Nu putem permite ca România să ajungă zilierul Europei, cu consecințe dramatice asupra stării de sănătate a națiunii noastre!

Canalele de știri din Germania deplâng faptul recoltele de sparanghel nu au destui culegători pentru recoltele care trebuie culese acum și fermierii germani cer Guvernului să aducă lucrători cu ziua din România! Televiziunile germane anunță că, dat fiind că circulația rutieră este blocată, Germania declanșează o acțiune pe scară largă, trimițând curse charter goale spre România care se vor reîntoarce cu lucrători pentru fermele de sparanghel. Deja acțiunea a început! Zilele trecute o astfel de cursă a venit fără pasageri în aeroportul din Iași și a plecat încărcată spre Hamburg. O alta aplecat ieri din Suceava (https://www.monitorulsv.ro/…/O-cursa-charter-cu-muncitori-a…).

Autoritățile române nu trebuie să permită să fim zilierii Europei, să exportăm mână de lucru și să importăm epidemie! Oamenii aceștia nu au niciun sistem de protecție medicală în Germania, vor înnopta în dormitoare comune, dacă se îmbolnăvesc, Germania ni-i trimite pachet înapoi.
Klaus Iohannis, ai datoria să oprești acest trafic mizerabil de carne vie! 

P.S. Germania este una dintre țările cele mai afectate de COVID -19, pe locul șase în lume, cu peste 20 000 de cazuri, din care peste 2900 numai în ultimele 24 de ore.

https://finance.yahoo.com/…/germany-eyes-special-measures-s…
https://www.iamexpat.de/…/german-farmers-say-asparagus-harv…

9 Responses to “Nu putem permite ca România să ajungă zilierul Europei, cu consecințe dramatice asupra stării de sănătate a națiunii noastre!”

 1. Liviu spune:

  30 de ani cu Tariceanu si Vosganian = ZERO spitale
  Ce au facut 30 de ani parlamentarii pentru incurajarea afacerilor romanesti?
  Mai mult: https://www.youtube.com/watch?v=lNYEIo0y3I4

  • Cred că ai greșit adresa. Eu am promovat legislația și am finanțat construirea singurului mare spital din bani publici de după 1990: Institutul Oncologic din Iași. Cât despre încurajarea afacerilor, perioada cât am fost ministru al economiei și finanțelor a adus recordul absolut al investițiilor în istoria Româniiei.În 2008 rata investițiilor a fost de 32% din PIB. Acum e de 23%.

 2. Decebal spune:

  Atunci tu si cu Tariceanu dupa 30 de ani de nemunca ati putea lasa locul altor 2 romani. Ati putea vota sa nu mai fie permis cumul pensie cu salar astfel incat sa aiba de munca si tinerii nu doar pensionarii speciali la 45 de ani.

  https://romania.europalibera.org/a/coronavirus-romania-pacient-cu-dosar-penal-politist-israel-spital-carantina/30481648.html

  Ti se pare corect ca unii sa iasa la pensie la 45 de ani si apoi sa se angajeze din nou, in timp ce romanii sunt fortati sa mearga la munca in Germania ???

  • Nu mi se pare corect ca unii să se pensioneze la 45 de ani. Cât depre munca și nemunca mea, fii liniștit, am dat societății mult mai mult decât am primit. Dacă ai odată timp o să-ți și calculez. Gndește-te doar la Oltchim, pe care l-am salvat de la moarte, și care acum produce dezinfectanți pentru tine.

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Mult tupeu aveti domnule Vosganian! V-au mai spus-o si altii, tratati economia tarii precum buzunarul propriu! Si rezultatele economice ale subunitatilor ministerelor pe care le-ati condus le tratati ca si cum ar fi trebuit sa fie veniturile dumneavoastra proprii!

    Ori, defapt dumneavoastra erati in functie de ministru la un loc de munca! Remuneratia e cea pe care ati incasat-o in cont, si niciun anumit merit pentru o anumita reusita n-are cum sa fie considerata reusita personala, la fel cum n-a trebuit sa raspundeti penal nici pentru NE-REUSITELE din joburile pe care le-ati ocupat!

    Asa ca, ia nu mai calculati dumneavoastra veniturile Oltchim ca si cum v-ar apartine, si calculati ceea ce va intra in cont!

    La fel de “posesiv” calculeaza probabil si ceilalti parlamentari, si probabil asta e si motivul pentru care avem la Parlament o adunatura de nevolnici!

    Orice om care are 2 neuroni functionali poate vedea care sunt defapt “realizarile” celor care ne-au condus in ultimii 30 de ani, ca se vede ce-a ajuns economia si cum se caca pe ea cind vine un amarit de virus si e nevoie de niste amarite de masti de protectie!

    Si apropo de masti de protectie, daca n-as sti cine sunt procurorii din aceasta tara as face plingere PENALA impotriva guvernului care acu 2 saptamini inca PLATEA RECLAME LA TELEVIZOR PRIN CARE CEREA POPULATIEI SA NU POARTE MASTI DE PROTECTIE!

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    iar “salvarea” Oltchimului nici nu putea fi ceva foarte greu, fiind un combinat monopol in tara, si care acoperea si zone din afara tarii, prin definitie era un combinat extrem de profitabil si care ajunsese in acea stare din cauza capusarii prin societatile fostilor dumneavoastra colegi Boureanu, Sebastian Vladescu (alt salvator al economiei “personale”), si altii Asa ca “salvarea” societatii a constat doar prin eliminarea citorva capuse, plus citeva milioane de euro date din buzunarul nostru pentru acoperirea lipsei de lichiditati necesare pentru plata salariilor…

    Sfatul meu, nu va mai impopotonati cu atributul asta de salvator al Oltchimului, ca poate ma apuc si eu sa calculez daunele de zeci de miliarde de euro pe care le-a produs si le produce legislatia retrocedarilor, si toate acele fonduri pe care ragaie a plin Gitenstein luate din buzunarul nostru!

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ Decebal

   problema cu eliberarea celor 2 locuri e ca si rezolvata demult! :D

   Asta e si motivul pentru care pe ALDE nu mai dau 2 bani nici macar dusmanii lor! :D :D :D

   Au sub 2% in sondaje, si cred ca si aia e mult, or fi rotunjiri cu marja de eroare! Ii mai voteza doar rudele lor, dar nici pentru asta n-as baga mina in foc! :D

   Doar daca nu se va milostivi careva partid sa-i ia si pe cei 2, dar cred ca deja se feresc toti ca de raie!

 3. Klimowicz Gabriel spune:

  E un apel public către autorități care trage un semnal de alarmă. Apelul e făcut pe un mijloc de socializare cu audiență 0 (zero. Fiind singurul care am văzut apelul, mă consider zero barat). Dacă nu ai ști cine a făcut apelul ai zice că e făcut de țața Floarea din Adâncatele, nu de un deputat și senator al României din 1990 încoace și ministru de finanțe și al economiei în mai multe rânduri. Prim-vicepreședinte al Uniunii Scriitorilor. Conducător al multor organizații și doctor în economie.

  Te-ai fi așteptat să fie un apel într-o conferință de presă, într-o emisiune televizată, de la tribuna Parlamentului, da’ ce știu eu? Nu înțeleg de ce mă bag. Poate că însuși apelantul crede că nu merită efortul.