Îngerii și fluturii au pierdut, astă-noapte, pe unul dintre cei mai prețioși și tandri biografi…

Poetul Emil Brumaru

17 Responses to “Îngerii și fluturii au pierdut, astă-noapte, pe unul dintre cei mai prețioși și tandri biografi…”

 1. Adam Mareș spune:

  :-(
  Dumnezeu să-l odihnească!

 2. Adam Mareș spune:

  Îngerul alb a rupt dintr-un copac o creangă
  Cu frunzele de aur, pentru mine,
  Și are-obrajii roșii de rușine,
  Dar mi-o va da și-n sufletul meu parcă
  Deodată sînt copil și-mi este bine
  Și vreau magiun uns pe felii de pîine,
  Plăcinte cu dovleac, nuci și alune
  Și un cuvînt prin care să-i pot spune
  Că îl iubesc, ci mi se face frică
  Să nu se sperie și să îl văd cum se ridică
  Din nou în cer, unde-i culcușul lui curat.
  O, l-aș chema să adormim în după-amiază,
  Blînd bîzîiți pe la urechi de-o rază
  Trimisă din al Domnului sfînt raft…

  Emil Brumaru

 3. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ all

  Un tip a inceput sa aiba dureri si s-a dus la medic sa vada ce e. Dupa ce il consulta si isi da seama ce e doctorul ii zice:
  - Stati linistit, mergeti acasa, nu va mai ginditi la asta si veti vedea ca timpul le rezolva pe toate, de la un moment dat nu o sa va mai doara!
  Tipul fericit, merge acasa, parca nici nu-l mai durea nimic. Dupa citeva saptamini iar revin durerile, mai tare ca prima data. Iar merge la medic, acesta fara sa-l mai consulte ii zice: pai nu ti-am zis sa ai rabdare ca de la un moment dat nu o sa te mai doara? Stai linistit, dute acasa si bucura-te de viata. Acesta nu mai zice nimic, si peaca acasa. Mai trec iarasi citeva saptamini, si de durere nici nu se mai putea ridica din pat. Il suna pe medic sa vina urgent, iar acesta ii zice in telefon: pai nu are rost sa vin, dupa calculele mele din faza asta mai ai cam 24 de ore de trait, asa ca poti folosi timpul asta ca sa-ti iei la revedere de la prietenii pe care-i parasesti. Ai vazut? Nu ti-am spus eu ca timpul le rezolva pe toate? De miine nu te va mai durea nimic! :D

 4. Ieseanul spune:

  Puneti, bre, unul la Externe care sa minta mai cu talent. Mos Melescanu nu mai e in stare sa faca fata intrebarilor unor ziaristi (altii decat tonomatele de la Antena 3).

  https://www.facebook.com/bbcnewsnight/videos/2070769289637794/UzpfSTI2MDIxMjI2MTE5OToxMDE1NjEwNjc4MzIxNjIwMA/

 5. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  din interviul lui Misha am realizat ca e inca in vigoare aceiasi mentalitate fiscala comunista, conform careia ANAF-ul are plan de incasari pus din pix, pe sitemul: avem nevoie de atitia bani, sa vedem de la cine-i luam!

  Am fost in trecut victima acestui sistem, cind niste tiriplici de la ANAF au primit ordin de executie, aveau plan de incasari pe primul trimestru, au venit si au inceput sa taie cheltuieli deductibile, evident au ajuns la concluzia ca au de luat in jur de 350 de mii de euro la nivelul anului 2004, pe care i-au si luat prin sechestru pe cont. Ulterior noi am actionat in instanta statul, ANAF, MF si DGFP si am cistigat, si ne-au platit banii dupa un an si ceva… N-a mai contat ca am cistigat, pentru ca smecherii si-au luat primele de paste pe 2004 pentru realizarea incasarilor si evident ca nimeni dupa aia nu le-a mai luat banii inapoi…

  Deci, e nevoie asa cum cerem raspunderea magistratilor, sa existe si rapsunderea tuturor felurilor de tiriplici carora legea le pune in mina puteri nelimitate!

 6. livia spune:

  Excelent discursul dlui Tusk! Singurul domn din pleiada de betivi si bosorogi trogloditi care vremelnic conduc destinele Europei. Merita tot respectul.
  Guvernanti epigoni: luati discursul lui Tusk, trageti-l la imprimanta si dormiti cu el sub perna, poate va treziti din servilismul ieftin si nu mai stati incovoiati sa pupati condurii de culori diferite ale multor no-name care sunt prin diverse comitii si comitete. Aparati-va tara si valorile ei, pentru ca aveti ce; nu stiu daca aveti cu ce! Macar cu aceeasi indarjire cu care detractorii (ramasi nepedepsiti) o fac prin cele strainataturi.

 7. shadow spune:

  @livia

  ai dreptate ca ailalti:

  - Tajani (membru în partidul lui Berlusconi, care a tăiat legislația anticorupție și a pus sub examen disciplinar pe toți procurorii care l-au anchetat),
  – comisarului Oettinger (care are ușa deschisă la orice lobbyist german și amici în topul oamenilor de afaceri care vor să încalce sancțiunile din Crimeea)
  - Jean-Claude Juncker, cândva prim-ministru al țării favorurilor fiscale, în care avertizorii de integritate sunt condamnați la închisoare.

  preluat direct de la madam Mungiu care de data asta a sintetizat foarte succint.

 8. elenick spune:

  Se apropie scadenta, VV, a tot ceea ce ati intreprins in politica, dvs si coalitia de guvernare, de 2 ani incoace : se vor taia fondurile europene pentru nerespectarea statului de drept. Ce masuri luati PANA atunci, pentru a inversa acesta actiune in derulare?

  https://www.stiripesurse.ro/tsunami-politic-la-strasbourg-inghe-area-fondurilor-pentru-arile-care-nu-respecta-statul-de-drept_1317107.html

  • elenick spune:

   PS. Nu va vazuram aseara la Ateneu, alaturi de Vasilica si Adrian Severin. De necaz sau din indiferenta? :)