E mai sănătos să fii muritor de foame decât contaminat cu virusul corona.

E mai sănătos să fii muritor de foame decât contaminat cu virusul corona. Dacă ești flămând, dacă ai ochii uscați de vedenii și ești numai piele și os, cui îi pasă? Foamea e o afacere pe cont propriu, păguboasă numai pentru cel flămând.
Celui flămând nu trebuie să-i faci teste, se vede cu ochiul liber cum crapă de foame, nu trebuie să-i faci ventilație, aerul, pe care-l trage cu nesaț ca singura hrană, e gratis, nu trebuie să-l izolezi, rușinea sau slăbiciunea îl face să se ascundă singur, nu trebuie să cheltuiești bani pe vaccinuri, căci vaccin împotriva foamei, altul decât pâinea cea de toate zilele, încă nu s-a inventat. Dacă-și pierde serviciul din cauza măsurilor anticovid și nu mai are din ce să-și țină familia, să plătească întreținerea sau rata la bancă, asta e, socotim că slujba i s-a luat ca expropriere pentru utilitate publică. N-are cui să ceară de pomană, nu poți să întinzi palma a miloagă pe skype sau pe zoom, la cerșetorie nu există telemuncă.
E mai sănătos să fii muritor de foame decât contaminat de COVID. Ca dovadă, despre cei atinși de molimă se vorbește întruna, se emit statistici și ipoteze, despre cei aproape 2 miliarde de subnutriți ai planetei, despre cei cca 600 de milioane de muritori de foame și despre zecile de milioane de oameni care și-au pierdut slujba nu se scoate o vorbă. Suferința lor nu îi amenință pe ceilalți, ei n-au decât să crape pe cont propriu.

12 Responses to “E mai sănătos să fii muritor de foame decât contaminat cu virusul corona.”

 1. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  Deh, da-i romalezului intelepciunea de pe urma! :D :D :D :D :D :D :D

  Eu am tot zis cu anii lucrurile astea aici pe blog si nu m-a luat nici dracu in seama, de pilda chiar cu o zi inainte ca dumneavoastra isterizati de cele 16 cazuri de covid votarati acest guvern ziceam ca:

  http://vosganian.ro/?p=9126&cpage=1#comment-340195

  “Rata mortalitatii in rindul persoanelor fara adapost variaza intre un minim de 10% pina pe la 40% pe an, cele mai multe dintre ele in timpul sezonului rece, in functie de tara. Media sperantei de viata in rindul persoanelor fara adapost e intre 40 si 45 de ani, in functie de tara.”

  “Totusi, date fiind aceste cifre de ce nu-i vedem pe acesti oameni sa urle? E simplu: marea majoritate a oamenilor isi zic: ce ma intereseaza pe mine? nu sunt EU in aceasta situatie!

  De aceea am zis si atunci, zic si acum ca ma doare-n cot de isteria lumii, si daca asta va e soarta… muriti dara!

 2. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  imi aduc aminte de isteria de dinainte de pandemie, inainte sa fie vreun caz confirmat isterica Firea inchidea gradinitele si scolile, si printr-o operatiune de comando la care ati fost parte in foarte scurt timp tara a fost adusa in blocaj total:

  12 martie 2020 – se retrage Catu

  14 martie 2020 – numar de cazuri 56 (in total), decedati zero – Parlamentul voteaza guvernul Orban 3
  https://romania.europalibera.org/a/audieri-ministri-vot-investire-guvern-orban-3-coronavirus-romania/30487486.html

  15 martie – Presedintele anunta Starea de Urgenta, care este votata de Parlament aproape in unanimitate

  continuare in comentariu urmator…

 3. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  cea ce a urmat a fost lesne de prevazut pentru mine, si iata ca dupa 8 luni de criza degenata de isteria decidentilor totul se confirma aproape la virgula:

  http://vosganian.ro/?p=9075&cpage=1#comment-339985

  m-am inselat un pic la asta, ziceam zero primari, ati luat totusi primariile pe 15 sate! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

  continuare in comentariu urmator…

 4. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  iar asta nu e decit cronica unui esec anuntat:

  Vosganian anunta ca se retrage din Parlament: Simt ca lumea politica de azi nu mi se potriveste

  :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

  https://ziare.com/alegeri/alegeri-parlamentare-2020/vosganian-anunta-ca-se-retrage-din-parlament-simt-ca-lumea-politica-de-azi-nu-mi-se-potrive-te-1639480

  Eu as zice asta mai degraba asa: TI-A SUNAT CEASUL, JANE! ZRRRRRRRRRR!

  :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ VV

   PS – eu v-am spus demult ca ar fi cazul sa faceti pasul asta, demult e cit se poate de clar ca sunteti total paralel cu realitatea in care paradoxal voi ne-ati adus voi generatiile de politicieni care ati considerat ca politica e arta de a minti credibil!

   Lasati in urma o tara complet devastata, total lipsita de valori si de speranta! Tot ce-ati facut a fost sa slujiti Securitatea si sa permiteti raspindirea ei precum un cancer in toate structurile statului, in asa fel incit orice om cu o minima buna credinta a fost nevoit sa faca un pas in spate si sa lase loc hotilor si borfasilor care executa ordine. Ei bine, acum avem practic la conducerea tarii o dictatura militara neasumata care controleaza totul. Si cind eu va semnalam aceasta directie veneati la tv si-mi ziceati snoave si povesti despre cum defapt “economia merge bine!” Ati asistat pasivi la modul cum s-a indobitocit deliberat populatia prin torpilarea sistemului educational care a devenit intre timp o masina de imprimat diplome prin estorcarea de fonduri europene pe programe gen posdru pentru ca apoi sa-i angajati la stat pe toti acesti netrebnici, si nu doar atit dar si sa-i platiti de 3 ori mai bine decit in sistemul privat! Iar azi cind rezultatele vorbesc de la sine ziceti ca politica va pute, si nu va mai regasiti! Ce gluma buna! :D
   Ati profitat de faptul ca romalezii sunt genetic un popor pasiv si intelege toleranta aiurea, ca si cum ca sa demonstrezi unui gay ca esti tolerant il inviti acasa si-l lasi sa ti-o traga o tura! Si uite-asa Romalia a devenit defapt o mare casa de toleranta! Americanii ar denumi un astfel de popor un popor de looseri! N-ar strica sa avem ca uniforme niste tricouri pe care sa scrie: VICTIM
   Si-aici ajungem exact la ceea ce ziceam in primul an cind scriam aici: romalezii se revolda numai cind el ajunge cutitul la os, si numai dintr-o ura profunda! Si nu exclud ca anul 2021 sa fie o re-editare a anului 1907, numai ca de data asta romalezii rasculati nu vor mai zice: “noi vrem pamint!” ci vor zice:”noi vrem AER!
   .. iar aceste creaturi galben mucilaginoase vor avea ocazia sa-si dovedeasca obirsia liberala inabusind acele revolte in singe, cum au facut in 1907!

 5. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  iar ca raspuns pentru articolul trecut, pe care in mod extrem de josnic ca sa nu oferiti drept la replica ati editat continutul articolului existent anterior, va raspund aici punctual:

  http://vosganian.ro/?p=9241&cpage=1#comment-340440

  VarujanVosganian spune:

  …”Tu ai blocaje mentale”

  :D :D :D :D :D

  Pe bune? Eu? Aveti net la Balaceanca? :D :D :D

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   … iar referitor la articol:

   VarujanVosganian spune:

   “Mugur Isărescu (aprilie 2017): Economia românească îndeplinește, încă din iulie 2015, criteriile de convergență și este pregătită pentru aderarea la zona euro.
   Comisia Europeană (iunie 2020) „România nu îndeplineşte în prezent niciunul dintre cele patru criterii economice necesare pentru adoptarea monedei euro”.

   :D :D :D :D :D

   Asta e delir total! De-aia l-ati mai votat odata guvernator?

   :D :D :D :D :D