Spune-mi când îţi aminteşti, ca să-ţi spun cine eşti…

Sunt unii oameni politici care îşi aduc aminte de popor exact in campaniile electorale. Şi tot atunci, dimpreună cu aceste revelaţii/reverii populiste, ei se gândesc la creşterea pensiilor şi a salariilor. Un astfel de model al populistului melancolic este chiar preşedintele unora dintre noi, Traian Băsescu. Mai ieri, preşedintele socotea că anul viitor prioritatea trebuie să fie indexarea pensiilor, înainte de a vorbi de orice altă măsură de natură fiscal-bugetară.

Ai spune că nu poate fi acelaşi om. Cel care, în 2007, se războia cu mine şi cu Paul Păcuraru să nu creştem pensiile. Cel care, în 2010 anunţa, cu neînduplecare, că pensiile trebuie tăiate cu 15%. Cel care se războia cu militarii în rezervă şi care, în consecinţă, îl umpleau de huiduieli pe unde-l prindeau. Şi cel care acum spune, în preajma alegerilor, că prioritatea trebuie să fie creşterea pensiilor.

Mă întreb  cum ar fi trăit pensionarii după 2009 cu pensiile din 2006. Sau cum ar fi trăit dacă mai pierdeau încă 25% din pensie în 2010. Ai spune, repet, că cel care face propuneri atât de contradictorii nu poate fi acelaşi om. Poate că, de fapt, nici nu este. Poate că noi greşim, crezând că a fi coerent şi responsabil cu vorbele tale e o stare inerentă condiţiei umană.

Pe acest blog, un comentariu din 2010  se numeşte “Minciuna are picioare scurte”. Pe atunci, preşedintele României motiva promulgarea legii privind dublarea salariilor profesorilor prin faptul că eu şi cu cu primul ministru Călin Tăriceanu nu l-am informat asupra consecinţelor. Am anexat, în comentariul de care aminteam, textul scrisorilor pe care i le-am trimis înainte de promulgare. Nu mai vorbim de declaraţiile de presă şi apariţiile televizate pe care le-am avut atunci, prezentând pericolele aplicării unei astfel de legi. În ciuda avertismentelor noastre, Traian Băsescu a promulgat legea şi partidul său s-a încărcat de voturi. Mai mult decât atât. Cum era campanie electorală, Traian Băsescu a îndemnat, public, pe medici, pe funcţionari publici şi pe poliţişti să ceară şi ei dublarea salariilor, pentru că, zicea dânsul e o solicitare legitimă. Chiar dacă salariile se dublaseră deja din 2005 încoace. Nu numai că Băsescu şi ai lui n-au mai majorat, după acea, nimic, dar au tăiat cât au putut. “Ieşi afară, javră ordinară!” a devenit sloganul prin care poporul român şi-a manifestat dragostea faţă de conducătorul iubit şi faţă de măsurile sale.

Aşadar, de câte ori cineva – sau, mai corect, altcineva – doreşte mărirea salariilor şi a pensiilor, preşedintele îl acuză de iresponsabilitate şi incompetenţă. Când vin alegerile, însă, preşedintele nostru redevine melancolic şi se întoarce către popor. În 2008, în timpul campaniei pentru alegerile parlamentare, a promulgat legea privind dublarea salariilor profesorilor şi a cerut măsuri similare pentru celelalte categorii bugetare. În 2009, în timpul campaniei pentru prezidenţiale, se lăuda sus şi tare cu creşterile de salarii şi pensii din vremea guvernării liberale (!?). Iar acum, la alegerile parlamentare din 2012 cere indexarea pensiilor. În schimb,  între campanii, cum v-am arătat deja, vai şi amar.

Dacă ar fi să mă întrebaţi care a fost conducătorul român care şi-a iubit cel mai mult poporul mi-ar fi greu să vă răspund, căci concurenţa e mare. Dacă ar fi să mă întrebaţi, însă, care e conducătorul care i-a iubit cel mai mult pe români în timpul campaniilor electorale, răspunsul e simplu şi fără echivoc: Traian Băsescu.

188 Responses to “Spune-mi când îţi aminteşti, ca să-ţi spun cine eşti…”

 1. Kronstadt an der Graft spune:

  @VV
  Este evident momentul sa se reaminteasca alegatorilor ca actualul ocupant de la Cotroceni este un impostor discreditat, care nu are ce cauta in fruntea statului. Un pidosnic, adica unul care a reintrat pe usa din dos.

 2. Pacala spune:

  @all,
  Mie imi place circul asta – Basescu zice eu negociez, eu sunt mai competent, eu semnez. Ca asa a zis CCR. Si apoi guvernul trebe sa le puna in practica. Nu zau, si daca refuza si parlamentul le da reject?

 3. Adam Mares spune:

  @eva
  In primul rand, n-ai dedus adresa completa. :-) Aceea NU este adresa mea de e-mail. In al doilea rand, am mai multe adrese si la unele le-am uitat chiar si eu parola :-). In al treilea rand, ce naiba de “sporturi extreme” se pot practica pe mail?

 4. Eva spune:

  Bine, vorbesc singura…

 5. Filip G spune:

  Marile puteri schimba stafeta.nu stiu cum ,noi romanii suntem tot in tabara care nu trebuie .
  Am asteptat cu ochi-n soare sa vina americanii,nu au venit.
  Am intrat in UE ,o deziluzie crunta.
  Cu NATO suntem in coasta rusilor.
  Hai sa gandim si sa hotaram ce e bine si pentru romani.
  Un liberal optimist,a transmis semnale,hai sa colaboram cu chinezii ,japonezii,etc

 6. tiberiu spune:

  @all
  Iata link-ul la un formidabil documentar Al -Jazeera care devoaleaza sistemul securist-mafiot -basist in toata “splendoarea” lui.Niste meseriasi de prima clasa producatorii acestui film care merita pastrat intr-un fisier
  http://www.antena3.ro/externe/al-jazeera-dosarul-de-securitate-al-lui-traian-basescu-a-fost-distrus-romania-controlata-de-securitatea-comunista-192704.html

 7. Adam Mares spune:

  @tiberiu
  Foarte bun filmul pt straini. Poate inteleg si ei ceva.
  Noi traim aici, stim. Desi cred ca si pt tinerii nostri e instructiv.

 8. Adam Mares spune:

  @eva
  Ce vrei sa spui? Sa nu mai trimit saruturi pe mail? :-)

 9. tiberiu spune:

  @Adam Mares
  Acest filmulet este “sicriul” politic al basismului.Sarcina USL este ca el sa fie difuzat in toate tarile lumii dar in special in Germania si SUA precum si tuturor parlamentarilor europeni care l-au sustinut pe base. Imaginea hidoasa a basismului securist-ceausit-mafiot asa cum rezulta din fimulet va avea un impact nimicitor pentru imaginea basimului in lume.
  Totul depinde de modul in care USl va actiona pentru difuzarea filmului in toate punctele strategice dpdv politic ale lumii.

 10. Eva spune:

  @Bibliotecaru
  Daca nu ii scoti pe @Pacala si @un liberal optimist de pe lista neagra, iti sterg blogurile.

 11. tiberiu spune:

  @Eva
  In ciuda celor imtamplate nu este momentul pentru o noua suspendare, din multe considerente de oportunitate.Totusi noua incalcare grosolana a Constitutiei si a normelor democratice este mai mult decat evidenta si se trece in “rabojul” lui base iar la momentul oportun acest comportament abuziv, sfidator la adresa institutiilor democratice va fi sanctionat neindoielnic.

 12. Eva spune:

  Pupati-l si pe frunte cand se duce la culcare, sa viseze frumos.

 13. tiberiu spune:

  in ultima vreme actiunile lui Crin si Ponta mi se par cele mai potrivite.

 14. Bibliotecaru spune:

  Chiar dacă un comentariu se şterge şi nu mai apare pe un blog, el rămâne pe server cu IP şi toate celelalte date. Deci este foarte uşor la o adică pentru un poliţist să identifice datele comentariului vosganian.ro/?p=3580&cpage=4#comment-181263 şi adresa fizică a celui care a comentat. Oricum am făcut şi Print Screen şi am salvat şi pagina… să fie acolo, că nu strică.

  Ştiu, multă lume nu crede, dar eu stau pe masă cu Biblia şi o carte… Codul Penal scrisă de Ştefan Daneş. De asemenea am şi shortcut către Constituţie, spre legeaz.net şi alte astfel de site-uri. Legea este o pasiune a mea (chiar mai mare ca internetul) pentru că-mi place natura ei filosofică.

  Şi ce credeţi că scrie prin Codul Penal…

  Codul Penal, Capitolul II
  INFRACŢIUNI CONTRA LIBERTĂŢII PERSOANEI
  Art. 193
  Ameninţarea
  Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva ei, a soţului ori a unei rude apropiate, dacă este de natură să o alarmeze, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.
  Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
  Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.

  Art. 194
  Şantajul

  Constrângerea unei persoane, prin violenţă sau ameninţare, să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, dacă fapta este comisă spre a dobândi în mod injust un folos, pentru sine sau pentru altul, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
  Când constrângerea constă în ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată, pentru soţul acesteia sau pentru o rudă apropiată, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

  Vorba cuiva… “Nu faceţi bine, domnule chestor”… Infracţiunea s-a comis… Să depun plângere, să nu depun plângere… Nici nu ştiu ce să zic… :D

  Eu sunt un tip rezonabil, pacifist, nebeligerant… Nu înţeleg de ce aceste calităţi (zic eu că sunt calităţi) ale mele conduce lumea la concluzia că aş fi un prost. Eu aş vrea să mă fac plăcut tuturor şi să trăiesc în bună prietenie cu toţi.

  Listele mele sunt pur şi simplu o amintire în calea uitării, ca să nu uit să ignor pe internet anumite persoane, în consecinţă să scap de înjurături, imprecaţii, mitocănie… Nimic altceva. Este cea mai simplă cale să fugi de un conflict cu cineva şi eu sunt laş, nu caut conflict cu nimeni, prefer să stau liniştit, că şi aşa sunt depresiv. Din păcate sunt unii oameni care nu pot să trăiască decât prin conflict. Dacă insistă îmi aduc şi eu aminte că legea mă apară, doar sunt şi eu un cetăţean român (şi european, vorba reclamei), am drepturi. Când cineva insistă la infinit şi nu înţelege să ne ignorăm cum stă bine unor oameni care nu se respectă, cineva trebuie să mă apere.

  Ameninţările cu ştergerea blogurilor, cu spargerea şi blocarea adresei de email şi aşa mai departe sunt ale unor oameni care NU POT ACTIVA SOCIAL ÎNTR-UN MOD INTELECTUAL.

  Dar, pentru că trec cu vederea multe şi, cum spuneam nu sunt nici agresiv şi nici răzbunător… fac o dedicaţie pentru toţi cei care au citit Dr. Faustus de Thomas Mann.

  http://archive.org/details/ConcertPentruPianAdrianLeverkuhn

  PS.
  Trebuie să fi citit cartea pentru a înţelege pasajele legate de perfecta simfonie de la finalul cărţii…

  Este că sunt talentat? Din păcate mi-am irosit viaţa şi energia în dialoguri futile. :D

 15. Eva spune:

  Aici sunt mancati ficatii domnului Eugen Nicolaescu in 8 postari agresive: http://www.nicolaescueugen.ro/?p=899

 16. Bibliotecaru spune:

  :D

  Eu nu încalc legea… agresiv sau neagresiv. Puteţi să căutaţi tot internetul, sunt îndeajuns de bătrân pe internet pentru a învăţa exact regulile. În plus cu domnul Eugen Nicolăescu sunt în relaţii foarte bune (cel puţin aşa cred, că nu mi-a arătat să fie supărat pe mine), chiar mi-aş dori foarte mult să ajungă, după alegeri, ministru. Asta nu înseamnă că nu-l voi critica de oricâte ori este cazul. Din păcate domnia sa nu prea mai scrie la fel de des ca înainte şi îmi este greu să urmăresc când postează ceva nou, de aceea în ultimul timp nu prea am mai scris pe acel blog.

  Grija domniei voastre nu ar trebui să fie Bibliotecaru, ci mai ales faptul că ameninţarea cuiva cu ştergerea blogurilor este încă o infracţiune şi mai gravă din partea americană (server-ul principal este în SUA). La ei infracţiunea se numeşte terorism informatic… şi sunt extrem de stricţi cu asta, mai ales de când cu Patriot Act. Dacă întâmplător citeşte cineva ce aţi scris… cine ştie ce iese… Mai ales că, din câte am înţeles, sunt deja în alertă că au primit nu ştiu ce ameninţare… Iată, am găsit ştirea, este de azi…
  Preşedintele american Barack Obama avertizează în legătură cu ameninţarea unor atacuri cibernetice la adresa infrastructurilor americane şi cere Congresului să voteze un proiect de lege în acest sens, într-un articol apărut vineri în Wall Street Journal, relatează AFP.

  Sfatul meu, dacă doriţi un sfat din partea (să ştiţi, eu nu vreau răul nimănui, deşi uneori sunt mai dur în exprimare, de fiecare dată este înspre binele celui vizat)… este să nu vă jucaţi cu astfel de lucruri, că dintr-o joacă cine ştie ce dandana iese… şi pe urmă daţi vina pe mine când eu nu am vrut decât să vă calmez. Nu-i păcat un atâta belşug de stare de rău? Nu mai bine să ne fie bine?

  Dacă ţineţi neapărat să-mi ştergeţi blogurile… faceţi şi asta, dacă vă simţiţi după aceea mai bine. Voi supravieţui şi la acest atac.

 17. Bibliotecaru spune:

  :D

  “blogspot.it” tocmai v-aţi dat de gol că scrieţi din Italia…

 18. Bibliotecaru spune:

  @ Varujan Vosganian

  Domnule Vosganian,
  Astăzi domnul Ponta a anunţat modificarea Constituţiei în anul 2013. Nu credeţi că această campanie electorală este foarte nimerită exact pentru dezbaterea acestor modificări Constituţionale?

 19. Eva spune:

  Pai eu ti-am facut ceva, oamenii ceilalti au dat cu parerea, ca asa e in democratie. Sau democratia e valabila doar pentru tine?

 20. Bibliotecaru spune:

  Aţi spus un neadevăr despre mine… aţi insistat în acest neadevăr… aceste cuvinte nu se mai pot întoarce de unde au plecat, vor rămâne scrise întreaga istorie a internetului pe un server şi vor putea fi citite de oricine. Consideraţi că nu aţi făcut nimic? Am exagerat eu atunci când am luat decizia să vă evit pentru a nu mă încărca de energii malefice? V-aţi făcut o ambiţie, OK, nu am nimic împotrivă, dar nu-mi cereţi acum să vă respect aşa cum respect, implicit, orice om al acestei planete… că nu mai pot. Nu mai pot să respect nici pe cei doi “colegi” care v-au ţinut partea. Şi-au făcut şi ei o ambiţie, înţeleg… dar nu mai pot să-i respect pentru că nici ei nu m-au respectat şi m-au jignit, alături de domnia voastră.

  Nu e mai bine, în consecinţă, să ne ignorăm? Ce sens are să ne tot războim? Eu nu am nici un chef de război, nu am de ce să-mi consum energia pentru asta când în ţara asta este nevoie de atâta energie pentru lucruri benefice societăţii?

  Părerea mea.

 21. Eva spune:

  Pentru ca va fac reclama nu ma puteti da in judecata.

 22. Eva spune:

  Apropo, pe cine dai in judecata?

 23. Bibliotecaru spune:

  Credeţi-mă că nu vreau să vă fac nici un rău, îmi place atât de mult liniştea încât nu mă interesează scandalul. Ştiu legea cât de cât încât să pot reacţiona, dar trebuie să înţelegeţi că nu vreau să fac nimănui rău, nici măcar celor care se cred duşmani cu mine. Nu vreau decât să sensibilizez cetăţenii României asupra principiilor democraţiei, respectării,nu numai a legii, dar şi a principiilor generale ale dreptului. Promovez o societate românească unită, promovez conceptul cetăţeanului inteligent capabil să reacţioneze în faţa abuzului instituţional. În nici un caz nu aş face rău cuiva. Din păcate lumea vede în asta o slăbiciune şi, dacă tot nu răspund cu răutate, încearcă să profite să-mi tragă câte o smetie peste ceafă, aşa, de distracţie.

  De aceea vă propun, pentru a treia oară, să ne ignorăm şi să ne vedem fiecare de treaba lui.

 24. Filip G spune:

  Cetateni,USL doreste sa modifice constitutia dupa 9 decembrie.Daca USL nu reuseste sa obtina destule mandate,UDMR va conditiona votarea de multe aberatii,la fel cum a facut la guvernare.USL cere sprijinul cetatenilor cinstiti din aceasta tara.
  USL multumeste anticipat!

 25. Pacala spune:

  @All,
  @VV,
  @Eva,
  vad in sfarsit si eu niste idei clare de imbunatatire propovaduite de Ponta. Adica sistem de organizare teritoriala si management ministerial similar Poloniei pentru accesarea muult mai buna a fondurilor europene. Dar nu inteleg de ce a asteptat atat. Avem cca.9 luni de guvernare USL, proiectele trebuiau sa fie gata, cel putin pe partea legislativa, si deja trimise spre analiza la grupurile de lucru USL. Unde si maestrul este parte. Daca se asteapta acum, se adauga si perioada de cca 6-12 luni ca mutarea autoritatilor de management sa fie cu OK de la Bruxellex, incepem din 2014 sa accesam fonduri. Pai si pana atunci, ce face USl, o taraie la limita? Accesam in stil PDL?

  @Eva,
  Eu vad un blog ca o dezbatere de idei, nu de postaci, nu de amenintari. Daca @bibliotecaru nu ma considera “prieten”, este optiunea dansului.

  @FilipG,
  Negocierea modificarilor constitutiei va fi facuta in asa fel incat 67% din parlament sa fie de acord. Altfel nu se poate. Eu nu sunt insa de acord cu alegatia d-lui Ponta ca presedintele sa fie ales prin vot direct. Personal imi doresc republica parlamentara… Altfel, mereu vor fi conflicte intre organisme alese direct – parlament si presedinte, si guvern ca fiind investit de parlament. Vreau o republica parlamentara ca in alte tari din vest si un guvern puternic, care sa poata face si sa raspunda daca a mintit.

 26. Pacala spune:

  @all,
  Excelenta in scris imi apartine, este marca inregistrata pe numele meu. Adica daca nu scriu ceva haios, recunosc si vi-l zic si voua:

  Hai, apără-te!
  (din catavencii)
  Astăzi, 20 noiembrie 2012, Excelența Sa Președintele României, domnul Traian Băsescu, a făcut o declarație istorică: “Nu este departe momentul la care voi decide să mă apăr!”.

  Excelență, domnule președinte, permiteți-mi să-mi cer scuze că în ultimii ani m-am îndoit, am ezitat, nu am mers neapărat pe calea dreaptă. Am fost un… Nu vă mai spun ce-am fost, că știți domnia voastră mai bine. Aveți dosarul meu, doar.

  În fine, ce vreau să spun e că regret enorm anii de rătăcire. Căci, dacă, de-adevăratelea, veți decide să vă apărați, veți fi, din acel moment, idolul meu.

  E drept, până acum ați mers mai degrabă pe strategia aia prăfuită, propovăduită de toți babalâcii milităroși. De la Cezar la Hanibal, de la Napoleon la Clausewitz, de la Hitler la Beniamin Netanyahu, toți au zis că cea mai bună apărare e atacul. Nu puteți spune că n-ați atacat. Dar înțeleg că a fost doar ca să vă apărați. Acolo unde nimeni nu vedea nici urmă de amenințare, ochiul dumneavoastră vigilent și călit în lupte zărea din prima amenințarea și ataca. Nu de alta, ci ca să prevină atacurile ulterioare. Dovada că vedeați bine cu ochiul ăla e că după aia veneau și atacurile din partea cealaltă. Clar că dacă n-ați fi atacat dumneavoastră mai întâi, v-ar fi atacat ăia prin surprindere. Se poate?

  Dar ați schimbat strategia și iar i-ați luat ca din oală. Sunteți genial și meritați admirația, iară nu cârcotelile și jignirile noastre. Acum, de-abia aștept să vă apărați.

  Căci vă cred, excelență, pe cuvânt. Vă cred că vă veți apăra. Asta înseamnă că veți renunța la imunitate și veți merge în instanțele pe care le-ați ignorat atâta vreme. Vă veți apăra, desigur, în cazul casei din Mihăileanu. Vă veți apăra în cazul flotei. Vă veți apăra în cazul spălării de bani prin vânzările repetate și subestimate sau supraestimate de terenuri. Vă veți apăra în cazul interceptărilor ilegale comandate de dumneavoastră. Vă veți apăra în toate cazurile în care, ascuns în spatele imunității prezidențiale, nu ați putut să vă apărați.

  Apărați-vă, excelență, apărați-vă! Că prea ați încasat mult în ultmii 8 ani. De la Cășuneanu, de la Cocoș, de la Videanu, de la oameni mai mici sau de la oameni mai mari, de la toți ați încasat. Acum a venit vremea, într-adevăr, să vă apărați. Mult succes! Am auzit că am avea o justiție independentă

 27. Pacala spune:

  @all,
  tot din catavencii

  Top 3 canalii din generaţia tînără

  Cînd comunismul a fost izbit de meteorit, dinozaurii din România au scăpat cu bine. Imediat după impact, în ianuarie 1990, au dispărut şopîrlele mici, care trăiau la cozi şi la Radio Europa Liberă, dar reptilele mari, ale Securităţii, ale Miliţiei şi ale Partidului, au rămas. În calma lor readaptare la mediu, şi-au lepădat nu numai solzii, ci şi ouăle. Noii tiranozauri au crescut pe îndelete, au fost hrăniţi cu bani furaţi, cu valori răsturnate şi cu ambiţii de prădător. Ei sînt tinerii politicieni de azi. Le putem spune şi noua generaţie de politicieni, aşa cum unui violator la metrou îi poţi spune metrosexual. Dar e mai bine să le spunem pe nume şi prenume, aşa cum vor fi citaţi de istorie sau de completul de judecată.

  Horia Georgescu, şeful Agenţiei Naţionale de Integritate, a dat 17.000 de euro mită ca să fie numit la Parchetul Naţional Anticorupţie Braşov, după cum declară fratele său. Ca să fie numit la ANI, n-a trebuit să dea decît o declaraţie falsă, aceea că are studiile şi experienţa juridică necesare. Bani n-a dat, fiind­că din cei 300.000 de euro, împrumutaţi de la naşi, a cumpărat trei case de la tatăl său, care i-a plătit apoi împrumutul în rate. Dar tatăl nu s-a mulţumit cu atît: fost şef al Penitenciarului Codlea şi paznic al dosarelor Securităţii din judeţul Braşov, Georgescu senior s-a ocupat cu şantajarea foştilor turnători, ajunşi azi la putere. Din această mlaştină puturoasă, în care colcăie demonii anilor ‘80 şi capitole actualizate din Codul Penal, a răsărit, ca un ghiocel anticorupţie în ghiveciul Monicăi Macovei, scăfîrlia acestui pui reprezentativ, pus de PDL să exprime etica pe segmentul instituţional.

  Pe segmentul business, tînăra generaţie l-a dat pe Cristian Boureanu, copilul obraznic şi precoce al unei familii liberale dezorganizate, care e în stare să facă operaţii cu numere mari, divizibile prin milion. Imobiliare politice în combinaţie cu primarii partidului, lucrări de stat cu dedicaţie, căpuşări la Oltchim, comenzi monopoliste de reabilitare termică pe bani publici, vînzarea firmei cu datorii unor irakieni amărîţi sau driblinguri în justiţie la adăpostul scutului anti-DNA, toate au fost posibile ca urmare a politicii. Tot ceea ce ar fi putut realiza un dinozaur bătrîn a putut face şi Cristi, iar pentru noua clasă de politicieni asta înseamnă un salt de orgoliu.

  În fine, pe segmentul de leadership există tînărul MRU. El a venit pe lume după ciocnirea unui pahar de Chivas cu o plenară UTC. Conceput în eprubetele Comitetului Central – Secţia Premianţi, a fost cel mai iubit dintre ungureni, făcîndu-i fericiţi, prin rezultatele sale, şi pe baciul moldovean de la Partid, şi pe baciul vrîncean de la Securitate. Calea i-a fost netezită şi după ‘89, cînd ceea ce părea a fi o investiţie socialistă se anunţa rentabilă şi în capitalism. La un moment dat, pe cînd se cocea în serele sistemului, avînd presărat la rădăcină tot bălegarul structurilor, MRU a fost declarat bun de cules. Dar ruperea lui de pe cracă s-a dovedit pripită. Ceea ce Băsescu aştepta să fie o explozie politică a fost o pocnitoare de budoar, obişnuită, după cum s-a văzut, să se dea cu parfumuri scumpe.

  Viitorul, deci, arată ca o zi de amnistie la casa de corecţie. Aceşti tineri, care ar trebui să-i înlocuiască pe bătrînii corupţi, proşti, depăşiţi şi îndărătnici, sînt o specie mai periculoasă. Nu numai că sînt la fel de lacomi şi de pregătiţi, dar au şi mai mult de trăit

 28. Eva spune:

  “birds of a feather flock together”

 29. Bibliotecaru spune:

  @Varujan Vosganian
  Stimate domn

  Dacă Parlamentul României ar fi ocupat de oameni care nu şi-ar guverna activitatea imperativ, după disciplina de partid, contrar prevederilor constituţionale, ci conform menirii lor, aceea de a reprezenta, prin delegarea puterii, poporul român, suveran în ţara sa, credeţi cei de la Guvern, Judecătorii, Preşedintele, “băieţii deştepţi”… ar mai avea reacţiile pe care le au acum?

  Credeţi că dacă domnul Boc ar da un examen adevărat şi neprotejat de o majoritate de 70%, prin angajarea răspunderii guvernului exact în condiţiile gândite de constituantă, un examen care ar implica pierderea carierei politice în caz de eşec, lucrurile ar mai fi atât de simple? Credeţi că dacă istoria ar consemna în manuale numele celor care angajează poporul român în acţiuni nebuneşti de îndatorare şi “absurdizare”, crime ale umanităţii pe termen lung, pentru ca viitorul să-i dispreţuiască după cum sunt dispreţuiţi marii criminali, credeţi că s-ar mai bătea politicieni pentru câştigarea puterii absolute?

  Părerea mea este că marea problemă apare mai ales atunci când politica vrea să contorsioneze realitatea pentru ca dincolo de uşa închisă pe care scrie democraţiei să fie dictatură.