N-am încredere în cifrele oferite de Grupul de Comunicare Strategică, mai ales când ele se potrivesc la țanc cu intenția de prelungire a stării de alertă

. Lipsa mea de încredere în informările oficiale mi-am argumentat-o de fiecare data. O fac și acum.

În ultimele două zile am avut 542 de noi infectări. Cu toate astea, în mod ciudat, numărul bolnavilor aflați la terapie intensivă a scăzut de la 171 la 165. Cred că e momentul să știm și noi ce fel de bolnavi sunt aceștia care se declară zilnic? Prezintă ei simptome sau sunt asimptomatici? Prezintă risc de contminare sau nu? Sunt ei spitalizați sau nu, iar dacă sunt spitalizați, câți sunt spitalizați zilnic, care sunt spitalele unde sunt internați, ca să putem face o minima verificare a corectitudinii cifrelor? 

În legătură cu vindecările, nu ar fi cazul să ni se ofere niște cifre mai credibile? Cum putem să credem că cifrele sunt serioase , câtă vreme despre 1500 de vindecați nu știm cine sunt și de unde provin? Cum putem crede în corectitudinea cifrelor când, față de o medie de vindecări pe țară de 73% (15719 din 21999), în București rata vindecărilor e doar de 9%? Poate cineva să creadă că în București, unde sunt cele mai bune spitale de infecțioase și cei mai reputați medici specialiști, din 2432 de infectați doar 232 s-au vindecat? 

Se raportează că cca 100 000 de persoane sunt în izolare la domiciliu sub monitorizare medicală. Am putea să știm și noi care este procedura de monitorizare pentru aceste o sută de mii de persoane? De către cine și cum se verifică îndeplinirea procedurilor și care este personalul de specialitate care deservește un atât de mare număr de monitorizați?

Modul de stabilire a deceselor din corona virus este cel puțin ciudat, iar ordinele date de Ministerul Sănătății în ce privește procedura de încadrare a deceselor ca fiind cauzate de COVID sunt cel puțin bizare, ca să nu zic chiar suspecte. Faptul că, în ultima vreme, detaliile privind decesele sunt trecute sub tăcere nu face decât să alimenteze suspiciunile. Fiind vorba de un număr zilnic relativ mic de decese, nu s-ar putea dispune în aceste cazuri autopsii, ca să nu mai fie niciun dubiu cu privire la cauza morții?

Ce garanție avem că infectările, vindecările și decesele se centralizează în aceeași zi în care se constată, ca să ne putem face o imagine corectă cu privire la evoluția epidemiei?

 

2 Responses to “N-am încredere în cifrele oferite de Grupul de Comunicare Strategică, mai ales când ele se potrivesc la țanc cu intenția de prelungire a stării de alertă”

  1. drm spune:

    Daca citeai ai puteai sa afli f multe, dar nu s-a intimplat. Ma uit la asa numitii intelectuali jurnalisti, avocati si ce mai sint ei si nu-mi vine sa cred ce aud. Nu au habar pe ce lume sint! Nu intelegeti nimic din nimic! Sa nu va mirati de minunatele consecinte care vor apare!

  2. Ieseanul spune:

    Normal, doar esti acum pesedist si esti obligat sa le sustii toate aberatiile.