Iată o dovadă flagrantă a modului în care autoritățile din România folosesc inducerea panicii ca politică de stat.

Spune astăzi Klaus Iohannis: ”Auzim la știri că sunt unele țări unde se face un plan pentru relaxare. Noi în România nu suntem în această fază. La noi (…) numărul persoanelor tratate la urgențe crește.”
Pe bune, domnule președinte? Eu zic să-i dați afară pe consilierii care vă pregătesc discursurile astea anticoncepționale, gen „nu vă îmbrățișați”. Pentru că uite ce spune Grupul de Comunicare Strategică: În data de 7 aprilie, la terapie intensivă se aflau 274 pacienți. În data de 8 aprilie numărul lor a scăzut la 164 pacienți. Eu zic că ăsta e motiv de bucurie, nu de îngrijorare.
Așadar, din două una: ori Grupul de Comunicare strategică minte, ori dumneavoastră cădeți sub incidența art. 404 Cod penal (Comunicarea de știri false). Să ne spuneți repede în care dintre cele două situații ne aflăm.

 

10 Responses to “Iată o dovadă flagrantă a modului în care autoritățile din România folosesc inducerea panicii ca politică de stat.”

 1. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  :D

  Daca mergeti sa cititi ce pustam eu acum o luna… veti putea constata ca usor usor ajungeti si dvs la aceleasi concluzii! :D

  Fara sa incerc sa desconsider vreo secunda puterea acestui virus, am spus de la bun inceput ca nu se justifica niciun fel de isterie, deoarece an de an exista gripa sezoniera care omoara intre 290,000 – 650,000 de persoane, afectind intre 5 si 15% din populatia lumii!

  https://en.wikipedia.org/wiki/Influenza_pandemic

  Si mai ziceam si faptul ca s-a descoperit ca acest virus nu poate atinge performantele de raspindire ale gripei sezoniere normale, deoarece contine niste proteine grele care il fac mai putin volatil, si despre care cercetatorii au spus ca e ciudat ca exista aceste proteine in virus, ca nu au ce cauta acolo! Deci, cel mai probabil acest virus cu rata de mortalitate mai ridicata… a fost fabricat in laboratoare!

  Si iata ca la mai bine de 2 luni de la declansarea isteriei legate de ceea ce se vedea in China, si la mai bine de o luna de la declansarea pandemiei viruslui COVID-19 nu e nici pe departe la fel de performant in raspindire ca si gripa sezoniera care ajunge sa infecteze chiar si un miliard de oameni anual, si ca urmare COVID-19 cu toate ca are o rata de mortalitate mai ridicata nu reuseste sa omoare nici pe sfert cit omoara gripa sezoniera LA CARE NU SE ISTERIZEAZA NIMENI!

  PS – mi-e mila de imbecilii pusi de alti imbecili sa dea cu tot felul de “dezinfectanti” pe drumuri, am vazut ieri unii care “dezinfectau” calea ferata! Nu e gluma! Mi-e mila si de romalezii care vor trebui sa plateasca pentru imbecilitatea si hotia astora! Dar asta e, unde nu e cap… e vai de picioare!

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ VV

   nu in ultimul rind, aceasta situatiie trebuia sa fie gestionata de matematicieni, si nu de medici! Chiar si meteorologii ar fi fost mult mai indicati, pentru simplul fapt ca stiu sa calculeze probabilitati! Matematicienii ar fi trebuit sa fie cei care decid cum se aloca resursele, unde se suplimenteaza materiale, si de unde se pot lua cadre medicale.

   Iar in ce priveste modul cum se organizeaza partea medicala ar fi trebuit sa existe proceduri bine definite dinainte, cum exista probabil in SUA sau alte tari fara stat minimal…

   In fine, aceasta criza a putut arata oamenilor o tara in degringolada totala la gestionarea situatiei de urgenta. Cel putin acum cred ca nu va mai avea cineva vreun dubiu cu privire la cum ar arata tara asta atunci cind s-ar confunta cu real pericol!

   Desteapta-te romane,
   Din somnul cel de moarte,
   In care te-adincira
   Cei doi neuroni!

 2. edi spune:

  Jane, dragã, asta e … , mã repet, dar nu pot sã trec cu vederea faptul cã te usuieste omul, daa, dar o face, totusi, respectuos, deci constant pe persoana a II-a plural …, thriller spre horror …, zãu
  : )

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   Astea sunt lucruri pe care nu poti sa le intelegi pentru ca nu se invata la scolile voastre, da-ti explic: atunci cind vrei sa transmiti in mesaj un anumit impact nu foloseste la nimic sa fii mitocan, pentru ca iti pierzi targetul in secunda doi, dupa primelle 2 rinduri isi va zice: da, asta ma-njura… si restul mesajului l-ai scris degeaba! In schimb, daca vorbesti civilizat, pastrezi targetul pina la final si poti astfel transmite mesaje cu impact mai mare decit un ciocan in cap!

   • edi spune:

    Deci, iatã, conform Pavloff, am reusit…
    QED !

    PS : alte banalitãti, mai primiti zilele astea sauuu, rãmâne pe dupã Paste ?

   • edi spune:

    Oricum, la tine, drago, asta, s-a predat destul de tãrziu…, cã dacã mergi nu prea mult în urmã prin arhiva asta a lui Jan…, duamne-duamne…

 3. Cezar Amariei spune:

  Manipulare prin omisiune: Art 404 nu se referă la „comunicare de știri false” ci la comunicare de „informații false dacă se pune în pericol securitatea națională”. E important aspectul cu securitatea națională, nu vi se pare?
  Art. 404 CP: ”Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de știri, date sau informații false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea națională, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani”.

 4. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  dintre toate imbecilitatile acestei crize, asta e favorita mea #number_one

  https://twitter.com/MApNRomania/status/1238855767693955072

  Cum ar veni: SUNTEM IMBECILI, SI NI SE CERE! O entitate empirica, pe care dvs. ati denumit-o generic… “statul asta”… CERE! Iar noi … SUNTEM BOII CARE FACEM CE … NI SE CERE!

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   “Bunicilor noștri li s-a cerut să plece în război. Nouă ni se cere doar să stăm acasă.”

 5. Klimowicz Gabriel spune:

  Orban și proasta cu morgă de la MM anunță că vor tăia salariile bugetarilor. Și dau vina pe coronavirus și pe „stați acasă”. Asta în condițiile în care sistemul medical din România are 120.000 de paturi de spital și 4.761 de cazuri cu coronavirus (cam jumătate sunt spitalizate) și 2.653 de locuri ATI dintre care 162 cu covid. Nu sunt motive de panică. Totuși, guvernul i-a trimis pe profesori acasă și, după aceea, tot guvernul vine să le taie salariile pentru că stau acasă. Guvernul adus la putere și susținut de ALDE.