Nu există nicio corelație între procentul persoanelor vaccinate și numărul de contagiuni.

Este concluzia la care am ajuns, nefiind medic, ci doar economist și matematician, după compararea situației din 50 de țări de pe toate continentele. Dacă un medic are altă opinie, îl rog să argumenteze.

Iată și o paralelă (printre multe altele care indică lipsa oricărei corelații între numărul de vaccinați și numărul de infectați): în Marea Britanie, 90% din populația adultă s-a vaccinat cu prima doză și 70% cu ambele doze. În ultimele zile numărul infectărilor zilnice a ajuns la 50 000 de persoane. În România, cu ambele doze s-a vaccinat cu schema completă sub 30% din populația adultă. Numărul cazurilor zilnice nu depășește 50. Dacă nu vi se pare elocvent, luați cazul Spaniei sau al Israelului, alte țări campioane ale campaniei de vaccinare. Și comparați-le cu țările din coada clasamentului. Veți vedea că, adesea, numărul de infectări nu e invers proporțional cu procentul de vaccinări, ci, dimpotrivă, direct proporțional. Ceea ce ar trebui să ne dea de gândit.

2 Responses to “Nu există nicio corelație între procentul persoanelor vaccinate și numărul de contagiuni.”

 1. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  http://vosganian.ro/?p=9156&cpage=1#comment-340252

  sorin gyorgyfalvi spune:
  aprilie 8, 2020 la 11:40 pm

  @ VV

  nu in ultimul rind, aceasta situatiie trebuia sa fie gestionata de matematicieni, si nu de medici! Chiar si meteorologii ar fi fost mult mai indicati, pentru simplul fapt ca stiu sa calculeze probabilitati! Matematicienii ar fi trebuit sa fie cei care decid cum se aloca resursele, unde se suplimenteaza materiale, si de unde se pot lua cadre medicale.

  Mda, asta ziceam eu cu mai bine de un an si 3 luni in urma, si am mai zis de citeva ori acelasi lucru explicind de ce raspindirea focarelor poate fi mult mai simplu calculata matematic si s-ar fi putut izola punctual cite-un bloc… si nu o tara intreaga! In fine, pe vremea cind isterizat de virus erai in stare sa-l votezi si pe Catsu premier (ca sa scoateti tara din criza, ha ha ha ) eu ziceam lucrurile astea dar n-am convins pe nimeni, am si spus chiar ca hotii ne vor baga in datorii pe multe generatii si nu ti-a pasat! De-asta, cind te vad ca vii acuma si te indignezi ca s-a produs ce ziceam eu atunci…

 2. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  oare de ce nu exista vreunul dintre astia asazisii rezisti, progresisti, oneghisti, sau cum s-or mai numi ei care sa militeze pentru interzicerea e-urilor in produsele alimentare?

  Ei clameaza tot felul de drepturi nascocite, inventate, dar drepturile elementare ale oricarei fiinte umane de a nu fi otravit sistematic pentru beneficiul marilor corporatii unde sunt? Nu fac parte din interesele lor?

  Eu zic ca daca ei ar fi pusi in situatia sa-si dea votul pentru un astfel de deziderat chiar si votantii lor ar avea ocazia sa vada cine sunt defapt acesti indivizi!