Cei care acuză coaliția ALDE – PSD că încearcă să subordoneze Justiția pornesc de la ipoteza neverosimilă că înainte de 2017 Justiția era independentă. Sau, dimpotrivă, de la ipoteza că ei știu cum se face?

basescu macovei

48 Responses to “Cei care acuză coaliția ALDE – PSD că încearcă să subordoneze Justiția pornesc de la ipoteza neverosimilă că înainte de 2017 Justiția era independentă. Sau, dimpotrivă, de la ipoteza că ei știu cum se face?”

 1. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  Pai realitatea cam asta este, alianta psd-alde n-a incercat nicio clipa sa instaureze dreptatea, ci a incercat in permanenta sa schimbe cite ceva pe ici pe colo dar sa nu se schimbe nimic din mecanismele care actioneaza butoane! Dupa cum zicea si Portocala: “puterea mea nu sta in functie ci pe butoane!”

  Adica, atimci cind ai in functiune un sistem opresiv atit de puternic si tu… maresti buegetele tuturor institutiilor care fac parte din acest sistem… spune tot despre intentiile tale, iar restul… sunt povesti pentru prosti!

  Atita timp cit un astfel de sistem exista, si cit timp poate opera linistit pe linga lege pentru ca nimeni (dar ABSOLUT nimeni!) nu face nimic pentru a stopa prin lege posibilitatea acestui sistem de a-si face singur legea… pe mine unul chiar ma doare in cot cine este la butoane!

  Ma revolta doar cind vad pe unii care vor ei sa ma prosteasca si sa ma faca sa cred ca le pasa si ca se preocupa! Oridecite ori era cazul sa se faca ceva concret n-am auzit decit de-astea: da ce-o sa zica cutare, dar cum o sa ne vada cutare, e rusine, samd, cind defapt exact dar exact aceleasi scuze le bagau si cei dinainte care au “reformat” acest stat!

 2. Barosanul spune:

  @ All
  Breaking NEWS!!!!
  @ Vosganian is da masteratul in ANALFABETISM sa fie in ton cu Veoreca & All ;)

  VarujanVosganian spune:
  februarie 16, 2019 la 8:06 pm
  Cred că trebuie să fii idiot să stai cincisprezece ori ce ochii țintă pe tribună, chit că se vorbește de acolo, chit că nu, chit că se spun prostii sau se fac revelații. Pe bune… oricțtă răbdare am avea și eu, Domnul e martor, la Legea bugetului am avut destulă.

  VarujanVosganian spune:
  februarie 26, 2019 la 12:42 pm
  E cum bînuiam, OUG 7 nu are măsuri de natură să argumenteze astfel de proteste.

  VarujanVosganian spune:
  februarie 27, 2019 la 5:21 pm
  Aveți cu ce vî mândri

  ”VarujanVosganian spune:
  februarie 16, 2019 la 8:11 pm
  Incțt să transmiți același mesaj de două ori”

  VarujanVosganian spune:
  februarie 18, 2019 la 6:05 pm
  Când voial eu sp intrăm în PPE era anul 2003, PPE arăta altfel.

  VarujanVosganian spune:
  februarie 14, 2019 la 7:04 pm
  Nu te mai uita la filme din astea

  VarujanVosganian spune:
  februarie 16, 2019 la 8:07 pm
  Păi nici acum cum nu se scandalizează decât cei care se scandalizează doar când îmi aud numele.

 3. Adam Mareș spune:

  Toate partidele știu cum se face. :D

 4. Alzara1918 -Sibiu spune:

  Vor și ei puterea pe care au avut-o ceilalți fara sa vadă ce i s-a întâmplat ( parțial ) clanului B&E ! Nu vor reuși pentru ca nu peotecyia ( neinteresată ?) a Occidentului .
  O notâ aparte , totuși , pentru profesionalismul lui TT ( îngrădit politic)o rara avis academică ( alături de puțin prețuitul IA Pop )

 5. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  de vreo 10 ani va zic ca o sa ajungem ca-n India:

  https://www.dcnews.ro/tren-deraiat-circulata-feroviara-afectata_642377.html

 6. elenick spune:

  @all,

  https://www.g4media.ro/uniunea-scriitorilor-se-declara-ingrijorata-de-politizarea-si-controlul-asupra-justitiei-si-solicita-majoritatii-psd-alde-sa-renunte-la-aceasta-tentativa.html

  VV, parca erati vicepresedinte sau oricum in conducerea Uniunii Scriitorilor, nu? Pai si cum, Nicki fu un fel de Brutus? :)

 7. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  analogia cu jocul copiilor la carusel a fost absolut conforma cu realitatea, din pacate! Nu degeaba tot zic eu ca toti politicienii care au detinut functii oficiale sa fie lustrati, nu inainte de a se limita numarul de mandate pentru orice ales la doua mandate. Ceea ce ati descris se poate numi falimentul clasei politice postrevolutionare.

  Dar nu-mi fac iluzii, dupa cum am si specificat oamenii politici nu-si vor taia singuri craca de sub fund, politicienii n-au invatat nimic din istorie si intind coarda pina va veni poporul sa le-o taie cu forta!

  https://www.youtube.com/watch?v=UbqGTzMeTOQ

  • Astea sunt prostii. Au mai fost astfel de schimbări, după tot felul de revoluții. Și ce s-0a câștigat din asta?

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Fiecare revolutie e o … evolutie! In urma fiecarei revolutii ramine ceva bun. Desigur, intotdeauna exista si victime, de regula cei care tin cu dintii sa fie ei acolo cu orice pret…

    Mie mi-e foarte clar ca e nevoie de un upgrade major, cu actualii politicieni nu se poate mai mult! E nevoie de minti necontaminate de birocratism, e nevoie de oameni cu viziuni moderne in domeniul economic, globalizarea a schimbat radical paradigma in domeniul comertului, ori cu mentalitatea asta de suprabirocratizare nu se poate tine pasul cu economiile moderne.

 8. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  mai zic odata, poate cine stie, de data asta…

  Vad ca in discutiile astea interminabile despre ce abominatii faceau si fac procurorii nu pune nimeni punctul pe i! Se tot dau exemple, se tot fac comparatii cu justitia din SUA sau alte tari, omitindu-se exact aspectul cheie: in SUA procurorii nu sunt magistrati!

  Prin urmare puteti discuta 1000 de ani, sistemul va ramine unul abuziv! In SUA nu se inghesuie nimeni sa devina procuror daca a studiat dreptul, si motivul e simplu: e munca grea munca de procuror in SUA! Trebuie sa stii literalmente TONE de legi, n-ai cum sa eviti vreuna, n-ai cum sa incalci drepturi, n-ai cum sa iei probe ilegale, n-ai cum falsifici probe, samd, pentru ca exista consecinte extrem de precise si dure pentru fiecare mica abatere! Ca sa nu mai zic ca scaderea ratei condamnarilor obtinute de un procuror sub 95% duce la demitere, procurorii sefi atunci cind isi fac echipe sunt extrem de atenti la cifrele candidatilor, si ii zboara instant cind se deterioreaza cifrele, deoarece altfel urmeaza sa zboare ei!

  Tocmai de aceea, la ei este cit se poate de normal ca procurorii sa fie numiti politic! Chiar si de catre opozitie!

  Deci, atita timp cit nu veti schimba paradigma cu procurorul magistrat… puteti continua precum nebunii de la casa de nebuni, sa va uitati zece ani la aceiasi gaura din zid in speranta ca la un moment dat va aparea ceva de vazut!

  • Pentru a-i scoate pe procurori din magistratură trebuie schimbată Constituția. USL putea s-o facă dar acolo era POnta.

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    si in noua legislatura care va mai e scuza? Eu vad ca va temeti pina si sa aduceti vorba!

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Va dau tot eu raspunsul:

    La inceputul noii legislaturi a venit consiliera juridica a lui ioHa si i-a zis lui Tariceanu: domnul presedinte nu mai doreste nicio modificare a Constitutiei!

    Iar Tariceanu a zis: bine! Si a inchis comisia care se ocupa cu modificarea Constitutiei!

    Asa mi-am putut si eu da seama cine cu cine joaca defapt…

 9. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  v-a zis-o bine Savaliuc: ati evitat sa-l suspendati pe ioha atunci cind trebuia, iar acum suportati consecintele! Am zis-o si eu de 2 ani. Si am mai zis si mentin parerea: o sa-l suspendati pina la urma ca nu veti avea incontro, dar o veti face intr-un moment cind veti baga tara intr-o situatie nu doar jenanta ci chiar si critica! Si o veti face poate chiar cu riscul sa-i asigurati de-a binelea un al doilea mandat!

  Dar in fine, eu pun inactiunea asta a dvs pe seama complicitatii cu sistemul…

  • Știu că tu voiai să te distrezi puțin, dar în ianuarie 2017 procedura de suspendare putea duce la consecinte imprevizibile.

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Gresit! Pe mine unul ma doare exact in cot! Daca as fi avut vreo speranta ar fi insemnat ca sunt chiar in ultimul hal de prost!

    Eu doar trec in revista ceea ce se petrece, si mai zic cite o parere ca sa le citesc tot eu peste ceva vreme, si sa-mi pot dovedi ca inca sunt lucid si vad clar situatia, spre deosebire de dvs…

 10. livia spune:

  https://www.dcnews.ro/damen-gigant-scandal-de-coruptie-in-olanda-incearca-din-rasputeri-sa-blocheze-procesul_642521.html

  Proaspatul doctor, frans, ce o fi avand de zis? Sau nu zice, pentru ca Romania este cea mai corupta tara?????

 11. ○sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  daca ar fi sa identific un motiv major pentru starea actuala a tarii cred ca de departe cel mai bun dintre ele ar fi faptul ca la noi parlamentarii odata alesi deja se simt favorizati ai sortii, deja ei sunt peste muritorii de rind, cum sa-i vezi pe ei ca-si sufleca manecile si se apuca de treaba cind ei sunt iubiti de divinitate si n-au voie sa faca efort?!

  Daca n-ar fi asa, ar fi observat acesti parlamentari ca pina si mecanismele elementare ale functionarii statului sunt profund depasite. Ei muncesc o zi jumate pe saptamina la parlament, ca si cum n-ar fi mai nimic de facut pe-acolo, dupa care merg in circumscriptie sa astepte la cabinet pe tata Leana sa se plinga ca n-are semafor linga scoala (alina gorghiu era experta in nimicuri de-astea), sau sa-l astepte pe badea Gheorghe care vine sa-l pirasca pe primar ca a depus o cerere de nustiu cind si nu raspunde…

  In viziunea mea preocuparea parlamentarilor in teritoriu ar trebui sa priveasca problemele locale specifice care pot fi rezolvate doar la nivel national. Apoi, preocuparea parlamentarilor in teritoriu in niciun caz n-ar trebui sa priveasca probleme materiale, ci doar probleme structurale! Care din nefericire sunt cu duiumul, si de care nu se preocupa nimeni in parlament. Parlamentarii si-au facut un obicei in a-si delega atributiile constitutionale, acelea de a legifera, catre nivele inferioare, in felul asta ei s-au scapat de treaba, si asa ajungem sa avem tot felul de protocoale in toate domeniile, tot felul de regulamente interne (care defapt numai interne nu sunt), tot feluld e ordine ale micilor tiriplici pe plan local. Chipurile asta se numeste … descentralizare! :D :D :D

  Atunci e si normal ca nu mai are loc nicio dezbatere pe problemele concrete care macina tara asta, pentru ca practic nu mai exista loc unde s-ar putea petrece ele! Cind ai vrea sa se discute ceva concret, de la nivel central te paseaa baietii de ajungi pina la urma sa discuti cu portarul de la scoala, spital, sau primarie…

  Si cind lucrurile se imput in ultimul hal, mai vezi pe cite o macovei, basescu, sau chiovesi ca vin ei si fac “reforme”, sau mai simplu spus, aranjeaza lucrurile cum le convine lor… Ei bine, aceste lucruri sunt posibile doar din cauza faptului ca e gresita fundamental structura mecanismelor care angreneaza functionarea statului.

 12. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  daca ar fi sa identific un motiv major pentru starea actuala a tarii cred ca de departe cel mai bun dintre ele ar fi faptul ca la noi parlamentarii odata alesi deja se simt favorizati ai sortii, deja ei sunt peste muritorii de rind, cum sa-i vezi pe ei ca-si sufleca manecile si se apuca de treaba cind ei sunt iubiti de divinitate si n-au voie sa faca efort?!

  Daca n-ar fi asa, ar fi observat acesti parlamentari ca pina si mecanismele elementare ale functionarii statului sunt profund depasite. Ei muncesc o zi jumate pe saptamina la parlament, ca si cum n-ar fi mai nimic de facut pe-acolo, dupa care merg in circumscriptie sa astepte la cabinet pe tata Leana sa se plinga ca n-are semafor linga scoala (alina gorghiu era experta in nimicuri de-astea), sau sa-l astepte pe badea Gheorghe care vine sa-l pirasca pe primar ca a depus o cerere de nustiu cind si nu raspunde…

  In viziunea mea preocuparea parlamentarilor in teritoriu ar trebui sa priveasca problemele locale specifice care pot fi rezolvate doar la nivel national. Apoi, preocuparea parlamentarilor in teritoriu in niciun caz n-ar trebui sa priveasca probleme materiale, ci doar probleme structurale! Care din nefericire sunt cu duiumul, si de care nu se preocupa nimeni in parlament. Parlamentarii si-au facut un obicei in a-si delega atributiile constitutionale, acelea de a legifera, catre nivele inferioare, in felul asta ei s-au scapat de treaba, si asa ajungem sa avem tot felul de protocoale in toate domeniile, tot felul de regulamente interne (care defapt numai interne nu sunt), tot feluld e ordine ale micilor tiriplici pe plan local. Chipurile asta se numeste … descentralizare! :D :D :D

  Atunci e si normal ca nu mai are loc nicio dezbatere pe problemele concrete care macina tara asta, pentru ca practic nu mai exista loc unde s-ar putea petrece ele! Cind ai vrea sa se discute ceva concret, de la nivel central te paseaa baietii de ajungi pina la urma sa discuti cu portarul de la scoala, spital, sau primarie…

  Si cind lucrurile se imput in ultimul hal, mai vezi pe cite o macovei, basescu, sau chiovesi ca vin ei si fac “reforme”, sau mai simplu spus, aranjeaza lucrurile cum le convine lor… Ei bine, aceste lucruri sunt posibile doar din cauza faptului ca e gresita fundamental structura mecanismelor care angreneaza functionarea statului.

  PS – un comentariu duplicat a intrat in asteptare deoarece mi-a scapat o litera la nume

 13. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  am observat de-a lungul vremii o oarecare protectie din partea dvs catre asazisii “intelectuali”. S-au incimentat in opinia publica anumite nume care se clasifica la categoria “intelectuali”. Anumiti oameni se simt datori de coniventa sa le zica alora “intelectuali”. Asta se intimpla pentru ca nici aia la rindul lor sa nu conteste calitatea de “intelectuali” a celor care se subscriu cutumei.

  Dar va spun eu pe sleau, ca stati linistiti: nici dvs, nici aia nu sunteti intelectuali!

 14. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ all

  faceti un exercitiu simplu de constatare: urmariti daca vreun membru ALDE rosteste in vreo emisiune de televiziune cuvindul: securisti!

 15. livia spune:

  V-ați întrebat totuși care-s costurile adevărate ale menținerii trupelor americane? În afara faptului că absolut tot ceea ce înseamnă clădire, teren s.a.m.d. e pus gratis la dispoziție, armata americană nu plătește niciun impozit pentru construcțiile pe care le face sau terenurile pe care le ocupă. Mai mult, în respectivele zone se cedează suveranitatea, legea care acționează fiind cea americană, nu cea românească. Asta înseamnă că, dacă ești omorât într-o bază americană, vinovatul nu va fi judecat în România, ci i se va face un blat de proces în SUA, unde va fi scos nevinovat.

  În caz că nu știați, soldații americani nu plătesc nicio taxă în România. Banii de TVA li se returnează pe baza chitanțelor depuse la fisc de comandamentul american. Mai mult, în cazul în care cumpără combustibil, li se returnează accizele și restul taxelor de solidaritate incluse în acel preț. Cu alte cuvinte, în timp ce un om normal plătește cu 5 lei litrul de benzină, americanul îl ia cu 1.2 lei. „C-așa e ei, mai săraci!”

  În afara acestor mizilicuri, România mai acoperă între 30%-50% din cheltuielile trupelor staționate. Despre banii ăștia nu v-a spus nimeni, dar dacă veți studia bugetul Ministerului Apărării veți vedea că sunt incluși într-un capitol distinct.

  Asta a fost până acum. Lucrurile însă se schimbă deoarece Trump a inițiat programul “Cost Plus 50″. Știți ce înseamnă asta? Nici mai mult nici mai puțin decât că țările în care staționează trupele americane vor fi obligate să plătească 100% din toate cheltuielile armatei americane, la care se va adăuga un premium de 50%. Așa, de amorul siguranței pe care ți-o oferă „Unchiul Sam”. Ca să înțelegeți mai bine ce presupune asta, vă voi da un exemplu banal. În cazul în care armata americană decide că „rușii e pă noi” și că trebuie să aducă aici tehnică militară avansată, România va decarta banii necesari transportului și întreținerii la care vom adăuga 50%. Dacă Unchiul Sam decide că trebuie să aducă inutilele avioane F35 pentru patrulare, vom plăti atât transportul lor aici, cât și cheltuielile de funcționare și întreținere, în ciuda faptului că, în realitate, ele vor servi strict antrenamentului soldaților americani, neaducându-ne niciun beneficiu. La fel și cu scutul lu’ Pește. Cu toate că acel monstru inutil asigură strict securitatea SUA, în timp ce pe noi ne transformă în țintă rusească, va trebui să-i plătim întreținerea la care, desigur, vom adăuga și plusul de 50%.

  Iată cum tributul vine acum sub o altă formă: cea a, chipurile!, asigurării protecției. Dacă până mai ieri ne-au jupuit de bani cu fier vechi vândut ca tehnică militară, acum au inventat o șmecherie mult mai eficientă: plata pentru nimic. Cel mai probabil, de anul viitor, bugetul Ministerului Apărării va trebui majorat substanțial. Cei 2% din PIB se vor duce lejer spre 5%-6%. Din nou suntem proștii istoriei și ne lăsăm jumuliți.”

  • elenick spune:

   Iar ai uitat sa mentionezi sursa comentariului. de altfel nu e greu de ghicit, trebuie sa fie vreun tzutzer al glorioaselor Sputnik sau Rossia Today ori al ceva mai ”acoperitei” Antena 3”, adica obiect al ”spalarii creierului”, temeinic! Nici tu nu esti prea departe, mai ales ca fiind creier mai putin, spalarea se face mai repede! :)

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ livia

   n-avem ce face, e prea tirziu pentru a mai schimba ceva… Americanii si rusii se joaca good cop – bad cop cu noi, armata nu avem (ca deh, securistii sunt militari doar la computer, iar pe rusi n-ai cum sa-i bati dindu-le cu computerele in cap), amenintarea rusa si nu numai chiar exista, iar pretul apararii trebuie platit atunci cind vrei sa te apere altii… E un fel de tribut modern, nu-l mai platim la turci, il platim la ue si la nato… Oricum, la ce a mai ramas din economia asta eu ma mir ca mai putem plati si de-astea… Imi imaginez cam cum ar fi daca noi azi am fi dati afara din ue si din nato :D :D :D Cred ca din secunda doi am retrai aniul 1990!

  • Nu cred că trebuie să privim lucrurile așa: cât costă trupele americane?

 16. elenick spune:

  @all,

  Din productia frecventa a ”spalatorilor”, de unde rezulta cat pret pun ei pe intelectul spectatorilor! nici de ras nu prea mai e! :(

  https://www.aktual24.ro/propaganda-disperata-a-psd-guvernul-psd-a-facut-astazi-30-de-km-de-autostrada-in-doar-trei-ore/