:

  Bărbătească și corecta, în opinia mea, declaratia de aseară a domnului Meleșcanu.
  Care-i treaba nemților?

 6. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ all

  se pare ca ordinul pe unitate in 2019 este: cit mai multe pere! Fiecare dintre pere sa rupa cit mai mult din stinga! Bati palma cu sistemul iti faci un PR si beneficiezi de tot creditul si supportul necesar. Asa se face ca au inviat si perele mai putrede, iar azi avem din nou un e pere, dar si pere u, si pere me, si pere i, si pere 100, sau chiar pere …simple.

  Sunt convins ca pina la final de an vom avea zeci de pere, ca nu-i asa, pe ei nu-i intreaba nimeni cum cheltuiesc banul dat cu generozitate de guvernul cica ales sa reprezinte vointa poporului. Calcului e chiar simplu: cind nu poti sa tai un pom ca n-ai decit cutit… atunci il ciopirtesti! :D