Numărul cazurilor noi de infectări cu virusul corona, comunicat zilnic de Grupul de Comunicare Strategică, este o cifră ușor manevrabilă și lipsită de relevanță

. Ceea ce are cu adevărat importanță este numărul TOTAL de cazuri, de cazuri active și de cazuri noi. Din păcate, aceste informații ne sunt complet necunoscute.

La cca 4000 de testări erau raportate 200 – 300 de cazuri noi. La 12 000 testări, numărul cazurilor noi a urcat la 500. Când testările urcă spre 20 000, numărul cazurilor noi se duce spre 1000. Dacă, însă, presupunând că testările ar putea fi la îndemână, precum termometrul pus la subsuoară pentru aflarea temperaturii, și i-am testa zilnic pe toți cei douăzeci de milioane de români, câte cazuri totale și cazuri active am avea, câte cazuri zilnice noi? Acestea sunt singurele cifre care contează, restul e doar mistificare. A socoti drept relevante cifrele privind cazurile zilnice noi sau cazurile totale de infectări oferite de Grupul de Comunicare Strategică e ca și cum am socoti că iazul conține doar peștii pe care îi pescuim.

Așadar, care e numărul total de cazuri, de cazuri active și de cazuri noi? Probabil că pentru asta ar trebui ca testările să urmeze calea eșantioanelor statistice, ceea ce nu se intenționează. Testările se fac la întâmplare, după anchete epidemiologice, după cei care au bani și timp de pierdut ori au nevoie de testul în limba engleză pentru vacanța în Grecia.

De ce e important să știm numărul total de cazuri? Pentru că numai astfel putem aprecia agresivitatea virusului. Singurele cifre reale, neînduplecate, pe care le avem sunt cele ale persoanelor aflate la terapie intensivă și, cu anumită aproximație, cele ale deceselor. Dacă, prin ipoteza testării întregii națiuni, s-ar afla numărul real de persoane la care virusul este prezent în organism, s-ar constata, probabil, că numărul bolnavilor cu simptome și al deceselor este extrem de mic, raportat la numărul total. În lipsa acestor informații, ne jucăm cu cifrele privind cazurile totale și cazurile noi oferite de Grupul de Comunicare Strategică, folositoare doar pentru a susține diverse manevre politicianiste și pentru a răspândi panică, dacă nu chiar frică printre concetățenii noștri.

Așa cum se întâmplă cu numeroși alți viruși, bacili sau streptococi, probabil că, în timp, ne vom obișnui să trăim și cu virusul corona. Din păcate, spre deosebire de toți ceilalți viruși sau de bacteriile în formă de sferă sau de bastonașe cu care omenirea s-a confruntat, avem, de această dată, pe toate meridianele lumii, o propagandă oficială agresivă și catastrofică ce face din virusul corona un adversar al democrației chiar mai periculos decât revoluția bolșevică.

6 Responses to “Numărul cazurilor noi de infectări cu virusul corona, comunicat zilnic de Grupul de Comunicare Strategică, este o cifră ușor manevrabilă și lipsită de relevanță”

  1. Andrei Basarab spune:

    VV continua cu manipularile. Poti VV sa ne spui ce studii medicale ai sa-ti dai cu parerea despre virusi. Macar citeste si informeaza-te inainte sa manipulezi: https://www.worldometers.info/coronavirus/

  2. Klimowicz Gabriel spune:

    Dacă toate aprecierile astea, foarte adevărate, ar veni din partea unui ziarist, unui analist sau unui cetățean oarecare, ar fi perfect. Venind din partea unui deputat, vicepreședintele unui partid parlamentar, nu mai e în regulă. Cred. Poate că un deputat ar trebui să facă ceva. Sau poate că nu pricep eu nimic din viața publică.