Am avut computerul defect, scuzați de absență :)

93 Responses to “Am avut computerul defect, scuzați de absență :)”

  1. Mihail spune:

    Ha-ha-ha..deci sefu’meu s-a tinut de cuvant pana la urma.
    Mi-a promis, ca pentru dezvaluirea armeanului ca (eu) sunt platit ca sa-l critic perpetuu(aiurea), ii buleste pisiul, ii prajeste calculatorul, il viruseza de nu mai scapa nici daca-l pufaie cu DDT, sau il stropeste cu verde de Paris.
    Na, ca nu a uitat.

  2. Mihail spune:

    @ Adam Mares,

    ce naiba era atat de frumos in poza aia, pianina, tapetul ?
    Niste oameni in varsta, din care unul se producea la pianina(deh, l-a invatat nevasta) si…cam atat.
    Degeaba are armeanul consiliere multe si tinere, daca tot ce vedem noi tot niste armeni batranciosi vedem.
    Ori nu mai poate(cu consilierele) ori este totul la secret.
    …ori nu stiu eu. Tu stii ceva mai mult ?

    Am un client, profesor universitar, medic mare, nevasta cu douazeci de ani mai tanara, fetita de patru ani, doua Lexus noi, care intrebandu-l daca nu-si schimba iar sotia(e a doua, cred) mi-a spus o vorba mare: ” la 62 de ani, nu mai schimba bucatareasa” ! :)

    • Adam Mares spune:

      Ești habarnist! VV știa să cânte la pian dinainte de a se căsători.
      E la secret acum, după cât l-am criticat/ certat (mai ales eu) că se expune nepotrivit. :P :P :P
      VV nu este atât de bătrân, cum spui tu, dar nici atât de tânăr pentru a mai divorța. Plus că omul are o căsnicie fericită, așa am auzit.
      Chiar, tu mai ești însurat? :-)

  3. Mihail spune:

    mie-mi merge pisiul, Sic !
    Deci, nemtzalaul si cu Prima Nevasta nici nu macar nu s-au pozat cu Obama, ar fi fost chiar obositor pentru Presedintele american sa faca frumos de 120 de ori.
    Asa ca….s-a folosit tehnica din dotare, numai ca si ala de la calculator a obosit la un moment dat.
    Iata dovada:

    http://www.kmkz.ro/de_ras/poze-de_ras/dovada-ca-iohannis-si-prima-doamna-au-fost-pusi-in-poza-cu-obama-cu-ajutorul-photoshop/

    • emi spune:

      Si albanezii au fost “pusi” tot prin photoshop, distantele intre persoane sunt prea intime. Furtuna in ligheanul cu apa!

  4. Filip G spune:

    http://www.stiripesurse.ro/liviu-dragnea-anun-crucial-pentru-psd-video_968966.html
    Am scris aici pe blog ca PSD o sa mearga la locale sub forma de alianta.
    Se pare ca Tary nu figureaza in acest calcul.
    Se delimiteaza PSD de ALDE si ”ala micu” pentru a avea ANTENELE lui Voiculescu aliat?

  5. Filip G spune:

    Iata si minunatele beneficii ale Codului Fiscal.
    Un Cod Fiscal facut de cei de Stanga pentru prosperitatea celor de Dreapta!
    http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Economie/Stiri/Mai+multe+taxe+pentru+PFA-uri

    ””Exemplu – ce taxe plăteşte PFA la un venit de 3.000 lei în 2016

    sănătate 5,5% – 165 lei

    pensie 10,5 – 315 lei (până la un venit de 5 ori salariul mediu pe economie)

    impozit pe venit 16% – 403 lei

    Total impozite – 883 lei

    Venit net – 2.117 lei ””

    • sorin gyorgyfalvi spune:

      Pentru un venit net de 2117 lei in mina angajatului o firma plateste in medie un total de 1697 lei impozite si taxe.

      Deci PFA-ul vine cam la jumate. Usor usor se vor apropia de nivelul de impozitare aplicat la angajati. Probabil se vrea eliminarea diferentelor dintre PFA si SRL, daca stau sa ma gindesc bine… socotind dezavantajele pe care PFA-ul le are fata de SRL… nu o sa mai prea renteze sa ai PFA.

    • Am mai spus, trebuie sa reverificam chestiunea cu persoanele fara venit si cu PFA.

  6. emi spune:

    V-a placut experienta de Presedinte de Arca literara?

  7. cris spune:

    @ Sorin

    Am dat peste un articol despre Global Competitiveness Index -ca prezentat de predoiu intr-o conferintza ca vai ce nenorocit e guvernul Ponta. Ca e vorba de o manipulare infecta asta e una, dar sa iei chiar pe oricine de analfabet, de timpit, de incapabil sa se uite la niste date… ma depaseste. Nu am niciun drag de guvernul ponta, dar sa spui ca e mai prost decit guvernul boc, ei, asta o contrazice chiar si acest index pe care il flutura Predoiu.

    Iti dau mai jos indexul pe 2012 – 2013, deci inceputul guvernarii usl apoi cum se va mai fi numind – deci mostenirea de la boc, guvern in care a fost si domnul predoiu care spune ca actualul guvern e prost, si indexul pe 2015. Cu totul Romania a urcat de pe locul 77 mondial (boc) la 53 (guvernul actual). ….dezastruos nu?

    Ciiteste articolul mai intii – spune: fiindca ponta a plagiat suntem pe locul 72 la drepturi de proprietate intelectuala, …. ce spui Franz???? in 2012 Romania era pe locul ….114 !!!, deci s-a imbunatatit cu 42 de locuri. Guvernul Ponta e foarte prost – la institutii are locul 86 zice Predoiu….. uita sa spuna insa ca pe timpul dumnealui institutiile guvernamentale erau cu mult mai proaste – locul 116 mondial….. deci iar vorbim de o imbunatatire a guvernarii cu 30 de locuri in topul mondial. Diversiune de fonduri publice, acum locul 97 fatza de 115. Pay and productivity de la locul 87 pe timpul lui boc la 67 acum. La unele domenii e o stagnare la unele imbunatatire, dar sa spui precum predoiu, lund un singur raport – 2015, fara sa compari cu ce a facut guvernul boc in care functiona si dumnealui, ca guvernul actual e un dezastru, hmmmm, e minciuna pe fatza…. unde mai pui ca astia de la pdl au un cuvint favorit: mitoman….ei nu, uite asta tine de mitomanie, sa stii care e adevarul si sa minti cu buna stiintza ca sa capeti un avantaj de imagine.

    Predoiu Muenchausen – si asta sa fie noul prim-ministru…. pai minte cu nerusinare, cu ce e atunci mai bun decit ponta pe care il numeste mincinos?????

    Oricum, referitor la ce discutam – datele din raportul 2012-2013: brain drain suntem pe locul 136 din 144, capacitatea de a retine talent 131 din 144, a atrage talent 113 din 144…. adica la coada cozii din lume; ce sa zic, acelasi lucru, ca Romania isi bate joc de valoarea ei reala, de capitalul uman…mda, nu-i nimic, traiasca tinichigiiiiii!

    conferintza lui predoiu: http://www.stiripesurse.ro/document-raport-international-dezastruos-pentru-guvern_968988.html

    • cris spune:

      indexul pe 2012 – Romania la paginile 302-303

      http://www3.weforum.org/docs/WEF_GlobalCompetitivenessReport_2012-13.pdf

      Nu mai comentez, ce sa mai comentez, e mizer predoiu. Conferintza asta a lui imi aduce aminte de raportul acela pe justitie pe care l-am mai pomenit, care zicea ca Romania nu e in topul condamnarilor CEDO – atunci era pe locul patru, si dumnealor au taiat pur si simplu graficul CEDO , nu mai exista locul 4… e imbecilitate, dar chiar nu iti dai seama ca cineva se poate uita direct pe site-ul CEDO nu pe al tau???

      Dupa ce ca sunt escroci, si predoiu si astia care se mindreau cu cit de buna e justitia, mai sunt si prosti… OOOOOF! Viitor fericit are Romania….

      • sorin gyorgyfalvi spune:

        @ Cris

        Pai, in primul rind Predoiu este si a fost intotdeauna doar o marioneta a carei sfori au fost intotdeauna in mina unora mult mai grei decit el. Toate “rezultatele” lui s-au bazat intotdeauna pe sprijinul sistemului din care face parte.

        In al doilea rind, eu lucrind o perioada in multinationale si avind o oarecare experienta (negativa) cu genul asta de firme care gresit sunt percepute de lume ca fiind institutii gen KPMG, Ernst and Young, Standard and Poors, sau… World Economic Forum care a publicat si Global Competitiveness Report’ul asta, pot spune ca ele sunt populate majoritar de niste nimeni care nu fac altceva decit sa plagieze de mii de ori mai mult ca Ponta. Iti imaginezi probabil ca pentru a scrie niste cifre in raportul ala firme precum asta au sute de oameni care studiaza toate publicatiile unei tari intr-un an de zile dupa care decid daca a crescut sau a scazut nivelul de plagiarism? Aiurea. E doar un tiriplic acolo care scrie capitolul respectiv, si se mai orienteaza si el dupa articolele aparute in presa tarii respective.

        Defapt asta e si una dintre cele mai mari probleme pe care le are tara asta, anume faptul ca persoane care au putere de decizie sau de legiferare isi bazeaza deciziile pe genul asta de “studii”, “expertize”, “rapoarte”, “sondaje”, etc..

        Genul de oameni precum predoiu stiu foarte bine cita valoare au rapoartele pe care le invoca, dar nu fac altceva decit sa manipuleze cu buna stiinta lumea. Mai mult decit atit, ei deseori comanda rapoarte dupa placul lor, bineinteles pentru situatii mult mai concrete de manipulare. Uite, iti dau un caz concret, un document de valoare cvasi totala zero:

        http://www.primariaclujnapoca.ro/

        Chiar acolo pe prima pagina, e “Strategia de dezvolare a Clujului”, un document de 1300 de pagini facut la comanda, plin de balarii si minciuni intercalate cu date statistice adevarate luate de la INS, si aranjate in asa fel incit sa duca la anumite concluzii si sa justifice anumite “investitii”.

        Daca dai click pe strategie, in pagina care se deschide ai un link cu “documentul”.

        Dumnezeu stie cit o fi costat documentul respectiv, dar important este ca si-a atins tinta: arata ca chipurile deciziile se iau pe baza unor “studii”, si fiind multa polologhie lumea de regula nu sta sa parcurga 1300 de pagini. E acelasi gen de strategie de intimidare pe care o practica procurorii cu judecatorii atunci cind duc la instanta zeci de mii de pagini care n-au nicio relevanta cu cazul.

    • Orice comparative intre guvernul Boc si guvernul Ponta e in dezavantajul celui dintai.

      • cris spune:

        e tehnica pdl: imi amintesc cit au ponegrit guvernul Tariceanu. Daca te uiti inapoi spre guvernul Tariceanu, daca faci si comparatia cu guvernul de acum, guvernul boc e absolut mizer. Ei, pdl, merg insa pe ideea ca o minciuna repetata de multe ori trece drept adevar – imi amintesc de profesorul Marga care a indentificat foarte clar in actiunile lor si ale lui basescu metode de propaganda si manipulare naziste; aceasta cu minciuna as spune ca e una din ideile de sorginte nazista de baza. Merg pe ideea ca indoind informatiile si prezentind strict ce doresc dumnealor oamenii ii cred – si intr-adevar le merge.

        Ma uitam la Voss, ii raspunde acum lui Petrescu ca vai de fapt ideea cu reducerea CAS le apartine si psd a furat-o… bun, dar atunci cind a pus-o in practica “plusica” Basescu a umplut-o de noroi, si noul pnl-pdl de asemenea desi era ideea pnl; imi amintesc foarte bine tztztzitul cu “dar de ce sa mai reduci cas, oricum e inutil”…

        Il ascultam ieri pe Mircea Diaconu, spunea ca daca incerci sa realizezi ceva sunt mii de miini care apuca sa te traga in jos…cam asa e… mentalitatea sa moara vecinul sa-i iau capra si sa o distrug si pe acea biata capra, sa calcam tot in picioare ca sa aratam noi mai bine si sa ne catzaram la putere, cu orice pretz, scopul scuza mijloacele. Si nu e nevoie sa o spun eu, e sufficient sa se uite cineva la acele date pe care le-am dat despre nivelul de promovare si atragere a talentului si de brain drain, sunt parametri clari ai acestui fenomen si ma inspaiminta faptul ca Romania este clar printre cele mai mizere tari din lume in aceasta nepasare fatza de potentialul uman si chiar dorintza de distrugere a acestuia. Datele sunt din 2012-2013 referitor la anii imediat anteriori, se refera la politicile practicate de pdl si basescu in acest sens….e o cuantificare a efectului ideilor cu tinichigii, medicii sa plece, facultatile romanesti scot timpiti, etc si comparativ cu alte tari. Sa omori un om duce la puscarie, sa omori mintea unei natiuni la ce duce?

        Mda, ce sa spun, as spune ca am ajuns sa-mi doresc sa vina o data guvernul lui predoiu, daca nu as sti ca, la fel, o alta invatzatura de minte va fi iar inutila, va fi uitata apoi imediat, nu se va schimba nimic, cercul vicios al minciunii si distrugerii va continua…atunci cind alegi perpetuu intre lucruri negative, intre mincinosul mai mare si al mai mic – relativ si manipulat propagandistic mai mare si mai mic -, te mentii intr-o zona negativa si nu vei ajunge niciodata sa treci de 0 spre pozitiv.

        • sorin gyorgyfalvi spune:

          Da, trist dar adevarat.

          Sa omori speranta unei natiuni pentru mine e echivalent cu genocid, pentru ca oamenilor care sunt mereu tristi le scade speranta de viata cu citiva ani, si multiplicat la scara nationala asta e genocid. De aia, pentru fapte care afecteaza prosperitatea oamenilor as da pedepse exponential marite fata de simpli criminali care afecteaza doar o persoana.

        • Nu stiu daca guvernul Acela ar fi condus de Predoiu, dar multe forte vor face tot ce pot ca sa nu cada. Clasa politica, asa cum e acum, nu poate produce decat guverne manciuriene.

  8. Filip G spune:

    @cris,
    ce conteaza e starea de spirit a populatiei.Indiferent cat ar da si cat ar face,cetatenii o duc rau si se simt mintiti.Codul Fiscal loveste in cei care produc ceva
    Razbunarea vine in 2016.
    PNL si VV nu a inteles nici acum cum a pierdut alegerile dupa guvernarea Tariceanu…….

    • cris spune:

      Comentariul meu era referitor la predoiu care minte, un maimutzoi, predoiu asta pe care il vreti dumneavoastra la guvernare e un mincinos si un escroc si se vede negru pe alb. Nu exista asa ceva, daca ai un dram de verticalitate ca intelectual, daca ai un dram de minte – a fost ministru, e avocat nu? – cum poti sa inseli lumea cu niste date fara nici o rusine? Am vorbit despre plagiat, sa stii ca asemenea metoda, a induce in eroare cu niste date statistice e cel putin la fel de urit. Nu stia? are vreo scuza?…. nu are, rapoartele sunt toate pe acelasi site. Avea obligatia sa verifice.

      Vreti reguli Harvard numai cind va convine…. ei, dupa regulile Harvard un om care ar prezenta in acest fel niste date ar fi dat afara imediat. Cu plagiatul lui ponta dupa regulile romanesti nu stiu, o fi fost intentionat sau nu, dupa regulile Harvard e plagiat, dar mizeria asta e clar facuta voit si cu un scop, este escrocherie. Dupa regulile romanesti e acceptabil????

      Discut deci strict referitor la minciuna. O duci rau Filip… o vei duce mai bine cu inca un mincinos la guvernare? Numai tu poti spune ca ponta minte? – asta minte si inainte de a ajunge prim-ministru,….Ce crezi ca va face mai departe decit tot minciuna? Pardon, asta minte mai frumos, mai de dreapta…

      Fi-r-ar sa fie de dubla masura.

    • Ba am inteles foarte bine. Alegatorii au votat atunci cu cei care I-au mintit mai tare, crezand, dupa guvernarea noastra, ca orice e posibil.

    • Shadow spune:

      @Filip
      fals cetatenii nu o duc mai rau fata de perioada boc 1,2,3, tz
      Cetatenii au inteles cum au pierdut alegerile in pnl in 2008. Prin minciuna. salariile care puteau sa fie crescute cu 50% pt profesori, minciuna ca se poate si pt “ceilalti bugetari” (vezi sanatate), etc.
      Eu cred ca tu nu mai tii minte nimic

      • Filip G spune:

        Sigur………..
        E superb sa te joci cu sperantele oamenilor.Asa cum se joaca Ponta!
        Nu e nici-o diferenta de abordare,unii au taiat altii creeaza iluzii ca dau ,dar de fapt iau banii de la cei care produc prin efectele Codului Fiscal.
        Conteaza ce simte omul care munceste, in buzunat………
        http://www.stiripesurse.ro/victor-ponta-da-ve-ti-proaste-pentru-bugetari_969083.html

        • Shadow spune:

          @Filip
          despre ce vrei in realitate sa vorbesti? Despre traiul romanilor sau despre sperantele lor? Nu de alta dar nu prea au legatura de vreo douazeci si ceva de ani. E rau codul fiscal? Nu este “fantastic” dar in comparatie cu forfetarele lui boc si celelalte masuri asa zis fiscale, aberante ale lui boc este chiar ok.

          PS. 1. Asa ca idee linkul tau nu are nimic de-a face cu “codul fiscal” ci cu legea salarizarii pe care vad eu din linkul tau ponta in “nemernicia lui” nu o anunta ca o crestere generala de 25% cum anunta basescu, boc si pdl cresterea generala de 50%. Ai sesizat diferenta?

          2. Dupa nemaipomenita reducere cu 25% a salariilor bugetarilor realizata de “maretii finantisti” ai pdl-ului am si eu impresia ca ceea ce conteaza este ce simte “omul care munceste”.

          3. Ai tu cumva impresia ca atunci cand super finantistii pdl-ului au facut reducerea generala cu 25% a salariilor si-au pus problema ca asta va pune presiune pe asigurarile de sanatate si pe pensii? Ca o sa “culeaga” mai putin? De asta e bun dl Vosganian ca sa spunem ca este vina lui si pt fondul de pensii. Si asta intr-o tara in care o cincime (e enorm procentul) celor care platesc impozite pe venit sunt bugetari. Ai idee cat reprezinta ca “pierdere” neta reducerea aia?

          • Cand eu am marit pensile am avut buget de pensii echilibrat.Dar aveam cinci milioane de salariati. Nimeni nu spune asta. Eu am marit pensile din banii pe care I-am avut. De unde sa stiu eu ca vor veni pedelistii la putere si vor face harcea parcea?

          • Shadow spune:

            @Dle Vosganian
            nu era o acuza a mea. Spuneam doar ca este “cel mai simplu” sa se dea vina pe dvs.

          • Din pacate, guvernarea liberala nu a avut in anii aceia niciun alt aparator decat pe mine. Tariceanu nu mai era presedintele PNL si se cam retrasese iar Antonescu nu avea niciun interes sa lupte pentru onoarea guvernarii, chiar daca era si a ramas singurul atu real al liberalismului postintegrare.

      • Eu nu cred ca alegatorii au invatat ceva din lectia lui 2008. Cred ca minciuna ramane la mare pret.

  9. Mihail spune:

    @ Adam Mares,

    Okay, sunt habarnist, de unde sa stiu eu ca armeanul canta de la pubertate la pian ?
    Ce, eu stau de dimineata pana seara ca sa-l pup ?

    Iti raspund atat de tarziu, deoare am “predare” la doua proiecte mari.
    Ieri am “batut in cuie” cu unul dintre clienti proiectul, asta dupa o sedinta prelungita.
    Omul a zis “ok”, a luat plansa, s-a dus cu ea acasa, la nevasta si astazi a venit cu idei.
    Of Doamne. Toata ziua am lucrat la modificari.
    In seara aceasta m-a convocat la el acasa ca sa ma convinga, sa nu mai fiu suparat.
    Cu celalalt client deocamdata este okay, vedem maine cum digera costurile proiectului. Si-a cumparat a doua masina noua foarte scumpa, oare mai are bani ?

    Despre nevasta nu spun nic. Despre care sa-ti spun ?
    Tu, fiind cucoana, nu stii ca virgula cavalerii nu povestesc despre chestiunile astea. Noi nu ne “prostituam” in public, nu cersim pupici.
    Este pupacioasa !

    Ai emis o idee contondenta: este prea batran(senatorul pianist) ca sa dea divort, insa are o casnicie fericita. Buey, ori una , ori alta.
    Lasa, eu am divortat la peste cinzeci de ani, nu am fost “batran”.
    Atentie, armeanul este mai mare cu un an decat mine. Sic! Mai are ceva in plus, fata de mine: par in urechi .

  10. Filip G spune:

    @VV,
    ””Exemplu – ce taxe plăteşte PFA la un venit de 3.000 lei în 2016

    sănătate 5,5% – 165 lei

    pensie 10,5 – 315 lei (până la un venit de 5 ori salariul mediu pe economie)

    impozit pe venit 16% – 403 lei

    Total impozite – 883 lei

    Venit net – 2.117 lei ””
    3000 lei venit pot fi dupa un an de munca.
    In schimb cei cu Ajutoare sociale primesc mult mai multi bani fara sa li se ia nimic.
    O sa incaseze statul sanatate si impozit din Ajutoare Sociale?
    Curat murdar!

  11. Filip G spune:

    E vraiste in capul lui Ponta.Semnalizeaza stanga si vireaza dreapta.Una spune premierul Ponta si alta spune deputatul Ponta.
    Ca de fiecare data Ponta nu-si asuma nimic.A facut valuri ,acum se da la fund .Realizeaza si el aberatiile,in curand il bantuie aberatiile din Codul Fiscal,daca nu demisioneaza intre timp.Toate aberatiile sunt girate de Tary………… :)
    http://www.stiripesurse.ro/victor-ponta-da-ve-ti-proaste-pentru-bugetari_969083.html

  12. Mihail spune:

    @ Adam Mares,

    Fooooarte bine ! Indiferent de conotatie, eu nu doresc sub nicio forma ca sa fiu conservator.
    Uite-te la emi, tot o cauta moartea pe acasa, iar ea se arunca grabnic in bratele ei…iar moartea ce face ?
    Ii scoate limba si o mai lasa pe pamant ca sa ne chinuim noi.
    Cre’ca trebuie sa-i dau shpaga, ca sa ma scape de ea.

    • emi spune:

      Sunt la peste 3000 km distanta si tot n-ai loc de mine…

      • Mihail spune:

        @emi-shor

        …ce sa fac daca mi-ai cazut cu tronc.
        Ma ofilesc de dorul tau. Daca…se usuca si cade, ei ?
        Nu esti tu consiliera, dar lasa, ca nici eu nu sunt senator.
        Nu ai tu 25-30 de ani(maxiiim) dar nici eu nu stiu sa cant la pian.
        …Uf, nici par in urechi nu am…stiu eu ca tie tare-ti mai place asta.

    • emi spune:

      Sa va chinuiti “VOI”?
      Recunosti ca esti personaj colectiv?

  13. Mihail spune:

    Astazi, in fata Teatrului National, atunci cand Presedintele vostru s-a dat jos din mertzanul cel nou si scump, a fost huiduit.
    A primit chiar si un mic bonus, i s-a strigat “La puscarie !”
    Nemtalau mergea acolo, pentru sarbatorirea unirii celor doua Germanii.

  14. cris spune:

    @ Sorin

    Deja a ajuns sa ma scirbeasca peste masura chestiunea aceasta cu votul prin corespondenta. Daca vrei sa voteze cei din diaspora e destul de simplu – ii pui sa se inscriie intr-un registru al alegatorilor inainte bine de alegeri. In functie de aceasta stabilesti cite centre sunt necesare, unde si cu ce capacitate. Asa a facut Erdogan, de asta au avut Stadionul Olimpic, pentru ca au facut un registru si au spus nemtilor : avem nevoie de, pentru ca atit ne arata datele ca vor veni la vot, doar nu crezi ca li s-a dat stadionul olimpic peste noapte si fara argumente numerice clare pe hirtie… De ce nu se doreste un asemenea mechanism… simplu, fiindca inseamna o evidentza reala si verificabila a alegatorilor si reguli care nu pot fi schimbate in timpul jocului, ca si respectarea secretului votului.

    Insista pe votul prin corespondentza desi exista si aceasta metoda, mult mai clara si usor de urmarit, tocmai pentru ca in acest caz al corespondentzei nimeni nu are capacitatea de a merge pe firul unor lucruri si determina daca s-a facut o frauda, cum, cind, de catre cine. Unde-i gasesti, pe un glob intreg?…. n-au fost in stare sa-i gaseasca nici pe moldovenii fictivi care traiau cu sutele la o adresa in Bucuresti, de cei care au votat la secunda la Paris ce sa mai vorbim…

    Hai sa te mai intreb ceva: cum se face votarea la prezidentiale in doua tururi si cu interval scurt intre cele doua… trebuie sa trimiti o alta cerere si sa ti se trmita alt plic – ei, in acele citeva zile in care se intimpla aceasta cine poate verifica atent daca acei oameni care spun ca vor sa voteze chiar exista????? Sau, ma trezesc ca vreau sa votez intre tururi, vreau sa votez numai la al doilea, cum a fost acum in 2014, au aparut o multime intre tururi, trimit scrisoare ca vreau, – sa zic o saptamina sa ajunga ( pardon, ale mele spre Romania ajung cam in doua saptamini), zile sa fie prelucrate inca cel putin o saptamina sa primesc plicul…. si uite asa iar sunt lasat fara dreptul de a vota si uite asa inca un scandal…..

    Exista de altfel si acum posibilitatea ca daca tu comunitate romanesca din orasul x anunti inainte de alegeri ca vrei sa ai centru de votare in orasul tau, MAE face tot ce e necesar. Am vorbit indelung cu cel din orasul in care am votat la demiterea lui Basescu, nu a avut nici un fel de problema, el singur a facut cererea la MAE si s-a facut centru de votare la biserica romaneasca. Si s-a facut, cererilor li s-a dat curs inclusive in 2014 – In State erau initial 19 centre iar pe aceste cereri s-a ajuns la 26 de centre de votare. Doar ca, iar, nu se poate schimba regula in timpul jocului, nu poti sa faci noi centre intre cele doua tururi.

    Adica scuza-ma dar si scandalul facut in 2014 si gogoasa de acum (l-am auzit si pe ialomitianu acum, la RTV spunind unuia: pai voi psd si pnl ati refuzat legea cind a fost propusa… adica da, am dreptate, e aceeasi lege a lui baconschi cu potential de frauda, caci aceea a fost respinsa de psd si pnl) ma ingretoseaza. Si nici cu pesedeaua nu mi-e rusine, alti magari: daca nu vor vot prin corespondentza de ce nu propun ce am spus mai sus cu inscriere a celor care vor sa voteze si in functie de aceasta stabilirea centrelor de vot.

    Unii vor frauda, ailalti vor niste voturi mai putin…si arata toata discutia ca o mare bataie de joc, o tziganeala cu multe poale, si foarte murdare, in cap. O mare bataie de joc in egala masura a noului pnl, fost pdl, si a psd fatza de cei din strainatate: ii doare de diaspora pina in tinda, e doar chivutzareala si multa, multa ipocrizie.

    • In schimb de pastrarea identitatii romanesti adiasporei nu prea se vorbeste. Diaspora devine un fel de resursa electorala.

    • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ cris

      incep cu sfirsitul: unii vor frauda, ceilalti vor sa nu se aduca subiectul in discutie deoarece se stie ca subiectul votului prin corespondenta e un subiect de manipulare intensiva si se tem ca de dracu. Au si de ce dupa parerea mea.

      Ai vazut Hacking Democracy? Daca l-ai vedea te-ai edifica aproape complet despre jocurile de culise care se dau acum. Eu sunt cvasi convins ca pedelistii au “importat” chiar din SUA un mecanism de furat voturi foarte bine pus la punct. Mecanismul e deja implementat si e functional, si-a demosntrat cu prisosinta functionalitatea in ultimii 10 ani, dar are limitele sale. De aceea cred ca se vrea trecerea la alt nivel de furt. Unul fara limite.

      Defapt eu unul sunc convins si de faptul ca liberalii vechi stiind ca pedelistii sunt in posesia unui astfel de sistem si neavind posibilitati de a se lupta cu el pe fata au optat sa se alieze cu hotii. Sunt convins 100% ca ei intre ei stiu exact cine si ce puteri are, n-are nimeni dovezi concrete, dar ei vad efectele la fiecare alegeri. Si asta e motivul pentru care nu vor sa fie lasati pe dinafara. Asta e noul pdl: un mecanism bine elaborat de santaj incrucisat si de compromisuri intre persoane.

      linkul pentru Hacking Democracy
      http://www.imdb.com/title/tt0808532/?ref_=fn_al_tt_1

      Te-ai uitat la Zeitgeist?

      Sa revenim la votul prin corespondenta. Daca te uiti la sistemele de loterii nationale in foarte multe tari de foarte mult timp s-a revenit la extragerile manuale cu bile, facute de persoane legate la ochi. Nu e si cazul Romaniei, pentru ca la noi daca in ceva nu se poate fura … inseamna ca nu e bun pentru noi. Oare de ce?

      Si oare de ce in timp ce SUA a renuntat la legile big-brother s-au adoptat la noi? Nu comva pentru colectarea de date extrem de dealiate referitoare la toate persoanele? Eu sunt convins ca da! De ce? Pai intimplator lucrez tocmai in domeniul IT si stiu ce batalie pe multe miliarde de euro sau dolari se dau pentru genul asta de date! De la Facebook, Google, Youtube, pina la cel mai amarit shop online pentru biberoane de copii toata lumea iti colecteaza toate datele disponibile. O baza de date cu 100000 de inregistrari cu adrese de mail, numere de telefon sau adrese fizice se vinde pe net cu sume intre 1000 si 5000 de dolari, in functie de calitatea datelor (zona din care sunt colectate).

      In Romania in jurul anului 2005 cind era blaga ministru de interne a fost “sparta” baza de date a politiei romane, toate datele tuturor persoanelor ajungind pe mina unora, care nu le-au putut tine in siguranta si s-au raspindit pe net. Repet, toate datele tuturor persoanelor din romania existente in bazele de date ale politiei! In afara de asta Vodafone, Cosmote, Orange, Romtelecom…. si banuiec ca si UPC sau RDS au patit acelasi lucru ca si politia romana! Despre primele stiu sigur, si nu-mi imaginez ca la ultimele ar fi fost diferit. Deci toate datele abonatilor acestor companii, impreuna cu multe alte date despre ei le poti gasi pe net!

      Si atunci te intrebi: daca azi poti gasi absolut orice pe net, cum poate sa vina cineva sa-ti zica ca poate securiza votul prin corespondenta? Dupa parerea mea poate exista un singur motiv plauzibil: vrea sa te fure!

      • cris spune:

        Am gasit Zeitgeist si am apucat sa vad fragmente, nu am prea mult timp acum (tocmai am dat un examen, mai am unul) si vreau sa ma uit in liniste si la rece. Vorbeste despre manipulare dar are propriile elemente de manipulare – e o scena in care se vorbeste despre un batrin, fiindca nu ar fi putut sa-si plateasca bill-ul la energie ar fi murit (ei, zau, hai lasa-ma….) si Friedman raspunde ca ar fi trebuit sa se bazeze pe ajutorul vecinului – vai ce oribila e societatea Americana si egoista… Ce spune Friedman e libertarian si idiot. Dar adevarul este ca nimanui nu I se taie lumina si e lasat sa moara cum spune Joseph – nu ai idee de cit de multe ori trimit hirtii catre compania de gaz sau de electricitate ca unui om nu I se poate inchide gazul, lumina fiindca aceasta I-ar agrava stareaa de sanatate: si nu se inchid, datoria e absorbita in alte feluri (exista asa ceva in Romania? Doamne fereesteee!!!!). La fel cind vine vorba despre locuintza, ai posibiltatea sa ai o locuintza cit de sarac ai fi….acum ceva ani am avut o pacienta care intra una doua in exacerbari de insuficientza cardiaca (eram resident, era pacienta altui primary care asa incit nu stiam asa cum stiu acum o multime despre familiile pacientilor mei ori problemele lor dincolo de medicina). M-am asezat linga ea si am intrebat mai multe, asa am aflat ca are o fata de 30 de ani cu retard, ca e pe punctul de a fi evacuata din locuintza si era chinuita de ideea ca va ajunge in strada cu tot cu fata ei, fara nici un ajutor…. a inceput sa plinga in hohote (si puteai sa-i vezi plinsul pe monitorul cardiac, se deteriora fizic in fatza ochilor) – pe scurt, I-am facut rost de locuintza in citeva zile cu ajutorul lucratorului social desigur, si nu a mai facut exacerbari de insuficientza cardiaca…. ce vreau sa spun este ca nu vorbesti de o tara libertariana cum o prezinta Peter Joseph, are o structura statala si de ajutor social buna. Fa comparatia cu oamenii pusi in strada in Romania fiindca nu stiu care cocos sau sageata sau pirtzul unui basescu vrea casa respectiva ori terenul… ala da libertarianism salbatic. ( Intorc iar subiectul: da, asa ceva gen cocos-stelu-dat afara oameni, distrus, cumparat teren, lacomie se intimpla si acestea din plin: spitalul la care mi-am facut eu rezidentiatul, vechi, bun, un nume in istoria medicinii a fost pina la urma pus in faliment si inchis de noul proprietar fiindca voia terenul respectiv, foarte scump, pentu alte scopuri -Medicii care lucrau acolo s-au luptat ani, s-au asociat, au vrut sa-l cumpere…. nu s-a putut si ce minarii s-au facut, of, nu va da nimeni socoteala probabil niciodata. Ce vreau sa spun este ca o moneda are doua fetze, cind vine vorba de a discuta asemenea fenomene trebuie sa fii inca mai nuantzat, nimic nu e complet alb sau complet negru)

        Bref, trebuie sa ma uit pe indelete la documentar, sa am linistea sa pun sarea si piperul :) Adica da-mi putin timp si mai discutam: de felul meu ma stradui sa nu iau informatie cu linguritza, si sa fiu atenta, sa verific, sa pun in balantza opinii contrare, imi ia ceva timp. Dar da, e un documentar interesant.

        In rest de acord cu tine la ce spui.

        • sorin gyorgyfalvi spune:

          @ cris

          Evident ca trebuie vazut cap coada in liniste, sunt multe multe lucruri care alcatuiesc tabloul complet. Bineinteles ca or fi si ceva detalii extrapolate, dar pentru cineva care e capabil sa foloseasca filtrul ratiunii ele nu pot dauna formarii unei imagini corecte. De altfel nu cred ca am vazut niciodata vreun documentar absolut perfect despre ceva.

          Si revenind la nedumerirea ta: “…unui om nu I se poate inchide gazul, lumina… exista asa ceva in Romania?” O da! Exista demult, iti taie gazul sau curentul dupa 15 zile de la data scadentei fara niciun drept de apel! Fara doar si poate, si fara sanse de scapare. Inainte mai puteai sa “te descurci” cu lucratorul trimis sa taie gazul sau curentul, ca vorba aia… nu venea nimeni sa verifice daca merge in continuare, sau iti zicea: “ti-l las, dar e pe barba ta, daca te prinde … eu l-am taiat si tu l-ai pus inapoi!” Acum nu mai merge asta. Lucratorul e verificat la rindul lui de echipe aleatorii, si isi pierde serviciul instant daca e prins. In afara de asta se sigileaza robinetii sau cutiile de la curent, si daca ai rupt sigiliul e penal. Mai mult decit atit, daca vrei sa ai iarasi gaz sau curent trebuie sa.. te rebransezi! :D Rebransarea asta costa 150 de lei si la gaz si la curent (cel putin asa era acum 2 ani).

          Deci, aici nu sta nimeni sa te intrebe daca ai probleme de sanatate si poate sa-ti taie gazul, nu te intreaba nici macar daca ai copii mici, nu te intreaba nimeni nimic. Il taie, si gata!

          • cris spune:

            Stiu, Sorin ( trimit bani acasa, sunt la current cu toate preturile si mizeriile, ma chinui de la luna la luna sa ma adaptez si sa sustin niste familii, Dumnezeu ma stie) era o intrebare retorica, tocmai ca sa-ti spun ca “libertarianismul” romanesc e ceva salbatic si inuman si cel prezentat de Joseph nu e tocmai asa cum il prezinta.

      • E adevarat ca pedelistii se pricep la administrat alegerile.

  15. Lordul John spune:

    @cris

    GCI nu da imaginea ineficientei Guvernarillor Boc si a eficientei guvernarii Ponta si nici invers. De altfel daca citesti detalierea pilonilor GCI situatia este crunta mai ales in ceea ce priveste Institutiile. Pe de alta parte sa nu uitam ca economia nu e ca bicicleta, tragi de ghidon si carmeste. In consecinta, orice guvern “beneficiaza” de masurile luate de guvernul anterior. Cat priveste lipsa de consistenta a “vorbelor” politicienilor romani si lipsa lor de caracter si coloana vertebrala, aceasta e deja cronica.

    • cris spune:

      cred ca m-am exprimat clar, nu este vorba de nici un fel de eficientza ci de minciuna: in momentul in care circumscrii niste date, le scoti din context, aceasta se numeste manipulare (cardstacking) cu atit mai mult cu cit datele referitoare la tine cel care vorbesti sunt mult mai proaste. Nu cred ca mie trebuie sa-mi spui asa ceva, poate lui Predoiu: https://www.facebook.com/catalin.predoiu/posts/928674723873362

      Datele referitoare la institutii sunt inca si mai crunte in 2012 2013 – adica privind retrospectiv la guvernarea boc – si nu poti da vina pe guvernarea anterioara, 2012 inseamna deja 3 ani de guvernare boc. Sa ascunzi acest lucru si sa arati cu degetul pe niste date strict la guvernul actual cind guvernul boc are ditamai birna in ochi, e manipulare. Regret, daca era altfel o spuneam si asa, dar din pacate nu am cum: acestea sunt datele comparative. E diferentza intre rau si mai rau, dar nu la asta m-am referit, repet, ci la minciuna. La cit de rau – , mi-am ales un singur criteriu: dispretul fatza de oameni si valoarea lor si cred ca spune suficient despre institutiile romanesti, din partea mea.

      Nu eu m-am referit la aceste date, nu eu am spus ca guvernul ponta e exceptional, ci domnul Predoiu a facut niste afirmatii si s-a afisat cu o minciuna in toata media…. drept care am citit fiindca am experientza, am mai vazut manipulari – cum am si spus apropos de CEDO. Mea culpa.

      • Lordul John spune:

        Ai ocazia explicație logica și concretă a urcării României în clasament în Guvernarea Ponta?

      • cris spune:

        Nu am cum sa dau explicatii la modul detaliat si profesionist, asta in primul rind. Cert nu este una singura si nu se bazeaza strict pe niste calitati extraordinare ale guvernarii Ponta. In ce ma priveste nu sunt tipul care sa creada in legi ori masuri guvernamentale perfect bune ori sa astepte asa ceva ( Obamacare de pilda e un amestec de masuri excelente si de dezastru – e insa perfectibila si mai ales oamenii au dispozitia si li se pare absolut normal sa aiba un feedback, sa-l urmareasca serios si sa corecteze. Oamenii discuta, fara patima, guvernantii au obligatia sa asculte si sa rectifice, la nivel politic opozitia discuta coherent si ofera solutii… mare deosebire fatza de Romania: discutia e abraziva si chiar mai rau de atit, dorintza este de putere, se poarta pe putere si nu pe solutii, oamenii sunt foarte usor purtati de propaganda si multe altele,

        Pentru mine predoiu nu face doi bani si pentru modul de abordare dincolo de gainaria cu datele. Isi bate joc, ca sa para el mai bun, dar niciuna din criticile sale nu e insotita de o propunere coerenta, niciuna. Din chiar modul de prezentare scopul sau nu e discutia serioasa ori interesul unei tari, ci batjocura si propriul interes de putere – e un demagog)

        Acestea fiind spuse, la intrebare:

        cel putin una – faptul ca guvernarea boc a fost cumplit de proasta, dupa multe din scoruri atit de proasta incit mai sa cadem de pe harta…. orice altceva fatza de boc ar fi adus macar un mic progres, (Cred ca a fost o guvernare facuta cu ura, dispret major fatza de oameni. Cu multa arogantza, lacomie si dilettantism – Nu cred, nu am cum sa cred, in vreo guvernare complet lipsita de aceste “calitati”, cred ca totusi guvernarea boc -basescu a intrecut cu mult in asemenea “calitati” alte guvernari) In plus s-au luat si decizii pozitive chiar daca nu sunt un miracol, si sunt totusi multe decizii care au la origine idei si planuri liberale. Si au si citiva oameni de calitate – Banicioiu de pilda e chiar un ministru bun al sanatatii.

        Oricum aceasta nu este in toate domeniile, sunt si indicatori stagnanti.

        Poate ar fi bine sa te uiti si pe 2009 si sa faci comparatia cu 2012 si 2015. Cert vezi cum se prabusesc niste indicatori in guvernarea boc. Overall Romania in 2009 era pe loc 64, boc-78, ponta- 59.Institutii- scor 84 in guvernul Tariceanu, 116 guvernul boc, 86-ponta.

        http://www.weforum.org/pdf/GCR09/GCR20092010fullreport.pdf

        Asa e correct, sa te uiti si sa faci comparatia pe timp mai lung, Sa te intreb eu deci: ce explicatii ai tu pentru deteriorarea din 2009 pina in 2012? Criza, au fost si alte tari in criza, nu au asemenea prabusire. Dar pentru imbunatatirea din 2012 pina in 2014?

        • Shadow spune:

          @cris

          uite un mic exemplu pt lord.

          reducerea cas cu 5% la angajator(decizie de acum un an). binenteles toata “protipendada” pdl a “gemut”, vectorii lor de influenta asisderea. tovarasu’ basec era toata ziua cu mto-ul in gura. Romanii aveau ocazia sa “descopere” o absolventa de Harvard absolut “stupida”. Ce frumoase “manipulari”, ce vremuri ….

          Si azi ce avem?
          colectarea anaf s-a inbunatatit. s-au mai redus si tva-ul la turism si la alimente. De “porc” zau asa.

          mto-ul este mentinut, stupoare, deficitul bugetar este in norme, excedent de 0.92% in primele 8 luni ale anului. De “porc” rau de tot.

          in plus salariile s-au apreciat si ele fara ca preturile sa se aprecieze in aceeasi rata in ultimul an. E si mai de “porc”.

          iar cireasa de pe “coliva” este reprezentata de cresterea investitiilor nete in primul semestru al 2015. Mai de “porc” de atat nu se putea.

          Binenteles ca asta nu rprezinta nici pe departe o “explicatie logica” ci doar “empirica” ponta si ai lui sunt oricum “de porc”, “cei mai de porc”, “sumum de porc”.

  16. Lordul John spune:

    @Filip G

    Vezi ca azi în Comisia de Agr a Camerei se discuta modificarea Legii Apiculturii. Eu sunt la Comisie, dar nu stau pana la sfârșit. Uita-te și tu pe net și trimite și tu un memoriu!

  17. Mihail spune:

    @ elenik,

    nu ma supar pe tine pentru ca esti tanara si deci…proasta.
    Poate pe tine te mai pocneste cate unul, atunci cand te prinde ca mimezi vreun orgasm.
    Eu sunt un om de moda veche, cu o educatie rigida, atent construita de parinti si neamuri.
    Asa era pe atunci, asa o faceau polonezii. In fine.
    Uite, daca tu gasesti o singura femeie pe lumea asta care sa sustina ca am pocnit-o, atins-o, chestii de astea, eu ma oblig sa-ti livrez oriunde in tara un Piceea punges “Hoopsii” cu talia cuprinsa intre 3 si 4 metri.
    O “chestie de asta costa peste doua mii de euro, fara transport.
    Insa, pana aduni tu, cu mintea aia a ata seaca, ceva dovezi, tine-ti fleanca !
    Nici cea caruia i-a trecut prin cap sa sustina prostia aia in instanta nu ti-ar recunoste asa ceva. Ti-ar rade in fata si ti-ar spune, precis, ca esti proasta rau, ca nu stii depre ce vorbesti, ca nu te pricepi la oameni.

    Eu nu am nevoie, niciodata, ca sa-mi impun un punct de vedere tipand(precum armenii la Timisoara), injurand, sau cu forta.
    Mi se rupe, daca nu sunt ascultat, bagat in seama, tac si o tai in secunda doi !

  18. Mihail spune:

    @ emi,

    ai…asaaaa cate o perioada cand te doboara lipsa de inteligenta.
    Tot imi fluturi pe la nas, cate un “voi. Intelege femeie, sunt doar eu singurel.
    Cum fac ca sa-ti dovedesc ?
    Hai sa-ti dau o adresa de e-mail, o adresa de feisbuc, un numar de telefon, ce vrei ?
    Daca nu ai parale, imi dai beep si te sun eu !
    …Poate iese ceva, poate nu esti chiar atat de nashpeta pe cat pari si candva, o data(asta pana nu mori) ne jucam de-a mama si de-a tata.
    Daca mimezi orgasmul, promit ca ma fac ca nu vad.
    …sau, mai bine, vin la tine “la peste cei trei mii de kilometri” si facem revelionul impreuna. Prilej cu care, ma zgaiesc discret la chishioarele tale, sa vad daca sunt chiar atat de grozave pe cat cred italienii tai.
    :D

  19. Mihail spune:

    @ Adam Mares,

    “cuconel” zici ???

    Du-te buey cu prostiile tale d’aici !
    Pupacioasa mica !

  20. Mihail spune:

    @ emi,

    dedicatie speciala pentru emi, na :

    https://www.youtube.com/watch?v=pbFOduDlI78