Pledoarie despre demnitatea Parlamentului – discurs 17 octombrie 2017

65 Responses to “Pledoarie despre demnitatea Parlamentului – discurs 17 octombrie 2017”

 1. Filip G spune:

  Pe mine nu m-ati convins………..

  • tudor spune:

   Numirile pe care le fac in importnte functii publice demonstreaza cu maxima ecidenta ca singura lor preocupare este indestularea lor si a acolitilor, propriile interese, jaful!

   Ala pe care l a uns alde la ANRE, dupa ce fusese mare jmecher la pravalia aia care monitorizeaza jocurile de noroc venea, ca ultima “demnitate” de la Romgaz; intrebat fiind care este costul inmagazinarii gazului a spus , parca 740 lei, in loc de 21 de lei, dupa ce condusese Romgazul cateva luni.
   Ce sa reglementeze asta la ANRE, spagile?

 2. tudor spune:

  Presedintele Senatului ii interzice unei senatoare a opozitie sa vorbeasca in plenul senatului pe motiv ca face declaratii … politice!
  Alexandru Barladeanu, Dan Martian, Hrebenciuc sau Roberta Anastase erau infinit mai democrati decat dl tariceanu, al carui gest nu are precedent decat in intreruperea cuvantarii lui Ctin Parvulescu la congresul acela in care a cerut demisia lui Ceausescu!

  • Tăriceanu avea dreptate. Regulamentul e clar, când ceri cuvantul la un subiect, nu poți aborda un altul. Există un spațiu dedicat declarațiilor politice când poți spune ce vrei.

   • tudor spune:

    Distorsionati practica parlamentara, adica mintiti.
    Pentru declaratii politice parlamentari obtin dreptul de a se exprima in parlament pe teme ce exced subiectul aflat in dezbatere.

    Invers nu functioneaza: nu poti interzice o declaratie asupra subiectului aflat in dezbatere pe motiv ca este politica.

    Asta inseamna ca ori mintiti ori n ati inteles nimic dupa atatia ani de parlamentarism.

    Oricum, este ilustrativ pentru democratia pumnului in gura pe care o promovati, mai agresiv chiar decat psdul.
    ALDE a devenit cea mai toxica expresie a lichelismului politic.

 3. Liviu spune:

  Discurs de Guzgan comunistoid!

  Ce dreacu ai facut mai parlamentarasule, pentru romani, in cei 28 de ani de Parlamentariat?

  Ai praduit Romania impreuna cu securistii tai.

  Ati facut legi pentru gasca voastra mafiota si pt cei pe care ii slujiti vezi cazul tau Nicolae.

  Cum se zice?

  DNA, sa vina sa va ia!
  La parnaie, Duba, Duba!

  https://www.youtube.com/watch?v=5RLYM3Zi-AI

 4. Filip G spune:

  http://www.stiripesurse.ro/psd-surprinde-din-nou-introduce-taxa-de-solidaritate-dupa-ce-premierul-mihai-tudose-spunea-ca-o-trecem-la-discutate-i-uitate_1226040.html
  Sunt nebuni,se joaca cu destinele oamenilor!
  Adica dupa ce au inebunit lumea cu trecerea contributiilor de la amgajator la angajat,brusc aflam ca angajatorul trebuie sa plateasca 2 % taxa de solidaritate.
  ”Salariile cresc,veniturile scad”asa a zis Dragnea

 5. livia spune:

  Până la urmă, cred că multinaționalele astăzi dau de băut la toată lumea, au scăpat de Havrileț, au scăpat de Emil Calotă, de vicepreședintele ANRE și au venit niște oameni cu care se vor înțelege mult mai bine și care le vor conserva monopolurile sau cvasimonopolurile pe parte de furnizare și distribuție, mai ales pe zona de gaze.(…) Indirect și implicit se fac jocurile altcuiva, dar nu jocurile României sau ale companiilor românești,” a spus Remus Borza la interviurile DCNews.

  Liberalizarea pieței la consumatorul casnic aduce câștiguri importante pentru multinaționalele de pe piața energiei din România, spune Borza.

  “E.ON și Engie au avut câștig de cauză pentru că s-a amânat până în 2021 liberalizarea pieței la consumatorul casnic. Pretextul schimbării actualei conduceri a ANRE a fost dată de explozia prețurilor la energie și la gaze, ceea ce de fapt este fals,” a completat Remus Borza.

  • tudor spune:

   Candva l am intrebat pe VV de ce n a anulat in instanta contractele “baietilor destepti” din energie pe cand era ministru al economiei.
   Ne a raspuns ca ar fi fost imposibil, iar daunele pe care le ai fi avut de platit statul ar fi fost uriase….!

   A venit remus borza asta si n cateva luni a anulat in instanta zeci de contracte superoneroase …
   adica VV ne mintise copios sau nu stia ce vorbeste…?

   Dupa aia ne am luminat: intre Tariceanu si baiatul destept Buzaianu era legaturi fooarte vechi; desigur, fara nicio legatura cu imposibilitatea anularii acelor contracte!

  • Asta cu discursurile lui Borza sunt glume proaste. Altădată erau acuzați pesediștii că sunt împotriva multinaționalelor.

 6. emi spune:

  @VV de ce nu rezoneaza romanii cu dreptatea?!?
  Frumos si obiectiv discurs, pacat ca nu este considerat si oportun, probabil de aceea sunteti iar atacat de “cerberi”, care se cred tineri si frumosi desi cu multi suntem de-un leat…
  De exemplu Tudor, Barosanul, Filip G., Mihail sunt oameni la 50+ de ani, ca si noi, totusi rad de “stirbi”… :)
  Stiti ce cred eu, ca de fapt vor sa fie admirati de copiii lor, de aceea se dau zmei, dar copilului trebuie sa ii oferi intelepciunea ta si abia apoi prietenia. Evident, daca ai… :)

  • Mihail spune:

   In cazul meu chestia cu copiii nu functioneaza. Ei sunt mari, au la rândul lor opinii personale, formate.
   Nu sunt prost, nu le spun nici macar ce sa faca. Treaba lor.
   Eu, de când sunt acolo(acum sunt in Iasi pana sambata dimineata, atunci când ma intorc) am inceput sa descopar ce inseamnna, cu adevarat, o societate sanatoasa. Am fost cateva zile in Moldova. Acolo sa te tii coruptie, lucruri strambe.
   Atunci când revii in Romania, ti se pare ca ai intrat in Rai.
   Nu-mi gasesc linistea in tara, este ceva care nu merge, scartâie. Nu stiu, lipseste ceva.
   Este tara mea, este frumoasa, dar nu este suficient. M-am obisnuit cu felul oamenilor de a fi de acolo, cu atitudinea autoritatilor, a functionarilor.
   Londra este un oras urias, sunt multe blocaje in trafic, insa un sunet de clacson nu auzi, un deget aratat, o injuratura. Tot timpul descoperi un zambet, o vorba amabila.

   • Mihail spune:

    PS eu nu pot ca sa ma adresez, domnului Vosganian, asa cum o face Liviu, Filip G, ori Barosanul.
    Nu cred ca obtii ceva adresandu-te astfel armeanului. Defapt, nici nu cred ca poate fi influientat cu ceva. Armeanului ii place in Parlament, ii place ca sa fie periat, lingusit…sa cada puicuțele pe spate.
    Apoi, singurul meu mod de a-i da la gioale, este de a nu-l vota.
    Daca-l spurc, obtin ceva ?

    • Ce să-ți ofer, bomboane?

    • edi spune:

     Da, mâetre, corect, iar tot ce spuneai mai sus despre diferentzele dintre aici si “acolo” e dat de plusul de CIVILIZATIE acumulat prin mostenirea lãsatã de Imperiul Roman Europei catolice [ulterior, si zonei reformate, s.a.m.d.], eu vãd o chimie între valorile astea dobândite si continuate în timp.

     “Replicantii”, la care fãceai referire, spun, în esentzã, valabile de regulã, ok, unii o fac chiar în mod “pãtimas”, asta fiind traditia locului, eh, e o chestiune de [ne]adaptare a nervului la stress/andurantzã, e cam diferentza de care spuneai : “Londra este un oras urias, sunt multe blocaje in trafic, insa un sunet de clacson nu auzi, un deget aratat, o injuratura” !!!

     :D …eh, aici “se scot cutitele” ceva mai repede, probabil e si asta o hibã tot de “decalaj”, dar dacã am reusi si aici SALTUL CIVILIZATIONAL/MENTAL de care tot zic, atunci mã gãndesc cã, oricât de dure ar fi, polemicile ar putea fi duse mai cu zâmbetul pe buze, …poate si pentru cã multe din cauzele provocatoare de polemici [Varujaneeee... !!] nici n-ar mai putea fi, cumva, gãndite de cineva.

     :D …pãrereamea…

  • Tudor și Filip au sarcină. Barosanul e cam abrupt. Mihail e antipatic :)

   • edi spune:

    Da, dragã Varujan, dar si infailibilitatea ta o va întrece curând pe cea [asa-zisã de cãtre biserica-"sorã"... :D ] a Papei dela Roma, …nu mai e mult si ajungi sã spui precum kioru’ [între sughitzuri, el] “sunt perfect… [...hã, hã, hã...]

    …iar dacã poshtãrile sunt citite, probabil cã nu e un indiciu cã ar fi si “aprobate”, zic…
    Aveau multe “degete-sus” ?

 7. Mihail spune:

  @Varujan Vosganian,

  Din nefericire, acei interlocutori chiar sunt oameni inteligenți, cu studii superioare cu simțul umorului.
  Unul dintre cei doi, este…deputat in Parlamentul Moldovei.
  Tocmai de aceea nu înțeleg gogomăniile pe care mi le-au spus. Ei visează la Unire cu ochii mari, refuza sa înțeleagă ca nu se poate, ca Europa nu accepta o revizuire teritoriala. In plus, cine a fost pe acolo, știe cat de mare este corupția.

 8. Mihail spune:

  @Filip G.

  Presedintele ala al tau, a facut niste falsuri, a furat niste case.
  Dovedit.
  Aste nu se pun, ori la tine merge ?

 9. Adam Mareș spune:

  “Pe scurt, ce s-a întâmplat în primele opt luni ale guvernării PSD?
  1- A crescut datoria externă cu un miliard de euro.
  2- A crescut deficitul comercial cu peste 1,5 miliarde de euro.
  3- Au scăzut investiţiile străine cu 500 de milioane de euro.
  4- S-au prăbuşit la jumătate investiţiile publice ale statului în infrastructură.
  5- Nu a fost inaugurat nici un kilometru de autostradă”.

  • Nu ești corect. De pildă, datoria externă și cea publică se rport ează la PIB. PIB a crescut în primele opt luni cu vreo 7 miliarde de euro. Deci procentul datoriei scade, deci e bine :)

 10. emi spune:

  Sa se simta bine @Adam Mares:
  https://vimeo.com/159336304

  • emi spune:

   “Mistic, poet si om de stiinta”, omul in care sufletul si egoul nu se mai razboiesc, @VV a reusit cu gratie si de aceea este un model:
   https://vimeo.com/173291473

   • emi spune:

    Acum inteleg “Iisus cu o mie de brate”, @VV, a fost modul dumneavoastra de a accepta duritatea transformarii societatii printr-o Revolutie pe cat de sangeroasa, pe atat de inutila. Asa se transforma energia negativa in creativitate, daca poti… :)

    • emi spune:

     Eu nu am invatat inca sa tac… :)

     ” Exista oameni care inteleg sensul fortei asupra
     Materiei şi a Spiritului.
     Acestia se numesc novici.
     A STI

     Exista oameni care doresc sa-si foloseasca forta in lumea Materiei şi a Spiritului.
     Acestia se numesc initiati.
     A DORI

     Exista oameni care pot influenta prin har Materia şi Spiritul.
     Ei se numesc magi.
     A PUTEA

     Si, în sfarsit, exista oameni care
     nu dezvaluie Tainele Puterilor Universului, ci doar ii
     pregatesc pe altii pentru descoperirea lor.
     Acestia sunt Marii Maestri.
     A TACEA

     A ŞTI, A DORI, A PUTEA, A TĂCEA – iată Calea ocultă spre CEL
     PRIMORDIAL.”
     (Eliphas Levi)

    • Eu nu cred în revoluții. Nu știu vreuna care să fi reușit, cu excepția revoluțiilor științifice.

     • edi spune:

      …ba, pardon, cea a revolutiei AGRARE
      :D ["... si nu dorhesc... sã mã mai refer aici, stimatz to'arshi, la..., acest aspect... (...aplauze, ovatzii, urale...])

 11. Mihail spune:

  @Varujan Vosganian,

  Eu sunt scorpion, asa ca chestia ca par antipatic, chiar imi convine, imi place. In realitate, daca m-ati întâlni ati spune, poate, opusul.
  Okay.
  Nu sunt sigur ca inteleg bine, de ce doriti ca sa-mi oferiti bomboane ? Nu de alta,dar sunt mofturos si extrem de selectiv. In Romania la prefer pe cele din ciocolata belgiana, pralinele de la Leonidas.
  In Londra, povestea este mult mai complicata.
  …Maine dimineata ma întorc la Londra. Am încercat sa vad cum se vede acum tara, romanii. Nu reusesc ca sa-mi sedimentez o imagine. Sunt tare derutat. Stau in parc, la Palas si privesc oamenii. Se-ntampla ceva cu ei, parca se misca cu încetinitorul, parca trăiesc intr-o alta dimensiune.
  M-am uitat prin mall, nimic-nimic care sa ma tenteze, sa bag mana dupa card.

 12. cris spune:

  @ VV

  Cartea soaptelor, Book of whispers – e deja pe amazon, inainte de 24 octombrie cum spuneau.

  PS. Nu le spuneti chiar tuturor prietenilor dumneavoastra din State deodata, ca si asa nu mai au decit 8 exemplare pe amazon prime, 3 au fost ale mele din primul foc – ma abtin, mai las si altora :) :) :) Glumesc, au zis ca mai aduc… Suna foarte bine in engleza, asta pot sa o spun – pot citi fragmente deja on line.

  • Dragă Cris, o să facem mai multe lansări, cred. Mă bucur că traducerea a ieșit bine. Traducătorul este nativ englez, americanii nu simt oare asta?

   • cris spune:

    A tradus foarte bine – in fine, stiti cum e, cind citesti o carte intr-o limba diferita de cea originala e de fiecare data ca si cum ai citi o carte putin diferita. E o traducere care tine seama de sensul cuvintelor si de spiritul cartii, e chiar foarte reusita. Dar cum am luat cele trei carti pentru prieteni va pot spune mai tirziu cum o percep americani cind o citesc.