Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) mă avertizează să nu mai scriu pe Facebook mesaje interpretabile. Cum îndemnul „Muie PSD!” nu era deloc, dar deloc, interpretabil, CNCD nu s-a sinchisit să avertizeze în niciun fel pe promotorii săi :)

Iată textul în legătură cu care mă avertizează CNCD: „Zvastica promova triumful rasei. Secera și ciocanul promovau triumful clasei. Hashtagul promovează triumful massei. Elanurile stârnite de aceste blazoane au în comun uniformizarea gândirii, clișee verbale și mentale, cuvinte repetate până la obsesie, solidaritatea întru asmuțire.”.
Iată și decizia CNCD: „Colegiul director hotărăște sancționarea cu avertisment recomandând părții reclamate ca pe viitor să evite mesajele interpretabile”. 
Desigur că textul meu nu se referea la semnele în sine, ci la folosirea lor în exces, cu „elan” cum spune textul. Înțeleg că unii hashtagiști s-au revoltat împotriva mea. Slavă Domnului că nu s-au revoltat și hindușii care utilizează simbolul zvasticii, culegătorii care folosesc secera la lucrul câmpului, ori fierarii care bat fierul pe nicovală cu ciocanul 

Am prezentat membrilor Comisiei o seamă de mesaje purtând semnul hashtag și care nu erau cu nimic mai prejos, ca intenție, față de ororile naziste, dar ele nu au stârnit nicio reacție Colegiului Director. Se pare că hashtagul este sacrosanct și orice comentariu „interpretabil” în ce-l privește este o impietate.

hashtag

9 Responses to “Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) mă avertizează să nu mai scriu pe Facebook mesaje interpretabile. Cum îndemnul „Muie PSD!” nu era deloc, dar deloc, interpretabil, CNCD nu s-a sinchisit să avertizeze în niciun fel pe promotorii săi :)”

  1. edi spune:

    Jane, ….dar dupã frumoasa cãdere între scaune si generoasa contabilizare de înjurãturi, iatã, dinspre toate azimuturile, dela fostii/actualii amici/inamici, eh, acum se pare cã nu ar mai rãmâne de adoptat decât simpaticul adagiu al peluzei : singuri-împotriva-tuturor :)

  2. Marga Maggie Gigi spune:

    Pfoaaa…ce facusi Varujel, cazura la datorie postacii, unde-i doftorasul de la Iasi sa o linga pe analfabeta Veoreca ? :D

  3. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    pai, culegeti ce ati semanat si n-ati prasit! Traiasca Republica Securocratica Romalia!

    in curind va fi ca-n bancu ala:

    Prima zi de scoala pentru Bula. Invatatoarea ca sa vada ce elevi va avea ii intreaba pe copii :
    - Cine stie animale care zboara? Zi tu Ionel:
    - Barza!
    - Braaavo, ce-i taica-tau?
    - Medic.
    - Da, se vede educatia. Zi si tu Maria..
    - Vulturul!
    - Braavo, ce-i taica-tau?
    - Inginer!
    - Da, se vede educatia. Zi si tu Bula!
    - Crocodilul!
    - Cum sa zboare crocodilul? Ce-i taica-tau?
    - Securist!
    - Aaa, pai zboara el Bulisor, dar mai pe jos!

  4. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    cu cine votati?

  5. gelu spune:

    Toti tradatorii viermi din Alde voteaza cu Fuhrer Johlannis.