Din folclorul bolșevic: Cioloș și poporul PLUS / Comunismul ne-or adus!

Pe scurt, Oana-Maria Bogdan, membră în conducerea centrală a PLUS și despre care Dacian Cioloș susține că este ”roata motrice” din spatele partidului, este promotoarea unor idei precum desființarea proprietății private și renunțarea la viața de cuplu în favoarea traiului în grup  :)

https://www.g4media.ro/oana-bogdan-membra-in-conducerea-plus-numita-de-ciolos-roata-motrice-din-spatele-partidului-cred-ca-un-pas-important-al-omenirii-va-fi-cel-al-renuntarii-la-proprietate-am-fi-mai.html

31 Responses to “Din folclorul bolșevic: Cioloș și poporul PLUS / Comunismul ne-or adus!”

  1. niko spune:

    Bolsevicii batrani critica bolsevicii tineri, dar toti viseaza la noi metode de bagat mana in buzunarul cetateanului !!

  2. Ieseanul spune:

    Asa, si? Sunt trecute in programul PLUS fanteziile utopice ale personajului respectiv? As putea spune si eu ca alianta de la guvernare e una de tip fascist, daca ma gandesc la amenintarile lui Radulescu cum ca protestatarii ar trebui mitraliati.

    • Adam Mareș spune:

      Eu nu aș putea spune dacă USR-PLUS sunt de dreapta sau de stânga. Evident că sunt nemulțumit de ce fac PSD (cu ALDE sau fără), dar mă interesează și ce soluții propun cei care vor să-i înlocuiască. Că nu-mi place socialismul și (neo)marxismul, nici vechi, nici nou.

      • Ieseanul spune:

        Adam, vezi sa nu cazi in aceeasi greseala pe care o face VV (numai ca la el nu-i greseala, ci ticalosie motivata electoral si nu numai). Daca unii procurori DNA au comis abuzuri, atunci, zice el (la fel ca toti cei din psd-alde), DNA-ul ar trebui desfiintat. Iar daca unii naivi din USR-PLUS debiteaza niste nastrusnicii care n-au legatura cu politica reala ori nu umbla imbracati “la patru ace”, atunci USR si PLUS n-au ce cauta in politica. Sper ca esti constient ca Dragnea si gasca lui sunt pe cale sa puna stapanire pe tara, pentru mult timp de acum incolo. Asa ca una dintre ultimele noastre sperante se leaga tocmai de oamenii din USR-PLUS, cu toate stangaciile lor. Nici nu conteaza ca sunt de stanga sau de dreapta. Si, de altfel, tie ti se pare ca PSD e de stanga sau ALDE e de dreapta? Daca Romania se va intoarce la dictatura sau la comunism, cu siguranta asta nu se va intampla din cauza USR-PLUS.

        • Adam Mareș spune:

          Am și varianta de a vota PNL. Și nu doar eu, ci și alții. De ce ar trebui să votăm USR-PLUS? Că așa o fi ordinul pe unitate al unora?

          • Adam Mareș spune:

            Bine că au terfelit toți PNL-ul, adică dreapta românească, încercând să-l distrugă în toate felurile, astfel încât să ajungem tot la stânga, dar aia rebranduită. :-(

          • Mi-a plăcut asta cu PNL dreapta românească. Pe primele opt locuri la europarlamentare nu e decât un liberal – Dan Motreanu (Adina VĂlean nu a fost niciodată lider, nici central , nici local al PNL). Asta e dreapta, cu Rareș B, Blaga, Hava, Buda, Falcă???

          • Bănuiesc că ești mândră de lansarea eurocandidaților PNL :)

        • Dragă Ieșeanule tâmpenia aia că eu vreau desființarea DNA ai scos-o din capul tău sau te-au pus alții s-o repeți?

  3. Marga Maggie Gigi spune:

    Varujan, doar bolsevicii batrani se pricep sa arunce cu rahat ca tine :D

  4. Alzara1918 -Sibiu spune:

    Cuvinte goale ; cum sa pună Dracnea & Co. mâna pe țara când PRO îl îmbunătățește ? Ce drum Sore comunism și dictatura cui , când PSD se prăbușește in sondaje și NU are candidat credibil la prezidențiale ? Fură Dragnea mai mult decât s-s furat pana acum ? Vor dispărea alegerile libere cum prezice Moise Guran ?
    Din nefericire e mult mai grav : in lipsa celor 4-5 milioane de romani activi plecați din țară România NU mai are resurse de administrate a țării ( elite și votanți ) . Din agstă nu vrea nimeni sa ne administreze ci doar colonizeze ( dar nu pe model britanic ).
    Vom scăpa in Decembrie de Dragnea și anul viitor de guv Dancilă cu siguranța ; noul guvern va va avea sustinerea lui Victor Ponta ( fost Puie Monta …) . Ce vom mai spune atunci ?

  5. Alzara1918 -Sibiu spune:

    Privitor la utopica noastră , avem un decalaj de 50 de ani de la generația Flower – Power …Că-i forța motrice a Plus+, nu-i de mirare!

  6. livia spune:

    Eu sunt dezamagita de baletul ministrului de justitie: un pas inainte, doi inapoi pentru ca au iesit niste ciufuliti pe scari.
    Daca cititi aceste randuri dle Vosganian, poate ii sugerati dlui ministru urmatoarele: ininte de a da o ordonanta/lege, etc, sa faca o conferinta de presa si sa spuna poporului, ce modificari vrea sa faca. De ex. acum cu ord. in discutie, putea sa ne spuna ca cei care doresc sa promoveze sa o faca prin concurs, nu prin delegari (asta inseamna pile); ca pentru promovare in afara de vechime…. mai este nevoie si de o buna reputatie. Si tot asa. Sa explice- ca la facultate- modificarile pe care vrea sa le faca. Apoi, intr-o masa rotunda televizata, sa explice si cate unui reprezentant: CSM, asociatii, comitii, comitete, rezist. etc. Si sa-i intrebe: sunteti de acord? Sigur ca vor zice da; nu poti sa spui ca nu vrei sa dai concurs pentru un post, tu vrei sa te puna acolo pentru ca esti fata lui tata, ca te faci de ras. In felul acesta contracareaza iesitul pe scari al celor care nu au citit nimic, dar vor sa-si pastreze privilegiile. Iar poporul, care de asemenea nu citeste, ce vede? Niste unii pe scari revoltati ca Tudorel si PSD vrea sa subjuge justitia ; de fapt manifestantii vor o justitie subjugata, doar serviciilor, nu poporului.

  7. Adrian spune:

    Si dumneavoastra rostogoliti imbecilitati d-astea care nu concorda cu ce a spus impricinata?

    Tip de propaganda perfida cuplata cu prostie:
    https://www.dcnews.ro/omul-lui-ciolos-a … 40598.html
    “Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat declarațiile Oanei Bogdan, membru în conducerea partidului PLUS, potrivit cărora un pas important al omenirii ar fi acela al renunțării la proprietatea privată și la viața de cuplu, în favoarea traiului în grup.”

    Ce zice DE FAPT Oana Bogdan, intr-un interviu d’ala frivol, cu intrebari probabil in rafala, la care trebuie sa dai raspunsuri “cu miez” pentru cititori sau ascultatori de radio (frecvent tipul asta la radio):
    https://www.facebook.com/10000861454265 … 52?sfns=mo
    “Dacă AI PUTEA SCHIMBA TRECUTUL, ce ai schimba?
    Aș desființa agricultura și nu aș domestici animalele. Cred că am fi oameni mult mai buni dacă, în calitate de descendenți ai vânătorilor și culegătorilor, nu am avea proprietăți și am trăi în grupuri în loc de cupluri.”

    Adica cumva un fel de scenariu SF, ca in “Terminator” sau “Back to the future”, “Star Trek- first contact”. Cand trebuie sa se intoarca personajul in timp ca sa fie cel mai eficient in a schimba trecutul cu efect pentru viitor? Raspunsul e unul care sugereaza ca, in lipsa trecerii la agricultura, specia umana ar fi ramas la stadiul de grupuri sociale despre care am invatat cu totii la istorie, despre preistoricele societati matriarhale, adica omul ar fi in situatia de a trai in interdependenta cu natura, fara a produce tot deranjul ecologic cu disparitia a mii de specii de animale sau plante, o viata simpla, fara conflicte pentru proprietate (poate doar pentru teritorii, ca in cazul oricarei specii in competitie pentru resurse). Dar e un raspuns despre o ipoteza ideala, o idee copilareasca poate, a paradisului pierdut.
    Fireste, poti sa iesi din aceasta cheie si, daca esti fie ticalos or prost (sau macar sa te faci ca nu intelegi sensul) atunci livrezi cititorului gata enervat al societatii in care nu mai ai timp sa citesti altceva decat titlul si comentariul “formatorului de opinie”, ideea ca asta este o afirmatie politica doctrinara, a prezentului politic si al idealurilor pe termen scurt, mediu sau lung al unui partid care te-ar putea intepa la voturi si influenta.
    Low, low,very low, cum ar zice romanul. Sau, ca sa fiu in contextul intrebarii si al raspunsului rostogolit in media, extrem de primitiv.

    Deci daca cititi interviul unde s-au facut afirmatiile cu agricultura si cu grupurile veti intelege natura acelui interviu si sensul raspunsului la O ANUMITA INTREBARE. Induceti in mod dezgustator ideea ca ar fi o declaratie de program politic, ceea ce nu e. Mai ales ca Oana Bogdan a facut si precizari:
    “Înainte de orice, aș vrea să fie clar că sunt imună la orice formă de bullying online, că nu mă impresionează atitudinile vădit exagerate. Se răstălmăcesc cuvinte și se interpretează cu rea credință. Nu mă sensibilizează deloc aceste practici. Eu cred în misiunea mea și a colegilor mei.

    Astfel, vă rog să-mi îngăduiți să revin cu câteva lămuriri la acest comentariu pentru a reașeza lucrurile în matca unei dezbateri de bun-simț.

    1. Nu a fost vorba nicio clipă în comentariul meu de confiscarea sau deposedarea forțată de proprietate a oamenilor. Ştim cu toții care sunt sensibilitățile istorice ale românilor și câte suferințe a provocat confiscarea violentă a pământurilor și a bunurilor în anii ’50. Bunicii mei au suferit și ei, ca atâția alți români, din cauza ticăloșiei colectivizării. Mai știm, de asemenea, că suntem societatea cu cel mai mare număr de proprietari de locuințe din Europa (97%). Prin urmare, orice referință la vreun model de expropriere precum cel practicat de staliniști și comuniști este lipsită de temei.

    2. Sunt antreprenor, sunt fondatorul unei companii private si știu foarte bine ce înseamnă proprietatea privată în economia de piață. Dar ca arhitectă, am fost mereu interesată de patrimoniul material și imaterial al comunităților umane. Acest interes m-a și adus înspre politică, unde ideea care îmi însuflețește angajamentul este aceea a grijii pentru bunul comun, pentru lucrul public. Am convingerea intimă că societatea românească, traumatizată chiar prin minciuna „proprietății întregului popor” și guvernată haotic de trei decenii încoace, are nevoie să-și redefinească responsabilitatea pentru ceea ce ne este comun: istoria, patrimoniul cultural, orașele, străzile, valorile, viitorul. […}

    Deci CRED CA VREA SA DESFIINTEZE AGRICULTURA AIA IN CARE TAXATI DUMNEAVOASTRA OUALE DIN OGRADA !

    • Adrian, n-am avut timp zilele astea, dar o să-ți trimis niște extrase din monstruozitățile utopice pe care le debitează unii colegi de-ai tăi din Plusul lui Cioloș. Oricum, să spui că agricultura și îmblânzirea animalelor au fost dăunătoare e de noaptea minții. Aia, fără stele :) Și că trebuie să încurajăm bunurile publice și nu proprietatea imobiliară. Vai de noi, Adrian, se reîntoarce marxismul pe cai albi…

      • Adrian spune:

        Nu sunt colegii mei, nu sunt membru PLUS. O cunosc personal pe Oana, ce-i drept. Insa increderea mea in ea nu se extinde si la Ciolos, nu m-am inscris in acest partid asa cum n-am mai facut-o niciodata dupa dezamagirea avuta in aprilie ’90 cu PNL Oricum, declaratiile respective le scoateti din contextul lor si le dati un alt sens fata de ce ar rezulta din acel context. In ce priveste bunurile publice, cred iarasi ca deformati sensul afirmatilor ei. Care nu sunt departe de ceea ce se intampla cu adevarat in occident, in ce priveste autoturismul, de exemplu. D’aia la ei inca n-au murit trenurile asa cum au crapat la noi. De aia exista zone in orase unde pietonul e favorizat in dauna automobilului. De aia lumea chiar merge cu bicicleta in toate anotimpurile (ce-i drept, ierni mai putin aspre ca la noi, desi din cauza schimbarilor climatice nici la noi nu mai e cum a fost) pe segmente de drum speciale. De aia transportul in comun e favorizat pretutindeni. Nu a zis despre proprietatea imobiliara in felul cum rezulta de la dvs. Sau chiar nu stiti ca antreprenoriatul imobiliar in vest se bazeaza mult pe faptul ca statul in chirie este ceva foarte comun si mai avantajos economic cateodata iar ca locuirea are acolo o cu totul alta calitate in ce priveste spatiile comune? Asa cum era candva aceasta calitate si la noi, la blocurile interbelice moderniste din Bucuresti sau in parcelarile facute de marile societati sau de catre mult mai eficienta societate a “locuintelor eftine” de acum 100 de ani care chiar mergea, spre deosebire de ANL contemporan. Stiti toate astea dar refuzati sa le vedeti in ceea ce spune Oana.
        Oricum, pentru cineva care foloseste mirul la ocazii speciale, nu va raportati deloc la predica duminicii XII, a tanarului bogat. Iisus nu l-a pus pe omul ala sa renunte la proprietatile lui ci i-a raspuns direct la intrebarea pusa, care era cum sa faca sa mosteneasca viata vesnica dupa ce facuse tot ce trebuie din respectarea celor 10 porunci. Iisus i-a zis „Dacă voieşti să fii desăvârşit, du-te, vinde averea ta, dă-o săracilor şi vei avea comoară în cer; după aceea, vino şi urmează-Mi”
        Sunteti gata sa spuneti ca Iisus era un marxist bolsevic aplicand aceleasi judecati pe care le-ati facut Oanei? Precizez ca eu sunt ateu, cel mult agnostic. Dumneavoastra insa, ca purtator de mir, sunteti un credincios crestin declarat. Sau e doar o forma de fatarnicie, specifica mediului politic?

        • Poate zici ceva și de agricultura și îmblânzirea animalelor care au făcut rău omenirii. Eu zic să o lăsați baltă și să o ascundeți o vreme pe doamna. Eventual într-un cârd de pinguini, care trăiescu în cupluri și grupuri în același timp, cum zicea o altă vajnică apărătoare.

      • Adrian spune:

        Si chiar sunt curios daca imi veti trimite ceva, mai ales ca sunt singurul comentator de pe acest blog cu identitate la vedere. Si probabil si unul dintre foarte putinii cu care ati si avut discutii de la om la om in mai cateva ocazii (la intalnirile cu blogurile liberale, cu centenarul bisericii armenesti)…

  8. Adrian spune:

    Comentariul in asteptare pentru ca am introdus linkuri explicative.

    In esenta am vrut sa va intreb daca nu va e rusine sa aplicati aceeasi manipulare care vi s-a intamplat in chestiune impozitarii oualor:
    “Acesta a afirmat că e o minciună a presei și că nu a vorbit despre impozitarea ouălor. Ulterior, după ce vicepreședintele ALDE a acuzat presa că ”minte” și ”dezinformează”, acesta nu a mai dorit să continue dialogul și a închis telefonul.

    “Idioțenia cu impozitarea cotețelor și a găinilor a fost o invenție a presei”, a spus fostul ministru de Finanțe Varujan Vosganian, la Antena 3.

    După ce moderatoarea emisiunii i-a amintit de postarea sa de pe o rețea de socializare, vicepreședintele ALDE a replicat:

    ”Eu pe Facebook nu am scris așa ceva, inventați. Dumneavoastră ați mintit. Impozitarea ouălor este o idioțenie inventată de unele posturi de presă. Niciodată nu am spus așa ceva și nu are rost să continuați să inventași așa ceva”, a transmis Vosganian, moment în care a închis telefonul.”

    Faceti exact acelasi lucru acum. Jenant.

    • Eu nu am închis niciun telefon, eram în mașină și s-a întrerupt. Oricum, interpretarea aia a fost o idioțenie. O să-ți trimit doar citate, ca să nu zici că interpretez. Ia-l pe ăsta, din reinterpretarea autoarei: „ Ceea ce ne va duce înainte ca societate este încrederea în bunul public (material și imaterial) și nicidecum acumularea individuală de obiecte și pământuri. ” Pe bune??? Societatea merge înainte prin bunuri publice??? Și pe alea cine le administrează? Bănuiesc că statul. Frumos, Adrian. Cum ziceam, pe cai albi spre utopia comunistă.

      • Adrian spune:

        Statul Israel a renascut pentru ca au infiintat unii niste proprietati comune numit kibbutz. Si la noi a exista in traditia romaneasca administrarea bunurilor comune in sate – mai ales la mosneni si razesi. Islazul sau padurea erau strasnic pazite si exploatate in comunitate, fara ca sa avem nici cel mai mic gand ca mosnenii ar fi fost niste bolsevici. Si la sasi lucrurile au mers bine in istorie, pentru ca au facut lucrurile in comunitate – vecinatati se chemau. N-ar fi facut ce-au reusit sa faca altfel, nimeni nu putea sa-si faca gospodaria far aajutorul comunitatii. Biserica fortificata era locul unde isi pastrau cu toti bunurile in siguranta, in orase nimeni nu facea un gest in afara breslelor care au facut piete si fortificatii ca marca a comunitatii. Un fel de amintiri despre viitor. Lucrurile s-au petrecut deja chiar daca sunt catalogate drept utopii.

        • Mai e puțin și o să zici că și societățile pe acțiuni și cooperativele sunt bunuri publice. Nu mai încerca să justifici utopii neomarxiste. Am văzut în istorie ce înseamnă când spui că bunurile publice au o valoare socială ai mare decât proprietatea privată.

  9. edi spune:

    Jane, …chiar asa sã fi secat sursa de inspiratie, ca sã ajungi dependent de ce mai prinzi “convenabil” din ce “descoperã” media, hmmm ?

    Of, of, of … !

    “Așa? la pensii, care va să zică? “