Vă invit la prezentarea Programului de Dezvoltare Economică și Socială a MOldovei PROMOLD!

invitatie-program-dezvoltare-a-moldovei

28 Responses to “Vă invit la prezentarea Programului de Dezvoltare Economică și Socială a MOldovei PROMOLD!”

  1. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    vreti sa bagati Rusia in UE? :D

  2. Adam Mares spune:

    @VV
    Succes!

  3. Alzara Sibiu spune:

    Succes !
    După miorlăiala postdodonică – pentru care instituţiile României au responsabilitatea lor- s- a aşternut liniştea uitării dezintetesului ruşinos .

    • Dar sa stii ca programul asta e pentru Moldova romaneasca. Cat despre unire, eu raman un unionist irevocabil.

      • sorin gyorgyfalvi spune:

        Vedeti, asta vroiam sa scot in evidenta in primul comentariu, titlul programului lasa loc la interpretari diferite, dvs stiti ca e vorba despre Moldova de dincoace de Prut, dar cind citim Moldova primul gind ne duce catre Moldova de dincolo de Prut…
        Cred ca era bun un element de identificare in plus… gen zona Moldovei, judetelor Moldovei, etc…

  4. epolitikon spune:

    @VV

    Continuarea din postarea precedenta (cu programul ALDE).
    Nu citesc programe politice, indiferent de partid. Au valoare zero.
    Eu sunt precum bancherii, vreau garantii.
    Degeaba te duci la banca si prezinti un excelent plan de afaceri daca nu garantezi creditul cu ceva.
    Pentru mine, garantiile necesare obtinerii votului sunt oamenii si istoria lor (impreuna cu a partidului pe care-l reprezinta).
    Motiv pentru care puteti sa scrieti cele mai deosebite programe politice, in realitate sunteti ceea ce faceti in parlament, consilii judetene sau locale.
    Asta trebuie sa inteleaga oamenii dupa atatia ani de democratie. Sa-i voteze pe altii…

    • elenick spune:

      epolitikon,

      pe aceasta ideee eu merg mai departe si il intrebam ceva similar pe VV. reiau comentariul de la un post precedent:

      ”… sa zicem ca dvs. castigati alegerile impreuna cu PSD, apoi faceti alianta, PSD-ul da Primul ministru iar dvs, prin negocieri, ajungeti Ministrul economiei (in caz ideal, vorbim).

      NU cred ca PSD-ul va va lasa sa va duceti programul la bun sfarsit,apreciez chiar ca se va OPUNE programului Alde intrucat ei au propriul program – stufosenia aia populista nu e degeaba elaborata asa, ci ca sa nu se mai inteleaga nimic iar la realizari sa nu mai fie trasi la raspundere. In plus viziunea lor e gargara populista la TV si ”sa se dea” ceva la populime, nu sa se produca plusvaloare si crestere solida pe termen lung. Asta INDIFERENT de ce scrie in programe, ne-am lamurit de 26 ani!

      Asadar din bunele dvs intentii si din promisiunile electorale ale ALDE nu se alege mare lucru… iar asta nu e doar o viziune pesimista, s-a intamplat concret in guvernarea Ponta cand, treptat , treptat ati fost scos pe tusa…
      Intai vi s-a ”micsorat” ministerul prin desprinderea Energiei” in departament separat iar companiile cele mai ”banoase” si rentabile au ajuns sub conducerea ilustrului spagar, 0 profesional,Nita.
      Apoi v-au ”decuplat” de la finantare, din ministerul Finantelor lui Chitoiu desprinzandu-se partea de Buget – care a revenit tot pesedistilor, astfel incat toate initiativele si actiunile dvs. au fost cenzurate puternic de Liviu Voinea, la comanda Pontalaului, of course…
      Nu mai spun ca multe din pozitiile dvs. in Guvern, cerebrale si venind din experienta, au fost si minimalizate si date deoparte de acelasi priministru de mahala, gargaragiu, infatuat si complet lipsit de ”potrivire” cu postul pe care il ocupa!

      Ce va determina sa credeti ca de data aceasta va fi altfel si PSD-ul isi va respecta promisiunile/angajamentele de coalitie din campanie?

    • Pai faptul ca eu mi-am indeplinit programul cand am fost ministru nu e o garantie?

      • Shadow spune:

        binenteles ca nu conteaza pt un usr-ist :-).
        Programul e bun si are bucati la care nu m-am asteptat, resursa timp vazuta de catre ceilalti doar precum un cost este fabuloasa.
        Bine vazut planul repatrierilor trebuie insa sa va duceti spre 10 ani daca vreti sa-i stimulati. 5 este prea putin.

        Nu inteleg Impozit forfetar între 1% și 3% opțional.
        puteti defini? daca este acelasi impozit forfetar a la pogea este o aberatie. La ce se aplica? La cifra de afaceri, la venituri?
        Ce se intampla in anii cu “pe pierdere”?

        • Forfetarul se aplica la veniturile totale. Uite cum e. Daca ai profit mai mic, valoare adaugata mai mică, iti convine sa dai 16%. Daca ai manopera multă, ca de pildă o frizerie, iti convine sa dai procent mic din incasări.

      • elenick spune:

        Este o garantie in privinta dumneavoastra, a actiunilor / capacitatii dvs si ale partidului de a-l indeplini si pe viitor. Este bine de stiut pentru votant.

        Dar votantul stie ca in alianta cu PSD, acesta din urma trece cu buldozerul peste garantiile de mai sus si fac ce le convine mai bine…cam tot ceea ce au facut in trecut : populism cu tona, actiuni responsabile pentru rezultate pe termen lung – lipsa. Aaa, si manipulari prin presa/media la greu, ca la asta sunt specialisti!

        Poate daca studiati mai atent structura electoratului Alde (cu IQ mai ridicat) dvs, d-l Tariceanu si alte capete luminate din conducerea Alde veti realiza ca este necesara o politica de aliante mai inteligenta decat a sta in trena PSD la infinit… Ca pana la urma locul Alde este intr-o coalitie a fortelor de dreapta, ca acesta va fi viitorul mai devreme sau mai tarziu, cand orgoliile liderilor se vor mai fi domolit iar ”dusmanii ” traditionali vor mai fi disparut… :)

        • Shadow spune:

          @elenick
          la ora actuala Alde nu se poate alia cu nimeni. Ceilalti sunt pe “miriste” si pe programe si pe idei:
          - psd – zero
          - pnl – zero. in plus prostie si marlanie cu ghiotura.
          - usr – zero nici macar nu au reusit sa “imbine” un program cat de cat coerent altfel populism pe paine.
          - pmp – are vre-un rost sa-l listam partidul marlaniei nationale, noroc cu astia ca altfel titlul era detinut de pnl.
          - m10 face doar sa pîerdeti din voturi si sa nu va calificati la parlament.
          - noul prm al scindatiolor de data recenta din psd? Doamne fereste.
          Cu cine sa se alieze? In afara de UDMR nu mai e nimeni iar acestia isi fac aliantele numai post.

          Pe mine m-a entuziasmat programul ALDE. Sincer nu ma asteptam la o chestie atat de bine sistetizata cu idei care nici macar nu au fost vreodata expuse in spatiul public.

          • elenick spune:

            shadow,

            si totusi, ca sa vada pus in practica macar cateva din ideile minunate prinse acolo de VV – creatorul programului economic, sper ca e limpede – Alde trebuie sa se alieze. Cu PSD-ul S-A DOVEDIT DE N ORI ca e varianta cea mai defavorabila. In USL s-au purtat miseleste cu ministri PNL, iar lui Antonescu i-au ”tras-o” golaneste. Ei vor fi cooperanti PANA isi vor vedea sacii in caruta si se vor instapani la putere, apoi ”trai nineaca” pe spinarea romanilor!

            ALDE are in schimb ocazia sa decida guvernarea, daca vrea si se alatura partidelor de pe dreapta. Asta daca mai lasa dl Tariceanu orgoliul si discursul antijustitie deoparte.
            Ideea e sa scoata scor cat mai bun in alegeri si cuvantul lor va capata greutatea procentelor la puterea n!

          • Shadow spune:

            @elenick
            1. psd nu a tras-o golaneste pnl-ului, pnl-ul celui mai slab lider pnl (antonescu) a tras-o golaneste propriului electorat cand s-a decis dupa alegerile europene sa vands voturile pnl popularilor europeni numai ca “distinsa” sa sotie sa aibe “o fonctie. In acelasi timp tot golaneste a decis sa se uneasca cu pdl. Restul e doar tacere.
            2. Cu pdl s-a dovedit de nenumarate ori ca fost varianta cea mai defavorabila. pnl-ul actual este pur pdl. pnl-ul ca si pdl-ul a incetat sa mai spere sa se numeasca “de dreapta” din clipa descrisa mai sus.
            3. Nu este vorba de orgoliul lui Tariceanu ci de dreptatea spuselor sale. Discursul lui Tariceanu nu este “antijustitie” ci este “anti securismul justitiar” implementat de basescu si existent azi, sustinut de johanis, pnl si usr. Incet incet cu fiecare hotarare CEDO pt care romanii platesc si nu responsabilii din justitie sau cei care i-au numit. Daca ar plati acestia ar fi fost scosi exact ceea ce e mai rau si din justitiei si din viata Romaniei.

          • Correct, discursul nu e anti-DNA, ci anti-abuzuri. Si corecta si comparatia dintre Crin si Calin. Atonescu a fost bun doar in 2009, la alegeri.

          • elenick spune:

            Nu sunt de acord cu pct 1 si 2, rastalmacesti realitatea care e cronologica, n-ai cum s-o contesti . INTAI Antonescu a aflat de tradarea lui Ponta care pe de o parte guverna cu ei pe de alta se pregatea – cu ajutorul lui Dragnea sa candideze la presedintie. Abia apoi a purtat negocieri cu PDL-ul care era in cadere libera si prin ei, cu popularii europeni.
            Sunt celebre stenogramele din restaurantul unde s-a hotarat aceasta operatiune, cand Ponta a zis ”daca pierd, e dezastru, scapa cine poate”. Personal eu cred ca Dragnea i-a ”copt-o” lui Ponta, stiindu-l super arogant si cam infantil, l-a tentat cu ”Cum sa nu avem noi Presedintia cand suntem cei mai tari?”

            PDL-ul e o gasca de derbetei politici pusi pe rapt pe care i-a invatat Basescu sa fure ”profesionist”/ dupa cum vezi, sunt vedetele DNA-ului, deci in curand vor fi exterminati fizic. sa nu uitam cea mai buna colaborare – pe dedesubt, bineinteles, au avut-o cu PSD-ul, de neuitat cum Udrea facea lobby la Ponta, pactul de coabitare al lui basescu, Cocos era pe felie cu Videanu, cu Niro, etc, etc. Intre astia e greu sa decizi cine e hotul cel mai mare!

          • Nu cred ca e adevarat ce spui. Cred ca PSD s-ar fi tinut de cuvant legat de candidatura la presedintie.

          • Shadow spune:

            @elenick nu eu rastalmacesc
            usl avea doi lideri
            cei doi lideri se controlau unul pe altul exact ce s-a intamplat la pnl-ul nou cu conducerea bicefala pana cand s-a hotarat sri-ul sa retraga controlul lui blaga.

            antonescu nu il controla pe ponta doar invers se realiza. El nu “misca”. In timp ce ponta stia ca se uzeaza la guvernare, antonescu nu facea nimic sa devina presedinte. Perioada sa de presedentie la suspendarea lui basescu a fost nula. Avea toate parghiile sa denunte “sistemul” dar a crezut ca daca e baiat “gigea” sistemul(secu) nu o sa ii puna pb ci o sa i se subordoneze. Putea sa-l schimbe pe seful de la sts cu care pdl-ul a castigat o gramada de alegeri (vezi videanu si blaga)
            nu a facut nimic.

            El considera ca un drept aquis faptul ca va fi presedinte, trebuia insa sa faca si el ceva, sa fie vizibil, sa ia pozitie, sa tina strans de guvernare si sa nu-l lase pe ponta sa faca “ce vrea” impartind doar posturi intre psd si pnl.
            Eu nu cunosc “stenogramele” cu priicina dar daca exista e clar ca intern la psd era o problema de lidership la pnl (slab, foarte slab, fara VV, fara tariceanu doar yes-meni antonescieni) deci liber la “luat” fatza. Nimic nu le garanta psd-ului ca ponta va fi numit prim ministru dupa. Ei erau in copca si deci orice aliat cu spatele la zid iti poate deveni dusman sau macar concurent.
            Dl VV a scris pe blog ca negocierile cu pdl erau incepute mult inainte (de la venirea lui frunza verde in partid (frunza verde si stanisoara erau oamenii serviciilor) care isi doresc in continuare sa diminueze oferta electorala din Romania la numai 2 partide mult mai usor de santajat si controlat.
            pdl-ul este departe de a fi terminat vezi structura lui acuma in pnl unde alinutza este non sef foarte usor de teleghidat.
            Da hotii pdl, videanu, basescu, cocos and comp lucrau f bine cu hotomanii din psd. Acum acestia s-au varsat in pnl schimbandu-si doar denumirea nu si naravul. Ii acuzi pe alde de solutie imorala in timp ce tot pdl-ul s-a varsat in pnl. E atat de ridicol ca nu pot decat sa zambesc.

        • elenick spune:

          Deocamdata d-lui Tariceanu i se respecta drepturile omului, faptul ca e chemat sa dea lamuriri la DNA in dosarul in care un consilier de-al sau facea afaceri de multe milioane de Euro cu Truica si Papusarul Steinmetz – nu e chiar caz de lesmajestate….
          Situatia d-lui tariceanu se va limpezi pe masura ce se face lumina in acest proces si devalizatorii ajung la mititica, iar lui prinspol ii cade rangul uzurpat cu nerusinare…

          justitia se va reforma natural, din interior, pe masura ce in sistem intra tineri competenti si integri iar slugile si spagarii cu taraba dispar… asta e, cei 10 ani de basism vor costa inca 10-15 pt a ajunge de unde am plecat. Tipetele si retorica anti DNA, Codruta, procurorul x, etc, sunt doar …jenante

        • Sigur ca alianta cu OSD nu va fi veșnică. Poate că într-o bună zi dreapta se va coagula sub stindardul nostru.