Documentul „Vacanța mare” (haios titlu :)) care cică e redactat de Institutul Național de Boli Infecțioase e de fapt o utopie neagră ai cărui autori sunt bântuiți de psihoze paranoide, de factură orwelliană.


Iată câteva mostre: „Limitarea răspândirii coronavirusului se face prin măsuri de „igienă socială””. Astfel de măsuri de „igienă socială” s-au mai luat în istorie, ele au fost propovăduite de ideologii luptei de clasă și unii precum Stalin, Mao sau Pol Pot au excelat în a le aplica. Epidemiologii noștri se joacă cu termeni pe care nu-i stăpânesc.

O altă măsură strașnică: „Se vor igieniza căile de acces spre locul de muncă și din mijloacele de transport”. Încercați, pentru o clipă, să vă imaginați cum s-ar putea face așa ceva, pornind cu tulumbele și mopul dintr-un colț al orașului până în celălalt, căci, practic, toate străzile sunt accesate în drum spre serviciu și nu cred că se apucă cineva să întrebe pe toți locuitorii cam pe unde merg ei la slujbă, ca să optimizeze traseele. Tot așa ar trebui igienizate lifturile, taxiurile, autobuzele și troleibuzele, trenurile pentru navetiști și metroul. Iar mijloacele de transport vor fi decontaminate la fiecare două ore!!! Numai o fantezie dementă poate imagina așa ceva.Vacanța mare

O altă măsură „igienică”: vârstnicii vor mai sta în izolare cel puțin trei luni, la ei acasă sau într-o „realocare instituționalizată” (adică, mai pe românește, într-un azil), și vor fi verificați cu poliția. Mă întreb ce-ar spune mama, care stă singură bine mersi și are peste 90 de ani, când ar auzi că trebuie să stea încă trei luni încuiată în casă și să descuie din când în când poliției care îi bate la ușă ca s-o verifice că n-a plecat hai-hui.

Altă demență: cei care nu pot lucra acasă primesc un fel de certificat de liberă trecere, cu programul de lucru inscripționat. Cred că nici în Coreea de Nord oamenii nu merg la serviciu cu bilet de voie, cu ora părăsirii și reîntoarcerii la garnizoană.

Iată un enunț care ne trimite direct la „1984” al lui Orwell: ”Nu se mai circulă pe stradă necontrolat”. Ce-o fi asta? Suntem legitimați la fiecare colț de patrule înarmate?

Autorii de la „Vacanța mare” pun complet democrația în cui, căci ” 1. Se constituie GUVERNUL Anti-Pandemie (!?!) 2.Guv anti-Pandemie va fi format din câte un membru cu funcții de conducere – specialist – din fiecare minister actual 3.Toate deciziile pe minister se iau si se execută în aceiași zi. (Ce tare!)
Un astfel de Guvern corporatist nu visase nici măcar Mussolini. De ce să n-avem și un Guvern Anti-secetă? Un Guvern anti-șomaj? Și un Guvern Pro-sparanghel, că e cel mai important obiectiv din vremea epidemiei?
Halucinațiile privind atribuțiile Guvernului Anti-Pandemie continuă, le puteți lectura aici: https://www.tion.ro/…/04/457347309PlanulluiStreinuCercel.pdf

Manifestul Partidului Comunist scris de Marx și Engels este doar o pastișă avant la lettre a Programului Vacanța Mare. Iată ce ne spun epidemiologii noștri, care nu știu că cea mai graznică pandemie a fost comunismul: „Guvernul va asigura tot, după principiul „Fiecăruia după nevoi””. Adică, zic ei, nu va mai exista TVA, nu vor mai fi facturi la utilități, nu vor mai fi impozite. Ce mai, Guvernul Anti-epidemie reprezintă visul de aur al omenirii!
Dumnezeu să ne păzească!

7 Responses to “Documentul „Vacanța mare” (haios titlu :)) care cică e redactat de Institutul Național de Boli Infecțioase e de fapt o utopie neagră ai cărui autori sunt bântuiți de psihoze paranoide, de factură orwelliană.”

 1. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  n-or fi tot aia care au aplicati ideile astea:

  http://stiri.tvr.ro/pe-arterele-din-capitala-sunt-pulverizate-substan–e-care-ar-combate-coronavirusul–cat-de-eficienta-este-dezinfectarea-strazilor-_858637.html#view

  :D :D :D :D :D

  Ce sa-i faci, 30 de ani ati kilerit educatia… acum culegeti ce-ati semanat! Le-ati pus in mina diplome… iar acum cind a venit damblaua… astia sunt! Degeaba va plingeti, degeaba ati vrea sa nu fi facut timpenii 30 de ani, pentru ca si daca ati vrea sa indreptati lucrurile v-ar lua zeci de ani de acum incolo… si… defapt o sa muriti inainte sa mai aveti ocazia sa faceti ceva!

  Cind va ziceam de noroc pentru clasa politica imi ziceati ceva de genu ca “pina la urma clasa politica e dupa cum e natia!” Corect, doar ca acuma eu as zice invers: si astia care va gestiioneaza acum criza sunt… dupa cum e si clasa politica!

  Asa ca, eu zic sa nu va mai plangeti si sa fiti optimisti: VA FI SI MAI RAU!

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   PS – 30 de ani ati investit in securisti si ati darimat totul in jur! Acuma… eu zic sa-i lasati pe ei sa-si bata capul cu iesirea din criza! Sa va spuna ei de unde scoateti banii pentru pensii si salarii! :D :D :D

   Nemtii cu care va placea sa va comparati in trecut acuma baga un triliard de euro pentru estomparea pierderilor datorate COVID. Adica, ei baga cam 25% din PIB-ul lor… nu de fericire sau ca arate ca ei sunt nemti, ci… ca pierderea economica sa nu se duca in MULT MAI MULT! Dumneavoastra ce veti face? Ia comparati-va ACUM cu nemtii! :D :D :D Ma tem insa ca de data asta comparatiile vor fi mai degraba cu Algeria sau Maroc! :D :D :D

   Apropo, ca sa nu uit: MAI AVETI BANI DE PENSII SI SALARII?

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   PS 2 – toate sperantele noastre se indreapta acum catre salariatii bugetari, ce noroc pe noi ca 98% dintre ei au studii superioare! :D :D :D :D :D :D

   https://republica.ro/lia-olguta-vasilescu-spune-ca-ze-logic-ca-bugetarii-sa-castige-mai-mult-decat-cei-de-la-privat-zla-stat

   Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat miercuri la Antena 3 că 98% din angajații din sistemul public au studii superioare, astfel că „este logic” că ei ar trebui să câștige mai mult decât cei din mediul privat.

   :D :D :D :D :D

 2. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  Am citit imbecilitatea de document nesemnat si neasumat de nimeni.

  De departe cea mai tare faza a fost cum au calculat ei cit o sa coste toata prostia si cine o sa plateasca, citez: “Aici intervine Fondul de Rezervă al Țării”

  :D :D :D :D :D

  Trimiteti salvarea dupa astia, ca probabil au consumat prea mult cannabis (pe fondul crizei a trecut neobservat faptul ca a devenit legal!) :D :D :D

 3. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  Cred ca ceea ce vi se intimpla e ca v-au ajuns blestemele lui Dragnea! :D :D :D

  Eu am prevazut ca lumea va fi exasperata de izolarile astea imbecile, si nu-mi ramine decit sa sper ca vor dura suficient de mult pentru ca dupa ce se termina criza oamenii sa va astepte pe politicieni cu oua clocite acolo unde va prind!

  :D :D :D

 4. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ all

  ca urmare a incetarii activitatii industriale (si nu numai) pe tot globul prevad ca vom avea o toamna frumoasa dar secetoasa, si o iarna lunga si geroasa, poate cea mai geroasa din ultimii cel putin 50 de ani, cu temperaturi in mai toata tara care vor atinge frecvent -35 de grade Celsius in cursul zilei.

  De asemenea prevad seceta in mare parte din emisfera nordica, precum si o reducere vizibila a activitatii ciclonice in aceiasi zona.

  Deci, ne putem astepta ca in 2021 printre mutle alte vicisitudini sa avem si o scumpire masiva la alimentele de baza.