Semnarea Actului Politic Național a fost de un ridicol desăvârșit.

 Iohannis laolaltă cu Ponta, cu Băsescu, cu Orban și Barna, un amestec ciudat de nesecuriști dar și securiști acoperiți ori descoperiți, de adăpostiți (și ei) după imunități de tot felul, de bine hrăniți din banii statului, de acerbi rivali subit dar temporar reîmperecheați, de instigatori cu idei puține dar fixe, de oameni care vor să ne facă să credem că abia azi au intrat în politică, după o viață lipsită de păcat. Oare asta să fi fost voința românilor, exprimată în 26 mai?

 acord politic național98 Responses to “Semnarea Actului Politic Național a fost de un ridicol desăvârșit.”

 1. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ all

  ce tare-i asta:

  https://www.youtube.com/watch?v=ad-Kp4Lu6UI

  • Marga Maggie Gigi spune:

   la mintea ( pe care nu o mai ai) de postac ALDE , orice rahat vechi de pe net e tare

  • gelu spune:

   Vosganiane cu ce va are la mana SRI de nici voi dar nici PSD nu ati contestat rezultarul alegerilor care au fost fraudat la greu tocmai ca idiaminii din PMP, UDMR si ProRomania sa poata sa-si trimita si ei euro-parlamentari in PE????

 2. Marga Maggie Gigi spune:

  De care ne-securisti vorbesti Varujel-4%, cumva de taticutul lui Tariceanu ? :D

 3. Vosganian spune:

  Eliberarea violatorillor si pedofililor de catre Vosganian / ALDE a fost de un ridicol desavarsit !!!!

 4. livia spune:

  Mister elucidat?

  Referitor la UDMR si votul dat in Prahova:
  In Prahova, la ultimul recensamint si-au declarat apartenenta la minoritatea maghiara un nr de 447 persoane. Dintre acestea, in anul 2014 au votat cu UDMR-ul 260, iar la alegerile europarlamentare din 2019….tineti-va bine….2184.

  Incisiv de Prahova a derulat o ampla investigatie pentru elucidarea acestui mister.
  Initial, la inceputul investigatiei am crezut ca a fost o frauda electronic dar, ne-am inselat ceea ce dovedeste ca nici noi nu le stim pe toate.
  Lucrurile sunt mult mai grave si ar trebui investigate de organele competente.
  La finalul investigatiei am deslusit acest “mister”.
  Voturile din Prahova au fost obtinute de UDMR prin MITA electoral. Cum?
  Simplu…
  In Prahova au fost infiintate 620 de circumscriptii/sectii de votare.
  Membrii secţiilor de votare, cei care au fost desemnaţi de partidele politice parlamentare, au beneficiat de o sumă brută de 95 de lei pe zi, înmulţită la trei zile de activitate. Separat, s-a acordat bonuri de 10 lei pe zi pentru asigurarea hranei.
  Deci, cei 260 de maghiari din Prahova cu drept de vot au reusit performanta sa obtina in Prahova 2184 de voturi.
  Schema a fost simpla.
  Membrii secţiilor de votare, cei care au fost desemnaţi de UDMR au fost MITUITI cu o suma tripla fata de suma platita de stat pentru a obtine 3 voturi/sectie de votare in plus, nici mai putin si nici mai mult…doar trei voturi.
  Astfel, membrii din cele 620 de sectii de votare din Prahova au adus fiecare cate 3-4 voturi celor de la UDMR, voturi in general al celor din familia propie pentru a obtine de la acest partid o suma supliemntara, tripla fata de ceea platita de stat.
  Pe acest subiect vom reveni cu declaratii a unor reprezentanti ai UDMR in sectiile de votare.

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ livia

   am scris pe tema asta la greu inca incepind cu 2008, si pot sa-ti spun cu siguranta ca te stresezi degeaba: NU-I INTERESEAZA !!!

   Ei stiu mai bine decit isi stiu numele ca nu conteaza cine cind si cum voteaza, ci conteaza CINE NUMARA voturile Am zis chiar ca nu m-as mira absolut deloc ca in cazul in care cei nedoriti ar obtine un numar mare de voturi sa ne trezim in situatia in care numarul votantilor la alegeri sa iasa mai multi decit populatia tarii!

   E simplu: intotdeauna se vor obtine procentele dictate de adevaratii conducatori, securocratii!

   La alegerile astea securocratii au fost chiar mai harnici decit era necesar, nu-si imaginau nici ei ca astia vor lua atit de putin!

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ livia

   gindeste-te un pic la faptul ca DNA a sechestrat voturile si n-a comentat nimeni in front! desi asta nu s-a intimplat in nicio tara democratica de pe planeta!

   • livia spune:

    Sorin, noi suntem tara democratica? E un surogat.

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     @ livia

     pai tocmai asta ziceam: ca intr-o tara democratica nu se poate intimpla asa ceva, adica implicit aceste genuri de evenimente petrecute la noi au aratat ca nu suntem o tara democratica. Am inceput demult sa folosesc sintagma: tara securocratica, Republica Securocratica Romalia (RSR), ca denumirea Somalia era luata :D :D :D

     Tu iti dai seama ca pina si in Republica Democratica Congo exista vot pe computer? :D :D :D

     De la astia eu nu ma astept la nimic, de-aia iti ziceam si tie sa nu te mai stresezi, nu vezi ca din 27 mai astia isi schimba pampersul de 3 ori pe zi? Nici inainte, si nici acum nu spuneam la modul peiorativ cind ziceam ca astia se caca pe ei: ei literalmente se caca pe ei daca se uita urit un securocrat catre ei!

     In fine, eu sunt convins ca ei nu vor scapa de furia securocrata nici daca tac din gura de acum incolo, ma astept sa reinceapa valul de plimbari cu catuse pe la DNA, si abia astept sa vad cine vor fi cei care vor deveni colegi cu Dragnea… Nu am nicio compasiune pentru ei, au fost impostori, au mintit electoratul, acuma vine nota de plata!

     Dancila: am fost 9 ani plecata, nu stiu de statul paralel!
     https://youtu.be/KHGi4thCFe8?t=31m4s

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      Delicatese bonus:

      Firea ii reprosa lui Grindeanu ca nu se mai consulta cu Drangea si ca face jocurile securistilor lui Ponta…
      https://youtu.be/5YUJis5Xs-M?t=2m55s

     • Suntem singura țară unde centralizarea e făcută de un serviciu secret.

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ VV

      bun, felicitari! Eu am semnalat chestiunile astea incepind de acu exact 10 ani!

      Asta era unul din punctele de rezolvat cu dreptatea pina la capat, caci corectituniea alegerilor e prima conditie pentru orice altceva! Acu va plingeti, dar pina mai ieri n-ati facut nimic ca sa schimbati problemele astea, probabil gindindu-va ca veti beneficia la un moment dat. L-ati vazut ieri pe Tariceanu cit de nervos era? Ei bine,asa ar fi trebuit sa fie si in perioada anterioara! Eu cel putin asa am fost, acum nu mai sunt pentru ca mi-am dat seama ca toti sunteti la fel!

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     @ livia

     eu cind ii vad pe astia cit de inspaimintati sunt parca revad nazistii cum ii duceau pe evrei spre lagare iar acestia erau tacuti milc, nu ridica niciunul tonul, nu se revoltau, mergeau disciplinati, incolonati spre moarte ca mielul la taiere… In tara asta o sleahta de adevarati penali care au fost tolerati din frica tin in teroare pe cel alesi legitim, si culmea tupeului ii numesc pe acestia accident al democratiei!

   • Marga Maggie Gigi spune:

    Nu te mai face bine nici doftorasul de la Iasi cu endoscopiile lui :)))))))))))))))))))

  • Marga Maggie Gigi spune:

   mami, tu ai atata creieras in cat sa o crezi pe panarama aia ?

   • livia spune:

    Desi nu meriti, iti raspund. Eu creier am; tu nu ai pentru ca ignori evidenta. Olguta Vasilescu a prezentat un PV dintr-o sectie de votare din strainatate; nu a spus nimic; nu l-a facut ea. Sunteti atat de orbiti incat nu vreti sa vedeti adevarul. La revedere!

 5. livia spune:

  De ce oare nimeni nu vrea sa rezolve o data problema votului din strainatate? De aia?

 6. livia spune:

  Președintele Klaus Iohannis se înscrie în lunga listă pe personalitățile acuzate de contrafacere (plagiat). Simon Dascălu, expert independent al Comisiei Europene încă din 2003, afirmă, și aduce și probe în acest sens, că o parte din informațiile ce se regăsesc în volumul „Eu.ro”, semnat de actualul ocupant al fotoliului de la Cotroceni, sunt preluate, ca nume, formă și conținut, din revista Eu.ro. com, apărută încă din …2005, realizată de un grup de tineri entuziaști și publicată de Editura Cuvantul.

 7. edi spune:

  Ai dreptate, Varujane, acrii rău strugurii ăștia de primăvară…, dar, deh, ce semeni, aia culegi…

 8. tudor spune:

  “Astăzi am avut proces pentru una dintre numeroasele amenzi și anume, pentru cea primită în data de 11.02.2019, când am fost la Parchetul General pentru a-l interpela pe Procurorul General al României în legătură cu procesele Revoluției, Mineriadei și al anchetei pentru cele întâmplate în 10 August 2018. Parte din pledoaria mea, în fața judecătoarei a fost următoarea: ” Se spune despre mine că țip, că sunt nebun. Dacă aveți timp, doamnă judecător, să mergeți la Cimitirul Eroilor, să vedeți cât de multe cruci sunt acolo, pe mormintele tinerilor uciși în timpul evenimentelor de la Revoluția din 1989. Iar, după aceea, dacă aveți timp, să mergeți la părinții acestor copii înmormântați la Cimitirul Eroilor.Jandarmii m-au amendat pentru că strig : acel strigăt al meu este pentru ei, pentru familiile celor ucisi în Revoluție.Dacă ați avea timp, doamna judecător, să mergem în casa uneia dintre mame, mama unui tânăr ucis atunci. Știți dumneavoastră cum se uită această mamă la ușă, doar doar își va vedea copilul intrând pe ea? Știți cum se uită la fotografiile copilului ei? Știți că are o fotografie în mărime naturală a lui?! Să stați câteva clipe în casa acestei mame să-i ascultați strigătul de durere! Să vedeți cât de pustie este acea casă! Să-i ascultați pe părinți ce este în sufletul lor! Știți că această mamă mă roagă pe mine să strig și pentru ea? Pentru că ea nu mai poate! din cauza varstei si a problemelor medicale! Strig și pentru colegii mei de la Revoluție, care nu mai sunt în viață! Credeți, doamnă judecător, că această justiție pe care noi o apărăm și pentru care luptăm în stradă, ne va face dreptate, le va face dreptate acestor părinți? Știți că încă o mamă a unui erou al Revoluției s-a stins zilele trecute fără a mai apuca să vadă că s-a făcut dreptate? Știti, doamnă judecător, că acești copii morți la Revoluție își întreabă părinții dacă s-a făcut dreptate? Aș dori, doamnă judecător, să nu fiți ofițerul cu grade sau un fost procuror care în 1989 m-a anchetat, în 1990 ne-a anchetat! Acel procuror este acum judecător! Credeți că a fi revoluționar este un merit? Sau credeți că cei care au tras în noi au merite? Da! Au! Pentru că au ajuns generali, în funcții mari,! Știți că familiile victimelor Revoluției sunt umilite prin faptul că cei care au tras în noi au beneficii, funcții, grade? Tot în stradă voi fi! Pentru că eu nu mă reprezint doar pe mine; așa bâlbâit cum sunt mă exprim pentru si pentru EI! ” În tot timpul pledoariei mele, doamna judecător, a stat cu privirea plecată iar când a luat cuvântul, se simțeau lacrimile în vocea dânsei.La sfârșit i-am spus să ia orice hotărîre dorește : să anuleze procesul verbal de amendă sau să nu-l anuleze.Eu am plâns în timp ce rosteam aceste cuvinte. Când am început să plâng, doamna judecător și jandarmul din sală, s-au uitat fix la mine după care au lăsat privirile în jos. I-am spus doamnei judecător :” Doamnă, eu plâng pentru că prin lacrimile mele se aud strigătele celor uciși, ale părinților și ale copiilor ce nu mai au alături pe cei dragi. Acei colegi ai mei strigau LIBERTATE, pentru asta au murit, iar nici după treizeci de ani nu li se face dreptate.” La aceste cuvinte, jandarmul a ieșit din sală.”

  Ceausescu Marian

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ livia

   Iti mai aduci aminte de referendumul cu 7.4 milioane de voturi aruncate la cos? Inca de-atunci mi-am dat seama ca ei… sunt tot ei! Daca rememorezi putin mersul evenimentelor din acele zile, pentru acel furt pe fata se agitau mai mult jurnalistii, caci politicienii furati indemnau la calm, la ne-iesire in strada, era doar Ioan Ghise mai agitat asa, dar la invitatia lui de plimbare in jurul Cotroceniului au participat doar vreo 3 politicieni! Restul erau pe sub mese!

   Ei bine, scena s-a tot repetat de atunci si o sa se mai repete mult si bine pentru ca asa cum bine zicea Iohannis confirmat ulterior si de Dancila: “NU EXISTA STAT PARALEL!” Ei sunt tot ei, aceiasi, vesnici oameni ai sistemului, si n-o sa vezi vreun curajos care ridica piatra pentru ca sistemul are dosare despre toti! Cu mici exceptii, citeva persoane care in naivitatea lor au crezut uneori ca multi sunt ca ei.

   si, dupa cum minunat spunea profesorul Valentin Stan: “Securistii prosti in fata, Romania-n ceata!”

  • Oricum, la agelerile astea s-au întâmplat multe lucruri ciudate.

 9. Adam Mareș spune:

  Nu vrea nimeni, niciun partid, să facă lumină în privința numărului real de alegători români. Toți speră să profite de pe urma acestei minciuni.
  Eu mă îndoiesc că mai sunt aproape 19 milioane de români cu drept de vot și că, în total, mai suntem peste 20 de milioane de cetățeni români.

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ Adam

   pai s-a facut recensamint si s-a vazut clar: asa e cum zici. Ei cu creierasele lor cu 2 neuroni zic toti la unison ca minciuna e buna pt tara, ca avem cu 2 locuri in plus in Parlamentul European (de parca ar conta la ceva) si ca cifrele pentru fonduri europene sunt mai mari (de parca le-ar lua cineva in totalitate vreodata, sau de parca ar folosi la ceva altfel decit in a sponsoriza securocratia).

   Daca m-as apuca acum sa enumar daunele acestei minciuni n-as termina nici miine! Dar nu ma obosesc, ca oricum nu intereseaza pe nimeni…

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ Adam

   daca le zici ca-s prosti ei iti arata un extras de cont si te calmeaza pe tot restul vietii!

  • Cei cu drept de vot sunt 18 milioane, dar cateva milioane sunt în străinătate.

 10. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  stiti ce n-ati observat domnule politician la acest pact? Nici UDMR nu l-a semnat!

  Ar fi trebuit sa maturati cu ei pe jos la faza asta, dar cine sa ridice piatra?

  Pact “national” fara minoritati? Hmmm! Pact “national” cu juma de natiune? Doar partidul nazist al lui Hitler ar fi fost capabil de o asemenea abominatie!

  • tudor spune:

   UDMRul va semna saptamana asta, a fost plecat din tara Hunor…, iar te grabesti sa tragi concluzii, stimabile :)

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Chiar si asa: pact national nu poate fi daca nu e… national! Intelegi? Ca daca e numit national si nu e… national, atunci inseamna ca acei cetateni care n-au fost reprezentati sunt exclusi din aceasta natie, exact la fel cum ma denumeai pe mine bozgor!

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Dar daca vrei… se poate numi MASCARADA NATIONALA, aia da, se poate numi, dar nu Acord Politic Național!

    • edi spune:

     Au fost invitati, nu le-a interzis nimeni să participe, dar ostilitatea e mare după pierderea alegerilor, si au zis că e încă un afront pentru alde ei…
     Deci, …precum văcarul pe sat, drago, ce tot desenezi atâta ?

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      la desen poate ca te pricepi, ca vad ca tot povestesti despre desene, dar la logica … mai greu!

      Deci: daca nu le-a interzis nimeni sa participe atunci dupa “logica” ta inseamna ca au fost de acord? Asa dupa limba romana pe care o stii, acord politic national inseamna ceva de genu: cine are ceva de zis sa zica… sau sa taca pentru totdeauna?

      Daca eu fac un “acord cu tine ca-mi dai toata averea ta”, si il semnez doar eu… mi-o dai?

   • A semnat Hunor de n-a mai putut :)

  • N-am reacționat pt că Hunor a zis că o să-l semneze, că era plecat din țară. Între timp s-a intors, dar pactul tot nu l-a semnat.

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ Adam

   Buna dimineata! Cind eu ma inflamam pe-aici cu referire la legile big-brother despre ce credeai ca e vorba? Da stii care-i partea cea mai frumoasa? Eu acum ma bucur! Urlati acuma cit va tine gura… sa vedem cine va mai sustine!

 11. livia spune:

  În perioada campaniei pentru alegerile europarlamentare, am cerut candidaților la Parlamentul European să semneze un angajament prin care își asumă promovarea drepturilor LGBT în Parlamentul European odată ajunși acolo. Au fost câțiva candidați de la trei partide care au semnat: de la PSD a semnat Petre Florin Manole, de la ALDE – Renate Weber, de la USR – Nicu Ștefănuță. Renate Weber este o campioană a susținerii drepturilor omului încă din anii 1990. Din păcate, ALDE nu a reușit să facă pragul electoral, dar sperăm că, în continuare, clasa politică se va uita cu atenție și la problemele noastre”, a spus Vlad Viski la DC News.

 12. livia spune:

  Şantierul Naval Orşova (simbol bursier SNO) a câştigat, după nouă ani, procesul cu firma Veka Shipbuilding BV din Olanda, aflat pe pe rolul Curţii de arbitraj de la Rotterdam, companie care nu plătise construcţia a două nave costiere, în baza unor contracte semnate în 2010.

  Nu cred asa ceva. Olanda este in integralitate tara laleleor albe, fara pata, fara coruptie; cel putin asa declara Timermans si Rutte….

 13. Adam Mareș spune:

  Sorin Cucerai
  2 ore
  România, Bulgaria, sărăcia

  32,2% dintre cetățenii români sufereau în 2018 de pe urma privațiunilor materiale, în scădere de la 37,2% în 2017. În cazul Bulgariei, 32,9% dintre bulgari se confruntau cu lipsuri materiale, în scădere de la 43,8% în 2017.

  Pe grupe de vârstă, lucrurile stau după cum urmează. 35,2% dintre copii români (0-17 ani) erau afectați în 2018 de lipsuri materiale, în scădere de la 40,4% în 2017. La sudul Dunării, 28% dintre copiii bulgari sufereau de pe urma privațiunilor materiale, în scădere de la 44,1% în 2017.

  30,5% dintre adulții români (18-64 ani) aveau de înfruntat lipsuri materiale în 2018, în scădere de la 35,5% în 2017. În Bulgaria, 27,7% dintre adulți sufereau de lipsuri materiale, în scădere de la 39,6% în 2017.

  În ceea ce-i privește pe vârstnici (65 de ani și peste), 35% dintre vârstnicii români trebuiau să facă față lipsurilor materiale în 2018, în scădere de la 39,9% în 2017. În Bulgaria, 52,2% dintre vârstnici sufereau de pe urma privațiunilor materiale, în scădere de la 56,3% în 2017.

  Datele sunt furnizate de Eurostat, care a publicat recent și procentele pentru 2018.

  Dacă ne raportăm la perioada 2007-2018, sărăcia – măsurată ca procent al populației care suferă de pe urma privațiunilor materiale – a scăzut în România de la 54,5% în 2007 la 32,2% în 2018. În Bulgaria a scăzut de la 72,4% în 2007 la 32,9% în 2018.

  Deși diferențele dintre cele două țări (cele mai sărace din Uniunea Europeană) erau semnificative în 2007, în 2018 ele au devenit aproape inexistente. Dacă actualul trend se menține, cel mai probabil în 2019 România va lua locul Bulgariei, devenind oficial cea mai săracă țară din UE (nu a doua cea mai săracă, așa cum este în prezent).

  În ceea ce privește sărăcia în rândul copiilor și al adulților deja stăm mai prost decât Bulgaria – pentru prima oară din 2007 încoace. Dacă bulgarii vor începe să ia măsuri serioase de combatere a sărăciei și în rândul vârstnicilor, România va coborî și mai mult în clasament.

  Al doilea lucru care merită observat pornind de la datele de mai sus este că la noi, în ciuda retoricii oficiale, politicile de creștere agresivă a salariilor în zona publică nu sunt, de fapt, politici de combatere a sărăciei.

  În România, rata obișnuită de scădere a sărăciei este de 3-4 puncte procentuale pe an. În 2018 față de 2017, scăderea a fost de 5 puncte procentuale, adică nesemnificativ mai bună decât ritmul obișnuit de scădere. Pentru comparație, în Bulgaria în 2018 față de 2017 scăderea a fost de 10 puncte procentuale, mult peste rata obișnuită de scădere – ceea ce arată că în cazul Bulgariei avem de-a face cu politici propriu-zise de reducere a sărăciei.

  Nu vreau să spun cu asta că creșterile de salarii din domeniul public nu ar fi trebuit să fie făcute într-un fel sau altul, deși preferabil ar fi fost ca ele să fi fost gândite într-o manieră mai sustenabilă. Spun doar că ele nu pot fi prezentate ca măsuri de combatere a sărăciei, fiindcă datele nu susțin nici pe departe o astfel de interpretare. În realitate, e mult mai probabil că respectivele creșteri au fost gândite mai degrabă ca mită electorală – de unde și dezinteresul față de sustenabilitatea măsurilor.

  Faptul că mita nu și-a atins scopul și că România nu a alunecat și mai mult pe panta iliberalismului – lucru care l-a determinat pe un lider PSD să ceară banii înapoi de la beneficiarii creșterilor salariale – se datorează în principal, cred eu, tocmai faptului că aceste creșteri nu au reprezentat măsuri de combatere a sărăciei (spre deosebire de Ungaria, Polonia sau Turcia, unde guvernele iliberale au redus masiv rata sărăciei).

  Nefiind măsuri de combatere a sărăciei, ele nu au generat o bază electorală solidă pentru PSD. Dincolo de asta însă, nu avem cum să nu constatăm că, în ciuda retoricii, PSD e, în realitate, la fel de neinteresat de combaterea sărăciei ca toate celelalte partide de la noi. Indiferent de politicile salariale, sărăcia scade la noi, cum spuneam, într-un ritm de 3-4 puncte procentuale pe an, oricare ar fi partidul aflat la guvernare.

  Ultima observație pe care vreau să o fac aici este că partidele anti-PSD nu pot spera să câștige alegerile altfel decât rar și întâmplător (ca în 1996, 2004 și 2019) dacă nu își asumă politici serioase de combatere a sărăciei – semnificativ mai serioase decât cele ale PSD. Din nefericire însă, opoziția e complet ostilă unor astfel de politici, lucru care și explică de ce câștigă alegerile doar în rarele momente în care furia anti-PSD devine majoritară și de ce nu se poate menține la putere mai mult de un ciclu electoral.

  Dacă e într-adevăr democratică, așa cum pretinde, opoziția la PSD ar trebui să înțeleagă cât mai repede că nu poți avea o democrație solidă într-o țară relativ săracă, și mai ales într-una care se pregătește să devină oficial cea mai săracă țară din Uniunea Europeană. Într-o astfel de țară, la fel ca în Ungaria sau în Turcia, va exista întotdeauna riscul ca forțele iliberale să învețe să combată ele sărăcia și astfel să se stabilizeze la putere și să erodeze mecanismele și instituțiile unui stat democratic.

  Pe scurt, dacă opoziția la PSD chiar vrea ca România să fie o țară democratică, ea trebuie să găsească urgent soluții de combatere a sărăciei și a excluziunii sociale – și să lege aceste soluții de un proces de democratizare. E singurul mod în care forțele iliberale și antidemocratice pot fi împiedicate să câștige electorat și să devină forțe politice dominante.

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ Adam

   lipseste un capitol foarte important, si anume cel despre decalaje. Chiar daca sunt cu 3% mai putini saraci fata de anul precedent, cei ramasi saraci sunt mai saraci decit erau in anul precedent! E extrem de important acest factor, si anume adincimea saraciei, nu doar proportia dintre saraci si restul.

   Apoi, am mai constatat un aspect tratat foarte gresit de autor, si anume modul cum se raporteaza la trend in sensul ca percepe evolutia aceea de 3% pe an in mod foarte liniar, ca si cum daca trendul se mentine in 10 ani se va eradica saracia… ceea ce evident este foarte utopic.

   In fine, eu am tot vorbit despre genul asta de probleme cind avertizam ca babilonia din domeniul salarizarii bugetare va mari declajele dintre cei saraci si ceilalti, ceea ce s-a si intimplat in mod concret, anul acesta putindu-se vedea efectele in viata reala prin explozia de preturi in conditiile in care nivelul veniturilor din acel segment sarac a ramas exact pe loc (ei nefiind bugetari evident).

   In plan politic actuala guvernare a si inceput sa plateasca pretul acestei “viziuni economice”, si cred ca asta e doar inceputul deoarece trendul nu mai poate fi schimbat! Am si avertizat ca asa va fi, deoarece odata dati mai multi bani bugetarilor nimeni nu va avea curajul sa-i ia inapoi in timp ce nivelul veniturilor populatiei sarace nu prea are cum sa fie crescut (el fiind reglat de mediul concurential in cazul angajatilor din privat, si de inexistenta infrastructurii pentru cei din agricultura). Un alt efect vizibil in mod direct a fost acela ca foarte multe produse agricole au devenit brusc necompetitive cu produsele din extern.

   Un alt efect politic observat a fost faptul ca exact populatia saraca a fost cea care a dat cele mai putine voturi actualilor guvernanti, cu toate ca in teorie cel putin psd avea ca platforma politica sustinerea sociala.

   Dar, toate astea fiind zise ramine o singura intrebare: who cares? Cainii latra, caravana trece… cu cintec inainte marsh… spre prapastie! :D

   • tudor spune:

    Foarte corecta analiza ta, felicitari!

    PS: am impresia ca intelegi infinit mai bine economia si Romania decat amicul Vosganian :)

 14. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  vad ca Tariceanu joaca pragmatic, ce si-o fi zis: nu mai pupam noi Parlament degraba, macar cit mai stam pe-aici sa ne urmarim interesele din domeniul energiei! :D

  https://financialintelligence.ro/marius-dumitrascu-membru-alde-gorj-numit-secretar-de-stat-la-ministerul-energiei-in-locul-lui-iulian-robert-tudorache/

  • edi spune:

   …uaaau, ce-ți place să te chinui dacă ai crezut cumva că vestea îi va provoca remușcări… !

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Pai hotaraste-te: imi place, sau nu-mi place sa ma chinui? De mirat vad ca te-ai mirat oricum!

    • edi spune:

     Lasã cã stii tu rãspunsul la întrebãrile astea retorice…

     Oricum, “stimabilii” nu-ti vor face-n veci bucuria de a recunoaste cã au gresit vreodatã cu ceva.

     “Desenezi” prea multe texte sperând cã asa o sã-i fortezi sã-ti accepte logica. Dai din timpul tãu…

  • tudor spune:

   informatiile sunt corecte, in general, dar prezentate oarecum tendentios; astfel, bogdan olteanu a fost promovat in pnl de Tary, care i a fost si nas ( c asa e n mafie…); tatal lui Predoiu de la SIE a fost general, nu colonel.

   Dar astia s doar cei despre care stim; mai nasol sunt aia despre care nu stim, in special cei care au activat in zona fostei directii de informatii externe, dintre care am motive sa cred ca au facut parte inclusiv niste actuali colegi de partid ai lui VV.
   Apropos, unde era la 22 decembrie 89 calin tariceanu? dar dinu patriciu? dar melescanu?

 15. Radu spune:

  4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4%
  4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4%
  4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4%

  ALDE si Vosganian au votat PENTRU eliberarea infractorilor, violatorilor si pedofililor

  ALDE si Vosganian au votat IMPOTRIVA cresterii alocatiilor copiilor

  4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4%
  4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4%
  4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4%

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   pai daca o natiune de IT-isti n-a reusit sa informatizeze tara asta pina-n dinti… lesne iti poti da seama ca asa s-a vrut!

   Uite cum se voteaza in Congo:

   https://congosynthese.com/wp-content/uploads/2018/10/000_10q7p2_0-1024×578.jpg

   De-asta am tot zis, si o sa mai tot zic: impostura astoara de ziceau ei ca se lupta cu statul subteran dar defapt ei erau toti partasi a primit o palma crincena la alegerile astea, degeaba e acum super inflamat Tariceanu: pina sa primeasca palma asta era tacut ca un mielusel si auzeai de el doar cind era vorba despre energie!

 16. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  vad ca azi se reia somnul indus de unii in care era psd-alde pina in 26 mai, chiar am vazut ceva halucinant, cica Tariceanu iarasi viseaza ca o sa ajunga presedinte! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

  Eu din fire sunt mai lucid asa, si inainte de 26 mai chiar renuntasem sa mai dau imagini din lumea reala caci riscam sa par chiar ridicol in fata celor care dadeau psd-alde in cel mai nefericit caz pe la 43-44%, si mi-am zis ca o sa va trezeasca rezultatul alegerilor! Chiar asa a si fost cu virf si indesat, nici macar mega timpeniile spuse in campanie de iohannis si ai lui n-au putut diminua eficienta masinariei securocratice! Numai ca se pare ca impactul a fost prea crincen si inca nimeni nu pare sa realizeze pagubele, altfel nu-mi explic cum cineva care avea in 26 mai 4% si care azi probabil nu mai are nici macar 1% poate sa spere sa devina presedinte! :D :D :D

  Parca mi-i si imaginez pe “sfetnicii” din umbra cum zic: “nu-i nimic dom’le presedinte, romanii n-au stiut ce fac, dar o sa se trezeasca ei cind or sa fie pusi in fata pericolului de a-i avea la putere pe netrebnicii astia! E un handicap, dar nu-i totul pierdut, se poate recupera pina la alegeri!” :D :D :D Toate astea in timp ce iohannis se relaxa linistit la mare (muncise mult in campanie saracu), si in timp ce securocratii va lasau sa tremurati ca s-ar putea sa va ia puterea cind defapt ei nici nu s-au stresat vreo clipa! :D :D :D

  Pai din unghiul din care vad eu tabla de sah, daca ar fi preluat iohannis puterea, cu sandramaua lor in care se cearta fiecare cu fiecare pina la alegeri ar fi ajuns toti laolalta sub 10%, poate usr+zero sa fi fost scutiti un pic din cauza ca n-ar fi avut ministri, dar cert ar fi pierdut tot potentialul de azi! Ei ar fi pierdut in acelasi timp absolut toata baza de atacuri, ar fi ramas efectiv fara obiectul muncii! Urmeaza si perioada de concedii, nu si-ar fi stricat iohannis vacantele nici pentru mai mult decit atit, si nici n-ar fi avut de ce, pentru ca totul merge brici in favoarea securocratilor! Ma rog, el poate ca inca nu stie ca nu el va fi candidatul preferat, dar asta e alta chestiune. Deci, vom asista la o toamna de 2 ori mai violenta decit campania precedenta, si vom avea parte de un spectacol grotesc de lins in cur securocrati! PSD-istii au cam furat startul si aici, stau la coada care mai de care, si nu prea vad cum s-ar putea pozitiona Tariceanu, care azi era nervos nevoie mare pe sistem, fata de PSD a carui voturi le cere si care prin Dancila a anuntat ca subiectul justitiei trece pe planul 2!

  Nu stiu care-i antidotul al ierburile astea pe care le fumeaza “guvernantii”, dar chiar daca l-as sti nu l-as zice! Mie chiar imi place ce vad! Intr-o tara in care l-am vazut premier pe boc, se pare c-o sa-l vad si pe ciolos presedinte!

 17. cris spune:

  Minunata Romania, pacat ca pare locuita doar de servicii, de circul aferent, de indivizi plini de ifose in mediocritatea lor si de multi oameni disperati sau nauci de-a dreptul.

  Imi dau seama cum nu se schimba nimic daca ma refer doar la un stop cadru si compar. Stop cadru acum un an si jumatate: scandal cu infectiile nosocomiale, epidemiologu’, etc., dar cind intri in vreun spital halatele de unica folosinta sunt refolosite si nimeni nu stie cum sa le imbrace, solutii bactericide la fiecare salon nu exista, in saloane de-a valma sunt pacienti fara infectii si cei colonizati cu bacterii rezistente, ca sa faca schimb de experientza intre ei probabil. Acum: arata exact la fel… Nu s-a auzit nici acum de izolarea pacientior cu bacterii rezistente, nici de faptul ca halatele de unica folosintza nu sunt doar pentru vizitatori ci mai ales pentru cei care ingrijesc pacientii in spital si nici ca se pun ca un sortz nu ca un halatzel pe umeri. Nu s-a auzit ca pseudomonas, piocianicul, nu traieste in pereti ci in apa si ca nu trebuie sa darimi spitalul ci doar sa-i schimbi tzevareala si sa faci camere separate in care sa izolezi pacientii infectati. Nici nu s-a auzit de, sau de….

  Gindirea, sistemul, rigurozitatea, profesionalismul administrativ lipsesc cu desavirsire. Sunt inlocuite de peticeala si ifose, dar si de oameni de toate zilele care ajung sa se ia de git unii pe altii si sa se injure intr-o nebunie pe cit de stearpa pe atit de nociva, ca unora le plac mai mult useristii lui Voiculescu, un imbecil sinistru care le da pe la nas cu reclame atibacteriene pe cutii goale de antibiotic, si madam’ Pintea care face controale in spitale in loc sa puna pe picioare sistemul de acreditare a spitalelor si sa asigure un suport si control regulat la implementarea unor mecanisme si sisteme medicale – si nu, astea nu costa chiar atit de mult ca bani, costa minte, interes real in binele oamenilor, munca impreuna, diligentza.

  Vai, Doamne ! Nu-i nimic, ca acum va va salva STS-ul de transplanturi, dar cu totul, ca ei stiu medicina cu certitudine…. puneti cruce asa si la transplanturi adica, pardon, nu, securistii sa traiasca, ei vor salva Romania, ca si pina acum, in timp ce dumneavoastra va veti da in cap unii altora de dragul lor.

  Imi pare rau, sincer rau. Dureros, nu e nimic altceva de comentat. Omoriti-va unii pe altii dupa cum va imping securistul de stinga, dreapta, progresist, mai vechi sau mai nou, imbrinciti-va si zeflemisiti-va in continuare de dragul oricarui maimutzoi asa zis european. Multe “succesuri”…

  • edi spune:

   Da, dar asta este aceastã tzarã în care trâim, vorba cuiva [deloc întâmplãtoare], //atât s-a putut//, iar eu tot spun aici cã felul în care lumea, dar in principal CEI ESENTIALI, PUTERILE STATULUI, actioneazã cum actioneazã pentru cã asta este capabilitatea lor care rezultã din modelul CULTURAL-CIVILIZATIONAL adoptat.

   Toate puterile gresesc, si gresesc SUFICIENT DE MULT, iar ele se amãgesc crezând cã cumva SE CORIJEAZÃ RECIPROC.

   Iar în toatã nebunia asta, eu vãd ca inevitabilã si interferenta puterii din umbrã.
   Nu spun cã ceeace fac ei este, vorba aceea, LUCRU BINE FÃCUT :) .
   Mostenind ADN din comunism e greu al naibii sã ai elegantza partenerilor-de-intelligence din Occident atunci cãnd ai de fãcut “corectii” societale care, cumva, ar corespunde /fisei-postului/.

   Problema este , zic eu, una de eticã, politicul, ca putere in stat, triseazã în exces, pentru cã vrea sã-si adauge [eventual, subordoneze, dacã chiar are un ascendent superior] puterea-din-umbrã, iar ACESTIA, acceptând jocul, prind gustul acestui SUPLIMENT DE PUTERE oferit de politic, si, astfel, poker-ul s-a pornit.

   Deh, si cum nu toti jucãtorii sunt adeptii unui minimal gentlemen agreement , ….atunci, uite, de asta avem parte de ce avem parte !

   Dar aici toatã lumea [chit cã tot e la modã sã-ti tot faci selfie] nu vrea deloc sã se priveascã în oglindã, toti ne considerãm perfecti, si îi vedem “strâmbi” numai pe ceilalti, vedem doar “paiele” din ochii celor de lângã noi, iar “bârna” personalã nu existã neam…

   Ipocrizie si “canibalism” pe un nivel insuficient de model civilizational.
   Cu 300 de ani de convietuire cu legiunile romane pe limanul dunãrean al imperiului poporul nostru ar fi putut muuult mai mult…
   Deh,,, !

  • tudor spune:

   Ne bucuram ca ati revenit, doamna!
   Si ne pare rau ca sunteti suparata …

 18. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  ati pastrat biletelul asta? :D :D :D

  http://vosganian.ro/?p=8824&cpage=1#comment-338093

  Iote ce ziceam:

  sorin gyorgyfalvi spune:
  februarie 14, 2019 la 4:49 pm

  va scriu un cheatsheet pentru cind mai plecati asa cu racheta prin stratosfera ca sa va ajute sa reveniti mai repede cu picioarele pe pamint. Scrieti-l pe hirtie si puneti-vi-l in buzunar.

  1) Nu conteaza cine, cind si cum voteaza, conteaza cine numara!
  2) Nu zi hop pina nu sari gardul!
  3) Numai nebunii repeta obsesiv aceleasi greseli sperind in rezultate diferite!
  4) Parlamentarii care nu se deplaseaza târâș poarta pampers!
  5) Extraterestrii exista! Si rapesc oameni! Daca nu credeti, amintiti-va de Abhazia Cojocaru, Ludovic Organ, Crin Antonescu, samd…

  NB – Actualii guvernanti “au detinut” puterea in 7 din ultimii 10 ani. In acest timp au murit cam 3 milioane de oameni si s-au nascut vreo 2,5 milioane. Noi ceilalti am imbatrinit cu 10 ani!

  sorin gyorgyfalvi spune:
  februarie 14, 2019 la 6:36 pm

  PS – mai e una pentru cheetshat: minciuna are picioare scurte!

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ livia

   Partidele sunt ale securistilor toate! Asa ca ce-mi ia papa rada, ce mi-a rada papa!

   • livia spune:

    Sunt convinsa. Ce nu inteleg este pentru cine se face circul. De ce toata aceasta mascarada, cu statul de drepti, cu democratie, justitie independenta; gargara. De ce nu se spun lucrurilor pe nume. Asta este si gata. Ca tot nu facem nimic, de ce atata minciuna?

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     Pai e din cauza ca exista mai multe grupuri, 4 am identificat eu, or fi mai multe ma gindesc. Aceste grupuri au diferite strategii in functie de interese, si incearca care mare de care sa prosteasca lumea in functie de nisa pe care si-au ales-o si in functie de intrumentele pe care le au in dotare!

 19. livia spune:

  Sebastian Bodu lansează un atac dur la familia lui Claudiu Năsui, deputat USR, amintind de „afacerea Motorola”, când, la scurtă vreme după Revoluție, Armata Română a cumpărat la prețuri uriașe stații Motorola.

  „Afacerea Motorola este una dintre primele și cele mai mari tunuri financiare din România postdecembristă. Un caz suficient de celebru pentru a-l găsi pe Wikipedia. Pe scurt, un grup de șmecheri cu ochi albaștri vând armatei române stații Motorola la preturi uriașe comparativ cu valoarea lor la producător. Principalii smecheri sunt din familia actualului deputat USR Claudiu Năsui. Da, știu, fiul nu e corupt (nici nu avea cum, că nu a fost funcționar public), băh, dar când revendici principii morale înalte… Cum ar fi fost ca Nicușor Ceaușescu să facă un PLUSR?”, scrie, pe Facebook, Bodu.

  Claudiu Năsui este fiul lui Dorel Năsui şi nepotul de frate al lui Simion Năsui (Dorel Năsui şi Simion Năsui sunt fraţi), ambii implicaţi în Afacerea Motorola, alături de Victor Atanasie Stănculescu.

  • edi spune:

   Buuun, bravo, adicã poartã vina de a fi rudã si nu are voie nicicum sã uite si sã-si depãseascã conditia asta, braaavos, Bodule, huo securismului, nuuu ?

   …dar cum i-o fi fost lui Bodu cãnd in 2005 s-a-nrolat fain frumos in corul pedist în fruntea cãruia trona “agentul Petroff”, personaj acceptat ca lider maxim de tot “complexul militaro-industrial” aflat în functie atunci, hmmm ? Asta nu se pune ?

   Vezi, uite de aia spuneam ceva mai sus cã toti se uitã la paiul dun ochiul celuilalt, dar nu la bârna dintr-al lor…, ..’tu’le mumancur de ipocritz… !

 20. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ all

  a mai picat un mit: securistii nu doar ca nu sunt specialisti in siguranta informatica, nu doar ca nu s-au ocupat vreodata cu protectia “informativa” a institutiilor statului dar ce sa vezi: cel mai bun specialist de la ei a zis ca nici macar nu au competente legale sa faca treburile astea! Si, ca urmare a acestui fapt.. atacul cibernetic de azi a dus la pierderea datelor confidentiale a milioane de romani din sistemul medical!

  :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

  Pe undeva e si logic, securistii sunt specializati pe politie politica, interceptari, samd, cum sa mai fie ei specialisti si pe protectia informatica? Si se naste intrebarea: pai zeci de mii de securisti n-au oameni priceputi la treburile astea? Raspuns: DA! Deci, stiti deja ce o sa zica super desteptii politicieni acuma: pai sa le dam mai multe fonduri! :D :D :D

 21. Mihail spune:

  Okay, tot circ ?
  Tot circ.

 22. livia spune:

  “A fost cineva interesat (și mă refer și la președinte) să lămurească numărul cetățenilor trecuți pe listele electorale? Din cîte știu, ne complacem cu un 2-3-4 milioane de alegători care sunt plecați la muncă. Nici legislația nu reglementează clar statutul acestora. De obicei, toți politicienii se dau de ceasul morții că frații noștri de peste hotare nu pot vota. Fals.

  Nu vrea nimeni o reglementare clară. Nici măcar alegătorii.”Toată lumea vorbește de umilințele la care sunt supuși alegătorii dar nimeni, nici politicienii și nici alegătorii, nu vrea să se supună și ordinii. Ar fi foarte simplu ca o prevedere legală să prevadă obligația înscrierii pe listele aferente secțiilor din străinătate și cetățenii români ar fi repartizați în secții dimensionate pe măsura numărului de înscriși. Or, România, pentru a putea șmecheri rezultatele, lucrează la plezneală.” C. Nistorescu- Cotidianul

 23. tudor spune:

  Mama mea, Polixenia Stancu, este oncopediatru la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova. Mama are 73 de ani și continuă să lucreze, deși eu, tata și sora mea nu suntem de acord, pentru că vârsta o face fragilă, iar noi am vrea să ne bucurăm de ea, odihnită și sănătoasă, mulți ani de acum înainte. Dar mama nu poate să iasă la pensie pentru că e singurul oncopediatru din Oltenia. Dacă ea n-ar mai lucra, atunci copiii din satele din Dolj, Olt sau Gorj, care provin de multe ori din familii sărace, ar trebui să meargă la București sau la Timișoara. Unii nu și-ar permite acest drum. Unii ar muri. Iar mama se simte responsabilă pentru ei și continuă să lucreze. Cel mai greu lucru pentru mama nu este medicina. Iubește copiii, îi place să fie alături de ei, să-i consulte, să-i trateze, să-i îngrijească, să-i facă bine. Uneori îi pierde, dar asta e durerea unei meserii în care te lupți cu moartea. Cel mai greu lucru este însă atunci când moartea vine din cauza statului român. Pentru că lipsa citostaticelor înseamnă moarte.

  Din secția de oncopediatrie a mamei mele lipsesc de ani de zile citostatice. Mama practică medicina nu cu ajutorul sistemului de sănătate, ci cu ajutorul cetățenilor de rând. Atunci când îi lipsesc citostatice, echipament medical sau lenjerii de pat, medicul nu le primește de la spital, ci de la oameni și asociații care-i ajută pe copiii bolnavi de cancer. Am scris prima oară despre lipsa de citostatice din secția mamei mele acum doi. De atunci, scriu constant despre medicamentele care-i lipsesc din spital, medicamente de bază în tratamentul bolnavilor de cancer. Vara trecută, am publicat un articol amplu despre lipsa citostaticelor din România și despre cum funcționează secția mamei mele cu ajutorul cetățenilor de rând. Am vorbit și cu Ministerul Sănătății, care mi-a transmis în scris, pe 10 octombrie 2018, că e la curent cu lipsa unor medicamente – Cisplatin, Asparaginază, Doxorubicină, Procarbazină, Bleomicin și Folinat de Calciu. Deci anul trecut Ministrul Sănătății Sorina Pintea știa că aceste medicamente lipsesc! Tot anul trecut, în noiembrie, mamei mele îi lipsea, din nou, Asparaginaza, care este un medicament foarte scump. Deși articolul meu despre lipsa citostaticelor de la Craiova fusese publicat, iar directorul spitalului s-a schimbat, mama tot nu avea medicamente pentru micii ei pacienți. Așa că în noiembrie am sunat-o pe Sorina Pintea și i-am spus că aceste medicamente lipsesc din secția mamei mele. Admit că nu este etic și nu este normal ca un jurnalist să sune un ministru și să-i ceară să rezolve o problemă. Dar nu este etic nici ca mama să fie singurul oncopediatru din Oltenia la 73 de ani, să nu aibă medicamente cu care să-și trateze pacienții și să facă rost de ele cu ajutorul oamenilor de bine. Nu este etic ca pacienții ei să moară pentru că Ministerul Sănătății nu poate asigura medicamentele esențiale în tratamentul bolnavilor de cancer.
  De când scriu despre lipsa citostaticelor de la Craiova îmi este greu să pun o limită între eu-fiică, eu-cetățean revoltat și eu-jurnalist. Eu, jurnalistul, am scris despre problemele din secția mamei mele care m-au revoltat pe mine, cetățeanul, și m-au întristat pe mine, fiica. Mai mulți oameni care voiau să doneze mi-au scris, iar eu i-am pus în legătură cu mama și cu rețeaua de oameni buni care s-au strâns în jurul ei. Când vorbesc cu mama la telefon nu am niciodată o discuție firească, de mamă-fiică, pentru că în loc să mă întrebe unde am mai călătorit, dacă mi-e bine, când vin acasă, mama îmi povestește despre lipsurile din secția ei și despre neregulile din sistemul medical românesc.

  Ministrul Sănătății știa despre problema de la Craiova, mai ales după ce în ultimele săptămâni mai multe publicații și televiziuni vorbiseră despre criza de citostatice de acolo. Sorina Pintea m-a asigurat că cele două flacoane de Asparaginază de la Unifarm vor ajunge la Craiova și că pacienții mamei mele nu vor muri. Într-un final, într-adevăr, cele două flacoane au ajuns la Craiova, dar ele acopereau o cantitate mică din necesarul secției. Deci, în noiembrie 2018, Ministrul Sănătății Sorina Pintea știa că din secțiile de oncopediatrie lipsesc citostatice. Astăzi, din secția de oncopediatrie de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, unde lucrează mama, oncopediatrul Polixenia Stancu, lipsesc următoarele medicamente: Asparaginază, Cytosar, Lanvis, Dactinomicină, Ciclofosfamidă, Uromitexan, Vinblastină și Bleomicin. Nu o să găsiți aceste medicamente pe lista din documentul oficial emis de Comisia de Oncohematologie pediatrică a Ministerului Sănătăţii Pentru că mama n-a fost invitată la întâlnirea convocată de Monica Dragomir, şefa comisiei de oncologie pediatrică a Ministerului Sănătății. După ce a aflat din presă despre acest document, mamei i s-a spus să trimită lista cu medicamentele care-i lipsesc. În prezent, mama are Asparaginază, Cytosar, Lanvis, Dactinomicină, Ciclofosfamidă, Uromitexan, Vinblastină și Bleomicin pentru că niște oameni de bine au donat și au ajutat-o să le cumpere. Dacă acești oameni nu ar exista, cei 15 copii care sunt internați acum în secția mamei mele ar muri.

  Sorian Pintea știe că lipsesc medicamente esențiale în tratamentul bolnavilor de cancer de anul trecut, de când Asociația Dăruiește Viața a publicat două rapoarte în care explică de ce lipsesc citostatice în România și identifică soluțiile posibile. După ce Dăruiește Viața a publicat rapoartele despre criza medicamentelor, reprezentanții asociației s-au întâlnit cu Ministrul Sănătății Sorina Pintea, care a promis că va angaja un om responsabil de coordonarea tuturor instituțiilor care se ocupă de medicamente în România. Acest lucru nu s-a întâmplat până în prezent.

 24. tudor spune:

  informatiile sunt corecte, in general, dar prezentate oarecum tendentios; astfel, bogdan olteanu a fost promovat in pnl de Tary, care i a fost si nas ( c asa e n mafie…); tatal lui Predoiu de la SIE a fost general, nu colonel.

  Dar astia s doar cei despre care stim; mai nasol sunt aia despre care nu stim, in special cei care au activat in zona fostei directii de informatii externe, dintre care am motive sa cred ca au facut parte inclusiv niste actuali colegi de partid ai lui VV.
  Apropos, unde era la 22 decembrie 89 calin tariceanu? dar dinu patriciu? dar melescanu?

 25. livia spune:

  Stiti unde lucreaza “taticul” care statea ieri pitulat la Baia de Arama, intr-o masina prin ale carei geamuri negre privea areactiv cum era tarata pe jos Sorina, de duamna prim-procuror Piturca, si adusa la el ca un colet pe care platise 30.000 USD?La compania ROCHE. Cu ce se ocupa compania ROCHE, printre altele? Cu transplanturi de organe.Cum se zice la Romania?In regie proprie???, a scris pe facebook Narcis Daju, jurnalist din Gorj și fost ofițer SRI.

  UPDATE:
  Să nu vă vină rău. Tatăl lucrează chiar la Roche, e chiar Field Engineering Specialist at Roche Diagnostics, şi a lucrat înainte la Beckman Coulter Inc., a Danaher Corporation company that develops, manufactures and markets products that simplify, automate and innovate complex biomedical testing. It is operating in two industries: Diagnostics and Life Sciences, a scris la rândul său jurnalista Sorina Matei pe facebook.

  • edi spune:

   Ok, asa, si du ideea spre concluzia care ar fi cã… [cu subiect si predicat, adicã] nu de schimbãri climatice sã ne tememe, ciiiii deeee … confreria monstuoasã zisã … ???

  • elenick spune:

   Eu cred ca tu nu stii nici sa citesti ca lumea, ca de inteles…. NU reiese NIMIC ilegal din articol, doar vorbe infasurate, invective si acuze aruncate cu furca fara nicio baza legala. Pentru prostit prostii si incultii ! :)

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   mda, asta e si motivul pentru care nici in 50 de ani de acum incolo nu vom avea politicieni alesi pe bune! Ies cei agreati de sistem, iar sistemul nu va dori niciodata sa lase puterea pe mina parlamentului. Ei au nevoie de un jupin neaparat corupt, sustinut de unii care in schimbul unei ciozvirte sunt dispusi la orice! Si e nevoie de acest cerc vicios pentru ca ei sa se asigure ca se inchide perfect cercul complicitatii si ca atita timp cit detin puterea nu iese nimeni din front. Un eventual presedinte ales pe bune in mecanismul actual ar putea dauna grav intregii constructii, si… ei stiu asta!

 26. livia spune:

  Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat luni că, în urma discuţiei avute cu premierul Viorica Dăncilă, se va merge pe susţinerea lui Mugur Isărescu pentru reînnoirea mandatului acestuia de guvernator al Băncii Naţionale a României.

  Bravo, bravo, bravo!
  Vor sa-l duca de la BNR direct la cimitir.

 27. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ all

  ati vazut ce va ziceam despre impostori? Povestile lor de-a lungul vremii speculeaza dorinta unora de corectitudine in anumite contexte, iar cind vine timpul faptelor… acestea contrazic 180 de grade tot ce-au zis pina atunci!

  Cit au dat ei din gura despre Mugur Iasrescu? L-au lasat pe saracul Daniel Zamfir sa lupte cu pieptul dezgolit, isi si calculau ei in nimicnicia lor profitul electoral din urma acestei pozitii, iar cind veni vorba faptelor ce sa vezi: au decis sa voteze inca 5 ani pentru Mugur Isarescu…

  Desigur, si acum ca si oricind, ei au toate explicatiile pentru gestul lor, un cor de “sustinatori de serviciu” sunt pregatiti mearga peste tot sa explice de ce albul era defapt negru si invers!

  Tot asa au votat si legile big-brother, si multe alte chestiuni esentiale care in timp s-au dovedit a fi puncte de referinta in continuitatea aceluiasi sistem.

  Eu unul nu aveam dubii, si personal sunt convins ca aceste partide nu vor mai calca strimb in fata sistemului nici macar in ceasul mortii lor. Eu stiu, si stiu si ei ca au zilele numarate, dar nu-i intereseaza… pentru ca votantii nu au in sertar dosare penale, in schimb … sistemul are!

  Abia acum veti putea vedea adevarata fata a unora… care au stiut sa stea acoperiti pina acum. In fine, eu unul sunt chiar multumit, am primit ce mi-am dorit de la aceste alegeri, si anume devoalarea impostorilor! Nu pot sa zic ca vor deveni istorie… caci istoria nu va pomeni despre ei ca si cum ei nici n-au existat!

 28. Adam Mareș spune:

  Florin Cițu:
  “Afacerea” anului – statul roman supraliciteaza pentru o banca cu pierderi.

  Cand nu dai banii tai este normal sa-ti bati joc de ei. Asta fac Dancila si animalul ei de companiei. Au dat o groaza de bani pe o banca care are pierderi.

  Nici ministerul finantelor si nici Exim Bank nu au publicat inca detaliile tranzactiei prin care statul mai cumpara o banca. Nu-i ajungeau cele pe care deja le administra prost.

  ZF spune ca pretul tranzactiei prin care Exim Bank a cumparat Banca Romaneasca este de 310 milioane euro.

  Bani pe care Exim Bank nu-i are dar i-a imprumutat.

  DAR

  Uitati BOMBA aici.

  In 2018 Banca Romaneasca a avut PIERDERI de 110 milione euro (sursa ZF).

  Pe scurt- 310 milioane euro + dobanda(inca nu stim care este dobanda) bani publici pentru PIERDERI de 110 milioane euro. Asta e marea tranzactie.

  Ce castigi tu personal Teodorovici cumparand cu bani publici o banca pe pierdere? (asta ar trebui sa-l intrebe institutiile statului daca nu ar fi ocupate cu hartuirea opozitiei politice).

  Comisia Europeana ar trebui sa se uite la tranzactie si sa vada daca nu reprezinta AJUTOR de STAT.

  Consiliul Concurentei? Curtea de Conturi? DIICOT?

 29. Adam Mareș spune:

  Florin Cițu:
  “Afacerea” anului – statul roman supraliciteaza pentru o banca cu pierderi.

  Cand nu dai banii tai este normal sa-ti bati joc de ei. Asta fac Dancila si animalul ei de companiei. Au dat o groaza de bani pe o banca care are pierderi.

  Nici ministerul finantelor si nici Exim Bank nu au publicat inca detaliile tranzactiei prin care statul mai cumpara o banca. Nu-i ajungeau cele pe care deja le administra prost.

  ZF spune ca pretul tranzactiei prin care Exim Bank a cumparat Banca Romaneasca este de 310 milioane euro.

  Bani pe care Exim Bank nu-i are dar i-a imprumutat.

  DAR

  Uitati BOMBA aici.

  In 2018 Banca Romaneasca a avut PIERDERI de 110 milione euro (sursa ZF).

  Pe scurt- 310 milioane euro + dobanda(inca nu stim care este dobanda) bani publici pentru PIERDERI de 110 milioane euro. Asta e marea tranzactie.

  Ce castigi tu personal Teodorovici cumparand cu bani publici o banca pe pierdere? (asta ar trebui sa-l intrebe institutiile statului daca nu ar fi ocupate cu hartuirea opozitiei politice).

  Comisia Europeana ar trebui sa se uite la tranzactie si sa vada daca nu reprezinta AJUTOR de STAT.

  Consiliul Concurentei? Curtea de Conturi? DIICOT?

 30. livia spune:

  Dle Vosganian,
  Extraordinara miscarea cu Isarescu. Nu se facea ca bancile din colonie sa-si piarda partenerul de nadejde! In continuare trebuie sa dati dracului ordonanta 114, ca statul roman sa piarda tot, daca se poate, ca asa ii trebuie, dar sa castige multinationalele si bancile. Pasul urmator – repuneti-i in drepturi pe slujirea, zdreanta si onea, ca sa faceti dreptate pana la capat! Cum cui? Sistemului, bineinteles!. Asa aveti sanse mari (daca mai faceti si niste meditatii cu klaun) sa primiti nota de trecere la alegerile urmatoare. Bravo!

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ livia

   daca s-au cacat pe ei de frica atunci cind era vorba sa puna in practica dreptatea pina la capat, poti fi sigura ca acum vor fi zmei cind e vorba despre executat ordinele sistemului! O sa vezi, nici macar nu se va mai obosi cineva sa-ti dea vreo explicatie pentru lungul sir de abominatii care a inceput si care… va dura pina la final de mandat!

   Aceasta etapa eu am denumit-o generic: dupa noi potopul, scapa cine poate!