Nici o zi fără peşte oceanic

Dacă mai era vreo umbră de îndoială cu privire la solidaritatea dintre mine şi dl Constantin Niţă, ministrul delegat pentru enegie, ea a fost spulberată în aceste zile. Am înfruntat, umăr la umăr şi cu bărbăţie, criticile aduse politicii Guvernului în domeniul energiei. Faptul că cei care au formulat aceste critici ar face mai bine să se ascundă ruşinaţi şi să se smerească decât să redacteze astfel de motiuni şi declaraţii,  e o altă temă. Din păcate,  n-o să reuşim dintr-odată să reparăm ceea ce au stricat zeci de ani de politică.

Am găsim, împreună cu dl Niţă, un mod corect şi colegial de a colabora. Se tot spune despre noi că ne certăm, dar nimeni nu a găsit nicio declaraţie sau vreun act politic care să dovedească acest lucru. Eu am responsabilităâile mele şi dl Niţă şi le are pe ale domniei sale. Ceea ce noi am înţeles se pare, însă, că e mai greu de înţeles de preopinenţii noştri.

Mă găsesc într-o situaţie hazlie. Am fost timp de doi ani ministrul Energiei şi în tot acest timp nu am avut niciun conflict sindical, iar împotriva mea nu s-a redactat nicio moţiune pe tema energiei. Acum, când nu mai sunt ministru al Energiei, am fost chemat, la Camera Deputaţilor, să înfrunt o moţiune pe energie. De cateva zile citesc tot felul de titluri năstruşnice. Spune doamna Monica Iacob Ritzi de la tribuna Parlamentului, citind din moţiune: “Scăpaţi mineritul din Valea Jiului de norocul rău al conducerii bicefale Vosganian-Niţă”. Îi ţine isonul dna Andreea Paul Vass, pe blogul domniei sale: “Miniştrii Vosganian si Niţă trebuie demişi pentru faultarea capitalului autohton, pentru nepăsarea si absenţa soluţiilor economice şi energetice”. E vorba în aceste texte de termocentrale, de minele viabile din Valea Jiului, de preţurile la energie electrică şi gaze. Argumentele utilizate sunt discutabile, cele ale moţiunii au fost deja ridiculizate, despre cele invocate de doamna Vass vom vorbi şi noi, infirmându-le. Aceste chestiuni nu sunt, instituţional vorbind,  în responsabilitatea mea, dar asta nu are, nu-i aşa,  nicio importanţă. A devenit un sport naţional să ceri demisia miniştrilor. Pe vremuri era pe la Gara de Nord un panou uriaş pe care scria “Nici o zi fără peşte oceanic”. Astăzi, locul peştelui oceanic l-a luat demisia miniştrilor, de preferinţă liberali. Cei care au stricat până acum au stat bine mersi în funcţie. Cei care vor să repare sunt ameninţaţi cu demisia.

Găsesc întruna  câte un junalist sau câte un parlamentar care îmi cere demisia. Unul zice să plec pentru că salariaţii de la Metchel nu-şi iau banii. Altul zice să plec pentru că am intervenit ca salariaţii de la Metchel să-şi ia banii. Nici nu-mi luasem bine ministerul în primire că grupul deputaţilor PDL îmi cerea demisia – printr-o moţiune, fireşte –  pentru dezastrul de la Oltchim. Un jurnalist de la Realitatea imi cerea demisia pentru ca dl Gh. Piperea e administrator judiciar la acelaşi Oltchim. Dna Ritzi zice să plec pentru că termocentrala de la Mintia vinde cărbunele prea scump. Dna Vass, pentru că electricitatea e prea scumpă în Romania. Culmea culmilor, azi revista Caţavencu zice să plec nu doar de la guvernare, ci chiar din PNL, pentru că am scris libretul poemului simfonic “Visătorul trezit” care tocmai a fost prezentat la Operă (!).

Mai rămâne să mi se ceară demisia pentru înfrângerile de la Războieni şi Jilişte, ori pentru dezastrul de la Turtucaia. Rog parlamentarii respectivi să se grăbească cu moţiunea, ca să evite, prin forţarea demisiei mele,  încercuirea de la Cotul Donului.

133 Responses to “Nici o zi fără peşte oceanic”

  1. corina spune:

    @VV
    Stiti teoria mea ca un razboi impotriva unui greu e de preferat chiar daca nu e relevant. Eu sunt convinsa ca v-au luat in motiune ca sa-si imbunatateasca expunerea publica. Nici nu afla nimeni despre motiune daca era doar impotriva d-lui Nita. Pana se dumirea lumea cine e motionatul, trecea fara ecou. Daca mai impartiti o data min economiei si altcineva sa se ocupe de industrie, tot dvs veti fi citat pe motiune ca faceti rating :).

  2. tiberiu spune:

    @VV
    Deviza privind pestele oceanic este corecta ,dar si strategia permanent ofensiva a japitelor portocalii.Daca si-ar recunoaste greselile si ar face “penitenta”,la care in mod iluzoriu visati.ar insemna nu numai sinuciderea lor politica dar si inceputul drumului catre portile salilor de judecata si inchisorilor.
    Trebuie sa intelegeti odata pentrru totdeauna ca pedismul-basist este “Satanism Politic” si li se potriveste manusa celebra deviza a lui Dante la portile Infernului “Lasciate ogni speranza, voi ch’intrate”.
    Atunci cand au inceput sa lanseze deviza “USL=Alianta Socialist-Liberala” am cerut sa fie contracarata aceasta manipulare marsava si iata ca manipularea lor utilizata consecvent a avut audienta la cancelariile straine si a dus la timorarea politicii externe USL care se teme sa amplifice relatiile economice cu China si Rusia.
    Acelasi lucru s-a intamplat si referitor la invinuirile aduse guvernarii Tariceanu care doar ea ar fi fost responsabila de dezastrul economic adus de regimul Basescu-Boc.
    Orice absurditate repetata la infinit va sfarsi prin a ramane in constiinta publica daca nu este contracarata energic.
    Si politica “coabitarii” favorizeaza aceste atacuri si lipsa de reactie USL-ista.
    Nu va lasati pe o ureche ,nu repetati greselile din trecut !
    In alta ordine de idei imi mentin opinia ca in actuala conjunctura debutul dv ca autor de libret era nepotrivit.In locul dv as fi sustinut ca sotia este si autoarea muzicii si a libretului.
    Ar fi fost poate mai intelept sa va ghidati dupa spusele cunoscutului dicton (” cand tunurile trag muzele tac”) chiar daca este vorba numai despre o stare de beligeranta politica si economica.

    • @ Tiberiu

      Stai sa vezi ca asta nu e totul, la targ apare o antologie de versuri in care sunt si eu mentionat, iar peste vreo doua luni imi apare o carte de nuvele. O adevarata tragedie!

  3. Emil Mihai spune:

    Varujan .
    Am sa-ti dau un exemplu trait de mine din care poti sa tragi ce concluzii vrei:
    nu l-am suportat pe Remes ; m-a enervat in 1998 cind in plin Congres PNL l-a “decorat” pe Quintus cu o medalie din aurul motilor ca sa fie pus ministrul la Finante;
    Dar Remes ajuns ministru agriculturii nu s-a uitat la imagine si a incercat printr-o politica consecventa sa intareasca ferma agricola
    (el avind niste Ha mostenite in jud. Ialomita) ; paradoxul ca desi
    lumea nu-l suporta pe Remes ca politician si ca individ ,iar analistii
    si ziaristii sa-l asocieze cu “caltabosul” am avut surpriza ,ca toti
    fermierii cu care am vorbit sa vorbeasca cu deosebit respect despre “Ministrul Agriculturii- Remes”
    Ti-am dat exemplul cu Remes , pentru ca lumea v-a vorbi peste ani despre “Ministrul Economiei -Vosganian” daca vei implementa
    o strategie in industrie – energie care sa faca ca industria romaneasca sa reziste peste ani.
    Cu parere de rau constat ca dupa un an de guvernare nu se misca nimic iar noi ne-am facut pres in fata multinationalelor
    straine ; Ca inginer in Automatica ,cred ca energiile alternative
    nu trebuie sa depaseasca 15% din puterea instalata iar ministerul
    vostru trebuie sa retehnologizeze de urgenta ramura termo ,
    indiferent de costuri; daca mai vrem sa existam ca natiune ;
    Si indiferent cit costa si citi o capuseaza sa ramina de STAT indiferent ce zice UE ,FMI (o spun ca om de dreapta care nu s-a pupat niciodata cu oamenii lui Iliescu). Nu stii cum ne calca in picioare ENELUL si ceilalti distribuitori (monopoluri private multinationale) pe noi agentii economici
    care mai indraznim sa producem ceva in tara aceasta!

  4. Pacala spune:

    Maestre,
    Eu vazusem reclama “Nici o masa fara peste”.
    Cat despre ce mesaje transmiteti, am inteles, Nita va este frate de cruce, de minister, de guvern etc, va aveti ca fratii, si impreuna multe succesuri veti avea. Poate le ziceti detractorilor si pesimistilor niste succese avute in 6 luni de ministeriat… :)

  5. Adam Mares spune:

    Insistenta cu care Maestrul vrea sa convinga ca se intelege extraordinar cu Nita este la fel de suspecta ca si a celor ce vor sa demonstreze contrariul. :-)
    Cine se pricepe la mecanismele psihologice ale naturii umane intelege ce vreau sa zic. :-)

  6. Adam Mares spune:

    De fapt, Nita ii sta in gat ca un os de peste (de balta) :-) :-) :-) Neputand insa vorbi (ca-l inteapa mai adac osul), zambeste politicos si da calin din cap: stati linistiti, totul e ok, ne iubim. :-)

  7. Adam Mares spune:

    erata: adanc.

  8. Adam Mares spune:

    @tiberiu
    E drept ca “Visatorul trezit” n-a picat prea bine acum, dar probabil ca proiectul a fost inceput mai de mult, cand nu era ministru. Si nu putea fi stopat, in el fiind implicati si alti oameni. Aceia n-aveau niciun motiv sa nu-şi vada mai departe de treaba.
    Riscul a fost al lui VV si cred ca si l-a asumat.

    • @ Adam Mares

      Daca a face un spectacol reusit la Opera e un risc pentru autor, chiar si ministru, inseamna ca am ajuns, ca societate, rau de tot. Chiar trebuie sa fim o adunatura de idioti?

  9. Adam Mares spune:

    @VV
    Imi place finalul ironic al postarii. :-)

  10. Adam Mares spune:

    @VV
    Adevarul e ca armenii sunt atestati pe-aici de pe vremea lui Alexandru cel Bun. Deci, daca mai demonstram si matusalemia dvs, ipoteza vinovatiilor devine posibila. :-) :-) :-)

  11. emi spune:

    Reclama, sufletul comertului.
    Pe dumneavoastra va cunosc vorbitorii a cel putin 10 limbi de pe 3 continente, pe altii doar familia. Eu sunt incantata ca sunteti atat de necesar in media si ca opozitia nu va iubeste, asta inseamna ca nu coabitati bine cu vremelnicul de la Cotroceni.
    Eu nu ma supar daca demisionati, am senzatia ca lupta este profund inegala, nu poti face bine cu forta nici macar idiotilor, asa e in democratie. Daca va elibereaza din functie, desi se va pierde un ministru care stie ce vrea, se va castiga un scriitor care are nevoie de timp pentru a scrie si poate chiar castigati si Nobel-ul. Nu pentru ca ati avea nevoie, ci doar asa, sa mai ajunga si la scriitori cu adevarat valorosi, care au ghinionul sa se nasca in tara mica.

  12. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    degeaba inotati contra curentului… Eu vad ca antena3 ataca grav un liberal pe zi… Ii si vad cum ii sticlesc ochii Mariei Coman cind primeste cite o tema de atacat liberali. Ieri a fost Mariana Campeanu, azi e Dan Radu Rusanu, salariu nesimtit de 14.000 de euro pe luna, obtinut din increngatura de rude care sunt in comisii parlamentare, in diverse AGA care ii aproba salariul nesimtit. Afirmatiile nu imi apartin. Eu doar reproduc ce se spune. De Nita al dvs nu se leaga nimeni, stati linistit.

    Si tot in fiecare zi vad la tv cite o crima oribila. Oameni incendiati in masini, femei decapitate si dezmambrate aruncate in riu, asociati transati, iar azi o femeie si-a omorit copilul de 2 saptamini dupa care i-a dat foc. Suntem cel mai criminal popor din UE, fara a lua in calcul crimele comise de romani in afara tarii. In schimb e bine ca ponta se preocupa de reducerea numarului de morti din accidente rutiere…

    Asta-i tara…

    • @ Adam Mares

      Chiar, e interesant. Eu nu am in responsabilitate proiectul Rosia Montana si mesajele mele au fost clare in privinta mediului. E cum iti spuneam, nicio zi fara peste oceanic.

  13. Adam Mares spune:

    Inaintea Descalecatului? 1352 – Dragos-Voda (v. legenda cu vanarea zimbrului si catelusa Molda); 1359 – intemeierea Moldovei ca stat, Bogdan-Voda.
    Exista dovezi in sensul asta?

  14. Adam Mares spune:

    @VV
    Nu trebuie sa va enervati, oamenii inteleg mai greu aceasta dualitate artistico-economica a dvs. De aceea exista tentatia ironizarii. De altfel, sunteti un “caz”, nu cred sa mai existe pe undeva un ministru al economiei cu talente artistice. Atipicitatea creeaza intotdeauna controverse si nedumeriri.

  15. tiberiu spune:

    @VV
    Importanat !!!!!!
    1)Reiau rugamintea sa transmiteti lui Crin ca in modificarile la Constitutie sa fie adaugat un articol cu privire la interdictia persoanelor care apartin serviciilor de securitate de orice fel sa ocupe o functie publica sau politica cel putin 5-7 ani de la parasirea serviciului lor in fortele de securitate.Acest articol trebuie sase aplice si presedintelui care si-a incheiat mandatul deoarece pe timpul mandatului are interdictie de a face politica si pentru faptul ca Presedintele tarii este ccomandantul suprem al Fortelor armate si al serviciilor de securitate

    2)Nu sunt semne zilnice ca in Ro domneste un climat social toxic ?

    3)Trebuie tinut cont ca basismul este o secta satanica si de la adeptii ei nu ne putem astepta nici la smerenie,nici la penitenta nici la normalitate,cu atat mai putin la respect pentru actul artistic.
    Deoarece Satanismul(doctrina facerii Raului) nu poate fi cu adevarat infranta decat prin Facerea Binelui poate ca aveti totusi dreptate cu nerenuntarea la actul artistic public.Vom vedea.

  16. un liberal optimist spune:

    @all,
    De fapt nu trebuie sa se inteleaga Maestrul cu Nita, ci trebuie ca guvernul Ro. sa se inteleaga cu mUE ca toate politicile acesteia pe mediu si energie sunt falimentare.@Katrina(cred ca e femeie, d’aia ma si ataca pe tema feminismului) are dreptate. Oamenii de stat romani nu mai stiu sa faca politici pe termen lung. Au pierdut din vedere interesul generatiilor viitoare doar pentru a-si face ei un destin iluzoriu mai bun. Dar cu timpul, isi vor pierde si relatiiile si influienta si , tare ma tem ca o sa ajunga in niste azile de batrani(vor avea pensii mici, unii isi vor degrada sanatatea si avutul prin instante si puscarii, copii lor nu o sa mai poata sa-i ajute.Vai de ei !

  17. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    imi pare rau sa va contrazic, dar adevarul e adevar, statisticile eurostat din domeniul asta au precizie milimetrica:

    SUNTEM CEL MAI CRIMINAL POPOR DIN UE, SI PE LOCUL 2 IN EUROPA

    http://epp.eurostat.ec.europa.eu/portal/page/portal/crime/data/database

  18. lordul john spune:

    @VV

    In sfârșit se vorbește și de pește!!!! Va trebui sa va cooptam in Campania de Promovare a Consumului de Peste în Romania! Mai ales ca aveți dreptate, stavridul de Marea Neagra, proaspăt, e delicios. E precum carasul din apele dulci! Mănânci si plângi! Mănânci!

  19. un liberal optimist spune:

    @lordul john,
    Pe timpuri in Ro. pestele era mancarea saracului, asa cum in prezent este mancarea saracilor in tarile costaliere. Acum pestele si icrele reprezinta un lux inutil deoarece nu are nici valoare nutritiva, este si prea scump. Ar fi echivalentul painii dospite:umple matzul!

  20. un liberal optimist spune:

    @VV,
    Daca doriti sa deschideti minele, deschideti-le. Doar ca trebuie sa faceti minele eficiente, sa duceti pretul carbunelui pe bursa si sa-l vinde-ti scump, sa aduceti tehnologii avansate de ridicarea puterii calorice ale carbunelui( poate chiar prin chimizarea acestuia). E o resursa la indemana, relativ ieftina, dar trebuie folosita. Ar putea compensa si consumul de lemne in mediul rural si, pe cale de consecinta, prezervarea mediului. Nu inteleg daca domeniul mineritului e la DVoastra sau la Nita. In fine, nu conteaza, atata vreme cat va aveti ca fratii!

  21. emi spune:

    Aveti programata vreo lansare de carte in iulie in Romania? Vreau si eu un autograf, nici macar nu veti sti cine sunt.

    • @ emi

      Am o lansare la Targ, cred ca vineri la ora 3, la Polirom-Cartea Romaneasca. E o antologie care se numeste “Nascuti in 58″, suntem noua poeti nascuti in acel an si comentati de cel de-al zecelea, un critic nascut tot in 1958.

  22. Adam Mares spune:

    Bookfest
    De la ora 18.00, este planuita intilnirea cu artistul vizual austriac Josef Trattner si lansarea cartii Divanul calator, volum trilingv (romana-engleza-germana), ce reuneste portretele literare a 9 orase din Romania, semnate de 9 scriitori contemporani: Ruxandra Cesereanu, Mircea Dinescu, Filip Florian, Florin Lazarescu, Carmen Elisabeth Puchianu, Róbert Csaba Szabó, Radu Vancu, Daniel Vighi si Varujan Vosganian. Volumul a fost publicat la Editura Schlebrügge, cu o prefata semnata de reputatul critic si curator Thomas D. Trummer, director artistic al Kunsthalle Mainz.

  23. Adam Mares spune:

    @emi
    Fluturas, de la mine nu vrei un pupic? :-)

  24. Adam Mares spune:

    @VV
    M-am uitat in program, la 16,00 este lansarea antologiei. Cine este criticul?

  25. emi spune:

    Mai usor capat pupic de la Adam Mares decat autograf de la dumneavoastra…

  26. un liberal optimist spune:

    @VV,
    Super idee! O carte scrisa de cei nascuti in ’58! Cred ca suntem cei mai fericiti:am prins toata istoria secolului 20(ceva si din 19 prin strabunici), dar si toata tevatura din secolul 21.

  27. un liberal optimist spune:

    @VV,
    Am accesat site-ul editurii si n-am gasit-o la rubrica”Noutati pe luna mai 2013″. O fi la noutati pe luna iunie?

  28. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    mergeti mai des la Bruxelles, acolo se pare ca aveti mai multa vreme de scris pe blog :P

    poate aveti timp sa va mai uitati la antena3 sa vedeti cum au inceput sa faca liberalii praf… Dan Radu Rusanu a fost si inca este vedeta zilei de azi…

    Ponta, in nemarginita lui experienta economica (pentru care a si fost ales de altfel) a lasat deoparte dezvoltarea de surse de VENITURI la bugetul de stat si a inceput sa mearga tiptil tiptil pe aceeasi carare pe care mergea boc: pusca si cureaua lata… ce salarii nesimtite aveati odata… si cum vine nea ponta si vi-i le taie… muicaaaaaaa

    Luati de ici, poate aveti timp sa va mai uitati un pic la tv.

    http://www.antena3.ro/live.php

  29. lordul john spune:

    @VV

    Eee, merlucius e oceanic! Haideti sa cosumam peste produs in fermele romanesti, ca e mult mai sanatos si mai sigur decat cel oceanic. Si are si omega 3!

  30. un liberal optimist spune:

    @VV,
    Aveti dreptate:nu e vorba doar de carbune, ci de toate resursele minerale care inca n-au fost vandute. Eu nu cred in teoria ca resursele Ro. sunt limitate.Totul depinde de tehnologia utilizata. Dupa care imi vine sa ma sparg de ras cu subiectele privind gazele de sist, Cuprumin, Rosia Montana si sistemele de hidroamelioratii, industria feroaselor si neferoaselor etc. Eu cred ca niste extraterestrii ne manipuleaza mintile sa spunem prostii.De fapt oficialii romani ori sunt niste tampiti ori niste compradori. Madam pippidi a si recunoscut acum vreo 3 ani acest lucru(cand se certa ea cu basea pe tema ebei care-i “furase” locul de europarlamentar!

  31. un liberal optimist spune:

    @lordul john,
    Ai dreptate, toate animalele marine si oceanice sunt pline de compusi chimici nocivi. Ce sa mai zici de scoici si tot felul da racusori cu nume savante care se hranesc doar din deseurile umane si zootehnice care sunt ejectate in mari si oceane.
    Dar unde naiba este merlucius asta ca eu nu-l gasesc in Buc. Pastravul de ferma il gasesc si chiar are o textura extraordinara daca e bine gatit.

  32. Adam Mares spune:

    @un liberal optimist
    Mie imi plac scoicile. Dar in restaurantele din RO nu prea le gatesc cum trebuie. Eu le prepar mai bine. :-)

  33. Adam Mares spune:

    Vorbesc despre midii. Stridiile nu ma incanta. :-)

  34. Adam Mares spune:

    Ciudat este ca am degustat tot felul de lighioane de-ale marii, dar n-am mancat niciodata raci.

  35. cris spune:

    @ VV

    Ernesto Sabato, Abaddon:

    “Dacă eşti dispus să suferi, să te sfîşii, să suporţi meschinăria şi răutatea, neînţelegerea şi prostia, resentimentul şi nesfîrşita singurătate, atunci da, dragul meu B., abia atunci vei fi pregătit pentru a depune mărturie.

    Culmea, însă, nimeni nu-ţi va putea garanta viitorul, viitorul care, în orice caz, va fi trist: dacă ratezi, pentru că ratarea este întotdeauna un chin, iar pentru un artist este tragică; dacă triumfi, pentru că triumful este întotdeauna un fel de vulgaritate, o sumă de neînţelegeri, un fel de pipăit neruşinat; transformîndu-te în această scîrboşenie care se cheamă om public, pe care pînă şi un copil precum erai tu însuţi la început are dreptul (ce drept mai e şi ăsta) să-l scuipe. Va trebui să suporţi pînă şi această injustiţie, să-ţi apleci spinarea şi să continui să-ţi realizezi opera, ca şi cînd ai ridica o statuie într-o cocină.

    Citeşte-l pe Pavese: „Să te goleşti în întregime de tine însuţi, pentru că ai scos în afară nu numai ce ştii despre tine, ci şi ceea ce bănuieşti şi presupui că eşti, fiorurile, fantasmele şi viaţa ta cea inconştientă. Şi să faci toate astea cu oboseală continuă şi tensiune, cu grijă şi teamă, cu descoperiri plăcute şi amare înfrîngeri. S-o faci ca şi cînd întreaga viaţă s-ar fi concentrat în acest punct, dîndu-ţi seama că nu preţuieşte nimic dacă nu o ocroteşte şi nu-i dă căldură un semn omenesc, un cuvînt, un suflet S-o faci murind de frig, vorbind în deşert, rămanand singur, zi şi noapte, precum un mort”.Da, dacă vei auzi dintr-o dată acest cuvînt ― precum acum, oriunde ar fi, Pavese îl aude pe al nostru ― vei recunoaşte şi vei simţi atît de dorita prezenţă, semnul aşteptat de la o fiinţă care de pe o altă insulă aude strigătul tău, cineva care înţelege gesturile tale, cineva care va fi în stare să-ţi decodifice cifrul tău. Numai aşa vei avea puterea să-ţi continui munca, nemaiauzind pentru un timp guiţatul porcilor. Şi chiar dacă aceasta va dura numai cîteva clipe, vei putea privi eternitatea.”

    Deh, unii oameni se nasc in zodia colibriului, comentariile papagalilor sunt poate de luat in seama temporar, dar nu schimba nimic, un colibri face totusi ceea ce trebuie sa faca.

    Veti publica libretul? Pentru cei care nu vor ajunge, nu au cum, sa vada spectacolul.

  36. cris spune:

    @ emi

    nu te necaji, vor fi sute, mii de oameni sa aiba un autograf, putini cei care asa cum spui nu cer, nu judeca, nu au, nu sunt buricul pamintului celui caruia i se cuvine. Si uneori e suficient sa spui cuiva de pe alta insula ca-l auzi, chiar daca nu il vei vedea ori atinge poate niciodata.

    In plus, de pupicii lui Adam nu stiu, dar cele doua clematis ale tale de la capatul pamintului sunt o minune. (smiley)

  37. lordul john spune:

    @un liberal optimist

    il gasesti in hipermarket sub denumirea de Hake.

  38. lordul john spune:

    @adam mares

    racii sunt mai buni decat homarii! Asta mi-a spus-o un Chef de la Buckingham!

  39. un liberal optimist spune:

    @cris,
    In cheia ta ar trebui sa ne sinucidem inca de la nastere!

  40. lordul john spune:

    @cris

    sau sa-l citească pe Papini!

  41. tiberiu spune:

    @VV
    http://www.ziare.com/politica/constitutie/ce-spun-constitutionalistii-despre-intentia-pnl-de-a-elimina-un-presedinte-din-politica-1237399

    Tocmai am vazut stirea ca PNL analizeaza modalitatea de a-l impiedica pe un presedinte care si-a incheiat mandatul(recte TB) sa mai candideze,iar argumentul serviciilor de securitate este infailibil.In toate tarile occidentale lucratorii serviciilor sau armatei nu pot face politica decat dupa un numar insemnat de ani de “albire”
    Cand MRU a fost desemnat PM multi s-au revoltat si pe buna dreptate.Un lucrator al organelor se securitate intrat in politica aduce cu el o gandire profund antidemocratica formata in ani de activitate.De aceea ii trebuie un numar de ani semnificativ pentru a se distanta de obiceiurile abuzive deprinse.Armata si securitatea nu sunt institutii democratice ci totalitare.

  42. un liberal optimist spune:

    @Adam Mares,
    Trebuie sa te informezi:in general pe piata europeana se vand doar scoici de ferma, care chiar daca par mai fade, bine gatite sunt interesante la gust. Chiar daca pentru noi, continentali ce suntem, reprezinta doar un aperitiv. Raci prindeam in Lacul Ciric din Iasi pe vremea cand eram pionier. Am fost de cateva ori in USA la restaurantele de SeeFood cu insotitorii mei. Stii, restaurantele alea care dadeau 14.99$ burta. Aia mancau de vomitau , eu nici macar un picior nu eram in stare sa-l sparg si sa-l sug. Chiar n-aveau gust!

  43. Adam Mares spune:

    @lordul john
    Ce sa citeasca din Papini? “Un om sfarsit” sau “Gog”?

  44. Adam Mares spune:

    La nastere nu poti sa te sinucizi, dar poti vorbi despre “neajunsul de a te fi nascut”, precum Cioran. :-)

  45. Adam Mares spune:

    “Este pentru prima dată când fac bilanțul unui an care nu s-a sfârșit încă. În meseria mea, deci, sunt rege. Am făcut totul în 10 ani. Dacă mă gândesc la ezitările de atunci. În viața mea sunt mai disperat și mai pierdut decât atunci. Ce-am adunat? Nimic. Am ignorat câțiva ani defectele mele, am trăit ca și când nu ar fi existat. Am fost stoic. Era eroism? Nu, nu mi-a fost greu deloc. Și apoi, la primul asalt al “neliniștei îngrijorate” am recăzut în nisipurile mișcătoare. Din martie mă frământ. Numele nu importă.. Sunt ele oare altceva decât nume fortuite, nume întâmplătoare – dacă nu acelea, altele? Rămâne că știu care este triumful meu cel mai deplin – și acestui triumf îi lipsește carnea, îi lipsește sângele, îi lipsește viața. Nu mai am nimic de dorit pe acest pământ în afară de acel lucru pe care cincisprezece ani de faliment îl exclud de acum înainte. Acesta este bilanțul anului care nu s-a sfârșit încă, pe care nu-l voi sfârși.” – noaptea de 26 august 1950 – Pavese se sinucide într-o cameră din hotelul Roma din Torino.

  46. Adam Mares spune:

    Hotelul Roma se afla langa gara mare din Torino. L-am remarcat pt ca stiam ca acolo s-a sinucis Pavese.

  47. Adam Mares spune:

    Artistii nu sunt toti la fel, au si ei tipologii diferite. Ca oameni, unii sunt insuportabili. De regula, e mai bine doar sa le citesti cartile. :-)

  48. Adam Mares spune:

    @emi
    Cu ce te imbogateste un autograf?

  49. un liberal optimist spune:

    @Adam Mares,
    Te inseli, geniile sunt niste oameni extraordinari. Disperarea lor vine din rautatile semenilor invidiosi de neputinta de a-i intelege.