Nu trebuie să surprindă pe nimeni declararea stării de urgență.

Ea este o consecință a depășirii cifrei o sută în ce privește numărul persoanelor contaminate. E drept că e o situație inedită, românii nu au trecut prin așa ceva după 1990. Nu trebuie să ne panicăm, starea urgență presupune o seamă de măsuri de prevenție în plus care trebuie respectate. Ceea ce trebuie să ne impună o anumită disciplină în conduită. 
În același timp, ne așteptăm ca limitarea drepturilor cetățenești pe care starea de urgență o permite să nu fie excesivă, iar starea de urgență să nu fie folosită de Guvern pentru a evita o seamă de obligații și scadențe. 
Starea de urgență trebuie să fie o stare de luciditate și de responsabilitate pentru noi toți.

4 Responses to “Nu trebuie să surprindă pe nimeni declararea stării de urgență.”

 1. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  E adevarat, romalezii n-au mai trecut prin asa ceva, epidemie de imbecilitate isterica, in schimb daca ne referim la virusi gripali… am mai trecut prin asa ceva de cel putin 3 ori in ultimii 11 ani!

  Pentru conformitate, si pentru ca incercarea dumneavoastra patetica de manipulare sa nu poata avea succes iata adevarul:

  https://en.wikipedia.org/wiki/2009_flu_pandemic

  Numar de persoane infectate intre 11-21% din populatia lumii, numar decese pe plan global intre 151,700–575,400 de persoane!

  Cu toate ca mortalitatea acestui virus este foarte ridicata (din cauza lipsei oricarui vaccin sau tratament momentan) datorita capacitatii sale mult mai reduse de raspindire numarul deceselor va fi mult inferior chiar si gripei normale sezoniere pentru care nu se mai isterizeaza nimeni!

  Odata ce va ajunge pe piata vaccinul aceasta gripa devine istorie, la fel ca toate cele precedente. Tot ce va ramine in memoria oamenilor va fi imbecilul isteric de pe platformele de socializare