Invenție prezidențială: mâncatul cu botniță! Chesta asta cu masca obligatorie m-a lăsat … mască :)

Asta e de-a dreptul halucinant! Cineva ne vrea mankurtizați! Decizia ca noi să purtăm mască de protecție până la sfârșitul anului în spații publice închise e cu totul demnă de Programul „Vacanța Mare”! Am sentimentul că cineva nu vrea doar să ne panicheze, dar vrea să ne isterizeze de-a binelea, dacă nu chiar să ne tâmpească. Spații publice închise nu sunt doar magazinele și cinematografele, sunt și restaurantele, și birourile, și Parlamentul. Imaginați-vă preoți care slujesc și cântăreți care cântă cu masca pe figură. Cum să stai la dentist cu masca pe față? Cum să iei masa la restaurant cu gura acoperită? 

Imagini demne de „Desculț” al lui Zaharia Stancu  :(
Și dacă nu mă credeți, lecturați declarația a lui KLaus Iohannis: „Am decis astăzi că după data de 15 mai toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție în spațiile publice închise și atunci când folosim transportul public în comun. Această măsură nu este limitată în timp și vom putea să renunțăm la purtarea măștii poate la anul, atunci când această pandemie va fi sub control și nu mai există riscul infectării.”
Și ca să vedeți cât de ridicolă este această aserțiune, iată și definirea pe care o dă Guvernul, în aplicarea legii, spațiului public și spațiului public închis:

„Spațiul public este considerat orice spațiu accesibil publicului (de ex. din domeniul cultural-artistic, sănătate, învățământ, alimentație publică, cluburi, baruri, cafenele etc.) sau destinat utilizării colective (de ex. pentru activități comerciale, sportive, târguri, expoziții etc.), indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces.
Spațiul public închis reprezintă orice spațiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiș, plafon sau tavan și care este delimitat de cel puțin doi pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.”

https://www.gov.ro/…/ghid-privind-implementarea-legii-nr-15…

Cred că se trece orice limită, adică se face saltul de la decență la demență . Sunt curios să văd pe cine mai găsesc Iohannis, Orban și Tătaru vinovat și de data asta.

9 Responses to “Invenție prezidențială: mâncatul cu botniță! Chesta asta cu masca obligatorie m-a lăsat … mască :)”

 1. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  deci, cum ar veni… pina acu vreo 2 saptamini guvernul recomanda exact invers: sa nu se poarte masca, decit in apropierea oamenilor la care le scrie pe frunte ca sunt bolnavi, iar acum vor sa se poarte obligatoriu pina la sfarsitul anului? Adica, sa fiu si mai exact: cind virusul era in maxim de forta nu trebuia masca… si dupa ce a trecut pandemia purtam masca obligatoriu? :D

  Cineva, pe 9 martie AC zicea asa:“E evident că în situația dată avem nevoie de un Guvern stabil, cu depline puteri, care să nu aibă din nou ca obiective desființarea secției speciale sau alegerile anticipate, ci combaterea coronavirusului și evitarea, pe cât posibil, a pagubelor și panicii pe care răspândirea acestuia le pot provoca.”

  Recunoasteti personajul? :D :D :D Va intreb, pentru ca din ce vad ca scrieti azi am impresia ca eu eram ala care vroiam cu disperare sa vina icterul galben repede repede la butoane! Am verificat: nu eram eu!

  https://vosganian.ro/?p=9123

 2. edi spune:

  Jan, …oare ce-ar mai fi de spus, zãu… !?

  …doar, na, având în vedere cã si azi e sãrbãtoare. iar dupã asta vine imediat alt weekend covidian, eh, în acest context pandemic, chiar posibil trist pe alocuri, poate ar fi de anvizajat o usoarã reducere pentru zilele urmãtoare, deci, …undeva la val mic de 20, hai 30…, chiar n-are rost sã fortezi ca sã faci d-alea mari…, zic…

  : ))

 3. Klimowicz Gabriel spune:

  Idiotannus – este limpede pentru orice om deschis la cap – e un om cu posibilități foarte reduse. Este fix de nivelul unui profesoraș de provincie pentru ciclul cinci-opt. Pe de o parte. Pe de alta, nu trebuie să cădem în plasa manipulării ordinare care s-a numit „Vacanța Mare” și care a căutat să-i facă imagine de tătuc lui Idiotannus, pe seama reputației profesorului Streinu Cercel. Profesorul nu a vorbit deloc despre izolarea forțată a bătrânilor de peste 65 de ani, cum insinua viclean Idiotus Handicapatus. De fapt, toate măsurile ordonanțelor „militare” sunt prevăzute în planul profesorului Streinu Cercel din februarie. Și, după ce le-a făcut treaba idioților de guvernanți pe care ALDE i-a adus la putere, profesorul a primit ca răsplată această manipulare idioată care-i distruge reputația, neavând alt scop decât o mică redresare a imaginii idiotului șef.

  • edi spune:

   Asa, Klimowicz, bravo, bravo… ! doar se stie cã scrisul elibereazã cumva…, mai ales acum, cu izolarea asta…

 4. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  pe mine ma amuza tresaririle astea alea dvs. la adresa celor pe care in numele celor care v-au ales i-ati ales… sa ne conduca, si nu sa ne urmeze! :D :D :D

  https://www.youtube.com/watch?v=WkOEQV03TMQ

  Iohannis face ce l-ati sfatuit: ne conduce!… PE ULTIMUL DRUM! :D :D :D

  Sau aveti remuscari pentru ce-ati facut? Cind le aveti amintiti-va motivatia dumneavoastra initiala pentru aceasta fapta: 5 (cinci) salarii grase virite la tescherea! Fraierii s-or descurca ei cumva, ca vorba aia: niciodata n-a fost sa nu fie nicicum!

  Si dupa aia vedem ce-o fi! Chiar ma gindesc sa fac un proiect cum e acuma la moda, pe fonduri europene, de reconversie profesionala pentru parlamentari ramasi fara loc de munca! Or sa fie meserii tentante, astea care se cauta, de la culegator de sparanghel, ingrijitor de batrini, agenti de securitate (paznici :D ) samd

  Dau link in comentariul urmator… ca sa va puteti alege singur! :D

 5. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ all

  - Victoooooorieeeeeee!
  - Da!
  - Treci fa si pune sa maninc c-am venit acasa!

 6. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  Adrian Cretinu Cercel demis! Aleluia!