Cer anularea imediată a art. XI alin 2.b) din cuprinsul OUG 30/2020, pentru ca firmele românești să poată beneficia în mod real de susținerea de care au atâta nevoie!


Când spunem că dorim să contracarăm efectele economice ale crizei de corona virus și să ajutăm firmele aflate în dificultate trebuie să fim serioși și responsabili, să nu umblăm cu tertipuri care să amăgească mediul de afaceri și să fie făcute doar ca să dea bine în fața opiniei publice. 

Și ca să aduc și dovada pentru ceea ce spun, iată ce a declarat: președintele Agenției Naționale a Ocupării Forței de Muncă (ANOFM) : ”Pentru firmele afectate de situația economică sunt două condiţii cumulative – prima e să aibă încasări cu 25% mai puţin decât media lunilor ianuarie şi februarie, iar a doua condiţie este să nu aibă bani pentru salarii.” 

Cu alte cuvinte, numai firmele care trăiesc de azi, pe mâine, care și-au cheltuit banii sau i-au scos din firmă, beneficiază de ajutor! Firmele cu bonitate, care au linii de credit, care au fost precaute și și-au creat rezerve, nu beneficiază! Ca să nu mai vorbim de faptul că, chiar în condițiile disponibilizărilor, firmele au o seamă de alte cheltuieli pentru care au nevoie de resurse financiare! Iată modul interesant prin care Guvernul răsplătește spiritul antreprenorial! Ca să nu mai vorbim de faptul că dovedirea sau nedovedirea resurselor financiare este o treabă complicată, arbitrară și birocratică.
Potrivit aceluiași alineat, Guvernul oferă finanțare doar pentru 75% dintre salariații firmelor aflate în dificultate din cauza epidemiei, restul de 25% dintre angajați n-au decât să-și piardă locul de muncă și să se ducă de tot acasă. De ce? Păi nu spuneam că nimeni nu trebuie să-și piardă locul de muncă din cauza epidemiei?
Ar fi interesant de știut ce explicație oferă Guvernul la faptul că un bar cu 10 salariați care și-a încetat activitatea primește imediat și integral susținerea de 75% din salariu pentru angajați, iar o fabrică de textile cu sute de angajați, aflată în aceeași situație, trebuie mai întâi să dovedească că nu are o lețcaie și apoi să aleagă dintre salariați un sfert pe care să-l dea afară.

Iată și textul alineatului buclucaș 2.b care trebuie urgent anulat:

2) De prevederile alin. (1) beneficiază salariații angajatorilor care îndeplinesc una din următoarele condiții:
b) reduc activitatea ca urmare a efectelor epidemiei COVID-19 și nu au capacitatea financiară de a achita plata tuturor salariilor angajaților lor. Angajatorii pot beneficia de plata indemnizației prevăzute la alin. (1) pentru cel mult 75% dintre angajații care au contracte individuale de muncă active la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență.

5 Responses to “Cer anularea imediată a art. XI alin 2.b) din cuprinsul OUG 30/2020, pentru ca firmele românești să poată beneficia în mod real de susținerea de care au atâta nevoie!”

 1. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  da, e foarte clar, va fi o alta babilonie pentru a ma jefui pe mine, cetatean care nu primesc un chior de la stat, n-am primit niciodata, in schimb prin intermediul taxelor pe care le platesc (TVA, accize, samd…), prin intermediul preturilor care vor deveni si mai umflate din cauza acestor plocoane date cu generozitate din buzunarul meu voi deveni adevarata victima a imbecilitatii si hotiei celor care ne conduc!

  .. din care cu rusine faceti si dumneavoastra parte!

  Cica apel la solidaritate! :D :D :D Asta e solidaritatea hotilor! Sa va aduc aminte ca ati sustinut ca persoanele fara adapost SA PLATEASCA CONTRIBUTII DE SANATATE LA NIVELUL SALARIULUI MINIM PE ECONOMIE?

 2. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ all

  Zic, ca sa ramina scris si sa nu se zica ca n-am zis:

  TOATA ACEASTA BABILONIE DE CHELTUIELI O VOM PLATI NOI! ANUL ACESTA FIIND AN ELECTORAL BNR VA TINE CIT DE CIT SUB CONTROL CURSUL EURO, SI IMEDIAT DUPA ALEGERI II VA DA DRUMUL SA ATINGA NIVELUL DE 6 LEI SAU MAI MULT.

  PIERDEREA ECONOMICA ANUL ASTA VA FI RELATIV MICA, DE MAXIM 10%, DAR PERDEREA ECONOMICA DIN 2021 VA FI DE PESTE 20%, CUMULAT CU ANUL ACESTA VA FI O PIERDERE ECONOMICA DE PESTE 30%

  PE SCURT, TOATE MICILE REVENIRI DIN ANII PRECEDENTI VOR FI ANULATE DE INCOMPETENTA SI HOTIA ACESTUI GUVERN!

  ASTEPTATI-VA LA MAI RAU DECIT CEEA CE ATI TRAIT IN ANUL 2010!