De necrezut! În anul 2014 marii producători de gaze au înregistrat profituri record, în timp ce marii consumatori de gaze şi-au închis porţile. Iar eu ar trebui, dupa unii, să fac puşcărie pentru că un astfel de “act patriotic” nu s-a petrecut acum şapte ani…

Anul 2014 a fost anul unei situaţii paradoxale. Pe de o parte, aflăm că Romgaz a obţinut cel mai mare profit din istorie. Motivul? Scumpirea gazelor naturale din producţia internă. În acelaşi timp, cele mai mari consumatoare de gaze naturale, combinatele de îngrăşăminte chimice de la Victoria, Făgăraş, Slobozia, Turnu Măgurele, Săvineşti şi Bacău s-au închis. Motivul? Acelaşi: scumpirea gazelor naturale. Aproape 6000 de locuri de muncă au dispărut, cu deosebire în oraşe care îşi trăiesc acum agonia. Deficitul comercial al petrochimiei a atins cifre record. Cu banii daţi pe îngrăşăminte chimice, în loc să întreţină locuri de muncă în România, fermierii români plătesc în contul salariilor muncitorilor din Ucraina sau Rusia, ţările de unde vin importurile de îngrăşăminte (atunci când nu sunt intermediate prin Turcia).

 

 

Preţul gazelor naturale din producţia internă nu mai are nicio legătură cu costurile de producţie. El urmează, potrivit calendarului de liberalizare, preţul gazelor naturale din import. Astfel, producătorii de gaze naturale înregistrează profituri uriaşe, în timp ce industria românească mare consumătoare plăteşte, în mod inutil, un cost pe care, cel mai adesea, nu îl poate suporta. Faptul că avem zăcăminte de gaze naturale în solul patriei nu mai e un avantaj pentru industria românească. E ca şi cum Mediaş ar fi în Caucaz, nu la noi acasă.

 

În anul 2008 se prevestea o situaţie similară. Preţul de import al gazului natural explodase (a fost cel mai mare din istoria lumii), câteva combinate de îngrăşăminte erau deja închise (Făgăraş şi Săvineşti), iar salariaţii celorlalte primiseră din partea patronatelor preaviz pentru intrarea în şomaj. Am reuşit să deblocăm atunci, cu costuri minime, situaţia, printr-o înţelegere pe şase luni care a fost respectată. Ulterior, la solicitarea ministrului agriculturii, Guvernul a aprobat prelungirea înţelegerii cu patronatele din industria îngrăşămintelor chimice. Nu numai că nu s-a închis niciun combinat, dar cele care erau închise (am evocat deja cazul Făgăraş) au fost redeschise. Iar ROMGAZ a a vut o rată a profitului brut de 27% (în creştere cu 3% faţă de 2007) şi o rată a profitului net de 16,5% (cu 1,5% mai mare decât cel planificat).

 

În referatul său înaintat Senatului în septembrie 2013, prin care eram acuzat de subminarea economiei naţionale, procurorii îmi reproşau (pag.21) că am negociat facilităţi cu sindicatele şi patronatele, în loc să procedez la executarea creanţelor prin justiţie la combinatele care aveau datorii. Aşadar, nu să redeschid combinatele închise, ci să le închid şi pe cele încă în funcţiune (mai toate aveau datorii). În februarie 2008, în faţa Ministerului Finanţelor manifestau mii de salariaţi (ziarele de atunci au publicat fotografii edificatoare). Alte sute de salariaţi pichetau prefecturile din Mureş, Braşov, Olt, Bacău ori Ialomiţa. Combinatele, unde lucrau zece mii de oameni, ameninţau să se închidă. Asociaţiile fermierilor ţipau ca din gură de şarpe că oprirea producţiei interne de îngrăşăminte înseamnă importuri mai mari şi mai scumpe din Ucraina şi Rusia. Iar eu ar fi trebuit să trimit patronatele şi sindicatele la plimbare şi să cer executarea silită pentru datorii… Oare, dacă ar fi fost în locul meu, procurorii DIICOT ar fi făcut atunci aşa ceva?

 

Mă întreb dacă cineva (cu excepţia mea) a făcut calcule să vadă ce s-ar fi întâmplat dacă producţia de îngrăşăminte chimice s-ar fi oprit, în 2008, măcar trei luni. Cât ar fi costat ajutorul de şomaj, cât ar fi pierdut bugetul din neplata impozitelor pe salarii. a contribuţiilor, a TVA etc.etc., cât ar fi pierdut companiile care asigurau transportul gazelor şi a îngrăşămintelor ori cele care acordau diverse autorizaţii de funcţionare. Şi, mai ales, ce s-ar fi ales de cele aproape zece mii de familii ale salariaţilor acelei industrii. Mă întreb dacă cineva calculează acum pagubele opririi definitive a combinatelor chimice cele mai mari consumatoare de gaze naturale. Şi mă întreb dacă această atitudine de a privi impasibili cum moare industria naţională şi cum oraşele industriale îşi trăiesc agonia e chiar un gest de patriotism.

 

http://www.zf.ro/companii/energie/romgaz-obtinut-in-2014-cel-mai-mare-profit-din-istorie-1-4-miliarde-de-lei-13851367

141 Responses to “De necrezut! În anul 2014 marii producători de gaze au înregistrat profituri record, în timp ce marii consumatori de gaze şi-au închis porţile. Iar eu ar trebui, dupa unii, să fac puşcărie pentru că un astfel de “act patriotic” nu s-a petrecut acum şapte ani…”

 1. Lordul John spune:

  @VV

  Patriotismul e politic incorect în cazul României. Și oricum nu mai interesează decât pe câțiva nostalgici visători.

 2. Mihail spune:

  Eu nu am auzit cuvantul “puscarie” ci doar “cercetare”.
  Este adevarat ca procurorii incep mai intai cu puscaria(arestul preventiv), dar asta nu mai poate continua.
  Daca impricinatul este vinovat n-are decat sa mearga la inchisoare, dara sat numai dupa ce a stabilit drumul de urmat un judecator, sau mai multi judecatori.
  Pana atunci, oricine este aprioro nevinovat si trebuie sa stea , biine mersi, acasa.

  Eu am inteles ca in cazul dumneavoastra(dar poate am inteles gresit) ca datorita votului din Senat nu se poate executa nicio cercetare in cazul gazelor. Pe cand la Sova el poate fi cercetat insa aia vor neaparat ca sa-l aresteze.
  Oricum, nu conteaza.

 3. Mihail spune:

  @ emi+ lordul,

  (din urma, incep cu doamnele)

  Am spus un singur lucru clar: ca astia leaga dezbaterea votului lui Sova de “cazul Vosganian”.
  Atat.
  Nu am afirmat ca cred ceva sau nu. Am facut doar o constatare.

  special pt. emi: daca aia ar spune ca toti prostii din tara sa se impuste, m-as asigura, cat pot de repede, ca nu ai pistol, ca nu ai cartuse, ti-as pune dopuri in urechi.
  Nu-mi pot permite luxul ca sa te pierd. :D

  Cat despre “afis”, eu am inteles foarte bine, asta chiar daca sunt “prost cu bulbuci” (ieri a fost 1 iunie, este o vorba: cine spune ala e !)
  Dar ceea ce mi-a placut mie, i-a uite cum Lordul a ales tocmai o poza mica, cu cativa poeti, doar cu senatorul armenesc !!!
  Cum a “uitat” el (adica Lordul) sa precizeze ca vor fi prezenti peste 90 de poeti si ca dl. senator face defapt parte dintr-un grup condus de Adrian. Grup ce face parte alaturi de alte multe grupuri.

  Defapt s-a pretat la o mizerie. Pupaciosule !

  • Lordul John spune:

   Prostane, din cei 90 ma interesau câțiva. Dacă pe tine te interesează cei 90 postează afișul cu 90, tembelule!

   • Lordul John spune:

    Bai badie, da’ trepanat mai ești! Parca ai fi frate geamăn cu tiberiu.

    • Mihail spune:

     Eu sunt corect cu toti participantii.
     Puteam s afac tam-tam doar cu cei patru sefi de grup, pe care-i cunosteam, sa arat cat de uriasi sunt ei.

     Daca erai corect ai fi prezentat “actiunea” in doua randuri, ai fi aratat ca participa peste 90 de poeti, iar un invitat special este domnul Vosganian.
     Asa ar fi fost corect.
     Dar tu, nu stiai cum sa tragi mai multe limbi, mai multe plecaciuni.
     Adam Mares, are dreptate, el este “pupaciosul”, tu esti un minuscul lingau. Ai ramas cu aceste reflexe de pe vremea lui Nea Nicu.

     Toti fostii mei colegi au fost bucurosi ca armeanul a venit la Iasi, ca a citit poesie. Am vorbit cu ei si erau incantati.
     Pentru ei, dl. Vosganian exista ca om de arta, ca scriitor, ca poet. Asta in primul si-n primul rand. Nu are importanta prestatia sa politica.
     Opera ramane !

     • Lordul John spune:

      Da’ cine te crezi mata? Miliția spirituală. Vorba profesorului: Ești pe lângă subiect! Și cu predicatul, n-ai tu treaba!

    • Chiar, ce-o mai fi facand Tiberiu…

  • Adam Mares spune:

   Eu eram pupăciosul! :P

   • Mihail spune:

    @ Adam Mares,

    corect, numai ca lordului ii place sa pupe funduletze !
    Egzista o diferenta ! :D

 4. emi spune:

  Pare ca DIICOT lucreaza pentru Moscova.

 5. Valeriu Mangu spune:

  Articolul “Despre rolul generalului-colonel Iulian Vlad în înlăturarea lui Nicolae Ceaușescu”, pe:

  http://ascunzisuri-constitutionale.eu

 6. Ivi spune:

  …judecata ta asupra fenomenului “profituri uriase intr-o parte – falimente in alta” e partiala (ingusta) si fara perspectiva mai larga (doar pe acum)…

  Tu iti aperi politica ta – care a fost ok pe fenomenul”arde acum” si deci trebuie sa fac ceva …insa nu era suficient …intr-o economie globalizata si deschisa, productia de ingrasaminte nu are sanse (sau putine sanse) sa devina viabila pe termen mediu sau lung in Romania …asa ca trebuie (tebuia) pregatita alternativa viabila – care putea sa inceapa cu o “taxare / accizare suplimentara” a extractorului de resursa (Romgaz, etc.) si apoi sa stimulezi inovarea pe valorificarea superioara a resursei (ca de exemplu “mase plastice mai dure ca otelul, etc.) …si etc., etc., etc.

  …orice acest tip de politica (care are perspectiva termenului lung si pune accentul pe “cercetare – inovare”) nu l-a facut nimeni in politica romaneasca…

  …doar guvernul Tariceanu din care ai facut parte a dat ceva mai multi bani pentru cercetare si inovare, dar fara viziune si fara strategie cu plan de actiune pe termen lung …cand intr-o tara ca Romania, practic din anul 2008 nu s-au mai lansat programe finantate din bugetul national pentru programe cercetare inovare cum au fost “Parteneriatele si Inovarea” (si au trecut de atunci 7 ani …nici guvernul Boc care a taiat brutal in 2009 bugetul cdi de la 0,65 la 0,2 …nici urmatoarele guverne de “buci, ungureni sau ponti” n-au facut nimic, ci doar au “pastrat” acolo jos finantarea cdi –
  …stii foarte bine ca “cine n-are CDI n-are viitor”
  …si din pacate nimeni din politicieni nu discuta problematica CD( !
  Iti mai aduci aminte – in februari 2008 ai semnat cu EIF pe programul JEREMIE memorandumul de finanare a aparitiei unor Venture Capitalului …si stii ce s-a ales de el? …de ce, de exemplu timp de 7 ani tu ca initiator nu ai cerut in parlament cu interpelari ce s-a intamplat cu implemntare memorandumului?

  • Imi aduc aminte de programul acela. In 2013 am demarat un alt program pentru cercetare si inovare. Era parte a strategiei economice. Era legat si de parcurile tehnologice. S-a ales raful de tot. Cat despre interpelari si motiuni, am facut la ele de m-a durut mana…

 7. Lordul John spune:

  @VV

  Nu-l regret pe tiberiu, ca avut cine sa-i ia locul. O regret însă pe cris pentru ca nivelul dezbaterii, de la plecarea ei a cam scăzut.

  • Ai dreptate in legatura cu nivelul discutiilor. Dar probabil ca s-a contaminat si blogul de la ce e in jurul lui…:(

  • cris spune:

   @ LordulJohn

   Lasa ca n-am disparut, scriu pe alt blog si nu am atita timp sa scriu pe subiecte diferite in acelasi timp (nu-mi place sa scriu prostii circumstantiale asa ca mai si citesc, si am si eu o limita la capacitatea de documentare). Acum discut ceva ce nu pare sa intereseze pe cei de aici, in fine, pe unii nu prea ii intereseaza nici subiectele blogului ci doar propriile persoane dar e treaba lor, iar eu timp ori interes sa citesc subiectele dumnealor de discutie chiar n-am, cu scuzele de rigoare caci pentru dumnealor vor fi fiind importante.

   Hai sa repet ceva ce tocmai am scirs altundeva- vorbind de cazul Rarinca (asta discut acum si cam ce precedente exista in jurisprudentza CEDO); Iti dau mai jos si referirea la CEDO, asa de curiozitate: Romania a mai fost condamnata pentru niste recursuri in anulare formulate de procurori si exact pe acelasi motiv ca in cazul acesta – adica nu ca nu se invatza nimic din istorie, dar nu se invatza nimic din jurisprudentza CEDO pe care Romania e totusi obligata sa o respecte ca izvor de drept, si asta e grav. Si sa fim pe podium la procese neechitabile iar cred ca e grav.

   Povestea e de pe timpul lui Seneca, dar zic eu ca se potriveste, ca absurditate si abuz.

   ce sa zic? sa spun si eu la acest caz: de necrezut in 2014….

   iata istoria lui Piso:

   Fiat justitia…pereat mundus se scrie in doua feluri: fiat justitia, et pereat mundus (sa se faca justitie cu orice pret, in afara oamenilor, acestia pot sa piara – e expresia lui Ferdinand I Habsburg), sau fiat justitia, aut pereat mundus, adica daca nu se face justitie lumea piere.

   Stiind de unde vine expresia, spun ca a doua formulare e omeneasca si justa. Originalul latin e fiat justitia ruat caelum. Hai sa spun si povestea asta, fiindca se potriveste extraordinar de bine situatiei absurde de acum din cazul Rarinca: Seneca vorbeste in De Ira despre un guvernator, Piso. Unul din soldatii sai se intoarce in tabara singur desi plecase impreuna cu altul. Bazat pe ‘suspiciuni rezonabile’ Piso conchide ca acesta si-a omorit camaradul si-l condamna la moarte. Cind sa fie executat omul, camaradul se intoarce si un al treilea centurion, cel care trebuia sa conduca executia, alearga la Piso sa-i spuna ca cel de executat e nevinovat….. ce face Piso? ii executa pe toti trei, pe cel deja condamnat, fiindca exista deja o sentintza, pe cel care ii da vestea despre nevinovatie, fiindca nu si-a indeplinit datoria de a executa pe primul, si pe camaradul absent fiindca din cauza lui au murit doi oameni nevinovati….. iar Piso ramine mai departe guvenator….ca sa nu se afecteze independentza justitiei desigur. Sa se faca justitie si daca va cadea cerul, e expresia acestui absurd numit justitia lui Piso.

 8. Adam Mares spune:

  :-) :-) :-)
  “În China, la un festival grandios, fusese atrasă o mulţime enormă de oameni. Un om a căzut într-o fântâna şi striga după ajutor. El striga din toate puterile, dar nimeni nu-l auzea, într-atât de gălăgioasă era mulţimea…Fiindu-i sete, un călugar buddhist s-a apropiat de fântâna şi-a spus:
  -Nimeni nu poate salva pe altcineva! Însuşi Buddha a spus să fii propria ta Lumină! Deci să nu te-astepţi cumva să te salvez…Buddha a mai afirmat că fiecare trebuie să-şi suporte karma sa. Nu încape nicio îndoială că în trecut ai comis păcate grave şi acum trebuie să le plăteşti…N-ai decât să suferi în tăcere! Încetează deci să strigi, căci plânsetele înrăutăţesc karma şi mai mult…
  Astfel, călugărul buddhist plecă, amintindu-i nefericitului vorbele: “să nu te amesteci în karma altuia.”
  Tocmai trecea pe acolo un alt călugar, un confucianist. Călugarul s-a uitat în fântână şi-a zis:
  -Confucius are dreptate; el a declarat că toate fântânile trebuie sa fie înconjurate de un parapet. Nu te necăji, vom crea o mişcare amplă ce va schimba societatea întreagă şi va obliga guvernul să construiască un zid în jurul fiecărei fântâni…Nu-ţi fă griji!
  Omul disperat îi răspunse:
  -Dar până atunci eu ce fac? Voi fi mort…Şi-apoi cum m-ar mai putea ajuta pe mine un parapet din moment ce eu am şi căzut? Discipolul lui Confucius spuse:
  -Nu despre tine e vorba, individul este trecător…Este o problemă ce priveşte întreaga umanitate. Vei muri însă cu enorma consolare de a şti că nimeni după tine nu va mai cădea vreodată în fântână…
  Atunci s-a apropiat un misionar creştin. Acesta i-a aruncat o funie, căldarea, şi l-a scos din fântână…Odată omul scăpat, s-a aruncat la picioarele misionarului plin de recunoştinţă spunându-i:
  -Eşti singurul om cu adevărat credincios…Creştinul i-a replicat însă:
  -Nu-ţi fă iluzii…Iisus a spus că nu poţi intra în Împărăţia Cerurilor decât dacă devii servitorul chiar şi al celui mai mic dintre oameni…A-i ajuta pe ceilalţi este pentru mine o disciplină. Datorită ajutorului pe care îl acord, voi ajunge în rai….Deci nu uita sa cazi iar şi iar în fântână, căci mai sunt şi alţi misionari creştini pe aici…Învaţă-i si pe copiii tăi să cadă, căci gândeşte-te o clipă….Cum am putea noi ajunge în rai, dacă voi nu aţi cădea?”

  • Mihail spune:

   de la atata pupat ai devenit asa de meditativ ?

   • Adam Mares spune:

    De unde atâta pupat??? :-) Pupatul nu e niciodată destul. :-)
    Textul era mai ales pentru @emi, înțelege ea de ce. Înțelege?

    • Mihail spune:

     Vedem….! :P

    • emi spune:

     Iar confunzi spiritualitatea cu Biserica. Ce intelege omul si ce face omul nu sunt intotdeauna pe aceeasi lungime de unda cu spiritualitatea care sta la baza oricarei Religii. Omul filtreaza orice CUVANT/idee prin creierul/egoul sau dualist, asta il ajuta sa experimenteze si sa invete. Daca vrea.

 9. Mihail spune:

  Buey, astia care l-ati votat pe nemtzalau…stiti ca Presedintele a tras astazi o fuga, la Neptun, cu tot alaiul dupa el, ca sa vada vila de la Neptun.
  Oare isi “ia si vila inapoi” ??? :P

  Doamne, ce presedinte ati ales.

 10. cris spune:

  @ LordulJohn

  Ce spune CEDO:

  Cazul Bota: Pompiliu Bota e cel care a infiintzat asa numitul barou paralel. A fost haituit: In aceeasi zi impotriva lui s-au depus nu unul ci trei recursuri in anulare de catre procurorul general de la acel timp. Unul dintre acestea referitor la un proces mai vechi – Bota a fost tirit prin tribunale pentru o asa zisa evaziune fiscala, ba si pus in arest preventiv pentru vreo 3-4 luni, definitiv achitat si inclusiv cistigind dreptul la reparatii banesti. Procurorul general Joitza a facut recurs in anulare pe aceasta sentintza, asa cum face acum Kovesi, pe motiv de incompatibilitate a judecatorilor care l-au achitat, aceasta este acceptata si in 2002 Bota e condamnat la vreo doi ani cu suspendare pentru o evaziune fiscala de zero lei, inexistenta. Bota se duce la CEDO si cistiga, sentintza s-a dat in 2008, statul roman fiind obligat sa plateasca despagubiri de 16.000 euro ( Povestea nu se termina aici, hotaririea CEDO a fost publicata in Monitorul Oficial trunchiat intr-adins: Se omite in traducere hotarirea ca baroul infiintzat de Bota functioneaza legal. Si de aici incep alte probleme. Cel mai de curind e cunoscuta o asemenea problema din arestarea avocatei lui Bica) Este un caz celebru, dar au fost si altele: Stefan vs Romania (2010) si Brumarescu vs Romania (2008) in care CEDO s-a pronuntzat in exact acelasi mod Formularea din cazul Stefan si cazul Bota:

  “In ceea ce priveste incalcarea articolului 6 par. 1 din Conventie, Curtea a statuat ca anularea unei decizii definitive nu a fost justificata in speta si ca utilizarea unui recurs extraordinar nu a reprezentat decat un ”apel deghizat” al reprezentantilor Ministerului Public, care a rupt justul echilibru al intereselor existente in cauza [2].

  Cu aceasta ocazie, Curtea a amintit ca respectarea dreptului la un proces echitabil si a principiului securitatii raporturilor juridice presupun ca nicio parte sa nu aiba posibilitatea de a solicita revizuirea unei decizii definitive si executorii cu unicul scop de a obtine o reexaminare a situatiei de fapt din speta. In mod special, revizuirea unei hotarari nu trebuie sa devina un ”apel deghizat”, iar simplul fapt ca pot exista doua puncte de vedere asupra aceleiasi situatii nu este suficient pentru a constitui premisa unei rejudecari a aceleiasi cauze.

  (…)

  Curtea a apreciat ca procurorul avea obligatia de a rectifica pretinsele erori inainte de pronuntarea unei hotarari definitive, respectiv prin promovarea cailor ordinare de atac, ceea ce nu s-a intamplat in speta. Astfel, Curtea considera ca Statul este cel care trebuie sa isi asume erorile comise de Parchet sau de o instanta de judecata si ca aceste erori nu trebuie reparate in detrimentul persoanei vizate de procedura in cauza.

  Mai mult, Curtea a constatat ca aceasta cale de atac aleasa de autoritati in prezenta cauza pentru rectificarea unei decizii definitive nu era accesibila si partilor, procurorul general fiind singurul in drept sa o promoveze. Or, procurorul general, actionand in calitate de superior ierarhic al procurorului care a participat la procedura in fata instantelor ordinare, a adus atingere principiului egalitatii armelor.”

  (uita-te mai ales la penultimul paragraf, se refera la aceeasi situatie daca citesti tot cazul: procurorul general vine abia dupa proces sa spuna ca judecatorii ar fi fost incompatibili, CEDO spune ca nu e acceptabil, e un reluat al jocului pina se da o sentintza convenabila procurorului. Si nu-mi spune ca doamna Kovesi sau CSM nu stiu: toate sentintzele CEDO sunt pe site-ul CSM. Adica fac, stiind ca Romania a fost condamnata pentru lucruri similare, exact aceeasi miscare, in dispetz fatza de jurisprudentza CEDO care se presupune ca pentru Romania e izvor de drept ca si pentru celelalte tari semnatare ale Conventiei drepturilor…. pe care o va plati cine ? ei nu…)

  • cris spune:

   Asa incit m-am dus de curiozitate pe site-ul CEDO la partea statistica, sa vad mai bine pe unde sta Romania.

   Statistica CEDO:

   Procesele acestea gen Bota si Stefan si un potential proces la CEDO al doamnei Rarinca intra pe articol 6, la primul capitol – proces neechitabil.

   Romania este cu totul, pe toti anii de cind e semnatara a Conventiei, pe locul patru la sentintze CEDO ( in ordine dupa Turcia, Rusia si Italia), cu 1113 sentintze. (din acestea 1113 un numar nesemnificativ statistic, 36 doar, au fost respinse in toti anii). Din acest total, 551 sunt pe articol 6 adica aproape jumatate. Vasta majoritate din acestea, 397, pe proces neechitabil. ( 114 pe neaplicarea hotaririi judecatoresti si 40 pe lungimea procedurilor). Am avut curiozitatea sa trec peste multe din cele 397…. inspaimintatoare, neacceptare de proba, judecata fara legea respective, fara vina, fara permiterea accesului cetateanului la curtea de judecata, etc, etc.

   tabelul pe site-ul CEDO: http://www.echr.coe.int/Pages/home.aspx?p=reports&c=#n1347956867932_pointer
   -in dreapta, Statistics by state, violations by state and by article.

   Pe anul 2014, Romania este pe locul trei dupa Turcia si Rusia cu totul. Din 87 de sentintze cam o treime, 27, sunt sentintze pe art 6, iar majoritatea pe proces neechitabil, 18: pe acelasi site, al doilea grup de tabele, la statistics by year, violations by article and by state 2014.

   O observatie: Se tot bate moneda ca majoritatea in 2014 sunt pe condiiile din inchisori: da, dar pe proces neechitabil, pe justitie nejusta, (prima ramura a art 6 cu 18 condamnari pt noi in 2014) suntem tot pe loc trei!!!!!!!!, dupa aceleasi Turcia (31) si Rusia (24), si la mare distantza de alte tari care au 1, 2, maxim 8 condamnari pe acelasi motiv. (pe toti anii de justitie CEDO, la proces neechitabil suntem pe locul 4!!!!!!!)

   Sunt adica cel putin alti 551 de rarinca, fiecare cu problemele lui pe proces neechitabil, numai in sentintele CEDO, (si acestea sunt o parte minuscula, caci cine are bani si curaj sa ajunga la CEDO?).

   Ce sa mai comentez, nu mai am ce comenta, cred ca cifrele vorbesc si singure.

   @ VV

   scuze, stiu ca e off topic, de asta nici nu am scris aici fiindca nu s-a dicutat subiectul si e poate plictisitor pentru unii.

   • lordul john spune:

    Sigur, e straniu recursul procuraturii! Adica eu as vedea utila o cale extraordinara de atac pentru a salva un om nevinovat, nu pentru a-l înfunda.

    Ei, asta se întâmplă in momentul in care Sistemul devine Zeul suprem la care trebuie sa ne închinăm toti. Si desigur, exprimarea latineasca ajuta mult Sistemul. Pana la urma de ce as opta pentru prăbușirea cerului sau pierea lumii? Din punct de vedere creștin Omul e in centrul tuturor preocupărilor, nu sistemul. De aceea creștinismul, si mai cu seama ortodoxia, vine cu o abordare diametral opusa legii romane: noi nu vrem pieirea păcătosului, ci îndreptarea lui.

    • Ma intreb care o sa fie reactia opiniei publice daca se adminte rejudecarea.

     • lordul john spune:

      Da, asta e o problema!

     • emi spune:

      Se vede din avion ca este transformata in politica globala, situatia minuscula a unui om nedreptatit. Ma indoiesc ca se vor amesteca “oamenii de rand” in mizeria asta umflata politic. Mai ales ca sunt sute si mii de alti nedreptatiti pe care nu ii baga nimeni in seama. Rezultatul va fi un urias absenteism la vot in 2016. Cu cine sa votezi, cu baronii PSD care incearca sa se salveze profitand de o situatie juridical favorabila, sau cu liberalii care nu se mai vad de obsesii portocaleze??? Ce Justitie e aia care se aplica doar altora?!?

   • E foarte interesant ce spui, o sa reluam tema asta.

 11. lordul john spune:

  @cris

  Am urmărit aseară lamentările dlui Patapievici (nu stiu cum se face dar în preajma lansării cărților lui, a apărut câte o mica scena de victimizare). E adevarat, unul dintre lucrurile citate in acuzarea sa e înțeles complet pe dos si manipulat la modul josnic (ma refer la ‘Inactualitatea lui Eminescu in anul Caragiale’ unde el spune exact opusul a ceea ce i se reproșează). In rest, constat inca o data ca nu consuma ceea ce predica.
  Acum e foarte ingrijorat de intelegerea pe care Germania o face cu Rusia, pe la spatele nostru si ne propune sa-i luam in brate pe americani. Desigur, nu pe toti, ci doar pe cei care salveaza lumea: Bruce Willis, Stalone, Schwartzeneger!

 12. lordul john spune:

  @VV

  In postarea asta il regăsesc si il salut pe Varujan conservatorul (si nu e singura). Ceea ce sustineti e curat protectionism in interpretarea UEuropeana!

  E evident ca pretul gazelor nu are legatura cu costurile de productie. Faptul ca Romania avea cateva atuuri pe zona resurselor ne facea, intr-o economie normala sa putem atrage investitii reale in tara. Adica il faceai pe Franz gmbh, pe John LTD si pe Giovanni SpA sa construiasca fabricile acolo unde resursa e ieftina. In conditiile actuale, in care una dintre problemele UE e dezindustrializarea, problema pe care, ca si altele, le-am am “importat-o” ca fraierii. In prezent, Romania e atractiva pentru investitii doar pentru ca ne platim angajatii cu salarii de mizerie. Dar nici asta nu va mai dura, si ne vom transforma si noi intr-o societate bazata pe servicii, care, strategic, e similar cu sinuciderea unei natiuni.

  • Mihail spune:

   Lordul (ma rog, judecand dupa vocabular, mai curand aduce cu un closet de la tara) isi continua declaratiile de dragoste armenesti si ….datul de limbi distinsului fundulet .
   Este, probabil, o specialitate diurna !

   Exact asa erau si aplaudacii de pe la Congresele PCR.

   PS: se stie, “pupatul” este doar apanajul lui Adam Mares, el avand concesionate toate drepturile pentru 99 de ani. In plus, el (adica Adam) nu amesteca lucrurile, nici nu abuzeaza, o face exact(pupatul) atunci cand trebuie. Cu gratie !
   …altii au trecut de la pupat(dealtfel neatorizate) la limbi. Asta e.

   • lordul john spune:

    Judecând după îngustimea orizontului intelectual, ti-ai petrecut mult timp in closetul de la tara! Cat privește Congresele PCR, a se scuti! Nu am a primi lecții de la tine!

    • Mihail spune:

     in general, atunci cand tin lectii, o fac cu cei care pot intelege ceva si care au bun simt, cei 6-7 ani de acasa, un limbaj si o exprimare, cat de cat, elevata.

     Fata de indivizi cu un bagaj de exprimare ca al tau, traversez de indata strada. Tot din aceste motive, evit cartierele marginase, mijloacele de transport in comun si taximetristii.
     Desemenea, evit pe cat posibil strada care trece prin fata spitalelor “Socola”.

     Asa e cum zici tu, mi-am petrecut mult timp pe langa closetele rurale, ma ingrijeam ca sa fie usa permanent inchisa, sa nu dea navala afara indivizi ca tine. Sa stea inauntru.

     “Largimea” orizontului tau se rezuma la Iohannis si la dl. senator.
     Atat.
     Fereasca Dumnezeu ca sa-l critice cineva pe dragutul de nemtzalau, ce de spume faci, cum te burzuluiesti.

     Acum, i-a scoate limba, sa vedem cat s-a tocit !

     • lordul john spune:

      Greu de crezut ca le poti tine lectii celor cu o exprimare elevata.
      Cat despre tocit, in nici un caz cât creierul tău. Idei puține, sulfuroase si fixe. Cu atât te poți lauda. Cultura si gramatica, ioc! Eviți strada de la Socola de frica sa nu te recunoască infirmierele! Înțeleg.

   • Adam Mares spune:

    Nu știu să-mi fi concesionat cineva drepturile de pupat! :P :P :P

  • Imagineazati cum ar fi sa ai un cires in curte dar, daca vrei sa mananci ciresele, sa fii obligat sa le platesti, ca si cum le-ai cumpara din piata.

   • Adam Mares spune:

    Poate așa faceți dvs., eu nu trebuie să plătesc nimic. :P

   • emi spune:

    In mod normal gazele ar trebui sa fie treaba noastra, sa avem dreptul sa le folosim cum credem ca e mai bine pentru industria noastra.
    Dar evident celor din jur nu le convine ca noi sa ne “ghiftuim” gratis cu “ciresele” noastre, vor taxa de protectie. Adica mafie interstatala.

 13. Mihail spune:

  Uite ca “lumea” descopera nevoia de Crin Antonescu, ca posibila singura solutie, asta deoarece Presedintele “vorbeste putin si tace dupa cum vorbeste”, avand chiar alte preocupari, sa-si “ia vila inapoi” de la Neptun.
  Lectura placuta:

  ” În ce privește Sistemul, cu ce gînd a venit la Cotroceni Klaus Iohannis?
  Scriind pentru Evz.ro comentariul E nevoie mai mult ca niciodată de Crin Antonescu! înțelegînd prin asta că în această perioadă de punere la îndoială a Statului de drept sub pretextul Luptei împotriva corupției, un politician precum fostul președinte al PNL, apărător din convingere al libertăților individuale și al echilibrului Puterilor în stat, ar putea declanșa o mișcare reală, a cetățenilor sincer neliniștiți de derapajele Statului de Drepți și nu îngrijorați pentru soarta lor de corupți, mi-am amintit de relația președinților României cu Sistemul.

  Ion Iliescu a fost de la început un supus al Sistemului.
  Pentru a fi lăsat în pace la Cotroceni, el a dat mînă liberă Sistemului.
  Și Sistemul a făcut ce-a vrut în țara asta.

  Emil Constantinescu a venit la Cotroceni decis să se ia la trîntă cu Sistemul.
  A sfîrșit, după cum el însuși a declarat, prin a fi înfrînt de Sistem.

  Traian Băsescu a venit la Cotroceni decis să încalece Sistemul.
  Și l-a încălecat.
  A pus în fruntea Instituțiilor de forță, de la SRI pînă la Parchetul General, oameni descoperiți de el, promovați în chip spectaculos.
  După un timp însă Sistemul i-a scăpat de sub control.

  În decembrie 2014, după cum scrie Klaus Iohannis în Primul pas, îl avertiza pe noul președinte asupra Puterii Serviciilor secret:
  „In acelaşi interval, Traian Băsescu a reluat avertizările in legătură cu puterea crescută a serviciilor secrete.
  Personal, nu m‑am simţit deloc avertizat.”

  După opinia mea, Traian Băsescu și-a dat seama că, de la un moment dat, Sistemul l-a păcălit.
  Zicea ca el, Președintele, dar de făcut făcea ca El, Sistemul.

  După cum se vede, Klaus Iohannis scrie că el nu s-a simțit deloc avertizat.
  Ce înseamnă asta?
  Că știa acest adevăr?
  Că era și este convins că Sistemul n-are nici o putere?
  Că nu-l interesează relația cu Sistemul?

  De aici întrebarea întrebărilor:
  În ce privește Sistemul, cu ce gînd a venit la Cotroceni Klaus Iohannis ? ”

  cristoiublog.ro

 14. cris spune:

  @ LordulJohn

  Ei si tu acum, sigur ca se opteaza pentru sfirsitul lumii sau caderea cerului, (la nivel de propaganda si intru propasirea a citorva selecti)asta e mentalitatea, se vede ca nu se schimba de atitia zeci de ani. A devenit chiar previzibil ce vor spune, ce motivatii au, e suficient sa te uiti in urma cu 45-50 de ani….ce sa zic, parca ar trebui sa fie vremea potopului in care tot sa fie distrus si sa existe o arca nebuna, o stultifera navis, pe care sa supravietuiasca doar citiva porci, sobolani, maimutze, gusteri, sa conduca lumea si sa dea nastere unei noi populatii, omul hmmm, sluga lor si de transformat – multilateral capiat, iobagit, mut si sarac lipit pamintului.

  doua texte scrise la distantza de 45 de ani.

  Intr-un interviu, CTP e intrebat daca imunitatea parlamentarea va disparea: „Da, la un moment dat trebuie să dispară. Nu se poate. Astea sunt legi are istoriei. Ea este o relicvă a comunismului. Ea înseamnă situarea unor cetăţeni deasupra legii. Aşa era şi în comunism. Aveai o anumită poziţie în aparat, indiferent că erai în justiţie, că erai în guvern, în administraţie. Peste o anumită poziţie nu te mai judeca justiţia, te judeca partidul. Dacă partidul hotăra că este în regulă, era în regulă. Reminiscenţa asta ţine de 25 de ani. Până la urmă, o să dispară”.

  Alaturi textul din anii 70, de facultate de drept, pe care l-a dat VV mai deunazi:

  “Numai capitaliștii, în lupta lor dusă de pe poziții de clasă împotriva maselor muncitoare de la orașe și sate, au acordat vârfurilor lor celor mai reacționare care formau parlamentele, privilegiul imunității. În societățile bazate pe exploatarea omului de către om dreptul este expresia interesului claselor dominante ridicat la rang de lege. De aceea legislatorii au nevoie de o protecție specială împotriva poporului. În orânduirea socialistă în care clasele sociale au dispărut și în care membrii adunărilor legislative naționale sunt reprezentanți ai întregului popor, o asemenea instituție, a imunităţii, și-a pierdut sensul. În democrațiile populare membrii parlamentului răspund în fața legii la fel ca orice cetățean.”

  ( Rid si curcile: ce imunitate real constitutionala aveau cei din MAN? niciuna, aceea era doar pe hirtie, realitatea era ca nu te apara nimeni indifferent cine erai de securitate si hachitzele secretarului de partid, sau a mai stiu eu cui, de anii ’46-’50 ce sa mai vorbim, s-a vazut ce imunitate au avut mii si mii de oameni….Supunere egalitarista la arbitrariu, feudalism cu unii mai egali decit altzii. Si sa-mi fie cu iertare din moment ce CTP nu a trait pe luna, adica stie bine cum era inainte de ’89, pe cine incearca sa prosteasca? Nu are nici macar scuza senilitatii – acolo pierzi memoria recenta si iti amintesti clar ce s-a intimplat inainte cu ani. Mda)

  Am citit comentariile tale la discutia in jurul lui Breban, HRP, etc. In fond, in general e o campanie de desnationalizare si dezumanizare absolut evidenta, si iar, incep sa o vad similara sovietizarii. La acest moment bunul simtz este exilat, omul care are chip si nume e aruncat la gunoi in favoarea statisticii, ce exista este negat, exista numai ce soun unii ca exista, ce vezi nu e real, ti se pare, exista numai ce spun ei sa vezi. Nu e mare deosebire fatza de cincinalilii si numarul de morcovi inexistenti la hectar, de tovarasul Stalin a zis, si daca acelasi tovaras Stalin spune ca genetica nu exista inseamna ca cert tu nu ai cromozomi ci esti facut din baloane de sapun….

  Spuneam mai deunazi: a ajuns sa imi para ca unul din acele balamucuri din filmele horror, in care cei sanatosi sunt luati prizonieri de nebuni, acestia joaca rolul de gardieni, de asistente, de doctori si hacuiesc orice om sanatos la minte, ba chiar, daca exista si vreun vizitator intimplator din afara nebunii isi joaca rolul de “sanatosi” cu atita convingere incit inseala pe oricine. Rau e si ca multi din cei sanatosi, de atita timp captivi, incep sa creada ca nebunii sunt gardieni si medici legitimi, adica “se adapteaza”…..

 15. Lordul John spune:

  @cris

  Era interesant sa citești reglementarea imunității în toate constituțiile României precum și punctul de vedere al Curtii de la Veneția. Curtea spune ca în democrațiile consolidate nu mai avem nevoie de imunitate pentru ca este exclus ca parchetul și magistratii sa poată fi utilizați politic.

  • cris spune:

   Deocamdata nu a disparut din democratii de sute de ani; daca poti considera ca una de 25 de ani e consolidata, una numita de fapt autoritarism competitiv care prin definitie inseamna utilizarea paraconstitutionala a institutiilor de fortza, banilor, mediei pentru interesele de clan, desigur, atunci propunerile lui macovei si altora sunt indreptatite… hai sa fim seriosi. Dar romanii sunt ultra-moderni, nu-Ii asa… o iau inainte si a tarilor Uniunii, si a Statelor si sar cu tot cu tichie de margaritar in secolul utopic si filmele sci-fi cu Stalone gen Judge Dredd si Demolition man…. ca tot vorbeai de parerea lui Patapievici ca trebuie sa imbratisam americanismul, a la Hollywood.

 16. Lordul John spune:

  CTP-ul vorbește aiurea. Nu e prima data și nu e singurul.

  • cris spune:

   Macovei: „Să fie clar pentru toată lumea: Parlamentul zice ‘da’, apoi judecătorul decide dacă arestează sau nu. Asta nu însemna că era arestat. Lasă-i pe procurori să se ducă cu domnul Șova la judecător. Lasă-l pe judecător să decidă cine să fie arestat sau nu. Nu politicienii decid asta”…… Zau, parca e europarlamentar de ani buni, deci de ani buni stie procedurile PE la ridicarea imunitatii, de aprobare sau respingere, sa dea deci asemenea ordine de maciucar comunist sarit de pe fix in PE.

   Nu inceteaza sa ma mire capacitatea unora care stiu realitatea de a spune exact pe dos, de a minti cu seninatate: arta desei imbrobodiri.

 17. cris spune:

  @ LordulJohn

  Ai dat articolul domnului Racu si citatul din Politicele lui Patapievici.

  HRP:„Din păcate, nu cred în violență, altfel ar fi trebuit de mult să trec la execuțiile de tip Neceaev. Numai violența, numai sângele mai pot trezi acest popor de grobieni din enorma-i nesimțire”.

  Probabil considera asa ceva patriotic, laudabil si umanitar. Sa dai borsul pe nas cuiva, dupa expresia romaneasca, o fi preferabil impuscatului……Din pacate nu e chiar atit de benign ce spune HRP: Nu cred ca HRP se referea la Verhovenski din Demonii lui Dostoievski, adica pur literar, ci la original, Neceaev himself, care spune: “Un revolutionar trebuie sa infiltreze toate formatiunile sociale inclusiv cele de fortza, politia. El trebuie sa exploateze oamenii bogati si influenti si sa-i subordoneze. Trebuie sa agraveze mizeria oamenilor obisnuiti in asa fel incit sa epuizeze rabdarea acestora si sa-i incite la revolta. In final, el trebuie sa se alieze cu lumea salbatica a criminalului violent, singurul adevarat revolutionar din Rusia”.

 18. epolitikon spune:

  @VV
  Stiti, eu de fapt calculez cat au prapadit politicienii la nivelul intregii societati. Cautam lista cu fabrici care produceau o multime de lucruri utile societatii dar care au disparut si s-au transformat in mall-uri?

  • Lista fabricilor disparute e impresionanta. Uite, de pilda, Oltchim pe care lam salvat. Avea datorii de un miliard de dolari. Cine e raspunzator pentru asta?!? Eu, din pacate, am avut in administrare Oltchim abia in ianuarie 2014 cand era muribund si am reusit sa-l inviez din morti. Dar pana atunci? Un miliard de dolari!!! Asta nu intereseaza pe nimeni.

 19. tudor spune:

  VV

  Evident ca este o aberatie inchiderea industriei petrochimice, avand la dispozitie rezerve interne serioase.
  Insa, repet, este tot din vina clasei politice: avem ceea ce au negociat in relatiile cu Uniunea Europeana.

  Cand erati un fel de semiministru pe la economie, eu zbieram pe blogul asta ca vom cumpara ingramaninte de la rusi, iar “coordonatorul” dv, nitza girimea, era intr o continua nedumirire…

  • Eu am avut atunci o intalnire cu sindicatele si patronatele din petrochimie si in proiectul de reindustrializare voiam sa pun cateva masuri de sustinere pentru metalurgie, siderurgie si petrochimie., Numai ca am plecat si proiectul a murit pe veci.

 20. tudor spune:

  Cris

  Sarut mina!

  Justitia este un element fundamental in evolutia unei societati.
  Imunitatea parlamentara nu este un elemnt care sa incurajeze realizarea unei justitii performante.
  Nu imunitatea sau lipsa acesteia sunt marile probleme, ci raspunderea magistratilor, selectarea si promovarea acestora, transparenta cheltuielilor judiciare corespunzator fiecarui caz instrumentat etc.

  Deja arestarea unor domni parlamentari s pus serios problema conditiilor in care se poate dispune arestarea preventiva ….

  Ca dovada ca pe domnii politicieni de fapt ii doare n undeva daca n are legatura cu propria persoana: in Romania, in multe medii, violenta fizica este litera de lege.
  Oricine poate bate pe oricine, cu cat mai in public, cu atit mai bine!
  Ce poate face victima?
  Depune plangere la politie si se prezinta la medicul legist, pentru certificat; si asteapta:30 zile, 60 zile, 90 zile … sa vada de cita ingrijire medicala are nevoie.
  Si de abia apoi sa revina la politie sau parchet…
  Ce poate face politia?
  Tot nimic: eventual, sa l retina 24 ore.
  Intre timp, ala ii mai da niste batai bune, sa i vina mintea la cap.

  Astfel, comunitati mai mari sau mai mici sunt practic terorizate de diversi batausi pe care legea nu i sanctioneaza aproape in niciun fel; dimpotriva, as zice.

  Desigur, domnii domnii parlamentari, la valoarea lor, nu s in niciun fel in pericol.

  Zecile sau sutele de mii de oameni aflati zilnic sub teroarea unor bestii au acelasi drepturi la demnitate precum imunii care ne fac legi?

  Hai ca Senatul a mai adoptat una d aia tacita: demnitarii au voie sa si angajeze neamurile la propria pravalie – pardon: institutie!

 21. Mihail spune:

  Dupa voiajul la Neptun, Prima doamna, a mers ieri la noua locatie a SeReIului.
  Nu puteau aia sa ciuleasca urechea daca nu vinea sotul Presedintelui ca sa le dea okay-ul.

  Tare iteligenti sunt cei care l-au votat.

 22. Lordul John spune:

  @VV

  Domnul Ponta este învinuit intr-un dosar penal. PSD-ul vine cu gluma că pașii de demitere a lui Ponta au fost deja prefigurati, cu ceva timp în urma de dl. Blaga. Este exact argumentul lui Băsescu împotriva lui Voiculescu! Chiar nu se poate fără reciclare!

 23. emi spune:

  Chiar ma intrebam de ce bagatorul de strambe da iar atac la Presedinte, se pare ca se stia de la prima ora ca VP va fi dezradacinat din scaun. Va pica sursa de finantare a trolului?!?!? Ar fi timpul.
  Interesant este cine va fi numit in loc….

 24. Mihail spune:

  Astia fac o legatura intre mersul lui Iohannis ieri, la noul sediu al nustiucarei divizii al SRI si atacul DNA de astazi.
  Vor urma zile interesante.

  Acum, eu imi amintesc ca zilele trecute sotul Presedintelui spunea ca nu poate sa-i solicite demisia lui madam Stanciu, ca demisia este un “act unilateral”.
  Astazi i-o solicita lui Ponta, deci cum ramane ?

  Oare cum justifici tu, un bugetar, faptul ca ti-ai cumparat sase case ?
  Asta asaaaa…ca sa fie o piedica in calea uitarii !

  Hai iohanistilor sa va aud !:P

 25. Lordul John spune:

  Hahaha, Ponta face apel la Marea Adunare Nationala! Și se mai plângea ca a fost asociat cu PCR!

  • emi spune:

   Oare va fi comparat si VP cu barbata EU?!? Putem considera pe admiratorii Elenei homo, daca tot ii admira barbatia???
   Isi va atinge si VP nasul?!? Ma indoiesc pentru ca el are familie si e mai vulnerabil.
   Nu am inteles de ce crede domnul Ponta ca Parlamentul il va sustine, dupa ce si-a decimat partidul, cu cine mai face majoritatea?!? In plus, in Parlament se voteaza politic, deci sub aparenta demnitatii si dreptatii, asadar la pozitia de Premier VP nu mai are nicio sansa.

   • Mihail spune:

    Daaa…cata dreptate ai. Cu adevarat si-a decimat partidul, a mai adus de la PNL inca trei parlamentari. :D
    Daca o tine tot asa, atunci se va schimba si proportiile de acum: PSD 65% iar Partidul Meu 35 %.

    • emi spune:

     In timpul domniei procurorului Victor Ponta s-au umplut puscariile de pesedei. Oare la indemnul meu?

 26. emi spune:

  E deputat…

  • Mihail spune:

   @ emi,

   daca-ti spun ca esti gasca o sa te superi pe mine.
   Ponta are o majoritate confortabila n Camera Deputatilor.
   Va cadea doar daca altcineva o cere, nu nemtzalaul tau.
   Asta, adica neamtul, adica nu-i poate cere demisia lui aia de baga oameni nevinovati la zdup, da-i poate cere lui Ponta ?

   Okay, pot incerca sa inteleg de ce tu si alti cativa “nevazatori” l-ati ales pe nemtzalau, dar de aici si pana ca el sa aiba un cuvant de spus mai este drum luuuung.

   Poate intelegi ca acum este un razboi pe viata si pe moarte intre “binom”, servicii si ce-o mai fi acolo si restul lumii.
   Nu degeaba a mers neamtul ieri la un nou sediu al SRI. Chiar trebuia inaugurata o cladire, care are preocupari secrete ?
   Credeam ca ai ceva in capusorul ala blond, ca vei intelege ca plimbarea sasului a fost un semnal.

   Ponta poate cadea sau nu, vom vedea in urmatoarele zile.
   Sa zicem ca se-ntampla, bun, are peneleul ce sa puna in loc ? Sau il vrei pe general Prim ministru ?
   Tu vrei “Partidul Meu” la conducerea tarii ???

   …Hai mai curand ca Ponta sa-si dea demisia si sa se faca imediat alegeri anticipate !

   PS: pentru cultura ta tehnica, Iohannis al tau este vazut prost de romanii din strainezia. Eu stiu cel putin de Germania si Anglia.
   GhiNNion ! :D

 27. Mihail spune:

  Nemtzalaul acorda astazi la ora 21.00 un interviu la TVR !

 28. Mihail spune:

  “Victor Ponta credea că o scape, pisicindu-se pe lîngă Binomul SRI-DNA. Uite că n-a scăpat!

  În vara lui 2012 am fost în primele rînduri ale celor care au denunțat Suspendarea Președintelui drept o Tentativă de lovitură de stat.
  Am dat Loviturii de stat semnificația de schimbare prin forță a unei realități politice de către Un Grup Organizat.
  Am denunțat tentativa nu pentru că m-ar fi impresionat persoana fizică a lui Traian Băsescu, ci pentru că aveam încredere într-un principiu:
  Cel potrivit căruia doar electoratul poate schimba o realitate politică de la un moment dat.

  Desigur, atunci, dar și ulterior, autorii tentativei și propagandiștii tentativei au susținut și susțin că au făcut totul în limitele Legii. Da, dar pentru a fi legal ceea ce au comis ei, au schimbat în prealabil Legea.

  Pe Victor Ponta nu-l simpatizez de loc.
  N-am mai scris nimic rău despre el în ultimul timp nu numai pentru că a pierdut alegerile în urma Diversiunii puse la cale de Trinomul SRI-DNA- ÎCCJ, dar și pentru că tot ceea ce aveam de spus despre Victor Ponta am spus în zeci de editoriale și comentarii anterioare.

  Mai mult de iresponsabilul vesel, ce puteam să-i mai spun în ultimul timp?
  Asta nu mă oprește să denunț, cu aceeași revoltă ca și în vara lui 2012, încercarea de a schimba o realitate politică printr-o Lovitură de stat.

  Se vede chiar și din mijlocul Bărăganului că la Cotroceni Sistemul și a atîrnat în cui Tabloul de care aveau nevoie pe post de președinte. După 25 de ani, Sistemul și-a găsit președintele ideal:
  Președintele care dă din coadă și măcăne, asemenea unei rațe mecanice, atunci cînd îl întorc Băieții cu cheia.

  Se vede și din cer, fără binoclu, că PNL e un amestec de nevolnici dintre foștii liberali și de bandiți dintre foștii PDL-iști. Moțiunea de cenzură n-avea nici o șansă să treacă.

  În aceste condiții, Binomul SRI-DNA ( chestia cu SRI care nu apare în Comunicatul DNA e o șmecherie ieftină, deoarece Codruța Kovesi nu face nici o mișcare, nici măcar la coafor nu merge, pînă nu-i întreabă pe cei de la SRI cum să se vopsească) a pus la cale punerea sub învinuire a lui Victor Ponta.

  La o simplă lectură, Rechizitoriul pare întocmit de unul care e beat de dimineață pînă seara și de aia crede că și noi, ceilalți, suntem beți de dimineață pînă seara. Să-l acuzi pe Victor Ponta de conflict de interese, pentru că l-a propus pe Dan Șova ministru ( doar l-a propus) e ca și cum ai acuza-o pe Codruța Kovesi că s-a amorezat de șoferul pus la dispoziție de SPP. Acuzație cu atît mai sfidătoare cu cît, nu demult, ÎCCJ, condusă de Tovarășa Livia Stanciu, l-a achitat pe Klaus Iohannis într-un Dosar în care conflictul de interese se vedea cu ochiul liber.

  Pe ce s-au bazat Conspiratorii în acest caz?
  Pe spaima care-i va cuprinde pe parlamentari, pe oamenii politici, pe jurnaliști prin lovitura pe față, sfidătoare.
  Dacă Victor Ponta nu demisionează pînă atunci, Guvernul va pica la Moțiunea de cenzură. Cu un președinte atîrnat în cui pe post de tablou surîzător, Binomul SRI-DNA poate înhăța pe oricine odată ce nu s-a dat înapoi de la provocarea unei Crize politice punînd sub acuzare un premier în exercițiu.

  De ce au făcut asta acum?
  Pentru că Scandalul Mariana Rarinca, dar mai ales Scandalul declarațiilor iresponsabile ale mai mult decît iresponsabilului General SRI Dumbravă creșteau în amploare de la o zi la alta. Valurile acestui tsunami riscau să dea peste zidurile de cazarmă ale Binomului SRI- DNA.

  Punerea lui Victor Ponta sub acuzare are astfel două țeluri:

  Să schimbe configurația de Putere în favoarea Binomului SRI-DNA, astfel încît să nu mai cuteze nimeni să se întrebe cine plătește pentru cele șase luni de pușcărie ale Marianei Rarinca.
  Să acopere mediatic Scandalurile în care sunt implicate SRI și DNA.
  Deși e victima unei nedreptăți, Victor Ponta trebuie să demisioneze.
  Pentru că:

  Ar da șah Bolovanului de la Cotroceni care va trebui să lase excursiile cu familia în străinătate și să se apuce de administrarea țării.
  Ar da electoratului posibilitatea de a vedea cum va jefui țara Gașca lui Vasile Blaga, revenită la cazanul cu jumări al Guvernării.
  Din Opoziție, PSD ar putea prelua în sfîrșit steagul politicii de reinstaurare a Statului de Drept demolat de Statul de Drepți.
  Mult mai important decît toate acestea, Victor Ponta trebuie să demisioneze, pentru că în fața abuzurilor comise de Binomul SRI- DNA a umblat, cum zicea inspirat Crin Antonescu cu fofîrlica.

  Premierul Victor Ponta a aplaudat tripla arestare preventivă a Elenei Udrea deși puțea de la distanță a răzbunare din partea Binomului.
  Premierul Victor Ponta a aplaudat redeschiderea Dosarelor lui Traian Băsescu, și hăituirea fostului președinte de către foștii lingători ai bocancilor săi. Premierul Victor Ponta s-a lepădat de toți lideri PSD înhățați de Binom: de la Viorel Hrebenciuc pînă la Liviu Dragnea.

  Credea că pisicindu-se pe lîngă Binom, el o să scape:
  Uite că n-a scăpat.”

  cristoiublog.ro :P

 29. Adam Mares spune:

  De ce este acuzat Ponta?

  • Mihail spune:

   De foarte multe, inclusiv ca l-a propus ca ministru pe Sova.
   N-ai televizor ?

   • Adam Mares spune:

    Ba da, dar îl folosesc doar pe post de cântec de leagăn, înainte să adorm. :P

    • Mihail spune:

     “Presedintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia premierului Victor Ponta, insa acesta refuza.
     Prim-ministrul este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni-Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat, anunta DNA.”

 30. Mihail spune:

  Victor Ciutacu a vorbit despre acest subiect pe blogul personal. Jurnalistul a notat câteva concluzii după această zi care va rămâne în istorie.

  ” – Convocarea lui Ponta la DNA fix în ziua depunerii căznite a moțiunii de cenzură împotriva Cabinetului pe care-l conduce, emiterea comunicatului de presă cu acuzațiile penale când el abia părăsise sediul unde se prezentase la citare, ieșirea imediată a lentului Iohannis cu solicitarea imperativă de demisie (completată cu interviul aranjat în seara asta la TVR), plus multe alte coincidențe mă fac să afirm fără să-mi clipească un mușchi pe față că e o execuție politică.

  – Se urlă intens, cu pasiune, pe tema noii lovituri de stat. Dacă ai proprietatea cuvintelor, încercarea de a schimba majoritatea parlamentară și puterea politică altfel decât pe calea votului (și, mai ales, prin implicarea fățișă a instituțiilor de forță ale statului) asta este. Nici măcar aparențele nu se mai respectă.

  – Ponta nu are scăpare. Mai devreme sau mai târziu, în funcție de cât de tare sună telefoanele de unde trebuie și de cât de aplicate vor fi negocierile, va părăsi funcția și Palatul Victoria. Dosarul penal e pretextul să-l forțeze să-și ia viteză.

  (…)

  P.S. Scutiți-mă, vă rog, cu invocarea relației personale dintre mine și el. Dincolo de faptul că este total irelevantă în contextul politico-mediatic actual, n-aveți habar care-i, de fapt, realitatea ei și în ce coordonate se înscrie”, a scris Victor Ciutacu pe blogul său. Întreaga postare poate fi găsită AICI.

 31. Lordul John spune:

  Ce ciudat! Să-l ridici în slăvi până la paroxism pe unul care demisionează la ambiție în două secunde după ce i-o cere unul la vrăjeală și pe unul care zice ca demisionează dacă e cercetat penal și când devine cazul se ascunde după fustele mamitichii.

  • Mihail spune:

   …eu mai stiu pe un altul care s-a pitit dupa cele bisericesti, ptiu ce mai mirosea a tamaie prin Parlament.
   Lasa, ca nici acum nu a demisionat ! :P

   Crin Antonescu a demisionat pentru ca este vertical, pentru ca stia despre tot putregaiul din “Partidul Meu”, despre Cooperativa, Binom.
   Nu avea rost ca sa ramana printre tradatori si nerecunoscatori.
   Nu-l meritau !

   • Adam Mares spune:

    Au mai simțit și parlamentarii miros de tămâie! Ce-i rău în asta? :-) Că ei nu aspiră decât miros de mici și de friptură! :P

   • Lordul John spune:

    Te irita mirosul de tămâie? Nu ma mir!

    • Mihail spune:

     E-te la el, nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i pute !
     A uitat de personajul care s-a tot “crucit” in Parlament doar-doar l-o scapa coledgii.

 32. epolitikon spune:

  E weekend, e bere.

 33. Mihail spune:

  La ora 21.00, intr-o emisiune inregistrata, deh omul vrea in uichend, apare nemtzalaul.
  Se prostituiaza nitzel.
  Ala cu “Guvernul meu”, cu “Partidul Meu”.
  Ponta cica ar fi acuzat pentru copruptie.
  Dar, ma intreb eu, cum se numeste acea activitate, in urma careia, dintr-un salar de bugetar, iti cumperi sase case ?

  Ce repede a iesit el astazi cu comunicatul, cum fugea dragutul de el pe scarile de la Cotroceni.
  Mutu…vorbeste !

 34. Mihail spune:

  Victor Ponta e pus sub urmărire penală pentru faptele sale pe vremea când era avocat. DNA îl acuză de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălarea banilor pentru niște fapte din 2007.

  Însă, tocmai aici procurorii DNA au făcut o gafă imensă, anunță Antena 3. Se pare că faptele de care este Ponta acuzat s-ar fi prescris. Concret: cele 17 infracțiuni de înscrisuri sub semnătură privată nu pot fi luate în calculul acuzațiilor penale.

  Oana Stancu a prezentat un fragment important din documentele DNA referitoare la Victor Ponta. Conform sursei citate, cele 17 înscrisuri de care este acuzat Victor Ponta s-au prescris încă din 2008.

  Ba mai mult, Sorin Blejnar a recunoscut, în urma unor controale făcute de ANAF, în 2011, că actualul premier nu poate fi acuzat de nimic ilegal.

  • epolitikon spune:

   Mai traieste Blejnar? Ii mai cere cineva parerea?
   Si apoi, cum naiba sa se prescrie o infractiune dupa numai 1 an? WTF?!?

  • emi spune:

   Si daca faptele s-au prescris inseamna ca VP nu le-a facut?
   Nu mai poate raspunde penal, dar ar trebui sa raspunda moral!
   Mai e si avocet si procurer, nici macar scuza ca nu a stiut nu il albeste…
   Ce fel de premier e ala care incalca Legea intentionat???

 35. Mihail spune:

  nu stiu si mie mi s-a parut ciudat. Nu am avut timp sa studiez daca este adevarat ceea ce afirma doamna Stancu. Nu-i genul care sa vorbeasca aiurea.
  Deocamdata unda de soc este mare, astazi si maine lucrurile se vor aseza.
  Cat despre nemtzalau, incearca si el o alta abordare daca altfel nu poate sa inlature guvernul PSD. Motiunea nu are sanse ca sa treaca.
  Unii spun ca este “lovitura de stat”, eu nu ma grabesc deloc ca sa-i dau cu definitul.
  O sa creasca euroiul si dolarul, iar “Partidulu Meu” avand in majoritate membri PD vor baga tara din nou in cofa.

  • emi spune:

   In primul rand pontalaul si-a pierdut orice bruma de incredere, incalcand legile tarii zi de zi. Il poate sustine gasca lui de mafioti din partid, dar nu cred ca va scapa de strada. Sa nu-I uite pe cei care l-au avertizat in noiembrie, aceia nu il vor mai tolera!

  • emi spune:

   Dupa banii de la Rovinari, care erau ai nostril, ai tuturor, de ce nu plange nimeni? Cand este sustinuta o industrie cu bani publici este atentat la siguranta Statului, dar cand isi cumpara Ponta apartamente din bani publici, e ok pentru ca asa zice avocatul Sova?

   • mihail spune:

    Acum “erau banii nostru” dar cei pompati din condei de domnul senator ai cui erau ?
    Gata, te-ai sucit, nu mai esti “mama ranitilor” la Rovinari n-ai neamuri ?

    • emi spune:

     Una e sa sustii o industrie, e decizie politica, si alta e sa iti cumperi apartamente din bani publici, asta e coruptie.

 36. mihail spune:

  @ emi,

  atât nemtzalaul tau cat si Ponta au încălcat legea.
  Daca in cazul lui Ponta încă nu este nimic stabilit, in cazul Primei Doamne lucrurile sunt limpezi.
  Doar prin shpaga un bugetar(!) poate cumpăra 6 case.
  Tu ce zici ?

  • emi spune:

   Si asta inseamna ca pontalaul nu trebuie sa isi dea demisia? Pana una-alta sase case de 50 mp e mai mic decat sapte rezidentiale in centrul Bucurestiului. Iar pontalaul a fost tot bugetar. Cand ii va veni randul, va plati si Iohannis, DACA VA FI DOVEDIT VINOVAT! Asta nu inseamna ca VP poate sa batjocoreasca legea premeditat, zilnic, la infinit.

 37. mihail spune:

  Presa afirma ca duminica la prânz apare si demisia.
  Dupa aceea va începe haosul.
  Soseste “Partidul meu”.

  Scimbarea regilor bucuria nebunilor !

 38. emi spune:

  Pe doamna Laura Codruta Kovesi cine a numit-o in functie? :)
  Victor Ponta nu are incredere in persoana numita de dumnealui?!?

 39. emi spune:

  Justitia face politica pentru ca poate. Cine I-a acordat aceasta putere trebuie sa invete si sa o controleze. Si focul este un rau necesar.

 40. emi spune:

  De fapt imi e indifferent cine apuca puterea, mie imi va fi la fel de greu. Iti intepi copilul cu fel si fel de vaccinuri ca sa il protejezi de… nimic. Cu doua saptamani inainte de Bac este lansata epidemia si vor ocupa locurile fara plata la Facultate doar cei care au stiut si si-au putut proteja copiii. Ar mai fi o variant, sa te autoinstruiesti si sa devii imun la Stat. Cu cat vom fi mai multi invizibili, cu atat statul isi va pierde rostul si puterea. Hal de Stat:
  http://www.digi24.ro/Stiri/Regional/Digi24+Galati/Stiri/Braila+in+pragul+unei+epidemii+de+varicela

  • emi spune:

   In clipa asta cel mai mare dusman al meu este Statul.

   • emi spune:

    Poate ca tot raul e spre bine, daca bubosul meu nu se vindeca pana marti ( :) ), il orientez spre o facultate europeana.
    Bine ca i-a placut engleza…

    • emi spune:

     Si pentru ca tot nu va pasa, va las in compania functiilor. Ciao!

     • emi spune:

      Eu ma simt “variabila”. In tinerete toti imi spuneau ca e mai bine sa fii “functie”, cu cat mai complexa, cu atat mai puternica. La inceput ii credeam, asa cum credeam axiomele, adevaruri care nu au nevoie de demonstratie. Apoi mi-am dat seama ca afirmatia are valoarea “fals”, pentru ca orice functie este dependenta de cel putin o variabila si de nenumarate “constante” (ex. mihail), care ii pot ridica sau scadea valoarea. Si mai sunt si operatiile (relatiile) dintre variabile si constante, care de asemenea pot fi diverse. Adica o “functie” are prea putine grade de libertate pentru mine.

 41. Mihail spune:

  @ emi,

  adica la nemtzalaul tau ce mai trebuie dovedit ?
  Vrei sa mearga cineva sa dea cu ciocanul in pereti, ce sa se faca ?
  Nu-ti ajunge ca sasul declara ca si-a luat neste case, in numar de sase, dintr-un salar de bugetar ?

  La Ponta situatia este un pic alta. Omul a prestat ca avocat la o companie proprietate privata. Avea onorariu.
  Vedem, in urmatoarea perioada daca chestia asta era cushera sau nu.
  Insa pana atunci tine-ti scuipatul in gura !

  Oricum trebuie sa plece, scandalul este prea mare.
  Insa, continuarea va fi tare nashpa, va scadea leul, economia o va lua la vale, va fi multa instabilitate.
  In plus, n-am nicio nevoie ca sa vina pedelistii iar la conducere.

  • emi spune:

   Daca “pontalaul” e scuipat, “nemtalaul” e parfum de trandafiri?!?
   Nu scuipa in vant ca se intoarce.
   Pe KI il tot cerceteaza de cand e primar, daca era ceva ilegal rasufla.
   L-a cercetat chiar si TB, ba in campania electorala si tata procurorilor, VP!
   Si ce daca!!!