Cum pot fi alegerile libere și corecte în condițiile restrângerii drepturilor omului?

Guvernul dorește să prelungească starea de alertă cu încă treizeci de zile. Aceasta înseamnă că toată perioada de precampanie și cea mai mare parte a campaniei electorale vor avea loc în timpul stării de alertă.
Alegerile reprezintă un exercițiu plenar al drepturilor omului. Starea de alertă presupune o restrângere a exercițiului acestor drepturi. O campanie electorală în condițiile restrângerii drepturilor omului, în primul rând a dreptului la întrunire, este nefirească și pune sub semnul întrebării condițiile libere, corecte sub care se desfășoară aceasta.
Guvernul PNL a finanțat cu sute de milioane de lei presa. Demnitarii PNL, sub pretextul pandemiei pot susține declarații publice, pot cutreiera nestingheriți țara în vizite de lucru. Comerțul cu materialele de protecție împotriva pandemiei oferă, cum s-a văzut deja, posibilități sporite de a atrage fonduri. Deja, toată țara e împânzită de panouri publicitare cu candidații PNL.
Suntem îndemnați să facem campanie pe internet. Dar noi știm deja în ce mod poate fi utilizat internetul pentru a deforma ori cenzura realitatea. Toate acestea pun sub auspicii extrem de nefavorabile exercitarea liberă și corectă a drepturilor electorale.

4 Responses to “Cum pot fi alegerile libere și corecte în condițiile restrângerii drepturilor omului?”

 1. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  :D :D :D

  Pai voi v-ati vindut electoartul si acum vreti voturi? Asta e guvernul vostru, ati uitat?

  De ce-ar vota cineva SUROGATUL cind poate sa voteze direct ORIGINALUL? Cu ce-o sa mai mintiti acum electoratul? O sa le ziceti: votati-ne pe noi ca noi o sa votam cu ei? :D :D :D

  Cum ar veni: gaina ati halit-o, si acum cereti banii inapo? 5 salarii grase furate din buzunarul nostru ca sa faceti figuratie pe-acolo LE-ATI LUAT! Dar eu v-am avertizat atunci: ceasul bate: TIC, TAC, TIC, TAC! Mascarada voastra se apropie de final!

  PS – unii colegi de-ai vostri mai isteti s-au reorientat pe unde au putut, ei stiu ca e gata! Asa ca nu va faceti griji: in viata asta nici presedinte de asociatie de locatari nu va va mai vota cineva!

  NB – restringerea drepturilor omului ATI VOTAT-O VOI in ciuda tuturor avertizarilor mele!

  • Ba, dacă nu te superi, eu n-am votat în martie Guvernul Orban. Încearcă să gândești puțin (măcar puțin). Dacă Guvernul Dăncilă ar fi rămas până la prezidențiale, cădea oricum după aceea. Se făceau anticipate și PNL și USR ar fi avut peste două treimi din Parlament. O fi fost mai bine pentru tine, cine știe…

 2. livia spune:

  În 1996 o puștoaică de 19 ani în anul 2 de facultate, cu 2 luni experiență la un ONG controlat de un fost securist notoriu, consiliază o comisie a Senatului, angajată de Varujan Vosganian. În 1998 (21 de ani) fără a termina facultatea devine Coordonatoare Relații Publice a partidului Uniunea Forțelor de Dreapta. Se întămplă ca cel care conduce partidul să fie Varujan Vosganian, un prieten al fostului securist. Finanțatorul partidului este Sorin Ovidiu Vântu. Se mută în privat într-o firmă înregistrată într-un offshore din Cipru. Cinste, patriotism, liberalism, a scris pe facebook fostul secretar de stat în Guvernul Cioloș, Valeriu Nicolae.

  • Nu înțeleg chestia asta cu consilierea unei Comisii a Senatului. Eu conduceam Comisia de Buget, Finanțe, Bănci. E o minciună sfruntată, Senatul nu ar fi angajat niciodată consilier la Comisia aceea pe cineva fără studii superioare.