Prin Raportul privind situația macroeconomică pe anul 2016 actualul Guvern elogiază, de fapt, Guvernul pe care l-a înlocuit

Proiectul Legii Bugetului de Stat este însoțit întotdeuna de un Raport privind situația macroeconomică. Acest raport pornește de la starea actuală a economiei și realizează câteva prognoze pe termen scurt și mediu.

Este interesant că, evaluând starea actuală a economiei românești în context european, Guvernul nu are a face reproșuri fostului Guvern. La mai toți indicatorii (creștere economică, deficit bugetar, deficit de cont curent, datorie publică etc.) stăm, potrivit acestui raport, relativ bine și uneori foarte bine în raport cu alte țări ale Europei și față de anii anteriori. Cu excepția nivelului veniturilor bugetului consolidat, ca procent în PIB, unde suntem … pe ultimul loc.

Citind acest raport macroeconomic înțelegem încă o dată că presiunile pentru demisia Guvernului nu aveau ca argument Anuarul Statistic.

Aici puteti lectura Raportul privind situatia macroeconomică pe anul 2016, îmreuna cu alte documente privind proiectul de buget:

http://www.mfinante.ro/transparent.html?method=transparenta&pagina=acasa&locale=ro

16 Responses to “Prin Raportul privind situația macroeconomică pe anul 2016 actualul Guvern elogiază, de fapt, Guvernul pe care l-a înlocuit”

  1. sorin gyorgyfalvi spune:

    Pai sa nu zicem hop pina n-am sarit gardul: inca nu e tirziu pentru guvernul Cioclos sa inceapa sa se plinga de greaua mostenire, pe masura ce se vor materializa presiunile portocaliilor de a se face “investitii” !

    Eu am si zis demult ca ma astept ca portocalii sa vrea chiar si un imprumut de minim 10 miliarde de euro de la FMI, nu de alta dar sunt flaminzi rau saracii… au stat pe tusa atitia ani!

    Bine, deocamdata s-au cam ferit sa fie vazuti cu idei din astea pe fata, dar eu numar clipele pina cind il vom auzi pe Cioclos cu idei din astea ca si cum ar fi venit de la el!

    Guvernul Ponta luase salariul minim de pe la 760 parca, si l-a adus la 1050, adica l-a marit cu 50% in timp foarte scurt, si ar fi urmat sa ajunga la 1300 in ianuarie 2017, deci ar fi fost un spor de vreo 80%

    A venit Cioclos si a pus piciorul pe frina brusca! Stiu ca exista presiuni din partea PSD sa fie mentinut ritmul, dar ideea e alta: cred ca asta arata in ce fel se materializeaza presiunile mediului privat prin oamenii portocalii pentru a fi mentinut un nivel scazut al salariului minim. Va fi o lupta crincena pentru influentarea lui Cioclos, din care cel care va pierde va fi tocmai Cioclos!

    Deci, sa mai asteptam zic, sa vedem cum se inmoaie Cioclos ca plastelina pina ajunge sa plinga! Nu cred ca vom avea foarte mult de asteptat!

  2. Filip G spune:

    http://www.dcnews.ro/de-ce-romanii-din-strainatate-trebuie-sa-plateasca-romaniei-5-5prc-din-salariu_492090.html
    Asta da viziune !
    Romania a obligat cetatenii sa plece in lume sa munceasca,dar are nevoie de ei ca contribuabili la taxe si impozite.
    Ori asta e picatura prin care opteaza sa se desparta definitiv de tara,acceptand tara care ia adoptat si oferit un loc de munca.

    • emi spune:

      ANAF se simte neglijat, nu prea mai are obiectul muncii.
      Daca dai cu subsemnatul la ANAF, trebuie sa completezi Declaratia 201, privind impozitul pe veniturile obtinute in strainatate, daca nu dai cu subsemnatul la ANAF, trebuie sa platesti CAS 5.5% din minimul pe economia nationala.
      Am si eu o intrebare la inteligentii nostrii guvernanti, daca nu ai neamuri sa alerge cu declaratiile in dinti, trebuie sa vii in tara ori de cate ori ai de depus o declaratie?!? Cine deconteaza drumul si zilele pierdute aiurea?!?

    • Chestiunea e ca daca ai rezidenta fiscala in Romania, indiferent unde esti, te supui legilor din Romania.

      • emi spune:

        Daca depun toti cei plecati in strainatate Declaratia 201 si cer returnarea impozitului pe venit global, ramane Bugetul in fundul gol…

  3. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ Filip

    referitor la discutia din articolul trecut referitor la biserici, primarul care a cerut bani pentru biserici in conditiile in care satul e inundat frecvent, tocmai a dat omu explicatia in direct la tv: are toata increderea ca daca se roaga lumea la divinitate vor fi feriti de inundatii! :D :D :D :D :D :D :D

    • Filip G spune:

      Recent am fost intr-o intreprindere unde angajatii erau ”sfatuiti” de conducere sa dea cei 2% din impozit catre o manastire.
      Apropos pe cand bani pentru cladirile cu bulina ,gata sa se prabuseasca?
      Si acestea sunt in pericol sa omoare cetateni nevinovati.
      Divinitatea e una si ipocrizia si prostia omeneasca sunt alta.Ce ramane in urma ta ca om,o pictura pe peretele unei biserici?
      Jalnic!

      • Mihai Şomănescu spune:

        Nu, cand devii ctitor de manastire, in urma ta ramane manastirea si faptul ca pana la momentul in care acea manastire sau biserica nu va mai exista, preotii se vor ruga pentru tine si ai tai. Romanul are constiinta vesniciei.

        Si nu vad ce treaba are 2% cu cladirile care se darama. Sa le repare proprietarii.

        • Filip G spune:

          Cand faci o fapta buna si apare numele tau ori chipul,e fatarnicie.
          Rolul preotilor e sa se roage pentru tara si cetateni,cetateni care platesc taxe la buget pentru salariile preotilor.
          Deci rolul preotilor e sa se roage si pentru cei care dau ”doi banuti” din saracia lor pentru salariile preotilor.
          Apropos cine sunt proprietarii bisericilor pentru care se solicita bani?
          Raspunsul cred ca o sa fie: comunitatea,dar preotul e numit de altcineva,fie ca vrea comunitatea ori ba.De aici apare sintagma ”Biserica cu proprietatile,padurile si alte bunuri”
          Contribuabilul e actionar al BISERICII cu beneficii nu doar cu indatoriri.
          Ce face Biserica pentru contribuabil din averile adunate?

      • sorin gyorgyfalvi spune:

        @ Filip

        asta seamana cu “sfaturile” unui patron catre angajati de a nu merge la referendumul pentru demiterea lui basescu! :D

        Eu pot intelege oamenii care merg sa se roage la biserica sa nu aiba parte de inundatii… dar sa vrea sa-si construiasca inca 2 biserici pentru asta in loc sa bage banii aia in diguri… asta nu mai pot intelege! Vorba aia… mare-i gradina! Si multi sar gardul cind poarta-i deschisa! :D :D :D

      • Nu stiu ce e cu tine in ultima vreme. In vechiul regat nu avem nicio cladire civila mai veche de secolul XIX (sau poate cateva). In schimb avem atatea manastiri si biserici de secol XIV si XV. Si mai intrebi ce ramane in urma unei manastiri?

  4. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    cum mai e legea cu campania electorala? cind incepe ea oficial, la 45 de zile inainte de alegeri?

    Nu de alta, dar deja m-am intoxicat de busoi pina-n git, cum pun pe un alt canal sa scap de el… cum apare busoi dintr-un tufis si acolo!

    La ce dracu mai foloseste legea aia?

    Si oare de unde are busoi chiar atita bani sa plateasca toate aparitiile astea? (stiu ca e un “prosper” “om de afaceri”… dar sumele astea ar trebui sa depaseasca chiar si capacitatea lui de plata…)

  5. emi spune:

    “Mercur-icosaedru-Venus-octaedru-Terra-dodecaedru-Marte-tetraedru-Jupiter-cub-Saturn” :)
    http://energiacristalelor.ro/corpuri-platonice.html