Întrebare

Pornim de la următoarele ipoteze: 1. Orice partid vrea să guverneze. 2. Pentru a guverna, ai nevoie de o majoritate parlamentară. 3. În România de azi, pentru a realiza o asemenea majoritate, e nevoie de o alianță de partide.

Și acum întrebarea: Dacă nu vă place alianța noastră cu PSD, cu ce alte partide ați fi vrut să ne aliem?

cum-va-arata-viitorul-parlament-18560531

45 Responses to “Întrebare”

  1. Marga Maggie Gigi spune:

    Ba ne place foarte mult : spune-mi cu cine te aliezi ca sa-ti spun ce penal analfabet esti
    :D :D :D

    • Klimowicz Gabriel spune:

      Vosganian e orice numai analfabet nu. Numai un analfabet sau o vacă analfabetă îl poate acuza de așaceva. În ceea ce privește penalii … Iohannis, nevastă-sa, Augustin Lazăr, Codruța Koveși, Portocală, Onea, liota de fabricanți de dosare de la DNA, ăștia da penali.

  2. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

    Pai e gresit incepind cu punctul 1! Cum adica orice partid vrea sa guverneze? Care-i scopul? La putere cu orice pret, doar doar isi vor gasi motivare sa stea in partid anumiti membri care vor ceva ciolan?

    Punctele 2 si 3 nici nu mai au relevanta in contextul in care un partid ar trebui sa aiba o ideologie, principii si ar si da doi bani pe ele!

    Lasind laoparte faptul ca in Republica Securocratica Romalia (RSR) nu exista vreun astfel de partid asta nu inseamna ca e gresit vreun gram ce-am zis mai sus!

    Eu am traiti si-n alte tari, si am vazut chiar si in RSR guvernari minoritare, guvernul Tariceanu sustinut de PSD care nu era la guvernare, si cu atit mai mult ar putea exista si guverne ale unui partid care ar avea cele mai multe voturi si ar fi sustinute de alte partide care n-ar fi la guvernare! In felul asta ar acorda o sustinere conditionata de mentinerea anumitor linii politice.

    Din pacate cam toate partidele din RSR si-au pierdut menirea pe drum, si anume aceea de a reprezenta vointa cetateanului! Deci, mi se pare foarte normal ca aproape nimeni sa nu mai aiba incredere in politicieni! Ei fac ca maimuta in campanie electorala, iar dupa alegeri zic ca au fost alesi ca sa conduca… (dupa cum ii taie capul evident) :D

    • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ VV

      as putea pune pariu pe un milion de euro ca 99.99% din membri ALDE nu cunosc un singur articol din statut! Nici la alte partide situatia nu e cu mult mai roz, dar ALDE cred ca e cam singurul partid care n-are ideologie nici macar de paravan! Defapt ALDE cind s-a infiintat a zis doar ca preiau ceea ce era pe vremuri pnl-ul ca ideologie numai ca nu s-a obosit nici macar sa explice anume la ce se refera! Au folosit cum ar veni in IT un fel de shortcut, de genu: ii stiti pe aia? Noi vom continua politica lor! :D

      Iar la nivel de continut ALDE e ca un partid gol: in fata cortinei 2-3 lideri cunoscuti, in spatele cortinei… nimeni! :D

    • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ VV

      as face o previziune: ALDE va lua sub 9% la europarlamentare, desi in trecut fiind pe o nisa buna, acea a votantilor liberali traditionali care erau nemultumiti de ce a devenit pnl-ul si care insistau pentru dreptate pina la capat, si desi ALDE ajunsese pe acest palier pina pe la 13-15%! Cred ca lumea s-a lamurit din decembrie incoace de faptul ca ALDE e un partid al povestilor si nu al faptelor, cind ei probabil se asteptau la reactii ferme referitor la buegetele serviciilor si presedentiei defapt au putut vedea reactii ferme doar cu referire la domeniul energiei! Apoi, cred ca lumea s-a lamurit ca acest partid n-a facut altceva decit sa ameteasca dorintele oamenilor prin povesti, caci la nivel de fapte n-a facut altceva decit sa exprime scuze de genu: nu e cazul acum, ce-o sa zica UE, ce-o sa zica rezistacii, samd…

      Daca as veni acum de pe Marte si n-as sti cine e la guvernare si m-as uita la ce se petrece mi-as zice ca precis e un partid controlat de statul subteran!

      Ii vad si pe securistii astia infiltrati in presa, morsa competenta care e si ceva ideolog cred al statului subteran zicea acu 2 zile dupa ce iesise la iveala ce facuse Loazar ca e e scandalos ca nu iese Loazar cu o declaratie, macar sa se scuze ca asa erau vremurile, samd, si ghici ce: azi exact asta a facut Loazar! :D :D :D

      Sunt intr-atit de versati acesti securisti incit poate nici virusul gripal n-are asa mare putere de adaptare la vremuri! Din ce in ce mai multe voci spun ce spuneam eu demult: era obligatorie lustratia, iar acum deoarece nu s-a facut la timp, asa cum am mai zis ar trebui facuta lustratia extinsa pina la nivelul zilei de azi!

      Nu se va face, asata-i clar, solutiile sunt atit de simple incit doar cretin sa fii sa nu le vezi, dar din moment ce vointa este de a se acoperi acesti securocrati de care depind toti… e evident ca oricie politicieni ar alege lumea vor face acelasi lucru: sa mascheze firele de care sunt trasi!

      De exemplu, in situatii cu multe date de studiat cum au fost arhivele securitatii s-ar fi putut face publice acele dosare pe internet sa le poata studia toata lumea! E la mintea cocosului ca s-ar declansa instantaneu iadul, pentru ca lumea insetata de dreptate ar depista azi in functii publice alese sau numite un numar imens de oameni care intrecut erau cite-un Loazar pe undeva! De aceea s-a creat CNSAS, o interfata care filtreaza la sursa ce trebuie stiut si ce nu! Ca nu degeaba Loazar a primit aviz favorabil de la ei! :D :D :D

    • Eu zic ca un partid trebuie să aibă vocația guvernării. Tu spui că vrem să guvernăm cu orice preț. Eu cred că e o deosebire de percepție. Nu cred că ctrebuie plătit orice preț. De pildă eu n-aș guverna împreună cu USR.

      • sorin gyorgyfalvi spune:

        @ VV

        Interesant. N-ati putea guverna cu USR si ati omis sa spuneti acelasi lucru despre PNL… hmmm :o

        Deci, exact precum in vremea cind eu va acuzam ca vreti sa faceti fuziune cu PDL si nu recunosteati dar cind eu va ziceam ca e un partid nefrecventabil dumneavoastra veneati cu remarci de genu ca in pdl exista si oameni frecventabili, asa ati ramas si azi de aceiasi parere probabil!

        Bun de stiut! NU pentru mine, ca eu oricum nu votez si nici intr-un caz n-as fi votat ALDE nici intr-un caz, dar pentru cei care voteaza, sa stie la ce se pot astepta!

        • Termină cu prostiile. Doar vezi ce postez.

          • sorin gyorgyfalvi spune:

            @ VV

            eu vad ce postati, dar eu nu fug dupa fenta, dvs. fiind un versat al politicii ultimilor 30 de ani si Stiti-Dvs-Cine sunt cei a caror nume nu e bine sa-l pronunti nici macar in gluma, nici macar pe blog, pentru ca se supara rau… asa ca eu cunoscind astea sunt mai atent nu la ce postati… ci la ce NU postati!

            Oricum, avind in vedere ca a inceput campania si eu sunt in dezavantaj pentru ca-mi iau scafalce din 2 directii simultan… o sa fac o pauza strategica pina dupa alegeri cind cel putin una din parti va fi redusa la tacere, si vom relua ostilitatile DUPA!

      • sorin gyorgyfalvi spune:

        @ VV

        Si mai cred eu bazat pe faptele pe care le vad (sau mai binezis nu le vad) ca ALDE e un partid focusat pe… “sa treaca timpu, sa vina banutsu, fara prea multa agitatie, fara prea multe povesti, ca si asa exista destui romani suparati pe altii care o sa ne voteze pe noi!”

  3. Tudor spune:

    Au dreptate antevorbitorii mei, inclusiv bozgoru” :) , dv sunteti defect; defect de ciolan, mai exact :)

    O minte normala a unei persoane bine intentionate pleca de la premisa ca intra in viata politica nu in interes personal, ci pentru a servi binelui public.

    N are rost insa sa dezvolt subiectul, e vorba despre principii si onoare, chestiuni in mod sigur nu fac parte din sfera de interes a unor curve politice…

  4. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    sunt uimit cum vad la tv pe toate canalele cum incearca unii sa gaseasca tot felul de scuze pentru ce-a facut Loazar la Aiud! Ba ca accepta ca Loazar n-ar fi stiut de scrisoare, ba ca n-avea ce face ca asa erau vremurile, samd… Imi dau astfel seama cine defapt apara si azi securismul…

    E atit de simplu: Loazar fiind presedintele comisiei de eliberare i-a refuzat omului in 2 rinduri dreptul LEGAL de a primi aviz favorabil pentru a se prezenta in instanta cu cererea de eliberare conditionata! Astea sunt faptele! Restul sunt povesti! Acest tortionar securist este azi procuror general al RSR fiind tolerat in aceasta pozitie de catre actuala guvernare care dupa cum ziceam inca de acu 2 ani l-a plasat ca ministru al justitiei pe Rudotel ca sa fie paratraznet pentru lucrurile pe care se temeau sa le faca ei!

  5. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    am fost prin oras, se vede ca se apropie alegeri: unii asfalteaza, sapa, ceilalti dau amenzi! :D :D :D Pentru toate fleacurile: trecut prin loc nepermis, parcat neregulamentar, aruncat hartii pe jos, praf pe tocul usii in magazine, samd… Cel putin in sectorul 3 unde stau lumea injura! Ghiciti pe cine! :D :D :D

    Sunt curios cine iese in avantaj din concursul asta! :D

  6. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ all

    l-au saltat pe Julien Assange pina la urma, deh… ghinion, as zice! Ca daca era roman faptele lui erau prescrise de vreo 7 ani! :D :D :D

  7. Tudor spune:

    S a tacanit de tot Tariceanu?

    „Știam de tragedia lui Gheorghe Ursu. Întâmplarea face, de exemplu, că băiatul disidentului Gheorghe Ursu care a murit în închisoare – știți toată istoria – mi-a fost chiar student și la vremea respectivă, subiectul acesta a venit să ni-l împărtășească, mie și încă unui coleg de-al meu, cu mare frică, pentru că era… se temea că acest lucru ar putea să aibă consecințe asupra lui, urmă să-și pregătească examenul de diplomă…”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu în emisiunea „Jurnalul de seară” de la Digi24.

    „Nu l-am cunoscut niciodată personal pe domnul Călin Popescu Tăriceanu.
    Nu mi-a fost profesor sau asistent la facultate sau în vreun alt cadru.
    Înțeleg că domnul Călin Popescu Tăriceanu a fost cadru didactic la Facultatea de Construcții. Eu nu am urmat această facultate, ci pe cea de Automatizări și Calculatoare, la Institulul Politehnic București.

    La momentul uciderii tatălui meu de către Securitate, în închisoare, eu nu mai erau student de doi ani. Am terminat facultatea în anul 1983, deci nu avea cum să-mi fie teamă că acest lucru ar putea să aibă consecințe, pentru că ar fi urmat să-mi pregătesc examenul de diplomă.
    Deci, nu cred că mai e nevoie să menționez că aceste afirmații ale politicianului Călin Popescu Tăriceanu sunt în întregime false”.

    „Nu e plauzibil, deci, că pe domnul Tăriceanu îl înșală memoria. Aceste lucruri nu se uită și cu atât mai puțin pot fi construite “din greșeală”, printr-o festă a unor amintiri în derivă. Este evident că domnul Tăriceanu a compus această dezinformare cu scopul vădit de a induce în eroare opinia publică. El dorește să se asocieze în acest mod abject cu cauza și memoria unui disident. Se erijează nu doar într-un profesor al meu (care n-avea cum să fie), dar – printr-oinsalubră manevră oportunistă – chiar într-un apropiat al meu, deosebit de intim, în care aș fi avut atâta încredere, încât să-i fi confiat informații despre soarta tatălui mei ucis de Securitate!”, acuză fiul disidentului anticomunist.

    • elenick spune:

      Dezgustator! tocmai voiam sa postez si eu! Inclin sa cred ca nu mai e in toate mintile, ca multi alti politicieni, de altfel… :( Iata de ce as propune examen psihiatric riguros, eliminatoriu, la intrarea in Parlament, guvern, administratie in general, companii de stat, etc – peste tot unde o minte ratacita poate face ravagii in activitatea curenta!

      • elenick spune:

        PS. Iar ”dementul” asta se considera indreptatit sa devina presedintele Romaniei!… sub o ploaie de laude mincinoase si tzutzareala de joasa calitate a celor din jur! Jalnic!

      • Nu vă mai agățați de fleacuri. Ca idioțenia cu mirul… Exagerări și răstălmăciri.

        • adrian spune:

          Si dvs o tineti langa cu zicerile Oanei Bogdan si cu interpretarea ca asta e doctrina partidului de care apartine. Asumati-va ca si altii vor face acelasi lucru. Adica daca vine ALDE la putere va impozita si taxa suplimentar pe aia care au gaini ouatoare in curte …

          • Chestia aia cu idioțenia cu taxa pe cotețe o crezi sau o zici la vrăjeală? Pentru că eu n-am zis-o niciodată. Oare n-am putea să avem un dialog fără să dorim cu tot dinadinsul să părem idioți?

        • adrian spune:

          Nu, n-o cred, evident. Dar banuiesc ca nici dvs nu credeti ca Oana Bogdan este pentru abolirea propritatii si totusi continuati sa o spuneti. Si pe urma va suparati cand altii va denatureaza afirmatiile. C-asa-i in tenis …

          • Nu zic de abolirea proprietății, ci de preferința pentru cea publică. Cât despre tâmpenia cu agricultura și îmblînzirea animalelor care au făcut rău omenirii, ce să mai zic… :(

    • MI se pare reacția tânărului domn Ursu cu totul disproporționată. Tăeiceanu a explicat și și-a cerut scuze.

  8. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    din articolele trecute, ziceti asa:

    VarujanVosganian spune:
    aprilie 12, 2019 la 8:06 am

    “Dacă trebuie să fii nebun să începi o afacere în țara asta, cum de crește PIB-ul cu zeci de miliarde de lei anual?”

    Nu stiu cum sa va raspund la gluma asta! :D :D :D

    Am scris de-am rupt tastatura pe tema asta, dar nah, poate cereti o analiza sa vedeti cit din PIB-ul asta crescut cu zeci de miliarde de lei (leii totusi nu sunt euroi! :D ) tin de sectorul de stat + capital strain!

    Apoi, mai ziceti asa:

    VarujanVosganian spune:
    aprilie 12, 2019 la 7:57 am

    “Asta e percepția mea, SRI e mai puțin prezent, poate doar își trage sufletul, poate că chestia cu dezvăluirea protocoalelor i-a mai tăiat din elan, poate redimensionarea bugetarî, cine știe.”

    :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

    Abia ieri ce se plingea Dragnea ca mai nou cam mult se plimba Helvigh, Marincea si Pahontu pe la guvern :D Apropo, stiti cu cine e prienten de familie Heivigh? Cu Rares Bogdan! :D :D :D :D :D

    https://evz.ro/eduard-hellvig-si-rares-bogdan-vacanta-impreuna.html

    • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ VV

      continuare…

      Bun, deci PIB-ul creste, ok. Ce daca se refera la expansiunea capitalului strain? Nu ne intereseaza astea… Bun, dar…

      … ce ziceti despre aceste statistici:

      1 – la fiecare 3 minute un roman pleaca din tara pentru a-si gasi un loc de munca in strainatate!
      2 – cea mai mare captura de droguri de mare risc pe care a facut-o politia romana … a fost adusa de valurile marii!
      3 – Potrivit celor mai recente date prezentate de Eurostat, în momentul de faţă suntem pe locul trei în Uniunea Europeană la părăsirea timpurie a şcolii. Conform aceluiaşi organism european, 18,9% dintre tinerii români din intervalul de vârstă cuprins între 18 şi 24 de ani renunţă la studii.
      4 – Varsta la care copii incep sa consume droguri a scazut la 10 ani!
      5 – Salariu dublu la stat. Decalaj public-privat triplat in perioada 2016-2019

      Ar mai fi interesante niste statistici privind procentul din fondurile europene care ajung efectiv in investitii comparativ cu procentul fondurilor care ajung in buzunarele securocratilor, dar se pare ca nu prea e nimeni interesat de asta.

      Astea sunt doar citeva dintre efectele pe care le vedem, nici nu vreau sa ma gindesc la efectele pe termen lung ale acestei guvernari care vor fi catastrofale la un mement dat cind vor ajunge la scadenta pensiile reglate prin actuala babilonie din domeniul salarizarii bugetare!

  9. Adam Mareș spune:

    Europarlamentare, media celor mai importante șase sondaje din ultimele două luni (IMAS, CURS, BCS, INSCOP etc):

    26% PSD (Rovana Plumb, Maria Grapini, Carmen Avram)

    25% PNL (Rareș Bogdan, Vasile Blaga)

    15% USR+ (Dacian Cioloș, Clotilde Armand)

    11% ALDE (Norica Nicolai, Renate Weber, Varujan Vosganian)

    10% PRO România (Victor Ponta, Corina Crețu, Mihai Tudose, Iurie Leanca, Liviu Harbuz)

    6% UDMR (Iuliu Winkler, Hunor Kelemen)

    5% PMP (Traian Băsescu, Eugen Tomac, Robert Turcescu)

  10. Barosanul spune:

    @ All

    Tariceanu = Tradiceanu o da la intors

    recunoaște că nu l-a cunoscut pe fiul disidentului Gheorghe Ursu, Andrei Ursu, și dă vina pe „o regretabilă confuzie”.

    ”aaaaa am crezut pentu o secunda ca sunt Dragnea si am vrut sa manipulez si eu o tzara”

    ‘am fost oleaca prost, razpunzand la comenzile politice, citand alt paragraf fata de cel indicat de partid’ :)

  11. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    jaful numit Bucuresti Centenar platit generos de primaria capitalei continua … chiar si dupa centenar! Ceea ce ma frapeaza zi de zi e faptul ca ei n-au nicio strabatere sa prezinte in acele filmulete realizari comuniste! Si ma mai frapeaza calitatea extrem de slaba a acelor filmulete, prezentate in marea lor majoritate de un tinar de vreo 25 de ani care la revolutie nu era nici macar in faza de proiect, si care saracu evident ca n-are nici macar cum sa stie cit de ridicol se afla in acea situatie! El saracu probabil isi umfla pieptul de mandrie gindindu-se la importanta pe care singur si-o da pentru rolul care i s-a dat, si probabil ca saracul (precum multi altii mai varstnici decit el) isi imagina ca perioada post-revolutionara e o perioada care e continuarea unei perioade de glorie in care tara asta a avut mari realizari… Si ma mai frapeaza faptul ca nu se oripileaza nimeni in afara de mine pentru acest jaf facut prin sfidare!

  12. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    detinutul Iulius Filip ii scria lui Loazar cind era in inchisoare, dau un pasaj:

    “Da frate române ai fost numit să ai mare răspundere, care apasă din ce în ce mai greu pe umeri tăi, să nu uiţi că cei pe care-i serveşţi iau mulţi bani pe funcţiile lor, dar fi sigur că nu o să aibă parte de ei. Niciodată banii cistigati pe oasele şi cadavrele fraţilor tăi nu pot avea decît mirosul durerii şi nenorocirilor. ”

    Cit de naiv era saracul Iulius Filip? :(

  13. tudor spune:

    Scrisoarea pe care Andrei Ursu a transmis-o redactiei aktual24.ro:

    Stimati prieteni,

    Ma simt obligat sa raspund public scuzelor pe care mi le-a trimis domnul Calin Popescu-Tariceanu sub pretextul unei “regretabile confuzii”, atat pentru faptul ca domnia sa a facut publica scrisoarea pe care mi-a adresat-o, cit mai ales pentru ca nu vad in ea decit o neverosimila si lamentabila cramponare in incercarea de a se asocia, fara vreo baza reala si legatura directa, cu cauza dizidentilor din anii ‘80.

    1. Pretinsa explicatie „ca e vorba de un alt student” cu o “drama similara”, ca „au mai fost, poate, destui in acele vremuri” este o noua asertiune nefondata a politicianului. Nu se cunoaste vreun alt caz de dizident ucis in inchisoare de Securitate in 1985 (si nici in anii adiacenti).

    2. Daca a facut o regretabila “confuzie”, il invit pe domnul Calin Popescu-Tariceanu sa dezvaluie public cine era acel “alt student inalt, subtire si brunet” care i-ar fi destainuit ca tatal sau ar fi fost ucis in inchisoare de Securitate in 1985?

    3. Ar fi absurd sa nu fi stiut cum il chema pe acel ipotetic student, mai ales in conditiile in care domnia sa singur spune ca in facultate cazul lui Gheorghe Ursu era “intens comentat”. Sa intelegem deci ca a cunoscut pe fiul unui alt disident Ursu ucis de Securitate in inchisoare?

    (Ar fi trebuit ca aceasta persoana sa si semene cu mine – atata vreme cat legat de cazul tatalui meu eu insumi am aparut ocazional in mass-media incepand din ’90, deci in aceste „mai multe decenii” de cand domnul Tariceanu pretinde ca ne confunda).

    4. E aiuritoare pretentia domnului Calin Popescu-Tariceanu ca nu ar vedea „ce capital politic” ar fi putut obtine “doar relatand o discutie de acum aproape 40 de ani cu fiul unui mare disident”, cand tot domnia sa continua, in aceeasi scrisoare pe care mi-a adresat-o, atacurile impotriva Procurorului General pentru ca acesta ar fost „angrenat in prigonirea opozantilor regimului comunist”, si incadrandu-l in „sistemul paralel si nelegal de putere”.

    Daca domnul Calin Popescu-Tariceanu se preface ca nu vede miza politica a propriului demers, eu cred ca poporul roman nu sufera de aceeasi miopie si o vede. Voi incerca insa sa i-o explicitez domnului Presedintele al Senatului din nou:

    Domnia sa a incercat sa profite de numele tatalui meu, si incearca in continuare din rasputeri sa isi asocieze abuziv numele patat in dosare de coruptie, cu cel al unui dizident ucis de Securitate, exclusiv pentru a-l ataca, de pe o pozitie de “apropiat al opozantilor”, pe Procurorului General, pe care-l acuza de “prigonirea opozantilor”.

    (Aceiasi parazitare a cauzei adevaratilor dizidenti anti-ceausisti o vad si in campania PSD, un partid sub a carui guvernare un tortionar al tatalui meu a ajuns colonel, dosarele de la Securitate ale tatalui meu erau ascunse sau falsificate, ce mai ramasese din jurnalul tatalui meu a fost distrus, securisti condamnati pentru politie politica au ajuns generali in SRI, iar justitia PSD-ista, cu adevarat “paralela” cu dreptatea, i-a acoperit pe tortionarii Pirvulescu si Hodis, care abia astazi sunt judecati pentru crime impotriva umanitatii).

    Este stiut de toata lumea ca domnul Calin Popescu-Tariceanu este nu doar din ultimele zile, de cand cu Aiudul sau Dosarul Revolutiei, in acest razboi cu Procurorul General si cu “sistemul paralel si nelegal de putere”, respectiv DNA-ul. Si anume, de cand politicianului ALDE i-au fost descoperite actele de coruptie si DNA-ul i-a facut dosare in acest sens. Deci nu pentru vreun rol in dosarele opozantilor anti-comunisti sau in cel al Revolutiei il ataca domnul Calin Popescu-Tariceanu pe Augustin Lazar de cativa ani incoace. Il ataca pentru ca acesta din urma s-a luptat sa fie pedepsite actele de coruptie ale politicienilor din Romania. Evident, si cele ale domnului Calin Popescu-Tariceanu.

    Va multumesc,

    Andrei Ursu

  14. Adam Mareș spune:

    În 2017, la fiecare trei minute un român şi-a părăsit țara. Un total de 219.327 de români au emigrat în 2017, potrivit datelor Institutului Național de Statistică. Asta înseamnă ceva mai mult de 24 de persoane pe oră.

    Peste 17% dintre cei care au emigrat în 2017 au fost din grupa de vârstă 25-29 ani, urmată de cei din grupa de vârstă 20-24 de ani, cu o cotă de 14,5%.

    Raportul Băncii Naționale a României (BNR) arată că aproape 20% dintre românii cu vârste cuprinse între 20 și 64 de ani, principala țintă a pieței muncii, au fost rezidenți într-o altă țară din UE în 2017. Procentajul plasează ţara noastră şi la emigraţie pe primul loc între toate cele 28 state membre ale Uniunii Europene.

    Tot în 2017, 21% dintre români intenționau să emigreze în următorii doi ani, a arătat un studiu realizat de iSense Solutions. Majoritatea celor care se gândeau la emigrare erau tineri: 37% cu vârste cuprinse între 18-23 ani și 27% cu vârste între 24 și 38 de ani.

    Principalele motive pentru care românii doresc să emigreze sunt dorința de a câștiga mai mulți bani (37%), climatul politic al României (37%), climatul economic (36%), sistemul medical (32%) şi faptul că țările în care doresc să trăiască sunt mai civilizate decât România (30%).

    Potrivit datelor furnizate de Monitorul Social al Fundației Friedrich Ebert, aproape 2.58 milioane de români, reprezentând aproape 12% din populația totală a țării, au locuit peste hotare peste mai mult de un an.

    Conform datelor Băncii Mondiale, numai în 2017 românii emigraţi au trimis acasă, prin intermediul băncilor sau al sistemelor de transfer, 4,944 miliarde de dolari. Potrivit cifrelor biroului european de statistică, Eurostat, de la integrarea în UE, în perioada 2007-2017, românii au trimis acasă nu mai puţin de 31,7 miliarde de euro.
    https://www.romania-insider.com/romanians-left-country-every-hour-2017?fbclid=IwAR2mY54h6ZA1XA1ardKSpBWpGLl_e_yzqqZnTYpWY-DbcCjrOT654oR0AsA

    • tudor spune:

      PSDALDE zic bogdaproste sa plece cat mai multi, electoratul lor de asistati si atarnatori la stat nu pleaca…. !
      Astea s vesti bune pentru ei, prin urmare…

  15. adrian spune:

    Un partid onest se aliaza numai cu cei cu care are viziuni comune. Daca ele sunt doar partiale, onest este sa ramana doar in parlament, sa sustina un guvern minoritar, care sa-i poata indeplini in schimbul sprijinului acele doaleante politice minoritare. Daca are incompatibilitati, onest e sa fie in opozitie.

    Suntem tara anormala din lume in care notiunea de “guvern minoritar” nu exista practic si in care “alegerile anticipate” sunt acele alegeri despre care toata lumea spune ca nu se pot organiza desi e o chestiune perfect posibila.

    Tendinta mea naturala ar fi sa votez cu ALDE dar inca am dubii privind onestitatea unui partid care-l pune pe liste pe Daniel Barbu. Si chiar pentru optiunea dvs politica. Ati sustinut (motiv pentru care am sters blogul dvs din lista pe care o urmaresc) ca afilierea la PPE a PNL era ceva normal, ca PNL nu trebuie sa fie in ALDE de la bun inceput. S-a format ALDE si nu ati aderat, ati ramas in PDL (ca asta a devenit PNL) pana v-au dat afara. Si unde v-ati dus? La ALDE, acolo unde considerati ca nu trebuia sa fiti de la bun inceput (ideologic vorbind). Prin urmare, ce mai conteaza cine cu cine se aliaza?

    • Dragă Adrian, uită chestia asta cu Guvernul minoritar. Guvernul în care eu am fostr ministru al economiei și finanțelor a fost un Guvern minoritar. Știi tu câte lucruri aș fi vrut să fac și n-am putut tocmai pentru că n-aveam majoritate în Parlament?