Vă aștept sâmbătă, 7 octombrie 2017, ora 13,00, la Galați!

image description

28 Responses to “Vă aștept sâmbătă, 7 octombrie 2017, ora 13,00, la Galați!”

 1. emi spune:

  Atat de aproape si totusi atat de departe…

  • emi spune:

   Cu postarea despre autoconsum m-ati intristat, sistemul meu de valori este demolat. Am fost educata sa ma descurc singura, sa am o planta aromatica pe pervaz, sa-mi repar singura instalatiile de current sau apa, sa-mi croiesc/cos/impletesc singura o piesa vestimentara originala, daca as avea curte probabil as avea si gaini outoare neimpozabile, pomi fructiferi si legume crescute pentru autoconsum. Sa mai povestesc si despre instalatiile de producere a curentului electric neconventionale?!?
   Sunt un adevarat pericol pentru Bugetul de Stat!
   Drept urmare imi voi cumpara o masina electrica care se alimenteaza cu panouri solare.
   https://www.youtube.com/watch?v=ePJ8xcL3HAE

   • emi spune:

    Si autografele sunt autoconsum?!?

    • Mihail spune:

     Vai…cum nu-ticumperi o Tesla ? Londra este plina de ele.
     Cat despre alea cu panouri solare, Inca nu s-a inventat modelul fiabil pentru piata.
     Dar, stiu ce, ai putea sa-ti cumperi un vibrator alimentat cu panouri solare. Salvezi planeta, dar si tu, poate, devii ceva mai normala. Evident, este o speranta.

 2. Mihail spune:

  @Filip G,

  ma lasi ? Si bunica-miu era pensionar(CFR) dar avea stupi(10-15 orizontali).
  Nu te mai victimiza atat.
  Atunci când ai peste 30 de familii, viata merge mai departe. Albinele oricum rouesc, nu poti ramane ka un numar fix de familii. Ori vinzi familii, ori faci altele.
  Stiu….la tine mor de Varoa.
  Mai bine nu ai mai adcunde adevarul si ti-ai plati corect impozitele,

  • Filip G spune:

   Platesc tot ce am de platit potreivit legii.
   In apicultura impozitul pe venit se plateste de la 75 de fam in sus.
   Eu am sub……….. :D

   • Mihail spune:

    Aiurea, cel putin 80-85 dintre familii roiesc. Asa este firea lucrurilor la albine. Tu ce faci cu surplusul de famili, asa mici cum sunt ele ?
    Le vinzi, nu-i asa.
    Platesti ceva statului pentru aceasta “mica” afacere “colaterala” ?
    Acum…hai sa-l injuram, pe armean, pentru ca ne deranjeaa cu lucruri elementare de un simt.
    Nu-i asa ca vrei, la randul tau, autostrada ?

 3. Adam Mareș spune:

  Hai că VV a ajuns să acapareze spațiul public cu oăule sale! :P :P
  E mai înjurat decât Dragnea și Tăriceanu. E și asta o performanță! :P :P

   • Adam Mareș spune:

    Am văzut azi multe comentarii. Sunt foarte nasoale, multe înjurături. Sunt foarte trist, de fapt. Nu-mi dau seama cum a ajuns VV să nu mai înțeleagă deloc oamenii din țara asta. De aici, și acest tip de comunicare catastrofal. Când îi spuneam, în iarnă, că a luat-o pe arătură jignind pe cei care protestau, că vezi doamne nu înțeleg ei lucrurile (adică sunt proști), știi ce reacție a avut și față de mine.
    Cum poți să spui că românii au înclinație spre autoconsum?! N-au nicio înclinație, fac asta de nevoie. Nu poți să arăți cu degetul înspre niște oameni săraci, în condițiile în care statul român, prin politicienii săi nu a făcut mai nimic pentru ieșirea din starea de înapoiere. Bineînțeles că oamenii s-au simțit ofensați și s-au enervat, mai ales că în țara asta s-au scurs zeci de miliarde din evaziunea unor mari firme, afaceri în offshoruri, furturi din banii publici, sistem de achiziții oneros, pensii speciale etc., etc.

    • emi spune:

     De fapt principiul este corect, exemplul ales este caraghios.
     La sate trebuie autofinantare, este necesara precum aerul, dar nu se va realiza din autoconsum in veci.
     Oamenii trebuie sa isi ia soarta in maini si sa isi aminteasca cum e cu munca patriotica, daca puteau munci pentru Ceausescu si PCR gratis, acum de ce nu pot face autofinantare prin munca patriotica, doar e pentru comunitatea lor?
     Noi la liceu faceam banci pentru scoli si gradinite, in scoala generala coseam matricole care se vindeau si se obtinea autofinantare, daca un minor poate produce autofinantare, un om matur, pentru comunitatea lui, de ce nu poate?!?

  • Mihail spune:

   Doamna Saftoiu a sosit acasa, de la puscarie si a gasit o omleta facuta de baiatul ei. L-a intrebat de unde a avut oua. Acesta i-a spus ca de la nustiucine, dę al lor. Auzind raspunsul, doamna Saftoiu a aruncat omleta, deoarece nu sunt impozitate.
   Vezi ?

   • edi spune:

    …da’ce cãuta doamna Sãftoiu la puscãrie, …a fost în vizitã la cineva, …delegatie parlamentarã… ?
    …sau e un banc nou, umor sec. ceva…?

    [pe bune, m-ai fãcut curios...]

 4. emi spune:

  In Italia daca ai facut ceva de mancare cu mainile tale, fara coloranti si conservanti, este considerat cadou si foarte apreciat. Asta pentru ca italiencele prefer sa spuna ca nu stiu sa faca, decat sa stea in bucatarie… :)
  La un moment dat, mergand in ziua libera la un supermarket ceva mai indepartat, am gasit pe malul canalului (il Naviglio) arbori de fichi (smochini), am mancat cateva, iar la intoarcere, pentru ca nu aveam greutate, am adunat intr-o sacosa si pentru mosuletul meu. Erau asa de multe si de dulci ca am umplut doua jumatati de sacose, nu le-am suprapus mai mult pentru ca erau coapte si se striveau.
  Cand am ajuns acasa, am fost intampinata cu strigate de uimire, in primul rand pentru ca venisem incarcata fara sa platesc nimic (autoconsum :) ), in al doilea rand ca supermarketul era la vreo 4-5 km distanta si seniorul crezuse ca merg cu trenul, dar din tren nu puteam culege smochine, nu-I venea sa creada ca am mers atata pe jos, in cateva ore (plecasem dimineata pe la zece si m-am intors in jur de cinci, dupa-amiaza).
  Dupa ce a verificat “Marfa”, il signore Riccardo m-a intrebat ce facem cu atatea, ca se strica repede, erau prea coapte.
  -Facciamo marmellata, i-am raspuns intr-o doara, nu eram sigura ca va fi de accord.
  -Ma tu sai fare marmellata?!? ma intreaba neincrezator.
  -Certo, e molto semplice, e si l’ho facciamo acasa, utilizziamo solo il zucchero per conservarla, e anche piu salute!
  S-a laudat la tot Gaggiano ca stiu sa fac “marmellata”… :)
  Ba de Craciun a daruit si la prieteni/neamuri cate un borcanel cadou.
  Sunt un pericol si pentru PIB-ul Italiei, nu doar pentru al Romaniei…

 5. Adam Mareș spune:

  Astfel se poate observa că toți angajații inclusiv barmanul, cofetarul și stenodactilografele Parlamentului încasează spor de condiții vătămătoare. Că stresul e mare, nu e ca la un medic sau asistentul medical căruia-i moare pacientul: a murit, gata, Dumnezeu să-l ierte, ce să-i mai faci, că mortul de la groapă nu se mai întoarce. Dar dacă angajatul Parlamentului a greșit o rețetă sau a sărit un rând la stenodactilografiat? Trebuie să muncească să refacă! Așa că pare justificat că un angajat din Parlament e mai stresat și deci poate fi mai vătămat după serviciu decât un medic. Cât despre mediul infecțional în care traiesc medicii și asistenții, să aibă grijă să mănânce mai puțin să nu le cadă greu și să se vaccineze ca să aibă o imunitate mai bună. Așa o să le ajungă și salariul actual.
  https://www.curentul.info/actualitate/toti-angajatii-parlamentului-primesc-spor-de-conditii-vatamatoare-secretarul-general-salariu-de-17-900-lei-pentru-medici-si-asistenti-nu-mai-sunt-bani/

  Și VV se miră de ce le sare unora muștarul!

  • Barosanul spune:

   Ei se mira!

   A devenit doar in Lacheu ce execua ordine!

   Mai bine se tine de Literatura!

   Ca politician e Zero.

  • edi spune:

   Adam,
   …acum, glumind_mai_serios :D , eu cred cã structura aia oribilã, traforatã dupã gustul lui ceashcã, e oarecum toxicã pentru toti indivizii care zilnic sunt “nevoiti” sã intre acolo…, adicã, vezi, si în cazul de fatzã [...], feng-shui-ul Casei a produs oaresce mutatzii…, nuuu ?

   • edi spune:

    [for everybody...]

    …si, fiindcã, sincer, nu pot rata acest moment fast cãnd discutãm teze de tot felul – fie mai nãstrusnice, fie mai savante – vreau sã aduc în atentia dumneavoastrã o lucrare pe nedrept trecutã într-un con de umbrã [ca si autorii ei, de altfel...], dar care, la cei 40 de ani scursi dela aparitie, constituie si va constitui încã mult timp de acum încolo un reper si un ghid fundamental privind traditiile si cutumele care au marcat categoric, din punct de vedere identitar. istoria acestor meleaguri, încã din cele mai vechi timpuri.

    Apãrutã, cum spuneam, în anii vechiului regim, în conditii grafice care azi, probabil, ar fi calificate ca modeste, volumul tipãrit la Editura “Ceres” în anul 1977 [colectia /Caleidoscop/], aduce în atentia publicului — prin sãrguinta autorilor de demnã cinstire, domnii Viorel Suciu si Gheorghe Szekely — un fenomen devenit o constantã ciclicã a fiecãrui sfârsit de parcurs anual, pare-se chiar având origini precrestine.

    Dupã ce, initial, lucrarea, care fusese primitã admirativ de cãtre publicul larg si nu doar de unele categorii distincte ale elitei culturale, s-a bucurat de un succes important nu numai în librãriile bucurestene sau ale marilor orase din tzarã, ulterior acestui moment de debut, dintr-o dilemã nelãmuritã nici pânã-n ziua de azi, brusc dispare din rafturile librãriilor, lãsând astfel în urmã, într-un mod inexplicabil [dar tipic, totusi, timpului la care ne referim, sfârsitul anilor '70] numeroase semne de întrebare.

    Semne de întrebare care, însã, urmau sã-si gãseascã rãspunsul în anii care imediat urmau sã vinã peste România si sã aducã lãmurirea asupra acestei dileme: vremurile de constrângere care au succedat în anii ’80 si pânã spre sfârsitul regimului de tristã amintire fãceau ca despre continutul bogat în idei al cãrtii domnilor Suciu si Szekely sã nu se mai poatã vorbi fãrã o urmã de amarã ironie.

    Cenzura regimului considerase la acel moment cã prezenta cãrtii pe piatzã ar putea constitui o vulnerabilitate prin prisma constrângerilor cu care se confrunta populatia la acel moment.

    Din acest motiv, dar si pentru a face o reparatie peste timp celor petrecute atunci, am tzinut sã fac cunoscut acest mic excurs istoric dela tema zilei si sã vã [re]aduc în memorie aceastã lucrare remarcabilã, poate chiar fundamentalã :
    http://www.cartea-prin-posta.ro/carte/taiem-porcul-cum-il-preparam–i15584

    [from I MADE THIS series]

 6. tudor spune:

  Dintre multele ecouri pe fb:
  “Bosganieneee… pune impozit pe basini ca noi mâncăm multa fasole penalule.”

 7. Barosanul spune:

  Mincinosul Roade osul!

  ”VarujanVosganian spune:
  Nu e adevărat. Nu am spus că țăranii văduvesc în mod premeditat bugetul țării, decât asta vrei să înțelegi. Am spus doar că utilizarea economiei naturale reduce veniturile bugetare.”

  Pai daca Taranii, cum ii Jignesti tu, mai Vosganiene, pe oamenii din Provincie, ‘Utilizeaza in mod premeditat economia naturala.” Deci dupa dupa mintea ta ei ‘reduc PREMEDITAT veniturile Bugetare”

  Adica Vaduvesc premeditat Bugetul Tarii!

  Pai mai Stangistule! (Aici nu trebuie sa te superi ca ai fost in colitii cu stanga in 20 din cei 27 de ani de Parlamentariat)

  De ce nu faceti o NATIONALIZARE!

  Apoi o dati spre administrare Baronilor Locali ai caror Lachei sunteti?

  Adica Vosganian, Hapliceanu si Dragnea trei palate.