Basarabia, o tema uitata

100 de candidati sustin Unirea cu Basarabia. http://www.bistritanews.ro/index.php?mod=article&cat=8&article=7509

Numarul candidatilor angrenati in cursa electorala pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie care au semnat Pactul pentru Basarabia a ajuns la 100. Varujan Vosganian, candidat pe listele Uniunii Social Liberale,  Dan Radu Zatreanu si Valeriu Tabara din partea Aliantei Romania Dreapta, se afla printre politicienii care au semnat pentru Unire.

Eu sunt un unionist incurabil. Cred ca, asa cum cele doua Germanii s-au unit, cum Vietnamul de Sud si cel de Nord au devenit o singura republica, asa cum, nu peste multa vreme, si cele doua Corei se vor alipi, Romania si Republica Moldova vor fi intr-o buna zi, un singur stat.
Ar fi trist ca poporul roman sa ramana singurul pe lumea aceasta sfartecat de  granite artificiale. Pana cand Moldova nu va redeveni parte a Romaniei, ranile celui de-al Doilea Razboi Mondial si ale Razboiului Rece nu se vor fi vindecat intru totul”, a declarat Varujan Vosganian .

11 Responses to “Basarabia, o tema uitata”

 1. Felicitari pentru aceasta atitudine. Sper ca am reusit sa va atrag atentia – indirect, prin raspunsurile pe care le-am primit evocandu-l pe Bratianu – asupra unor “comentatori” de pe aici care habar n-au ce inseamna liberalism si care este viziunea dumneavoastra politica. Cu asemenea sustinatori aveti o mare problema de identitate – dumneavoastra si PNL. Dar despre asta poate altadata. Pana atunci sper sa vad demersuri concrete inspre unirea cu Basarabia.

  • @ Paul Grigoriu

   Dupa alegeri va trebui sa facem un efort doctrinar important in PNL. Identitatea post-integrare a liberalismului romanesc nu e atat de usor de definit pe cat pare.

 2. emi spune:

  “Omul sanatos nu-l crede pe cel bolnav cand il doare”.
  Pe dumneavoastra va doare si ca roman pentru Romania ciuntita si ca armean pentru Armenia hacuita.
  Va doresc sa va vedeti ambele visuri cu ochii, implinite, ambele tari intregite si vechii asupritori retragandu-se cu capul plecat.

 3. Sorin Muncaciu spune:

  Da domnule Vosganian, santem si vom ramane unionisti pana la moarte!!

 4. Sorin Muncaciu spune:

  @ Paul Slayer Grigoriu
  Domnule, mai demult , am dorit sa va atrag atentia asupra faptului ca : Bratianu a fost un om politic, cu bune si cu rele, ca orice om a facut si greseli. Pierderea tezaurului Romaniei i se datoreaza lui, increderii pe care acesta a avut-o in rusi ! Aceasta eroare, din pacate, a fost repetata, in istorie, si de alti oameni politici. Nu mai departe Tatarescu, a fost increzator in cuvantul lor.
  Istoria se repeta, daca nu invatam nimic din istorie !!

 5. Buddha spune:

  VV
  As semna si eu pentru unire, desi nu sunt asa de convins ca din punct de vedere economic nu vom avea cam mult de tras.

 6. Buddha spune:

  VV
  Maestre, felicitari pentru nominalizare!
  Trebuie sa recunoasteti ca noi v-am vazut acolo dintotdeauna! Sic.
  Sper insa ca aceasta nominalizare publica a dvs de catre dl Antonescu sa nu insemne o incercare de atragere a dvs de partea taberei lui, in cazul in care razbelul cu dl Tariceanu ar cunoaste noi dimensiuni. :)
  Si mai sper ca, odata ajuns ministru, sa nu promovati nulitati gen Lambru, Surugiu, Benchescu etc. Dar am toata increderea in dvs.
  La mai mare!

 7. Adam Mares spune:

  @buddha
  Noi ne bucuram, dar stii ca trebuie sa accepte si Victoras. Crezi ca o sa dea economia si finantele pe mana liberalilor?

 8. @ Katrina

  Nu e deloc acelasi lucru. In cazul Moldovei ar fi dorinta a doua state suverane de a se uni. Observi ca am diferentiat intre reintregirea teritoriala cu Moldova si reintregirea spirituala cu romanii din Bucovina de nord si Valea Timocului.