Cheia în evaluarea răspândirii corona virusului este numărul celor care se află în stare critică.

Discuția asta privind testările e ca povestea cu cocoșul roșu, nu se va termina niciodată. Dacă ținem ritmul ultimei săptămâni, vom termina de testat toată populația României în douăzeci de ani. Până atunci, se pare că funcționează prezumția de vinovăție, orice netestat este un prezumtiv infectat.
Cheia problemei nu stă în numărul celor testați și nici măcar în numărul celor infectați, ci al celor în stare gravă, internați la terapie intensivă. Aceștia sunt bolnavi în adevăratul sens al cuvântului și numărul lor generează riscul mortalității.


Dacă evoluția virusului ar fi fost asimptotică, cum ne tot amenință Grupul de Comunicare Strategică, asta s-ar fi văzut, în primul rând, în numărul celor internați în stare gravă. Or, numărul pacienților în stare critică este, în ultimele zile, relativ constant. În data de 6 aprilie erau 179 de pacienți la terapie intensivă, în 10 aprilie sunt 183. Relativ constant este și numărul deceselor, din păcate, zilnic mor, în medie, diagnosticate (și) cu corona virus, 20 de persoane. Aș fi curios să știu ce anume îndreptățește, pornind de la aceste cifre, profețiile sumbre privind următoarele săptămâni.
Repet, cheia în evaluarea răspândirii corona virusului este numărul celor care se află în stare critică. Cazurile asimptomatice și cele cu simptome ușoare sunt, poate, o modalitate prin care comunitatea umană își găsește o protecție pe cale naturală.

7 Responses to “Cheia în evaluarea răspândirii corona virusului este numărul celor care se află în stare critică.”

 1. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  Intotdeauna in cele din urma… sunteti foarte destept! Asa, cam cu o luna, doua dupa ce s-a prins toata lumea! :D :D :D

  Ca nu-i asa, nu degeaba se zice…”da-i romalezului mintea de pe urma!” :D

  Numai ca ce sa vedeti… eu v-am avertizat inca de acum o luna:

  http://vosganian.ro/?p=9126&cpage=1#comment-340199
  Pe 11 martie ziceam asa:
  S-a votat guvernu, s-a marcat banutsu, 5 salarii grase in plus din buzunarul nostru! Felicitari! Sunteti oficial la guvernare

  Sper sa nu indrazniti sa incepeti sa va acuzati propriul guvern!!

  :D :D :D

  .. continuare in comentariu urmator pentru a evita dublu link …

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   ca raspuns la ce ziceati dvs pe 9 martie :

   E evident că în situația dată avem nevoie de un Guvern stabil, cu depline puteri, care să nu aibă din nou ca obiective desființarea secției speciale sau alegerile anticipate, ci combaterea coronavirusului și evitarea, pe cât posibil, a pagubelor și panicii pe care răspândirea acestuia le pot provoca

   … apoi ca raspuns la ce ziceati dvs pe 15 martie :

   Nu trebuie să surprindă pe nimeni declararea stării de urgență!”

   , eu ziceam asa:
   http://vosganian.ro/?p=9130&cpage=1#comment-340201

   .. continuare in comentariu urmator pentru a evita dublu link …

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   si tot pe 9 martie va mai ziceam asa:

   http://vosganian.ro/?p=9120&cpage=1#comment-340185

   epidemie de imbecilitate numita Coronavirus :D :D :D

   imbecilii istericii vor sa inchida scolile fara niciun motiv logic: unii vor 2 saptamini, altii 6 saptamini :D :D :D

   Oare ce vor vrea dupa aceste 6 saptamini cind vor afla ca epidemia nici vorba sa fi disparut la nivel mondial?

   Ca norocul ca aceti imbecili nu aflasera acu vreo 2 ani ca exista Coronavirus, ca am fi fost in carantina in toata aceasta perioada!

   .. continuare in comentariu urmator pentru a evita dublu link …

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   iar pe 18 martie va mai ziceam asa:

   http://vosganian.ro/?p=9132&cpage=1#comment-340206

   Pariati pe CRIZA! Hotii de la guvernare exact asta fac! Si ca sa fie siguri ca vor cistiga ei nu lasa lucrurie la voia soartei: produc CHIAR EI criza!

   V-a trebuit O LUNA ca sa va prindeti? :D :D :D

   Sau … vroiati ca mai intai sa mai uite lumea ca…. defapt VOI ATI VOTAT ACEST GUVERN, cind doar daca erai complet cretin n-ai fi stiut ce va urma!

   .. continuare in comentariu urmator pentru a evita dublu link …

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   Erati intrigat ca nemtii iti fac mai multa grija de culturile de sparanghel decit de sanatatea romalezilor, ati uitat? Ce ziceati? Ca in urma crizei vor veni in sfarsit romalezii in tara, nu? Ati uitat?

   In care tara sa vina? In asta in care dumneavoastra le tranzactionati viitorul pentu 5 salarii de parlamentar?

   Va asigur ca Germania isi va putea gasi alti oameni sa culeaga sparanghel… dar romalezii veniti inapoi din UE nu prea vor gasi pe-aici sparanghel sa culeaga!

   Sau ce-ati crezut, ca romalezii intorsi inapoi din UE erau ingineri pe-acolo? Nici vorba! Sunt cei care fac de regula muncile pe care la ei nu le face niciun bastinas! Eu chiar nu cred ca vreti ca dupa ce trece criza sa va mai treziti pe cap si cu vreo citeva milioane de culegatori de sparanghel, ingrijitori de batrini, hamali, muncitori in meserii pentru care la noi probabil ca nu mai exista nicio fabrica, sau alte asemennea “specializari”!

   Numarul celor care isi pot permite sa ramina acolo fara sa munceasca nu cred ca e asa de mare, dar oricum e clar ca de intors nu ei s-au intors!

   Asa ca… eu zic sa dati pace oamenilor sa scape din pandemia asta de imbecilitate si sa-si creeze macar ei sanse sa se salveze de la mai rau de atit!

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   Iata, domnule Vosganian, adevaratele motive pentru care ati votat acest guvern, si-ati fi votat SI-UN CAINE daca aia s-ar fi cerut:

   https://reporterglobal.ro/s-a-gasit-explicatia-migratiei-politicienilor-depind-de-salariul-de-parlamentar-nu-stiu-sa-munceasca/

   Tariceanu, 21 Februarie 2020:

   „Am aflat că există unii dintre colegi care poartă negocieri, mai mult sau mai puţin ascunse. Nu ţin pe nimeni cu forţa”, a declarat Tăriceanu. Liderul ALDE crede că plecarea acestora are drept explicație faptul că depind de veniturile parlamentare, că nu știu să facă altceva.

   Sunt parlamentari care depind exclusiv de poziţia şi veniturile de parlamentar. Ei sunt deprofesionalizaţi. În momentul în care vin alegerile, caută cu înfrigurare, cu disperare un loc de parlamentar sigur. Sigur, e mult mai comod să nu munceşti pentru că cei care şi-au asigurat locurile de parlamentar în mandatul ăsta totuşi au făcut un efort în 2016 pe care nu îl contest, îl apreciez.Dar acum şi-au pierdut vigoarea şi caută o soluţie facilă.

   Iar dvs. ALDE ca partid ati votat ulterior orice, ca sa evitati urmarile, sa multumiti lumea cu 5 salarii si sa mai aminati momentul dezastrului, fara sa va pese de jaful despre care stiati ca va urma!

   Asta, mie imi suna precum edefinitia de manual a TRADARII DE TARA! Si pentru asta in vremuri de razboi (cum e asta pe care ati votat-o) “rasplata” e alta, nu cea pe care o visati dvs. pt faptul ca in sfarsit dupa o luna… v-ati prins ca ati creat un dezastru! :D